Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Η σουηδική προεδρία ζητά συμφωνία για το κλίμα

Η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να αποφασίσουν στη σύνοδο στις Βρυξέλλες το ποσό που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στις φτωχές χώρες για να τις βοηθήσουν να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, ένα θέμα που ακόμα διχάζει.

"Η φιλοδοξία της σουηδικής προεδρίας είναι φυσικά να καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένους αριθμούς", στο περιθώριο της συνόδου που ξεκινά σήμερα το απόγευμα και συνεχίζεται και αύριο, Παρασκευή, δήλωσε η σουηδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ.

Οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούν μεταξύ τους για την ανάγκη μείωσης της εκπομπής αερίων που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή, αλλά ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει σε ένα θέμα - κλειδί για τις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις: το ποσό που θα προσφέρουν στις φτωχές χώρες για να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να αναπτύξουν τις οικονομίες τους με τρόπο που να μην προκαλεί μόλυνση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι χρειάζονται 100 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για αυτό τον σκοπό. Οι Βρυξέλλες ελπίζουν σε μια ευρωπαϊκή συνεισφορά μέχρι 15 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το 2013 μέχρι το 2020 και 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το 2010 μέχρι το 2013, ποσά που θα είναι δύσκολο να αποκτηθούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ελλειμάτων που παρουσιάζουν οι οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών.

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αποφασίσουν από την μία το ποσό που θα συνεισφέρουν στην παγκόσμια προσπάθεια, κάτι που θα μπορούσε να συμφωνηθεί κατά την διάρκεια της συνόδου των Βρυξελλών, αλλά και το ποσό που θα αναλογεί σε κάθε χώρα της ΕΕ, κάτι που κινδυνεύει να συζητηθεί αργότερα.

Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης αρνούνται το κριτήριο του καταμερισμού να είναι ανάλογο με το ποσοστό μόλυνσης που προέρχεται από κάθε χώρα, διότι με αυτό τον τρόπο εκείνες θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα.

Συνολικά εννέα χώρες της ανατολικής Ευρώπης αντιτίθενται στο σχέδιο καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, όπως ανέφερε σήμερα ο ούγγρος πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπαζνάι. Η Σουηδία από την μεριά της έχει προτείνει μία λύση για να προστατευθούν οι πιο φτωχές χώρες της ανατολικής Ευρώπης από το να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, που όμως δεν έχει γίνει αποδεκτή. "Η πρόταση για το μοίρασμα της οικονομικής βοήθειας δεν είναι αποδεκτή στην σημερινή της μορφή", δήλωσε ο Μπαζνάι.

Αλλες χώρες επιθυμούν να περιμένουν πρώτα τα αποτελέσματα της συνόδου της Κοπεγχάγης για το κλίμα για να καταλήξουν σε συγκεκριμένους αριθμούς.

Η σουηδική προεδρία προσπάθησε να μειώσει τις επιπτώσεις από μία αποτυχία εξεύρευσης συμφωνίας στην σύνοδο των Βρυξελλών.

"Αν δεν καταφέρουμε (να αποφασίουμε τώρα το ποσό) έχουμε ακόμα χρόνο" από τώρα μέχρι την παγκόσμια σύνοδο για το περιβάλλον στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο, δήλωσε η Μάλμστρομ στους δημοσιογράφους.
nooz.gr


Read more...

Επιτροπή αποτίμησης της πραγματικής κατάστασης

Το ζήτημα διαφάνειας αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια οικονομικά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε το μεσημέρι συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

O Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι με δεδομένο τη μεγάλη διαφορά που διαπιστώνεται στο έλλειμμα που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και στο πραγματικό έλλειμμα είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία.

Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο υπουργός, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ινστιτούτο Εργασίας (έχει κληθεί να συμμετάσχει και εκπρόσωπος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών), η οποία θα παραδώσει πριν το τέλος του έτους την αποτίμηση της πραγματικής κατάστασης, την αξιολόγησή της και παράλληλα θα υποβληθούν προτάσεις βελτίωσης του όλου συστήματος, με σκοπό να έχουμε μια εγκυρότητα ως προς τα στοιχεία, γεγονός που θα είναι χρήσιμο και για τις σχέσεις με τους εταίρους μας.

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι τα μεγέθη τα οποία αφορούν το 2009 δεν αλλάζουν και η επιτροπή η οποία θα παραδώσει το πόρισμά της έως το τέλος Δεκεμβρίου, θα διευκολύνει την πολιτική ηγεσία να αποτιμήσει την κατάσταση να διαπιστώσει πού δημιουργήθηκαν τα προβλήματα στο παρελθόν και να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία που θα έχουμε θα είναι αξιόπιστα.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου, πρόσθεσε, δείχνει τη βούληση για διαφάνεια και παρουσίαση των πραγματικών στοιχείων και όχι κουκούλωμα.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε, ότι δεν πρόκειται για απογραφή, γιατί τότε, άλλαξαν οι κανόνες, ενώ τώρα, δεν αλλάζουν οι κανόνες. Αναφερόμενος εξάλλου, στα θέματα προϋπολογισμού είπε ότι το προσχέδιό του θα κατατεθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας, ενώ μέσα σε μια βδομάδα μια δέκα ημέρες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αυτονομία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Επίσης δήλωσε, ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι τηρούν μια στάση αναμονής, ότι υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και ανάκτηση της αξιοπιστίας αυτής στο χρόνο.

Για το θέμα της πλήρωσης των θέσεων των γραμματέων στο υπουργείο είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πέντε γενικών γραμματέων και των τριών ειδικών γραμματέων την προσεχή Δευτέρα, ενώ δεν απέκλεισε την πρόσκληση ενδιαφέροντος και για την κάλυψη θέσεων στις διοικήσεις διαφόρων οργανισμών.

Για την ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και Ι.Χ.

Δεν υπάρχει απόφαση που να αφορά τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση είναι να προκαλέσει αναταραχή στην τραπεζική αγορά.

Αναφερόμενος στον ΟΠΑΠ είπε ότι για τον Οργανισμό αλλά και τις εισηγμένες εταιρίες, στις οποίες έχουν παραιτηθεί οι διοικήσεις τους, θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξει άμεση στελέχωσή τους, είτε μέσω γενικών είτε μέσω έκτακτων συνελεύσεων.

Τέλος, για την απόσυρση των ΙΧ αυτοκινήτων και των νέων τελών κυκλοφορίας είπε ότι αύριο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ όσοι έχουν αποσύρει τα ΙΧ με το υφιστάμενο καθεστώς, θα αποζημιωθούν με βάση αυτό το καθεστώς.
nooz.gr

Read more...

Παπανδρέου: Στην πρώτη προτεραιότητα ο πολίτης

"Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη της συνοχής, στην πρώτη προτεραιότητα της οποίας θα είναι ο πολίτης", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν πολιτικές που θα δώσουν δουλειές για όλους, στηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μια ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία θα κοιτάζει τον άνθρωπο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην Πράσινη Ανάπτυξη, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή και ενόψει των μεγάλων αποφάσεων, που θα ληφθούν στην Κοπεγχάγη, να δημιουργηθεί ένας μοχλός και μια ευκαιρία, ώστε να μπορέσουν οι σοσιαλιστές να πάρουν σημαντικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα αφορούν στο μέλλον της ανάπτυξης και θα δώσουν δουλειές, θα δημιουργήσουν την κοινωνική συνοχή και μια πιο ανθρώπινη και κοινωνική Ευρώπη.

