Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

4,3% ΣΤΗΝ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ


Στο 4,3% δείχνει τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας η κυλιόμενη δημοσκόπηση που παραδόθηκε σήμερα στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Λούλης στην ανάλυσή του την οποία θα δημοσιεύει ως άρθρο στην ιστοσελίδα του μέσα στο Σαββατοκύριακο επισημαίνει ότι η διαφορά είναι μη αναστρέψιμη και το μόνο που μπορεί να περισώσει η Ν.Δ. είναι να μην κάνει άλλο λάθος σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο μέχρι τις κάλπες.
http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

Διλήμματα και Επιχειρήματα για αναποφάσιστους ψηφοφόρους



Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Την Κυριακή 7 Ιουνίου Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, Αποφασίζουμε για την Ελλάδα.

Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει η χώρα πορεία. Για να φέρουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που μας αξίζει.

Την Κυριακή οι κάλπες ανοίγουν στις 7 π.μ και κλείνουν στις 7 μ.μ. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη στην χώρα, πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθεια που μαζί κάναμε όλες τις μέρες για τη Νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ΤΙ θα ψηφίσουν. Αν τους συναντήσεις μίλησέ τους με επιχειρήματα σαν και αυτά που μαζί συνθέσαμε εδώ.

Υπάρχουν πολίτες που δεν ξέρουν ΠΟΥ ψηφίζουν. Αν μπορείς, βοήθησέ τους να μάθουν χρησιμοποιώντας την online υπηρεσία του ΥΠΕΣ.


Καλή συνέχεια και με τη Νίκη!

Εθελοντές Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ

http://krogias.blogspot.com/


Read more...

Όλη η συνέντευξη του Γιώργου στον Παπαδάκη

Όλη η συνέντευξη του Γιώργου στον Παπαδάκη




Read more...

Αποκάλυψη! Πάνε να φέρουν πίσω μέχρι την Κυριακή τον Καραβέλα...


Συνάντηση - μυστήριο του δικηγόρου του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Συμφωνίες παρασκηνίου για να βοηθηθεί η ΝΔ που καταρρέει και να κρατήσει το στόμα του κλειστό ο καταζητούμενος της Siemens. Αντιδράσεις για την εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε πολιτικά παίγνια


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε πριν από λίγες ώρες στον Άρειο Πάγο γύρω από την υπόθεση της Siemens και το οποίο αποκαλύπτει το Press-gr.
Σύμφωνα με καθ' όλα αξιόπιστες πληροφορίες, στις 12 το μεσημέρι επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά ο συνήγορος του Χρ. Καραβέλα κ. Ι. Μαρκουλάκος. Η συνάντηση διήρκησε μια ολόκληρη ώρα - διάρκεια που θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστη.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ορισμένοι δημοσιογράφοι που ήταν στο κτίριο του Αρείου Πάγου το έμαθαν και περίμεναν τον κ. Μαρκουλάκο τον οποίο και ρώτησαν σχετικά. Αιφνιδιασμένος ο κ. Μαρκουλάκος απάντησε ότι υπέβαλε αίτημα να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή και να φύγει η δικογραφία από τον κ. Ζαγοριανό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρκουλάκος διέψευσε ότι κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκε θέμα επιστροφής του πελάτη του κ. Καραβέλα και παράδοσής του στις αρχές.
Μία περίπου ώρα αργότερα
, ο κ. Σανιδάς δήλωσε ότι απορρίπτει το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι τα περί σύγκλησης της ολομέλειας εφετών αποτελούν πρόσχημα ή εν πάση περιπτώσει τη μισή αλήθεια. Κυρίως διότι ήταν ένα θέμα που είχε συμφωνηθεί να τεθεί από όλους τους κατηγορουμένους την επόμενη εβδομάδα. Αλλά και πέραν αυτού δεν δικαιολογείται, όπως λέγεται, μιας ώρας συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα παραμονές εκλογών...
Οι πληροφορίες, τις οποίες έχουν υπόψη τους και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας, υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστική διαπραγμάτευση της πλευράς Καραβέλα με τον Άρειο Πάγο προκειμένου ο καταζητούμενος να εμφανιστεί και να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές αύριο το βράδυ ή μέχρι την Κυριακή το πρωί στο πλαίσιο μιας...
παρασκηνιακής συμφωνίας και ύστερα από την προφυλάκιση της οικογένειάς του.
Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι μπροστά στην εκλογική κατάρρευση η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και να επηρεάσει την κομματική της βάση την ώρα που θα πηγαίνει να ψηφίσει. Να παρουσιάσει δηλαδή μια "επιτυχία" με την παράδοση του Χρ. Καραβέλα ύστερα από μια και πλέον εβδομάδα καταγγελιών και αποκαλύψεων για τις ευθύνες της σχετικά με την "απόδραση" των δύο πρώην κορυφαίων στελεχών της Siemens.
Επίσης, πέρα από τον εκλογικό εντυπωσιασμό, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ να έρθει στην Ελλάδα ο Χρ. Καραβέλας για να είναι "ελεγχόμενος" και να μην υλοποιήσει τις αρχικές απειλές του ότι θα κάψει τουλάχιστον οκτώ πολιτικά πρόσωπα, όπως ανάφεραν σχετικές πληροφορίες.
Το ερώτημα που τίθεται όμως από νομικούς και πολιτικούς κύκλους, με έντονο σκεπτικισμό, είναι κατά πόσο επιτρέπεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να εμφανίζεται ότι μετέχει σε διαβουλεύσεις πολιτικού τύπου, ότι συμμετέχει σε συμφωνίες παρασκηνίου και πόσο βοηθά εντέλει την Δικαιοσύνη να δίνεται η εντύπωση ότι εμπλέκεται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε πολιτικά παίγνια.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αυτό που δημιουργήθηκε σήμερα και αποκαλύπτουμε τώρα αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις τις επόμενες ώρες...
http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Επίεθση κουκουλοφόρων στο ΠΑΣΟΚ...


...αλλά η είδηση "εξαφανίστηκε" από τα media!

Aπό το http://www.greekalert.com

Εχθές το βράδυ μετά την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο πεδίο του Άρεωςη εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ που κινείται στην νεολαία ΠΑΣΟΚέκανε εκδήλωση σε μαγαζί στην οδό Κωλέτη 25Ανάμεσα 1 με 2 μετα τα μεσάνυχταστο μαγαζί κατέφθασαν 25 κουκουλοφόροι με ρόπαλα (ένας εξ αυτών κρατούσε πιστόλι φωτοβολίδων)Οι κουκουλοφόροι επιτεθήκαν αδιακρίτως στον κόσμο που βρισκόταν στο μαγαζίόταν λέμε αδιακρίτως όμως το εννοούμε αφού από την μανία τους δεν γλύτωσε ούτε μία έγγυος!!!! που βρισκόταν εκεί.για 5 λεπτά κατέστρεφαν ότι έβρισκαν και χτυπούσαν τον κόσμο και φυσικά αστυνομία πουθενά (αλλού φτάνει σε 1 λεπτό)Το αποτέλεσμα της επίθεσης, αρκετοί τραυματίες ...δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στον νοσοκομείο...και ένα μαγαζί βομβαρδισμένο...μετά από 10 λεπτά έφτασε και μια διμοιρία που βρισκόταν παρακάτω, αφού βέβαια πήγε κάποιος από αυτούς που βρισκόταν στο μαγαζί και τους έφερε από το χεράκιαλλά οι κουκουλοφόροί βέβαια είχαν εξαφανιστεί προς την μεριά της Νομικήςκαι είναι απορίας άξιο....αυτη την είδηση γιατί δεν την έπαιξε κανείς;


http://press-gr.blogspot.com

Read more...

