Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Άνευ απόχρωσης... εμπάθεια



Δεν είχα σκοπό να γράψω σήμερα κάτι για τα γενέθλια του Γ. Παπανδρέου, αλλά μετά από το παραπάνω δημοσίευμα, που στάζει εμπάθεια και ξεπερνά ακόμη και την Κέζα του Ψυχάρη, του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου:

να είμαστε όλοι γεροί
και του χρόνου τέτοιο καιρό

να του λέμε τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
στου ΜΑΞΙΜΟΥ!
http://krogias.blogspot.com/


Read more...

Ερώτηση στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Εγνατία...


Μ. Μπόλαρης: «Σε επίσχεση εργασίας και πάλι οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε60! – Απόλυτη η αδιαφορία της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και για την ολοκλήρωση του έργου!»
.
Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης παρεμβαίνει για μία ακόμη φορά υπέρ των εργαζομένων της εταιρίας ΑΤΤΙΚΑΤ, οι οποίοι έχουν κηρύξει για δεύτερη φορά επίσχεση εργασίας, έχοντας μείνει και πάλι απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο (διαβάστε σχετικό δημοσίευμα και εδώ).

Ο βουλευτής κατέθεσε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του Τμήματος Διακοπής της Βουλής, Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η οποία έχει ως εξής:
"Η εταιρία που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων δημοσίων έργων οδοποιίας, και την κατασκευή κρίσιμου μέρους του Αυτοκινητόδρομου Ε60 (Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας) είναι μία από τις «πολύ καλές ελληνικές εταιρίες», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ξεναγώντας τον κ. Πρωθυπουργό στην Εγνατία Οδό. Οι εργαζόμενοι στην εταιρία αυτή ωστόσο μένουν για δεύτερη φορά απλήρωτοι επί...
τέσσερεις μήνες, αναγκαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους με επίσχεση εργασίας.
Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής είναι δραματικές για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, καθώς αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι του Νομού Σερρών βλέπουν να απομακρύνεται για μία ακόμη φορά η ημερομηνία ολοκλήρωσης και παράδοσης στην κυκλοφορία του Οδικού Άξονα Ε60, βασικής υποδομής για την ανάπτυξη της περιοχής.
Σε Ερώτηση που είχαμε καταθέσει με αφορμή την προηγούμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στην ίδια εταιρία, το ΥΠΕΧΩΔΕ προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτε, διότι δήθεν δεν του έγινε καμία καταγγελία. Δυστυχώς για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στην συγκεκριμένη εταιρία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή στην περιοχή μας και έχει την συμπαράσταση των εργαζομένων και συλλογικοτήτων των πολιτών, ώστε οι ισχυρισμοί περί δήθεν άγνοιας να μην αποτελούν πλέον πρόσχημα για την μη ανάληψη της αντίστοιχης ευθύνης.
Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι οι 300 εργαζόμενοι και σε άλλο εργοτάξιο της αυτής εταιρίας στον κόμβο Παναγίας της Εγνατίας Οδού στην περιοχή των Τρικάλων, έχοντας μείνει και αυτοί απλήρωτοι επί 3,5 μήνες, προέβησαν χθες σε αποκλεισμό του οδικού άξονα.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1. Τελεί σε γνώση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην κατασκευή του Οδικού Άξονα Ε60 και κυρίως του γεγονότος ότι η εργοδότριά τους κατασκευαστική εταιρία δεν τους έχει πληρώσει τους τελευταίους τέσσερεις μήνες;
2. Τελεί σε γνώση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην αυτή εταιρία και σε άλλα μέρη της χώρας;
3. Πώς η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων επηρεάζει την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Ε60 και άλλων μερών του προγράμματος οδοποιίας της χώρας μας;
4. Σε ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να προέλθει η Κυβέρνηση ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν άμεσα τα δεδουλευμένα και να πληρώνονται κανονικά στο εξής;
5. Σε ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να προέλθει το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να μην καθυστερήσουν το πρόγραμμα οδοποιίας της χώρας μας;
6. Ποιες είναι οι συνέπειες για εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα και οι οποίες συστηματικά βρίσκονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων;
7. Πότε προβλέπεται τελικά να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο Οδικός Άξονας Ε60;"
http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Οχι στην Αργολίδα με τον ΛΑΟΣ, αλλά στη ...Β' Αθηνών;...


Τι δεν αποκλείει ο Γ. Μανώλης για την "επομένη μέρα" της παραίτησής του
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
.
Διάβασα με προσοχή τη σημερινή δημόσια δήλωση του κ. Μανώλη ο οποίος διέψευσε ότι θα είναι "υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στο νομό Αργολίδας". Λέει για το νομό Αργολίδας.
Δεν αποκλείει όμως να είναι υποψήφιος με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη σε άλλη εκλογική περιφέρεια και συγκεκριμένα στη Β' Αθηνών, μόλις υποβάλει την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ - στις 9 Σεπτεμβρίου, όπως γράφει στην επιστολή του στον πρωθυπουργό.

http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Διακόπηκε ο αποκλεισμός της Εγνατίας - "θα επανέλθουμε" λένε οι εργαζόμενοι...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/

.
Ελεύθερα κινούνται τα οχήματα στην Εγνατία οδό από σήμερα το απόγευμα, καθώς ο οδικός άξονας δόθηκε στην κυκλοφορία από τους εργαζόμενους που τον είχαν αποκλείσει από το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός πως παραμένουν απλήρωτοι για 3,5 μήνες. Η Εγνατία οδός ήταν αποκλεισμένη από το πρωί στον κόμβο Παναγιάς και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή και προς τα Γρεβενά αλλά και προς τα Γιάννενα και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους.
http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Για τη δολοφονική επίθεση στην Κούνεβα...