Σκοπός της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ήταν ο συντονισμός μεταξύ των Ευρωπαίων προοδευτικών ηγετών για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται αργότερα να έχει,στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο μιας διπλωματίας πρωτοβουλιών η οποία δημιουργεί ευκαιρίες, τις οποίες η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, μετά τη λήξη της οποίας θα παρακαθίσει, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε δείπνο εργασίας.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώνονται αύριο το μεσημέρι.

nooz.gr

Read more...

Συνάντηση "γνωριμίας" Παπανδρέου - Γκρούεφσκι

Ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση γνωριμίας στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελλών είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολας Γκρούεφσκι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα απο πρόταση του σκοπιανού πρωθυπουργού στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών την Τετάρτη, κατά την οποία ο κ. Γκρούεφσκι συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για την εκλογή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.

H Aθήνα σπεύδει, πάντως, να υποβαθμίσει τη συνάντηση, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για "συνάντηση γνωριμίας". Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι η ελληνική πλευρά θα δεχθεί πιέσεις το επομενο διαστημα για την ένταξη της Fyrom στο ΝΑΤΟ.

Την Τετάρτη σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον ύπατο εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., Χαβιέ Σολάνα, ο κ. Γκρούεφσκι διεμήνυσε πως "η πολιτική της άσκησης βέτο δεν έχει συμβάλει στην επίτευξη προόδου" στο θέμα της ονομασίας.

Όσον για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας αρκέστηκε στην επισήμανση ότι "από την πλευρά του θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια" για να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο.

Και εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναγάγει το θέμα της επίλυσης του ονόματος ως προτεραιότητά της, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να εργαστεί προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στο εν λόγω θέμα το συντομότερο δυνατό.

- Οικονομία, κλιματικές αλλαγές και συνθήκη της Λισσαβώνας στο επίκεντρο της ατζέντας της συνόδου του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
nooz.gr

Read more...

ΝΑΥΠΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...


To μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στο κόσμο σύντομα θα εγκαταλείψει το ναυπηγείο στη Φινλανδία όπου ναυπηγήθηκε για την Φλόριντα των ΗΠΑ που θα είναι το λιμάνι του, ανέφεραν σήμερα πληροφορίες. Το αποτελούμενο από 16 καταστρώματα «Oasis of the Seas» που μπορεί να μεταφέρει περί τους 5.400 επιβάτες ναυπηγήθηκε στο Φινλανδικό ναυπηγείο STX στο Τούρκου το οποίο έχει ο... Νοτιοκορεατικός όμιλος STX.Η παράδοση του πλοίου έγινε κατά την διάρκεια τελετής χθες Τετάρτη στο Τούρκου στην US Royal Carribean Cruise Lines.
Το μήκους 360 μέτρων σκάφος που έχει 40 εστιατόρια στοίχισε περί το 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια και θεωρείται το ακριβότερο στη κατηγορία του.
Διαθέτει επτά θεματικές περιοχές,συμπεριλαμβανομένων κεντρικού πάρκου,δρόμου περιπάτου,πισινών και περιοχή αθλοπαιδιών.Εκκρεμούν ορισμένες ακόμη λεπτομέρεις όπως το φύτευμα φυτών και δένδρων στο κεντρικό πάρκο που θα γίνουν στη Φλόριντα όπου θα γίνει και η επίσημη ονομασία του. Ενα αδελφό σκάφος πρόκειται να ναυπηγηθεί στο ίδιο ναυπηγείο στο Τούρκου.

fimotro

Read more...

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!


"ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ" 500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πολύ σημαντικά πράγματα σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Κακαουνάκη. Ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι φρουροί στα Αστυνομικά τμήματα. Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον Μ. Χρυσοχοίδη και θα εφαρμοστεί από την επόμενη εβδομάδα Σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοίδη θα "εξοικονομήσει" 500 άτομα για να τα ρίξει στις περιπολίες. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τις ένοπλες ομάδες δράσεις που όπως φαίνεται έχουν στοχοποιήσει τους Αστυνομικούς στα τμήματα που εργάζονται; Δύσκολη απόφαση που θα κριθεί στην πορεία...
fimotro


Read more...

Αλλαγή σκυτάλης στην Ιπποκράτους

Ο Γιάννης Ραγκούσης παραδίδει το απόγευμα τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον Σωκράτη Ξυνίδη
nooz.gr

Read more...

Συνεργασία Μπιρμπίλη με τον πρόεδρο του ΣτΕ για θέματα Περιβάλλοντος

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, με δική της πρωτοβουλία, επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο και είχαν συνεργασία για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Ειδικότερα, αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι ημιυπαίθριοι χώροι, η προστασία των δασών και των καμένων δασικών εκτάσεων, η ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, όπως και άλλα περιβαλλοντικά θέματα.

Η κ. Μπιρμπίλη είπε ότι με τις αποφάσεις του ΣτΕ έγινε δυνατή η προστασία του Περιβάλλοντος σε περιόδους που δεν είχε γίνει ακόμη αποδεκτό στη χώρα μας ότι το θέμα αυτό είναι ζήτημα που δεν αφορά μόνον το παρόν αλλά και το μέλλον της Ελλάδας. Η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της χώρας και η προστασία από επιβλαβείς παράγοντες , σε μεγάλο βαθμό, οφείλονται και στις αποφάσεις που έχει λάβει στο παρελθόν του Συμβούλιο της Επικράτειας.

nooz.gr

Read more...

Παγώνει το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ;

Υπό τη δημοσιονομική «ματιά» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περνά το μέτρο της απόσυρσης, σύμφωνα με πληροφορίες του flash 96. Το πολυαναμενόμενο μέτρο της απόσυρσης των παλαιών Ι.Χ. αυτοκινήτων, περνά στη δικαιοδοσία του υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξεταστεί αν η οικονομία αντέχει ένα τέτοιο βάρος, την ώρα που επιχειρείτε αυστηρή καταγραφή των δεδομένων και των ζητούμενων, αλλά και προσαρμογή των δημόσιων οικονομικών με τους όρους που έχει θέσει η Κομισιόν.

Ο δημοσιονομικός έλεγχος του μέτρου, θα εξετασθεί διεξοδικά από το ΥΠΟΙΚ και θα υπάρξη επίσημη ανακοίνωση σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει ετοιμάσει πλήρες σχέδιο προκειμένου το μέτρο να γίνει πιο κοινωνικό και να διαρκέσει ένα χρόνο, ωστόσο οι εκρηκτικές διαστάσεις του δημοσιονομικού ελλείμματος δημιουργούν ερωτήματα για την εφαρμογή του μέτρου.

Το ερώτημα βεβαίως είναι τι θα γίνει με τα οχήματα τα οποία έχουν ήδει παραδοθεί και οι ιδιοκτήτες τους έχου λάβει βεβαίωση καταστροφής.
nooz.gr

Read more...

