Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Συναντήσεις του πρωθυπουργού με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή

Διαδοχικά στο Μέγαρο Μαξίμου


Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου
Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συναντήσεις με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στις 12 και στις 16:00 αντίστοιχα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς αφορούν σε πρώτη φάση τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν συναντήσεις και με αρχηγούς κομμάτων που δεν έχουν συγκροτήσει, ακόμα τουλάχιστον, κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά έχουν κοινοβουλευτική παρουσία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Επίθεση από τον Γιώργο Καρατζαφέρη κατά της Χρυσής Αυγής

«Ακραία στοιχεία δεν έχουν θέση στη Βουλή»


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «με την πολιτική τους ωθούν ένα κομμάτι των κατατρεγμένων Ελλήνων στους Ναζί».

«Έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση ο κόσμος, ώστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, δυστυχώς -με όλα τα γράμματα κεφαλαία- να απευθύνεται σε ναζί» είπε ο κ. Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα «Ήλιος».

«Έψαξα σήμερα λίγο το θέμα και είδα ότι 15 εξώφυλλα του περιοδικού του κόμματος αυτού φιλοξενούν το Χίτλερ, το Γκέμπελς, το Ρούντολφ Ες, τη 'σβάστικα που μας οδηγεί'. Εκεί φτάσατε τα πράγματα, σε αυτήν την εσχάτη προδοσία, αυτά τα ακραία κόμματα να αποτελούν λιμάνι για τον απελπισμένο κόσμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην επικείμενη παρέλαση, λέγοντας ότι «έχουμε φτάσει να συναγωνίζεται η Αριστερά και οι ακραίοι ναζιστές για το ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη 'μαγκιά' στις παρελάσεις».

«Θα συμφωνήσω μαζί μας ότι τα ακραία στοιχεία δεν έχουν θέση εδώ μέσα», απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και σε κάποια κόμματα που σήμερα ενώ βρίσκονται στη Βουλή δεν λένε την αλήθεια ούτε και τα πράγματα με το όνομα τους και τη μία λένε το ένα και την άλλη το άλλο.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σε εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς

«Χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση»


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη εδώ και καιρό, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επέμεινε στη θέση του για την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Οι εκλογές είναι βαλβίδα που θα εκτονώσει την κατάσταση» και το «δίλημμα είναι σταθερότητα ή αστάθεια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, κόβοντας κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση. «Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να είναι 'αρχίζουμε', αλλά 'βοήθα Παναγιά'», σχολίασε.

Τα βέλη του, επίσης, έστρεψε και κατά της Αριστεράς, την οποία κατηγόρησε πως «κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του κόσμου». Όσον αφορά τα μικρά κόμματα της ακροδεξιάς, ο κ. Σαμαράς τα χαρακτήρισε «κομματίδια» τα οποία, όπως είπε, έχουν στόχο να κόψουν την αυτοδυναμία από τη ΝΔ.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το κάλεσμα για «πανστρατιά», τονίζοντας πως «όποιος θέλει, μπορεί να έρθει, αρκεί πρώτα να θεραπεύσει τα τραύματα, τα οποία έχει δημιουργήσει στην παράταξη».

Αλλαγές υπόσχεται ο κ. Σαμαράς στη δομή του κρατικού μηχανισμού, εξαγγέλλοντας πως σε πρώτη φάση το Υπουργικό Συμβούλιο θα μειωθεί στο μισό και μετά θα είναι ακόμα πιο ολιγομελές. Μάλιστα έκανε λόγο για διαχωρισμό της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία και δήλωσε πως «για να είσαι υπουργός, δεν θα μπορείς να είσαι ταυτόχρονα βουλευτής».

Προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι η ανάπτυξη και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά και της δημόσιας περιουσίας. Επαναλαμβάνοντας πως η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές επίκεντρο και ίσως τεράστιος παραγωγός ενέργειας, φυσικού αερίου, ενώ έμφαση έδωσε και στον τουρισμό. Επανέλαβε, μάλιστα, την πρόθεσή του για επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και τη δημιουργία ανεξάρτητων οικονομικών ζωνών.

Σχολιάζοντας τις δραματικές ώρες που ζουν πολλοί Έλληνες, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η ΝΔ έχει καταγράψει τις αδικίες που έχουν γίνει και υπενθύμισε τη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους πολύτεκνους.

Προτεραιότητα της κυβέρνησής του, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι και η σύσταση ΕξεταστικήςΕπιτροπής για την απόδοση ευθυνών για το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, όπως και η πάταξη της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, ζήτημα για το οποίο πρότεινε τη δημιουργία χώρων κράτησης- φιλοξενίας των παρανόμων μέχρις ότου αυτοί απελαθούν. «Χρειάζεται να ανακαταλάβουμε την Αθήνα και τις άλλες πόλεις», είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε «αλλαγή του νόμου Ραγκούση» για τη μετανάστευση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Μόνο οι πολύτεκνοι «πέρασαν» στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας...



Κατατέθηκε τροπολογία για τη διόρθωση περσινών λαθών...
Οι ευεργετικές διατάξεις για τη εισαγωγή τρίτεκνων και πολύτεκνων στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και οι αλλαγές σε θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων που αναμένονταν για αρκετό καιρό, είναι οι μόνες τροπολογίες που «πέρασαν» τελικά σήμερα τις...
πύλες του Κοινοβουλίου, απο την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Οι διατάξεις για ειδικές κατηγορίες και πολύτεκνους διορθώνουν μια σειρά από παρενέργειες που είχαν διαπιστωθεί πέρυσι, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα. Παράλληλα ευεργετικές διατάξεις θεσπίζονταν και για τα δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια.

Όπως είναι γνωστό, από πέρυσι το σύστημα μετεγγραφών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχει καταργηθεί.Οι υποψήφιοι που ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες μπορούσαν να διεκδικήσουν το σύνολο των θέσεων που απευθύνονταν σε όλους τους υποψήφιους, αλλά ταυτόχρονα είχαν και ένα ποσοστό 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων που διατίθονταν στην κατηγορία τους. Αυτό με τρία κριτήρια: τα μόρια στις εξετάσεις, τη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό και το οικογενειακό εισόδημα.

Την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή είχε επεξεργαστεί η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και με αυτή, αίρονται μια σειρά «εμποδίων» για τους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών, όπως το ηλικιακο όριο (οι υποψήφιοι δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων εάν ένας εκ των αδελφών τους ήταν μεγαλύτερος των 26 ετών) και το όριο του οικογενειακού εισοδήματος. Παράλληλα, τίθενται διαφορετικά κριτήρια για τα αδέλφια των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία ορίζεται ότι: «Προσδιορίζεται κατ' αρχάς ρητά ότι από τη στιγμή που θα κτηθεί κατά νόμο η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα και με την σχετική πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 6 ν. 3454/2006». Ακόμη:

- Στην περίπτωση των τριτέκνων απαλείφεται το ηλικιακό όριο του 26ου έτους που είχε προβλεφθεί, προκειμένου να υπαχθούν στην ειδική κατηγορία οι υποψήφιοι. Έτσι, οι υποψήφιοι θα υπάγονται πλέον στην ειδική κατηγορία ανεξαρτήτως της ηλικίας των τριών τέκνων της πολυμελούς οικογένειας.

- Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αδελφούς που ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θέλουν να φοιτήσουν σε ομοταγές τμήμα της ίδιας πόλης, διευκρινίζεται ότι για την υπαγωγή στην εν λόγω ειδική κατηγορία εισακτέων θα πρέπει ο αδελφός ή η αδελφή του υποψηφίου να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.

- Προστίθεται ως ειδική κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων εκείνη των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος. Με τον τρόπο αυτόν αποκαθίσταται η ίση μεταχείριση των διδύμων, τριδύμων κ.λπ. υποψηφίων με εκείνους που έχουν αδελφούς ήδη φοιτούντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- Απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία «το εισοδηματικό όριο των 60.000 € (συν 10.000 € για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δεύτερου), πέραν των ερμηνευτικών ζητημάτων που προκάλεσε όσον αφορά στον προσδιορισμό του οικογενειακού εισοδήματος, ήταν αρκούντως υψηλό ώστε δεν αποτέλεσε αποτελεσματικό μέσο περιορισμού του αριθμού των υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών».
Ειδικά για τους πολυτέκνους ωστόσο, έχει κριθεί από τα δικαστήρια «ότι η αναγνωριζόμενη ειδική φροντίδα προς τις πολύτεκνες οικογένειες δεν δύναται να εξαρτηθεί από κριτήρια εισοδήματος, καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων».