Από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ
.
Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απόφαση του ανακριτή να κηρύξει το πέρας της δικαστικής έρευνας στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα:
Η απόφαση του ανακριτή να κηρύξει το πέρας της δικαστικής έρευνας στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, προκαλεί προβληματισμό και ερωτηματικά. Αποτελεί, επί της ουσίας, προπομπό να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο της Δικαιοσύνης.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, όπως εκατομμύρια πολίτες της Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πλευρό της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Καταγγείλαμε την εγκληματική επίθεση και απαιτήσαμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επίσης ζητήσαμε διερεύνηση των σχέσεων εργασίας, που αναπτύσσονται στον προβληματικό χώρο των καθαριστριών.
Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο έρευνας και σύλληψης των δραστών καθώς και απόδοσης των ευθυνών, από όπου κι αν προέρχονται.

http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ


Προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον Κ. Καραμανλή έκανε σήμερα ο Μ. Έβερτ. Από το σπίτι του στο Πικέρμι τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό. Άνθρωποι του πρώην προέδρου της Ν.Δ. μας μετέφεραν ότι οι φωνές του Μ. Έβερτ ακούστηκαν έξω από την μονοκατοικία του. "Εγώ σε έβγαλα αρχηγό στον δεύτερο γύρο του συνεδρίου του '97. Εάν κόψεις τον γαμπρό μου από τις λίστες, θα έχει να κάνεις μαζί μου", του είπε. Μετά από αυτό τι λέτε ότι θα κάνει ο Καραμανλής; Θα τον κόψει τον Δούκα ή θα τον συμπεριλάβει στις λίστες;
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ...


Τον Ρουσόπουλο ούτε τον συμπαθήσαμε ποτέ, ούτε του γράψαμε καλά λόγια ποτέ. Άλλο αυτό και άλλο αυτό που κάνει ο Ανδριανός. Ενώ θα μπορούσε ο Ρουσόπουλος να τον είχε διαβάλλει και να του δημιουργήσει προβλήματα με τον Καραμανλή, εν τούτοις τον στήριξε και τον βοήθησε σημαντικά. Ο Ανδριανός βλέποντας ότι ο Αντώναρος είναι αδύναμος και ότι έχει εξαφανιστεί ο Ρουσόπουλος κάνει παιχνίδι μόνος του. Το παίζει παράγοντας και κάνει τις διαρροές που τον ευνοούν. Κούνια που τον κούναγε...
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ...


Τους δουλεύει ο Μανώλης. Διαρρέει ότι θα παραιτηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, μόλις δηλαδή ανοίξει και πάλι η Βουλή. Μέχρι τότε όμως ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Προφανώς περιμένει ο βουλευτής Αργολίδας να κερδίσει χρόνο και να έχουν ξεχαστεί όλα. Μέσα σε αυτό το διάστημα πολλά θα μπορούσαν να συμβούν. Ακόμα και πρόωρες εκλογές όπως ακούγεται έντονα. Είναι η 4η φορά που ο Γ. Μανώλης υποστηρίζει ότι θα παραιτηθεί.
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

"ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ) ΨΗΦΟΦΟΡΕ"!...


Η Μαρία Σπυράκη διάβαζε το μήνυμα του Ρουσόπουλου στους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Αττικής. Το ακούγαμε με...

ιδιαίτερη προσοχή και με ανοιχτό το στόμα. Ποιούς ψηφοφόρους; Αυτούς που ουδέποτε επισκέφθηκε ο Ρουσόπουλος; Ή μήπως αυτούς που ουδέποτε τον ψήφισαν γιατί ήταν πάντα δοτός; Περίεργα πράγματα. Προφανώς ο Ρουσόπουλος ήθελε να αποδείξει ότι δεν λάκισε από τη μάχη. Και ήθελε επίσης να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποτε να πολιτευθεί στην Περιφέρεια Αττικής...

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΚΑΤΡΑΜΙ!


Τον μαύρισαν κανονικά. Βγήκε τηλεφωνικά στο Mega για να εξηγήσει τα ανεξήγητα και τον εμφάνισαν σε ένα πλάνο που ήταν σαν να βρισκόταν μέσα στη ντουλάπα. Κατάμαυρος. Χωρίς φώτα, τον εξαφάνισαν τηλεοπτικά. Ήθελαν να τον εκθέσουν στο Mega και μάλλον το κατάφεραν μαυρίζοντάς τον. Σαν κατάδικος εμφανίστηκε. Λέτε να ήξεραν κάτι για το μέλλον;
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!






Read more...

