Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τεταμένη ατμόσφαιρα αλλά δεν προκλήθηκαν επισόδια Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αντιεξουσιαστές, μετά από συγκέντρωση στα Προπύλαια


Μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έφτασε ομάδα αντιεξουσιαστών, μετά από πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, φωνάζοντας συνθήματα.
stra5-708
Περίπου 350 άτομα, έκαναν στο κέντρο της Αθήνας, πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες καταληψίες της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.
Η πορεία τους ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ, μέσω της οδού Σταδίου, έφτασαν στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου βρίσκονταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, αλλά δεν προκλήθηκε κάποιο επεισόδιο.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, μέσω της οδού Πανεπιστημίου.
Πριν από λίγο άνοιξαν όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δημοσκόπηση:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ "ταφόπλακα"...


... για την Ν.Δ του Σαμαρά...


Στο 24,2% Νέα Δημοκρατία - Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με...
5,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5,25%, οι ΑΝΕΛ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%
Παραμένει η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρίας Metrisi, που διεξήχθη το διάστημα 14 έως 16 Απριλίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, το 34,6% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και το 24,2% Νέα Δημοκρατία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 5,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5,25%, οι ΑΝΕΛ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%.

17.ekloges1

Μεταξύ άλλων οι ερωτηθέντες απάντησαν και στα εξής ερωτήματα

Όσον αφορά στο αν είναι υπαρκτό το προσεχές διάστημα το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το 57,3% των ερωτηθέντων απαντά «ναι», το 26,1% «όχι», ενώ το 16,6% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

17.ekloges2

Αναφορικά με το αν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από το Δημόσιο το προσεχές διάστημα, το 59,6% απαντά «ναι», το 26,1% «όχι», ενώ το 14,3% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

17.ekloges3


Επίσης, το 49,7% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους προσεχείς μήνες, αλλά το 32,7% θεωρεί ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι υπαρκτό.

17.ekloges5

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από την ημέρα της νέας κυβέρνησης η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ παραμένει σταθερή ή σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνεται...
spirospero.gr

Read more...

Spiegel: Δώστε στην Ελλάδα λεφτά...




...και αφήστε την στην ησυχία της! - Γιατί ένα Grexit δεν αποτελεί λύση...

"Call it a day! Kλείστε επιτέλους του ελληνικό ζήτημα, ζητά επικεφαλής της οικονομικής σύνταξης του Spiegel ο οποίος εκτιμά ότι από δειλία οι Μέρκελ, Ντράγκι και Γιούνκερ δεν 
θέλουν να...
επωμιστούν την ευθύνη μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

O επικεφαλής της οικονομικής σύνταξης του γερμανικού περιοδικού Κρίστιαν Ρίκενς αναφέρει ότι μια προσεκτική ματιά δείχνει ότι ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έλυνε ούτε ένα από τα προβλήματα που τόσο μας ενοχλούν. Εκτός αυτού θα ήταν άδικος, διότι η ευθύνη για την αποτυχημένη πολιτική βαραίνει σχεδόν το ίδιο τους ευρωπαίους εταίρους όσο και τους ξεπεσμένους πολιτικούς ταγούς στην Ελλάδα.

Ίσως έφθασε η ώρα να δοθούν στην Ελλάδα όσα χρήματα απαιτούνται για να αποπληρώσει τα χρέη της σε ΔΝΤ και ΕΚΤ. Και στη συνέχεια η χώρα να αφεθεί στην ησυχία της για να βρει το δρόμο της. Οι συμβουλές των ευρωπαίων πάντως δεν έφεραν τύχη στους Έλληνες, τονίζει ο αρθρογράφος, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Οι λόγοι κατά του Grexit:

1. Θα στοιχίσει ζωές

Η πρόταση λαϊκιστών και κίτρινου τύπου για ένα Grexit είναι: η ΕΚΤ θα πρέπει να σταματήσει να διατηρεί στη ζωή τις ελληνικές τράπεζες έτσι ώστε να μην είναι σε θέση ούτε να δανείζονται από την Φραγκφούρτη, ούτε να δίνουν πιστώσεις.