Απόγνωση...


Μας θύμισε τον Κακομοίρογλου του Λαζόπουλου...
Για να φτάσει στο σημείο να δώσει συνέντευξη στο Λιάτσο και στο STAR θα πρέπει ο "Κουρασμένος" να βρίσκεται σε απόγνωση. Τον έχουν ζώσει τα φίδια. Η διαφορά δείχνει να είναι πάνω από 5. Και στην κατρακύλα ο καημένος ζητάει χείρα βοηθείας μέχρι και από το Λιάτσο. Μιλάμε για μαύρο χάλι. Μας θύμισε...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΟΥΦΛΙΑ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη του Κώστα Καραμανλή με τους συνεργάτες του στην οποία μετείχε και ο Γιώργος Σουφλιάς. Αναζητείται κάτι διαφορετικό για το βράδυ στην ομιλία του Κ. Καραμανλή στην Αθήνα. Ενδέχεται μαζί του στην εξέδρα να ανέβει και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Δεν διέρρευσε πάντως τι αποφασίστηκε. Στο Μαξίμου δεν υπάρχει καλό κλίμα. Ο πήχης των προσδοκιών έχει κατέβει σημαντικά. Οποιαδήποτε διαφορά κάτω από 3% θα θεωρηθεί επιτυχία για τη Νέα Δημοκρατία!
http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ...


Πολύ ρεαλιστική η προσέγγιση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc, η οποία πριν από λίγο παρουσίασε την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για τις κάλπες της Κυριακής. Με αναγωγή του μέσου όρου προκύπτει εκλογική διαφορά 5 μονάδων. Η προσέγγιση αυτή είναι πολύ πιθανή ως τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτά τα ποσοστά άλλωστε δείχνουν και οι κυλιόμενες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τις οποίες παρουσιάσαμε πριν από λίγο... Οι τάσεις είναι αυξητικές υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά μπορεί να φτάσει εάν συνεχιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο το κλίμα αυτό, ακόμα και τις 6 μονάδες!



Read more...

Προγραμματισμένες μεταδόσεις από το ΠΑΣΟΚ live TV: * Παρασκευή 05/06/2009 - 19:30 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση


live.pasok.gr


Read more...

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ –ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ






«Πόσο μας κοστίζει τελικά η πράσινη ενέργεια, η πράσινη δουλειά, η πράσινη ανάπτυξη;»

Δυο πράγματα πρέπει να μετρήσουμε: από τη μια πόσο μας κοστίζει η μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη και τι κερδίζουμε επενδύοντας σ’ αυτή, και από την άλλη τι χάνουμε αν δεν κάνουμε αυτή την επένδυση.

Αν θέλουμε να πάμε σε μια νέα πραγματικότητα, όπου οι πηγές ενέργειας είναι ο ήλιος, ο άνεμος, η γεωθερμία, και τα σπίτια μας είναι θωρακισμένα απέναντι στη σπατάλη ενέργειας, σωστά μονωμένα, με σύγχρονες συσκευές που εξοικονομούν την ενέργεια, χρειάζεται να επενδύσουμε.


Επενδύσεις που πρέπει να υποστηριχτούν με κατάλληλες πολιτικές από το κράτος, αλλά που στην πλειονότητα τους θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια, δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. Η πολιτεία μπορεί να στηρίξει τους πολίτες με χαμηλότοκα δάνεια και φοροαπαλλαγές για μόνωση των κατοικιών. Η σημερινή κυβέρνηση δίνει απαλλαγές για την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού…

Τι κερδίζουμε; Πέρα από ένα καθαρότερο περιβάλλον, κερδίζουμε νέες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη ενός τομέα που μπορεί εύκολα να είναι εξαγωγικός στις γύρω Βαλκανικές και Μεσογειακές χώρες. Κερδίζει ο κάθε πολίτης μειωμένα κοστολόγια από κατανάλωση ηλεκτρικού, πετρελαίου, φυσικού αερίου. Κερδίζει συνολικά η χώρα, περίπου 1,5 με 2 δις ευρώ το χρόνο από τον περιορισμό εισαγωγών καυσίμων.

Αν θέλουμε να πάμε σε μια διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση στον περιορισμό τους, στην ανακύκλωση, στην κομποστοποίηση, και όπου χρειάζεται την ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων, δε χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια από αυτά που ξοδεύονται σήμερα χωρίς αποτέλεσμα στο κυνήγι των ανεξέλεγκτων χωματερών και το κρυφτό με τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο! Αυτό που χρειάζεται είναι μια επικαιροποιημένη, σύγχρονη προσέγγιση στον παλιότερο σχεδιασμό, και πάνω από όλα η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες για να συμμετέχουν και να είναι περήφανοι γι αυτό.

Η πράσινη ανάπτυξη είναι η έξυπνη ανάπτυξη. Είναι εκείνη που όχι μόνο δε σπαταλάει τους πόρους και τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, αλλά τα αξιοποιεί για να προσελκύσει πραγματικές επενδύσεις προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Για την Ελλάδα είναι μονόδρομος.

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Read more...

Γιώργου Α. Παπανδρέου





Read more...

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ





Read more...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ




ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΑΘΗΝΑ 9,84»
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ – Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 IOYNIOY 2009


Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Περνάμε στην άλλη τηλεφωνική γραμμή μια και είναι η Ημέρα του Περιβάλλοντος σήμερα, Γαλάτεια.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Ναι, και έχουν εστιάσει τώρα τις πρωινές ώρες τις προεκλογικές τους δραστηριότητες εκεί οι πολιτικοί αρχηγοί. Είδαμε νωρίτερα στην Ψυτάλλεια τον Κώστα Καραμανλή. Κάνουν άλλα και οι υπόλοιποι, είναι τώρα σε εξέλιξη.