Την εποχή του Πάγκαλου...


Έξαλλος από τα πρώτα στοιχεία της απογραφής-καταγραφής...
Θ' αφήσει εποχή. Θα τα πει όλα στον κόσμο. Του 'χει σηκωθεί κάγκελο η τρίχα από το λίγο μαλλί που έχει. Χαρακτηρίζει ληστεία αυτό που γινόταν στα υπουργεία.

Στην...

...απογραφή-καταγραφή διαπιστώνει από τα πρώτα στοιχεία λεηλασία της περιουσίας του Δημοσίου. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα ζητήσει ευθύνες από τους αρμοδίους και θα πει την αλήθεια, όπως διατείνεται, στον ελληνικό λαό.

Πάμε για νέα εποχή (Πάγκαλου)...

nonews-news.


Read more...

Έλεος! 65.000,00 € το επεισόδιο… Ο λαός πληρώνει, θέλει δεν θέλει, δεν το γνωρίζετε κύριοι;


"Στην Υγειά ..."των κορόιδων που πληρώνουν την ΕΡΤ
"Για πολύ βουσμάνους πρέπει να μας θεωρεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος, όταν λέει ότι 65000 το επεισόδιο είναι λίγα χρήματα και ισχυρίζεται ότι ένα σίριαλ 1 ώρας στοιχίζει περισσότερα, άρα αδικείται που το δικό του κρατάει 3,5 ώρες και πληρώνεται λιγότερο. Εχουμε και λέμε. Ενα σίριαλ θέλει 3 μέρες γυρίσματα σκηνή-σκηνή. Τα δικά του γίνονται μονορούφι σε ένα 8ωρο (1 βάρδια) Ενα σίριαλ, ειδικά αν έχει εξωτερικά γυρίσμτα, απαιτεί ψάξιμο μερών, προγραμματισμό, ενίοτε και συνεννόηση με φορείς. Αυτός έχει κάβα το στούντιό του και χωρίς χασομέρι πάει κατευθείαν εκεί. Ενα σίριαλ έχει ηθοποιούς και κομπάρσους που αμοίβονται ο καθένας για 2-3 μέρες γυρίσματα. Αυτός έχει μόνο τους μουσικούς, που αμοίβονται για μια μέρα.
"Παπατζήδες"Read more...

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΑΡΕΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ...


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Επίδειξη δύναμης πυρός- αλλά και δυνατοτήτων- αποτελούν οι 100 σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον των αστυνομικών του Τμήματος της Αγίας Παρασκευής, εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Η παρουσία 6 τρομοκρατών στον τόπο της επίθεσης αλλά και η επιπλέον ομάδα υποστήριξης και κάλυψης δείχνουν σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τη θέληση των τρομοκρατών να σκορπίσουν φόβο. «Η αγριότητα...
του χτυπήματος δείχνει Σέχτα. Τα όπλα όμως που χρησιμοποιήθηκαν παραπέμπουν στον Επαναστατικό Αγώνα. Στο τέλος δεν θα εκπλαγούμε αν την επίθεση αναλάβει μια νέα οργάνωση», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στην Αντιτρομοκρατική εντύπωση προκάλεσε πως τα δύο Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «καθαρά», δεν είχαν χρησιμοποιηθεί δηλαδή ποτέ στο παρελθόν. «Η μία ερμηνεία είναι πως οι τρομοκράτες θέλουν να επιδείξουν το οπλοστάσιό τους. Έτσι, χρησιμοποίησαν 2 νέα όπλα για να εντυπωσιάσουν με τη δύναμη πυρός που διαθέτουν».
Δεύτερη ερμηνεία
Η δεύτερη ερμηνεία είναι αυτή που προκαλεί τον μεγαλύτερο φόβο στην Αντιτρομοκρατική για νέο χτύπημα και μάλιστα σύντομα. «Οι τρομοκράτες στην Αγία Παρασκευή ουσιαστικά “βάφτισαν” τα δύο αυτά Καλάσνικοφ, τα οποία πιθανόν να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν και σε νέα επίθεσή τους για να τα επισημοποιήσουν ως όπλα- σφραγίδα», εξηγεί στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, «το χτύπημα έχει χαρακτηριστικά του Επαναστατικού Αγώνα, μέλη του οποίου έχουν επιτεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας. Εκεί όμως χρησιμοποιήθηκε το όπλοσφραγίδα της οργάνωσης, το υποπολυβόλο ΜΡ5 αλλά επίσης εκτοξεύτηκε και χειροβομβίδα». Στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας με RΡG την οποία ανέλαβε και πάλι η οργάνωση, όπως εκτίμησε η Αντιτρομοκρατική συμμετείχαν τουλάχιστον 6 άτομα και χρησιμοποιήθηκε επίσης Ι.Χ. για το κρύψιμο του οπλισμού τους αλλά και τη διαφυγή τους. Αντίστοιχος αριθμός τρομοκρατών χρησιμοποιήθηκε και στην Αγία Παρασκευή.
Σε αστυνομικούς όμως επιτέθηκαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα με Καλάσνικοφ τον περασμένο Ιανουάριο, όπου και άδειασαν μια γεμιστήρα τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη. Στην επίθεση εκείνη χρησιμοποιήθηκε και ίδιου τύπου χειροβομβίδα κρότου με αυτή που πέταξαν οι τρομοκράτες στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Ωστόσο, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς στην Αργυρούπολη όταν και τοποθέτησαν βόμβα στην Εurobank ζήτησαν από τους ένστολους να κρυφτούν για να μην τους πυροβολήσουν.
Το πρόσταγμα
«Αντίθετα, η Σέχτα στις προκηρύξεις της έχει προειδοποιήσει πως κάθε αστυνομικός είναι υποψήφιος στόχος. Αυτό το απέδειξαν με την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα αλλά και με την επίθεσή τους στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού. Αυτά τους κάνουν ύποπτους για την επίθεση, αν και μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει πως διαθέτουν τόσα άτομα όσα εμφανίστηκαν στην Αγία Παρασκευή», υποστηρίζουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, «στη νέα γενιά της τρομοκρατίας, το ιδεολογικό πρόσταγμα φαίνεται να το έχει ο Επαναστατικός Αγώνας, και από εκεί και πέρα υπάρχει μια ομάδα νέων αδίστακτων τρομοκρατών που αναλαμβάνουν κάτω από διάφορες ομπρέλες να πραγματοποιήσουν τα χτυπήματα».
/fimotro


Read more...

Φεύγουν οι γραπτές εξηγήσεις Παπακωνσταντίνου για Αλμούνια


του Κωστή Πλάντζου

Μέχρι την Παρασκευή το αργότερο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αποστείλει στον Χ. Αλμούνια επιστολή με την οποία θα εξηγεί (και γραπτώς, όπως είναι υποχρέωση της χώρας μας) πώς το δημόσιο έλλειμμα εκτινάχθηκε σε 12,5% του ΑΕΠ, παρά τα μέτρα τα δεσμεύτηκε προ εξαμήνου η προηγούμενη Κυβέρνηση να λάβει.

