Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε ελέφαντες»...


elenopoulos
Την αντίδραση του Γιώργου Ελενόπουλου, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσε το δημοσίευμα ιστοσελίδας που ισχυρίζεται πως ...
παρουσιάζει τους λόγους που παραιτήθηκε o πρώην πρωθυπουργός .
elenopoulos
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Ελενόπουλου:

Ιστοσελίδα, με ανάρτησή της που φέρει τον "πιασάρικο" τίτλο "να γιατί παραιτήθηκα" και αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου, επιχειρεί να μας πείσει ότι, είμαστε ελέφαντες, αλλά δεν το έχουμε καταλάβει.

Ωραίες οι ιστοριούλες, αλλά η αλήθεια δεν ταυτίζεται με την ανάγκη για λίγα παραπάνω "κλικ", λίγη παραπάνω δημοσιότητα, λίγο παραπάνω ντόρο.
Η αλήθεια θέλει σοβαρότητα. Δεν είναι άρλεκιν, ούτε σαπουνόπερα.

Όσο για το βίντεο που αναφέρεται στο τίτλο, βίντεο διαβάζουμε, αλλά βίντεο δεν βλέπουμε.

Επειδή όμως, πολλές φορές, εδώ που έχουμε φτάσει, ό,τι γράφεται και λέγεται, μένει, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής:

Πρώτον. Ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε έχει πει όσα αναφέρει η ιστοσελίδα. Καλό θα ήταν να ελέγχει τις πηγές της και να διασταυρώνει τις πληροφορίες της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ουδέποτε κρύφτηκε από τους πολίτες, ουδέποτε σταμάτησε τις δημόσιες εμφανίσεις του, ουδέποτε φοβήθηκε τους συμπολίτες μας. Αδιάψευστος μάρτυς, τα εκατοντάδες δημοσιεύματα από τις δημόσιες παρουσίες του.

Δεύτερον. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, δεν έφυγαν, όπως έπραξε η κυβέρνηση Καραμανλή, μπροστά στον κίνδυνο να αποκαλυφθεί το έγκλημα που είχε διαπράξει.

Αντιθέτως. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με γνώμωνα το εθνικό συμφέρον και με το βλέμμα στραμμένο στην αποφυγή του όποιου κινδύνου να οδηγηθεί η χώρα στα βράχια, έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, αφού μια ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, διαφωνούσαν με την απόφαση του να διενεργηθεί δημοψήφισμα και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον η πρότασή του να περάσει από την Βουλή.

Οι κίνδυνοι από την πιθανότητα προσφυγής σε εκλογές, επιβεβαιώθηκαν απολύτως το επόμενο καλοκαίρι, του 2012, αλλά και νωρίτερα, από την στάση της ηγεσίας της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, να χαρακτηρίζει την υπό τον Λουκά Παπδήμο κυβέρνηση συνεργασίας, κυβέρνηση "ειδικού σκοπού"!

Τρίτον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ουδέποτε παραιτήθηκε.

Αντιθέτως. Συζήτησε την δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το καλοκαίρι του 2011 - και αφού είχαν διερευνηθεί και καταστεί αδύνατες οι πιθανότητες συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μάλιστα, η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν δομημένη και σαφής, είχε οριοθετημένο πλαίσιο, συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.

Η υλοποίηση της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου κατέστη ανέφικτη, όταν με ευθύνη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπήρξαν διαρροές που ψευδώς υποστήριζαν ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι θα παραιτηθεί.

Η ευθύνη και για την απόρριψη της πρότασης και για τις διαρροές, βαραίνει εξ´ ολοκλήρου την ηγεσία της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τέταρτον. Όποιοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, ας ρωτούν για να τους δίνονται οι απαντήσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Οι υπόλοιποι, θα υφίστανται μέρα με τη μέρα, του καιρού τα γυρίσματα.

ΥΓ. Όσοι επιχειρούν να πείσουν τους αναγνώστες τους, ότι διαθέτουν πληροφορίες για τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που είδαμε σήμερα σε άλλα δημοσιεύματα, επαναλαμβάνουμε: ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι θέλει να πει το λέει ό ίδιος.

matrix24.gr

Read more...