Λοιπόν, έχουμε τον Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και περιβαλλοντολόγο τον κ. Σπύρο Κουβέλη.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καλή σας ημέρα. Καλό μεσημέρι.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Καλημέρα κ. Κουβέλη.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Καλό μεσημέρι κ. Κουβέλη.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Μήπως με αφορμή τη σημερινή ημέρα θα έπρεπε να κοιτάξετε προς Οικολόγους Πράσινους εκεί στο ΠΑΣΟΚ παρά προς ΣΥΡΙΖΑ; Να αφήσετε δηλαδή τα προγενέστερα σενάρια και να κοιτάξετε νεώτερα;


ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Εμείς κοιτάζουμε πώς θα κάνουμε σοβαρή δουλειά για το περιβάλλον. Το τι κάνουν οι άλλοι δεν μας επηρεάζει και πάρα πολύ.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Αυτό είναι σωστό που λέτε, και ξέρετε, για να βάλουμε την κουβέντα σε ένα δρόμο εξαρχής, πρώτα - πρώτα θα σας ζητήσω την άδειά σας γιατί σε μισό λεπτό θα πρέπει η Κατερίνα να μας πει σε μισό λεπτό τίτλους ειδήσεων.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βεβαίως.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Αλλά θα ήθελα να μου πείτε το εξής μόλις τελειώσουν οι τίτλοι. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει τώρα όντως μια προσπάθεια οικολογικής ευαισθησίας, να δείξει δηλαδή οικολογική ευαισθησία, αλλά όταν ήταν στην κυβέρνηση το τσιμέντο φρόντισε το ίδιο. Μόνο να μου επιτρέψετε προσωπική παρατήρηση.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα τα πούμε αμέσως μετά.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Ναι, να τα πούμε αυτά γιατί το περιβάλλον πολλοί αγάπησαν, αλλά την κρίσιμη ώρα έστρωσαν με τσιμέντο πόλεις και χωριά. Τίτλους ειδήσεων και μετά με τον κ. Σπύρο Κουβέλη.

Τίτλοι ειδήσεων

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Το τραγουδάκι θα το επαναλάβουμε γιατί έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή και περιμένει ο Σπύρος Κουβέλης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος. Έχει δουλέψει πολύ για την υπόθεση «πράσινη ανάπτυξη», αλλά πρώτα στο ερώτημα που σας διατυπώσαμε.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πριν τις ειδήσεις.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Μάλιστα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Γεια σας και πάλι.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Γεια σας.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Λοιπόν, αναφορικά με το ερώτημα σας για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ σε θέματα περιβάλλοντος, να σας πω δυο πράγματα. Καταρχήν είμαι ένας από αυτούς που δεν έχω διστάσει ποτέ να πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει και λανθασμένες επιλογές όπως επίσης και πράγματα που δεν ήταν θετικά για το περιβάλλον στο παρελθόν. Όμως καταθέσαμε με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου το πρόγραμμα μας για την πράσινη ανάπτυξη, έτσι ώστε να δούμε ποια ήταν αυτά τα λάθη, να προχωρήσουμε μπροστά και να μην τα επαναλάβουμε.

Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει να είμαστε και δίκαιοι. Το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε μόνο λάθη για το περιβάλλον στο παρελθόν του. Έχει κάνει και μια σειρά από πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ξεκίνησε την μεγάλη ανάπτυξη θεμάτων, βιολογικών καθαρισμών, να νομοθετήσει ότι έπρεπε να γίνει για τα απορρίμματα, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια δεν εφαρμόστηκε, το να θεσμοθετήσει τους φορείς διαχείρισης που η σημερινή κυβέρνηση ουσιαστικά κόβει στη μέση, τους συγχωνεύει και παύει τη λειτουργία τους. Υπάρχουν και θετικά παραδείγματα λοιπόν.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Είπατε τη μαγική λέξη όμως, ότι δεν εφαρμόζονται. Μπορεί να υπάρχουν νόμοι, δεν εφαρμόζονται όμως. Αυτή είναι και η αίσθηση που έχει ο κόσμος η γενικότερη.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Αυτό είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια γιατί πρέπει να σας πω επίσης ότι η νομοθεσία για το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι τόσο περίπλοκη και εμβαλωματική, δηλαδή κάθε φορά που θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα προσθέσουμε ένα νέο νόμο, μια Υπουργική Απόφαση, ένα Προεδρικό Διάταγμα που εγώ που είμαι περιβαλλοντολόγος δυσκολεύομαι πολλές φορές να καταλάβω τι ακριβώς λέει η νομοθεσία.

Λοιπόν, αυτό είναι σχεδόν αδύνατον να το εφαρμόσεις και πολύ περισσότερο είναι αδύνατο να το ελέγξεις, ιδίως όταν έχεις ένα Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που είναι καμιά 30αριά άνθρωποι όλοι – όλοι, κι αν είναι τόσοι, που έχουν την ευθύνη να ελέγξουν τι γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Ξέρετε κ. Κουβέλη, είναι προς τιμήν σας που λέτε βεβαίως ότι έχει κάνει σφάλματα το ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη φάση διακυβέρνησης της χώρας και δεν διστάζετε και καλά κάνετε και σας τιμά που το λέτε αυτό διότι άλλοι μας λένε άρες μάρες.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το παρελθόν. Εδώ είδαμε ότι και στην περίπτωση του Βοτανικού, παρ’ ολίγο να συνεργήσει το ΠΑΣΟΚ, όχι να συνεργήσει, είχε συμφωνήσει σ' αυτό το θέμα της διπλής ανάπλασης την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας την έστειλε πίσω.

Εσείς είχατε διαφορετική εισήγηση, το θυμάμαι αυτό, αλλά το επίσημο ΠΑΣΟΚ, για τον Χρήστο Παπουτσή και δεν θυμάμαι ποιον άλλον έλεγε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, τσιμέντο να γίνει.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κοιτάξτε, το…

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Μου θύμισε η ιστορία, με συγχωρείτε, το Μαρούσι.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ναι.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Το Μαρούσι το οποίο με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχασε το πράσινό του και έγινε γκρίζο.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Στην υπόθεση του Βοτανικού να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ πράγματι το 2005, που δεν ήμουν στο ΠΑΣΟΚ και δεν είχα καν συμβουλευτικό ρόλο στο τι πρέπει να κάνει, ψήφισε τη νομοθεσία αυτή για τη διπλή ανάπλαση. Από τη στιγμή που άρχισα να έχω ρόλο, το ΠΑΣΟΚ ξανακοίταξε αυτή την υπόθεση και δεν προσπαθώ να ευλογήσω τα γένια μου, έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Το επίσημο ΠΑΣΟΚ όμως επέμενε μέχρι τέλους. Το θυμάμαι καλά. Εντάξει, γι' αυτό έκανα το διαχωρισμό. Δεν είσαστε εσείς υπεύθυνος, έτσι;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Το εκτιμώ και ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό, αλλά στη συνέχεια η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε από μένα σαν πολιτικό εκπρόσωπο για τα θέματα περιβάλλοντος και η επίσημη θέση ήταν ότι είμαστε εναντίον της ανάπτυξης εμπορικών χρήσεων σε ελεύθερους χώρους και μάλιστα είμαι πολύ ευτυχής που δικαιώθηκε αυτή η θέση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν έχουμε ακόμα καθαρογραμμένη μεν απόφαση.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Μάλιστα. Είσαστε το πρώτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που λέει αυτή τη φράση και γι' αυτό το σημειώνω στα θετικά, δεν το λέω στα αρνητικά, για όνομα του Θεού.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καταλαβαίνω.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Ναι.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Το καταλαβαίνω, αλλά μιλούσα και από τότε με την ιδιότητα του πολιτικού εκπροσώπου για το περιβάλλον, έτσι;