Η αποκοπή από τη χρηματοδότηση συνιστά την απόλυτη καταστροφή για κάθε οικονομία. Η οικονομική ζωή στην Ελλάδα θα κατέρρεε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και η ανεργία θα ανέβαινε στα ύψη. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα παρέμενε τυπικά μέλος της ευρωζώνης. Ούτως ή άλλως η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ και ότι οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες δεν προβλέπουν έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη.
Συνεπώς το πιθανότερο σενάριο είναι οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης να σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το ενιαίο νόμιμα, με την ΕΚΤ να παγώνει κάθε στήριξη της Ελλάδας. Το βήμα αυτό θα στοιχίσει ανθρώπινες ζωές. Οι αυτοκτονίες θα αυξηθούν και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα καταρρεύσει. Μου είναι συμπαθής κάθε πολιτικός ή τραπεζίτης που δεν θέλει να επωμιστεί μια τέτοια ευθύνη.

2. Θα κοστίσει ακριβά

Σε περίπτωση Grexit, τα 227 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα δεν θα επιστραφούν φυσικά ποτέ. Ήδη η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του χρέους. Με την οικονομία σε ελεύθερη πτώση η αποπληρωμή πιστώσεων είναι προφανώς αδύνατη. Ακόμα όμως και το επιχείρημα εκείνων που μιλούν για βαρέλι χωρίς πάτο δεν ευσταθεί. Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΕΕ και θα έχει δικαίωμα σε διαρθρωτικά και περιφερειακά ευρωπαϊκά κονδύλια. Μια χώρα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια που ζει μέσα στη φτώχεια θα κοστίσει πολλά χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η πολιτική αστάθεια ως συνέπεια ενός Grexit.

3. Έρχεται πολύ αργά

Υπήρξε ίσως ένα χρονικό σημείο όπου μια οικειοθελής έξοδος από το ευρώ θα είχε νόημα. Παράλληλα με το πρώτο κούρεμα το 2012 η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει για μικρό διάστημα από το ευρώ. Η υποτιμημένη δραχμή θα ενίσχυε αμέσως την ανταγωνιστικότητα, επιβραδύνοντας την ύφεση. Όμως για αυτό το βήμα είναι πλέον αργά. Η Ελλάδα διαγράφει την ίδια πορεία επιλέγοντας την πολύ πιο δύσκολη εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης μισθών και της πολιτικής περικοπών. Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι πλέον το μισθολογικό κόστος αλλά η απουσία εσωτερικής ζήτησης καθώς και η εκτός ορίων γραφειοκρατία.

4. Είναι άδικο

Δεν υπάρχει αμφιβολία: Οι αμφιταλαντεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχονται. Όμως και η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε εντελώς ως προς τις μεταρρυθμίσεις. Το γεγονός αυτό εντούτοις δεν ενοχλούσε κανέναν στην ευρωζώνη, όσο ο Αντώνης Σαμαράς συνέχιζε τις περικοπές και συμφωνούσε σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας, πριν τις αγνοήσει, όπως έκανε στη συνέχεια.

Πριν από μερικά χρόνια ο σωστός δρόμος θα ήταν να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τα δεσμά του χρέους και ο χρηματοπιστωτικός τομέας να χρεωθεί τη ζημιά. Σε περίπτωση που μια τράπεζα αντιμετώπιζε πρόβλημα θα μπορούσε να στηριχθεί οικονομικά με κεφαλαιακές ενισχύσεις ή εγγυήσεις. Όμως τότε δεν υπήρχε το απαραίτητο πολιτικό θάρρος.

Η ευρωζώνη φέρει ευθύνη για τον κίνδυνο που διατρέχει τώρα η αποπληρωμή πιστώσεων ύψους 227 δισ. ευρώ. Ακόμα όμως και η νίκη του Αλέξη Τσίπρα δεν αποτελεί έκπληξη. Η μακροχρόνια ύφεση ενισχύει τα άκρα. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν ιδίως οι γερμανοί.

Και τώρα; Ίσως χρειαζόμαστε πράγματι έναν διαφορετικό τρόπο για να κλείσει το ελληνικό ζήτημα. Ίσως έφθασε η ώρα να δοθούν στην Ελλάδα όσα χρήματα απαιτούνται για να αποπληρώσει τα χρέη της σε ΔΝΤ και ΕΚΤ. Και στη συνέχεια η χώρα να αφεθεί στην ησυχία της για να βρει το δρόμο της. Οι συμβουλές των ευρωπαίων πάντως δεν έφεραν τύχη στους Έλληνες...
ksipnistere.com

Read more...

Δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις Στο γραφείο Σαμαρά ο Χρ. Λαζαρίδης, εκτός γραφείου Παπανδρέου η Βάρτζελη


Στο γραφείο Σαμαρά ο Χρ. Λαζαρίδης, εκτός γραφείου Παπανδρέου η Βάρτζελη
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σε παλαιότερο στιγμιότυπο   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή προσελήφθη ο στενός συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης. Παράλληλα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη -Δρακοπούλου παραιτήθηκε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με την απόφαση διορισμού Λαζαρίδη που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γ. Θαλάσσης, ο πρώην πρωθυπουργικός συνεργάτης «θα υπάγεται στον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό την καθοδήγησή του, μέσα στον κύκλο των γνώσεων και της εμπειρίας του».
Οι μηνιαίες αποδοχές του «καθορίζονται ως ισόποσες, με τις αποδοχές των Ειδικών Συμβούλων των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων, στην κατηγορία που αντιστοιχούν τα τυπικά του προσόντα, (κάτοχος πτυχίου Α.Ε.Ι.), όπως αυτές θα ισχύουν κάθε φορά».

Στην απόφαση αναφέρεται ακόμα ότι «οι διατάξεις του άρθρου 95, σε συνδυασμό με τις όμοιες του άρθρου 164Δ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β’, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύουν και θα ισχύουν κάθε φορά για το προσωπικό της Βουλής, έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τον προαναφερόμενο Ειδικό Σύμβουλο», ενώ «όσον αφορά κάθε θέμα που θα αναφέρεται στην υπηρεσιακή του κατάσταση (κάθε μορφής άδειες, πειθαρχικό δίκαιο, καθήκοντα, υποχρεώσεις, νοσηλεία, κ.λ.π.), θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά και για το λοιπό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, προσωπικό της Βουλής».
Πιο αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει ότι «προσλαμβάνεται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχων άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ως Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σε υπάρχουσα κενή θέση μετακλητού υπαλλήλου, η οποία μπορεί να καλύπτεται με Ειδικό Σύμβουλο, σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 1Ζ΄ και παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής (ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ανάλογη εφαρμογή των παρ. 1, 2, 3 και 10 του άρθρου 85 του προαναφερόμενου Κανονισμού».
Ο διορισμός δημοσιεύεται στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.
Παραίτηση από το γραφείο Παπανδρέου
Στην κοινοβουλευτική διαφάνεια δημοσιεύθηκε και η απόφαση του γενικού γραμματέα της Βουλής να εγκρίνει την παραίτηση της Ρεγγίνας Βάρτζελη -Δρακοπούλου, η οποία κατείχε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταργείται για τα άλλα αδικήματα Διατηρείται ο «κουκουλονόμος» μόνο για υποθέσεις ληστειών


