Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Α. Λοβέρδος : Η δημοκρατική παράταξη ποτέ δεν εξέθρεψε ακραίους

Α. Λοβέρδος : Η δημοκρατική παράταξη ποτέ δεν εξέθρεψε ακραίους
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMAFM παραχώρησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα μιλώντας εκ μέρους και της «Ελιάς», αρχικά απάντησε στην ερώτηση αν η επιτυχία της εξόδου της χώρας στην αγορές σκεπάζεται από την υπόθεση με το βίντεο με τον πρώην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Π. Μπαλτάκο και τη συνομιλία του με το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Η. Κασιδάρη τονίζοντας: «Το μεγάλο γεγονός παραμένει η έξοδος της χώρας στις αγορές. Δεν έχει σκεπαστεί από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και τις σχετικές αποκαλύψεις. Ο λαός έχει ματώσει τέσσερα χρόνια. Βλέπει ο ελληνικός λαός ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Δεν μπορούμε να θεωρούμε οτιδήποτε άλλο πιο σημαντικό. Αποκαλύφθηκαν με το βίντεο τραγικές συνομιλίες. Υπήρξε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Το είπα στη Βουλή ότι αυτό δεν φτάνει. Θα πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου θα δοθούν εξηγήσεις. Μέχρι τότε κάθε πρόταση για παραίτηση ενός, δύο Υπουργών της Κυβέρνησης θεωρώ ότι δεν στέκει, ότι δεν είναι σοβαρή πολιτική ενέργεια. Το πολιτικό σύστημα επέδειξε ωριμότητα. Πάνω από όλα η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε σωστά τους τόνους στην υπόθεση αυτή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης νομίζω ότι δεν ξεπέρασαν τα όρια. Εκτιμώ ότι εν τέλει το πολιτικό σύστημα στάθηκε σωστά, προς ώρας».
Στην ερώτηση αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΥΠ, που ενδεχομένως να εμπλέκονται σε παρακολουθήσεις συνομιλιών, απάντησε: «Δεν μπορώ να ξέρω και δεν τοποθετούμαι. Θεωρώ ότι οφείλω να αποκλείσω την οποιαδήποτε αποκάλυψη που να εμπλέκει τον Πρωθυπουργό. Σας λέω ότι η δική σκέψη μου είναι οτιδήποτε τέτοιο δεν αφορά τον Πρωθυπουργό και κανέναν Πρωθυπουργό της Ελλάδας μέχρι τώρα».
Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας για την πορεία σταθερότητας της χώρας τόνισε: «Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνους τους συναδέλφους από το ΠΑΣΟΚ που τραβούν διαχωριστικές γραμμές με εκείνους της δεξιάς σε θέματα δημοκρατίας. Όσο χρόνια ήταν η παράταξή μας στην Κυβέρνηση, μπορεί να πει κανείς ότι κάναμε λάθη, ότι υπήρξαν και κάποιοι κατεργαρέοι, αλλά ποτέ, μα ποτέ δεν ήμασταν παράταξη που εξέθρεψε τύπους στο εσωτερικό της που έκαναν συνωμοσίες σε βάρος της δημοκρατίας. Αυτό το έχουμε περηφάνια. Όπου υπάρχουν θύλακες ακροδεξιάς και φασισμού πρέπει να εξοβελιστούν από τον χώρο των δημοκρατικών κομμάτων, του κράτους και της Κυβέρνησης. Έχουμε αποδείξει με τον κ. Αηδόνη ότι μας ενδιαφέρει η Κυβερνητική σταθερότητα. Αυτό στην τραγική συγκυρία βοηθάει τη σταθερότητα της χώρας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι καταργείται το δικαίωμά μας στη κριτική. Εγώ ζήτησα την παραίτηση του κ. Χατζηδάκη λόγω ανεπάρκειας σε αναπτυξιακά θέματα και κακών παρεμβάσεων. Καταψηφίσαμε τον υπερβολικά μεγάλο φόρο ακίνητης περιουσίας, τον Προϋπολογισμό του 2014, διότι δεν είχε ορατές τις αναπτυξιακές πολιτικές. Θα κρατήσουμε και στη συνέχεια αυτή τη στάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τη χώρα να χτυπήσει στα βράχια σε μεγάλες και καθοριστικές στιγμές για τη δημοκρατική πορεία και την πορεία σταθερότητας της Κυβέρνησης και του τόπου. Θα κρίνουμε κατά περίπτωση και κατά περίσταση. Όπου τίθεται ζήτημα κριτικής για αντιαναπτυξιακές πολιτικές, για υπερφορολόγηση, για μεταφορά στις πλάτες του λαού αναπτυξιακών ανεπαρκειών της Κυβέρνησης τότε δεν θα ψηφίσουμε τα προϊόντα αυτής της αδεξιότητας, των καθυστερήσεων και της γραφειοκρατικής λογικής της κυβερνητικής πολιτικής. Όταν όμως, από μία ψηφοφορία κρέμεται η τύχη της χώρας, θα πω κάτι πολύ συγκεκριμένο. Έχουμε πεντάμηνη τουριστική περίοδο μπροστά. Το 20% του ελληνικού λαού ζει από τον τουρισμό Δεν έχω δικαίωμα ως πολιτικός να χαλάσω την ήρεμη πορεία αυτό το πεντάμηνο. Δεν θα είμαστε παράγοντες αποσταθεροποίησης. Τώρα που είμαστε στην Ελιά με το ΠΑΣΟΚ και με πέντε ακόμα κινήσεις θα συντονιζόμαστε, θα συντονιζόμαστε με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».
Τέλος στην ερώτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή του και του κ. Αηδόνη στο Κυβερνητικό σχήμα μετά τις Ευρωκλογές, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν μπορώ να δώσω απάντηση από τώρα, διότι μεσολαβούν οι ευρωεκλογές. Ο λαός στις εκλογές δεν στέλνει μηνύματα, παίρνει αποφάσεις. Λόγου χάρη μπορεί ο λαός να θέσει σε κατάσταση δυσαρμονίας τον εαυτό του με την σύνθεση της βουλής. Η λαϊκή κυριαρχία εκφράζεται στις 25 Μάιου και δεν μπορεί κανείς να προδικάσει την κρίση της. Αυτή η συζήτηση μπορεί να μην έχει κανένα νόημα εκείνο το βράδυ. Αν, όμως, τα πράγματα από τον λαό δεν οδηγηθούν σε ανατροπή της σημερινής κατάστασης, τότε δεν ξέρω. Πάλι δεν μπορώ να απαντήσω, διότι υπάρχουν προαπαιτούμενα. Θα υπάρξει εθνικό προσκλητήριο προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και προς το ΣΥΡΙΖΑ; Να βάλουμε όλοι πλάτη για να προχωρήσει η χώρα σε καλύτερους δρόμους τώρα που φαίνεται ότι ξεπερνιέται η κρίση με τις θυσίες του λαού; Το περιβάλλον το πολιτικό δεν είναι καθαρό ως προς αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει και καθαρή θέση από την μεριά μου. Κύριε Τάκη δεν θα με αφορούσε μία προσωπική πρόταση. Έχω γίνει Υπουργός. Δεν έχω καμία, μα καμία ματαιοδοξία. Κάτι που θα με αφορούσε προσωπικά θα μου ήταν τελείως αδιάφορο. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι με την προϋπόθεση του εκλογικού αποτελέσματος, που θα το επιτρέπει και δεύτερον υπό την προϋπόθεση ενός εθνικού προσκλητηρίου, όλοι θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες. μας Αν αυτά δεν υπάρξουν αυτή η συζήτηση δεν θα έχει νόημα. Όταν μιλάει ο ελληνικός λαός λοβιτούρες αυτού του επιπέδου δεν χωρούν».
http://egiakoumis.com/