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Δεν αμφιβάλλω, αλλά σας είπα την περίπτωση με τον Χρήστο Παπουτσή. Ούτε έχω προσωπικά με τον Χρήστο Παπουτσή, απλώς αναφέρω ρεπορταζιακά.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Ήταν άλλη θέση εντελώς.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Με τον συνάδελφό μου όπως καταλαβαίνετε.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Έτσι, ναι. Εγώ δεν θέλω να κρύβω πράγματα από τους ακροατές για να μη νομίζουν ότι τώρα που έβγαλε η Γαλάτεια και ο Γρηγόρης τον Σπύρο Κουβέλη μασάει τα λόγια του.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πάντως πρέπει να σας πω ένα μόνο σημείο, ότι όταν συζητήσαμε και με τον συνάδελφο, αλλά και με πάρα πολλούς ανθρώπους μέσα στο ΠΑΣΟΚ για το πώς πρέπει να χειριστούμε αυτή τη θέση, δεν υπήρξε διχογνωμία.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Ωραία, εντάξει.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δηλαδή αποφασίσαμε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν είμαστε υπέρ των εμπορικών χρήσεων σε ελεύθερους χώρους.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Πολύ ωραία.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Κύριε Κουβέλη, πάντως φαίνεται πως ο κόσμος δεν πείθεται. Δεν εννοώ από σας προσωπικά, αλλά από το ΠΑΣΟΚ και το λέω αυτό γιατί; Ο Πρόεδρός σας μιλά σε όλη την προεκλογική περίοδο συνεχώς για πράσινη ανάπτυξη, το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές, ωστόσο βλέπουμε ένα κόμμα που ουσιαστικά ήρθε από το πουθενά, οι Οικολόγοι Πράσινοι να παίρνουν μια δύναμη μεγάλη του Εκλεκτορικού Σώματος, απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής από τις δημοσκοπήσεις και για νεόφερτο κόμμα εννοώ μεγάλη δύναμη, μόνο και μόνο με τον τίτλο αν θέλετε: Οικολόγοι Πράσινοι.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Νομίζω ότι στο ερώτημά μας εμπεριέχεται και η απάντηση. Δηλαδή πραγματικά πρόκειται για ένα κόμμα άγνωστο, ένα κόμμα που είναι άγνωστο και σε επίπεδο ατόμων και σε επίπεδο θέσεων και νομίζω ότι πολλές φορές μια τέτοια περίπτωση είναι και μια εύκολη διέξοδος για ανθρώπους που θέλουν να δείξουν μια δυσπιστία αν θέλετε ή μια άρνηση στα δεδομένα τα υπάρχοντα, στα κόμματα και κυρίως στα μεγάλα κόμματα και θεωρούν ότι παρά την αποχή ίσως είναι καλύτερα να πάνε εκεί.

Εγώ θα το τοποθετούσα εκεί, παρόλο που θέλω να προσθέσω ότι το να υπάρχει ένα κόμμα με μια καθαρά περιβαλλοντική φωνή εγώ το θεωρώ θετικό. Απλώς να έχει κι ένα πολύ συγκεκριμένο και ουσιαστικό πρόγραμμα και θέσεις και να μην καλύπτεται απ’ αυτό που λέτε, από μια ταμπέλα που λέει ότι εμείς είμαστε φιλοπεριβαλλοντικοί, γιατί αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα.

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Είναι πιο ελκυστική φαίνεται αυτή η ταμπέλα ακόμα και από τις όποιες αναλύσεις έχουν γίνει για την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη, που αν ρωτήσουμε κάποιον πολίτη δεν ξέρω αν θα ξέρει τι εστί πράσινη ανάπτυξη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς. Νομίζω ότι είναι πιο ελκυστική η φωνή της αντίδρασης.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Αυτό είναι ένα πρόβλημα και δικό σας όμως, έτσι δεν είναι; Των μεγάλων κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ κατ’ επέκταση.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κοιτάξτε, νομίζω ότι των μεγάλων κομμάτων το πρόβλημα είναι ότι χρεώνονται εξίσου τη δυσπιστία του πολίτη και την απαξίωση της πολιτικής και σ' αυτό δεν φταίει ο πολίτης. Μην κοροϊδευόμαστε.

Σ' αυτό φταίει το ότι ένα πολιτικό σύστημα και κυρίως η σημερινή κυβέρνηση που έχει καταφέρει με αλλεπάλληλες συγκαλύψεις, με το να μη δέχεται να συζητηθούν θέματα στα οποία οι πολίτες θέλουν απαντήσεις, με το να μην έχει δώσει απαντήσεις για τα γεγονότα που έγιναν το Δεκέμβρη ας πούμε. Δεν νομίζω ότι η νεολαία έχει ακούσει καμία απάντηση για το τι έγινε το Δεκέμβρη.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Κανείς δεν άκουσε. Τελείωσε, τα κουκουλώσαμε όλα με τις κουκούλες, τους βγάλαμε όλους κουκουλοφόρους και καθαρίσαμε.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς. Λοιπόν, αυτό απαξιώνει το πολιτικό σύστημα και όταν απαξιώνεται σου λέει: που θα πάω; Αντί να πάω απλώς για μπάνιο και να μην ψηφίσω και να συνεισφέρω στο ότι υπάρχει αποχή, θα ψηφίσω ένα κόμμα το οποίο στο κάτω – κάτω δεν με ενδιαφέρει και τι λέει.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Κύριε Κουβέλη, μας γεννάτε την υποχρέωση να σας βγάλουμε και μια άλλη ημέρα γιατί σήμερα ο χρόνος μας είναι λιγάκι περιορισμένος.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Με μεγάλη μου χαρά.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Ναι, θέλουμε την υπόσχεσή σας. Χαιρόμαστε που ακούμε με μεγάλη σας χαρά γιατί είναι πολλά τα θέματα του περιβάλλοντος, πάρα πολλά. Όχι για να σας στριμώξουμε πια τόσο για το παρελθόν.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Να πούμε για το μέλλον, ναι, βέβαια.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Δεν είμαστε της θεωρίας της συλλογικής ευθύνης.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κι εμένα αυτό με ενδιαφέρει.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Έτσι; Αλλά να δούμε από δω και πέρα τι γίνεται.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Με μεγάλη μου χαρά από το σταθμό σας που έχει μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία να το συζητάμε όποτε θέλετε.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Να είστε καλά κ. Κουβέλη. Καλή προσωπική επιτυχία στις προσδοκίες σας.

Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: Γεια σας.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ευχαριστώ. Καλή σας ημέρα.

Γ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: Να είστε καλά.

Read more...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ





ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «FLASH»

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ


Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Έχουμε στην τηλεφωνική γραμμή τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος τον κ. Σπύρο Κουβέλη. Κύριε Κουβέλη καλό μεσημέρι. Τι κάνετε;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κύριε Πολυδώρου καλό μεσημέρι και σε εσάς. Καλά είμαι, μια χαρά.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Καλά είσαστε;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Γιορτάζουμε σήμερα.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Πολλοί γιορτάζουν σήμερα, διότι έβλεπα πόσα κόμματα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές με τον τίτλο Οικολόγοι, πρέπει να γιορτάζουν 5 ή 6 σήμερα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πολύ εύστοχο. Το σημαντικό είναι να γιορτάζουμε και αύριο και μεθαύριο, δεν είναι να γιορτάζουμε μία φορά το χρόνο το περιβάλλον. Γιατί έτσι δεν κάνουμε τίποτα. Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε και άκουσα πριν αυτό που λέγατε και νομίζω ότι είναι εύστοχο, ότι το περιβάλλον τείνει να γίνει μόδα.


Και υπάρχει και αυτό, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι μόδα. Βλέπουμε ότι και στις διαφημίσεις και παντού, αν δε βάλεις λίγο περιβάλλον σήμερα δεν περνάει το μήνυμα. Αλλά υπάρχει και κάτι πάνω απ’ αυτό, που είναι η ανάγκη να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον και είναι και μία ευαισθησία των πολιτών που νομίζω ότι αρχίζει και γίνεται ουσιαστική και πραγματική.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Ξέρετε κάτι; Αν συνδεθεί το περιβάλλον με την οικονομία τότε πραγματικά θα το καταλάβει ο κόσμος. Δηλαδή αυτό που λέει ο Γιώργος Παπανδρέου για την πράσινη ανάπτυξη πραγματικά είναι σωστό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος, δηλαδή τι σημαίνει πράσινη ανάπτυξη;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Συμφωνώ.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Πώς συνδέεται δηλαδή με το οικονομικό μοντέλο η πράσινη ανάπτυξη; Πως αυτό μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αυτά που έχουμε ήδη πει για την πράσινη ανάπτυξη, που είναι ήδη μια πολύ μεγάλη πρόοδος νομίζω σε επίπεδο ελληνικών κομμάτων το ότι έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που βάζει το περιβάλλον μέσα και στη γεωργία και στην ενέργεια και στις μεταφορές κλπ, πρέπει πια να το κάνουμε πάρα πολύ χειροπιαστό.

Δηλαδή λέμε γεωργία, μάλιστα. Πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γεωργική παραγωγή ότι το να πάμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο που βασίζεται στα προϊόντα ποιότητας, που έχουν πιο ψηλές τιμές, μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία κλπ, σε αυτούς σημαίνει πιο εγγυημένο εισόδημα.

Γιατί η παραγωγή τους μπορεί να πουλιέται και να προπωλείται μάλιστα όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες. Αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει αυτά ακριβώς τα παραδείγματα και ειλικρινά σας λέω γυρίζω την Ελλάδα για να το κάνω αυτό.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Εσείς έχετε λιώσει, αλλά ξέρετε, αυτά δεν προβάλλονται σε κεντρικό επίπεδο θα έλεγα, δηλαδή δεν είναι αυτή η επιλογή.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δυστυχώς και σε τούτες τις ευρωεκλογές νομίζω ότι επειδή ακριβώς παγιδεύτηκε η Ελλάδα, η κοινή γνώμη και η κοινωνία στο να συζητάει τα σκάνδαλα και αυτό έγινε γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε. Δηλαδή αν είχε πραγματικά θελήσει να ρίξει φως στις υποθέσεις των σκανδάλων, θα τα είχαμε κλείσει, θα τα είχαμε αφήσει πίσω μας και θα μιλούσαμε πραγματικά για τα θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Επειδή σήμερα όμως είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και εσείς ξέρετε πολύ καλά τα θέματα αυτά, ασχολείστε εδώ και δεκαετίες με το περιβάλλον, πείτε μας με ορισμένα παραδείγματα τι είναι αυτή η πράσινη ανάπτυξη την οποία επαγγέλλεται ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να σας πω.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Να μας πείτε να τα καταλάβει ο κόσμος.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ένα, για να τα πούμε σε επίπεδο τομέων, είναι αυτό που λέμε για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενέργεια. Το να καταφέρουμε στην Ελλάδα να εξοικονομήσουμε ενέργεια επειδή θωρακίζουμε τα σπίτια μας, να το πω απλά, φτιάχνουμε μονώσεις κλπ, μπορεί να γίνει με στήριξη από το κράτος, με χαμηλότοκα δάνεια. Δε ζητάμε από τον πολίτη που είναι στριμωγμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αλλά εδώ είναι που το κράτος μπορεί να παρέμβει και να δώσει μακροχρόνια χαμηλότοκα δάνεια, να κάνει φοροαπαλλαγές για να θωρακίσει το σπίτι του. Αυτό τι σημαίνει; Ότι μία οικογένεια που ξοδεύει 150 και 200 ευρώ το μήνα σε ηλεκτρικό ρεύμα για να μπορέσει να έχει λίγη δροσιά με το κλιματιστικό, θα πληρώνει λιγότερα.

Παράλληλα, η χώρα θα ξοδεύει λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, άρα θα αγοράζει λιγότερο πετρέλαιο, λιγότερο φυσικό αέριο. Αν παράλληλα αναπτύξουμε τις ΑΠΕ που μπορούν να φτάσουν το 20, 30% στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι σαν εθνική οικονομία ξοδεύουμε 1,5 με 2 δις ευρώ το χρόνο λιγότερα για να αγοράζουμε πηγές ενέργειας.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: 1,5 με 2 δις ευρώ είναι πολύ μεγάλο το νούμερο. Θα εξοικονομήσουμε έως και 2 δις ευρώ;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Είναι πραγματικά τα νούμερα που σας λέω. Δηλαδή αν αντικαταστήσουμε από το ενεργειακό μείγμα σήμερα το 20 με 30% με ΑΠΕ που δεν μας κοστίζουν τίποτα, αφού ο ήλιος και ο άνεμος είναι τζάμπα.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Ειδικά στην Ελλάδα είναι τζάμπα, πολύ τζάμπα είναι.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Το όφελος είναι 1,5 με 2 δις το χρόνο. Δεν είναι υπερβολικό, είναι υπολογισμένο το νούμερο που σας λέω. Αυτό καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει και να εξοικονομήσεις συνάλλαγμα που μπορείς αντίστοιχα να το επενδύσεις στην παιδεία, στην υγεία, σε νέες υποδομές κλπ, είναι η πραγματική ανάπτυξη.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Διάβαζα το άρθρο ενός επιστήμονα που έλεγε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εξάγει ανανεώσιμη ενέργεια, θα έπρεπε να κερδίζει δηλαδή μέσα απ’ αυτή, θα έπρεπε να συγκροτήσει μία βιομηχανία ανανεώσιμης ενέργειας.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Έτσι. Η Ελλάδα θα μπορούσε να εξάγει ενέργεια, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό, καταρχήν η Ελλάδα θα μπορούσε να σταματήσει να εισάγει ενέργεια. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό. Και νομίζω ότι ακόμα περισσότερο από την εξαγωγή της ίδιας της ενέργειας, η Ελλάδα αν φτιάξει πραγματικά τις υποδομές που παράγει αιολικά συστήματα, που παράγει τεχνογνωσία για εξοικονόμηση κλπ, μπορεί να εξάγει αυτή την τεχνολογία σε όλη την ΝΑ Ευρώπη και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Να σας πω ένα παράδειγμα. Στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και κάποια άλλα εθνικά ερευνητικά ιδρύματα, είχε γίνει μια παγκόσμια πατέντα που φτιάχνει γλυκό νερό μέσω συστημάτων αφαλάτωσης, χρησιμοποιώντας ήλιο και άνεμο.

