Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Όταν η Μαρία Χούκλη αποφάσισε μόνο να ρωτάει και να μην ακούει τον Παπανδρέου (video)


Η Μαρία Χούκλη δικαίως θεωρείται μια από τις πλέον σοβαρές δημοσιογράφους της χώρας έχοντας συνειδητά αρνηθεί να ακολουθήσει άλλους συναδέλφους στα υπόγεια της φτήνιας και του κιτρινισμού.

Ίσως γι' αυτό σήμερα σημείωσε τη σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία να φιλοξενήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο δελτίο του Ant1, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από τουλάχιστον 3-4 χρόνια, μια συνέντευξη εκ των πραγμάτων ιστορική.

Η σοβαρή Μαρία Χούκλη όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αντίθετα, εμφανίστηκε μια αγενής και εκνευρισμένη δημοσιογράφος η οποία μιλούσε συνεχώς πάνω στον Γιώργο Παπανδρέου, αρνούμενη να του αποδώσει έστω τον σεβασμό που αναλογεί σε έναν πρώην πρωθυπουργό.

Πολύ κρίμα.

- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/otan-i-maria-xoukli-apofasise-na-min-afisei-ton-papandreou-na-milisei-video.html#sthash.gbR7k16R.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Δεν μπορούμε να ήμαστε παρακολούθημα της ΝΔ…



Συνέντευξη σε συνθήκες λογοκρισίας, καθώς η παρουσιάστρια, Μαρία Χούκλη, ασυνήθιστα νευρική και αγενής, δεν τον άφηνε να ολοκληρώσει ούτε μία πρότασή του…

Ο Παπανδρέου είπε, πως δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος και έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά, προσπαθώντας να διαδώσει την χώρα από την χρεοκοπία, στην οποία την είχε οδηγήσει η διακυβέρνηση Καραμανλή.

Δεν ξέρει, αν η εικόνα που…
παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις (όπου το κόμμα του παρουσιάζεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας γύρω στο 2%) είναι πραγματική ή όχι.

Ανέφερε πως κάνει μια καινούργια αρχή με το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών και κάλεσε όλους όσους πιστεύουν στις αρχές του να τον πλαισιώσουν στις τάξεις του Κινήματος.

Οι απαντήσεις του όλες, σχεδόν λογοκρίνονταν από την παρουσιάστρια που τον διέκοπτε συνεχώς με μια ασυνήθιστη νευρικότητα και αγένεια, χωρίς να τον αφήνει να ολοκληρώνει τις προτάσεις του.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ο Παπανδρέου προσπάθησε να της εξηγήσει, ότι «τα λεφτά υπάρχουν», ήταν στην πραγματικότητα λάσπη, γιατί την φράση αυτή τη συνόδευαν πολλά αν, και αυτά τα «αν» τα ξέχασαν όλοι (ακόμη και οι δικοί του).

Προσπάθησε επίσης να της εξηγήσει πως σήκωσε βάρος που δεν του αναλογούσε, πως έπαιξε το κεφάλι του, πως δεν πέταξε την καυτή πατάτα σε άλλους, πως δεν έπαιξε, όπως ο Σαμαράς, τη χώρα στα ζάρια.

Αλλά δεν τα κατέφερε…

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΛΤΣΙΔΑ


Φίλες και φίλοι,
Αν και επαγγελματικά ασχολούμαι με το παρελθόν, στην πολιτική με ενδιαφέρει το μέλλον. Και το μέλλον θα γίνει καλύτερο μέσα από την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού και αλλάζοντας όσα κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη στο χθες.
Για να αλλάξει η Ελλάδα πρέπει πρώτα να το θελήσουμε εμείς. Να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας. Ειδικά όσοι πιστεύουμε στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, του σοσιαλισμού.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια δύναμη ευθύνης, προοπτικής και αλλαγής που δεν θα άγεται από τον τρόμο και θα φέρεται από την οργή. Μια ισχυρή δύναμη ανάμεσα στους επικίνδυνους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ανεύθυνους δημαγωγούς της Δεξιάς. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την προοδευτική παράταξη ξανά μεγάλη, όχι παρακολούθημα του οποιουδήποτε, όπως είναι σήμερα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία. Προτίμησε το ρίσκο από την ασφάλεια. Ένας πολιτικός με κύρος, γνώσεις, καθαρές ιδέες, ένας άνθρωπος που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και δεν συμβιβάζεται με συμφέροντα, μπαίνει μπροστά!
Συντάσσομαι μαζί του και θα είμαι υποψήφια με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στη Β’ Αθήνας!
Τώρα είναι η δική μας ώρα. Γιατί δεν υπάρχει «άλλος δρόμος για να περάσει η άνοιξη, παρά μονάχα αυτός» !
Φιλικά,
Κατερίνα Κολτσίδα

Read more...

Στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Απόψε η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου


Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, παραχωρεί ο Γ. Παπανδρέου.
gap
Ο πρόεδρος του Κινήματος θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με παρουσιάστρια την Μαρία Χούκλη.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στοιχεία σοκ σε μεγάλη έρευνα Διπλή παγίδα χρέους και φτώχειας πνίγει τους Έλληνες Περίπου οι μισοί Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία διπλή παγίδα φτώχειας και χρέους.


pagida
Από τη μία μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα σε επίπεδα κάτω του ορίου φτώχειας και από την  άλλη συσσωρεύονται υποχρεώσεις οι οποίες είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν ομαλά, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας «Εισόδημα- Δαπάνες νοικοκυριών 2014» που διενήργησε το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ.
Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι τα ελληνικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις και ότι οι επιπρόσθετες επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν μέσα στο 2014 αποψίλωσαν κάθε προοπτική ανάσχεσης της αρνητικής πορείας που είχε διαμορφωθεί με την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών μεγεθών.
Η απουσία νομοθετικών ρυθμίσεων για τη μη άρση των πλειστηριασμών, η αύξηση του φόρου ακινήτων και οι κατασχέσεις καταθέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, που συνεχίστηκαν, έχουν τροφοδοτήσει ένα νέο κύμα ανασφάλειας και μείωσης της εγχώριας ζήτησης.
Καταδεικνύεται επίσης ότι παγιώνεται η τάση που οδηγεί τα νοικοκυριά σε χαμηλότερη κατανάλωση και υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, σε υπερσυσσώρευση ιδιωτικού χρέους (άλλωστε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο του ιδιωτικού χρέους ανέρχεται πλέον στα 180 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δημόσιο έχουν αγγίξει τα 100 δισ. ευρώ) και σε εντεινόμενη ανασφάλεια ως προς τις μελλοντικές προσδοκίες.
Σύμφωνα με την έρευνα:
1) Περισσότερα από 3 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα (<10 .000="" 2="" 4="" p="">
2) Ποσοστό 93,7% των νοικοκυριών παρουσίασαν σημαντική μείωση των εισοδημάτων μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με σαφέστατη την τάση διεύρυνσης της ανισότητας.
3) Ποσοστό 46,9% του πληθυσμού δήλωσε ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκείγια την κάλυψη των αναγκών και 55% του πληθυσμού δήλωσε ότι χρειάστηκε επιπρόσθετους μη ίδιους πόρους (δανεισμό από συγγενείς- φίλους, τραπεζικό δανεισμό, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, ενεχυροδανειστήριο).
4) Το 35,9% των νοικοκυριών, δηλαδή πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο 8,9% λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
5) Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι συντάξεις αποτελούν για το 52% των νοικοκυριών την κυριότερη πηγή εισοδήματος. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 42% το 2012.
6) Η συσσώρευση των οικονομικών υποχρεώσεων των νοικοκυριών μέσα στο 2014 συνεχίστηκε και διευρύνθηκε οριακά σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Περισσότερα από 1 στα 3 νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια κλπ, λόγω αδυναμίας πληρωμής.
7) Ποσοστό 42,5% των νοικοκυριών διατηρούν αρνητικές προσδοκίες ως προς την δυνατότητά τους να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος (Πίνακας 4). Εξάλλου, 35,4% θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος.
8) Σημαντική αύξηση, παρά τη μείωση της συνολικής πιστωτικής επέκτασης, σημείωσε η χρήση του πλαστικού χρήματος για την κάλυψη των υποχρεώσεων του νοικοκυριού. Η χρήση πιστωτικής κάρτας αυξήθηκε από το 15,8% το 2012 στο 25,4% το 2014.
9) Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα νοικοκυριά αύξησαν την ιδιωτική τους δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω της αύξησης της ιδιωτικής συμμετοχής και της μείωσης της δημόσιας δαπάνης στην υγεία (στη μοναδική κατηγορία στην οποία υπήρξε θετικό ισοζύγιο δαπάνης).
10) Μέσα στο 2014, πάνω από 54% των νοικοκυριών κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερο από 500 ευρώ για φόρο ακινήτων. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 ήταν 46,8%. Τρία στα δέκα νοικοκυριά εκφράζουν φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους εξ αιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων).
Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στις ετήσιες τακτικές έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE.
Έγινε σε δείγμα 1025 αντιπροσωπευτικών νοικοκυριών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας τον Δεκέμβριο του 2014. Στόχος, η καταγραφή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο εισόδημα, τις δαπάνες των νοικοκυριών, στη ζήτηση καθώς και η αποτύπωση της στάσης των νοικοκυριών σχετικά με την ποιότητα διαβίωσης και τις φορολογικές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

ME 230... ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ!!!


ΠΛΗΡΩΝΕ... ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ
Αυτά συμβαίνουν όταν τα παραθυράκια του νέου νόμου δίνουν το δικαίωμα στους κατηγορούμενους να επιστρέψουν τα κλεμμένα στο Ελληνικό Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό ο Μαντέλης και ο κουμπάρος του Τσουγκράνης θα καταθέσουν...
56.000 ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 174.000 ευρώ που είναι ήδη δεσμευμένα από τις Αρχές, σε λογαριασμό του Γιώργου Τσουγκράνη, έτσι ώστε να συμπληρωθούν 230.000 ευρώ που σύμφωνα με το βούλευμα είναι το ποσό της ζημίας που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο.
Οι Μαντέλης καιΤσουγκράνης προέβησαν σε δήλωση τη Δευτέρα με την οποία ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο 230.000 ευρώ.
Το ποσό ισούται με τη ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο και η κατάθεσή του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίδει τη δυνατότητα όχι μόνον στους δύο, αλλά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους - συνολικά πέντε - της υπόθεσης να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για όλους όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα και αποφασίζουν να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο. Οι άλλοι τρεις κατηγούμενοι είναι οι Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς.
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/me-230.html

Read more...

''ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ'' ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΧΥΛΑ ΕΦΑΠΑΞ...


...ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ...
Υπό διάλυση και εκκαθάριση τελεί το ταμείο εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής,...
ώστε να μην εφαρμόσει τη ρήτρα μείωσης του ελλείμματος που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου του 2015 , αλλά και να μην επηρεαστεί από τον νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος που πρόκειται να υποστεί μεγάλες μειώσεις για τους ελλειμματικούς φορείς.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ακόμα ένας λόγος που το ταμείο πάει για λουκέτο είναι τα αποθεματικά του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κι ένα μεγάλο ποσό από την επιχορήγηση που λάμβανε κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Με την εκκαθάριση, οι 1.105 υπάλληλοι θα πάρουν πίσω όλες τους τις εισφορές, αλλά και την απόδοση που θα έχουν τα αποθεματικά του Ταμείου τα οποία βρίσκονται στο Κοινό Κεφάλαια της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η απόφαση ελήφθη σε συνέλευση που έκαναν οι ίδιοι οι υπάλληλοι στις 22/12, προκειμένου το Ταμείο τους να μην υπόκειται στο άρθρο 220 του ν.4281/14 και άρα να μην υποχρεούται από 1/1/15 να εφαρμόσει τη διάταξη για μείωση των παροχών σε περίπτωση ελλείμματος. Αν αντιθέτως εφαρμοζόταν η ρήτρα μείωσης του ελλείμματος, αλλά και ο νέος τρόπος υπολογισμού, το εφάπαξ θα κοβόταν κατά 40%.

Οι «ιερές αγελάδες» του Δημοσίου
Σε τι ποσά ανέρχονται όμως τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής; Την ώρα που το πλαφόν για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι τα 40.000 ευρώ, οι υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν τουλάχιστον διπλάσιο(!) εφάπαξ, παρά τη μείωση του συντελεστή υπολογισμού του βοηθήματος σε 2,5%.

Ετσι, το μέσο ποσό για 35ετή υπηρεσία ανέρχεται σε  63 μισθούς ως εφάπαξ από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν τη μείωση. Λαμβάνοντας υπόψη μια χαμηλή -ίσως τη χαμηλότερη- μηνιαία αμοιβή (πχ. 1.300 ευρώ), οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ, ενώ για υπαλλήλους με υψηλότερους μισθούς το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_282.html

Read more...

Παπανδρέου: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλήσει για μεταρρύθμιση του Δημοσίου, μπορούμε να συνεργαστούμε



«Δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ, φτιάχνω κάτι το καινούριο. Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα με τίτλο «το άνοιγμα του Παπανδρέου προς τον Τσίπρα: ναι στον διάλογο, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δηλώνει ότι «πρέπει να ανανεωθούν οι ιδέες για τις οποίες πολέμησε, να μεταρρυθμιστεί η πολιτική και το ελληνικό κράτος προς μια πιο δίκαιη, διαφανή και αποτελεσματική κατεύθυνση, να ξανανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των νέων, η οποία σήμερα ταπεινώνεται από ένα πελατειακό σύστημα».

(...)

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, απαντά ότι «αν δεν αλλάξουν οι παραγωγικές δομές, οι επιπτώσεις του θα είναι εφήμερες» και θεωρεί ότι χρειάζονται «ιδιωτικές επενδύσεις και σύγχρονοι κανόνες, σημεία στα οποία ο Τσίπρας δεν αναφέρεται καθόλου».

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα «μπορεί, σε τελευταία ανάλυση, να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή του λαού μας, ενισχύοντας το εθνικιστικό, ξενοφοβικό, λιγότερο αλληλέγγυο κλίμα που υπάρχει ήδη στην Ευρώπη» προσθέτει.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί, πάντως, ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια θεαματική στροφή και δεχθεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, μπορεί και να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία».