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


Φοβερές καταγγελίες για τη Νέα Δημοκρατία και τους γαλάζιους βουλευτές της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο ο πολιτευτής της Ν.Δ. στην περιοχή Χρήστος Μοσχανδρέου, για τον οποίο ακούγεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον ΛΑΟΣ. Πριν από λίγο ο Χρ. Μοσχανδρέου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :
Πέρασαν 10 ημέρες από τις ευρωεκλογές και ανέμενα όπως όλοι οι Αιτωλοακαρναάνες και εγώ προσωπικά την επίδειξη πολιτικής ευαισθησίας και ανάλογου πολιτικού θάρρους, όπως και την αυτοκριτική αυτών που τυχαίνει να είναι βουλευτές της Ν.Δ. και οι οποίοι ευθύνονται για τα συντριπτικά αποτελέσματα της Ν.Δ. στο νόμο. Μιλάω για τα ίδια πρόσωπα τα οποία για να επιτύχουν την εκλογή τους έφτασαν ακόμη και το 2004 στην ανθρωποθυσία μου για να την εξασφαλίσουν .Την τελευταία πενταετία δεν έχουν να επιδείξουν ίχνος ουσιαστικού ενδιαφέροντος, έστω και μικρού αποτελέσματος για ένα καυτό πρόβλημα που έχει ο νομό από άκρο σε άκρο , για αυτό και μέσα από την κάλπη οι Αιτωλοακαρνάνες ως πραγματικοί υπεύθυνοι πολίτες έστειλαν ηχηρό πολιτικό ράπισμα με την συντριπτική διαφορά έναντι του ΠΑΣΟΚ – 10% από τις ευρωεκλογές του 2004 και -7% από τις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2007. «Για να αντιληφθούν όλοι ότι τα φιλιά και οι αγκαλίτσες δεν έχουν πέραση στο νομό μας». Ζητούν οι πολίτες με το μήνυμα των ευρωεκλογών σοβαρή ενασχόληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τα καυτά προβλήματα του τόπου μας …. αλλά διερωτώμαι ποιος θα ασχολείται με αυτά ο Βασίλης Μαγγίνας που ως υπουργός άνοιξε αναψυκτήριο με ανασφαλίστους ινδούς διασύροντας την Ν.Δ. και την Αιτωλοακαρνανία πανελλαδικά ή ο Μεγαλοβιλλάρχης της Παλλήνης του 2002 Μάριος Σαλμάς που προσπαθεί από την θέση του υφυπουργού να διασώσει τον εαυτό του διορίζοντας συγγενείς του και μη σε κρατικές θέσεις αποβλέποντας σε προσωπικά και μόνο εκλογικά οφέλη και βέβαια δεν θα ασχοληθώ με τον ανύπαρκτο πολιτικά «σύμβολο» της διαπλοκής , τον ανεπάγγελτο κολωνακιώτη Λιβανό με τα νησιά και τα κότερα που ο σημερινός Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με την ψήφο του συμφώνησε στην παραπομπή του πατρός του σε Εξεταστική το 1996 για την υπόθεση Καζίνο του Λαγονησίου. Έφτασε η ώρα έστω και την υστάτη στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ και οι Βουλευτές του νομού να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα. Να ασχοληθούν με την ανεργία των νέων ανθρώπων που δεν αντέχουν πια τα ανασφάλιστα και ολιγόμηνα stages, που στην πράξη είναι ένα ς απάνθρωπος εμπαιγμός, να ασχοληθούν με το όνειρο θερινής νυχτός το Πλατυγιάλι , με τους παινόμενους αγωνιούντες για την επόμενη μέρα φτωχούς αγρότες που ζουν εφιαλτικά καθημερινά την εξαθλίωση τους και με τα δεκάδες άλλα προβλήματα που μα ς κάνουν να νιώθουμε ότι αυτός ο νομός εξαιτίας της πεντάχρονης πολιτικής και της εγκατάλειψης της Ν.Δ. βουλιάζει πραγματικά..Αυτά τα δηλώνω με αγάπη και αγωνία για την παράταξη και τον Αιτωλοακαρνανικό λαό που έμπρακτα υπηρετώ δια μέσω με του πολιτισμού ανιδιοτελώς επί μια 10ετία
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ : ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!


Το μαύρο που θα έτρωγε ο Ρουσόπουλος στο υπόλοιπο Αττικής δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα φάει ο Ανδριανός στην Αργολίδα. Νομίζει ότι επειδή οι μαυρογυαλούροι της ΕΡΤ του παίζουν πλάνα δίπλα στον Καραμανλή θα εκλεγεί βουλευτής! Τα ίδια νόμιζε και ο Ρουσόπουλος. Ο Ανδριανός επισκέπτεται την Αργολίδα μια φορά κάθε έξι μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα στην περιοχή. Δεν έχει κεράσει ούτε ένα καφέ κι όμως νομίζει ότι θα εκλεγεί βουλευτής. Ο άνθρωπος που διορίστηκε στην Ρηγίλλης από το πολιτικό γραφείο του Μ. Έβερτ όταν ήταν στην οδό Λυκαβηττού για να βγάζει φωτοτυπίες στον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Ν. Μπάλιο, έγινε παράγοντας και θέλει να γίνει και βουλευτής. Ρε δεν πάμε να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί...
http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ...


Προσέξτε πολύ γιατί ο Γ. Ανδριανός εσάς δείχνει ως τον εγκέφαλο της γελοίας προβολής που κάνει η ΕΡΤ στον φωτοτυπά του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Ανδριανός για να αποτινάξει τις ευθύνες του λέει δεξιά και αριστερά ότι "ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δώσει εντολή για να με προβάλλουν συνεχώς". Σας το επισημαίνουμε γιατί όταν θα τον πάρουν με τις πέτρες τον Ανδριανό στην Αργολίδα θα δείχνει εσάς ως υπεύθυνο για τον εκλογικό διασυρμό του.

http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!




Read more...

Πόσα καναντέρ θα αγοράζαμε εάν δεν είχαμε Βατοπέδι ομόλογα ληστείες στα ταμεία των ασφαλισμένων ρημάξατε τα πάντα!!!!!!


Καλοκαίρι 2007

63 νεκροί

2.688.340 στρέμματα καμμένης γης

1.500 καμμένα σπίτια

6.000 άστεγοι

4,5 εκατομμύρια καμμένα ελαιόδεντρα

60.000 νεκρά ζώα

Αξία οικονομικών καταστροφών : 5 δις ευρώ

Αξία ανθρώπινων και περιβαλλοντικών καταστροφών : ...





Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!

Σύνοδος της BRIC στα Ουράλια

Πολιτικές διαφωνίες των Σκοπιανών για την ονομασία

Ιράν: Επανακαταμέτρηση των ψήφων - επτά νεκροί σε διαδηλώσεις

infognomonpolitics


Read more...

Νέες διώξεις για τα «μαύρα» ταμεία



Δίωξη για απιστία κατά τριών ανωτάτων στελεχών της Siemens

Τάσος Τέλλογλου


Νέα δίωξη της γερμανικής δικαιοσύνης κατά τριών στελεχών του τομέα Τηλεπικοινωνιών της Siemens. Πρόκειται για τους κυρίους Κουτσενρόιτερ, Κλένκε και Χάρτμαν που σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνήργησαν στη σύσταση των «μαύρων» ταμείων, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, με αφαίρεση χρημάτων από τον ισολογισμό της Siemens.

Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών διαχειρίστηκαν στελέχη της θυγατρικής στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα αυτά διαχειρίστηκαν ο κ. Μαυρίδης για τον ΟΤΕ και δουλειές της εταιρίας στη Ρουμανία, την Αρμενία, τη Βουλγαρία και τη FYROM. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων κατευθύνθηκε, έστω και προσωρινά, σε λογαριασμούς του κ. Μαυρίδη.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς Μιχάλης Χρηστοφοράκος χρηματοδοτούσε τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα για να διασφαλίσει την εύνοια όποιας κυβέρνησης και εάν εκλεγεί.