Αυτό υπάρχει σαν κατατεθειμένη πρωτοτυπία ελληνικών ερευνητικών κέντρων και μένει ανεκμετάλλευτο. Είναι αυτή η πρωτότυπη μονάδα ξεχασμένη κάπου στην Ηρακλειά, λειτουργεί, αλλά πείτε μου εσείς, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει μια πραγματική στήριξη από το κράτος, απ’ αυτή την κυβέρνηση, για να μπορέσει και να αναπτυχθεί σε όλα τα ελληνικά νησιά και κυρίως να γίνει μια εξαγωγική κατασκευή.

Θα μπορούσαμε να πουλάμε αυτό σε όλη τη Μεσόγειο που διψάει. Έτσι δεν είναι; Σκεφτείτε πόσες θέσεις εργασίας, πόσο συνάλλαγμα για την Ελλάδα. Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Η πράσινη ανάπτυξη έχετε δίκιο κ. Κουβέλη, αλλά το ερώτημα είναι ότι μήπως κάποιος, λέει ο Γιώργος Παπανδρέου εμείς θα εφαρμόσουμε αυτό το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης, αλλά αυτό ξέρετε θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη, έτσι δεν είναι; Και μήπως κάποιος σκεφτεί, γιατί τώρα να προωθήσω αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν θα έχει πολιτικά οφέλη στο άμεσο μέλλον. Δηλαδή ξέρετε, οι πολιτικοί σκέφτονται με ορίζοντα 4ετίας.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Αυτό είναι αλήθεια. Καλό δεν είναι, αλλά είναι αλήθεια.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Και κάπου εκεί σταματάνε όλα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Και νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίοδο που περνάμε τώρα μέσα στην οικονομική κρίση κλπ, το να κάνεις κάποιες κινήσεις που δεν θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, θα έχουν αρκετά βραχυπρόθεσμα, γρήγορα αποτελέσματα δηλαδή, στον ενεργειακό τομέα αν κινηθούμε γρήγορα θα μπορέσουμε να αρχίσουμε μέσα σε ενάμιση με δύο χρόνια να δημιουργούμε θέσεις εργασίας.

Η Ισπανία το πέτυχε. Η Πορτογαλία το πέτυχε. Αν μπορούμε σε μια περίοδο κρίσης να πάμε με γρήγορα βήματα μπροστά, φεύγει το μακροπρόθεσμο από τη μέση και το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ορατό και άμεσο στον κάθε πολίτη.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Υπάρχει κάποια μελέτη σε ένα βάθος χρόνου, σε μια πενταετία, πόσες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν από την πράσινη ανάπτυξη κ. Κουβέλη;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα σας πω το εξής απλό: Υπάρχει μία μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που λέει ότι μέχρι το 2020, δηλαδή 10 χρόνια από σήμερα, θα δημιουργηθούν στην Ευρώπη μόνο στον ενεργειακό τομέα περίπου 2 εκατ. θέσεις εργασίας γύρω απ’ την πράσινη ενέργεια.

Η Ελλάδα που έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε ανανεώσιμες πηγές, μπορεί εύκολα να κυνηγήσει και να έχει στη δική μας επικράτεια ένα 20 με 30% αυτών των θέσεων. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για πάρα πολλές θέσεις εργασίας, πάρα πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Από τα 2 εκατ. συνολικά στην Ευρώπη, αν εμείς καταφέρουμε να πετύχουμε το 20%, μιλάμε για 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και δεν είναι υπερβολή, γιατί η Ισπανία που έκανε αυτό έχει φτιάξει ήδη αρκετές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε αυτό τον τομέα. Και μία χώρα που έχει τα προβλήματα ανεργίας που έχει σήμερα η Ισπανία.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Απλώς εμένα η ανησυχία μου είναι αυτή που σας μετέφερα και νωρίτερα, δηλαδή ότι συνήθως οι πολιτικοί λένε ότι εντάξει, καλά είναι αυτά για το περιβάλλον, αλλά δεν είναι προτεραιότητα τελικά. Δηλαδή στην πράξη δεν είναι προτεραιότητα. Στα λόγια είναι προτεραιότητα. Στην πράξη όμως τελικά δεν είναι προτεραιότητα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η μόνη απάντηση σε αυτό είναι ότι ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο είναι προτεραιότητα, ειλικρινά σας το λέω. Είναι και για μας που παλεύουμε για να υπάρξει μια συγκροτημένη πολιτική, με πολύ δουλειά.

Αλλά το να υπάρχει μια ξεκάθαρη στήριξη και απόφαση από τον Πρόεδρο του κόμματος ότι εκεί θα πάμε την Ελλάδα, είναι σημαντικό, γιατί ξέρουμε ότι αυτό είναι πραγματική δέσμευση.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Απ’ τον απλό πολίτη υπάρχει ανταπόκριση κ. Κουβέλη; Πώς τα αντιμετωπίζει όλα αυτά τα πράγματα;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα σας έκανε εντύπωση να δείτε ένα άρθρο που δημοσίευσα στη σελίδα μου στο facebook, που μιλούσα για την πράσινη ανάπτυξη και πως το περιβάλλον πρέπει να μπει σε κάθε τομέα της πολιτικής. Έχει ξεκινήσει εδώ και δύο βδομάδες ένας διάλογος από πολίτες για το τι σημαίνει, πως μπορούμε να το κάνουμε κλπ, που μέχρι και εγώ έχω μείνει έκπληκτος. Είναι εκπληκτικό πραγματικά.

