Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Εβδομάδα κινητοποιήσεων Σε απεργιακό «κλοιό» από αύριο η χώρα


Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση για την κινητικότητα - Μέχρι Τετάρτη λουκέτο στους Δήμους- Τρίτη και Τετάρτη και στα νοσοκομεία- 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη - Πρόβλημα και με τα σκουπίδια

«Καυτή» θα είναι η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, Δευτέρα, στο πεδίο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Υγείας θα συνθέσουν το σκηνικό του απεργιακού δελτίου, υπό το φόβο ομαδικών παραιτήσεων των δημάρχων και το σοβαρό ενδεχόμενο να γεμίσουν με σκουπίδια τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στο δημόσιο για το πρόγραμμα κινητικότητας φαίνεται να παίρνει διαστάσεις επικές.

Λουκέτο στους Δήμους και σκουπίδια στις γειτονιές


Με σκουπίδια στις γειτονιές και λουκέτο στους δήμους έχει ήδη απειλήσει την κεντρική εξουσία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που δίνει πράσινο φως για απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας σε πολύ υψηλούς στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τόνους απείλησε ούτε λίγο ούτε πολύ να μπει «φρένο» στην αποκομιδή των σκουπιδιών και να γεμίσουν με βουνά απορριμάτων οι γειτονιές.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας οι δήμοι που αντιδρούν στην κινητικότητα έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές αλλά και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που πρέπει να μαζεύονται τα απορρίμματα υποχρεωτικά για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας. Ειδικές αποφάσεις για ευνόητους λόγους,πρόκειται να ληφθούν για τους τουριστικούς δήμους όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις κοινωνικές δομές τους.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια «σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων. Άλλωστε μια μεγάλη μερίδα των δημάρχων έχουν ήδη θέσει στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Στους δρόμους στις 16 Ιουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση της ανέφερε:

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν οι οργανώσεις που συμμετέχουν.

Λουκέτο και στα δημόσια νοσοκομεία

«Ταφόπλακα μπαίνει και την επόμενη εβδομάδα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, τόσο την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, όσο και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση».

“Χειρόφρενο” στα τρένα -Ματαιώσεις δρομολογίων από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη

Την Τρίτη 16 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στα νέα χαράτσια, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Εταιρειών, διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε.
 .protothema.gr

Read more...

Με μισθό 10.000 ευρώ στην Παγκόσμια Τράπεζα ο πρώην υπουργός Χρ. Παπουτσής: Μια ζωή σε «χρυσές» θέσεις


Το άξιο παιδί του κομματικού σωλήνα, που έχει κάνει... ντοκτορά στο πώς να κατακτά τις πλέον ζηλευτές θέσεις της Ελληνικής πολιτείας.

Αφού αναρριχήθηκε στα σκαλιά της πολιτικής επετηρίδας με το «σπαθί» του,(διαλέγοντας πάντα τη σωστή πλευρά)  από τον προσεχή  Σεπτέμβριο, ο Χρήστος Παπουτσής θα απολαμβάνει ακόμη μια κρατικοδίαιτη θέση, που πολλοί θα ζήλευαν, ικανοποιώντας έτσι το λαϊκό αίσθημα. Θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας μας στην έδρα της  Παγκόσμια Τράπεζας στην Ουάσιγκτον κάτι που θα του δώσει την δυνατότητα να βρεθεί στα σαλόνια της σημαντικότερης ,από πλευράς επιρροής ,πρωτεύουσας του πλανήτη.

Όχι και άσχημα αν αναλογιστούμε  την πορεία του.

Από την προεδρία της ΕΦΕΕ στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια ,η οποία του έδωσε  το «επικυρωμένο εισιτήριο» του αντιστασιακού το οποίο θα εξαργύρωνε τα επόμενα χρόνια για την αναρρίχηση του στην πολιτική σκηνή.

Ο Χρήστος Παπουτσής συμμετείχε σε αρκετές πορείες του Πολυτεχνείου, κρατώντας  την αιματοβαμμένη σημαία, την οποία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ, αποφάσισε να παραδώσει στην ΠΑΣΠ για φύλαξη...