Διατηρείται ο «κουκουλονόμος» μόνο για υποθέσεις ληστειών
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος την τροπολογία που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του λεγόμενου «κουκουλονόμου» με εξαίρεση τις υποθέσεις ληστείας.  
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε σχετικά ότι το στοιχείο της επιβαρυντικής περίστασης σε ό,τι αφορά την κάλυψη ή αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου κατά την τέλεση αδικημάτων θα διατηρηθεί στις περιπτώσεις ληστείας. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυρ. Μητοτάκης διατυπώνοντας τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης «αν δέχεστε ότι δρα αποτρεπτικά στην ληστεία η διάταξη για την κουκούλα, δεν σας ενδιαφέρει να λειτουργεί αποτρεπτικά και για την μολότοφ;». 
Όσον αφορά την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέταση DNA κατά την ποινική διαδικασία, ο κ. Παρασκευόπουλος την έκανε εν μέρει δεκτή λέγοντας ότι η υποχρεωτικότητα θα παραμείνει, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τις εγγυήσεις κατά την διαδικασία λήψης γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες. Όπως είπε «πρέπει το γενετικό υλικό να χρησιμοποιείται ως επιβαρυντικό στοιχείο», αλλά συμφώνησε με την άποψη των βουλευτών ότι «η λήψη DNA πρέπει να γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μετά από εντολή εισαγγελικού και κρατικού οργάνου παρουσία τεχνικού συμβούλου».
Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος με νομοτεχνικές βελτιώσεις που επέφερε στο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο στο οποίο εμπίπτει και η περίπτωση του Σ. Ξηρού, θεσπίζεται το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») και επιπλέον προβλέπεται ότι η γνωμάτευση γιατρού των φυλακών αντικαθίσταται από την γνωμάτευση του κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας.
Παρά τις αλλαγές αυτές, η ΝΔ επιμένει στις αντιρρήσεις της και για τον λόγο αυτό αναμένεται να υποβάλλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας τόσο για το άρθρο που αφορά τον Σ. Ξηρό, όσο και για τις τροπολογίες.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξισώνει την τρομοκρατία με τις μορφές κρατικής παρέμβασης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ταύτισε τους συγγενείς των θυμάτων της 17Ν που προσήλθαν στην Βουλή για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και μοίρασαν στο προαύλιο κείμενο κατά της ρύθμισης για κατ' οίκον περιορισμό του Σ. Ξηρού, με τους αντιεξουσιαστές που πρόσφατα εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου πετώντας προκηρύξεις για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε πει (το βράδυ της Πέμπτης) ότι και οι δυο πλευρές άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα, προκαλώντας την οργή του κ. Μητσοτάκη ο οποίος της είπε ότι εξισώνει τους θύτες και τα θύματα της τρομοκρατίας και ότι επιπλέον οι συγγενείς των θυμάτων προσήλθαν στην Βουλή έχοντας επίσημη άδεια.
«Δεν είναι δυνατόν στο πάθος της αντιπαράθεσης να δημιουργούνται εντυπώσεις στην κοινή γνώμη» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, ενώ απαντώντας στην κριτική για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' είπε ότι «είμαστε στην Ευρώπη η χώρα στη οποία έχουν γίνει οι λιγότερες προβληματικές καταστάσεις, αποδράσεις και παραβιάσεις κρατουμένων».
Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα έδωσε διευκρινίσεις όσον αφορά την συνάντηση που είχε με τον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17Ν Δ. Κουφοντίνα, ενώ εκείνος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαμίας. Όπως είπε η κ. Λέβα η συνάντηση αυτή έγινε «παρεμπιπτόντως», όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο μαζί με άλλα μέλη της κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας...


"Η κατάργηση μιας σειράς μέτρων που βρέθηκαν στο στόχαστρο του κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα (Συμβούλια Διοίκησης, Τράπεζα Θεμάτων κ.α.) δεν αναιρεί την...
άθλια πραγματικότητα που βιώνουν η νεολαία και οι εργαζόμενοι στους χώρους της εκπαίδευσης. Δεν δίνει καμία απάντηση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, των καθηλωμένων μισθών, των κλεμμένων αποθεματικών ΑΕΙ - ΤΕΙ. Μένει ως έχει το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, το σχολείο του ΟΟΣΑ και της ΕΕ", επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ προτείνει ως διεκδικητικό πλαίσιο τα εξής: 'Αμεσα μέτρα δωρεάν σίτισης, στέγασης, μετακίνησης για όλους τους μαθητές και φοιτητές, άμεσοι μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία για την κάλυψη όλων των αναγκών, έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ΑΕΙ-ΤΕΙ, διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας προς όλες τις Δημόσιες εταιρίες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης...
enikos.gr

Read more...

Μωραΐτης: «Στηρίζουμε τη διαπραγμάτευση γιατί στηρίζουμε τη χώρα...





...όχι τον Τσίπρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ»...
Για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους αλλά και τη συνάντηση Παπανδρέου – Τσίπρα μίλησε το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,  Θάνος Μωραΐτης.
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ειπε τα εξης:
-  «Εμείς στηρίζουμε...
αυτή τη διαπραγμάτευση γιατί στηρίζουμε την χώρα, όχι τον Τσιπρα ή τον Σύριζα. Δεν είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα να βρίσκεται σε τέτοιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα αυτές τις ώρες».