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια στην ελληνική έκδοση της Huffington Post.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/papandreou-an-o-syriza-milisei-gia-metarrithmisi-tou-dimosiou-mporoume-na-synergastoume.html#more
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Ενα νέο εκκαθαριστικόΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αναζητήσουν στον λογαριασμό τους στοTaxisnet περίπου 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι διόρθωσαν την περιουσιακή ή και την εισοδηματική τους εικόνα. Για περίπου 40.000 από αυτούς η νέα...
εκκαθάριση οδηγεί σε μείωση του ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται έκπτωση 20% στον φόρο καθώς το 2013 είχαν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, οικονομικά αδύναμους φορολογουμένους που δικαιούνται έκπτωση 50% και τρίτεκνους, πολύτεκνους ή ανάπηρους που έχουν πλήρη απαλλαγή από τον ΕΦΝΙΑ.
Όμως για τους υπόλοιπους 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων τα νέα είναι δυσάρεστα, καθώς μετά τη διόρθωση-συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους και τη διασταύρωση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν δικαιούνται τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις που τους είχαν χορηγηθεί με την προηγούμενη μαζική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, στα τέλη Οκτωβρίου.
Τότε, είχαν αναρτηθεί 1,4 εκατομμύρια νέα εκκαθαριστικά με σχεδόν ένας στους πέντε ιδιοκτήτες ακινήτων να παίρνουν εκπτώσεις 20% , 50% ή και πλήρη απαλλαγή. Για όσους προκύψουν μειώσεις φόρου, εφόσον έχουν καταβληθεί κάποιες δόσεις τότε το ποσό που απομένει θα υπολογιστεί εκ νέου με συμψηφισμό του φόρου που έχει ήδη πληρωθεί. Το ίδιο θα συμβεί και με όσους χάνουν τις εκπτώσεις ή την απαλλαγή.
Ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται εκ νέου, συμψηφίζεται με το φόρο που έχει ήδη πληρωθεί και το νέο ποσό του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Για όσους προκύπτει επιστροφή φόρου, είτε θα γίνει συμψηφισμός με τυχόν άλλες οφειλές είτε θα πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Οι φορολογούμενοι που διόρθωσαν στοιχεία των ακινήτων τους θα διαπιστώσουν με τα νέα εκκαθαριστικά:
Μείωση φόρου 20% για ακίνητα τα οποία ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί σωστά με τις αρχικές δηλώσεις και συγκεκριμένα δεν είχε συμπληρωθεί το Ε2.
Μείωση ΕΝΦΙΑ 50% εφόσον, μετά τις διορθώσεις, είχαν συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα το 2013 χαμηλότερο από 9.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων του 2014 δεν υπερέβαινε τα 150 τ.μ και η αξία της περιουσίας δεν ξεπερνούσετα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με ένα παιδί και τα 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες με δύο παιδιά.
Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον, μετά τις διορθώσεις το οικογενειακό εισόδημα του 2013 ήταν χαμηλότερο από 12.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε παιδί) και το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων που βρίσκονταν στην κατοχή του φορολογούμενου το 2014 ήταν μικρότερο από 150 τ.μ.
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_721.html

Read more...

Αρετή- Ελευθερία Χατζηστέργου Υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Δωδεκανήσων







Βιογραφικό

*Γεννήθηκα το 1982, κόρη του Σταμάτη Χατζηστέργου από το Πυλί της Κω και της Σοφίας Ζιώγα από τα Γιάννενα. 


* Πτυχιούχος Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό "Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη".


* Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά & Τούρκικα.



Πάμε!
Εύκολο είναι να φωνάζεις από τον καναπέ
Και να είσαι επαναστάτης του πληκτρολογίου, 
Εύκολο είναι να κρίνεις και να μην κρίνεσαι,
Εύκολο είναι να ισοπεδώνεις τα πάντα,
Εύκολο είναι να ξεχνάς και να απαξιώνεις τους πάντες.
Αποφάσισα λοιπόν να επιλέξω τα δύσκολα και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου 

του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μαζί με νέους και άξιους συνυποψήφιους.


Read more...

Γ. Παπανδρέου: «Δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ...


kinima giorgos
... φτιάχνω κάτι το καινούριο»...
«Δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ, φτιάχνω κάτι το καινούριο. Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα".
Ο...
πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του "Κινηματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών" επισημαίνει ότι, «πρέπει να ανανεωθούν οι ιδέες για τις οποίες πολέμησε, να μεταρρυθμιστεί η πολιτική και το ελληνικό κράτος προς μια πιο δίκαιη, διαφανή και αποτελεσματική κατεύθυνση, να ξανανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των νέων, η οποία σήμερα ταπεινώνεται από ένα πελατειακό σύστημα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «δημοσκοπικές έρευνες δίδουν στο «Κίνημα» του Γιώργου Παπανδρέου το 5% της πρόθεσης ψήφου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, απαντά ότι «αν δεν αλλάξουν οι παραγωγικές δομές, οι επιπτώσεις του θα είναι εφήμερες» και θεωρεί ότι χρειάζονται «ιδιωτικές επενδύσεις και σύγχρονοι κανόνες, σημεία στα οποία ο Τσίπρας δεν αναφέρεται καθόλου».

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα «μπορεί, σε τελευταία ανάλυση, να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή του λαού μας, ενισχύοντας το εθνικιστικό, ξενοφοβικό, λιγότερο αλληλέγγυο κλίμα που υπάρχει ήδη στην Ευρώπη» προσθέτει.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί, πάντως, ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια θεαματική στροφή και δεχθεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, μπορεί και να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία».

Ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την άποψη «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων και μερική μείωση του χρέους», αλλά μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για ριζικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων «για την υγεία, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και το φορολογικό σύστημα. Με τη δυνατότητα να υποβληθεί το πρόγραμμα αυτό, σε έγκριση των πολιτών με δημοψήφισμα».

Στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο πρόεδρος του Κινήματος καταλογίζει δυο κύρια λάθη: το ότι επέλεξε να πάει σε εκλογές το 2012, «χάνοντας πολύτιμο χρόνο» και το ότι «επικεντρώθηκε μόνο στην λιτότητα, στις περικοπές και στην επιβολή φόρων».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, ο Γιώργος Παναδρέου τονίζει ότι ελπίζει πως δεν πρόκειται για ρεαλιστική επιλογή». Θεωρεί, όμως, πως «για το ότι το θέμα αυτό προέκυψε και πάλι, η ευθύνη βαρύνει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Τσίπρα», ενώ «υπήρξαν και απερίσκεπτες δηλώσεις από μέρους Ευρωπαίων ιθυνόντων».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τέλος, ζητά «μια νέα αλληλεγγύη», για να αποφευχθεί ο μεγαλύτερος κίνδυνος, «η απειλή του εθνικισμού».

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ


Γιατί ξανά υποψήφια και γιατί με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου Η απόφαση να είμαι υποψήφια με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών σηματοδοτεί την ανάγκη να συμβάλλω και εγώ στον αγώνα απέναντι στη συντήρηση, στην κοινωνική εξαθλίωση, στις ανισότητες και κυρίως στην έλλειψη προοπτικής για την χώρα. Το Κίνημα δεν είναι ένα ακόμα κόμμα. Είναι η απαρχή μιας προσπάθειας να ξανασυναντηθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου, ώστε να δημιουργηθεί πάλι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που σήμερα είναι κατακερματισμένη. Δεν μπορεί σήμερα η προοδευτική παράταξη να αρκείται στον μικρό βολικό κυβερνητικό εταίρο, τώρα δεξιού, αύριο κανείς δεν ξέρει τι. Δεν μπορεί στο όνομα της μικροπολιτικής επικοινωνίας, να προκαλούμε στη χώρα τεχνητά αδιέξοδα. Ιούλιος success story, Δεκέμβριος φόβος και αδιέξοδα. Δεν μπορεί η κρίση να μην μας δίδαξε τίποτε. Δεν αξίζει για την προσωπική επιβίωση κανενός "μεγαλοστελέχους" να πάει ξανά ο λογαριασμός στην κοινωνία. Το 2009 - 2011 ζήσαμε σε μια διαρκή πίεση, ζήσαμε τον κοινωνικό αφορισμό, ζήσαμε προπηλακισμούς, ύβρεις και ανήκουστες επιθέσεις. Σήμερα ζητώ να πω τη δική μας αλήθεια. Η Δεξιά επενδύει στο φόβο. Μόνο μια λέξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα λύνει όλα εντός χώρας και εντός Ευρώπης. Μόνο μια πρόταση. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ό,τι και να γίνει, εγώ θα είμαι μέλος της όποιας κυβέρνησης προκύψει. Αυτό και με όποιο κόστος. Εγώ , εμείς , πρέπει να πούμε ξανά και για το 2009-2011, τι θέλαμε, τι υπερασπιστήκαμε , τι έγινε τον Ιούνιο του 2011, τι έγινε πριν και μετά τις Κάννες, τι έγινε με τις τράπεζες και τις κοινές ή μη μετοχές, τι έγινε με τα δάνεια των καναλιών. Πρέπει να πούμε πως αν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε βάλει πλάτη στα δύσκολα, όπως συνέβη στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα, η χώρα σήμερα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να πούμε πως τα σενάρια συνομωσίας για τα αίτια της κρίσης καλλιεργήθηκαν από την ελληνική πολιτική σκηνή. Πρέπει να πω πως φτάνει πια ο διχασμός σε καλούς και κακούς, σε πατριώτες και προδότες, σε πλειοδότες και μειοδότες. Και πως αν δεν ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα και την σχέση του με κάθε είδους μικρή και μεγάλη διαπλοκή και πάλι δεν θα τα καταφέρουμε. Και κυρίως πρέπει να πούμε πως τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, το θέμα της ανεργίας και της κοινωνικής συνοχής θα πρέπει να είναι σήμερα εθνικός σκοπός. Σήμερα καταθέτοντας την εμπειρία και το έργο μου, αναζητώ το δικαίωμα να μιλήσω για όλα αυτά. γιατί με τους πολίτες ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξανά πολιτικά.


Read more...

Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι ξένες δημοσκοπήσεις


ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ
“ 156 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής το κόμμα Βενιζέλου ”


 Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προβλέπει η Oxford Economics.

Κατά την Oxford Economics, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά διασφάλισης αυτοδυναμίας με 156 έδρες. Όπως προσθέτει στην ανάλυσή της η Oxford Economics, ένα ποσοστό της τάξης του 36% θεωρείται εύλογο και εφικτό για μια κυβέρνηση που μάχεται τη λιτότητα.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα δεν απέχουν πάρα πολύ από το εν λόγω ποσοστό.  

Συγκεκριμένα στις ξένες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%, η ΝΔ 25%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΚΚΕ 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 5%, το Ποτάμι 4%, ο Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός βουλής. 
http://www.periodista.gr/world/item/15550.htm

Read more...

