Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Οι Δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες της Κατοχής (Ονόματα)


Πολύ γνωστά και ισχυρά ονόματα της μεταπολεμικής εποχής που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ!

Read more...

Προς άρση της επιστράτευσης των ναυτικών...


Ο Βαρβιτσιώτης εισηγήθηκε την άρση της επίταξης
Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εισηγήθηκε την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών στον πρωθυπουργό.

Το σύνολο των...
πληρωμάτων για τα Επιβατηγά, Επιβατηγά Οχηματαγωγά και Φορτηγά Οχηματαγωγά πλοία του Εμπορικού Ναυτικού είχαν υπαχθεί σε καθεστώς πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης υπηρεσιών, από το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2013.
«Σήμερα, υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημά της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνουμε τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει μαζί της, με κοινό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας. Στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βγει η χώρα από την κρίση, ο Έλληνας ναυτικός διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου. Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει υπογραμμίσει, ότι η 24ωρη απεργία των ναυτικών, στις 6 Νοεμβρίου, δεν είναι μία τυχαία διαμαρτυρία αλλά κινητοποίηση επιβίωσης και αντίστασης.«Οι Έλληνες ναυτεργάτες πρώτοι από όλους έχουν νοιώσει στο “πετσί” τους τη μάστιγα της ανεργίας, τις συνεχείς απολύσεις, τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους στον χώρο της ακτοπλοΐας και την απεμπόληση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή της.Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποφάσισαν απο 1ης Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου να προχωρήσουν σε μείωση του ξενοδοχειακού προσωπικού κατά 50% εκμεταλλευόμενες το άρθρο 29 του νόμου 4150 του 2013 περί καθορισμού οργανικής σύνθεσης.

Read more...

Τι θα ζητήσουν οι δανειστές Επιστρέφει στις 4 Νοεμβρίου η Τρόικα για το νέο «παζάρι»



Από 500 εκατ. έως 2,5 δισ. ευρώ μπορεί να κυμανθεί το ύψος των πρόσθετων μέτρων - Πρώτο θέμα στην ατζέντα το Ασφαλιστικό - Το πακέτο λιτότητας μπορεί να περιλαμβάνει αυξήσεις έως 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, αλλά και στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Άμεση επανεκκίνηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα που έμειναν «στη μέση», ώστε να διαλυθούν τα σύννεφα ανησυχίας για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η έλευση της Τρόικα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη για τις 4 Νοεμβρίου, ακόμα και αν δεν μετέχει (αρχικά τουλάχιστον) ο κ. Πολ Τόμσεν στην αποστολή! Αυτό μπορεί να συμβεί, αν οι γιατροί απαγορεύσουν στον κ. Τόμσεν να πετάξει στην Αθήνα, λόγω μίας επέμβασης που έκανε στη μέση του, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Στην περίπτωση κωλύματος του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, τον κ. Τόμσεν θα τον αντικαταστήσει ο Ινδός συνεργάτης του, κ. Ρίσι Γκογιάλ. Νωρίτερα, από τα μέσα της εβδομάδας κιόλας, θα αρχίσουν να καταφτάνουν και τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών.

Μετά το αδιέξοδο στις πολιτικές διαβουλεύσεις Σαμαρά με τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ "ύψωσε τους ώμους" και παρέπεμψε στους ελεγκτές της Τρόικα για τα περαιτέρω, η Αθήνα θέλει να επιστρέψει άμεσα η ομάδα Τόμσεν και να παραμείνει στην Αθήνα για τουλάχιστον 10-15 μέρες, ώστε να φανεί ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και να μην μένουν σκιές ότι έχει "βαλτώσει" το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Άμα τη επιστροφή της Τρόικα, θα αρχίσει το παζάρι για τα μέτρα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, για τα οποία κάνει λόγο η Αθήνα, που μπορεί όμως να φτάσουν και στα 2-2,5 δισ. όπως ζητά η Τρόικα.

Ασφαλιστικό και ΕΑΣ... για αρχή

Αν, βάσει του σχεδίου αυτού, επιστρέψει σε μία εβδομάδα η Τρόικα, θα τεθούν αυτομάτως τρία θέματα:

- Να κλείσουν «εδώ και τώρα» οι εκκρεμότητες για τη δόση του ενός δισ. ευρώ: η Τρόικα ζητά λουκέτο σε ΕΑΣ και δίνει πίστωση χρόνου στη ΛΑΡΚΟ, εάν και εφόσον πει «ΝΑΙ» και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομσιόν για τις κρατικές ενισχύσεις.