"Του ζητούσα να σταματήσει αυτές τις πληρωμές", κατέθεσε ο κ. Κουτσενρόιτερ, "αλλά μου απαντούσε ότι αυτά είναι παλιές υποχρεώσεις".


Read more...

Θα ειναι αυτές οι πρώτες αλλαγές;




Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ




Read more...

Σήμερα είναι η γιορτή του Πατέρα



"Νομίζω πως οι μέρες μας πρέπει να ξεκινάνε πιο αισιόδοξα,διαφορετικά μας ΄βλέπω όλους με κατάθλιψη βαριάς μορφής!!!Σήμερα είναι η γιορτή του Πατέρα και νομίζω πως πρέπει να πούμε όλοι μας ένα μεγάλο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους ανθρώπους που είναι πάντα εκεί για εμάς..μας προσέχουν και μας αγαπούν!!!Όσο γνωστή είναι η γιορτή της μητέρας άλλο τόσο πρέπει να γίνει και του Πατέρα!!!!Χρόνια πολλά μπαμπάκα μου,σε λατρεύω!!!"



Read more...

Τι δουλειά έχει ο Εφραίμ στο ΥΠΕΧΩΔΕ;...


Aπό το http://kourasmenos.blogspot.com/

Την αποκάλυψη έκανε την Κυριακή η Λούλη Σταυρογιάννη στην Αυγή και την θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική. Το ΥΠΕΧΩΔΕ χρηματοδότησε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον τη Μονή Βατοπεδίου με περίπου 3,5 εκατ. ευρώ για έργα ανάπλασης!!!
Μήπως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ έχει την «ευαισθησία» να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις για την απόφασή του αυτή;
Κύριε Σουφλιά, κύριε Μπαλτά τι δουλειά έχει ο Εφραίμ στο ΥΠΕΧΩΔΕ;
ο υπεχωδικός


http://press-gr.blogspot.com

Read more...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «CITY» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ & ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΒΗ



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να βάλουμε στην παρέα μας και τον κ. Σπύρο Κουβέλη, που είναι Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, τον οποίον τον βρήκαμε στο Παρίσι. Καλημέρα κ. Κουβέλη.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καλή σας μέρα. Όχι ακριβώς στο Παρίσι, είμαι πιο νότια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιο δίπλα, πιο κάτω;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Είμαι πιο νότια, για οικογενειακούς λόγους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Λοιπόν, φαντάζομαι παρακολουθείτε εδώ τι γίνεται..

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ναι, δυστυχώς από μακριά, γιατί έτυχε τώρα σε αυτό το πολύ σύντομο ταξίδι, γιατί για δύο μέρες είμαι στη Γαλλία, να ξεσπάσει αυτή η πυρκαγιά, το παρακολούθησα όσο μπορούσα από δω σε επαφή με το γραφείο μου και ομολογώ ότι ανησύχησα. Δηλαδή πάλι ένα καλοκαίρι δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς έχετε ζητήσει κ. Κουβέλη ενημέρωση από την κυβέρνηση κι από τα αρμόδια Υπουργεία για το τι γίνεται ή τι δεν γίνεται εν πάση περιπτώσει, γιατί ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτός, να ασκεί έλεγχο, να ζητά λογαριασμό για όλους τους πολίτες για πράξεις ή παραλείψεις των κυβερνήσεων.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς, επειδή ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όχι απλώς να ασκεί εύκολη κριτική, έχουμε ζητήσει κι έχουμε κάνει και προτάσεις προς την κυβέρνηση για το ποια είναι η οργάνωση, τι συμβαίνει σχετικά με το θέμα της προστασίας των δασών από πυρκαγιές κι είχαμε κάνει και πέρυσι το ίδιο πράγμα.

Και θυμίζω μάλιστα ότι, γιατί δεν έχει και νόημα να το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο, είχαμε καταθέσει μία σειρά από προτάσεις που είχαν άμεση σχέση και με την πρόληψη των πυρκαγιών, δηλαδή τα μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε να μην έχουμε φωτιές και με την αντιμετώπιση σε θέματα πυρόσβεσης - από πλευράς πυροσβεστικής αλλά και από πλευράς ειδικευμένων δασοπυροσβεστών – και τέλος σε θέματα αποκατάστασης των ζημιών. Αυτές είναι οι τρεις πτυχές, τις οποίες έχουμε θίξει.

Ενημέρωση δεν έχουμε και η εικόνα που έχουμε είναι ότι δεν πρόκειται να ενημερωθούμε, γιατί από όσο φαίνεται, δυστυχώς, η προετοιμασία είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, για τη φετινή χρονιά και ίσως είναι χειρότερη από πέρυσι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εικόνα για τις καιρικές συνθήκες έχετε; Γιατί πολλές φορές οι υπηρεσίες μπορούν να προδιαγράψουν το πώς θα είναι από απόψεως φωτιών ένα καλοκαίρι. Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι, θα είναι λιγότερο επικίνδυνο;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Αυτό δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει, αλλά κοιτάξτε, μόνο αν πάρουμε μία ένδειξη ότι είχαμε μία πολύ απότομη άνοδο της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες και φυσικά αρχίζουν και οι άνεμοι, που τους ανέμους είναι βέβαιο ότι θα τους έχουμε, γιατί η χώρα μας επειδή έχει τα μελτέμια κάθε χρόνο έχει δυνατούς ανέμους το καλοκαίρι.