 - «Η κυβέρνηση φοβάμαι ότι έχει απομονώσει τη χώρα με τη στάση της. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς συμμαχίες. Και εμείς θέλουμε μια διαφορετική πολιτική αλλά η κυβέρνηση πρέπει να προασπίσει το εθνικό συμφέρον και την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη μέσα σε αυτό το συντηρητικό, εκβιαστικό περιβάλλον. 

- «Δεν έχει η κυβέρνηση νομιμοποίηση για ρήξη. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση με επίγνωση των ορίων της και να επέλθει συμφωνία γιατί δεν πάει άλλο. Η πραγματική οικονομία καταρρέει καθημερινά».

- «Εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι μου βάλαμε πλάτη 5 χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ήταν μαζί στην πλατεία συντάγματος με τους αγανακτισμένους και μουτζώναν την βουλή».

Για τη συνάντηση Παπανδρέου - Τσίπρα, δηλωσε, πως, «ακούσαμε για μια ακόμη φορά θεωρίες συνομωσίας. Ήταν μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών έτσι όπως πρέπει να γίνονται γιατί θυμίζω ότι περάσαμε μια περίοδο όπου ήταν η είδηση της χρονιάς να συζητούν μεταξύ τους οι αρχηγοί»...

Read more...

Τις παραιτήσεις των διοικήσεων όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ ...


Τις παραιτήσεις των διοικήσεων όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ ζητεί εγγράφως ο Π. Κουρουμπλής
...ζητεί εγγράφως ο Π. Κουρουμπλής...
Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, το οποίο φέρει ημερομηνία Πέμπτη 16 Απριλίου και αριθμό πρωτοκόλλου Οικ. 2589, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητεί...
από τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, αλλά και τα μέλη των Δ.Σ. των νοσοκομείων του ΕΣΥ τα οποία έχουν διορισθεί από τον υπουργό Υγείας, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους "σε εύλογο χρόνο" και, πάντως, μέχρι την 30η Απριλίου 2015.

Read more...

Αποδεσμεύτηκαν 1.002 αστυνομικοί, από τη φύλαξη προσώπων και κτιρίων...



Συνολικά 1.002 αστυνομικοί αποδεσμεύτηκαν στο διάστημα από 22 Ιανουαρίου έως και 26 Μαρτίου από την προσωπική συνοδευτική ασφάλεια προσώπων και τη φρούρηση κτηρίων και...
εγκαταστάσεων σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης.
Τα στοιχεία είχε αιτηθεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή πόσο κόστισε η φύλαξη επωνύμων την τελευταία πενταετία, πόσα και ποια ήταν τα προστατευόμενα από την αστυνομία πρόσωπα στην Ελλάδα και πόσοι από αυτούς συνεχίζουν να προστατεύονται από την Αστυνομία μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την απόσυρση αστυνομικών από την φύλαξη VIP προσώπων.

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος παρέθετε στο κείμενο της ερώτησής του ονόματα που «απολάμβαναν προστασίας», μέχρι τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Ονόματα κυρίως δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθολογική διάθεση του αστυνομικού προσωπικού και την εξοικονόμηση τεχνικών μέσων, προκειμένου να διατεθούν στην αστυνόμευση,

κατά το χρονικό διάστημα από 22.01.2015 έως και 26.3.2015,  αποδεσμεύτηκαν συνολικά 1.002 αστυνομικοί, 115 αυτοκίνητα και 57 δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των φυσικών προσώπων, τα μέτρα προστασίας που παρέχονται, καθώς και τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται προς τούτο, ο κ. Πανούσης ενημερώνει ότι αυτά μεταβάλλονται διαρκώς, ανάλογα με τις διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στοιχεία τα οποία «για ευνόητους λόγους ασφαλείας δεν είναι ανακοινώσιμα, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

11,8 δισ. ευρώ για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης το 2015...


11,8 δις. ευρώ για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης το 2015 - Media
Το ποσό των 11,8 δισ. ευρώ προβλέπεται να διατεθεί συνολικά το έτος 2015 για τη χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, για την...
ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία προβλέπεται να διατεθεί συνολικά ποσό 11.821.900.000 ευρώ.

