Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ανησυχεί ο Γ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείτε την ανακοίνωση

Ανησυχεί ο Γ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείτε την ανακοίνωση
«Σοβαρά και ανησυχητικά ζητήματα» χαρακτήρισαν τα αποτελέσμτα των ευρωεκλογών της 25ης Μαίου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λούις Αγιάλα κάνοντας λόγο για «σταθερή αποχήτων ψηφοφόρων» αλλά και για το γεγονός ότι η κεντροδεξια και οι συντηρικές δυνάμεις παρά τις πολιτικές λιτότητας είναι η πρώτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο»
Δείτε εδώ την ανακοίνωση:
«Η Σοσιαλιστική Διεθνής, η οποία περιλαμβάνει τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά, εργατικά και άλλα προοδευτικά κόμματα από όλες τις ηπείρους, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που πραγματοποιήθηκαν από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από τη οπτική του παγκόσμιου κινήματος μας, από αυτές τις εκλογές προέκυψαν σοβαρά και ανησυχητικά ζητήματα.
Πρώτο ζήτημα, η σταθερή αποχή των ψηφοφόρων, που αποδεικνύει την αποξένωση των Eυρωπαίων πολιτών από το ιστορικό όραμα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί την οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση για την κοινή πρόοδο και την ειρήνη.
Δεύτερο ζήτημα, η στήριξη που έλαβαν σε πολλές χώρες, ακόμα και στα μεγαλύτερα κράτη – μέλη, εθνικιστικές, λαϊκιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Η στήριξη αυτή δεν είναι μόνο αντίθετη στις θεμελιώδεις αξίες της Ένωσης, αλλά απειλεί να ανακόψει την πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Ενώ οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι αποκτούν ένα συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο χαρακτήρα και απαιτούν ευρύτερη συνεργασία, οι δυνάμεις αυτές ζητούν το αντίθετο: την επιστροφή σε κοντόφθαλμες και εθνικιστικές αντιδράσεις.
Ενώ οι κοινωνίες γίνονται όλο και πιο πολυσυλλεκτικές και ζητούν περισσότερη ενσωμάτωση και κατανόηση, οι εθνικιστικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον αποκλεισμό όσων βλέπουν ως διαφορετικούς. Και ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενώνονται με σκοπό την αναζήτηση κοινών λύσεων, οι συντηρητικές δυνάμεις επιμένουν στην απομόνωση των ανθρώπων και των εθνών, για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους.
Τρίτο ζήτημα, το γεγονός ότι οι συντηρητικές και κεντροδεξιές δυνάμεις εξασφάλισαν το μεγαλύτερο αριθμό εδρών και αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνοι για την δημιουργία της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης και σε δεύτερη φάση της επιβολής πολιτικών λιτότητας που οδήγησαν σε αρνητική ανάπτυξη, έκρηξη της ανεργίας, αύξηση της ανισότητας και αποδόμηση της κοινωνικής προστασίας.
Είναι σαφές ότι, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών δεν εκφράζονται από την σημερινή Ευρώπη. Μια Ευρώπη, η οποία εμφανίζεται ανίκανη να στηρίξει τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της, καθώς εγκλωβίζεται σε έναν αγώνα προς τα κάτω υπό την πίεση του παγκόσμιου ανταγωνισμού.
egiakoumis.gr

Read more...

Σήκωσε το γάντι ο Βενιζέλος σφοδρή επίθεση σε όσους απο το κόμμα του τον αμφισβητούν

Σήκωσε το γάντι ο Βενιζέλος σφοδρή επίθεση σε όσους απο το κόμμα του τον αμφισβητούν
Σήκωσε το γάντι ο Ευάγγελος Βενιζέλος απο εκείνους που τον αμφισβητούν και μιλώντας ενώπιον των υποψηφιων ευρωβουλευτών με τους οποίους θα δειπνήσει το βράδυ μαζι τους . Ο κ. Βενιςελος συνέδεσε την την αμφισβητηση στο πρόσωπο του με τον ανασχηματισμό και άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για εκβιασμούς από στελέχη που θέλουν να μείνουν στην κυβέρνηση ή να μπουν σε αυτήν με τον ανασχηματισμό.
«Μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε μία πέμπτη φάλαγγα, που περίμενε την καταστροφή και την αποτυχία», είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους υποψήφιους των ευρωεκλογών. Με αυτό τον τρόπο απαντούσε σε όσα έχουν πει τις τελευταίες ημέρες στελέχη που ανήκουν στο παλιό ΠΑΣΟΚ, που πρόσκεινται φιλικά στον Γιώργο Παπανδρέου. Η Φώφη Γεννηματά, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Σιμεών Κεδίκογλου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Κασσής και ο Μιχάλης Καρχιμάκης με δημόσιες τοποθετήσεις τους τα τελευταία 24ωρα έχουν θέσει ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε κάνοντας λόγο για συνειδητή υπονόμευση, αποδίδοντάς την σε ταπεινά ελατήρια γιατί «τι είναι πιο ταπεινό από το να μην λογαριάζεις τη χώρα, την οικονομία, τον πολίτη και την παράταξη, για να υπηρετήσεις έναν δικό σου προσωπικό ή παρεΐστικο στόχο», όπως είχε χαρακτηριστικά.
«Δεν θα δεχθώ κανένα εκβιασμό, άμεσο ή έμμεσο για τον ανασχηματισμό και την επιλογή των στελεχών που θα μπουν στην κυβέρνηση», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας ότι «κανείς δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση κρύβοντας την ανεπάρκειά του πίσω από όψιμες δήθεν αριστερές ιδέες».
egiakoumis.gr

Read more...