Πάντως, ο συνολικός αριθμός των θέσεων εισακτέων των ειδικών αυτών κατηγοριών, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των θέσεων εισακτέων που ανακοινώνονται κάθε χρόνο.

Ιδιωτική εκπαίδευση
Παράλληλα κατατέθηκαν διατάξεις που αφορούν την λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, τον έλεγχο νομιμότητας των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την διδασκαλία ξένων γλωσσών. Ετσι, αλλάζει η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των απολύσεων εκπαιδευτικών (που έως σήμερα ελέγχονταν απο τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικων) και η αρμοδιότητα αυτή περνάει στους κατά τόπους Διευθυντές εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. Ορίζεται ακόμη ότι «ουσιαστικά ζητήματα και κυρίως η τυχόν καταχρηστικότητα της καταγγελίας ελέγχονται μόνον δικαστικώς και όχι διοικητικώς» (οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δηλαδή μπορούν πλέον να καταγγέλουν την απόλυση τους στα δικαστήρια και όχι στα υπηρεσιακά τους συμβούλια όπως γινόταν ως σήμερα). Παραμένει το όριο της μιας απόλυσης το χρόνο για τα ιδιωτικά σχολεία.

Με τη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, δίνεται ακόμη στα ιδιωτικά σχολεία η δυνατότητα επιλογής των ξένων γλωσσών που θα διδάξουν, ενώ διατηρείται η προυπόθεση διδασκαλίας τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας.

Επίσης με την τροπολογία που κατατέθηκε δίνεται η δυνατότητα στα ιδιωτικά σχολεία να νοικιάζουν όταν δεν εχουν μαθήματα τις εγκαταστάσεις τους για «πολιτιστικούς, επιμορφωτικούς, ψυχαγωγικούς και αθλητικούς σκοπούς εφόσον συμπλέουν με τη φύση του χώρου ως σχολείου, χωρίς να παρεμποδίζεται η παροχή υπηρεσιών γενικής εκπαίδευσης»...

BHMA.



Read more...

Μαυραγορίτης ο Βορίδης...



Παρέμβαση Ραγκούση στο MEGA...
Βγήκε ξαφνικά στο τηλέφωνο και τα 'χωσε άγρια στο φασίστα υπουργό της κυβέρνησης, Βορίδη.
Όπως είπε: με το νομοσχέδιο που πάει να περάσει, συνεχίζει η μαύρη αγορά στις...

άδειες ταξί, που είναι δημόσια περιουσία.
Ο Βορίδης τον είχε "πυροβολήσει" το πρωί στην εκπομπή των Οικονομοκαμπουράκηδων, λέγοντας πως, "οι ταξιτζήδες είχαν δίκιο" .
Ο Ραγκούσης αρνήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο να συνυπογράψει το νομοσχέδιο Βορίδη, ενώ δήλωσε πως δε θα το ψηφίσει ούτε στη Βουλή.
Στο MEGA, μάλιστα, είπε πως θα δώσει απόψε στη δημοσιότητα δύο ντοκουμέντα. Το νομοσχέδιο που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση Παπανδρέου και την ηλεκτρονική αλληλογραφία με την τρόικα, που συμφωνούσε μ' αυτό το νομοσχέδιο, που εισηγητής, φυσικά, ήταν ο ίδιος ο κύριος Ραγκούσης.
Στην επίμονη ερώτηση της Τρέμη, γιατί μετά ταύτα, δεν παραιτείται, απέφυγε να απαντήσει...



Read more...

Δραματικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Η αποδόμηση της αγοράς εργασίας που συντελέστηκε με την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου έχει ήδη προκαλέσει δραματικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και οδηγεί στην καθιέρωση συνθηκών εργασιακής ζούγκλας.

Μόνο τον τελευταίο μήνα υπογράφηκαν ατομικές συμβάσεις σε πάνω από 3.000 μικρές επιχειρήσεις με μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 20%.

Οι κλαδικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις μπήκαν οριστικά στο περιθώριο και οι εργαζόμενοι, χωρίς διαπραγματευτική πλέον δύναμη, εξαναγκάζονται στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με ανεξέλεγκτες, μειώσεις μισθών.

Την πρακτική αυτή που εφάρμοσε πρώτος ο τραπεζικός κλάδος επεκτείνεται και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Κι είναι πια εμφανές ότι η πολιτική της «εσωτερικής υποτίμησης», με το πρόσχημα μιας δήθεν βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» θεωρεί ότι το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας δεν κερδίζεται με ακόμα μεγαλύτερες περικοπές μισθών. Μπορεί να κερδηθεί μόνον μέσα από το δρόμο της ανάπτυξης, του περιορισμού του μη μισθολογικού κόστους, της μείωσης του φορολογικού βάρους και της γραφειοκρατίας, της αναδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης καθώς και της επένδυσης στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Το στοίχημα της ανάπτυξης δεν κερδίζεται μέσα από ξεπερασμένες νεοφιλελεύθερες συνταγές που το μόνο που προκαλούν είναι περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στον τζίρο της αγοράς και στην οικονομική δραστηριότητα.

.koinonikisymfonia.gr


Read more...

Αποχωρεί η Νέα Δημοκρατία από το διάλογο για το φορολογικό

«Νέα χαράτσια εν αγνοία μας»


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Αποχωρεί από το διάλογο για το φορολογικό η ΝΔ, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως ως υπουργός Οικονομικών «προχώρησε σε νέα χαράτσια για τα ακίνητα, χαράτσια της τελευταίας στιγμής για τα οποία η ΝΔ δεν είχε ποτέ ενημερωθεί».

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατηγορεί το Υπουργείο Οικονομικών πως «με όχημα τα ακίνητα, επιβάλει ένα νέο χαράτσι, με το οποίο η ΝΔ διαφωνεί».

Με διάταξη στο νομοσχέδιο, που μόλις κατατέθηκε στη Βουλή, θεωρούνται τεκμήρια οι πρόσφατα τακτοποιηθέντες ημιυπαίθριοι χώροι.

«Η απόφαση αυτή, που ελήφθη εν αγνοία μας -η τελευταία που πήρε ο κ. Βενιζέλος πριν εγκαταλείψει το υπουργείο- ναρκοθετεί το διάλογο για ένα νέο φορολογικό σύστημα», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης.

Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η ΝΔ πλέον αποχωρεί από το διάλογο, «τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει μετατρέψει σε απόπειρα εμπαιγμού, καθώς έως σήμερα δεν έχει καταθέσει καμία απολύτως πρόταση, διάλογο που δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Με καθυστέρηση της δόσης προειδοποιεί το ΔΝΤ εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις

«Καίρια» η νομοθέτηση μέτρων


(Φωτογραφία: Associated Press )


Ουάσινγκτον
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί με «πάγωμα» των 1,65 δισ. ευρώ, τα οποία θα συνεισφέρει στην επόμενη δόση του πακέτου προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις.

«Κεντρικό σημείο της συμφωνίας είναι ο καθορισμός και η νομοθέτηση, όπου είναι δυνατόν, των απαραίτητων μέτρων για ολοκλήρωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης» ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στην περίπτωση που «αυτό δεν γίνει μέσα στο τρίμηνο, και το έργο είναι αρκετά περίπλοκο, η διαδικασία αξιολόγησης μπορεί να κρατήσει περισσότερο» σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Στην πράξη, δεδομένου του τρόπου λειτουργίας του ΔΝΤ -που εκταμιεύει κεφάλαια μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αξιολογήσεων- αυτό σημαίνει πως θα καθυστερούσε αναλόγως και η εκταμίευση των επόμενων κεφαλαίων.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Έκρηξη Ραγκούση για το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ταξί

Την έκρηξη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση (την ποια;) της αγοράς των ταξί.

Ο Υπ.Υποδομών Μάκης Βορίδης κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που προστατεύει με απόλυτο τρόπο τους σημερινούς ιδιοκτήτες, κάτι που ουσιαστικά τους είχε υποσχεθεί από καιρού.