Ο νεότερος υποψήφιος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β' Αθήνας, Καρπούζος Χαράλαμπος


Ο νεότερος υποψήφιος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β' Αθήνας, Καρπούζος Χαράλαμπος

Φίλοι μου,
σε μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας αποφάσισα να συμπορευθώ με τον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Εκλογική περιφέρεια Αθηνών.
Η απόφαση αυτή για μένα ήταν μονόδρομος καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι πλέον έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας υπάρχει ανάγκη για ουσιαστική δουλειά από τους νέους και όχι η παθητική αναμονή για «σωτήρες» που με μεγάλα λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις ακολουθούν μια προσωπική πολιτική ατζέντα εις βάρος των πραγματικών αναγκών του τόπου. Δυστυχώς η αρνητική προπαγάνδα από πολλές πλευρές επιχειρεί να επηρεάσει το πραγματικό μήνυμα που πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να δώσουν στις επικείμενες εκλογές. Η χώρα μας σε αυτή την κρίσιμη καμπή πρέπει να στηριχθεί στην αξιοκρατία , την διαφάνεια , την σύνθεση και όχι τον διχασμό , την αποτίναξη των παλαιοκομματικών νοοτροπιών ( που με καινούριο μανδύα προωθούνται ως  «αποκατάσταση αδικιών» ) και να προχωρήσει προς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Σε αυτόν τον αγώνα είμαι βέβαιος ότι θα βρω συμπαραστάτες όλους όσους θέλουν η έξοδος από την κρίση να είναι ουσιαστική και σταθερή , όλους όσους πιστεύουν στην αξιοκρατία και την διαφάνεια, όλους όσους έχουν την διάθεση να παλέψουν για μία πραγματική ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη τελευταία χρόνια γίναμε όλοι μάρτυρες πολλαπλών προσπαθειών διαστρέβλωσης της αλήθειας , και πολλοί από εμάς αναζήτησαν το εύκολο εξιλαστήριο θύμα στο οποίο θα φορτωνόταν η ευθύνη για όλες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και περνάει ακόμα ο τόπος μας. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι τα δύσκολα προβλήματα δεν έχουν εύκολες λύσεις, καθώς επίσης ότι οι απλοϊκές εξηγήσεις το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν το τέρας του στείρου λαϊκισμού που δυστυχώς τείνει να καταπιεί οποιαδήποτε προσπάθεια ψύχραιμης αντιμετώπισης.H φυγή προς το μέλλον είναι απαραίτητη και εκεί ακριβώς είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μιας και οι  ιδέες του και η νοοτροπία του,  αποκολλημένες πλέον από τα βαρίδια του παρελθόντος αποτελούν μία καλή βάση πάνω στην οποία θα μπορέσει να χτισθεί η Ελλάδα της επόμενης μέρας. Σε αυτή την Ελλάδα της επόμενης μέρας η ισχυρή φωνή μας θα είναι αυτή που θα εξασφαλίσει ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν δίκαια , σωστά και με τον πολίτη πάντα συμμέτοχο.
Σας ευχαριστώ

Καρπούζος Χαράλαμπος
Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Read more...

Γιώργος Α. Παπανδρέου - "Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης", 14/1/2015, ώρα 18:00


Read more...

Ομιλία Θάνου Μωραΐτη, υποψήφιου βουλευτή Β ΑΘΗΝΑΣ με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Σας προσκαλώ στην πολιτική μου ομιλία, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52)

Πάμε μαζί στο νέο ξεΚΙΝΗΜΑ, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Θάνος Μωραΐτης
Υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Read more...

Απίστευτο! Αφαίρεσαν με ΦΕΚ τον τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούτο το Κίνημα Παπανδρέου



Mε μία πρωτοφανή απόφαση-σταθμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στερεί από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών την πρόσβαση σε τηλεοπτικό χρόνο (δωρεάν διαφημιστική συμμετοχή κομμάτων). Το ΦΕΚ έχει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2015 και υπογραφή της Σοφίας Βούλτεψη...

Παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα (ΦΕΚ Ιαν. 2015): 7. Ο συνολικός χρόνος της παραγράφου 6 θα κατανέμεται στις επιμέρους κατηγορίες κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, με βάση τις αρχές της ισότητας και της αναλογικής ισότητας, ως εξής:

α. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), ήτοι χρόνος που αντιστοιχεί στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.800.000 €) για την μετάδοση μηνυμάτων από την ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης και χρόνος που αντιστοιχεί στο ποσό των εβδομήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (75.000 €) για την μετάδοση μηνυμάτων από τους φορείς παροχής συν− δρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής, θα διατίθεται αναλογικά στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, που έχουν εκλέξει ευρωβουλευτή κατά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.
β. Ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ήτοι χρόνος που αντιστοιχεί στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 €) για την μετάδοση μηνυμάτων από την ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεο− πτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης και χρόνος που αντιστοιχεί στο ποσό των εκατόν εί κοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (125.000 €) για την μετάδοση μηνυμάτων από τους φορείς παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής, θα διατίθεται αναλογικά στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, που έχουν εκλέξει βουλευτή στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012.