Read more...

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...


Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑΣτην πανελλαδική δημοσκόπηση της MARC για την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ.

Αναλυτικά από τις ...
απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα ευρωεκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» αναδεικνύεται πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,8% (21,7% τον Φεβρουάριο), με την ΝΔ στο 19,7% (17,5% τον Φεβρουάριο).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,6% (8,7% τον Φεβρουάριο) και στην τέταρτη το Ποτάμι με 6,4%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2% (5,1% τον Φεβρουάριο), η Ελιά (ΠΑΣΟΚ) με 4,3% (4% τον Φεβρουάριο), οι ΑΝ.ΕΛ. με 4,2% (3,1% τον Φεβρουάριο).

Στο 3,1% βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία (3% τον Φεβρουάριο) .

Ο ΛΑ.Ο.Σ καταγράφει ποσοστό 1,5% (1% τον Φεβρουάριο), οι Οικολόγοι 1,4% (1,5% τον Φεβρουάριο), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, ενώ, σύμφωνα με το γκάλοπ, άλλα μικρότερα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 3,8% (4,6% τον Φεβρουάριο).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 14,9% (18,6% τον Φεβρουάριο) ενώ άκυρα-λευκά και αποχή το ποσοστό του 5,1% (11,2% τον Φεβρουάριο).

Χωρίς άκυρο-λευκό, αποχή και αδιευκρίνιστη ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,2% και η ΝΔ 24,6%.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,5%, Ποτάμι 8%, ΚΚΕ 6,5%, Ελιά (ΠΑΣΟΚ) 5,3%, ΑΝ.ΕΛ. 5,3%, ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία 3,9%, ΛΑ.Ο.Σ. 1,9%, Οικολόγοι 1,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%, άλλο μικρότερο κόμμα 4,9%...
enikos.gr

Read more...