Και άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά της ηγεσίας

Και άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά της ηγεσίας
Ο Μανόλης Όθωνας πρωην υφυπουργός δημόσιας τάξης , με ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελιδα, αναφέρεται κατα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που ειναι ενα θεμα που χρειαζεται οπως λεει , επίλυση. 
Διαβαστε τι γραφει ο κ. Όθωνας :
ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ: «ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΤΕ. ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ»?
1. Προϋπόθεση για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να μπει σε μια πορεία ανάταξης είναι η ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρέπει να γίνει ξανά ο καταλύτης προοδευτικών ανατροπών, ως απάντηση στην κρίση θεσμών και στην κρίση αντιπροσώπευσης, έκφρασης και συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
2. Το πεδίο που θα κριθούν, σύντομα, οι πολιτικές δυνάμεις και θα ιχνογραφηθούν ξανά οι διαχωριστικές γραμμές, δεν θα είναι τα θέματα διαχείρισης της κρίσης. Θα είναι το πεδίο ορισμού των θεσμικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συντεταγμένων της Ελλάδος του αύριο. Στη βάση αυτή, επομένως πρέπει να αναζητηθεί, επί της ουσίας και επί του συγκεκριμένου, το κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο ως την μόνη προϋπόθεση για ευρύτερες συγκλίσεις, που πράγματι χρειαζόμαστε. Σε αυτό το πεδίο η προοδευτική παράταξη θα κριθεί, θα συγκριθεί, και οφείλει να διακριθεί. Διατηρώντας διαρκές μέτωπο με κάθε τι συντηρητικό που κρατά τη χώρα καθηλωμένη αλλά και με δημαγωγικές, παρωχημένες, δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις και πρακτικές και όσους συνεχίζουν να τις εκφράζουν. Εμπνέοντας την συμμετοχή πολλών και άξιων προοδευτικών ανθρώπων που έχουν επιλέξει, για κατανοητούς μέχρι σήμερα λόγους, να μείνουν εκτός των τειχών της συλλογικής πολιτικής δράσης.
3. Το γεγονός ότι εγχείρημα της «Ελιάς» πέρασε οριακά τον πήχη των δημοσκοπήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες μας είπαν «Καλά το πάτε. Προσδεθείτε στις θέσεις σας». Το αντίθετο. Όσο μεγάλο και αν είναι το χαλί που επιχειρούν να υφάνουν, «ευφυείς» τακτικισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα ηγεσίας. Πρόβλημα που προφανώς δεν είναι το μόνο αλλά η επίλυση του αποτελεί προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω.
4. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ευθύνη να υπάρξει μια νέα συλλογικότητα που θα εκφράσει τον προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο, και θα στηρίξει τη χώρα και τους θεσμούς. Το εγχείρημα αυτό απαιτεί υπερβάσεις που φαίνεται ότι ξεπερνούν τους πρωταγωνιστές της τελευταίας πολιτικής περιόδου. Που δείχνουν να μην κατανοούν ότι η πολιτική ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτούς. Γι' αυτό και θα τους ξεπεράσει.
egiakoumis.gr

Read more...

Τόση μαυρίλα, ούτε στην Κατοχή...



Η μαυρίλα της Κατοχής που είχε καλύψει όλη τη χώρα, ήταν οι δωσίλογοι που συνεργάζονταν με τους Γερμανούς και οι κουκουλοφόροι που κατέδιδαν σε αυτούς τους πατριώτες που μάχονταν εναντίον των κατακτητών. Μετά το...
τέλος του Εμφυλίου και με τη βοήθεια των Άγγλων αρχικά και των Αμερικανών στη συνέχεια, οι δωσίλογοι και οι κουκουλοφόροι χαρακτηρίστηκαν αντιστασιακοί και όσοι πολέμησαν πραγματικά τους Γερμανούς αντικοινωνικά στοιχεία. Αυτοί κατέλαβαν όλα τα "πόστα" και μας κυβερνούν από τότε, οι ίδιοι και οι απόγονοί τους.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα που αποδεικνύεται πιο μαύρο. Τα αρνητικά αποτελέσματα των εκλογών θορύβησαν την κυβέρνηση. Αμέσως άρχισαν οι "καλοθελητές" να προτείνουν πού πρέπει να απευθυνθεί η ΝΔ για να αυξήσει το ακροατήριό της. Και όλοι έδειχναν προς την ακροδεξιά. Με πρώτο και καλύτερο το γνωστό συνομιλητή του Κασιδιάρη, τον Μπαλτάκο.

Τη μέρα που είχε αποφασιστεί η επανεμφάνιση στη Βουλή των υπόδικων βουλευτών της ΧΑ, η κυβέρνηση αποφασίζει το κλείσιμο της Βουλής, κάτι που γνώριζαν μόνο οι βουλευτές της ΧΑ. Στην ομιλία του ο Μιχαλολιάκος αποκάλυψε ότι συζητούσε μαζί τους ο γνωστός μοντέρ Μουρούτης και άλλοι δύο υπουργοί. Ο Παππάς αποκάλυψε ότι του είχε εκμυστηρευτεί ο Άδωνις πως θα προτιμούσε ο γυιός του στα 16 να είναι Χρυσαυγίτης και όχι Συριζαίος ή κομμουνιστής.