Αντίστοιχα, το ΦΕΚ για τις εθνικές εκλογές του 2012 (1304 /18 Απριλίου 2012) είχε την εξής διατύπωση:







Σύμφωνα με το προηγούμενο ΦΕΚ, Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχοντας 5 βουλευτές στην σύνθεσή του(Παπανδρέου, Σαχινίδης, Μωραίτης, Κεδίκογλου, Αηδόνης), θα είχε χρόνο συμμετοχής υπολογιζόμενο από τον αριθμό των βουλευτών, τον αριθμό των κομμάτων και το ποσοστό επί τις % που θα αντιστοιχούσε στα νεοπαγή κόμματα.

Κατά κανόνα, ο χρόνος μοιράζεται λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό συμμετοχής των κομμάτων στο εθνικό κοινοβούλιο. Δηλαδή μοιράζεται με βάση τον αριθμό των βουλευτών στην προηγούμενη εθνική αναμέτρηση. Με βάση το ΦΕΚ του 2012, η κυβέρνηση και η μείζων αντιπολίτευση πήραν τα 2/3 του χρόνου, τα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούνταν (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι) πήραν χρόνο με βάση το ποσοστό εκλογής τους (22,61%) και στα υπόλοιπα κόμματα, δηλαδή στους ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ-Κοινωνική Συμφωνία-Δημοκρατική Συμμαχία(αντίστοιχες περιπτώσεις με το Κίνημα) μοιράστηκε το ποσοστό με βάση των αριθμό των βουλευτών που εντάχθηκαν σε αυτά.

Τι άλλαξε στην διατύπωση για να αποκλειστεί το Κίνημα Παπανδρέου; Η διατύπωση αφορά σε βουλευτές που εκλέχθηκαν με το κόμμα που διεκδικεί τηλεοπτικό χρόνο συμμετοχής, μία ερμηνεία, βάσει της οποίας αποκλείεται κάθε νεοπαγές κόμμα, παρά την συμμετοχή βουλευτών σε αυτό, δηλαδή παρουσία στο κοινοβούλιο. Πρόκειται περί τροποποίησης που αλλάζει ολοκληρωτικά τη φιλοσοφία του προηγούμενου ΦΕΚ, με προφανή στόχο να αποκλειστούν τα κόμματα που δεν συμμετείχαν στις εκλογές του 2012.

Πρόκειται περί απίθανης αντιδημοκρατικής μεθόδου, διότι έτσι αφαιρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε κοινοβουλευτική μερίδα και κατά αυτό τον τρόπο δεν έχει πρόσβαση το σύνολο των βουλευτών του κοινοβουλίου!

Ειρήσθω εν παρόδω, είναι απίστευτες οι πολιτικές στιγμές που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, με τη συντριπτική πλειοψηφία των καναλιών να έχουν αποκλείσει το Κίνημα Παπανδρέου, μη δείχνοντας ούτε δευτερόλεπτο εικόνων από τις συγκεντρώσεις και ομιλίες που κάνει ανά την περιφέρεια. Μέχρι τώρα, επρόκειτο περί μίας άτυπης χούντας, η οποία έρχεται να επισημοποιηθεί με το επικείμενο ΦΕΚ και να στερήσει ουσιαστικά το λόγο σε ένα κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εν καιρώ δημοκρατίας.

Αιδώς, Αργείοι
http://pame-mazi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_75.html

Read more...

Διορισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου...

Ποιος είναι ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης... ο επικεφαλής του Επικρατείας του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης...
Διορισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Συγκεκριμένα με το...
ΦΕΚ 240/28-05-2013, που δημοσιεύει η HuffPost Greece, ο Α. Σαμαράς διόρισε... 
τον Π. Καρκατσούλη στη θέση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού της Κυβέρνησης, όπου εργάσθηκε υπό τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Δ. Βαρτζόπουλο.

Ο Π. Καρκατσούλης αποσπάσθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ανήκε στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΕΠ) και εργαζόταν με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Σημειώνεται ότι στο βιογραφικό του Π. Καρκατσούλη που διένειμε το Ποτάμι δεν γίνεται αναφορά στην απόσπασή του και στην εργασία που προσέφερε στο Μαξίμου.

Το ΦΕΚ 240/28-05-2013



Ο διορισμός Καρκατσούλη στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί αίσθηση καθώς ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του είχε τονίσει ότι «οσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς δεν θα είναι υποψήφιοι αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη της θητείας». Σε επικοινωνία της HuffPost Greece με το Ποτάμι δηλώσαν άγνοια και θα τοποθετηθούν όταν γνωρίζουν περισσότερα.