Άρα, αν συνδυάσουμε και το γεγονός ότι είχαμε φέτος μία χρονιά, την Άνοιξη που έβρεξε αρκετά κι αυτό είναι καλό, όμως από την άλλη πλευρά ο κίνδυνος από αυτό είναι ότι η βλάστηση και μάλιστα η χαμηλή βλάστηση στα δάση έχει ψηλώσει πάρα πολύ και αυτό αποτελεί ξέρετε ένα αρκετά εύφλεκτο υλικό που αν δεν έχει προετοιμαστεί καλά η διαχείριση των δασών ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να περάσει γρήγορα μία πυρκαγιά, ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Νομίζω αυτό το είδαμε και χτες με τη βλάστηση που έχει πυκνώσει πολύ..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ρωτήσω, έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος που ακούει και έχοντας την εμπειρία πολλών χρόνων και πολλών προσπαθειών ώστε να υπάρξουν κάποια συστήματα εγκαίρου προειδοποιήσεως και αντιμετωπίσεως φωτιών και τα λοιπά εδώ στην Ελλάδα και βεβαίως ασφαλώς ακούει λόγους αντιλόγους αντιπαραθέσεις ολιγωρίες, έχετε βρει και εσείς με την εμπειρία σας ως ΠΑΣΟΚ έχετε κυβερνήσει πολλά χρόνια ας πούμε, έχετε βρει κάποιο σύστημα, τι φταίει;

Δεν μπορούμε να βρούμε εδώ στην Ελλάδα ένα σύστημα βρε παιδί μου, που εντάξει, θα μου πεις όλες τις φωτιές δεν μπορείς, κάπου θα την πάθεις, η αντιμετώπιση των δυνάμεων της φύσης δεν είναι πάντα κάτι εύκολο και έχει μεγάλο κόστος, έτσι δεν είναι;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε βρει ας πούμε κανένα φάρμακο;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα το πω όσο πιο απλά μπορώ. Κατ΄ αρχήν έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέτε ότι στα μεσογειακά συστήματα, όπως είναι τα δικά μας, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα έχουμε πυρκαγιές. Πυρκαγιές θα υπάρχουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, βέβαια θα έχουμε.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Είναι φυσικό φαινόμενο στη Μεσόγειο. Απλώς πρέπει να το περιορίσουμε, γιατί στην περίπτωση της χώρας μας έχουμε πάει πολύ πιο πέρα από τα όρια του φυσικού φαινομένου κι αυτό οφείλεται και στο ότι δεν έχουμε ένα σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης, το οποίο μπορεί να υπάρχει, δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γιατί δεν το φτιάχνουμε;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Αυτό δεν ξέρω, γιατί δεν το φτιάχνουμε, γιατί υπάρχει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα ακούγαμε εκεί πάνω στον Υμηττό στη χαράδρα υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια, έπιπλα παλιά. Δηλαδή ρωτάς το Νομάρχη σου λέει "οι Δήμοι", ρωτάς τους Δήμους σου λένε "άλλα όργανα", ξέρω΄ γω κάτι περίεργα σχήματα πατέντες..

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Εδώ ακριβώς είναι η μία από τις δύο βασικές ρίζες του κακού. Η πρώτη είναι ότι δεν αρκεί να αντιληφθούμε τη φωτιά την ώρα που ξεσπάει, αλλά να προλάβουμε να μην ξεσπάσει εκεί που μπορεί να αποφευχθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, γιατί άμα φουντώσει πάει.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δηλαδή όπως είπατε πολύ σωστά το να έχουμε σκουπίδια πεταμένα μέσα σε ρεματιές, γι΄ αυτό ακριβώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάει για «απειλή».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί αυτά δεν τα λύνουμε;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Μα εδώ είναι το ζήτημα, για το θέμα των απορριμμάτων εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε πει, ότι παρά τις εξαγγελίες που κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών ότι "κλείσανε οι χωματερές", δεν ευσταθεί.. Απόδειξη ότι είχαμε μία φωτιά από χωματερή σε μία περιοχή που είναι πάνω σε βουνό, δεν είναι δίπλα σε μία κατοικημένη περιοχή να πει κανείς ότι είναι οι κάτοικοι που πετάξανε κάτι. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα και ξέρετε στον Υμηττό αν κάνετε μία βόλτα θα δείτε ότι τέτοιες μικρές χωματερές, δε μιλάμε για τεράστια έκταση, αλλά αυτή η μικρή χωματερή μαζί με τη βλάστηση είναι πάρα πολύ επικίνδυνες.

Ένα δεύτερο που είναι πολύ σημαντικό είναι το καθεστώς προστασίας αυτών των περιοχών. Για τον Υμηττό ξέρετε ότι υπάρχει μία πρόταση Προεδρικού Διατάγματος από το ΥΠΕΧΩΔΕ που προτείνει να αλλάξει το καθεστώς προστασίας και να γίνει περιαστικό πάρκο. Αυτό τι σημαίνει; Ότι εφόσον αποχαρακτηρίζεται από δάσος, μπορούν να αλλάξουν οι χρήσεις γης. Υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα για τον Υμηττό από αυτό;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκεί θα γίνουν χειρότερα όλα, έτσι;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βέβαια. Κι επειδή ακούω πολλή συζήτηση για το αν πρέπει να γίνει εθνικός δρυμός ή όχι, η δική μου πρόταση αλλά πρόταση του Κινήματος μας είναι ότι χρειάζεται αυστηρή προστασία.

Εθνικός δρυμός δεν είναι απαραίτητα η κατάλληλη λέξη, θυμίζω άλλωστε ότι και για την Πάρνηθα που ήταν εθνικός δρυμός πριν από δύο χρόνια, ο όρος δεν την προστάτεψε από την πυρκαγιά. Χρειάζεται λοιπόν μία αυστηρή προστασία, ώστε να βγουν οι χρήσεις που δεν είναι συμβατές με τον χαρακτήρα του δάσους από μέσα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τη διάνοιξη και επέκταση της Αττικής προς την παραλία τι λέτε; Αυτό το τεράστιο έργο για το οποίο..

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Αυτό είναι ένα τεράστιο έργο και ένα τεράστιο θέμα. Σε αυτό η τοποθέτησή μου και η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι το να βιαστούμε να πούμε ότι ανοίγουμε τους δρόμους, παρόλο που υπάρχει φόρτος κυκλοφοριακός, πρέπει πρώτα να μάθουμε ακριβώς ποιες είναι οι ρυθμίσεις χωροταξικά και πολεοδομικά στην Αττική.