Αυτά δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανένα γιατί είναι γνωστό το ακροδεξιό παρελθόν του ίδιου του Σα(χλα)μαρά, ο οποίος επέλεξε να έχει δίπλα του τον Άδωνι,τον Μουρούτη, τον Μπαλτάκο, τον Φαήλο και τον Λαζαρίδη. Η κυβέρνηση αυτή, με άλλα λόγια, έχει την ακροδεξιά στην κεφαλή της και στο τρόπο σκέψης της. Γι' αυτό χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τη ΧΑ για να παραμείνει στην εξουσία. Γι' αυτό στηρίζει την κυβέρνηση η ΧΑ, ψηφίζοντας υπέρ των εφοπλιστών, υπέρ της εξόρυξης στις Σκουριές και γενικά, υπέρ όλου του εσμού των φίλων της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών ψηφίζει ΧΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού είναι πλέον ευρωβουλευτές της ΧΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες εντός της Βουλής διαδήλωσαν οι αστυνομικοί της φρουράς των Χρυσαυγιτών βουλευτών. Οι δύο υπουργοί, ο Δένδιας και ο Αβραμόπουλος, έχουν δηλώσει ότι μετά από σχετικές έρευνες δεν εντοπίστηκαν στα δύο σώματα σχέσεις με τη ΧΑ...

Με το κλείσιμο της Βουλής, η κυβέρνηση πετυχαίνει την εκ νέου αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το θέμα Μπαλτάκου, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πετυχαίνει επίσης να μη συζητηθεί η αίτηση άρσης ασυλίας του Μιχελάκη, για χρηματισμό από διωκόμενο επιχειρηματία.

Συνένοχη σε αυτά είναι και η δικαιοσύνη. Ο τρόπος που "λειτουργεί" είναι αυτός που επιτρέπει να γίνονται όλα αυτά. Η έλλειψη Συνταγματικού δικαστηρίου επέτρεψε στην κυβέρνηση να διοικεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα.

Είναι ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος με το νόμο του περί "ευθύνης" υπουργών έχει την αποκλειστική ευθύνη που μένουν ατιμώρητοι οι καταχραστές του Δημοσίου. Είναι ο ίδιος ο οποίος με άλλο δικό του νόμο φρόντισε να απαλλάξει τον εαυτό του από πιθανές ευθύνες για την ενίσχυση των τραπεζών.

Και σε όλα αυτά, προσθέστε και εκείνους που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ, για να αντιληφθείτε το μέγεθος της μαυρίλας που έχουν επιβάλει πάνω σε αυτή τη χώρα...
πηγή:swell-swell.blogspot.gr

Read more...

"Δεν θα λάβει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ ο Χ. Θεοχάρης"...



Διαψεύδουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ότι ο απελθών Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα λάβει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ, μετά την...
παραίτησή του. Ο κ. Θεοχάρης δεν θα πάρει καθόλου αποζημίωση, καθώς ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του από την συγκεκριμένη θέση...
newsbeast.gr

Read more...

Απάντηση στην ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ: Κακώς ανησυχεί η Κομισιόν για τον γγ Εσόδων


ΥΠΟΙΚ: Κακώς ανησυχεί η Κομισιόν για τον γγ Εσόδων
Το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από την θέση του γενικού γραμματέα Εσόδων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από την Κομισιόν.
«Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού» συνέχισε ο κ. Στουρνάρας.

Στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει «αιτία βαθιάς ανησυχίας» την παραίτηση του κ. Θεοχάρη και απευθύνει συστάσεις για το διάδοχό του: «Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Υπεγράφη η διάταξη Ανώτατες τιμές και στα κυλικεία οργανωμένων πλαζ


Ανώτατες τιμές και στα κυλικεία οργανωμένων πλαζ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αλλαγές στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με Αγορανομική Διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς.
Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επέκταση των ανώτατων τιμών για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ κ.λπ. στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ.ά. για όρθιους πελάτες).
Οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων τη διακίνηση ψωμιού, ελαιολάδου, καυσίμων, κ.ά. Σε σχετική δήλωση ο κ. Σκορδάς επισημαίνει: «Μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε από την εφαρμογή των ΔΙΕΠΠΥ για περίπου εννέα μήνες, κι αφού λάβαμε υπόψη παρατηρήσεις και υποδείξεις φορέων τηγς αγοράς και ενώσεων καταναλωτών, καθώς και συναρμόδιων υπηρεσιών, προέκυψε η ανάγκη επιμέρους διορθωτικών παρεμβάσεων, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση των εμπόρων και την μεγαλύτερη διασφάλιση των καταναλωτών».
Οι κυριότερες αλλαγές προβλέπουν τα εξής :
  • Δίνεται η δυνατότητα στους φούρνους να έχουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης των πελατών τους με προϊόντα αρτοποιίας και πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς). Επαναλαμβάνεται επίσης η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού.
  • Θεσπίζεται υποχρέωση τήρησης Βιβλίου Ιχνηλασιμότητας οπωροκηπευτικών για την προστασία των καταναλωτών.
  • Παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης ετικέτας στα ελληνικά για την άρση της δέσμευσης προϊόντων που δεν είχαν τις απαιτούμενες επισημάνσεις.
  • Στα προϊόντα από δέρμα δίνεται η δυνατότητα χρήσης εικονογραμμάτων, όπως στα υποδήματα αντί των όρων «ΔΕΡΜΑ» και «ΠΛΑΣΤΙΚΟ» με την προϋπόθεση ταυτόχρονης υποχρέωσης για ανάρτηση πίνακα εντός του καταστήματος που να εξηγεί τα σύμβολα.
  • Κοινόχρηστα: οι ένοικοι δικαιούνται να ζητούν με δαπάνες τους αντίγραφα των παραστατικών δαπανών. Επίσης οι επαγγελματίες διαχειριστές αναρτούν φωτοαντίγραφα παραστατικών δαπανών σε πίνακα ανακοινώσεων με διαφανή πρόσοψη και ασφαλισμένο.
  • Διαγράφηκε η υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκατακόγους βάρους ή ποσότητας στις μερίδες των εστιατορίων.
  • Προβλέπονται ρυθμίσεις για τη σφράγιση, έλεγχο κλπ των αντλούν καυσίμων.
  • Τίθενται ανώτατα όρια στο βάρος του χαρτιού, σακούλες κλπ. που χρησιμοποιείται κατά την διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ειδών με μικτοβαρή ζύγιση παρουσία του πελάτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Θέλω και δεν θέλω να φύγω» Στουρνάρας: Η μέρα που θα φύγω από το ΥΠΟΙΚ θα είναι δύσκολη για μένα