Για να πάρεις μίζα δεν χρειάζεται να είσαι ξαπλωμένος...


 
"Ο κ. Καρατζαφέρης είχε βάλει δίπλα στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν σ΄αυτό το τρίπτυχο θα προστεθεί και η μίζα, ώστε να γίνει τετράπτυχο"... 
 Μετά τον κεραυνό της Δικαιοσύνης για offshore εταιρείες και μίζες, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε ότι παραμένει όρθιος. Περίεργο επιχείρημα, γιατί κανείς δεν έχει πει ότι...
για να πάρεις μίζα, πρέπει να είσαι ξαπλωτός.
Επί της ουσίας τα ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα και καλείται η Δικαιοσύνη να συμπληρώσει το παζλ. Είναι πασιφανές ότι τα κόμματα της πρώτης τρικομματικής κυβέρνησης - στην οποία ο κ. Καρατζαφέρης κυριολεκτικά αλώνιζε – ήταν χωμένα  μέχρι τα μπούνια στο χορό με τις μίζες. Τα κόμματα ως προς τις μίζες δεν είχαν την ονομαστική διαίρεση τους, δηλαδή ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. ή ΛΑ.Ο.Σ. 
Αντιθέτως το κόμμα των F16 αποτελούνταν από ανθρώπους και των τριών (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή  ΛΑ.Ο.Σ.) το κόμμα των Μιράζ ή των Σούπερ Πούμα ή των ΤOR MI1 κλπ αντίστοιχα. Οι  υποστηρικτικές για τους εξοπλισμούς ερωτήσεις  που υποβάλλονταν στη βουλή, ασχέτως αν αυτοί που τις υπέγραφαν (Γεωργιάδης, Πλεύρης και κάποιες Βορίδης) πιθανόν να μην γνώριζαν την ταρίφα τους, ήταν στην ουσία «επί πληρωμή». Ένα πραγματικό αίσχος για το Κοινοβούλιο.
Το χειρότερο απ΄όλα, ίσως να μην είναι η απώλεια δισεκατομμυρίων, που μεταξύ πολλών άλλων οδήγησε στη χρεωκοπία.
Το αίσχιστο είναι ο αργυρώνητος πατριωτισμός, η πατρίδα ως κάλυψη ενός χωρίς όρια χρηματισμού.

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε βάλει δίπλα στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν σ΄αυτό το τρίπτυχο θα προστεθεί και η μίζα, ώστε να γίνει τετράπτυχο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου ΒαρεμένουΕΔΩ...

Read more...

H Catalina, οι off-shore, ο Καρατζαφέρης και ο... Παράδεισος...