Οι επιχορηγήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων θα ανέλθουν σε 10.782.900.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά:

Για τον ΟΓΑ προβλέπεται επιχορήγηση 3.277.400.000 ευρώ

Για το ΙΚΑ 2.835.000.000 ευρώ

Για το ΙΚΑ/ΤΑΠ-ΟΤΕ 534.600.000 ευρώ

Για το ΙΚΑ/ΟΑΠ-ΔΕΗ 578.700.000 ευρώ

Για το ΝΑΤ 1.000.000.000 ευρώ

Για τον ΟΑΕΕ 954.200.000 ευρώ

Για ΟΑΕΕ/Κοινωνική Χρηματοδότηση 320.000.000 ευρώ

Για ΕΚΑΣ (πλην συνταξιούχων Δημοσίου) 672.000.000 ευρώ

Για τον ΟΑΕΔ 600.000.000 ευρώ

Για Λοιπά Ασφαλιστικά Ταμεία 11.000.000 ευρώ

Για την Κοινωνική Προστασία, που το ποσό θα ανέλθει σε 1.039.000.000 ευρώ, τα 585.000.000 ευρώ θα είναι για επιδόματα πολυτέκνων και 454.000.000 ευρώ θα είναι για το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο υπουργός Εργασίας παραθέτει στο απαντητικό του έγγραφο, τους άξονες στους οποίους θα χρειαστεί υποστήριξη για τον ΟΑΕΔ, αναφέρεται στις προσπάθειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την παροχή αποτελεσματικότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών στον πολίτη, αλλά και το θεσμό επαγγελματικής εκπαίδευσης του συστήματος μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Read more...

Νικολούδης: Ελέγξαμε 28.000 ΑΦΜ, βρήκαμε 7 δισ. απόκλιση...




Η μάχη με τη φοροδιαφυγή έχει κερδηθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. Εχουν ήδη ελεγχθεί 28.000 ΑΦΜ  και στα οποία έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αποκλίσεις, με...
αποτέλεσμα να μπορούν να εισπραχθούν 2,5 με 3 δισ. ευρώ, τόνισε.

Συγκεκριμένα, από το 2010 και μετά η Επιτροπή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, στην οποία τότε ήταν επικεφαλής ο κ. Νικολούδης, ζήτησε από τις τράπεζες να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για καταθέτες με χρήματα άνω των 200.000 ευρώ. Η ανεξάρτητη αρχή συγκέντρωσε στοιχεία από 15 τράπεζες και ελέγχθησαν όλα συνδυαστικά: τραπεζικές καταθέσεις, εμβάσματα εξωτερικού, μεγάλες κινήσεις στο Χρηματιστήριο, λίστες φοροδιαφυγής. Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος με βάση το ΑΦΜ και τα δηλωθέντα εισοδήματα και εκεί διαπιστώθηκαν μεγάλες αποκλίσεις. Για παράδειγμα άτομα δήλωναν 20-25.000 το χρόνο, δικαιολογούσαν συνολικά 250.000-300.000 ευρώ εισόδημα και είχαν 1 εκατ. καταθέσεις, εκ των οποίων πολλά χρήματα ήταν «σπασμένα» σε διαφορετικές τράπεζες ή και στο εξωτερικό.

Συνολικά ελέγχθησαν 28.000 ΑΦΜ για το 2011 και εντοπίστηκαν 5.5000 παραβάτες (βγήκαν εκτός όσοι καταθέτες είχαν μικρές αποκλίσεις και οι αρχές εστίασαν σε μεγάλες υποθέσεις). Σε αυτές τις περιπτώσεις η απόκλιση των δηλωθέντων και αυτών που κατείχαν ήταν της τάξης των 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον υπουργό, μπορούν να εισπραχθούν 2,5 με 3 δισ. ευρώ.

Ωστόσο ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει δυσχέρεια στην είσπραξη, καθώς οι εφορίες λένε ότι δεν είχαν κάνει τέτοιο έλεγχο, ενώ και το ΣΔΟΕ είναι αποδυναμωμένο στελεχιακά.