Στην ουσία ,λένε οι εχθροί του , ο Χρήστος Παπουτσής «είναι ο καθρέπτης του σύγχρονου Ελληνα πολιτικού ο οποίος δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή του και ζούσε περιφερόμενος στους διαδρόμους των κομματικών γραφείων»

Κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας αρχίζει το εντυπωσιακό βιογραφικό του . Το  1978 διορίζεται Αναπληρωτής Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ  και ταυτόχρονα μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος θέση που κρατά, ναι καλά διαβάζετε, για 35 ολόκληρα χρόνια . Το 1984 ο Ανδρέας Παπανδρέου τον συμπεριλαμβάνει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ,κάτι που θα επαναλάβει το και το 1988 και το 1994 . Για μια δεκαετία ο Χρήστος Παπουτσής «μαχόταν» για τα ευρωπαϊκά ιδεώδη στις Βρυξέλες και το  Στραβούργο απολαμβάνοντας  την  πολυτελή ζωή του  ευρωβουλευτή .

 Όμως 11 χρόνια είναι πολλά στην ίδια θέση ακόμη και για τον πολιτικό άνδρα που λέγεται Χρήστος Παπουτσής. Έτσι το 1995 η τότε καταρρέουσα κυβέρνηση του άρρωστου Ανδρέα Παπανδρέου τον τοποθετεί στη θέση του επιτρόπου ενεργειακής πολιτική της Ε.Ε. .Το 2000 αναλαμβάνει το πρώτο του υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτό του υπουργού Ναυτιλίας το οποίο σφραγίζει το πολύνεκρο ναυάγιο του «Σάμινα»   Ο Χρήστος Παπουτσής από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, στην οποία διορίστηκε από τον Κώστα Σημίτη, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ναυτική τραγωδία με τους 82 νεκρούς στην Πάρο. Και όπως είχε υποσχεθεί δημοσίως πολλές φορές, κατάφερε και έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο...

Και επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου, όμως, ο Χρήστος Παπουτσής δεν έμεινε χωρίς «δουλειά». Αυτή τη φορά από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κατάφερε να γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία, επιβάλλοντας τη ρήση «νόμος και τάξη» στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και πνίγοντας στα δακρυγόνα τους χιλιάδες διαδηλωτές. Μάλιστα, τα κάγκελα μπροστά από τη Βουλή, αλλά και οι κυκλωτικές κινήσεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, ήταν έμπνευση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές του 2012, ο Χρήστος Παπουτσής δεν κατάφερε να εκλεγεί κι έτσι για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια έμεινε στο περιθώριο...

Οχι για πολύ όμως, αφού ως γνωστόν οι ικανοί άνθρωποι δεν πάνε ποτέ χαμένοι. Έτσι, από τη νέα του θέση στην Ουάσινγκτον, και με τον παχυλό μισθό των 10.000 ευρώ το μήνα,καθάρα ,και τις άλλες παροχές όπως δωρεάν κατοικία ,οδηγούς ,οικιακές βοηθοί  ο Χρήστος Παπουτσής θα έχει την ευκαιρία να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και διάθεση, και να καταστρώσει τα νέα του σχέδια για το πολιτικό του μέλλον. Γιατί των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...
 .protothema.gr/politics/article/294574/hr-papoutsis-mia-zoi-se-hruses-theseis/

Read more...

''OΣΟΙ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ''...

«Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Realnews...

Όπως αναφέρει, «θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς».
Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες».
Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/o_14.html

Read more...

«Οι υπουργοί να δικάζονται όπως οι πολίτες»...



Στην παραδοχή ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα όχι όμως στο βαθμό που εκτιμάται προέβη ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες και νυν Συντονιστής της Διαφθοράς, σε συνέντευξή του στο...
«Βήμα της Κυριακής».

«Διαφθορά υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι σε έναν βαθμό το μέγεθός της είναι υπερτιμημένο. Οφείλεται σε υπερβολικές ίσως εκτιμήσεις των αγανακτισμένων και απογοητευμένων πολιτών».

Όσο για το τζίρο που έχει η διαφθορά, απαντά: «Νομίζω εκατομμύρια αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν σαφή στατιστικά στοιχεία. Πάντως ως προς τη συνολική διαφθορά δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το ποσοστό αυτό από 13,5% σε προηγούμενα χρόνια έχει πέσει για το 2012 σε μόλις 8,6%».