Στουρνάρας: Η μέρα που θα φύγω από το ΥΠΟΙΚ θα είναι δύσκολη για μένα
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τα σενάρια αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών και μεταπήδησής του στην Τράπεζα της Ελλάδος αναθέρμανε ο Γ. Στουρνάρας προσερχόμενος στην Βουλή, για να υπογράψει με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου την πράξη για την παραίτηση του Χ. Θεοχάρη από την θέση του γενικού γραμματέα εσόδων.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους είπε πως η μέρα που θα φύγει θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τον ίδιο. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα, γιατί έχω δώσει πάρα πολλά σε αυτό».
Σε ερώτηση εάν θα είναι ο διάδοχος του Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχολίασε χαμογελώντας πως «είναι μια διαφορετική θεσμική θέση», ενώ εκτίμησε ότι η πιθανότερη μέρα για τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό είναι η προσεχής Δευτέρα 9 Ιουνίου.
Για την έκθεση του ΔΝΤ
Ο κ. Στουρνάρας είπε, εξάλλου, ότι «η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα (σ.σ. σχετικά με την αναβολή της δημοσιοποίησής της για την επόμενη εβδομάδα). Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση».
«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Χάρη, πρέπει να φύγεις»...




Oλο το παρασκήνιο της παραίτησης Θεοχάρη...

Στην πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Χάρη Θεοχάρη οριστικοποιήθηκε η απομάκρυνση του τελευταίου από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

«Χάρη, πρέπει ...
να φύγεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών στον Χάρη Θεοχάρη. «Ναι Γιάννη, φεύγω» απάντησε κατά πληροφορίες στον Γιάννη Στουρνάρα ο τέως- πλέον- γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Με το διάλογο αυτό, που είχαν οι κ.κ. Στουρνάρας και Θεοχάρης στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, έκλεισε και τυπικά το κεφάλαιο του κ. Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και ο κ. Νίκος Καραβίτης, σύμβουλος του Γ. Στουρνάρα.

«Καρφιά» από Θεοχάρη

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, τον οποίο αποχαιρέτησε φιλώντας τον, εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Χάρης Θεοχάρης σχολίασε: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία... Έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια... Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια».

Στη συνέχεια ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης άρχισε τα «καρφιά»: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο» είπε. «Τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση». «Πήρα δομές κατεστραμμένες και, βήμα-βήμα, παρά τα λάθη, πιστεύω ότι η εκτίμηση του έργου θα είαι ανεκτίμητη».

«Η απόφασή είναι δική μου, κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ» τόνισε επίσης. «Είμαστε ενάμιση χρόνο εδώ, έχω δείξει ότι έχω κάνει πολλά, εν μέσω μεγάλης αναδιοργάνωσης» σημείωσε.

«Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα» είπε ακόμη, «γιατί δεν έχω κάνει κάτιον τομέα μου, για να το νιώσω... Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

«Το κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής γίνεται, μόνο αν διορθωθούν τα κακά της Δημόσιας Διοίκησης» είπε ακόμη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠΟΙΚ μετά το πέρας της συνάντησης, αναφέρεται: «Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών».

»Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

»Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι "ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.

Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του"».

Τι προηγήθηκε 

«Χάρη, θέλω να με διευκολύνεις και θέλω την παραίτησή σου». «Γιάννη θα σου απαντήσω αύριο το πρωί στις 11». Ο διάλογος αυτός διημείφθη χθες το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη, όταν ο πρώτος κάλεσε αιφνιδιαστικά και χωρίς ατζέντα τον Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επί μακρόν και ο κ. Στουρνάρας ζήτησε ευθέως την παραίτηση του κ. Θεοχάρη, επιρρίπτοντάς του στην ουσία ευθύνες για εγκυκλίους οι οποίες εκδόθηκαν πριν από τις εκλογές. Για παράδειγμα, επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα ΄πρεπε να πληρώσουν φόρο. μετά όμως από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την έκδοση της εγκυκλίου, η απόφαση ανεστάλη. Οι δύο άνδρες έχουν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί. Στενοί συνεργάτες του κ. Θεοχάρη θεωρούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο ο ΓΓ να μην παραιτηθεί . Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτηση Θεοχάρη, χθες το απόγευμα. Αναμένεται νέα επαφή των δύο ανδρών σήμερα στις 11 το πρωί

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα έχουν ήδη ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα, ενώ η αλλαγή στην ηγεσία της γραμματείας θα συνοδευτεί κι από άλλες εξελίξεις στον κρατικό μηχανισμό. Τυχόν αποχώρηση του κ. Θεοχάρη θα γίνει με τη μορφή παραίτησης, καθώς η θητεία του Γενικού Γραμματέα είναι πενταετής.