- Να συμφωνηθεί το ύψος της «μαύρης τρύπας» στον προϋπολογισμό του 2014, που η κυβέρνηση το υπολογίζει στα 500 εκατ. (με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο), αλλά η Τρόικα το ανεβάζει στα 2-2,5 δισ.

- Να "κλειδώσουν" τα βασικά μέτρα του 2014 με πρώτο πεδίο εφαρμογής το Ασφαλιστικό, όπου η Τρόικα «ψάχνεται» για μέτρα ύψους 0,5-1 δισ. ευρώ.

Η τρόικα ζητά εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά ότι όλες οι απαιτήσεις τους έχουν γίνει αποδεκτές. Επιπλέον, όμως, εκτός από τα μέτρα αυτά, κυβέρνηση και Τρόικα συζητούν και άλλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθεί το «κενό» του 2015-2016, το οποίο η Τρόικα το υπολογίζει σε 5 δισ. ευρώ.

Το νέο πακέτο λιτότητας που συζητείται μπορεί να περιλαμβάνει και μέτρα που είχαν μείνει «στο συρτάρι», όπως οι αυξήσεις έως 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, αλλά και στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Επίσης, έχουν προταθεί η κατάργηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, η διατήρηση έως το 2016 της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα των φορολογουμένων, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά με στόχο την είσπραξη 215 εκατ. ευρώ και η εκ νέου αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Θεωρείται δύσκολο όμως, έστω και μετά από 10-15 μέρες συζητήσεων στην Αθήνα, να κλείσουν όλα αυτά τα θέματα, η επίλυση των οποίων θα μετατεθεί πιθανότατα για λίγες μέρες αργότερα, σε μία επόμενη επάνοδο των ελεγκτών -αφού πρώτα συγκροτηθεί κυβέρνηση στο Βερολίνο- που θα διαρκέσει από τα τέλη Νοεμβρίου και έως σχεδόν τα Χριστούγεννα.
protothema.gr

Read more...

Το πάρτι συνεχίζεται: 150 φορείς του Δημοσίου ζουν ακόμη στο "λεφτά υπάρχουν"



Τι περιλαμβάνει η επιστολή του Χρ. Σταικούρα για ελέγχους σε 150 φορείς του Δημοσίου
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία αλλά και σε όλους τους εποπτευόμενους από το δημόσιο φορείς ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο οικονομικών για να καταγράψει όλες τις υπηρεσίες που ακόμη και σήμερα αρνούνται να εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο.
Με εντολή του Χρ. Σταικούρα οι έλεγχοι του γενικού λογιστηρίου θα ξεκινήσουν από τους περίπου 150 φορείς του δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε μισθούς και επιδόματα που δεν θα έπρεπε να καταβάλλονται.
Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Σταικούρας προς όλους τους υπουργούς επισημαίνει:
- Τα υπουργεία έχουν ξεφύγει από τα ανώτατα όρια δαπανών που προβλέπονται
- Τα υπουργεία παραπλανούν το ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας επιχορηγήσεις προς τους φορείς που εποπτεύουν οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις επιχορηγήσεις που δηλώνουν οι ίδιοι οι φορείς.
- Οι λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων έχουν υπερβεί τα ανώτατα όρια
- Πολλοί από τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο
- Εγκρίνεται από την αρχή κάθε έτους το ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων υπερωριών (20 ώρες τον μήνα) και για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, ενώ ο νόμος ορίζει σαφώς ότι θα πρέπει να καταβάλλονται κατ' εξαίρεση και μόνο για αυτούς που τις δικαιούνται.
Ταυτόχρονα ο κ. Σταικούρας διατάσσει άμεσους ελέγχους εντός των προσεχών 10 ημερών στους πρώτους 14 φορείς του δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις μισθολογικής σπατάλης.

Read more...

Έως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου Αρχίζει την Παρασκευή η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος


Αρχίζει την Παρασκευή η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 έως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου (3 Νοεμβρίου) είναι η μία από τις επτά Κυριακές του έτους κατά τις οποίες τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά και σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

Ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (mid-season sales) προβλέπεται από το νόμο 4177/2013.

Βάσει του νέου πλαισίου εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο:

  • το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος)
  • από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου (τακτική εκπτωτική περίοδος)
  • το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος)
  • από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου (τακτική εκπτωτική περίοδος)
Οι δέκα ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο, είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Την Τρίτη το ασφαλιστικό στη Βουλή Δεν θα θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης, τονίζει ο υπουργός Εργασίας


Δεν θα θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης, τονίζει ο υπουργός Εργασίας
To νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό φτάνει στη Βουλή την Τρίτη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ισχύουν σήμερα, ούτε για τις γυναίκες που δικαιούνται πρόωρη σύνταξη λόγω ανήλικων τέκνων, δήλωσε στο Mega ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή ασφαλιστικά ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ. «Η εξίσωση είναι δύσκολη, θα εξαντλήσω τις προσπάθειες να μη θιγούν οι συνταξιούχοι αυτής της ομάδας» είπε.