Ο Γιάννης Ραγκούσης παρέθεσε τις παρακάτω συγκεκριμένες ενστάσεις του:

-Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την δημόσια περιουσία, όπως είναι οι άδειες επιβατηγών οχημάτων δημοσίας χρήσης, ως ιδιωτική περιουσία του κατόχου, η οποία μεταβιβάζεται, κληρονομείται και δωρίζεται, άρα διατηρείται η "μαύρη" αγορά, η...


...παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.

-Με το εφεύρημα του αλγόριθμου, δεν δίνεται καμία νέα άδεια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

-Κλείνει πριν κάν ανοίξει και η αγορά των ειδικής μίσθωσης οχημάτων (εννεαθέσιων τουριστικών προμισθωμένων).

-Οι έδρες των ταξί παραμένουν, πλην Αττικής, οι προ-Καποδίστρια Τοπικές κοινότητες και δεν λαμβάνεται υπόψη η νέα διοικητική δομή της χώρας.

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι με το νομοσχέδιο αυτό οι εταιρείες ταξί θα μπορούν να έχουν έως το 10% των αδειών, πχ στην Αττική, ενώ το νομοσχέδιο που είχε εισηγηθεί εκείνος, ως υπουργός Μεταφορών, προέβλεπε τη δυνατότητα για δέκα άδειες ανά εταιρεία. Χαρακτήρισε δε το νομοσχέδιο ως «θλιβερή εξαίρεση που προστατεύει τα στενά συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας, μια θλιβερή εξαίρεση κοινωνικά άδικη και πολιτικά ανήθικη».

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Παπαδήμου μοιάζει έτοιμη να συνθηκολογήσει με τους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίο για ακόμα μια φορά κερδίζουν τη μάχη।


Read more...

Μέρκελ σε Παναγόπουλο: Έχουμε διαφορετικές απόψεις



Μέρκελ σε Παναγόπουλο: Έχουμε διαφορετικές απόψεις
eurokinissi
Τα «δυσμενή αποτελέσματα» των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα εξέθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, σε συνάντηση που είχε μαζί της στο Βερολίνο.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε, ότι είναι φανερό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά δήλωσε διατεθειμένη να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις των ελληνικών συνδικάτων ακόμη και σε μια επίσκεψή της στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι επιβάλλεται να δοθεί οριστικό τέλος στη συνεχή συμπίεση μισθών και συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένες και επικίνδυνες πολιτικές αργού θανάτου».

Ενημέρωσε παράλληλα την κυρία Μέρκελ για τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την έξοδο από την κρίση επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής των πολιτικών που εφαρμόζονται με εναλλακτικές μορφές μείωσης του χρέους και του ελλείμματος. Μεταξύ των μέτρων που αναλύθηκαν ήταν η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η σωστή χρήση των διαρθρωτικών ταμείων και η αναθεώρηση των αλόγιστων αμυντικών δαπανών.

Πηγή: naftemporiki।gr
http://newpost.gr

Read more...

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. ΤΗΣ «Κοινωνικής Συμφωνίας» Χάρη Καστανίδη

Προς τον Υπουργό Οικονομικών για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί πρόσθετη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης κατέθεσε την Πέμπτη 22.3.2012 επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί πρόσθετη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ρωτά, αν έχουν βάση οι εκτιμήσεις της ελβετικής τράπεζας UBS - σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ - που μιλούν για «δεύτερη πτώχευση για την Ελλάδα το 2013».

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Αθήνα, 22.3.2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Σύμφωνα με το από 19.3.2012 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, η ελβετική τράπεζα UBS σε ενημερωτικό της δελτίο, το οποίο απευθύνεται σε επενδυτές και πελάτες της τράπεζας, με τίτλο «η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, η πρώτη μιας αλληλουχίας» προβλέπει ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα και δεύτερη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Στο κείμενο της ελβετικής τράπεζας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:

α) «η καθαρή μείωση του χρέους για την Ελλάδα θα ανέλθει μόλις στα 27 δισ. ευρώ το 2012 και η χώρα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος», β) «θα απαιτηθεί πρόσθετη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα αφορά τόσο τα διμερή δάνεια των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα όσο και τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI», γιατί το δεύτερο πακέτο στήριξης βασίζεται σε «μη ρεαλιστικές παραδοχές μεταξύ των οποίων η εντυπωσιακά αισιόδοξη πρόβλεψη για την ανάπτυξη και για το δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013»,

γ) η δεύτερη κατά σειρά αναδιάρθρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός του 2012 όμως «το πιθανότερο είναι να συμβεί το 2013»

δ) «η συμμετοχή των χωρών της ευρωζώνης σε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50% θα είναι απαραίτητη στα επόμενα δύο χρόνια»

ε) «θα απαιτηθεί κούρεμα του συνόλου του ελληνικού χρέους κατά 70%»

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αν θα απαιτηθεί πρόσθετη αναδιάρθρωση του χρέους, με ποιους όρους και με ποιες συνέπειες για τη χώρα;

Ο ερωτών βουλευτής

Χάρης Καστανίδης

koinonikisymfonia.gr


Read more...

Ους ο Θεός συνέζευξε... η εφορία χωριζέτω!

Ξεχωριστή εκκαθάριση φόρων ακινήτων για κάθε σύζυγο


Ξεχωριστό εκκαθαριστικό φόρου θα έρχεται από εφέτος στον/ή στην σύζυγο, για τα ακίνητα που ο καθένας κατέχει, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Η «πρωτοποριακή» για τα φορολογικά δεδομένα της χώρας απόφαση έχει περιληφθεί στο τελευταίο νομοσχέδιο που καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης και ανοίγει το δρόμο από του χρόνου για ξεχωριστές δηλώσεις και εκκαθαρίσεις όλων των δηλώσεων φορολογίας που κάνουν οι έγγαμοι, ακόμη και του φόρου εισοδήματος.

Με τις νέες διατάξεις, από το έτος 2010 και μετά, το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο. Με αυτό το διαχωρισμό θα αποφευχθούν οι προστριβές μεταξύ των φορολογουμένων που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν από κοινού δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και για τους οποίους μέχρι τώρα προβλεπόταν έκδοση κοινού εκκαθαριστικού ΦΑΠ (π.χ. συζύγων που τελούν σε διάσταση ή έχουν χωρίσει και ο σύζυγος δεν προβαίνει σε διακοπή της σχέσης στη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 κ.λπ.) .

Η ξεχωριστή εκκαθάριση των δηλώσεων ακινήτων Ε9 κρίθηκε επιβεβλημένη για να ξεμπλοκάρει η πληρωμή των φόρων ακινήτων που έχει κολλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Απρίλιο το ΚΕΠΥΟ θα αποστείλει τα τελευταία 270.000 εκκαθαριστικά πληρωμής του ΕΤΑΚ του 2009, ενώ μετά τις εκλογές εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2010 και 2011.

Σε επόμενη φάση, από το 2013 και μετά, εκτιμαται πως θα μπορεί να γίνεται και ξεχωριστή εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος μεταξύ των συζύγων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις -κυρίως γυναικών φορολογούμενων- που βρίσκονται μπλεγμένες με τα χρέη των συζύγων τους επειδή κάνουν κοινή φορολογική δήλωση και έτσι δεν μπορούν να εισπράξουν επιστροφές φορών που δικαιούνται, επειδή αυτές συμψηφίζονται με οφειλές του συζύγου στην εφορία και το δημόσιο.

Σε τέτοια περίπτωση, από το 2013 και στο εξής, όσες γυναίκες το επιθυμούν θα μπορούν να λαμβάνουν ξεχωριστά το εκκαθαριστικό και τις επιταγές για τις επιστροφές φόρου ακόμα και εάν κάνουν κοινή φορολογική δήλωση με τον σύζυγο τους.