Δυσφορία «κύκλων» της Κομισιόν για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης Θεοχάρη

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφραζε έντονη δυσφορία για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Χάρη Θεοχάρη, τόνιζε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει πενταετή θητεία ακριβώς για να μην εξαρτάται από τον «πολιτικό κύκλο» και σημείωνε ότι ο κ. Θεοχάρης στη μέχρι τώρα θητεία του «παρήγαγε έργο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και από πλευράς ΔΝΤ.

protothema.gr

Read more...

Απόφαση κόλαφος κατά Καμμένου για τα CDS...


andrikos
Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του...
Καταπέλτης κατά Καμμένου είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικούς»   στους ισχυρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου για τα περίφημα CDS και την εμπλοκή σε αυτή την ...
«κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».
Παράλληκα, καταδικάζει τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
cds
Σύμφωνα με την απόφαση – καταπέλτη οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών.
Οι δικαστές έκριναν επίσης,  πως κάθε φορά που ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και του επιδίκασαν  τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.
Δείτε εδώ όλη την απόφαση.


Κατεβάστε το PDF



matrix24.gr 

Read more...

Π. Δήμας: «Είμαι στη Βουλή για να μη φοβάται κανένας Ελληνας» ...


Με ανάρτηση του στο Facebook ο Πύρρος Δήμας πήρε θεση, με αφορμή τους χθεσινους τραμπουκισμούς του χρυσαυγίτη βουλευτή,  Νίκου Μίχου.
 Οπως...
εγραψε:

«Δεν φοβάμαι κανέναν και καμία απειλή. Γι' αυτό είμαι στη Βουλή, για να μη φοβάται κανένας Έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ' ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Έμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ...».



 

Read more...

Κεδίκογλου - Μπατζελή δείχνουν (κι αυτοί) την έξοδο στον Βενιζέλο...


ven
Αυξάνουν και πληθύνονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Δύο ακόμα επιφανή στελέχη του κόμματος συντάχθηκαν σήμερα με αυτή την γραμμή, δείχνοντας και εκείνοι την έξοδο στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 Χαρακτηρίζοντας «αποτυχία» το...
εκλογικό αποτέλεσμα, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ζήτησε το συνέδριο να είναι ανοιχτό και όχι πανηγυρικό ή «συνέδριο μηχανισμών». Ερωτηθείς δε σχετικά, υποστήριξε : «αλίμονο αν με τέτοιο ποσοστό και όλα τα ζητήματα ανοικτά, αλίμονο αν δεν τίθεται και θέμα ηγεσίας».

Στο μεταξύ, μπροστά στον επικείμενο ανασχηματισμό, ευχαρίστησε μεν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που τον τίμησε, έβαλε όμως έναν αστερίσκο. Ότι «η υπουργική καρέκλα δεν σου στερεί το δικαίωμα να λες την άποψή σου». Επέμεινε λοιπόν ότι στο συνέδριο πρέπει να εξετάσουν τη φυσιογνωμία τους και τις σχέσεις τους με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ανήκει σε καμία ομάδα, αλλά μιλά μόνος, είπε ότι περίμενε τις πρώτες ημέρες να περάσουν, είδε ότι δεν ελήφθη το μήνυμα και αποφάσισε να μιλήσει.

Την ίδια ώρα, για «χαμηλό αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό του ʽ12», το οποίο η ίδια είχε θέσει ως πήχη προεκλογικά, μίλησε η Κατερίνα Μπατζελή. «Χρειάζεται ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ και του συνολικού χώρου της κεντροαριστεράς», είπε, αξιολογώντας ως θετική την πρόταση για συνέδριο, και ζητώντας συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πολύ νωρίτερα από αυτό του Οκτωβρίου για την κεντροαριστερά. «Σε κάθε συνέδριο τίθενται όλα τα ζητήματα, και άρα και της ηγεσίας και όλων των κομματικών οργάνων», είπε, συμπεριλαμβάνοντας και το Εθνικό Συμβούλιο, που πλέον έχει μετατραπεί σε Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Read more...

Η τρόικα βάζει βέτο στην παραίτηση Θεοχάρη...


Όλο το παρασκήνιο...

Συμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα μόλις ενημερώθηκε για την παραίτηση Θεοχάρη, έβαλε βέτο, μπλοκάροντας την παραίτηση του.
Στο τετ-α-τετ που είχε ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων με τον Γιάννη Στουρνάρα, του αποκάλυψε πως...
η εγκύκλιος για τα ομόλογα, που αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι, θεσπίστηκε προ διετίας , από τον Ευάγγελο Βενιζέλο...

πηγη parapolitika.gr

Read more...

Ζητείται νέος Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων!...



Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ...

Λίγη ώρα πέρασε από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη και το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ...
αναζητά τον αντικαταστάτη του.


"Το Υπουργείο Οικονομικών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από 06/06/2014 έως 15/06/2014 για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος προΐσταται της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων" αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου...
enikos.gr

Read more...

Επιστολή Μώραλη σε Αθανασίου για τα δικαστήρια...


Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου, απέστειλε ο Γιάννης Μώραλης. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά ζητά να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί για τη μεταστέγασητων Δικαστηρίων Πειραιά και να...
ξεκινήσει άμεσα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια διαδικασία συνολικής επανεξέτασης του θέματος.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Μώραλη είναι η εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το θέμα της έδρας των Δικαστηρίων Πειραιώς και της στέγασης τους αποτελεί κεντρικό ζήτημα που απασχολεί και προβληματίζει το σύνολο των παραγωγικών φορέων της πόλης, αλλά και το σύνολο των δημοτών. Το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά, από τα κτίρια των οδών Σκουζέ και Φίλωνος και άλλα διάσπαρτα σημεία, σε κατάλληλο κτίριο με συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα ενιαίο δικαστικό κέντρο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο ζήτημα για τον Πειραιά.

Τον Ιούλιο του 2013, έγινε γνωστό ότι με απόφαση της κυβέρνησης θα γίνει μεταστέγαση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο κτίριο των παλαιών αποθηκών «Κεράνης» επί της οδού Θηβών, αριθμ. 196-198 του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Η επιλογή αυτή βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία της πόλης του Πειραιά, καθώς η θέση που επιλέχθηκε είναι εκτός των ορίων του Δήμου μας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Πειραιά με απόφαση της γενικής του συνέλευσης, με συντριπτική πλειοψηφία, ζητάει τα Δικαστήρια του Πειραιά να παραμείνουν εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά. Θέση που εκφράζει το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της πόλης και από συλλόγους πολιτών και δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.

Η παραμονή των Δικαστηρίων εντός των ορίων της πόλης αποτελεί προγραμματική δέσμευση και αμετακίνητη θέση του συνδυασμού μας «Πειραιάς Νικητής» που έτυχε της εμπιστοσύνης της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Πειραιά. Αποτελούσε δε, παρά τις διαφορές μας σε πολλά θέματα, κοινό τόπο για όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που διεκδίκησαν τη διοίκηση του Δήμου και απόφαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και της επερχόμενης δημοτικής αρχής.

Θα πρέπει να είναι κατανοητό, ανεξάρτητα των όποιων σημαντικών προβλημάτων υπάρχουν σε σχέση με το κτίριο «Κεράνης», ότι η ενδεχόμενη μεταφορά των Δικαστηρίων εκτός των ορίων του Δήμου Πειραιά θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την πόλη και τους πολίτες. Θα είναι ακόμα μία απόφαση που σαφέστατα δεν ευνοεί την ανάπτυξη του Πειραιά, ως τον πέμπτο μεγαλύτερο Δήμο και πρώτο λιμάνι της χώρας με πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.
Δεν νοείται μεγάλη πόλη με κύρος, ιστορία και προοπτική να μην έχει στα όρια του Δήμου της ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο.

Στην κατεύθυνση αυτή θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εντός των ορίων του Δήμου Πειραιώς που μπορεί να αποδειχθούν καταλληλότερες και πιο συμφέρουσες για την άμεση μεταστέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιώς.

Για μένα, ως νέο Δήμαρχο Πειραιά και για το συνδυασμό μας «Πειραιάς Νικητής» το θέμα αυτό είναι πρωτεύουσας σημασίας και εκτιμούμε ότι με πνεύμα συνεργασίας και καλής διάθεσης μπορεί να λυθεί με τρόπο επωφελή για τον Πειραιά, τη Δικαιοσύνη, τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία απονομής της και τους πολίτες.

Θα ήθελα και προσωπικά να σας ζητήσω να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες μεταστέγασης έχουν ενδεχομένως δρομολογηθεί προς την επιλογή μεταφοράς τους στο κτίριο «Κεράνης». Να ξεκινήσει άμεσα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια διαδικασία συνολικής επανεξέτασης του θέματος της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιώς, με στόχο να βρεθεί μια λύση που να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις ανάγκες της Δικαιοσύνης, της πόλης και των κατοίκων του Πειραιά.»...
real.gr

Read more...

Επανέρχεται με νέες δηλώσεις Μωραΐτης: Προσβάλλουν την παράταξη όσοι ονειρεύονται ένα μικρό ΠΑΣΟΚ


Μωραΐτης: Προσβάλλουν την παράταξη όσοι ονειρεύονται ένα μικρό ΠΑΣΟΚ
Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω παλιούς εσωκομματικούς διαχωρισμούς, τόνισε ο κ.Μωραΐτης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Παρά τη σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη μετά την τοποθέτηση του Θ.Μωραΐτη που έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επανέρχεται με νέες δηλώσεις περί αλλαγών και με σφοδρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Μιλώ για το πως εξελίχθηκε και τι έγινε ακριβώς με την Ελιά, τι πρέπει να γίνει με την κεντροαριστερά, εκεί θα χρειαστεί μια νέα ηγεσία, η οποία θα πρέπει να ενώνει, να εμπνέει, που θα δίνει προοπτική» είπε στον Βήμα 99,5.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μωραΐτης είπε: «Ο κ. Βενιζέλος δυστυχώς από τη Δευτέρα των εκλογών αντί να καθίσει να κάνει αυτός αλλά και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ μετά, μια ξεκάθαρη πολιτική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, μπήκαμε σε μια διαδικασία θριαμβολογίας. Αυτή την ώρα αντί να κοιτάζουμε ο καθένας τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τους στόχους, τα παιχνίδια και τους τακτικισμούς του, είναι η ώρα να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, αυτό λέω μέσα από το άρθρο μου, και να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά για την παράταξη».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του χώρου, όπως τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι. «Στην ηγεσία θα είναι αυτός που θα μπορεί να ενώσει αυτό το πράγματι δύσκολο παζλ».

«Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω παλιούς εσωκομματικούς διαχωρισμούς, διχασμούς και αντιλήψεις. Πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Εκτιμώ πως η παράταξη διαθέτει αυτή τη στιγμή τις νέες δυνάμεις, οι οποίες καλούνται και πρέπει να μπουν μπροστά, ώστε να υπηρετήσουν ένα στόχο, όχι ένα κόμμα μικρό ανθεκτικό, «γκενσερικού» τύπου που μπορεί να θέλουν κάποιοι, αλλά μια παράταξη μεγάλη που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν άναψα φλας στο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, τη χαρακτηρίζει «προκλητική».

«Την παράταξη την προσβάλουν αυτοί που ονειρεύονται ένα μικρό ΠΑΣΟΚ στα μέτρα τους, το οποίο θα το κουμαντάρουν εύκολα και θα τους βολεύει. Την παράταξη την τιμούν αυτοί που έδωσαν μάχες, πήραν στις πλάτες τους τα πάντα και είναι εδώ σήμερα και δεν συμβιβάζονται ούτε με μια ισόβια διακυβέρνηση με τη ΝΔ, ούτε να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμούν κάποιοι άλλοι. Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό και όταν θα κάνει αυτές τις διαρροές να προσέχει για ποιόν τις κάνει και τι λέει» κατέληξε ο βουλευτής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αντιδράσεις των κομμάτων «Όχι» σε αποδιοπομπαίους τράγους λέει η αντιπολίτευση για την παραίτηση Θεοχάρη


«Όχι» σε αποδιοπομπαίους τράγους λέει η αντιπολίτευση για την παραίτηση Θεοχάρη
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Σέβομαι την παραίτηση για 'προσωπικούς λόγους' του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χ.Θεοχάρη, αλλά είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην συνήθη πρακτική του 'αποδιοπομπαίου τράγου'» αναφέρει ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Δ.Χατζησωκράτης.
»  Είναι λυπηρό εντός ενός χρόνου ένας θεσμός, αυτός του γενικού γραμματέα Εσόδων 5ετούς θητείας μετά από διαγωνισμό, που χαιρετίστηκε ως μεταρρύθμιση, να οδηγείται εντός χρόνου στην απαξίωση και ουσιαστικά στην ακύρωση.
» Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υλοποιείται ουσιαστικά και να γίνεται αποτελεσματική  από εντεταλμένες κρατικές υπηρεσίες, αν δεν συνοδεύεται από μια αυθεντική πολιτική βούληση για τον σκοπό αυτό και κυρίως αν παρεμποδίζεται από σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, την τελευταία περίοδο, που φοροαπάλλαξαν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες» καταλήγει ο κ. Χατζησωκράτης.
«'Ο,τι δεν είναι δικό μας το πολεμάμε'. Σε αυτή την παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιστρέφει μετά τις ευρωεκλογές η κορυφή της κυβέρνησης. Οδήγησε σε 'παραίτηση' τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» αναφέρειΤο Ποτάμι σχετικά με την παραίτηση Θεοχάρη.

Στην ανακοινωσή του συνεχίζει: « Προφανώς σε κάποιους δε φτάνει να αλλάζουν κάθε τόσο τη φορολογική νομοθεσία, αλλά τώρα θέλουν να αλλάζουν και τους δημόσιους λειτουργούς, αναλόγως με τις εκάστοτε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

» Η 'παραίτηση' του Χάρη Θεοχάρη ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για την δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, όπως έχει προτείνει το Ποτάμι.

» Πρώτη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να επιλέγονται οι καλύτεροι, χωρίς τις παρεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών και του παλαιοκομματικού συστήματος.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα» Θεοχάρης: Κανένας δεν είχε το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ


Θεοχάρης: Κανένας δεν είχε το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ
Ο κ. Θεοχάρης θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Η απόφαση παραίτησης είναι δική μου» διευκρίνισε ο Χ.Θεοχάρης, προσθέτοντας όμως ότι «κανένας δεν είχε το ανάστημα να μού ζητήσει να παραιτηθώ, δεν έχω κάνει τίποτε που να το σκέφτομαι δεύτερη φορά».

«Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί δεν έχω κάνει κάτι στον τομέα μου, για να το νιώσω. Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα» πρόσθεσε.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα» συνέχισε και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Στουρνάρα για τη συνεργασία.

«Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Όχι ένα, ούτε μισό. Τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με την εντολή του λαού. Η δουλειά μου είναι να τα υλοποιώ. Πρέπει επιτέλους να χτίσουμε θεσμούς και διοίκηση η οποία δεν θα πρέπει να ρωτάει αν θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με το «κυνήγι» της μεγάλης φοροδιαφυγής, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ότι «έχει δώσει όλα τα όπλα στον κ. Θεοχάρη για να χτυπήσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή και όχι τα μικρά ψάρια» ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο «κυνήγι» ως «το πιο δύσκολο πράγμα».

Δεδομένων, είπε, τόσο των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, όσο και του «οπλοστασίου» που διαθέτουν οι φοροδιαφεύγοντες.

Τόνισε, όμως, ότι επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, όπου έχουν βεβαιωθεί 270 μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και έχουν καταλογιστεί πρόστιμα και φόροι ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε δε, ότι θεωρεί πως τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στις υπόλοιπες 130 υποθέσεις.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισήμανε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «θα ήθελα να πηγαίναμε ακόμη καλύτερα. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο Θεοχάρης έκανε ό,τι μπορούσε».