Πρέπει πρώτα να δούμε τι όγκο κυκλοφορίας θέλουμε να εξυπηρετήσουμε και μετά να δούμε που κάνουμε δρόμους. Όχι να κάνουμε τους δρόμους και μετά αναλόγως τι κίνηση θα φέρουν θα αναπτυχθεί και η πόλη ακολουθώντας, γιατί αυτό ακριβώς είναι το λάθος που είχε κάνει η Ελλάδα εδώ και τόσα χρόνια πολεοδομικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κουβέλη, πριν από λίγο μας είπατε ότι "πολλές φορές οι πυρκαγιές είναι φυσικό φαινόμενο και να τις αντιμετωπίσουμε", σωστά.

Όταν όμως δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δηλαδή όταν έχουμε εμπρησμό, εκεί θα πρέπει νομίζω τα κόμματα να γίνετε πιο τολμηρά όχι μόνο σε αυτά τα οποία διακηρύσσετε, αλλά και επί του πρακτέου. Το λέω αυτό, γιατί σε εκείνο το βιβλιαράκι το περίφημο, το εμπεριστατωμένο θα έλεγα για την πράσινη ανάπτυξη, εσείς λέτε ότι "θα φτιάξετε υπηρεσία κατεδάφισης αυθαιρέτων". Να δει ο Έλληνας..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να το δω και να μην το πιστέψω αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να δει ο Έλληνας να κατεδαφίζεται αυθαίρετο και να σταυροκοπηθεί είτε πιστεύει σε όποιον Θεό πιστεύει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και να ανάψει καμιά λαμπάδα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Χαίρομαι πρώτον που έχετε κοιτάξει τόσο προσεκτικά το βιβλιαράκι μας..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Μανώλης διαβάζει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ και για τα σκουπίδια ξέρω ότι συμφωνείτε κατά βάση με την κυβέρνηση.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Είναι γνωστό για το πόσο σοβαρός είστε στη δουλειά σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διαβάζει πολύ, διαβάζει πολύ, με έχει καταπλήξει αυτό το παιδί. Αλλά έχει διαβάσει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλο, όλο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Της Νέας Δημοκρατίας δεν έχω διαβάσει γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πάντως να συμφωνήσω ακριβώς με αυτό που λέτε, αν δεν κάνουμε κάποιες τομές, που αυτά μονίμως τα βάζουμε κάτω από το χαλί στην Ελλάδα, δηλαδή αν δει κανείς τις διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα για κατεδάφιση αυθαιρέτων κατ΄ αρχήν βλέπουμε ότι πρακτικά είναι αδύνατον να το κάνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αστεία πράγματα είναι τώρα, τι λέτε;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όλοι κρατάνε μια ρακέτα και πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, το μπαλάκι στον άλλον.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Μα γι΄ αυτό ακριβώς λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε αυτές τις ενέργειες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά, για να κλείσουμε, υπάρχει ένα μπέρδεμα. Εάν προτιμούμε αεροπλάνα επίγεια, εναέρια, εκεί αλλάζουν οι κυβερνήσεις, αλλάζουν τα σχέδια, άλλος δίνει προτεραιότητα εδώ, άλλος εκεί..

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να σας πω, σήμερα ο στόλος που έχει η Ελλάδα από αεροπλάνα είναι κατ΄ αναλογία μεγέθους χώρας ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.

Αλλά, το πρόβλημα είναι ότι όσα αεροπλάνα και να είχαμε κι άλλα τόσα, αν δεν εξαλείψουμε τα αίτια και τις προϋποθέσεις να μην παίρνουν φωτιά τα δάση, σκεφτείτε αν έχουμε όπως το 2007 πολλά παράλληλα μέτωπα, δεν τίθεται θέμα αριθμού αεροπλάνων….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκεί εντάξει, δεν μπορείς να έχεις μια αεροπορία ολόκληρη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κουβέλη για να κλείσουμε, μιας και είναι έντεκα και μισή, μια ερώτηση εκτός αυτών των οποίων συζητάμε αυτή τη στιγμή. Κάπου διάβασα στο διαδίκτυο ότι υπάρχει ενδεχόμενο από το Φθινόπωρο να είστε εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ισχύει;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κι εγώ στο διαδίκτυο το διάβασα, είναι η απάντηση, δεν έχω καμία πρόταση από το ΠΑΣΟΚ και βέβαια αυτό είναι απόφαση του Προέδρου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι προφανώς, εντάξει.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Εγώ έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεσή του και από κει και πέρα ο ίδιος θα κρίνει που θα με τοποθετήσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάρα πολύ ωραία, την καλημέρα μας, να είστε καλά.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να είστε καλά, καλημέρα.

Read more...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του!


Δείτε στο βίντεο τι μας έλεγε ο Καραμανλής προεκλογικά (01/06/2009) στην επικοινωνιακή του επίσκεψη στην Πυροσβεστική!

Και τι μας είπε πριν δύο ημέρες ο Μαρκογιαννάκης! Ήταν σαν να έλεγε στους εμπρηστές: "Κάψτε τώρα πριν πάρουμε τα ελικόπτερα"!



Φίλος μου που έζησε από κοντά την πυρκαγιά μου είπε: "Έστειλαν απαίδευτα παιδαρέλια πυροσβέστες που έκαναν πάσα τις μάνικες στους πολίτες"!

Ξύπνησαν μνήμες πάλι... Ας ελπίσουμε ότι δε θα ζήσουμε τα ίδια. Οι πρώτες όμως ενδείξεις από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού καθώς και οι δηλώσεις Καραμανλή - Μαρκογιαννάκη, μάλλον μας προετοίμασαν ήδη για το αντίθετο...

Ας θυμηθούμε και το τι έγινε στα τέλη Ιούνη του 2007


Ο Θεός να βάλει το χέρι του!


http://krogias.blogspot.com/

Read more...

Γιαούρτια στον Αβραμόπουλο...