Ο κ. Τέντες παραδέχεται ότι οι ισχυροί τυγχάνουν μεγαλύτερης νομικής προστασίας, αλλά προειδοποιεί ότι όλοι όταν παραβαίνουν τον νόμο πληρώνουν βαρύ τίμημα. Τονίζει μάλιστα την ανάγκη εξομοίωσης της ποινικής μεταχείρισης βουλευτών και υπουργών με αυτή των πολιτών.

«Η ποινική μεταχείριση βουλευτών και υπουργών πρέπει να εξομοιωθεί, αν όχι πλήρως, πάντως σε μεγάλο βαθμό με αυτή των κοινών πολιτών. Ο Εθνικός Συντονιστής ως επιτελικός θεσμός που από τον νόμο έχει δικαίωμα να προτείνει νομοθετικές και εν γένει κανονιστικές ρυθμίσεις που αφορούν τη διαφθορά, ασφαλώς από την οπτική γωνία του αντικειμένου του θα λάβει σαφέστερες θέσεις όταν έρθει η ώρα» δηλώνει ο κ. Τέντες και συμπληρώνει.

«Δεν θα αρνηθώ ότι η δυνατότητα να έχει ο κατηγορούμενος πρόσβαση σε επώνυμους δικηγόρους παρέχει κάποια πλεονεκτήματα στην υπεράσπισή του. Από την άλλη μεριά όμως βλέπουμε καθημερινά ισχυρούς, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, να υφίστανται χωρίς διάκριση βαριές συνέπειες του νόμου».

Read more...

Νέο μοντέλο παροχής κινήτρων Κάθε Δεκέμβριο θα ορίζονται οι αποδείξεις που θα μειώνουν το φόρο


Κάθε Δεκέμβριο θα ορίζονται οι αποδείξεις που θα μειώνουν το φόρο
Στο πλαίσιο των κινήτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Πλήρη ανατροπή στο καθεστώς συγκέντρωσης αποδείξεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος, καθώς και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Με βάση το σχέδιο, που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», το Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, θα ανακοινώνονται από το υπουργείο ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι, ενώ οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές, ώστε να αναγκάζονται να συγκεντρώνουν αποδείξεις απ' όλους τους κλάδους.

Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στο πλαίσιο των κινήτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Από το 2014 ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου ορίου θα συνδέεται αποκλειστικά με το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και όχι με τιε αποδείξεις.

Έτσι, τα εισοδήματα έως 9.500 ευρώ είναι αφορολόγητα και η μέγιστη έκπτωση των 2.100 ευρώ ισχύει για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα αποό 21.000 ευρώ και άνω, η έκπτωση περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, με όριο τα 42.000 ευρώ.

Read more...

«Πυρετός» εντός και εκτός Βουλής «Καυτή» η ερχόμενη εβδομάδα με πολυνομοσχέδιο, ΝΕΡΙΤ και λίστα Λαγκάρντ


«Καυτή» η ερχόμενη εβδομάδα με πολυνομοσχέδιο, ΝΕΡΙΤ και λίστα Λαγκάρντ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Δύσκολη αναμένεται η εβδομάδα που έρχεται, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο και συζητείται το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ.

Εκτός Κοινοβουλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 16 Ιουλίου, οι δήμοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου για τις απολύσεις, ενώ συγκεντρώσεις ετοιμάζονται και για την «υποδοχή» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας η Βουλή θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα -της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου- και ένα πλημμέλημα -της παράβασης καθήκοντος- σχετικά με τους χειρισμούς του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρών στη συνεδρίαση θα είναι ο πρώην υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, σε τέσσερις συνεδριάσεις θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, με πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε, επίσης, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ να ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη.

Την Παρασκευή θα συζητηθεί και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ.

Read more...

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου Με 74,07% εξελέγη πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας


Με 74,07% εξελέγη πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψηφοφορία της Κυριακής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνονται οι εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος την Κυριακή. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε το 74,07% ή 2.477 ψήφους.

Μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Αριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου.

»Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα.

»Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του κόμματος έχουν ως εξής:

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων (3430 μέλη) ψήφισαν οι 3412. Έλαβαν:

  • Αλέξης Τσίπρας 2477 ψήφους ή 74,04%
  • Σίσσυ Βωβού 157 ψήφους ή 4,69%
  • Πάνος Ηλιόπουλος 22 ψήφους ή 0,6%
Βρέθηκαν 68 άκυρα ψηφοδέλτια και 688 λευκά.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται για τα 200 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Read more...