Η βεβαίωση του φόρου που τους αναλογεί, χωριστά στα δύο μέλη του ζεύγους, θα διευκολύνει πολλές γυναίκες που δεν μπορούσαν να εισπράξουν επιστροφές που δικαιούνταν και να αναπτύξουν τη δική τους δραστηριότητα ή να στηρίξουν οικονομικά το δικό τους επάγγελμα, πχ, στην περίπτωση που ο σύζυγος έφευγε, εξαφανιζόταν ή είχε μεγάλα χρέη। Θα βοηθήσει ιδιαίτερα ίσες επιθυμούν να εκμεταλλευθούν και τα προγράμματα για γυναικεία επιχειρηματικότητα που προβλέπουν σημαντικές επιδοτήσεις.
.protothema.gr
Read more...

«Ξεσκονίζουν» τα πόθεν έσχες των υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης...



Ξεκίνησε ο έλεγχος των πόθεν έσχες των υπαλλήλων της υπηρεσίας ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, γνωστοποίησε -μέσω του ΣΚΑΪ- ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Η... απομάκρυνση των υπαλλήλων έγινε μετά την αποκάλυψη περί χρηματισμού εργαζομένων στην υπηρεσία....

skai.gr



Read more...

Αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα

Αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα
Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά με επιμέρους επιφυλάξεις, η πρόταση νόμου που είχαν καταθέσει 75 βουλευτές για την τροποποίηση της νομοθεσίας για το «πόθεν έσχες». Την πρόταση υιοθέτησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα ευθύνης και μέτρου» που στέλνει η Βουλή.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν επί της αρχής και στο σύνολο της την πρόταση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» επί της αρχής, αλλά υπερψήφισε τις περισσότερες διατάξεις.

Αναλυτικότερα, στην πρόταση νόμου, στην οποία, κατά τη συζήτηση, ενσωματώθηκαν πολλές βελτιωτικές προτάσεις, προβλέπονται:

- Αναδρομικός επανέλεγχος των πολιτικών από το 1974 μέχρι 2010.

- Ανάρτηση στο Διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».

- Κατάσχεση υπέρ του Δημοσίου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί να δηλωθεί, αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.


Δηλώσεις βουλευτών για την πρόταση νόμου

«Η θετική αντιμετώπιση αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας από όλες τις πτέρυγες της Βουλής δίνει στον ελληνικό λαό ένα καλό δείγμα γραφής του πολιτικού κόσμου», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση της πρότασης νόμου.

«Η πρόταση αυτή δείχνει τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης», τόνισε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος ανέφερε ότι μπορεί να είναι προς τη θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία αυτή ωστόσο «Η δική μας πρόταση είναι κατάργηση κάθε απόρρητου, φορολογικού, τραπεζικού, ακόμα και του εμπορικού απόρρητου», συμπλήρωσε.

«Το στοίχημα του πολιτικού κόσμου είναι να γίνεται πραγματικός έλεγχος του «πόθεν έσχες». Και πρέπει όλοι να παλέψουμε γι΄αυτό για να αποκαλυφθούν αυτοί που πραγματικά μπαίνουν στο δημόσιο βίο με άλλους σκοπούς», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.

«Η πρόταση αποπειράται να θεραπεύσει, εν μέρει, τα κακώς κείμενα στο «πόθεν έσχες». Ωστόσο για να μη μείνει γράμμα κενό χρειάζεται πολιτική βούληση και συντονισμός με τις διεθνείς προσπάθειες», ανέφερε τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος।
http://newpost.gr

Read more...

Mε πολλά νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Mε πολλά νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, άρχισε τις προετοιμασίες για την εκλογική ανασυγκρότηση του κόμματος για την ανακοίνωση των μελών της κεντρικής εκλογικής επιτροπής και την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη θέση της Εκπροσώπου Τύπου.

Στην Εκλογική Επιτροπή θα συμμετέχουν αφενός μεν το Πολιτικό Συμβούλιο και όσοι ασκούν θεσμικού χαρακτήρα λειτουργίες, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, ο γραμματέας της Κ.Ο., ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γραμματέας της Νεολαίας, και όλα ανεξαιρέτως τα κορυφαία στελέχη, τα οποία θα μετέχουν στη διαμόρφωση και την εκφορά του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ καθώς και στον πολιτικό σχεδιασμό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως εκτός της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής θα συγκροτήσει και ένα επιτελικό όργανο, το οποίο θα σηματοδοτήσει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στο όργανο αυτό που θα συμμετέχουν οι Α. Λοβέρδος, Δ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, καθώς και Χ. Παπουτσής, αλλά και η Φώφη Γεννηματά που αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης η επεξεργασία των ψηφοδελτίων με στόχο η ανανέωση να υπερβεί το 60%. Πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να δoθεί έμφαση στα φρέσκα πρόσωπα και στις νέες ηλικίες, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τον συνδικαλισμό.

Τέλος, στον κομματικό μηχανισμό, τόσο σε κεντρικό και σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, επίσης θα κληθούν να βοηθήσουν οι πάντες। Τις επόμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στους υπευθύνους των τομέων και θα προχωρήσει στην στελέχωση του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ.
http://newpost.gr

Read more...

Γυναίκα διευθύντρια στον Κορυδαλλό!...



Για πρώτη φορά στα ιστορικά σωφρονιστικά χρονικά γυναίκα αναλαμβάνει τα...ηνία της μεγαλύτερης κλειστής φυλακής ανδρών στη χώρα, αυτή του Κορυδαλλού.
Γυναίκα διευθύντρια στον Κορυδαλλό!
Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού κ....

Μαρία Στέφη αναλαμβάνει πλέον τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, νευραλγική θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Ιωάννης Ανέστης.

«Η γυναίκα αυτή θα βάλει τα γυαλιά σε πολλούς άνδρες» σχολίαζαν στελέχη με μακρά εμπειρία στο χώρο των φυλακών που γνωρίζουν την κ. Στέφη η οποία με το ήθος και τα προσόντα της κατάφερε να σπάσει το «άβατο» των φυλακών.

Η κ. Μαρία Στέφη πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και με διεθνείς σπουδές και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων είναι 47 ετών, έγγαμη και μητέρα δυο παιδιών. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής κ.α.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπάλληλος Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ως αντικείμενο την εκτέλεση ποινών και θέματα αλλοδαπών (απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα), ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων για λόγους υγείας, παραλαβές κ.α

Η απόσπαση της κ. Στέφη έγινε με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του γενικού γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Μαρίνου Σκανδάμη...


newsbomb.gr



Read more...

Δέκα αλλαγές στη φορολογία στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή...



Στα τεκμήρια σοφίτες, πατάρια και υπόγεια που νομιμοποιήθηκαν με τον νόμο περί αυθαιρέτων...
Σοφίτες, πατάρια και υπόγεια τα οποία νομιμοποιήθηκαν με τον νόμο περί αυθαιρέτων (ν.4014/2011) θα μετράνε στα τεκμήρια διαβίωσης ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όπως ορίζεται στο άρθρο 321 του νομοσχεδίου του ...
υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με τον ν.4014/2011 ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας.

Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αντιστοιχεί στο μισό του ποσού της αντικειμενικής δαπάνης που ισχύει για τους κύριους χώρους κύριας κατοικίας.

Ακόμα, προβλέπεται:

- Απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

- Δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και όχι και της οικογενειακής, όπως ισχύει σήμερα.

- Το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο από το έτος 2010 και τα επόμενα.

- Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

- Ενοποιείται η είσπραξη οφειλών φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Με κοινές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί να καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της προσωρινής δήλωσης ΦΜΥ.

Η υποβαλλόμενη αυτή δήλωση δύναται να περιλαμβάνει για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων, πέραν των ποσών φόρου και των ποσών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκαν στον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα και τα οφειλόμενα ποσά εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όταν το εισόδημα των φορολογούμενων υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

- Τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης ακινήτων θα θεωρούνται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά για την απλοποίηση του συστήματος και τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων.

- Μειώνονται σημαντικά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους βενζινοπώλες για εκπρόθεσμη καταβολή των παραστατικών πώλησης στα σύστημα «Ήφαιστος», καθώς αυτά που είχαν επιβληθεί θεωρούνται υπερβολικά υψηλά.

Τέλος, διατηρείται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι φόρος συναλλαγών 2 τοις χιλίοις κατά την πώληση μετοχών στο Χρηματιστήριο. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, το κέρδος θα φορολογείται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος...
BHMA.



Read more...