«Εμπόλεμη ζώνη» τη νύχτα η Πάτρα...


«Εμπόλεμη ζώνη» τη νύχτα η Πάτρα
BINTEO...
Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στο κέντρο της Πάτρας με συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και νεαρών  και ανταλλαγή βομβών μολότωφ και κροτίδων κρότου- λάμψης.

Είχε προηγηθεί...
πάρτι στην πλατεία Όλγας.

Σύμφωνα με την αστυνομία κάδοι πυρπολήθηκαν και έγιναν ζημιές σε αυτοκίνητα.

Συνολικά έγιναν 23 προσαγωγές.

Read more...

Παναγούλης: "Ο Κασιδιάρης εκβίαζε τον Μπαλτάκο"...


 
«Όποιος με χαιρετάει στη Βουλή λέω καλημέρα, καλησπέρα. Ποτέ δεν έγινε άλλος διάλογος. Ο Κασιδιάρης δεν... μου ζήτησε τίποτα….», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης σχετικά με τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη ότι του πρότεινε να είναι μάρτυρας στη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του.Όπως επισήμανε στον "RealFm",  «από τον εμφύλιο πόλεμο και μετά, η Δεξιά σε οποιαδήποτε μορφή φέρνει κάποια εκλογικά συστήματα ώστε να αλλοιώνει τα αποτελέσματα του ελληνικού λαού». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι υπήρχαν συζητήσεις Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής ώστε να μην κατεβάσει το ακροδεξιό κόμμα υποψηφίους σε κάποιες περιφέρειες: «Αυτά συζητιούνται σε πηγαδάκια και δημοσιογραφικά και άνω… γι αυτό και το βίντεο το εμφάνισε ο Κασιδιάρης τώρα, ο Μπαλτάκος θα τους είχε τάξει… κάνουμε και πολιτικές εκτιμήσεις… γιατί το βγάλανε προχθές; Τους πιέζανε να μην κατεβάσει η Χρυσή Αυγή σε 4 νομούς υποψηφίους, να βρουν έναν τρόπο παραμονές των εκλογών, να μην προλάβουν να κατεβάσουν…»
«Το νόημα είναι ότι η Χρυσή Αυγή εκβίαζε τον Μπαλτάκο. Το είχε μήνες ο κ.Κασιδιάρης και τον εκβιάζανε» υποστήριξε ο κ. Παναγούλης.

Read more...

Εκκρεμούν τρία ονόματα Oι 39 υποψήφιοι στην ευρωλίστα της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία


Oι 39 υποψήφιοι στην ευρωλίστα της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία
O Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια της ομιλίας του   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα:
Τα ονόματα των πρώτων 39 υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία ενέκρινε το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ξεχωρίζουν τα ονόματα του Ανδρέα Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Εκκρεμεί η ανακοίνωση των τελευταίων τριών προσώπων που θα συμπληρώσουν τη λίστα των 42 για τις εκλογές της 25ης Μαΐου. Το ευρωψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί επισήμως στις 13 Απριλίου.
ΟΙ 40 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:

  • Ακριτίδης Σταύρος
  • Αμοιρίδης Γιάννης
  • Ανδριοπούλου Σοφία
  • Αρσένη Τζένη
  • Αρχοντάκης Κώστας
  • Βαρδάκας Σίμος
  • Βιτάλη Λία
  • Γεωργάτος Γεράσιμος
  • Γεωργίου Θεόδωρος
  • Γιαννιώτης Μάκης
  • Γουργούρη Φανή
  • Δαββέτας Νίκος
  • Ζαχαρόπουλος Στυλιανός
  • Ιωαννίδης Γιώργος
  • Καλλιπολίτη Δώρα
  • Καρατζόλα Ελένη
  • Κατσαμούρης Αστέριος
  • Κόλλιας Βασίλης
  • Κοππά Μαριλένα
  • Κόσσυβα Κατερίνα
  • Κωλέττη Χριστίνα
  • Λαφαζάνης Αργύρης
  • Λουκάς Δημήτρης
  • Μαργαρίτης Θόδωρος
  • Μαστρογιάννης Βασίλης
  • Μέλφου Κατερίνα
  • Ξανθόπουλος Θεόφιλος
  • Παναγιωτοπούλου Πέννυ
  • Παπαδόπουλος Ανδρέας
  • Παπαθεοδώρου Θεοδωρος
  • Σαββής Μανώλης
  • Σιάκαρης Κωνσταντίνος
  • Τσαμουργκέλης Γιάννης
  • Τσαρτάς Πάρις
  • Τσικαρδάνη Ντόρα
  • Φωτεινός Θράσος
  • Φωτίου Ευάγγελος
  • Χατζησωκράτης Δημήτρης
  • Χρυσοστομίδης Ανταίος
Newsroom ΔΟΛ

Read more...