Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Απάντηση "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" στις "Προγραμματικές Δεσμεύσεις" του Ε. Βενιζέλου


Με αφορμή την παρουσίαση των "προγραμματικών Δεσμεύσεων" του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, το Γραφείο Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ , επισημαίνει τα εξής:
Το «όχι» που εξεστόμισε σήμερα, ο κ. Βενιζέλος για τους νέους φόρους, τις οριζόντιες περικοπές και τις νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους θα είχε αξία να τα πει στο δεκάμηνο που είχε την ευθύνη της Οικονομίας στα χέρια του.
Θα είχε αξία να τα πει όταν διαπραγματευόταν με την τρόικα και όχι τώρα, ως προεκλογικό τρικ, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.
Ο κ. Βενιζέλος είναι δέσμιος της υπογραφής που έχει βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο και το οποίο προβλέπει νέες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων από τον Ιούλιο.
Να μας εξηγήσει αν άλλος Βενιζέλος υπέγραφε το δεύτερο μνημόνιο και άλλος Βενιζέλος μας λέει αυτά σήμερα.

Read more...

Ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς εξαιρέσεις, ώς τον Ιούνιο ζητεί η τρόικα

Επιστολή Μορς σε Λοβέρδο, Κουτρουμάνη


Ο Ματίας Μορς
Ο Ματίας Μορς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την άμεση ένταξη όλων των ασφαλιστικών ταμείων με υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ και την απόσυρση των διατάξεων του νόμου, που προβλέπει εξαίρεση όσων Ταμείων δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς.

Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, η επιστολή -σε απαξιωτικό ύφος- ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου. Ακολούθως, απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βόμβα Άκη με πολλούς παραλήπτες: Στο Δικαστήριο θα ειπωθούν όλα!



Βόμβα Άκη με πολλούς παραλήπτες: Στο Δικαστήριο θα ειπωθούν όλα!
Μπροστά στο δικαστή θα μιλήσει για όλους και για όλα, είπε με σημερινή του δήλωση ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή της συζύγου του.


Ο κ. Τσοχατζόπουλος στη δήλωση του αναφέρει:

"Κάποιοι μου λένε: «Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας". 

Ολόκληρη η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

"Μπροστά στις κάλπες που βρίσκονται πλέον οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν αλήθεια, ειλικρίνεια, φως παντού και για όλους, αυτοκριτική και ανάληψη ευθύνης από τον καθένα για τη στάση και το έργο του μέχρι τώρα. Ερωτώ, λοιπόν, σήμερα ξανά: Αποδέχονται οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν και να επεκτείνονται μάλιστα οι πρακτικές «ανθρωποφαγίας» και εξόντωσης, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, ακόμη και βιολογικά, των κομματικών αντιπάλων; Είμαι βέβαιος και πάλι ότι θα καταδικάσουν όλοι απερίφραστα τέτοιες πρακτικές.

Στην πράξη όμως άλλα έκαναν, όπως τους αποκάλυψε η Δικαιοσύνη με την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου τον Αύγουστο του 2011, όταν κήρυξε απαράδεκτη και ανυπόστατη την άσκηση ποινικής δίωξης της Βουλής για παθητική δωροδοκία εναντίον μου. Τότε που με τις εσωκομματικές τους πλειοψηφίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χειραγώγησαν από κοινού το σύνολο σχεδόν του Κοινοβουλίου.

Άρα στην πράξη προωθούν μια πρωτοφανή πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα, που τυπικά έχει στόχο εμένα, στην ουσία όμως μετατρέπει σε θύματα όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, ακόμη και τα ανήλικα παιδιά.

Η χθεσινή αυθαίρετη επιβολή από τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα, προσωρινής κράτησης στη σύζυγό μου Β. Τσοχατζοπούλου, έγινε με πλήρη αγνόηση των όρων που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αλλά και χωρίς καμία απόδειξη ή ένδειξη σε βάρος της.

Έγινε με πλήρη αγνόηση του γεγονότος ότι είναι νόμιμη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματός μας, που αποκτήθηκε με απόλυτα διαφανείς όρους, με τραπεζικό δανεισμό ύψους 850.000 ευρώ –με εμένα εγγυητή στα τραπεζικά συμβόλαια δανείου, καθώς και στις υποθήκες που έχουν εγγραφεί στα υποθηκοφυλακείο-, και σταδιακή καταβολή του υπόλοιπου τιμήματος των 450.000 ευρώ, -αποκλειστικά από ίδιους πόρους που καλύπτονται από τα εισοδήματα όλων των προηγούμενων ετών, όπως έχουν δηλωθεί στις φορολογικές μας δηλώσεις-, στη διάρκεια της τριετίας 2006-2009 προς τα συνεργεία που ολοκλήρωσαν τις κατασκευές του σπιτιού.