karatzaferis 

"Ωραία τα νησιά, ωραίο το όνομα, ωραίες και οι αναζητήσεις με το google καλύτερη όμως η ...μνήμη!".
ΦΩΤΟ...
Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την προμήθεια των Super Puma, αλλά και από τις απαντήσεις των τραπεζών μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών, αποκαλύπτεται η...
εμπλοκή εταιρειών που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Το όνομα μίας εξ αυτών έχει το εξωτικό όνομα Catalina International LTD η οποία, το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight και αργότερα σε Homeric TCI.
catalinaΗ δημοσιογραφική περιέργεια με έκανε να ψάξω λίγο το όνομα που αποτέλεσε έμπνευση για τον (όποιο) ιδρυτή της εταιρείας. Μια πρώτη αναζήτηση μας οδηγεί σε ένα νησάκι της Καραϊβικής και ένα ακόμη στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας. Το Catalina είναι μάλλον συνηθισμένο γυναικείο όνομα στις λατινοαμερικανικές χώρες. Ωραία τα νησιά, ωραίο το όνομα, ωραίες και οι αναζητήσεις με το google καλύτερη όμως η ...μνήμη!
Ηταν το 2007 όταν ένα κολομβιάνικο σήριαλ με τίτλο «Χωρίς αυτά δεν υπάρχει Παράδεισος» έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στον Alpha.
Η σειρά, η οποία έκανε την εμφάνισή της στην τηλεόραση της Κολομβίας το 2006, ήταν μία μεταφορά του βιβλίου του Γκουστάβο Μπολίβαρ, εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία, «πραγματεύεται» έννοιες όπως το χρήμα, η φιλοδοξία, η απάτη και φυσικά o τυχοδιωκτισμός.
Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν βεβαίως εντυπωσιακές γυναίκες, οι οποίες με κάθε τρόπο επεδίωκαν την εξουσία με προέξαρχουσα τη νεαρή Καταλίνα που είχε ως όραμα να μεγαλώσει το στήθος της και να γίνει συνοδός μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Όπως όμως θα ανακαλύψει αργότερα, όσα φαντάζουν ειδυλλιακά θα αποδειχτούν σύντομα η προσωπική της κόλαση...
Ο αυθεντικός τίτλος της σειράς είναι "Χωρίς βυζιά δεν υπάρχει Παράδεισος" (Sin Tetas no Hay Paraíso). Μόνο στην κατά τα άλλα, σεμνότυφη Ελλάδα και στο Πουέρτο Ρίκο λογοκρίθηκε η ονομασία...
Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη σειρά σημείωνε τεράστια νούμερα τηλεθέασης, το 2006, στην Κολομβία αλλά προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που θεώρησαν πως μέσω του σήριαλ, η Κολομβία παρουσιαζόταν ως μια χώρα όπου δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί και γίνονται τα πάντα για το χρήμα.
Στην περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, φαίνεται πως μπορεί κανείς να διαπιστώσει αρκετά κοινά σημεία με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σήριαλ και με έννοιες όπως το χρήμα, η εξουσία και η φιλοδοξία που έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική διαδρομή του. Μια διαδρομή που ξεκίνησε άλλωστε με οδηγό την αγάπη για το ωραίο φύλο αφού ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπήρξε, στα νεανικά του χρόνια μάνατζερ μοντέλων, διατηρώντας μάλιστα και το δικό του πρακτορείο. Μένει να αποδειχτεί αν έχει ή όχι σχέση και με την Catalina International LTD αλλά και τις μίζες των Super Puma...
Από εκείνη την μακρυνή εποχή και η φωτογραφία με τον Γ. Καρατζαφέρη, ως μοντέλο, ανάμεσα σε ...super puma της εποχής:
karatzaferis
Sin Tetas No Hay Paraiso 2010sinsin+tetassin01


matrix24.gr

Read more...

Α. Σαρρηκώστας: Ο φωτορεπόρτερ της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο...


Εισβολή τανκς στο Πολυτεχνείο το 1973
Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας είναι ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο το 1973 και μαζί με το φιλμ των 35 δευτερολέπτων του Ολλανδού οπερατέρ Άλμπερτ Κουράντ, αποτέλεσαν τα μοναδικά ντοκουμέντα και διέψευσαν τις...
αρχικές δηλώσεις της αστυνομίας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν συνέβη το παραμικρό».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε τη στιγμή της εισβολής του τανκ:
«Tρεις παρά πέντε, παρά τέσσερα λεπτά βλέπω ξαφνικά να γυρίζει ο πυργίσκος στην αντίθετη κατεύθυνση, ενώ κοίταζε την είσοδο του Πολυτεχνείου και όχι μόνο αυτό αλλά έκανε και όπισθεν. Aμέσως μετά ανέβηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο, φουλάρισε τις μηχανές και με όση ιπποδύναμη είχε, πήγε χτύπησε την κύρια είσοδο του Πολυτεχνείου. Δεν έπεσε αμέσως η πόρτα. Πέσανε όμως όσοι από τους φοιτητές ήταν πάνω στα κολωνάκια δεξιά και αριστερά. Το επικίνδυνο ήταν ότι πίσω από την πόρτα υπήρχαν πολλοί φοιτητές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας

Οι φωτογραφίες του λίγες ώρες μετά, έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Associated Press.
«Επί 37 χρόνια φωτογραφίζω την φρίκη του πολέμου», λέει και συνεχίζει: «Τα μάτια μου έχουν δει πολύ χειρότερα πράγματα. Η μηχανή μου έχει απαθανατίσει χιλιάδες νεκρούς ανά την υφήλιο. Όμως με το Πολυτεχνείο οφείλω να ομολογήσω ότι συγκλονίστηκα και αυτό γιατί συνέβαινε στην πατρίδα μου, στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου. Αισθάνεσαι τελείως διαφορετικά και το λέω με μεγάλη συγκίνηση».
Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής από τον Κάρολο Παπούλια για τις φωτογραφίες του Πολυτεχνείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

efsyn.gr

Read more...