Από huffingtonpost

greki-gr.blogspot

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ


Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • "Γεννήθηκα στην Αθήνα, από τον ηπειρώτη στρατιωτικό Ευάγγελο Παρρά και την κρητικιά Πηνελόπη Παρρά.
    Μεγάλωσα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Έβρο, Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Αθήνα.
    Είμαι παντρεμένη με τον Μανόλη Θεοδωράκη και μητέρα της Μάριαμ, του Ζάχου και της Πηνελόπης.
    Σπούδασα στο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Διατηρώ συνεταιρικά καταστήματα στην αλυσίδα "Οφθαλμός", με κύρια έδρα μου την Αγία Παρασκευή, όπου και κατοικώ εδώ και 25 χρόνια.
    Στην οργανωμένη πολιτική δράση εντάχθηκα από την αρχή των φοιτητικών μου χρόνων.
    Πίστευα και πιστεύω, πως η πρόοδος των κοινωνιών περνάει μέσα από τη συμμετοχή των μελών της.
    Σήμερα, κάνω ένα βήμα επιπλέον.
    Συμμετέχω ως υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Γενάρη, υπογράφοντας έτσι με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη διακήρυξη του κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου
    Συμμετέχω στην επανάσταση του αυτονόητου.
    Για μία Ελλάδα των Αξιών, της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας.
    Πάμε μαζί!
    Τηλ. 210-6003952 6972-329226 email: katerina.parra@gmail.com f : Katerina Parra

Read more...

«Η αξίωση έχει παραγραφεί» Βερολίνο: Νέο «όχι» στην αποπληρωμή του κατοχικού δανείου


Βερολίνο: Νέο «όχι» στην αποπληρωμή του κατοχικού δανείου
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Είναι το πιο εύφλεκτο υλικό στις ελληνογερμανικές σχέσεις: Το κατοχικό δάνειο ανάβει όλο και συχνότερα φωτιές ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο. Η σπίθα ήρθε αυτή τη φορά από ένα δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, που αποκάλυπτε, ότι σύμφωνα με ένα πόρισμα μιας επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ύψος του κατοχικού δανείου προσεγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ήδη τη Δευτέρα το πρωί, η αποκάλυψη ήταν από τα πρώτα θέματα στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel». Η φωτιά φούντωσε το απόγευμα, μετά την δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν ξέρει επίσημα τίποτα για μια σχετική απαίτηση, κατά τα άλλα όμως ότι θεωρεί οποιαδήποτε αξίωση τέτοιου είδους αστήρικτη και παραγραμμένη.

Δίπλα στο «Spiegel», η νέα είδηση «στόλιζε» τις στήλες, μεταξύ άλλων, της αυστριακής εφημερίδας «Standard» και της ελβετικής «Neue Zurcher Zeitung».

Η αρνητική απάντηση του κ.Γιέγκερ στηρίχθηκε σε δυο γνωστά σημεία: Πρώτον, στο ότι «μετά από 70 σχεδόν χρόνια από τη λήξη του πολέμου, το θέμα των επανορθώσεων έχει χάσει τη νομιμοποίηση της». Και δεύτερον, ότι με το «Σύμφωνο 2+4» του 1990 για την επανένωση της Γερμανίας έχει ρυθμισθεί τελειωτικά και το θέμα των επανορθώσεων, με τη ρητή έννοια, ότι η Γερμανία δεν υποχρεούται πλέον να τις καταβάλει. Και δεδομένου, ότι και το κατοχικό δάνειο εμπίπτει, κατά τη γερμανική άποψη, στο κεφάλαιο «επανορθώσεις», δεν υφίσταται πλέον λόγος να γίνεται κουβέντα γι αυτές.

Εις μάτην υπενθύμιζαν δημοσιογράφοι, ότι το κατοχικό δάνειο ήταν διμερής συμφωνία «χρηματιστικού» τύπου ανάμεσα στην ελληνική κατοχική κυβέρνηση και τις δυνάμεις κατοχής, και ότι επομένως δεν υπόκειται στον τομέα των επανορθώσεων. Και ματαίως επίσης παράπεμπαν σε έγκυρους διεθνολόγους, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει ένα «φυσικό», ή νομικά κατοχυρωμένο χρονικό όριο (30, 40, ή 70 χρόνια) για την παραγραφή μιας αξίωσης τέτοιου είδους – και ότι επομένως αυτή ισχύει όσο παραμένει πολιτικά επίκαιρη. Στο ερώτημα, αν η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει και νομικά την άρνησή της, η απάντηση του κ.Γιέγκερ ήταν: Η στάση του υπουργείου οικονομικών «εμπεριέχει αυτονόητα και τη νομική πλευρά της».

Ο ίδιος απέφυγε επίσης να απαντήσει στην παρατήρηση, ότι το γερμανικό κράτος, ως νομικός διάδοχος του Τρίτου Ράιχ, αθετεί πλήρως τις παλιότερες υποχρεώσεις του έναντι της Ελλάδας – την ίδια στιγμή, που ζητά από την τελευταία να τηρήσει πλήρως τις σημερινές συμφωνίες της με την τρόικα.

Άλλη πηγή του υπουργείου οικονομικών εξέφραζε πάντως της έκπληξή της για την απροσδόκητη επανεκκίνηση του θέματος στην Αθήνα. «Δεν θα το θεωρούσα έξυπνο, αν η σημερινή, ή η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση έγειραν τέτοιες αξιώσεις αυτή την περίοδο» έλεγε. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα είχε σε τέτοια περίπτωση ανυπέρβλητες δυσκολίες στο να πείσει πολλούς βουλευτές, να ψηφίσουν υπέρ της παροχής της προληπτικής πιστωτικής γραμμής στη γερμανική Βουλή».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...