Το «ραπόρτο» που θα στείλει ο υπουργός Οικονομικών στις Βρυξέλλες αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας, που τελεί εδώ και ένα εξάμηνο υπό κοινοτική επιτήρηση.

Σε αυτήν την επιστολή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα τονίζει ότι το "πακέτο" των εισπρακτικών μέτρων ύψους περίπου 2 δισ ευρώ που ανακοίνωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση τον Ιούνιο, ακόμα κι αν εφαρμοζόταν, δεν θα ήταν αρκετό για να εμποδίσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που επιταχύνθηκε λόγω της εντυπωσιακής αύξησης των δημόσιων δαπανών.

Θα απαριθμώνται επίσης ένα προς ένα όλα τα μέτρα που «τρέχουν» από την αρχή του έτους, με αναφορά στα προσδοκώμενα έσοδα και τα έως τώρα αποτελέσματα. Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών θα αναφέρει ότι:

  • Η αύξηση του ειδικού φόρου στη βενζίνη υπολογίζεται να αποδώσει 200 εκατ. ευρώ και εφαρμόζεται κανονικά και από τη νέα κυβέρνηση.
  • Το μέτρο της αύξησης των Τελών κινητής τηλεφωνίας, με στόχο να εισπράξει το κράτος 140 εκατ. ευρώ, προχωρά επίσης κανονικά.
  • Ο Ειδικός Φόρος στα μεγάλα Ι.Χ. εφαρμόζεται κανονικά αλλά από το «χαράτσι» στα σκάφη αναψυχής, θα εξαιρεθούν τα επαγγελματικά.
  • Εισπράττεται η έκτακτη εισφορά με προσδοκώμενα έσοδα 300 εκατ. ευρώ, υπό την αίρεση όμως των αποφάσεων των δικαστηρίων.

Επίσης, από το ΕΤΑΚ του 2008 εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν περίπου 600 εκατ. και από το ΕΤΑΚ του 2009 άλλο 1 δισ. ευρώ. Δυσκολίες συναντά όμως η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα καθώς έχουν εισπραχθεί περίπου 600 εκατ. ευρώ (έναντι στόχου βάσει του Προγράμματος Σταθερότητος 1,8 δισ ευρώ).

Εγκαταλείπονται όμως ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια (είχε ανασταλεί ήδη από το καλοκαίρι από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα και μέχρι 21/10), ενώ «παγώνει» για έξι μήνες και η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, από την οποία εισπράχθηκαν μόλις 7 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 1,1 δισ. ευρώ (και με πολλαπλά νομικά ζητήματα ανοικτά).

Με τα στοιχεία αυτά, την άνοιξη η χώρα μας δύσκολα θα αποφύγει την άκρως δυσμενή για τη χώρα μας απόφαση της Κομισιόν για πιο «στενή» επιτήρηση (ανά τρίμηνο).

Στις πιέσεις των Βρυξελλών για νέα -πιο σκληρά- μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών θα προβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρή αντίσταση, τονίζοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, προκειμένου να διεκδικήσει παράταση 3-4 χρόνια και να μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιο των 2,5 δισ. ευρώ για μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.


.protothema.gr

Read more...

Τετ α τετ Παπανδρέου-Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες
του Μάκη Πολλάτου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νίκολα Γκρούεφσκι είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στη Στοκχόλμη για το 36ο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Παπανδρέου και τον συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ.

Με πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι θα πρόκειται για ολιγόλεπτη συνάντηση γνωριμίας.

Κατά πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου ήταν εκείνος που πρώτος είχε επιδιώξει την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γκρούεφσκι την Τρίτη, αλλά δεν κατέστη δυνατή καθώς ο σκοπιανός πρωθυπουργός ήταν στην Αυστραλία και υπήρχε διαφορά ώρας.

protothema.gr


Read more...

Μ. Χρυσοχοϊδης: Οχι σε νέο τρομονόμο

Αποφασισμένος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος εμφανίσθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον flash 96. Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Δεν μπορούν να κάνουν κριτική αυτοί που το μόνο που έφτιαξαν ήταν ωραία γραφεία στο υπουργείο».

Αποφασισμένος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος εμφανίσθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον flash 96.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι δεν θα καταθέσει κανένα νέο τρομονόμο, σημειώνοντας ότι στόχος είναι το οργανωμένο έγκλημα το οποίο καθοδηγείται από τις φυλακές. Προανήγγειλε αυστηρότερο νόμο για την οπλοκατοχή σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η οπλοκατοχή είναι πλημμέλημα όταν τα καλάσνικοφ πωλούνται στην Ομόνοια».

Για τα αστυνομικά τμήματα, μετά και το νέο χτύπημα, είπε ότι ΔΕΝ θα μετατραπούν σε φρούρια, τονίζοντας μάλιστα, ότι δεν θα φυλάσσονται καν.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι επιστρέφει ο αστυνομικός της γειτονιάς και οι πεζές περιπολίες έξω από σχολεία. Προανήγγειλε ρυθμίσεις για την προστασία των πολιτών από την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ σημείωσε ότι θα δοθούν γενναίες αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας αρκεί να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο Χρυσοχοΐδη για στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. «Δεν μπορούν να κάνουν κριτική αυτοί που το μόνο που έφτιαξαν στο υπουργείο ήταν ωραία γραφεία».

«Συμφωνώ με την πολιτική Χρυσοχοίδη» τόνισε στο MEGA η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
.nooz.gr

Read more...

Τα Καλάσνικοφ πωλούνται στην Ομόνοια...


Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στο Flash.
Αυστηρό νόμο για οπλοκατοχή προανήγγειλε ο Χρυσοχοϊδης στη συνέντευξη που έδωσε στο Ν. Κακαουνάκη στο Flash.
"Τα...

Καλάσνικοφ τα πουλάνε μέχρι και στην Ομόνοια", είπε. Κατά τα άλλα δεν θα κάνει τρομονόμο, δεν θα φτιάξει Αστυνομικά Τμήματα φρούρια, αλλά προσιτά στο πολίτη.
Θα επιμείνει στην αυστηρότητα της Τροχαίας, για τα παράνομα παρκαρισμένα στο κέντρο της Αθήνας.
"Η Τροχαία θα είναι ανυποχώρητη", είπε...

nonews-news


Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ...


Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ"...

Read more...