Με πλούσια ατζέντα η συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

«Εποικοδομητική συζήτηση»

Από προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών
Από προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον αραβικό κόσμο.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου και διευκρίνισε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία, το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, «από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά σημείωσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και προβλήματα», όπως στα θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, όπως συμπλήρωσε. «Πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και από τις δυο πλευρές» είπε.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κατά τις συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό αναφέρθηκαν και στο θέμα της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου. Η Άγκυρα δέχεται κριτική γιατί αδυνατεί να αναγνωρίσει τον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου, έτσι, όπως γίνεται κατανοητός από τις υπόλοιπες χριστιανικές Εκκλησίες και την δυτικό κόσμο. Η αδυναμία αυτή αντανακλάται και στις αμερικανικές εκθέσεις για την θρησκευτική ελευθερία που εξακολουθούν να επικρίνουν την Τουρκία. Οι επικρίσεις αυτές ενοχλούν τον Τούρκο πρωθυπουργό, που θεωρεί ότι το θέμα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, βασικό χαρακτηριστικό των μεγάλων αλλαγών που έχει κάνει στην Τουρκία.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σαλαγιάννης, ο αντι-Σπυρόπουλος...



Μετά την Φώφη Γεννηματά, που είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος θα τεθεί στην Ιπποκράτους ως...
ο νέος διευθυντής του κόμματος!

Η τοποθέτησή του θα ανακοινωθεί οσονούπω και θα πάρει τη θέση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου ο οποίος πρέπει να θεωρείται ήδη... παρελθόν!

Να σημειωθεί πως Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Σαλαγιάννης έχουν ήδη συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και φαίνεται πως συμφώνησαν.
parapolitika.gr



Read more...

Με τροποποιήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα ταξί

Τεχνικής φύσεως παρατηρήσεις από την τρόικα


Εικόνα από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις του κλάδου το περασμένο καλοκαίρι
Εικόνα από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις του κλάδου το περασμένο καλοκαίρι (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με μικρές αλλαγές «τεχνικής φύσεως», όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Μ.Βορίδης, συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί. Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η θέσπιση νέας κατηγορίας προμισθωμένων οχημάτων με 5-9 θέσεις και καθορίζεται μονή ταρίφα σε όλη την Αττική. Για τον καθορισμό του αριθμού αδειών λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Άδειες θα μπορούν να κατέχουν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες και η μεταβίβαση των αδειών θα φορολογείται.

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις:

  • Θεσπίζεται η κατηγορία ΕΔΧ Ειδικής Μίσθωσης χωρίς μετρητή, 5-9 θέσεων, τα οποία λειτουργούν μόνο με προμίσθωση (ραντεβού) και τα οποία απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο.
  • Για τον καθορισμό του αριθμού αδειών λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
  • Τον αριθμό των αδειών καθορίζει ο περιφερειάρχης με απόφασή του κάθε δύο χρόνια και στηρίζεται σε ειδικό μαθηματικό τύπο. Ο συντελεστής είναι για την Αθήνα 2,5 (+1, -1 δηλαδή από 1,5 έως 3,5) και για την περιφέρεια 1,5 (+1, -1 δηλαδή από 0,50 έως 2,5).
  • Ισχύουν οι έδρες των ταξί, όπως έως σήμερα.
  • Η μονή ταρίφα αφορά πλέον όλο τον νομό Αττικής εκτός των νησιών του.
  • Κτήση κυριότητας ΕΔΧ επιτρέπεται από κάθε είδους φυσικό ή νομικό πρόσωπο χωρίς αυτό να απαιτείται να έχει ειδική άδεια οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου.
  • Ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά κάθε είδους ΕΔΧ, την κτήση ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου, τις υποχρεώσεις των οδηγών και πειθαρχικές διατάξεις.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

"Βενιζέλος όπως λέμε...Μπεν Άλι"


Από το Vlasfimos.blogspot.com

Η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου με την γνωστή ''δημοκρατική'' παράταξη του ΠΑΣΟΚ θύμισε άλλες εποχές και άλλες χώρες όπως η Τυνησία όπου μετά από μεγάλους κοινωνικούς αγώνες κατάφεραν να διώξουν τον τύραννο Μπεν Άλι.
Γιατί όμως συγκρίνω τον Μπεν Άλι με τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;
Ο Βενιζέλος έλαβε το 98% των έγκυρων ψηφοδελτίων ''τρέχωντας'' ουσιαστικά μόνος του καθώς...
φρόντισε να μην υπάρξει άλλος διεκδικητής για να μην πάθει την νίλα που έπαθε πριν λίγα χρόνια στην ίδια διαδικασία από τον Γ. Παπανδρέου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όποιος ήθελε μπορούσε να ψηφίσει σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας δίνοντας τα 2 ευρώ.
Έτσι λοιπόν και ο Μπεν Άλι μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, με νοθείες και εξουδετερώνοντας προηγουμένως κάθε άλλη πολιτική φωνή κατάφερνε να κερδίζει τις εκλογές με τα ακόλουθα ποσοστά:
1999 με ποσοστό 99,66%
2004 με ποσοστό 94,48%
2009 με ποσοστό 89,62%
Σίγουρα τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν πως ο κύριος Βενιζέλος δεν είναι και πολύ δημοκράτης αλλά και για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως για τους πολίτες υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά διότι από την μια χτυπιέται για να την φοροδιαφυγή και από την άλλη παίρνει τα ''μαύρα'' 2 ευρώ χωρίς να κόβει αποδείξεις.
Και καλώ το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τις κατάλληλες αποδείξεις για το ποσό που έλαβε και αν αυτό αντιστοιχεί στις ψήφους που έλαβε.
Ρε Βενιζέλε μπορείς να κοροϊδεύεις τα γερόντια πάνω από 60 χρόνων που κλαίγονται στις λαϊκές αλλά παρόλα αυτά τρέξανε με τα αναπηρικά τους να σε ψηφίσουν, αλλά πήρες και το μάθημα σου πως στην νέα γενιά δεν έχεις καμία απήχηση και αυτό θα το δεις αν όχι στην επόμενη βουλή στην μεθεπόμενη που αμφιβάλω αν θα καταφέρεις να συγκεντρώσεις το 3% που απαιτείται για να μπεις στην βουλή εκτός και αν τότε χρησιμοποιήσεις κανέναν ''άλλο'' τρόπο από αυτούς που χρησιμοποιούν οι πασόκοι κατά καιρούς.

Read more...

Πάρτι 140.000 ευρώ στο υπουργείο Εξωτερικών!

http://newpost.gr
Πάρτι 140.000 ευρώ στο υπουργείο Εξωτερικών!
Διάβασα ένα επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αφορά συγκεκριμένες δαπάνες του εν λόγω δημόσιου φορέα.

Και εξεπλάγην γιατί οι δαπάνες αυτές οι οποίες φτάνουν τα 140.000 ευρώ για τρείς μήνες(!) δεν αφορούν τον εξοπλισμό του υπουργείου. Δεν αφορούν καν δουλειές που κάνουν οι διπλωμάτες και πρέπει να πάρουν κάποια χρήματα.

Αφορούν δεξιώσεις! Αυτό το έγγραφο λοιπόν το οποίο παρουσιάζει σήμερα το kolotoubes.blogspot.com, πραγματικά χρειάζεται πληρέστερη διερεύνηση και καλείται άμεσα να το εξετάσει ο αρμόδιος υπουργός. Δεν είναι δυνατόν σε όλη την Αθήνα να έχουν στηθεί πάγκοι για συσσίτια και στο ΥΠΕΞ να κάνουν πάρτι με τα χρήματα τω φτωχών πλέον ελλήνων! Φτάνει πια!!!


Άρτεμις Παραδείσου


Σχετικές φωτογραφίες:



ipourgeio56.jpg

Read more...

Η Διαμαντοπούλου καταργεί ισολογισμούς και αγγελιόσημο! ...



Φοβερά πράγματα συμβαίνουν αυτή την ώρα στη Βουλή τα οποία οδηγούν σε πλήρη εξόντωση τον έντυπο Τύπο και σε μαρασμό τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων.

Στο άρθρο 98 νομοσχεδίου που... κατέθεσε πριν λίγο η Διαμαντοπούλου προβλέπεται η κατάργηση της δημοσίευσης ισολογισμών από τις εφημερίδες και συνεπεία τούτου είναι η κατάργηση απόδοσης του αγγελιοσήμου.