Ερωτηθείς για τις πρακτικές αδυναμίες των Σωμάτων Δίωξης είπε: «Δεν θέλω να ρίξω λάσπη και ευθύνες. Ολοι έχουν πρακτικά ή άλλα προβλήματα. Τώρα παίρνω 600 ευρώ λιγότερα από όσα όταν ήμουν αντεισαγγελέας. Είναι λόγος αυτός να μην κάνω τη δουλειά μου; Τη λύση θα τη δώσει ένας σωστός φορολογικός νόμος».

Ο υπουργός προσδιόρισε ποιος θα είναι ο επόμενος τομέας στον οποίο θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις: τα δημόσια έργα.

Read more...

Αλ. Τσίπρας: Έχουν δημιουργηθεί καλύτερες συνθήκες για λύση στο Κυπριακό...


Τσίπρας: Θα χρησιμοποιήσουμε τη γεωπολιτική στη διαπραγμάτευση
Θα χρησιμοποιήσουμε τη γεωπολιτική, στη διαπραγμάτευση.
Αναστασιάδης: Δεν επιζητούμε μια λύση που να αφήνει νικητές και ηττημένους..
Για διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών προκειμένου να προχωρήσουν οι διακοινοτικές συνομιλιές για μια δικοινοτική, διζωνική λύση με μια εθνική κυριαρχία και μια ιθαγένεια στο Κυπριακό, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Άμεσος στόχος είναι...


και θα παραμείνει στη συνέχιση μέχρι τελικής ευόδωσης των δικοινοτικών συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας» ανέφερε ο Τσίπρας.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της γεωπολιτικής δυναμικής της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής πολιτικής «και αυτό γιατί θεωρούμε ότι το τελευταίο διαστημα η Ελλάδα έχει χάσει μέρος της δυναμικής της, αλλα όχι τη γεωπολιτική δυναμική της».

«Σε αυτό το πλαίσιο είναι φάρμακο η αξιοποίηση της γεωοπολιτικής δυναμικής και η επίλυση του κυπριακού μπορεί να αποτελέσει βήμα ενίσχυσής της».


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ελλάδα για την άδολη συμπαράσταση και βοήθεια στο Κυπριακό σημείωσε ότι μετά την απόσυρση του Μπαρμπαρός και την μη ανανέωση της NAVTEX, «δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που επιτρεπουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».


«Δεν επιζητούμε μια λύση που να αφήνει νικητές και ηττημένους, θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαρκούς ειρήνης ώστε να υπάρχει προοπτική για το μέλλον» πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος.


Όσον αφορά το θέμα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «εις το μέτρο το δυνατοτήτων είμαστε και θα είμαστε πάντοτε έτοιμοι να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε για μια πιο ανθρώπινη Ευρώπη που θα νοιάζεται όχι μόνο για τη λεγόμενη νομισματική σταθερότητα αλλά και για τις ανθρώπινες ανάγκες» ...

Read more...

Τσίπρας: Συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο...


Τσίπρας: Συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο
«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή συγκρούσεων και αποσταθεροποίησης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Συμφωνήσαμε για...
τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο που συμβάλλει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» είπε   και πρόσθεσε ότι η τριμερής Ελλάδας- Κυπρου- Αιγύπτου, αποτελεί πρόσκληση και σε άλλες δυνάμεις της περιοχής να συνεργαστούν στο πλαίσιο πάντα των διεθνών αρχών του ΟΗΕ.

Πρώτος στόχος μας είναι η προσήλωση στη συνέχιση μέχρι την τελική ευόδωση των δικοινοτικών συνομιλιών για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και οι επιπτώσεις τους στη λύση του κυπριακού. «Επισημάναμε ότι μετά την απόσυρση του Μπαρμπαρός έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες για την επανάληψη των συνομιλιών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

 

Read more...

Aιχμές Μπακογιάννη κατά Σαμαρά: «Αν εμείς είχαμε τα κότσια ...



...οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαν κλείσει».

«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί» για τη διαδοχή...
«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση για την ηγεσία της ΝΔ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να...
θέσει υπόψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.
«Οι διεργασίες μέσα στη ΝΔ κορυφώνονται» τόνισε στο ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά».