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ DNA


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης

Από τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων της τρομοκρατικής επίθεσης και το DΝΑ που άφησαν στις μοτοσυκλέτες προσπαθεί η Αστυνομία να βρει στοιχεία για την ταυτότητα των τουλάχιστον 6 τρομοκρατών που συμμετείχαν σε αυτήν. Η τρομοκρατική επίθεση, όπως παραδέχονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Όπως...
φαίνεται είχαν μελετήσει πολύ καλά τον τόπο της επίθεσης και επέλεξαν για τη διαφυγή τους δρομολόγιο που δεν θα τους εξέθετε σε κάμερες. «Δυστυχώς δεν έχουμε πολλά αξιοποιήσιμα στοιχεία στα χέρια μας», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει πως ακόμη και το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής δεν διαθέτει, αντίθετα με ό,τι προβλέπεται, κάμερες ασφαλείας.
Οι τρομοκράτες είχαν κλέψει την πρώτη από τις μηχανές που χρησιμοποίησαν στις 20 Οκτωβρίου από την Ηλιούπολη. Ακολούθησε η κλοπή της δεύτερης μηχανής μεγάλου κυβισμού στις 24 Οκτωβρίου από τον Νέο Κόσμο και άλλη μία εκλάπη από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής την ημέρα της επίθεσης. «Η πρακτική να χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες μέσα που έχουν κλαπεί αυθημερόν είναι διαδεδομένη. Δεν θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο την επιχείρησή τους από τυχαίο εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που αποσυνδέει την επίθεση από την επικήρυξη των τριών «ληστών με τα μαύρα», οι οποίοι φέρονται από την Αστυνομία και ως ύποπτοι για σχέσεις με τον Επαναστατικό Αγώνα.
Πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες ήρθε οδηγός Ι.Χ. που διέσχιζε την οδό Πεντέλης την ώρα της επίθεσης. Ο οδηγός πάγωσε στο θέαμα των ενόπλων, συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα και εγκατέλειψε έντρομος το Ι.Χ. του. Ο οδηγός έδωσε την περιγραφή των δύο ενόπλων και ακόμη ενός προσώπου που βρισκόταν στη γωνία των οδών Κύθνου και Πεντέλης. Κάτοικοι της περιοχής επίσης κατέθεσαν πως στην ομάδα των 6 τρομοκρατών βρισκόταν και μία νεαρή γυναίκα.
Οι τρομοκράτες αμέσως μετά το χτύπημα εγκατέλειψαν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες σε αλάνα στην οδό Γαρυττού, μεταξύ των σταθμών του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Χαλανδρίου. Μάλιστα οι τρομοκράτες αποδείχτηκαν λίγο βιαστικοί στη διαφυγή τους και άφησαν τη μία μοτοσυκλέτα με τη μηχανή και τα φώτα αναμμένα.
Έρευνα των «ορφανών» στοιχείων
Τα όποια ευρήματα προκύψουν θα μπουν στη βάση δεδομένων DΝΑ που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΕΛ.ΑΣ. Από την έρευνα «ορφανών» στοιχείων άλλωστε προέκυψε και η ταύτιση ενός εκ των δραστών στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας, στο σπίτι του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου αλλά και των ληστών με τα μαύρα.
Στο οπλοστάσιο της Αντιτρομοκρατικής έχει προστεθεί και ο σούπερ κοριός, ο οποίος της δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης σταθερών και κινητών τηλεφώνων, φαξ, αλλά και e-mail 800 ανθρώπων- άλλους τόσους μπορεί να παρακολουθεί και ο «αδελφός» κοριός της ΕΥΠ.

fimotro

Read more...

ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ, ΑΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ...


Ρεπορτάζ : Σπύρος Κουντούρης

Σε πραγματικό πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή γύρω από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης των αγνώστων τρομοκρατών εναντίον των αστυνομικών. Φωνές, ουρλιαχτά τραυματιών, εκκλήσεις για βοήθεια και σειρήνες ασθενοφόρων συνέθεταν το σκηνικό αμέσως μετά την αποχώρηση των τρομοκρατών. Η οδός Πεντέλης, στο σημείο της κοντά στο Τμήμα, ήταν «σπαρμένη» από τους κάλυκες των δύο πολεμικών όπλων με τα οποία οι δράστες έβαλαν κατά των αστυνομικών. Οπως είπαν...
κάτοικοι της περιοχής, οι φωνές των αιμόφυρτων τραυματιών αστυνομικών να καλούν σε βοήθεια έφερε στο μυαλό τους σκηνές σαν αυτές που βλέπουμε έπειτα από μάχες στη Μέση Ανατολή. «Πώς μπορεί κανείς να ξεχάσει ένα κορίτσι πλημμυρισμένο στα αίματα να βαριανασαίνει επάνω σε μία καρέκλα και γύρω γύρω άλλοι συνάδελφοί της να ουρλιάζουν και να καλούν και αυτοί σε βοήθεια;...» είπαν.
Μετά τον φόβο και το αρχικό μούδιασμα της επίθεσης, οι αστυνομικοί που στάθηκαν τυχεροί και γλίτωσαν από τις σφαίρες έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.
Αμέσως ο προθάλαμος του αστυνομικού τμήματος μετατράπηκε σε χώρο παροχής πρώτων βοηθειών.
Ολοι, πολίτες και αστυνομικοί, έτρεξαν κοντά στους τραυματίες και άρχισαν να τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Μεταξύ αυτών ήταν και γιατρός που μένει σε πολύ κοντινή απόσταση από το Τμήμα. Η βοήθειά του ήταν πολύτιμη τόσο στην αντιμετώπιση των σοβαρών τραυμάτων των θυμάτων όσο και στη διάγνωση που έκανε για τη διακομιδή τους στα νοσοκομεία.
Οπως είπε, πρώτα πρόσφερε βοήθεια στην αστυνομικό που είχε τραυματιστεί βαρύτερα.
«Καθόταν στην καρέκλα δίπλα στο κουβούκλιο της σκοπιάς και ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εφερε τραύματα στο στήθος. Την κρατούσε ένας συνάδελφός της και προσπαθούσε να της δώσει κουράγιο», ανέφερε ο γιατρός.
Εν συνεχεία πήγε στο εσωτερικό του Τμήματος, όπου πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό που είχε δεχτεί τη σφαίρα στην κοιλιά.
«Ο τραυματίας αυτός ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τη συνάδελφό του. Μέσα στο Τμήμα υπήρχε άλλος ένας τραυματίας, ο οποίος είχε δεχτεί σφαίρα στο γόνατο», ανέφερε ο γιατρός.
Μετά τις πρώτες βοήθειες, ο γιατρός συντόνισε, με βάση την κρισιμότητα της κατάστασης των τραυματιών, τα ασθενοφόρα για τη διακομιδή τους στα νοσοκομεία.
«Πραγματικό σκηνικό μάχης, με πυροβολισμούς, τραυματίες, φωνές και αίματα», περιέγραψε ο Δημήτρης Παναρίτης, το σπίτι του οποίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα.
Ο ίδιος και η οικογένειά του δοξάζουν τον Θεό που στάθηκαν τυχεροί, διότι, εάν μία από τις σφαίρες που καρφώθηκαν στην άκρη του τοίχου του Τμήματος πήγαινε λίγα εκατοστά πιο δεξιά, θα χτυπούσε στο παράθυρο της κουζίνας τους. «Η ώρα εκείνη είναι συνήθως αυτή που τρώμε. Φαντασθείτε να ήμασταν στην κουζίνα και οι σφαίρα ή οι σφαίρες να περνούσαν στο σπίτι μας...» είπε.
Ο Δημήτρης Παναρίτης ήταν από τους πρώτους πολίτες που πετάχτηκαν από το διαμέρισμά τους μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς.
«Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Ηταν φοβερό αυτό που ακούγαμε. Ενα συνεχές κροτάλισμα. Πάρα πολλοί πυροβολισμοί που σου προκαλούσαν τρόμο.
Μόλις σταμάτησαν, ακούσαμε και μία εκκωφαντική έκρηξη. Μετά πετάχτηκε ο κουνιάδος μου έξω και έτρεξε προς τους αστυνομικούς. Ηταν πεσμένοι κάτω, μέσα στα αίματα και φώναζαν για βοήθεια. Πρόσφερε, μαζί με τους άλλους αστυνομικούς και έναν που είχε τραυματιστεί ελαφρά, τις πρώτες βοήθειες σε αυτούς που έφεραν σοβαρά τραύματα και τους έβαλαν στα ασθενοφόρα. Φοβερές σκηνές...» είπε ο κ. Παναρίτης, περιγράφοντας το σκηνικό της δολοφονικής επίθεσης. Οι ήχοι από τα πολεμικά όπλα προκαλούσαν ανατριχίλα.
«Ακουγες μπαμ, μπαμ, μπαμ με σταθερό ρυθμό και μόλις οι πυροβολισμοί σταμάτησαν, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Ηταν τόσο δυνατός που κουνήθηκαν οι καρέκλες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός μου...» είπε η Γιάννα Σεφέρη.
Η ίδια είπε πως, μετά την επίθεση, οι δράστες διέφυγαν διασχίζοντας αντίθετα την οδό Κύθνου, η οποία είναι μονόδρομος. «Αφησαν τις μοτοσικλέτες τους στη διασταύρωση της οδού Πεντέλης με την Κύθνου και, αφού κατέβηκαν κάτω και πυροβόλησαν εναντίον του Τμήματος, ανέβηκαν και πάλι σε αυτές και έφυγαν αντίθετα. Μετά τους πυροβολισμούς, δημιουργήθηκε πανικός. Ασθενοφόρα, σειρήνες, θόρυβοι από μηχανές... Εφιαλτικό το σκηνικό που ζήσαμε...» ανέφερε η κ. Σεφέρη.
fimotro