Podemos: Ο Ιγκλέσιας γενικός γραμματέας με 88%...


Podemos: Ο Ιγκλέσιας γενικός γραμματέας με 88% 
Ο Πάμπλο Ιγλέσιας εξελέγη γενικός γραμματέας του Podemos με πάνω από το 88%, αφού έλαβε 95.311 ψήφους από τα...
107.488 μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Τα 62 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής εξελέγησαν με ποσοστά που ξεπερνούν το 74%.
Στην ηγεσία του Podemos εκλέχθηκε όλη η αρχικη ομάδα που στάθηκε κοντά στον Ιγκλέσιας, όπως ο οργανωτικός υπεύθυνος Ινίχο Εριχόν, ο οικονομολόγος Χούαν Κάρλος Μονεδέρο, η καθηγήτρια της σχολής Πολιτικών Επιστημών Καρολίνα Μπεσκάνσα και ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Κάρλος Χιμένεθ Βιγιαλέχο. 
Η συμμετοχή στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη της ηγεσίας παρέμεινε κάτω από το 45% σε σχέση με τα πάνω από 240 χιλιάδες μέλη του Podemos.
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν ότι υπήρξε μια πανηγυρική εκλογή του Ιγκλέσιας και πως η συμμετοχή στις ψηφοφορίες ήταν ικανοποιητική, δεδομένων των νεωτερισμών στις διαδικασίες εκλογής διαμέσου του διαδικτύου και των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα.
Υπήρξαν 71 υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού γραμματέα. Ο Πάμπλο Ετσενίκε, ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Podemos, δήλωσε ότι ψήφισε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας για γενικό γραμματέα του κόμματος εκτιμώντας ότι είναι ο πλέον κατάλληλος.
Στο κλείσιμο του συνεδρίου του Podemos στο Τεάτρο Απόλο της Μαδρίτης συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος της Μαριναλέδα και ηγέτης του συνδικάτου εργατών γης SAT Σάντσεθ Γκορδίλιο και η ηγεσία του "ΣΥΡΙΖΑ Γαλικίας", που θα κατεβεί μαζί με το Podemos στις αυτοδιοικητικές εκλογές της άνοιξης.
  
avgi.gr

Read more...

Άλμπερτ Κουράντ: Ο άνθρωπος που κινηματογράφησε το τανκ στο Πολυτεχνείο ...




Ο Άλμπερτ Κουράντ έχει γυρίσει το φιλμ που έχει προβληθεί τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και την ιστορία. Χωρίς τις εικόνες από το φιλμ, η μεταπολιτευτική πορεία της χώρας ίσως ήταν διαφορετική: πρόκειται για...
τα 35 δευτερόλεπτα της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.


Γεννήθηκε το 1928 στο Άμστερνταμ και εργαζόταν ως δημοσιογράφος από το 1955. Παντρεμένος με την Ελένη Νικολοπούλου,το 1965 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Αθήνα για την ολλανδική και τη βελγική τηλεόραση καθώς και για ολλανδικές εφημερίδες.

Κατά την περίοδο της επταετίας, αντίθετα με πολλούς συναδέλφους του ξένους ανταποκριτές όπως ο διαβόητος Μαρκ Μαρσώ της Le Monde,όχι μόνο συνέχισε να καταγράφει τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει την ελληνική αντίσταση. Η χούντα τον απέλασε δυο φορές από την Ελλάδα, για να επανέρχεται πάντα κάτω από κινηματογραφικές συνθήκες. Στην πρώτη από αυτές τις επιστροφές, μπόρεσε να καταγράψει την ιστορική στιγμή, από ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Ακροπόλ.

Για την αντιδικτατορική του δράση, τιμήθηκε με παράσημο από τον βασιλιά του Βελγίου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος χιούμορ και αγάπη για την ζωή. Πέθανε στις 13 Ιουλίου στο Άμστερνταμ.

Η συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου που ακολουθεί, ήταν από τις τελευταίες που έδωσε.