Η κυρια Μπακογιάννη, μάλιστα, άφησε αιχμές για την διακυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εμείς είχαμε τα κότσια, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαν κλείσει».

Read more...

Δεν διαπιστώθηκαν καταστροφές στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ...


Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ...
Έληξε σήμερα, λίγο μετά τις 07.15 το πρωί και χωρίς ενταση, η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. 
 Στο κτίριο που τελούσε για 19η ημέρα υπό κατάληψη βρίσκονταν...
14 άτομα (επτά άντρες και επτά γυναίκες) τα οποία οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ. 
Την ώρα της εκκένωσης έξω από την Πρυτανεία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων. Υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ. 

Από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκαν καταστροφές στο κτήριο.

Read more...

Καταργείται η πολιτική επιστράτευση ως «όπλο» κατά της απεργίας...



Τέλος στην πολιτική επιστράτευση βάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως...
αναφέρουν "Τα Νέα", στο σχέδιο νόμου που πήγε στη Βουλή ύστερα από δημόσια διαβούλευση χωρίς αλλαγές σε σχέση με την αρχική του παρουσίαση προ μηνός από τον αρμόδιο υπουργό, εκτός της απαγόρευσης της επιστράτευσης, προβλέπεται επίσης η άμεση επαναφορά δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, η επανασύσταση κλάδων που είχαν καταργηθεί και η τοποθέτηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο που είχε παγώσει εξαιτίας του Μνημονίου. 


Τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης κατήγγελλε την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη υπηρεσιών ως πράξη βαθιά αντιδημοκρατική. Πλέον, ως κυβέρνηση, η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών αποτελεί το πρώτο άρθρο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

Στο νομοσχέδιο γίνεται σαφές ότι η πολιτική επιστράτευση και η επίταξη θα αφορούν μόνο και αποκλειστικά σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης που προκλήθηκε από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά όχι για την αντιμετώπιση απεργίας.

Στο νέο, αυστηρότερο πλαίσιο, η τελική απόφαση για τυχόν επιστράτευση θα ανήκει στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα μπορεί ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού να εξουσιοδοτεί υπουργούς και περιφερειάρχες που θα μπορούν να προβούν σε επίταξη υπηρεσιών.

Read more...

Επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ...


Έγιναν προσαγωγές-BINTEO...

Επέμβαση της αστυνομίας αυτή την ώρα στην είσοδο της πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κατειλημμένο κτίριο εκκενώθηκε και έγιναν προσαγωγές.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και...
της αστυνομίας, προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα της πρυτανείας με σκοπό να απομακρύνουν τους καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα για 19η ημέρα εντός του κτιρίου.

Αρχικά, η Αστυνομία κάλεσε αρχικά τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε η επιχείρηση.

Πυροσβέστες με ειδικό τροχό έκοψαν την εξωτερική πόρτα της Πρυτανείας για να μπορέσουν να μπουν μέσα οι αστυνομικοί.

Εντός της κατάληψης παρέμεναν περίπου 14 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ύστερα από 19 ημέρες κατάληψης που αρνούνταν να αποχωρήσουν, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε συλλήψεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάληψης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης σημείωσε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι «η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει»...
πηγή left.gr

Read more...

Τετ α τετ Βαρουφάκη-Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο...


Βαρουφάκης και Ομπάμα συνομιλούσαν για 12 λεπτά στο Λευκό ΟίκοΗ κίνηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια (ΦΩΤΟ)...
 Ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, η εκδήλωση για την Εθνική Ανεξαρτησία στο Λευκό Οίκο.
Παρών είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φαίνεται να έχει...
μια εγκάρδια, συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που διήρκεσε περίπου 12 λεπτά.

Πέραν της συνομιλίας, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας, έσπασε ένα πρωτόκολλο πολλών ετών, καθώς εμφανίστηκε ενώπιον του Αμερικανού προέδρου χωρίς γραβάτα, κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια από τους παρευρισκόμενους.
Παρούσα στην εκδήλωση και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε και ομιλία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter ο έλληνας δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Greek News, Αποστόλης Ζουπανιώτης, οι δυο τους κουβέντιαζαν σε χαλαρό ύφος λίγο πριν την άφιξη του προέδρου.



πηγη protothema.gr

Read more...