Read more...

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Μαρνέλλος
Συνθήκες όξυνσης του πολέμου με τη λεγόμενη νεοτρομοκρατία διαμορφώνουν οι 100 (!) σφαίρες που ρίχτηκαν από ομάδα ενόπλων με Καλάσνικοφ εναντίον έξι νεαρών αστυνομικών στην πιο μαζική επίθεση αυτού του τύπου, που κατά μια ευτυχή σύμπτωση δεν στέρησε τη ζωή κανενός. Στη συμπλήρωση... μιας εβδομάδας πιεστικών κινήσεων από την πλευρά του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με τις οποίες δεν ήταν σύμφωνοι όλοι οι αξιωματικοί, εκδηλώθηκε αυτή η αιματηρή επίθεση την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως την πιο ειδεχθή που έγινε ποτέ.
Μάλιστα η επίθεση έγινε σε μια περίοδο διοικητικών ανακατατάξεων στην Αστυνομία, που παραμένει χωρίς ηγεσία επί μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας εξελίσσεται το σύνηθες παρασκήνιο για τη διαμόρφωση των νέων ισορροπιών στις επιχειρησιακές βαθμίδες.
Η προχθεσινοβραδινή επίθεση είχε τα χαρακτηριστικά παρόμοιων επιθέσεων που άρχισαν να εκδηλώνονται τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξ. Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα στα Εξάρχεια.
Χρησιμοποιήθηκαν αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ και μάλιστα λευκού ποινικού μητρώου στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η εισαγωγή νέων όπλων στο προσκήνιο ερμηνεύεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς ως εμφάνιση πρόσθετης ένοπλης ισχύος. Ακόμη η χρησιμοποίηση τριών κλεμμένων μοτοσικλετών που συνδέονται με την επίθεση από τις αρχές υποδηλώνει τη συμμετοχή τουλάχιστον έξι ατόμων στην επιχείριση.
Η επιλογή ως στόχου ομάδας αστυνομικών και με τέτοια καταιγιστική δύναμη πυρός σημαίνει για τους αρμόδιους αξιωματικούς άμεση και εσπευσμένη αντίδραση με την επιδίωξη βαριών απωλειών. Μια από τις μοτοσικλέτες που αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν είχε κλαπεί αυθημερόν. Επίσης για τέτοιου είδους επιθέσεις οι αρμόδιοι αξιωματικοί λένε ότι δεν χρειάζεται πολυήμερη προπαρασκευή.
Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που θα αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ένας συνειρμός δημιουργείται για τον Επαναστατικό Αγώνα, δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκαν Καλάσνικοφ, ανεξαρτήτως τού ότι δεν ταυτίζονται βαλλιστικά με τα δύο που έχει ήδη χρησιμοποιήσει η οργάνωση. Δεύτερο συνειρμό δημιουργεί η ρίψη χειροβομβίδας που άφησε ελάχιστα υπολείμματα, όπως έγινε σε πρόσφατη επίθεση της ίδιας οργάνωσης.
Αλλά το κυριότερο που παραπέμπει τους αρμόδιους στον «Ε.Α.» είναι το γεγονός ότι έχει διεκδικήσει την πρωτοπορία στη νέα εποχή και είναι εύλογο να θέλει να καθορίσει τις γραμμές σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις. Μια παρατήρηση που δημιουργεί προβληματισμό είναι το γεγονός ότι ο «Ε.Α.» είχε στραφεί τους τελευταίους μήνες σε θεαματικές αλλά αναίμακτες επιθέσεις, οπότε αν πρόκειται γι' αυτόν είναι προφανές ότι μπαίνει σε διαδικασία νέας επιχειρησιακής στροφής. Σε κάθε περίπτωση απαντήσεις θα δοθούν με την αναμενόμενη προκήρυξη. Στον τομέα των γενικότερων ερευνών ταξινομούνται διάφορα υλικά και γίνονται αναλύσεις υλικών που βρέθηκαν στις εγκαταλειμμένες μοτοσικλέτες, αλλά και στον χώρο της ένοπλης επίθεσης.
fimotro


Read more...

Σε κλοιό οι αδίστακτοι δολοφόνοι ...


Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον εντοπισμό των δραστών, λόγω των βεβιασμένων κινήσεων που έκαναν κατά την ένοπλη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, εκφράζεται από στελέχη της αστυνομίας.
Πιστεύουν, δηλαδή, ότι οι τρομοκράτες προετοίμαζαν κάποιο χτύπημα, αλλά μετά την επικήρυξη των «ληστών με τα μαύρα» και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων, προσπάθησαν να το κάνουν επίκαιρο. Για τον λόγο αυτό έκαναν βιαστικές κινήσεις και ενδεχομένως το μοιραίο λάθος.
Σε κλοιό οι αδίστακτοι δολοφόνοι
Επειδή...
εκτιμάται ότι αυτή τη φορά οι δράστες άφησαν πίσω τους αρκετά ίχνη, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εργάζονται πυρετωδώς ώστε να εντοπίσουν οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί. Σε συνδυασμό μάλιστα με σοβαρές ενδείξεις που έχουν από παλαιότερες υποθέσεις, με την ταυτοποίηση DNA ενός εκ των «ληστών με τα μαύρα» από δύο διαφορετικά γεγονότα, εκτιμούν ότι θα φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Οι τρεις μοτοσικλέτες που βρέθηκαν εγκαταλειμμένες κοντά στον σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι και μάλιστα με αναμμένες μηχανές σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό μέγαρο, όπου εξετάζονται σχολαστικά. Κυρίως γίνονται προσπάθειες για ανίχνευση γενετικού υλικού, ώστε να γίνει στη συνέχεια ανάλυση DNA και σύγκριση.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται και ένα φυσίγγι από τα καλάσνικοφ των δραστών, το οποίο δεν ρίχτηκε, πιθανότατα λόγω εμπλοκής του όπλου. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ελπίζουν να βρεθούν και σε αυτό ίχνη.