Κάτι τέτοιο είναι φυσικό ότι θα οδηγήσει άμεσα σε λουκέτο το σύνολο των ημερησίων εφημερίδων της Αθήνας και περιφερειακά που περιμένουν τους ισολογισμούς για να επιβιώσουν καθώς η διαφημιστική πίτα έχει συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 70% την τελευταία διετία.

Η ΝΔ και το σύνολο των κομμάτων οφείλουν να αντιδράσουν αμέσως και να ασκήσουν βέτο σε μια τέτοια τροπολογία.
apospasma.gr



Read more...

Με 140 εκατ. ευρώ ενισχύει το ΥΠΕΣ τους δήμους για τα προνοιακά επιδόματα

Για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με 140.587.013 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους νόμιμους δικαιούχους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012.

Το παραπάνω ποσό κατανέμεται από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΚΑΠ των δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών).

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει ποσό 3.154.238 ευρώ στους δήμους της χώρας, για την καταβολή μισθωμάτων (από 1/11/2011 έως 31/12/2011) των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών τους που μεταφέρθηκαν από την 1/1/2011 σύμφωνα με το ν. 3852/2010.

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποιεί στους δήμους την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για την παροχή οικονομικών δεδομένων των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν τα έργα λειτουργικής ενοποίησης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων για 238 «καλλικρατικούς» δήμους, που προέκυψαν από τη συνένωση καποδιστριακών δήμων και αυτό το διάστημα υλοποιείται το έργο δημιουργίας στο υπουργείο ενός κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας, για την αυτοματοποιημένη συλλογή οικονομικών δεδομένων από το σύνολο των δήμων και των περιφερειών.

Επισημαίνεται δε ότι η συλλογή των οικονομικών δεδομένων αρχικά θα γίνεται με ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, και στη συνέχεια -μέσω κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας- με αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Με επιστολή του προς τους δημάρχους, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος ζητά τη συνεργασία τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγή των υπαλλήλων των δήμων από τις πολλαπλές καταχωρήσεις των οικονομικών δεδομένων στις διάφορες φόρμες που τους ζητούνται από πολλούς φορείς, μιας και τα οικονομικά αυτά δεδομένα θα αντλούνται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Μέχρι και η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη απέρριψε τον εξτρεμιστή Τ.Μάτατζη!..




Ο Τ.Μάταντζη δεν θα είναι υποψήφιος στη Ξάνθη με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη καθώς απορρίφθηκε από την ΔΗΜΑΡ το ενδεχόμενο αυτό! Η υποψηφιότητά του προκλητικού και ακραίου μουσουλμάνου συνάντησε πολύ μεγάλες αντιδράσεις και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ...έγινε ήταν αρνητικό για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα του κ.Κουβέλη,οι αντιδράσεις είχαν να κάνουν με....
το γεγονός ότι η πολιτική γραμμή που ακολουθεί δεν είναι ακριβώς "ελληνοκεντρική" (τυπικά είπαν ότι ήταν ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα έκανε ζημιά στις εκλογές για ενόητους λόγους, λες και οι λοιποί διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν).

Κανείς δεν αναφέρθηκε στις κατά καιρούς δηλώσεις του Τ.Μάντατζη, περί "τουρκικής μειονότητας", καθώς τα ευνόητα παραλείπονται... Στη θέση του Τ.Μάταντζη επιλέχθηκε ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, δημοσιογράφος της ΕΡΑ...

defencenet.gr



Read more...

Η ΔΕΗ εισπράττει χαράτσι που έχει καταργηθεί με νόμο...



H ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος!

Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει...
κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001 ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί! Που σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, δηλαδή παράνομα, εδώ και πάνω από έξι μήνες!

Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόχειρους υπολογισμούς η ΔΕΗ έχει εισπράξει πάνω από 2 δισ. ευρώ από την παράνομη χρέωση στους λογαριασμούς του ρεύματος!...


dete.gr



Read more...

Εξιχνιάστηκε απάτη με εικονικές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ...



Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση απάτης σε βάρος τραπεζικού καταστήματος και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων και τριών αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ... πραγματοποιούσε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας.

Αντιπρόσωπος του τραπεζικού καταστήματος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 04-01-2012 έως και 19-01-2012, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, 80 απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη χρήση 10 πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω τράπεζας, συνολικού ύψους 47.383,71 ευρώ.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 22 μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι απατηλές συναλλαγές.

Επίσης, προσδιορίστηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου των πέντε κατηγορουμένων, μέσω των οποίων προέβησαν στις συναλλαγές αυτές.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και καταστήματα των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών...


naftemporiki.gr



Read more...

Απερρίφθη το πλαφόν στο φόρο των καυσίμων



Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης σκόνταψε σε δημοσιονομικούς περιορισμούς...
Μέσα σε λίγες ώρες μετά τη διατύπωσή της απερρίφθη η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη θέσπιση πλαφόν τους φόρους των καυσίμων ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, όταν αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με...
ρεπορτάζ της Δήμητρας Σκούφου, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόταση αυτή σκόνταψε σε δημοσιονομικούς περιορισμούς και, για αυτό, απερρίφθη από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η πρόταση προέβλεπε τη συγκράτηση της τελικής τιμής στην αντλία», με ένα πλαφόν ενός ευρώ στο συνολικό φόρο ανά λείτρο. Αν εφαρμοζόταν, «θα λειτουργούσε ανασταλτικά στις αυξήσεις που προκύπτουν στη λιανική τιμή από την άνοδο των διεθνών τιμών».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας από το υπουργείο Οικονομικών, η υιοθέτηση μιας τέτοιας πρότασης «θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες εσόδων, τις οποίες δεν θα μπορούσε να αντέξει ο προϋπολογισμός στη σημερινή συγκυρία»...
BHMA.



Read more...

«Όργιο» διαφθοράς με παρανομίες και διπλοθεσίτες στο Δημόσιο!

«Όργιο» διαφθοράς με παρανομίες και διπλοθεσίτες στο Δημόσιο!
Το αστρονομικό ποσό των 105 δισ. ευρώ δανείστηκε το 2009 η Ελλάδα, όπως καταδεικνύει η έκθεση του Eλεγκτικού Συνεδρίου! Εξ αυτών, τα 658 εκατ. ευρώ δόθηκαν για παράνομες αναθέσεις, προμήθειες, και παρανομίες στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.


Στην έκθεση αναφέρονται παραδείγματα όπως:

* Έξοδα παράστασης για αιρετά όργανα χωρίς να το δικαιούνται
* Υπάλληλοι που πληρώνονται με το μισθολογικό κλιμάκιο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς να έχουν ούτε καν απολυτήριο Λυκείου
* Παράνομη καταβολή αμοιβών σε δικηγόρους
* Παράνομη καταβολή αμοιβής σε ιδιώτες για εργασίες που έπρεπε να γίνουν από Δημοτικούς υπαλλήλους
* Παράνομη κατάταξη υπαλλήλων σε ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια.

Η λίστα συνεχίζεται
με τις παράνομες καταβολές αδείας σε υπαλλήλους, παράνομες προσλήψεις ειδικών συνεργατών Δημάρχου χωρίς να προβλέπονται οι σχετικές θέσεις στο Δήμο και μη νόμιμη καταβολή οικογενειακού επιδόματος.

Αλλά και στο σκέλος της είσπραξης των φόρων, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Κατά 25% έπεσε έξω στις προβλέψεις του ο κρατικός προϋπολογισμός του 2009. Υπολογιζόταν αρχικά να εισπραχτούν συνολικά 67,3 δισ. αλλά τα 16,840 δισ. αποδείχθηκαν «μαγική εικόνα», αφού δεν ξεπέρασαν τελικά τα 50,5 δισ. ευρώ –με τις γνωστές επιπτώσεις στο δημόσιο έλλειμμα και την πορεία της χώρας. Ειδικά στα φορολογικά έσοδα η υστέρηση άγγιξε τα 12,8 δισ. (-25,2% έναντι του στόχου).