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε συνάντηση πέντε ωρών με τον κ. Θεοχάρη (προτού ανακοινωθεί η αποδοχή της παραίτησης για προσωπικούς λόγους), διέψευσε ότι «μου ζητήθηκε να του πω να παραιτηθεί» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει απομάκρυνση, άρα δεν υπάρχει εκτόνωση (με την παραίτηση του κ. Θεοχάρη)».

Δήλωσε, επίσης, ότι έχουν ενημερωθεί οι εταίροι για την παραίτηση του γγ Δημοσίων Εσόδων, από μια θέση που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Αναφορικά με τη διαδικασία κάλυψης της θέσης αυτής, ο κ. Στουρνάρας, είπε «θα ακολουθηθεί μια ανοικτή διαδικασία. Το πολύ σε 10 ημέρες θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης. Ο Θεοχάρης θα μείνει όσο χρειάζεται για να ενημερώσει και να παραδώσει τη σκυτάλη».

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Νωρίτερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφερόταν ότι η παραίτηση υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα.

» Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της.

» Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Σπύρος Λυκούδης ζητά Κεντροαριστερά με ΕΛΙΑ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ

Ομιλία του πρώην γραμματέα της ΔΗΜΑΡ με ευρείς πολιτικούς ορίζοντες και φόντο το μέλλον της κεντροαριστεράς . Κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο. "Παρών" και ο Στ. Θεοδωράκης
Την από κοινού συγκρότηση ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης με τη συμμετοχή της Ελιάς, του Ποταμού και της ΔΗΜΑΡ, πρότεινε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην γραμματέας της, Σπύρος Λυκούδης.
Εξέφρασε ταυτόχρονα τη διαφωνία του με την σχεδιαζόμενη στροφή που συζητείται στη ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα πρότεινε οι τρεις χώροι Ελιά, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, να συγκροτήσουν μια επιτροπή που θα ξεκινήσει έναν, όπως ανέφερε, έντιμο, ειλικρινή, ανοιχτό διάλογο, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα για την συγκρότηση της νέας μεγάλης ελπίδας, όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να συγκροτηθεί με στόχο να αποτελέσει το συμπλήρωμα κανενός.
Το «παρών» έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρου Τσακυράκη και άλλα στελέχη του κόμματός του, στελέχη της Ελιάς, όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Φίλιππος Σαχινίδης και Κώστας Τριαντάφυλλος) καθώς και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου και άλλοι. Επίσης, στελέχη και παλιοί αγωνιστές της ανανεωτικής αριστεράς.
"Είμαστε το Ποτάμι που ακούει. Οι φιλελεύθερες προοδευτικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να δώσουν λύσεις για τη χώρα. Εμάς μας ενδιαφέρει να σώσουμε τη χώρα, όχι τα κόμματα", δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης  και πρόσθεσε ότι ο κ. Λυκούδης έχει ενδιαφέρον ως συνομιλητής.
Πυρά κατά Βενιζέλου
Ο κ. Λυκούδης άσκησε έντονη κριτική και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
"Αναρωτιέμαι σε τι βοήθησε π.χ. πριν ακόμα μετρηθούν οι κάλπες και μόλις αισθάνθηκε ότι άντεξε, η εξαγγελία από τον Βενιζέλο του δικού του Συνεδρίου και η πρόσκληση του να προστρέξουμε. Αν νομίζει ότι ανοίγει πόρτες έτσι να μου επιτρέψει να του πω ότι η βιασύνη του για πρωτιά στις πρωτοβουλίες κλείνει πόρτες".
Ο κ. Λυκούδης κάνοντας αυτοκριτική αλλά και κριτική στον τρόπο που η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ χειρίστηκε την έξοδο από την κυβέρνηση αποδίδοντας σε αυτήν την κύρια ευθύνη για το τραγικό και ταπεινωτικό, όπως το χαρακτήρισε, εκλογικό αποτέλεσμα.
"Το έχω πει πολλές φορές, δεν είχαμε κανένα συμβόλαιο αιώνιας παραμονής στην κυβέρνηση, αλλά επειδή το κάναμε, με λάθος τρόπο, σε λάθος χρόνο και με λάθος αφορμή, οι ψηφοφόροι του Ιουνίου το 2012 δεν το συγχώρησαν".
Επίσης θεώρησε ως δεύτερο μεγάλο λάθος την πλήρη άρνηση να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στη πρόσκληση της Ελιάς για την Κεντροαριστερά με το επιχείρημα , όπως είπε, ότι ήταν αντίπαλο πολιτικό σχέδιο.
"Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια. Όχι, η ανασυγκρότηση της μεγάλης Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι αντίπαλο σχέδιο. Είναι το δικό μας σχέδιο", συμπλήρωσε.
Επέκρινε ακόμη την γραμμή για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου και ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη της ήττας χωρίς να συμμερίζεται λογικές ανθρωποφαγίας.
Κάνοντας εκτενή αναφορά στην κρίση που διέρχεται η Ευρώπη ο Σπύρος Λυκούδης ανέφερε ότι μόνο με συναινέσεις και περισσότερη ενοποίηση θα ξεπεραστεί.
"Η παραμονή, οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά, εντός ευρωπαϊκού πλαισίου είναι μονόδρομος για τη Ελλάδα καθώς κάθε άλλη επιλογή θα ήταν ένα χαώδες άλμα προς το παρελθόν", είπε αλλά πρόσθεσε πως αυτό προϋποθέτει αλλαγή συσχετισμών σε εθνικό και συνολικό ευρωπαϊκό επίπεδο και σύγκλιση ευρύτερων προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...