Προσπάθειες για ανίχνευση στοιχείων γίνονται και στους 99 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο την ένοπλης επίθεσης. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δεν άφησαν στοιχεία που να οδηγούν στην ταυτότητα της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από το χτύπημα.

Εδώ βρίσκεται το περίεργο στην υπόθεση που μπορεί να γίνει αφορμή για πολλά σενάρια. Από τις δύο ένοπλες οργανώσεις που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τις αρχές, ο «Επαναστατικός Αγώνας» χρησιμοποιούσε όπλα-σφραγίδα (στα πρότυπα της «17 Νοέμβρη») ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ταυτότητά του.

Μάλιστα είχε αποδώσει σε εσκεμμένη ενέργεια της αστυνομίας την απόκρυψη του γεγονότος ότι το αστυνομικό λεωφορείο στου Γουδή τον περασμένο Δεκέμβριο είχε βληθεί με αυτόματο υποπολυβόλο ΜΡ5, ίδιο με αυτό που είχαν χρησιμοποιήσει στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Νέας Ιωνίας.

Από την άλλη πλευρά, η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα αυτόματο όπλο τύπου Σκόρπιον και πιστόλι. Η προχτεσινή δολοφονική επίθεση έγινε με δύο αυτόματα όπλα καλάσνικοφ, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμιά τρομοκρατική ενέργεια. Η βαλλιστική εξέταση που έγινε στους 99 κάλυκες που βρέθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, απέδειξε ότι δεν προέρχονταν από όπλα που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι δύο οργανώσεις.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν μπορούν να καταλήξουν στην ταυτότητα της οργάνωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, στην προχτεσινή ένοπλη επίθεση οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες βρέθηκαν εγκαταλειμμένες κοντά στον σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι.

Μέχρι να γίνει το προχτεσινό χτύπημα δεν είχαν βρεθεί ούτε μία φορά από την αστυνομία τα μέσα διαφυγής που είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη μετά «17 Νοέμβρη» εποχή και έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα στη Νέα Ιωνία και στον Κορυδαλλό.

Τι συνέβη προχτές και εγκατέλειψαν τι τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες;

Πρόκειται για αλλαγή τακτικής ή για βεβιασμένη ενέργεια των τρομοκρατών; Οι τρεις μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί πρόσφατα, ενώ οι δύο βρίσκονταν στα χέρια των δραστών της επίθεσης πριν από την επικήρυξη των «ληστών με τα μαύρα».

Κλεμμένες οι μοτοσικλέτες
Η μία μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 24 Οκτωβρίου από τον Νέο Κόσμο, η δεύτερη από την Ηλιούπολη στις 20 Οκτωβρίου και η τρίτη από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής την ίδια μέρα που έγινε η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η χειροβομβίδα που έριξαν οι δράστες της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα δεν ήταν αμυντική ούτε επιθετική και δεν είχε καμία ομοιότητα με τις χειροβομβίδες ρωσικής και γιουγκοσλαβικής προέλευσης που είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Σέχτα».

Η χειροβομβίδα που ρίχτηκε προχτές δεν είχε αφήσει κανένα ίχνος, πλην της περόνης που έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται και εκτιμάται ότι ήταν ένας τύπος χειροβομβίδας κρότου - λάμψης, παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιεί η αστυνομία για τη δημιουργία πανικού.

Ολα αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να οδηγήσουν με βεβαιότητα την Αντιτρομοκρατική σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η εκδοχή πάντως να χτύπησε νέα τρομοκρατική οργάνωση το αστυνομικό τμήμα θεωρείται απίθανη, ακόμα και στην περίπτωση που γίνει ανάληψη ευθύνης με καινούργιο όνομα.

ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕ Η ΒΑΡΔΙΑ
Τουλάχιστον έξι ήταν οι τρομοκράτες

Τουλάχιστον έξι άτομα πήραν μέρος στην ένοπλη επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Αγίας Παρασκευής, επί της οδού Πεντέλης 10, που έγινε προχτές το βράδυ στις 10 παρά είκοσι.

Η ένοπλη επίθεση έγινε την ώρα που άλλαζε η βάρδια και τη στιγμή που μία πεζή περίπολος από εκπαιδευόμενους ειδικούς φρουρούς είχε επιστρέψει στο Τμήμα.

Προφανώς οι δράστες επέλεξαν αυτή την ώρα για να χτυπήσουν, επιδιώκοντας να υπάρξουν θύματα.

Οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν σε απόσταση περίπου 30 με 40 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα, στην οδό Κύθνου, ενώ δύο από αυτούς προχώρησαν πεζοί μερικά μέτρα μπροστά και άρχισαν να πυροβολούν εν ψυχρώ με καλάσνικοφ.

Αλλος ένας από τους δράστες περίμενε στη γωνία των οδών Κύθνου και Πεντέλης, ενώ οι υπόλοιποι τρεις περίμεναν στις μοτοσικλέτες. Οι αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να κάνουν την παραμικρή κίνηση. Το μόνο που πρόλαβαν να κάνουν ήταν να πέσουν κάτω για να σωθούν.

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα από τον καταιγισμό πυρών έξω από το τμήμα. Οπως διαπιστώθηκε, οι δράστες άδειασαν τέσσερις γεμιστήρες αυτόματου όπλου - συνολικά 100 σφαίρες.

Οι αστυνομικοί και οι εκπαιδευόμενοι ειδικοί φρουροί που ήταν απέξω τραυματίστηκαν -οι δύο σοβαρά, μεταξύ των οποίων και μία εκπαιδευόμενη-, καθώς και ο αξιωματικός υπηρεσίας που βρισκόταν στο ισόγειο του τμήματος. Οι έξι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και 401.

Ενας πολίτης που ήταν εκείνη την ώρα κοντά στον τόπο της επίθεσης έπαθε νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο μαζί με τους τραυματίες.

Μετά τις ριπές κατά αστυνομικών και τμήματος οι δράστες έριξαν πίσω τους μία χειροβομβίδα και διέφυγαν με τις μοτοσικλέτες πιθανότατα μέσω της οδού Γαρηττού.

Τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα κοντά στον σταθμό του Μετρό στο Χαλάνδρι, γι αυτό εικάζεται ότι ήταν αυτές που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες. Μετά τη δολοφονική επίθεση οι περιοχές Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου αποκλείστηκαν από την αστυνομία που έστησε δεκάδες μπλόκα. Δεν υπήρξε όμως κανένα αποτέλεσμα διότι οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί.
ΕΘΝΟΣ.

nonews-news


Read more...

Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς - γάζωσαν με 100 σφαίρεςΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ Στέλιος Βραδέλης
Επίδειξη δύναμης από τους τρομοκράτες- στα σταθμευμένα περιπολικά «σταμάτησαν» οι περισσότερες σφαίρες- «κλώτσαγε» το Καλάσνικοφ των δραστών...
Εκατό σφαίρες έριξαν μέσα σε 1-2 λεπτά οι τρομοκράτες κατά την επίθεσή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Τέσσερις γεμιστήρες άδειασαν κατά των αστυνομικών και τραυμάτισαν έξι. Οι τρομοκράτες - που χτύπησαν με όπλα «καθαρά» (δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν)ήθελαν οπωσδήποτε νεκρούς αστυνομικούς. «Το ότι δεν το κατάφεραν, είναι καθαρά θέμα τύχης», λένε οι ειδικοί
«Μόλις τα παιδιά είχαν επιστρέψει από την ...

περιπολία τους και στεκόμασταν στο προαύλιο του Τμήματος για να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες. Ξαφνικά είδαμε έναν που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με παλαιστινιακή μαντίλα να μας πλησιάζει από την οδό Κύθνου κρατώντας ένα όπλο. Οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν σαν το χαλάζι και όλοι μας πέσαμε κάτω χτυπημένοι».

Έτσι περιέγραψε στην Αντιτρομοκρατική το σκηνικό της επίθεσης ένας από τους 7 αστυνομικούς που την ώρα της επίθεσης βρισκόταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής το οποίο έγινε στόχος τρομοκρατών.

Οι ειδικοί μιλούν για «επίδειξη δύναμης» από την πλευρά των τρομοκρατών- αν και σημειώνουν ότι η προετοιμασία για το χτύπημα είχε αρχίσει στις 20 Οκτωβρίου, αρκετές ημέρες πριν από την επικήρυξη των «ληστών με τα μαύρα». Τονίζουν δε ότι οι τρομοκράτες- που χτύπησαν με όπλα «καθαρά», που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν- ήθελαν οπωσδήποτε νεκρούς αστυνομικούς. «Το ότι δεν το κατάφεραν, είναι καθαρά θέμα τύχης», τονίζουν.

Οι τρομοκράτες, όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές, χρησιμοποίησαν 4 γεμιστήρες Καλάσνικοφ. Μάλιστα είχαν δεμένους τους γεμιστήρες με κολλητική ταινία ώστε όταν άδειασε ο ένας κατευθείαν τοποθέτησαν τον άλλο. Η επίθεση διήρκεσε 1- 2 λεπτά.

Έριξαν και χειροβομβίδα
Στη συνέχεια οι τρομοκράτες έριξαν προς την πλευρά των αστυνομικών μια χειροβομβίδα κρότου, όμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση εναντίον αστυνομικών στο υπουργείο Πολιτισμού, και εξαφανίστηκαν.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει επικράτεια φόβου. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ τόνισε πως «οι τρομοκράτες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Οι 5 από τους αστυνομικούς, 4 ειδικοί φρουροί και ένας 19χρονος δόκιμος αστυνομικός, χτυπήθηκαν από τις πρώτες σφαίρες των τρομοκρατών. Ο 22χρονος αξιωματικός ασφαλείας του Τμήματος έγινε το έκτο θύμα όταν σφαίρα πέρασε στο εσωτερικό του κτιρίου και τον τραυμάτισε. Συνολικά στο Τμήμα την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 11 αστυνομικοί, 7 στον περίβολο, 2 στο ισόγειο και άλλοι 2 στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το Τμήμα Ασφαλείας. Την ώρα της επίθεσης στο Τμήμα βρίσκονταν και 4 πολίτες, ενώ ένας πέμπτος, συγγενής ατόμου που βρισκόταν στο Τμήμα, είχε βγει να τηλεφωνήσει την ώρα της επίθεσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοκ από τα όσα έζησε.

Προσπάθησε να ανταποδώσει
Ένας από τους αστυνομικούς, ο Στ. Μανουδάκης, προσπάθησε να ανταποδώσει τα πυρά. «Κάποιος όμως την ώρα που έβγαζε το περίστροφό του, του κατέβασε το χέρι», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γ. Μακρής. Σύμφωνα πάντως με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, την ώρα που ο Μανουδάκης προσπάθησε να βγάλει το όπλο του έπεσε πάνω του χτυπημένη η δόκιμη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, η οποία είναι και η πιο βαριά τραυματισμένη από τους αστυνομικούς.

«Μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί προσπαθήσαμε 2 αστυνομικοί που δεν χτυπήσαμε να τους καταδιώξουμε, αλλά οι τρομοκράτες είχαν ήδη ανέβει στις μηχανές τους και εξαφανίστηκαν», κατέθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Αγίας Παρασκευής.

Όπως προκύπτει από τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, μόλις ο ένας τρομοκράτης άρχισε να πυροβολεί εμφανίστηκε και ένας δεύτερος. Το όπλο του πρώτου μάλιστα έπαθε αρχικά εμπλοκή και για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο της επίθεσης και μια άθικτη σφαίρα. «Οι χειριστές των όπλων δεν πρέπει να ήταν πολύ έμπειροι. Το όπλο τούς «κλώτσαγε», με αποτέλεσμα οι σφαίρες τους να βρίσκονται παντού. Από το πεζοδρόμιο μέχρι τον πρώτο όροφο του κτιρίου», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες.
ΝΕΑ
Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρόκληση με 100 σφαίρες.
Τρομο-στρατός 6 ενόπλων γάζωσε το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόλεμο κήρυξε η τρομοκρατία


nonews-news

Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...TΑ ΝΕΑ: Επίδειξη τρόμου με 100 σφαίρες
Με όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν χτύπησαν οι τρομοκράτες.
ΕΘΝΟΣ:Σε κλοιό οι αδίστακτοι δολοφόνοι
Αρκετά ίχνη εκτιμάται ότι άφησαν πίσω τους οι δράστες, οι οποίοι εγκατέλειψαν άρον άρον με αναμμένες μηχανές τα μέσα διαφυγής. Εξετάζονται στα εργαστήρια οι 99 κάλυκες και η μία σφαίρα που δεν ρίχτηκε


nonews-news.
Read more...

Η νέα ηγεσία...


Αρχηγός ο Λευτέρης Οικονόμου, όπως πρώτο το nonews-NEWS σας έχει πει, υπαρχηγός ο Ραμπο-Ραχωβίτσας. Στις άλλες θέσεις και πρώτα απ' όλα σε εκείνη του επιτελάρχη, ο...

Γαλιάτσος. Αττικάρχης, μετά τη μετακίνηση του Ραχωβίτσα, ο εκ Πατρών Σερέτης (επιθεωρητής Δυτικής Ελλάδος) . Στην Αντιτρομοκρατική, σας το 'παμε ήδη, Δικόπουλος. Στην Κρατική Ασφάλεια ο Δ.Χωριανόπουλος...

nonews-news


Read more...