Ήρθα στην Ελλάδα πριν το πραξικόπημα του 1967 και με τα Ιουλιανά είδα τις διαδηλώσεις, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα..Είπα τότε: τι ζωηρός λαός είναι αυτός;
Οταν έγινε η χούντα από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα τανκς στον δρόμο, άρχισα να παίρνω πολλές συνεντεύξεις με ανθρώπους που πήγαν φυλακή, που ύστερα έγιναν φίλοι μου,πολλοί δεν υπάρχουν πιά... Το φιλμ για το Πολυτεχνείο δεν ήταν το πρώτο που έκανα. Έκανα 10-15 φιλμ, τα χάρισα στην ΕΡΤ, πρέπει να είναι ακόμα εκεί.

Μετά την 21η Απριλίου μας καλούσαν σε συνεντεύξεις, του Παπαδόπουλου του έκανα δύσκολες ερωτήσεις. Είχε πάει στην Αμερική τότε και τον ρώτησα: «Κύριε Πρόεδρε, οι Αμερικανοί δεν είχαν ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα;»

Τον Παττακό τον είχαν για πλάκα, θυμάμαι μία μέρα κάλεσαν όλους τους ξένους ανταποκριτές στις 5 το πρωί. Και πήγαμε εκεί, καθόταν με το βλακώδες χαμόγελο και δεν είπε τίποτα...Πέρασε ένα τέταρτο, 20 λεπτά και λέω «Κύριε Πρόεδρε, αφού μας σηκώσατε τόσο νωρίς, έχετε κάτι σοβαρό να μας πείτε. Ίσως να γυρίσετε στον στρατό, παραδίδοντας την εξουσία στους πολιτικούς».. « Ήθελα να σας πω καλημέρα μόνο», απάντησε. Οταν είχε πέσει η Χούντα, πήγα στο σπίτι του. Χτύπησα το κουδούνι και λέει «εσύ πάλι; Γιατί έρχεσαι;». Λέω «Ήμουν οπαδός σας.» Και γέλασε. Γιατί είχε κάτι, δεν τόσο κακός άνθρωπος, όσο ο Παπαδόπουλος


Ο Παπαδόπουλος, τι τύπος ήταν;

Μόνο να’βλεπες τα μάτια του, ήταν καλός για το τρελοκομείο, δεν μπορούσες να μιλήσεις μαζί του. Αγαπούσε πάρα πολύ τον εαυτό του, μία μέρα είχε μαζέψει όλα τα παιδιά του γυμνασίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ηταν υποχρεωτικό να’ ρθούν, αλλοιώς έπρεπε να φέρουν χαρτιά ότι είναι άρρωστοι. Το στάδιο ήταν γεμάτο και άρχισε ο δικτάτορας να μιλάει «Έλληνες Ελλήνων Χριστιανών...» και άρχισαν τα παιδιά να φωνάζουν τα σλόγκαν, τα γελοία συνθήματα της Χούντας και δεν τον άφησαν να μιλήσει. Τα παιδιά δεν σταμάτησαν , τον γελοιοποίησαν και αυτός έφυγε. Ποτέ δεν το ξαναέκανε αυτό. Και δεν το ήξερε ο κόσμος, δεν το είπε το ραδιόφωνο και ο κόσμος δεν το ήξερε αλλά εγώ το φιλμάρισα.
Διαβάστε ολόκληρη την συνεντευξη, ΕΔΩ... 

πηγη left.gr

Read more...

Η «ανάπτυξη» έφτασε και στην Ξάνθη...


 
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Δεκάδες πολίτες στην Ξάνθη συγκεντρώθηκαν το πρωί για να παραλάβουν μία δωρεάν σακούλα φρούτα.
Η εξαθλίωση του πληθυσμού, οι ουρές της θλίψης ακυρώνουν κάθε προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη για το success story της ανάπτυξης... 






Όπως αναφέρει το thrakitoday.gr η διανομή ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί ωστόσο αρκετή ώρα νωρίτερα πολίτες προσέρχονταν στις αποθήκες, σχηματίζοντας ουρές και περιμένοντας καρτερικά για να παραλάβουν τη σακούλα με τα φρούτα.




  thrakitoday.gr

Read more...

15 αλλαγές στο ασφαλιστικό...