Είπε επίσης ότι θα μειωθούν τα εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς το ποσοστό της μείωσης. Πρόσθεσε ότι εάν δεν «κάναμε την παρέμβαση δεν θα υπήρχαν πλέον εφάπαξ».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει την Τρίτη στη Βουλή θα εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014. Τα 100 εκατομμύρια θα βρεθούν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των εργοδοτών, που θα ισχύσει από 1/12/2013.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 80 εκατ. ευρώ θα αντληθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής, δηλαδή από φόρους που θα κερδίσει το κράτος, αλλά θα ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας.

Τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα εξευρεθούν από το Κέντρο Ελέγχου Εισπράξεων Ασφαλιστικών Εισφορών. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε εισπρακτική εταιρία που ανήκει σε τράπεζα, η οποία οφείλει στο κράτος 7,5 εκατ. ευρώ. Από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα εξευρεθούν 150 εκατομμύρια.

Ακόμη ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα γίνεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων. Προανήγγειλε, τέλος, ότι θα υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση και των προνοιακών επιδομάτων που δίνουν οι δήμοι.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στόχος η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ Την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό


Την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί την τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο στοχεύει εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων, όσο και το δημοσιονομικό κενό του 2014 κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.

Μιλώντας την Κυριακή στο Mega, o υπουργός Εργασίας έβαλε φρένο στα σενάρια περί παρεμβάσεων στο καθεστώς πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας, όπως υφίστανται σήμερα».

Ο κ. Βρούτσης, διευκρίνισε πάντως ότι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 -όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία- δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων.

Σε ό,τι αφορά στα ευγενή ταμεία (ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες) ο ίδιος τόνισε ότι το μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι εργοδοτικές εισφορές, θα μειωθούν όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο στα επίπεδα του ΙΚΑ, χωρίς να υπάρξει μείωση συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση των 500 εκατ. ευρώ στην οποία στοχεύει το νομοσχέδιο, το υπουργείο Εργασίας στοχεύει να προέλθει από:

  • Την καταγραφή και των εισφορών για εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) από το Δεκέμβριο του 2013.
  • Την απευθείας αναγραφή των ποσών των συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις, με στόχο την πάταξη του φαινομένου της μη δήλωσης των πραγματικών ποσών
  • Την αναζήτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που θα προχωρά και σε κατασχέσεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.
  • Τις μηνιαίες διασταυρώσεις των εισφορών που καταβάλλονται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.
  • Την επέκταση του προστίμου των 10.550 ευρώ και στους εργοδότες που δεν δηλώνουν εργαζόμενους στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
Ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ του Δημοσίου. «Από 1/1/2014 με την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου εξορθολογίζεται το σύστημα και πράγματι εδώ θα υπάρχει μια απομείωση του εφάπαξ. Δεν είμαι έτοιμος να πω ποσοστό. Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια η προσαρμογή», είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

103 και 92 ετών σήμερα Βίντεο: Λεβέντες γέροντες αφηγούνται τις μάχες του '40


Βίντεο: Λεβέντες γέροντες αφηγούνται τις μάχες του '40
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ήταν στρατιώτες στο Ελληνοαλβανικό Μέτωπο, έχοντας γράψει ηρωικές στιγμές αυτοθυσίας αποκλειστικά για ιδανικά.
 
O 103χρoνος Αριστείδης Κασάρας και ο 92χρoνος Αριστοτέλης Παπαντώτης, παλιοί πολεμιστές στο μέτωπο του '40, θυμούνται την ιταλική επίθεση που εκδηλώθηκε στις 05:00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου και διηγούνται στον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος TV», με κάθε λεπτομέρεια την πορεία προς το μέτωπο και τις μάχες που πήραν μέρος στις χιονισμένες πλαγιές της Πίνδου και των μακεδονικών βουνών
 
Τα χρόνια κατέβαλαν το κορμί του 103 χρόνου Αριστείδη Κασάρα, αλλά όχι το πνεύμα του μαχητή.
 
Το αγέρωχο βλέμμα του θυμίζει ακόμη εκείνο το παλικάρι, με την ατσάλινη θέληση, που πολέμησε απέναντι στα βαριά ιταλικά οπλικά συστήματα του μηχανοκίνητου πεζικού, μέσα σε υγρά χαρακώματα.
 