...παρ' ολίγο να ρίξουν οι γιατροί στη Σύρο!
.
Aπό την Σμαράγδα Κοκκόρη

Όλο νοσοκομεία εγκαινιάζει αυτή την περίοδο ο υπουργός Υγείας προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις. Έτσι πρόσφατα επισκέφθηκε και την όμορφη Σύρο για να εγκαινιάσει το νέο νοσοκομείο, το οποίο τυγχάνει να είναι ακόμα... γιαπί, αφού το υπάρχον νοσοκομείο είναι παμπάλαιο και έχει πολλές ελλείψεις.
Στην ομιλία που έκανε στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού σκόρπισε για άλλη μία φορά λόγια και υποσχέσεις για την επανάνδρωση του νοσοκομείου. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ουδείς γιατρός, ακόμα και νεοδημοκράτης, δεν παρέστη στην εκδήλωση. Μάλιστα λέγεται ότι οι γιατροί του νησιού είναι τόσο εξοργισμένοι μαζί τ0υ, ώστε ήταν έτοιμοι να... του ρίξουν γιαούρτια. Όπως καταλαβαίνετε, φθηνά την έχει γλιτώσει ως τώρα ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά κάποια στιγμή, αν συνεχίσει έτσι, θα συμβεί το μοιραίο...

/press-gr.blogspot.com


Read more...

Στη... δίνη του Γ. Μανώλη ...


Σε καθεστώς πολιτικής ομηρείας από τον βουλευτή Αργολίδας κ. Γ. Μανώλη βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο κ. Κ. Καραμανλής. Η κυβέρνηση είναι τις τελευταίες ώρες στον «αέρα», καθώς ο πρωθυπουργός, παρά το ότι προκλήθηκε από τον βουλευτή, δεν μπορεί να τον διαγράψει -λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει- και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να του ζητήσουν να παραιτηθεί σήμερα.
Από χθες το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον κ. Μανώλη αυτή τη φορά και τον πρωθυπουργό. Ολα ξεκίνησαν με την επιστολή-καταπέλτη που απέστειλε στον κ. Καραμανλή ο βουλευτής Αργολίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το...
περιεχόμενο της επιστολής είναι τέτοιο που -όπως επισημαίνουν στελέχη που την ανέγνωσαν- εάν η ΝΔ διέθετε πάνω από 151 βουλευτές θα έπρέπε ο κ. Καραμανλής να είχε ήδη διαγράψει τον βουλευτή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μανώλης κάνει λόγο για φαινόμενα διαφθοράς στην κυβέρνηση και ζητεί αλλαγές στην πολιτική της και στο κόμμα.

Παράλληλα, επισημαίνει στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος με τις δηλώσεις του περί επανίδρυσης δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη της ΝΔ, αλλά αντίθετα να εκπέμψει μήνυμα ανανέωσης.

Ο κ. Μανώλης, αφού αναφέρεται στην πορεία του στο κόμμα και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκφράζει την πικρία του για τον πόλεμο που -όπως σημειώνει- δέχθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του. Σε ένα σημείο της επιστολής του τονίζει ότι εάν ο κ. Καραμανλής θεωρεί πως ο ίδιος είναι το πρόβλημα, τότε είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

Αμέσως μόλις έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού η επίμαχη επιστολή, ο κ. Καραμανλής συνεκάλεσε σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι κ. Αντώναρος, Αγγέλου και Ανδριανός.

Ολοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επιστολή αυτή είναι απαράδεκτη και ο κ. Καραμανλής έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να επικοινωνήσουν με τον κ. Μανώλη και να του ζητήσουν να παραιτηθεί.

Αυτό έγινε αργά χθες το βράδυ και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το πρωί. Κυβερνητικοί βουλευτές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υποβάλει τελικά σήμερα το πρωί την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα ο κ. Μανώλης. Σε επικοινωνιακό επίπεδο, η κυβέρνηση, υπό την πίεση μίας ακόμη αιφνιδιαστικής εξέλιξης, οδηγήθηκε σε νέο Βατερλό.

Επιβεβαίωση
Αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Β. Αντώναρος επιβεβαίωσε μεν την ύπαρξη της επιστολής, αλλά διέψευσε και την πραγματοποίηση της σύσκεψης, για την οποία υπήρχαν διαρροές νωρίτερα, αλλά και το ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής Μανώλη.

«Εξ όσων γνωρίζω, έφτασε σήμερα (σ.σ.: χθες) στο γραφείο του πρωθυπουργού μία επιστολή από τον κ. Γ. Μανώλη. Το περιεχόμενό της το αγνοώ», ήταν η ρητή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Νωρίτερα χθες, ο κ. Μανώλης, σε παρεμβάσεις που έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης, επέμεινε στην πρότασή του για επανίδρυση της ΝΔ και αλλαγή ονόματος και συμβόλων του κόμματος, αλλά διαχώρισε από αυτήν τη διαδικασία τον ΛΑΟΣ.

Σε δηλώσεις του στο Mega, πάντως, απέρριψε τον χαρακτηρισμό «άκρο» που έχει προσδώσει στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ, ένα κόμμα που πήρε 7% στις εκλογές δεν το ονομάζω άκρο».

ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ
Ζητούν ανοιχτά παραιτήσεις «Βατοπεδινών» και Παυλίδη

Τον δρόμο για την άσκηση πίεσης σε όλα τα στελέχη της ΝΔ που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις αδιαφάνειας «άνοιξε» η απόφαση του κ. Θ. Ρουσόπουλου να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Από την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε και ο πρώην υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζήτησαν δημόσια από τα πρόσωπα που αντιμετώπισαν καταγγελίες για ανάμειξή τους στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και από τον κ. Α. Παυλίδη, να παραιτηθούν άμεσα.

Η κυβέρνηση, επισήμως, αποφεύγει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά θεωρείται βέβαιον ότι πολύ σύντομα θα ζητηθεί (ίσως και δημόσια) η παραίτηση των προσώπων που -όπως λέει συχνά - πυκνά το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός- πλήγωσαν τη ΝΔ.

Στο εσωτερικό της Κ.Ο. το κλίμα παραμένει «βαρύ» για τους κ. Βουλγαράκη, Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, καθώς και για τον κ. Παυλίδη. Βουλευτές της ΝΔ τους «φωτογράφισαν» με δημόσιες παρεμβάσεις τους και παράλληλα τους ζήτησαν να παραιτηθούν.