 
Δεκαπέντε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ...
ιδιωτικό τομέα προβλέπει νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή οι υπουργοί οικονομικών και Εργασίας. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές αφορά στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς λειτουργούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ, διπλωματικούς υπαλλήλους, ερευνητές κ.λπ.) συμπληρώνουν 25 έτη υπηρεσίας μετά 1η – 1- 2015. 

Για όλους αυτούς τους πολίτες το νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση ενός συστήματος αναλογικών συντελεστών αναπλήρωσης, καταργώντας τα όσα ισχύουν σήμερα με βάση το «νόμο Ρέπα» όσον αφορά στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για τα έτη από την 1η – 1- 2008 και μετά.
 
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου αυτού συστήματος υπολογισμού θα είναι μια μικρή μείωση των συντάξεων για όλους όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα από το Δημόσιο μετά την 1η – 1 – 2015 και έχουν διοριστεί ή καταταγεί πριν από την 1η – 1- 2011.
 
Πατήστε EΔΩ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας...

Read more...

Έφοδος από την εισαγγελία Διαφθοράς στο γραφείο και το σπίτι του Θ. Λιακουνάκου...


 
Εφοδο στο γραφείο και στο σπίτι του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου πραγματοποίησε η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς, κυρία Πόπη Παπανδρέου συνοδευόμενη από ...
άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν από τους χώρους του επιχειρηματία αφορούσαν κυρίως τις έρευνες της Δικαιοσύνης για τις υπεράκτιες εταιρίες που αποδίδονται στον επιχειρηματία και οι οποίες εμπλέκονται σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στην παραγγελία αναφέρεται το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στα συνοδευτικά έγγραφα της Αστυνομίας αναφέρονται οι υπεράκτιες ΙΒΟΣ, Εβανστον, Ιντεράξιον, αλλά και οι υποθέσεις των προμηθειών των Απάτσι (προμηθεύτρια η αμερικανική Boeing) και των Λέοπαρντ 2 (προμηθεύτρια η γερμανική Krauss Maffei). Στα έγγραφα αναφέρονται ακόμα και τα ονόματα δικηγόρων οι οποίοι εμφανίζονται να εκπροσωπούν συγκεκριμένες υπεράκτιες όπως ο Βρετανός Κάλεριτς αλλά και έλληνας δικηγόρος διαχειριστής άλλης υπεράκτιας.

Η προμήθεια των 12 ελικοπτέρων Απάτσι, πάντως, είχε υπογραφεί απευθείας με την Boeing και συνολικό τίμημα ανέρχονταν στα 593 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με καταγγελίες όμως είχε υπερτιμολογηθεί κατά 70 εκατομμύρια ευρώ, αφού χρηματοδοτήθηκε από την Deutshe Bank και εκδόθηκε swap και υπεγράφη swap agreement.

Οι άλλες υπεράκτιες, οι οποίες ερευνώνται από την εισαγγελία, αφορούν διαιτησία που είχε παλιότερα εκδικαστεί και εκεί ομολογούνταν, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, και καταγγελίες για παράνομες πληρωμές ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ (Λέοπαρντ 2). Τέλος, η τρίτη υπεράκτια αποκαλύφθηκε από κατάθεση πρώην στελέχους της εταιρείας Ericsson, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για καταβολή μιζών στη χώρα μας από τη Σουηδική εταιρεία, που ήταν υποκατασκευάστρια εξοπλιστικών... Σύμφωνα με άλλες πηγές, πάντως, στοιχεία έχουν φτάσει και από υπηρεσίες πέραν του Ατλαντικού.


BHMA

Read more...

Συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις...


Συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις 
Στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις θα προχωρήσει στις αρχές Δεκεμβρίου η Βουλή. 
Στόχος είναι η...

διεθνοποίηση του ζητήματος και η προβολή μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης ότι οι οφειλές είναι απαιτητές, είναι νόμιμες και η Γερμανία αρνείται να τις καταβάλει. 
Οι προπαρασκευαστικές διεργασίες του συνεδρίου θα εξετασθούν την προσεχή Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή η οποία έχει καλέσει σε ακρόαση τον καθηγητή νομικής κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη, Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).
 