Απλώς είναι αυτό που είπατε πολύ σωστά, ότι πρέπει να εξηγήσουμε με χειροπιαστά δεδομένα, με νούμερα, με απλά λόγια στον πολίτη τι σημαίνει. Αν θεωρήσει ότι είναι απλώς άλλη μία ιδεοληψία κάποιων οικολόγων, έχουμε αποτύχει.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Εγώ θα σας πω, είναι πολύ εύστοχο αυτό το παράδειγμα που είπατε με τον αγρότη, επειδή κατάγομαι από αγροτική περιοχή, πραγματικά ξέρετε δεν το καταλαβαίνει αυτό ο αγρότης, δεν του το έχει εξηγήσει όμως επαρκώς και κάποιος να του πει τι είναι η πράσινη ανάπτυξη.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Φυσικά, εκεί είναι το πρόβλημα.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Και πρέπει εκεί να το κάνει οργανωμένα η πολιτεία, έτσι δεν είναι; Δηλαδή η πολιτεία να του παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα, να τον βοηθήσει σε αυτό το πρόγραμμα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κύριε Πολυδώρου, επειδή πιστεύω ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Ελλάδα ακόμα και σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, πήρε πάρα πολλά χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να στηρίξει τον αγροτικό τομέα, κυρίως αυτό που έφτιαξε ήταν ένα τυφλό και όχι και πάρα πολύ αποτελεσματικό σύστημα συνδικαλισμού στον αγροτικό χώρο.

Κατεύθυνση στους παραγωγούς για να ξέρουν ποια είναι τα προϊόντα ποιότητας και ποιες είναι οι διαδικασίες, δεν το έχει πετύχει, μην κοροϊδευόμαστε.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Είναι αλήθεια αυτό.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ότι πρέπει να στραφούμε στο να φτιάξουμε τις δομές αυτές που θα στηρίξουν τους αγρότες. Δεν έχει νόημα να λέω εγώ στους αγρότες σήμερα ότι θα σας βοηθήσω μέχρι το 2013 που θα έχετε το βαμβάκι με επιδότηση. Και μετά;

Αν δεν ξεκινήσω από τώρα, γιατί είναι 4 χρόνια μετά αυτό που συζητάμε, δεν είναι και πολύ μακριά, να μπουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, να φτιάξουν τα συστήματα που θα τους δώσουν την κατεύθυνση, θα τους στηρίξουν τα πρώτα χρόνια, γιατί οι αγρότες κάνουν ίσως την πιο επικίνδυνη, εννοώ από πλευράς επιχειρηματικής επένδυσης, δουλειά στον κόσμο, διότι εξαρτώνται από τα φυσικά στοιχεία απόλυτα.

Αν δεν τους στηρίξουν στα πρώτα βήματα, φυσικά θα κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν γιατί αισθάνονται πιο ασφαλείς. Άρα, συμφωνώ 100% μαζί σας ότι αν το κράτος δε στηρίξει και στον τομέα του τουρισμού και στη γεωργία και στις μεταφορές και στην ενέργεια αυτές τις πρωτοβουλίες τώρα, δε θα μπορέσει να κάνει τίποτα.

Και όταν λέω στήριξη του κράτους, ξέρετε, υπάρχει και μια παρανόηση εδώ. Στήριξη του κράτους δε σημαίνει απλώς να ξοδέψω πολλά χρήματα απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί αν το στηρίξεις σωστά κινητοποιείς ιδιωτικές επενδύσεις. Και εκεί είναι η επιτυχία. Το κράτος δεν πρέπει να είναι απλώς ο κουμπαράς. Πρέπει θεσμικά και με πρωτοβουλίες να στηρίζει την κινητοποίηση και των ιδιωτικών επενδύσεων.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Το κράτος δεν πρέπει να είναι κουμπαράς, αλλά δεν πρέπει να είναι κουμπάρος. Αυτό θα πω εγώ.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Κύριε Κουβέλη πραγματικά να σας ευχαριστήσω για τη συνομιλία. Να είστε καλά. Καλό μεσημέρι.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Γεια σας.

Μ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ: Γεια σας.

Read more...

Το βοθρατζιδικο της νεας δημοκρατιας





Read more...

Ο Γιώργος σφύριξε...



Ζωντανός, άμεσος , ατακαδόρος, σπιντάτος. Το τελευταίο ίσως να το κατάφερε ο Παπανδρέου από τσαντίλα.
Η συνέντευξη (συνομιλία την χαρακτήρισε οι Παπαδάκης -Λιαρέλης), έγινε κάτω από απίστευτα τεχνικά προβλήματα. Κατά αρχήν...

διέκοψαν στα πρώτα δυο λεπτά την σύνδεση. Αλλά και όταν επανήλθαν τεχνικά η εικόνα με συνεχή σκαμπανεβάσματα ήταν χάλια.
Ο Παπανδρέου ήταν πολύ καλός. Ίσως καλύτερος απ' όλες τις συνεντεύξεις πού έδωσε μέχρι τώρα...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

Η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο! Την Κυριακή, κάνουμε την αμφισβήτηση, συμμετοχή.


Έχουν απομείνει μόνο 48 ώρες ώς την στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες. Την Κυριακή 7 Ιουνίου ψηφίζουμε από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ.

(μάθε που ψηφίζεις πατώντας εδώ!)

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πορεία. Να βάλουμε και πάλι τον πολίτη και τις ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής. Να πάμε μπροστά. Να χτίσουμε για όλους μας την Ελλάδα της περηφάνειας. Στις 7 Ιουνίου, συμμετέχουμε, ψηφίζουμε, αποφασίζουμε. Ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα. Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για τη σιγουριά, για την ελπίδα και την προοπτική μας. Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για το παρόν και το μέλλον. Αυτή την Κυριακή, η Νίκη θα ανήκει σε όλους τους δημοκράτες, σ’ όλους τους πατριώτες, σ’ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, σ’ όλους τους ενεργούς πολίτες.

Η νέα πορεία, μας χρειάζεται όλους. Με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με την αποχή, αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για μας. Η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο!

Γι’ αυτό - την Κυριακή, κάνουμε την αμφισβήτηση, συμμετοχή. Τη διαμαρτυρία, δράση. Την απογοήτευση, δημιουργία. Την άρνηση, δύναμη αλλαγής. Την Κυριακή αλλάζουμε για να μην βουλιάξουμε. Την Κυριακή, ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας.

Ψήφος για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Για μια εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα. Για την πράσινη ανάπτυξη που αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο και το εισόδημα. Για μια δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους. Για ένα κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα. Για τη δημοκρατική αναδόμηση του κράτους ώστε να λειτουργεί υπέρ του πολίτη. Με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.

Προώθησέ το σε όλους τους φίλους και τους συγγενείς. Να πάει το μήνυμα αυτό σε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας.

Στις 7 Ιουνίου προχωράμε μπροστά. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Με τη σιγουριά ότι ήρθε η ώρα του πολίτη.

Γιάννης Ραγκούσης,
Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

http://krogias.blogspot.com/

Read more...

Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω...


Aπό το http://vasilisp.com/blogs/asimonis

Είναι πολύ μικρη μια εικόνα για να τα χωρέσει όλα. Έτσι έβαλα μόνο μερικά από αυτά. Και επειδή ο Έλληνας χαρακτηρίζεται για την βραχυπρόθεσμη μνήμη του, καλά είναι να θυμόμαστε κάποια πράγματα την ώρα της κάλπης. Όπως τα θυμηθήκαμε και πριν λίγα χρόνια για το ΠΑΣΟΚ.


http://press-gr.blogspot.com/


Read more...

Καταρρέει η Ν.Δ., ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βούλα Κεχαγιά
Διαφορές έως 6% στα γκάλοπ εξαιτίας των χειρισμών στην υπόθεση Siemens...
Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, με βάση τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και οι οποίες καταγράφουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων υπέρ του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά που φτάνουν σε 5% και 6%.
Στις τελευταίες μετρήσεις αποτυπώνεται η φθορά που υπέστη τα τελευταία 24ωρα η Ν.Δ. εξαιτίας της «απόδρασης» στο εξωτερικό κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens, της σύλληψης συγγενικών τους προσώπων και των ατυχών χειρισμών που διαπιστώθηκαν από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι...
σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου δεκαημέρου, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ν.Δ. εμφάνισε και το μέγιστο ποσοστό συσπείρωσής της και η πόλωση είχε χτυπήσει κόκκινο, τα ποσοστά της διαφοράς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν περιοριστεί σε 3- 3,5 μονάδες.

Το ποσοστό της αποχής
Όπως όμως φαίνεται από τα δύο χθεσινά γκάλοπ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ανοδική τάση, η Ν.Δ. πτωτική, ενώ αύξηση καταγράφει και ο ΛΑΟΣ στον οποίο πιθανότατα καταλήγει το νέο κύμα δυσαρεστημένων της κυβερνητικής παράταξης. Κάμψη στα ποσοστά καταγράφουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι εγκαταλείπουν την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης. Αδιευκρίνιστος παράγων παραμένει το ποσοστό της αποχής το οποίο- σύμφωνα και με τους δημοσκόπους- δεν αφήνει περιθώρια για ακριβείς προβλέψεις και θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ρublic Ιssue που διενεργήθηκε για τον Σκάι και την «Καθημερινή», η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος βρίσκεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 37%, η Ν.Δ. 32%, το ΚΚΕ 7%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι (7%), ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ο ΛΑΟΣ με 5% και τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 6%. Με βάση τα συγκεκριμένα ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει 8 έδρες, η Ν.Δ. 7, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι από 2 και ο ΛΑΟΣ 1 έδρα στην Ευρωβουλή.

Αύξηση 2% σε 48 ώρες
Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας VΡRC που αναρτήθηκε χθες στο κανάλι tvxs. gr, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ. Η ίδια εταιρεία προσδιόριζε τη διαφορά μεταξύ τους, πριν από μόνο δύο ημέρες, στις 4 μονάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε μία μονάδα και απέσπασε το 38%, η Ν.Δ. έπεσε μία μονάδα και κατέβηκε στο 32%, το ΚΚΕ παρουσίασε αύξηση των δυνάμεών του και έφθασε στο 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τους Οικολόγους και παρέμεινε στο 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχασαν μιάμιση μονάδα και έπεσαν στο 5,5% ενώ ο ΛΑΟΣ ανέβηκε και έφθασε στο 5%. Τα λοιπά κόμματα συγκέντρωσαν το 4,5%- το κόμμα του κ. Παπαθεμελή προσεγγίζει τη μονάδα.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ

ανοδική τάση, ενώ κάμψη καταγράφουν και οι Οικολόγοι οι οποίοι εγκαταλείπουν την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης


«Ο Καραμανλής από Δευτέρα θα είναι όμηρος των λαθών του και της Μπακογιάννη»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χάτσιος

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της Ν.Δ.

και του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προσωπικά εξαπέλυσε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι από την επομένη των ευρωεκλογών ο κ. Καραμανλής θα είναι όμηρος των λαθών της πολιτικής του, αλλά και της κ. Μπακογιάννη. «Και ο κ. Καραμανλής από τη Δευτέρα θα έχει δύο επιλογές. Ή να πεθάνει στην ομηρεία του ή να αποδράσει. Αν αποδράσει θα είμαστε δίπλα του να του δείξουμε τον δρόμο», είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις και εναντίον του κ. Παπανδρέου και της κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τους «παιδιά της λέσχης Μπίλντερμπεργκ», ενώ κατηγόρησε το σύνολο των πολιτικών αρχηγών της χώρας για τη στάση που- όπως είπε- κρατούν στα εθνικά θέματα των Σκοπίων, των τουρκικών παραβιάσεων και των λαθρομεταναστών.

Ειδικά στους λαθρομετανάστες αναφέρθηκε επανειλημμένως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, γεγονός που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των οπαδών του οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

«Δεν αντέχει η Ελλάδα δύο εκατομμύρια μουσουλμάνους. Ας το καταλάβουν κάποτε» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα είπε ότι θα συμφωνούσε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επαναλειτουργήσει και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ως εκκλησία. Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία των άλλων κομμάτων αποκάλεσε «κοκορομαχίες» τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΛΑΟΣ θα εκλέξει δύο ευρωβουλευτές και ότι κάποια στιγμή ο ίδιος θα ανακηρυχθεί πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε κατά των δύο μεγάλων κομμάτων λέγοντας ότι δημιούργησαν τεράστιο χρέος το οποίο αυξάνεται συνεχώς αντί να μειώνεται, ενώ για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής δεν έχουν το σθένος να ελέγξουν τα καρτέλ και τους ιδιοκτήτες ξένων πολυκαταστημάτων.
TA NEA

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Έρριξε χαστούκι στο Λιαρέλη...


Στα πρώτα κιόλας λεπτά της συνέντευξης, ο Παπανδρέου τους πήρε τον αέρα κι άρχισε να τους μαστιγώνει...
Μόλις ο Λιαρέλης του είπε ότι στο σκάνδαλο της SIEMENS έχει περισσότερα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ γυάλισε το μάτι του. "Θεωρώ απαράδεκτη την...

φράση αυτή κύριε Λιαρέλη". Έμεινε πράγματι με το στόμα ανοιχτό ο άλλος. Κι ο Παπανδρέου συνέχισε. ¨Έχετε πληροφορίες εσείς κύριε Λιαρέλη για να βάζετε ποσοστά? Δυο χρόνια δεν ζητάω από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο αυτό και η Κυβέρνηση το κρύβει?"
Ο Λιαρέλης ακόμα να συνέλθει...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών-- Πρωινών-Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων


5-6-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ














ΠΡΩΙΝΕΣ









ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ













ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ














ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














http://kafeneio-gr.blogspot.com/


Read more...