Το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε (χωρίς αποτέλεσμα) να επιχορηγήσει με 15.000 ευρώ πολιτιστικούς συλλόγους που είχαν επιχορηγηθεί και μέσα στο 2009, αναφέρεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα, «κόπηκε» ένταλμα πληρωμής για συμβασιούχους έργου ύψους 42.000 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών, που προσπάθησε να πληρώσει τους συμβασιούχους δίνοντας αναδρομική ισχύ στις συμβάσεις έργου που είχαν υπογραφεί!

Στο υπουργείο Ναυτιλίας δεν εγκρίθηκε η καταβολή αποζημίωσης 74.186 ευρώ σε γιατρούς που συμμετείχαν σε Υγειονομικές Επιτροπές, αφού το θεσμικό πλαίσιο για να καθορίσει τις αμοιβές τους ήταν ανύπαρκτο.

Γιατρός του ΕΣΥ διεκδικούσε χρήματα για συμμετοχή σε επιτροπές και εφημερίες, με τις οποίες ο μισθός του θα ξεπερνούσε ακόμη κι εκείνον ενός αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας.


Με πληροφορίες από skai।gr/protothema.gr
http://newpost.gr

Read more...

Ανοίγματα Βενιζέλου προς την κοινωνική πτέρυγα σηματοδοτούν η Φώφη και ο Καρχιμάκης

Ανοίγματα Βενιζέλου προς την κοινωνική πτέρυγα σηματοδοτούν η Φώφη και ο Καρχιμάκης
Στο επιτελείο του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ επικρατούν σιγά-σιγά δεύτερες σκέψεις, που απέχουν παρασάγγας από την αρχική πρόθεση της ολοκληρωτικής επιβολής στο κόμμα αλλά και του ελέγχου σε αυτό. Έτσι μετά την απόβαση και κατάληψη των Βενιζέλικών στην Ιπποκράτους, τους καυγάδες για τις κούτες και τις μπουχάρες, και μερικούς εσωτερικούς καυγάδες ανάμεσα στους ίδιους τους βενιζελικούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, τα πράγματα πήραν μια απροσδόκητη τροπή. Η πρώτη είδηση είναι πάντως, ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης μένει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Η δεύτερη είδηση είναι ότι η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκολύνεται ο προεκλογικός αγώνας του Χρήστου Παπουτσή. Και των Σκανδαλίδη - Άννας Διαμαντοπούλου, φυσικά, αλλά αυτοί δεν ανήκουν στην κοινωνική πτέρυγα

Η αλήθεια είναι ότι ο γραμματέας δεν διευκόλυνε το Βενιζέλο, υποβάλλοντας την παραίτηση του την Κυριακή, όπως όλοι περίμεναν.

Από την άλλη πλευρά ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν του τη ζήτησε και δεν σκοπεύει να το κάνει. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Οι ψηφοφόροι του κοινωνικού ρεύματος μπορεί να μην είναι πολλοί πια για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν είναι ούτε και αμελητέοι. Αυτούς που ακόμα είναι ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος τους χρειάζεται στις 6 Μαΐου, και για να αυγατίσει τα ποσοστά του αλλά και για να μην αφήσει το ρεύμα Λούκας-Καστανίδη να φουσκώσει.

Με την Μαριλίζα εκτός, τον Παπουτσή να δίνει υπέρτατη μάχη για να εκλεγεί και τον Καρχιμάκη αποκεφαλισμένο θα δημιουργούσε όμως την εντύπωση ότι η πτέρυγα αυτή βρίσκεται υπό διωγμό. Αυτό ο Βενιζέλος δεν το θέλει και γι’ αυτό κρατάει τον Καρχιμάκη στη θέση του.

Πληροφορίες μάλιστα λένε, ότι θα ακολουθήσουν κινήσεις και ανοίγματα προς την πτέρυγα αυτή και τους εκπροσώπους της, στο αμέσως προσεχές διάστημα…

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου!

Αποχή από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου


Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Με αυτό τον τρόπο εκδηλώνουν την διαμαρτυρία τους στα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζουν, οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό και τους συμπολεμιστές τους.

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία και κοινοποίησε στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού, που έχει το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ η Γενική Γραμματέας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ηπείρου και Κέρκυρας, Νίκη Θεοδωρίκα ανακοίνωσε την αποχή από την φετινή παρέλαση.

Read more...

Ούτε πανηγυρισμός, ούτε εφησυχασμός από την εκτέλεση του προϋπολογισμού: Βαθαίνει η ύφεση και εντείνεται ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Από το γραφείο τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μόνο πανηγυρισμό και εφησυχασμό δεν πρέπει να προκαλούν τα στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του 2012 που δημοσιεύθηκαν χθες. Οι εκτιμήσεις μας ότι η πολιτική της ύφεσης θα εκτροχιάσει, αντί να σταθεροποιήσει, τα δημόσια οικονομικά δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν οφείλεται στη βελτίωση των βασικών μεγεθών που επηρεάζουν μόνιμα τα έσοδα και τις δαπάνες, αλλά στην αύξηση των εισροών από πόρους της Ε.Ε. (κατά 587 εκ.€) και στη συνεχιζόμενη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) (κατά 64 εκ.€). Χωρίς τις εισροές αυτές και χωρίς την περικοπή του ΠΔΕ το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι για ακόμα μια φορά αρνητικό.

Συγκεκριμένα:

  • Το πρωτογενές έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού χωρίς το Π.Δ.Ε. αυξήθηκε το α’ δίμηνο του 2012 σε σχέση με το α’ δίμηνο του 2011 κατά 93 εκατ. ευρώ, δηλαδή 6,6% (από -1.402 εκατ. ευρώ σε -1.495 εκατ. ευρώ).
  • Οι πρωτογενείς δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού αυξήθηκαν το α’ δίμηνο του 2012 σε σχέση με το α’ δίμηνο του 2011 κατά 300 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,7% (από 8.109 εκατ. ευρώ σε 8.408 εκατ. ευρώ).
  • Ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων μειώθηκε το α’ δίμηνο του 2012 σε σχέση με το α’ δίμηνο του 2011 κατά 61 εκατ. ευρώ, δηλαδή -4% (από 1.504 εκατ. ευρώ σε 1.443 εκατ. ευρώ) ως απόρροια της συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, των μισθών και εισοδημάτων και της δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
  • Τα έσοδα από εμμέσους φόρους σημείωσαν σημαντική πτώση το α’ δίμηνο του 2012 σε σχέση με το α’ δίμηνο κατά 160 εκατ. ευρώ, δηλαδή -3,2% (από 5.028 εκατ. ευρώ σε 4.869 εκατ. ευρώ). Ιδιαίτερα τα έσοδα από ΦΠΑ μειώθηκαν κατά -13,8%, γεγονός που αναδεικνύει την στρέβλωση που έχει επέλθει στην οικονομία από την αύξηση των συντελεστών εμμέσων φόρων.

Όσο συνεχίζεται η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας που βαθαίνει την ύφεση και φορτώνει υπέρμετρα φορολογικά βάρη στα χαμηλότερα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, τόσο ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός θα εντείνεται.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει προτάξει συγκεκριμένες επιλογές που στηρίζουν την ανάπτυξη και βάζουν τάξη στα δημόσια οικονομικά. Προτείνει ένα εναλλακτικό ρεαλιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που καταπολεμούν τη σπατάλη στο δημόσιο τομέα, μειώνουν δραστικά τη φοροδιαφυγή, την απόκρυψη εισοδημάτων και περιουσιών, το μαύρο χρήμα και την παραοικονομία

koinonikisymfonia.gr


Read more...

Η Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η επιλογή Βενιζέλου


Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από την Ιπποκράτους.

Η κ. Γεννηματά θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, αφού παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας ΥΠΕΣ.

Επίσης, αναμένεται να παραιτηθεί από την κυβέρνηση εντός της ημέρας και στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Έχω συνηθίσει να δίνω μάχες και το ίδιο θα κάνω και τώρα» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

«Η Φώφη Γεννηματά κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη για τη θέση του εκπροσώπου, με βάση τα κριτήρια της ενότητας, της αξιοκρατίας, της συστράτευσης και της στόχευσης της νίκης που έθεσε στις δηλώσεις και τις ομιλίες του μετά την εκλογή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος» ανέφεραν πηγές της Ιπποκράτους, προσθέτοντας ότι «η κ. Γεννηματά θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα πλαισιωθεί και από τον Τομέα Επικοινωνίας και από το Γραφείο Τύπου».