Σημειώνεται πως ο κ. Φλογαΐτης μετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μαζί με τους καθηγητές Προκόπη Παυλόπουλο και Στέλιο Περράκη. 

Στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται από την Επιτροπή της Βουλής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου έχουν προσκληθεί καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί και διπλωμάτες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Ήδη έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Τζουζέπε Τεζάουρο. 

Σημειώνεται πως με πρόσφατη απόφασή του, το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας αναγνώρισε σε θύματα ναζιστικών εγκλημάτων να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη Γερμανία . Αυτό ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο και σε πολίτες άλλων χωρών , όπως της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.


Read more...

«Βλέπω ξαφνικά να γυρίζει ο πυργίσκος...» Ο φωτορεπόρτερ της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο


Ο φωτορεπόρτερ της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο
Φωτογραφία του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα με το τανκ έξω από το Πολυτεχνείο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η ιστορική φωτογραφία του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, του μοναδικού φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο, μαζί με το φιλμάκι των μόλις 35 δευτερολέπτων του Ολλανδού οπερατέρ Άλμπερτ Κουράντ, αποτέλεσαν τα αδιάσειστα ντοκουμέντα για τη διάψευση των αρχικών δηλώσεων της αστυνομίας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν συνέβη το παραμικρό».

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας«Tρεις παρά πέντε, παρά τέσσερα λεπτά, βλέπω ξαφνικά να γυρίζει ο πυργίσκος στην αντίθετη κατεύθυνση, ενώ κοίταζε την είσοδο του Πολυτεχνείου και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και όπισθεν. Aμέσως μετά ανέβηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο, φουλάρισε τις μηχανές και με όση ιπποδύναμη είχε, πήγε χτύπησε την κύρια είσοδο του Πολυτεχνείου. Δεν έπεσε αμέσως η πόρτα. Πέσανε όμως όσοι από τους φοιτητές ήταν πάνω στα κολονάκια δεξιά και αριστερά.»

» Το επικίνδυνο ήταν ότι πίσω από την πόρτα υπήρχαν πολλοί φοιτητές» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Αρ. Σαρρηκώστας, περιγράφοντας τη δραματική στιγμή της εισβολής του τανκ στη WebTv του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Οι φωτογραφίες του λίγες ώρες μετά, έκαναν τον γύρο του κόσμου, μέσω του πρακτορείου Associated Press.

Τον Μάιο του 2008 ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για τις φωτογραφίες του, στο Πολυτεχνείο.

Έκθεση με τίτλο: «41η επέτειος του Πολυτεχνείου»

11 φωτογραφίες


Ένα νοερό ταξίδι στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1961 μέχρι και τη μεταπολίτευση, μέσα από τον φακό του φωτορεπόρτερ του Associated Press Αριστοτέλη Σαρρηκώστα προσφέρει η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «41η επέτειος του Πολυτεχνείου» με ανέκδοτες φωτογραφίες από τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη.

Μεταξύ των περίπου 100 φωτογραφιών που θα εκτεθούν, συγκαταλέγονται φωτογραφίες από την βασιλική οικογένεια, την αποστασία, την επταετία, τις δύο εξεγέρσεις στη Νομική, την σύλληψη Παναγούλη μετά την απόπειρα δολοφονίας Παπαδόπουλου, την άφιξη και την ορκωμοσία Καραμανλή.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 15 έως και τις 24 Νοεμβρίου στο Παλαιό Δημαρχείο (Σάκη Καράγιωργα 2 και Διαδόχου Παύλου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Να γίνει η Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη» Ο Μπουτάρης φωτογραφίζεται γυμνός και στέλνει μήνυμα υπέρ των ομοφυλοφίλων


Ο Μπουτάρης φωτογραφίζεται γυμνός και στέλνει μήνυμα υπέρ των ομοφυλοφίλων
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης  
Θεσσαλονίκη
Ο Γιάννης Μπουτάρης ποζάρει γυμνός στέλνοντας μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία κατά το AIDS, ενώ μιλάει για το Gay Pride και τις προοπτικές του να γίνει η Θεσσαλονίκη μια «ανοιχτή πόλη».