Ο κ. Θ. Καράογλου επεσήμανε ότι θα πρέπει όλοι να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό, ενώ ο κ. Αργ. Ντινόπουλος (ρ/ς 9,84) χρησιμοποίησε μία φράση του Ευ. Αβέρωφ προκειμένου να καταγράψει το κλίμα που επικρατεί στην κομματική βάση της ΝΔ για τα πρόσωπα αυτά: «Ο μακαρίτης Ευάγγελος Αβέρωφ έλεγε ότι ο Νεοδημοκράτης μπορεί να ανεχθεί πάρα πολλά.

Δεν ανέχεται όμως ένα πράγμα: να ντρέπεται για την παράταξή του. Και δυστυχώς, κάποιες συμπεριφορές δημιούργησαν αυτό το συναίσθημα στους Νεοδημοκράτες, ασχέτως αν ήταν ή όχι ηθικές ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αρα, νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμο σε μία εκλογική μάχη, να μην είναι υποψήφιοι άνθρωποι οι οποίοι κατά τον α ή β τρόπο, θέλοντας ή μη, δημιούργησαν προβλήματα στην παράταξη».

Ο κ. Π. Καμμένος, αναφερόμενος (ρ/ς ΕΡΑ) στην παραίτηση Ρουσόπουλου, αφού τη χαρακτήρισε «θαρραλέα πολιτική κίνηση», έσπευσε να προσθέσει ότι «ανταποκρίνεται και σε αυτό που ο κόσμος ζητά».

Τις παραιτήσεις των κ. Βουλγαράκη και Παυλίδη ζήτησε ονομαστικά ο γαλάζιος αγροτο-συνδικαλιστής κ. Θ. Κοκκινούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του (ρ/ς Alpha) διαχώρισε τον κ. Ρουσόπουλο από τους δύο πρώην υπουργούς.

«Για πολιτικούς με μικρή θητεία, όπως ο κ. Ρουσόπουλος» -είπε χαρακτηριστικά- «κριτής μοναδικός είναι ο λαός, για παλαιο-πολιτικούς οι οποίοι στην πορεία μας έδειξαν ότι το νόμιμο είναι και ηθικό ή που κουνάν το δάχτυλο απαξιωτικά, νομίζω ότι γι αυτούς πρέπει να επεμβαίνει ο πρωθυπουργός.

Για τον Βουλγαράκη και τον Παυλίδη λέω». «Αυτά τα δύο πρόσωπα έπρεπε να τα καλέσει ο πρωθυπουργός και να τους πει σηκωθείτε και φύγετε και αν δεν έφευγαν, να πάει σε εκλογές», κατέληξε.

Λαθρομετανάστευση
«Καρφιά» από Ν. Κακλαμάνη

Σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού και δύο κορυφαίων υπουργών, του κ. Πρ. Παυλόπουλου και της κ. Ντ. Μπακογιάννη, εξαπολύει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, με αφορμή τα εξαγγελθέντα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε σε παρέμβασή του χθες (ρ/ς Αλφα) ότι έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις εδώ και έναν χρόνο και ακόμη -όπως είπε- περιμένει απάντηση.

«Εδώ και έναν χρόνο», είπε χαρακτηριστικά, «είδα τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό και του είχα ζητήσει να το πάει σε σύνοδο κορυφής και είδα ότι τώρα έστειλε επιστολή για να συζητηθεί σε σύνοδο κορυφής».

«Εχω στείλει απόρρητες επιστολές επί εποχής Χηνοφώτη και εξαιτίας αυτής της επιστολής έγιναν και οι δύο συσκέψεις με την παρουσία μου και του κ. Σγουρού», πρόσθεσε.

Για την υπουργό Εξωτερικών σημείωσε ότι της έχει καταθέσει «εδώ και 6-7 μήνες πρόταση για πρόγραμμα επιστροφής των λαθρομεταναστών στην πατρίδα τους, όπου θα τους χορηγείται κι ένα ποσό για εγκατάστασή τους αλλά και για να ανοίξουν μια δουλειά». «Περιμένουμε την έγκρισή του υπουργείου Εξωτερικών για να ενεργήσουμε», πρόσθεσε.
ΕΘΝΟΣ




Read more...

Άχρηστος ο Ριρής...


Ο Αβραμόπουλος χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς άχρηστο τον Ρουσόπουλο.
Μιλώντας στην εκπομπή Λυριτζή Οικονόμου, είπε μεν στην αρχή το κλασσικό "έντιμη και θαρραλέα η απόφαση του Ρουσόπουλου", αλλά όταν...
πιέστηκε με ερωτήσεις είπε τα εξής:
"Η απόφαση του Ρουσόπουλου φέρει την δική του υπογραφή. Τα μηνύματα ένας πολιτικός τα παίρνει από τον κόσμο, ο οποίος η τον στηρίζει η του δείχνει τον δρόμο. Δεν κρατάει κανένα άχρηστο".
Μέσα σε δευτερόλεπτα ο Ριρής από θαρραλέος έγινε άχρηστος...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

GOLDEN BOY (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!


Το διαβάσαμε στο σημερινό Έθνος και τρίβαμε τα μάτια μας. Στον εξωκοινοβουλευτικό Άγγελο Φιλιππίδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενδέχεται να προτείνουν την θέση του υπουργού Τύπου! Μπράβο παιδιά. Άντε και ο Αθανασόπουλος της ΔΕΗ στο υπουργείο Ανάπτυξης!

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΑΝΤΩΝΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟ


Με τον Γιάννη Ανδριανό (απόφοιτος γυμνασίου) και τον Ευάγγελο Αντώναρο (τελείως άπειρος πολιτικά ο θιασώτης του Σημίτη) συζητούσε χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη που συγκάλεσε μετά την παραλαβή της επιστολής Μανώλη. Φοβερά πράγματα. Ο Καραμανλής αποφασίζει για το μέλλον της κυβέρνησής του με τον Αντώναρο και τον Ανδριανό! Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί έχουν διαλυθεί τα πάντα...
http://pressmme.blogspot.com/


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών-- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων


16-6-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ














ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ








ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ











ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














Read more...