Τις επόμενες ημέρες η εκλογική επιτροπή

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι «τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της εθνικής εκλογικής επιτροπής, στην οποία θα μετέχουν αφενός το Πολιτικό Συμβούλιο και όσοι ασκούν θεσμικού χαρακτήρα λειτουργίες, (ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, ο γραμματέας της ΚΟ, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γραμματέας της Νεολαίας, κά) και όλα ανεξαιρέτως τα κορυφαία στελέχη, τα οποία θα μετέχουν στη διαμόρφωση και την εκφορά του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στον πολιτικό σχεδιασμό.

Επίσης, στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή θα μετάσχει ανάλογος αριθμός νέων στελεχών από διάφορους χώρους (Βουλή, κοινωνία των πολιτών, επιστημονικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κ.ά.).

Οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός στην εκλογική επιτροπή, δεν θα απουσιάσει κανείς από όσους πρέπει να μετέχουν (Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Ευθυμίου, Χ. Παπουτσής, Μ. Ανδρουλάκης, κ.ά.).

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άρχισε ήδη η επεξεργασία τους με στόχο η ανανέωση να υπερβεί το 60%. Έμφαση δίνεται στα νέα πρόσωπα και στις νέες ηλικίες, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορικά με την στελέχωση του κομματικού μηχανισμού, «θα κληθούν να βοηθήσουν οι πάντες σε κεντρικό, περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο», ενώ τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στους υπευθύνους των τομέων και θα προχωρήσει στην στελέχωση του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τα «βασικά δίκτυα»του ΠΑΣΟΚ (γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών, τοπική αυτοδιοίκηση, κ.ά.).

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι συγκροτείται προγραμματικό επιτελείο, στο οποίο πέρα από τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, κλπ, που χειρίζονται διάφορα επιμέρους θέματα) θα κληθούν να συνεισφέρουν και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το ΙΣΤΑΜΕ, η αναδιάρθρωση του οποίου σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η απελευθέρωση των ταξί συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο

Διαφωνίες για τις ρυθμίσεις από την τρόικα


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, Πέμπτη, πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Το Υπουργικό ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε, επειδή -σύμφωνα με πληροφορίες- η τρόικα εξέφρασε διαφωνίες στς ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 15:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Το υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέμενε την γνωμάτευση την τρόικας στην πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο για την ρύθμιση του επαγγέλματος και περιλαμβάνει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν επίσης θέματα για το λεγόμενο Ψηφιακό Μέρισμα, ζητήματα τηλεπικοινωνιών, καθώς και επί μέρους διατάξεις που θα ρυθμίζουν νομοθετικά ζητήματα διαφόρων υπουργείων.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας, στο επίκεντρο βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την παροχή κινήτρων για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νίκος Κοτζιάς: Εκλογές – Περίπατος ή σκληρή ανηφόρα;

http://www.epikaira.gr

Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έχουν το ηθικό δίκαιο με το μέρος τους. Δεν πείθουν, όμως, ακόμα ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση…

Όλα δείχνουν ότι η τρόικα θα επιτρέψει να διεξαχθούν εκλογές. Θα το κάνει διότι, πρώτον, ήδη διασφάλισε όσο μπορούσε τα συμφέροντά της στην Ελλάδα. Επέβαλε να αποδεχτεί η κυβέρνηση του νέου ραγιαδισμού το προβάδισμα των συμφερόντων των δανειστών και της Γερμανίας έναντι εκείνων του ελληνικού λαού, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου. Τα Μνημόνια, οι ειδικοί λογαριασμοί και τα ταμεία, όλ’ αυτά είναι εργαλεία προς μια τέτοια κατεύθυνση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι βλέπει πως το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Συμφώνησε, λοιπόν, καταρχάς, να γίνουν οι εκλογές πριν από τον Ιούνιο του 2012, όταν θα γίνει «επικαιροποίηση» του Μνημονίου 2 και θα αποκαλυφθούν οι μεγάλες καταστροφικές δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι εκλογές θα είναι δύσκολες για τις δυνάμεις σωτηρίας της χώρας. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν έχουν πείσει ακόμα πως μπορούν να δράσουν με την απαιτούμενη ενότητα και αποφασιστικότητα προς όφελος της χώρας. Επίσης, δεν προβάλλουν με την ίδια επάρκεια τις προτάσεις τους μ’ εκείνη που προβάλλουν την κριτική τους. Συχνά δε, επιπλέον, τα ΜΜΕ του Κόμματος του Μνημονίου παρουσιάζουν απόψεις ή δράσεις των αντιμνημονιακών δυνάμεων ως καρικατούρες πολιτικής, προκειμένου να αποτρέψουν τους πολίτες να ακούσουν με προσοχή το περιεχόμενό τους. Οι δυνάμεις σωτηρίας δεν κατάφεραν να συμπορευτούν όπως εκείνες του Κόμματος του Μνημονίου στην κυβερνητική εξουσία ως προς τα συμφέροντα και των τραπεζιτών και της εργολαβικής διαπλοκής.
Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έχουν το ηθικό δίκαιο με το μέρος τους. Έχουν την πολιτική κριτική δική τους. Δεν πείθουν, όμως, ακόμα ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Και το ζητούμενο σήμερα είναι μια άλλη, διαφορετική κυβέρνηση. Αρνητικά επιδρά δε και το γεγονός ότι συχνά απασχολούνται περισσότερο με την υπεράσπιση των δικών τους «κεκτημένων» και λιγότερο με την οργάνωση ενός ευρύτατου μετώπου σωτηρίας της χώρας. Ορισμένες από τις δυνάμεις αυτές, μάλιστα, δείχνουν να έχουν εγκλωβιστεί σε μια ανιστόρητη γραφειοκρατική λογική και επιμένουν να θέτουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς».
Η κύρια δυσκολία μπροστά στις εκλογές δεν θα είναι, ασφαλώς, οι υπαρκτές αδυναμίες του αντιμνημονιακού μετώπου, που έχουν κι αυτές τη σημασία τους. Το κύριο πρόβλημα θα είναι οι επιλογές του Κόμματος του Μνημονίου ως προς την ατμόσφαιρα και τις υλικοτεχνικές προϋποθέσεις των εκλογών. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι διεθνή συμφέροντα, καθώς και –ειδικότερα– γερμανικοί θεσμοί θα παράσχουν τεράστια υλικοτεχνική βοήθεια, όπως και χρήματα στα κόμματα που κυβερνούν αλλά και σε αυτά που θα δείξουν διάθεση να στηρίξουν ή ακόμα και να συμμετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση των Μνημονίων. Μια κυβέρνηση η οποία πιθανότατα θα αναλάβει την υλοποίηση του Μνημονίου 2, καθώς και την προώθηση του Μνημονίου 3 αλλά και της χρεοκοπίας της χώρας. Είναι βέβαιο ότι οι τροϊκανοί θα διαθέσουν τμήμα των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών κερδών τους από την Ελλάδα προς όφελος των στηριγμάτων τους στο εσωτερικό της χώρας.

Ως προς την ατμόσφαιρα εντός της οποίας θα διεξαχθούν οι εκλογές ήδη έχουμε λάβει μια πρώτη γεύση κατά την επικύρωση των Μνημονίων και τις τρίμηνες επικαιροποιήσεις। Θα είναι μια άγρια ατμόσφαιρα εις βάρος των δυνάμεων σωτηρίας της χώρας. Μια ατμόσφαιρα ύβρεων, βίας ψυχικής και σωματικής, συνεχούς προπαγάνδας και συσκότισης του τι λέει ποιος. Μια ατμόσφαιρα προβολής μικροπολιτικής λάσπης και άλλων τινών. Εκείνοι που κέρδισαν μέσα στην κρίση θα δώσουν σκληρό αγώνα, διαθέτοντας υπεροπλία μέσων και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά έλλειψη αναστολών. Κατά συνέπεια, ο προεκλογικός αγώνας κάθε άλλο παρά περίπατος προβλέπεται για τις δυνάμεις του δικαίου, της αλήθειας και της σωτηρίας της Ελλάδας…

http://papaioannou


Read more...