Η φωτογράφιση έγινε για το περιοδικό Adore, που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

«Εγώ δεν λέω να έρθουν 600.000 άτομα στη δική μας πόλη... Ας έρθουν 50.000, γιατί αυτή είναι η αναλογία. Αν μπορέσουμε να φέρουμε 50.000 γκέι στη Θεσσαλονίκη απ' όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ' οπουδήποτε, για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους, θα είναι κάτι μεγάλο για την πόλη.

» Τώρα δεν έχουμε παραπάνω από 2.000 - 3.000 άτομα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη... Αν αυτοί γίνουν 50.000, θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Μπουτάρης εκτιμά ότι «η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει ποτέ μια εξαιρετικά ανοιχτή πόλη, τουλάχιστον όχι στη δική μου γενιά...»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τομή στο οικογενειακό δίκαιο Προς επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια


Προς επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο υπό διαμόρφωση οικογενειακό δίκαιο που αλλάζει ριζικά μετά από 31 χρόνια.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης προς την νομοπαρασκευαστική επιτροπή, καθιερώνεται για πρώτη φορά το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, ζήτημα για το οποίο η χώρα μας έχει επικριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο, δεν προτίθεται να καθιερώσει και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Μεταξύ των άλλων μεταρρυθμίσεων που θα προβλέπει το νέο οικογενειακό δίκαιο, θα είναι η δημιουργία οικογενειακών δικαστηρίων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές για τις υιοθεσίες και για την επιμέλεια παιδιών σε περίπτωση διαζυγίου.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα πρώτα στοιχεία Πώς μοιάζει ο νεκρός της Αμφίπολης


Πώς μοιάζει ο νεκρός της Αμφίπολης
Μέτριο ανάστημα, λευκό δέρμα και καστανά ή καστανοκόκκινα μαλλιά είχε ο νεκρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι επιστήμονες για τους ανθρώπους που έζησαν πριν από 24 αιώνες (εικονογράφηση Δημήτρης Αγγελούσης)  

Αθήνα
Ένας άνθρωπος μετρίου αναστήματος για τα σημερινά δεδομένα, με καστανά ή καστανοκόκκινα μαλλιά και λευκό δέρμα είναι ο νεκρός της Αμφίπολης, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.
7 φωτογραφίες

Σύμφωνα με την επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνα Περιστέρη, ο νεκρός της Αμφίπολης είναι άνδρας και επιφανής στρατηγός.

Τι θα έβρισκαν, όμως, οι αρχαιολόγοι στον τάφο του αν δεν τους είχαν προλάβει οι τυμβωρύχοι;

«Χάρη στη μαρτυρία από τους ασύλητους μακεδονικούς τάφους στη Βεργίνα και ειδικότερα τον ασύλητο μακεδονικό τάφο ΙΙ (τάφος του Φιλίππου), μπορούμε να υποθέσουμε -λαμβάνοντας υπόψη και το μέγεθος και το κοινωνικό status του νεκρού της Αμφίπολης- πως αν υπήρχαν κτερίσματα, θα ήταν οπλισμός (ασπίδα, σπαθί, θώρακας, περικεφαλαία, κνημίδες κ.λπ.), σκεύη συμποσίου από ασήμι ή χαλκό, στεφάνια, και ενδεχομένως πήλινα αγγεία» εξηγεί η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ και διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Αναφορικά με την ταφή, η κ. Παλιαδέλη αναφέρει πως «τα ταφικά έθιμα των καθημερινών αρχαίων Μακεδόνων θα πρέπει να ήταν όμοια με εκείνα των άλλων Ελλήνων σε ό,τι αφορά τη φροντίδα για τον νεκρό: την πρόθεση και τον θρήνο, τη μεταφορά του στον τόπο ταφής, την κατασκευή του τάφου. Στις περιπτώσεις, ωστόσο, νεκρών κύρους στη Μακεδονία εφαρμοζόταν η καύση, μια δαπανηρή διαδικασία που παραπέμπει στα ομηρικά έθιμα. Τα οστά συλλέγονταν, πλένονταν, τυλίγονταν σε πολύτιμο ύφασμα, τοποθετούνταν σε μετάλλινο (χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο) οστεοδόχο σκεύος (λάρνακα, αγγείο κ.λπ.) και συνοδεύονταν από στεφάνι».



    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...