Σεμνοί, όπως όλοι οι πραγματικοί ήρωες, ήρεμοι και πράοι, χωρίς να κάνoυν χρήση των τίτλων τους, αναφέρονται στους  αγώνες, στο μέτωπο κι την αντίσταση που τού χάρισαν μετάλλια, τραύματα και τονίζουν:
 
«Πέφταμε, σηκωνόμασταν, ξαναπέφταμε και πάλι σηκωνόμασταν και συνεχίζαμε. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε, δεν έπρεπε, ήταν ανάγκη να νικηθεί ο εχθρός».



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δήλωσε Ρουμάνος Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο νεαρός που μοιάζει με το σκίτσο του Μπεν Νίνταμ


Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο νεαρός που μοιάζει με το σκίτσο του Μπεν Νίνταμ
Σκίτσο για το πώς πιστεύεται ότι θα ήταν ο μικρός Μπεν σε ηλικία 21 ετών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λεωκωσία, Κύπρος
Eντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λεμεσό ο νεαρός άνδρας που αναζητείτο βάσει της ομοιότητάς του με σκίτσο της βρετανικής αστυνομίας για το πώς υποθέτει ότι θα είναι σήμερα ο μικρός Μπεν Νίνταμ, που είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια στην Κω, όταν ήταν ενάμιση έτους.

Ο νεαρός εντοπίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, όπου λήφθηκε το βίντεο, το οποίος είχε σημάνει συναγερμό στις Αρχές.
Την πληροφορία για το νεαρό έδωσαν γείτονες που τον αναγνώρισαν από φωτογραφία.

Ο νεαρός ανέφερε ότι είναι ηλικίας 22 χρόνων, ότι κατάγεται από τη Ρουμανία και βρίσκεται στην Κύπρο από το Φεβρουάριο, όπου διαμένει με θείους του κοντά στην εκκλησία, καθώς -όπως είπε- οι γονείς του βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο ίδιος συνεργάζεται με τις Αρχές και έδωσε ήδη έδωσε ήδη αίμα για εξετάσεις DNA.

Το αρμόδιο τμήμα της κυπριακής Αστυνομίας για την Ιντερπόλ, με κατεπείγον μήνυμα, πληροφόρησε την Ιντερπόλ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας, ώστε να αποσταλεί επειγόντως στην Κύπρο το γενετικό υλικό των γονιών του Μπεν, για να γίνει ταυτοποίηση.

Ο νεαρός ανέφερε ότι αναγνώρισε τον εαυτό του στο βίντεο και στις φωτογραφίες, αλλά φοβόταν να επικοινωνήσει με την Αστυνομία γιατί δεν ήξερε γιατί τον αναζητούσαν οι Αρχές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κλήσεις από υπαλλήλους χωρίς στολή Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα


Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου η ελεγχόμενη στάθμευση.

Το έργο της δημοτικής αστυνομίας, που καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση, αναλαμβάνουν υπάλληλοι χωρίς στολή, που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων.

Θα φέρουν ειδική ταυτότητα, σε ευκρινές σημείο και θα μπορούν εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Αθηναίων, ήδη οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνουν οδηγούς για την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης από τις 29 Οκτωβρίου και αφήνουν σημειώματα σε αυτοκίνητα τα οποία είναι σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή τονίζει ότι παραμένει το αίτημα του Δήμου Αθηναίων προς τα αρμόδια υπουργεία «για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ως διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθούν αρτιότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη λειτουργία της πόλης».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς» Παπούλιας: Να γνωρίζουν ότι ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω


Παπούλιας: Να γνωρίζουν ότι ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω
Ο Κάρολος Παπούλιας μιλά στους δημοσιογράφους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
«Τιμούμε την επέτειο από την πρώτη νίκη ενάντια στη χολέρα του φασισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσει η Ευρώπη. «Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο» τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Έλληνες δεν έχουν πέσει ποτέ θύματα εκβιασμού.
9 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από τη δήλωση του Προέδρου: «Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938.

» Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση.

» Και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς.»

Αβραμόπουλος: Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα

«Ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι το μήνυμα που στέλνει η σημερινή μέρα σε όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα. Να σταματήσουμε να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά» συνέχισε ο υπουργός, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δυσκολία, όπως πολλές άλλες  στο παρελθόν.

Ομαλά η παρέλαση

Η παρέλαση κύλησε χωρίς απρόοπτα, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα να τηρήσει το γράμμα του νόμου και να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων.

Το ζήτημα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να μην παραστούν στην παρέλαση εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Η αντιπαράθεση πήρε νέα τροπή μετά τις δηλώσεις Τζιτζικώστα για το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην δώσει τελικά το «παρών» στην στρατιωτική παρέλαση ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...