Πέραν τούτου όμως, ουδεμία σχέση έχει εκείνη με οποιοδήποτε άλλο, διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό, τεχνικό θέμα που εξετάζει η Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνάς της. Το μόνο για το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη, είναι να αναθρέψει το παιδί μας 5,5 ετών, καθώς και να στηρίξει το σπίτι και την οικογένειά της. Πέραν της τελεσίδικης νομικής κρίσης του Δικαστικού Συμβουλίου του ΑΕΔ, και στην πράξη, όπως βεβαίωσαν οι ελεγκτικές Αρχές του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης στη Βουλή, καμία σχέση δεν υπάρχει ούτε με δωροδοκίες, ούτε με «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Έτσι, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη θεωρία της «οικογενειακής ευθύνης», εξελίσσεται η «επιχείρηση προσωρινής κράτησης». Μετά από έμενα τη Μ. Εβδομάδα, την κόρη μου Αρετή, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, προχτές, με την απαράδεκτη προσωρινή κράτηση και της συζύγου μου, χτες, -αδιαφορώντας ότι έτσι εγκαταλείπεται μόνο του το 5,5, ετών παιδί μας-, ολοκληρώνεται το σχέδιο εξόντωσης που οδηγεί στη διάλυση της οικογένειας μου.

Κάποιοι μου λένε: «Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας. Προσωπικά δηλώνω ότι δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες. Δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως.http://newpost.gr

Read more...

Δεν παραβρέθηκαν στις προγραμματικές του Βενιζέλου Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης. Περιμένουν…


Δύο ηχηρές απουσίες κατέγραψε το ρεπορτάζ από την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, όπου ο Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για αυτές των κορυφαίων στελεχών και υποψηφίων στη Β’  Αθήνας (και όχι σε κάποια περιφέρεια της επαρχίας), Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Οι δύο αυτές απουσίες, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε εάν ήταν δικαιολογημένες, έχουν ήδη συζητηθεί πολύ. Και συνδέονται με διάφορες συζητήσεις που γίνονται στα παρασκήνιο για την προετοιμασία τόσο του Ευ. Βενιζέλου όσο και κορυφαίων στελεχών, όχι για την 6η Μαίου, αλλά για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Μια συζήτηση, που αφορά και λάθη στις προεκλογικές εμφανίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προβλέψεις για το ποσοστό που θα συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη Κυριακή.

Read more...

Το ζευγάρι Τσίπρα - Καμμένου δίνει υλικό για επιθεωρήσεις, είπε ο Αντ.Σαμαράς

Ομιλία στη Λάρισα


Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Λάρισα
Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας.

«Το ζευγάρι Τσίπρα - Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους, γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα».

Επίσης, επιτέθηκε και κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Μη μπλέκετε όσους αγαπάνε την πατρίδα με όσους πουλάνε κούφιο πατριωτισμό για να 'ψαρέψουν στα θολά νερά'. Oι νεοναζί κρύβουν και τώρα τα πρόσωπά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές, αλλά κρύβουν τους υποψηφίους τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή: «Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν το δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος σημειώνοντας: «Ο λαός συσπειρώνεται, ο λαός ξεσηκώνεται, άρα είναι βέβαιο ότι θα νικήσουμε. Από την αρχή είπαμε ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα βγαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης και λέει αυτό που λέγαμε εμείς από την αρχή» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η άποψη, που από την αρχή είχε εκφράσει, τώρα κερδίζει έδαφος παντού στην Ευρώπη.

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων μηνών υπενθύμισε: «Εμείς πριν από λίγους μήνες ανατρέψαμε τον Παπανδρέου και διασώσαμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ είναι η παράταξη που θέλει να αλλάξει τα πάντα, προσθέτοντας ότι έχει καταθέσει σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, ενώ επανέλαβε ότι με τις προτάσεις του για την παράνομη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας βάζει τέλος στην «ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς».
Απευθυνόμενος στο αγροτικό ακροατήριο της Θεσσαλίας δεσμεύτηκε ότι «η ρευστότητα που θα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους, θα φροντίσουμε να φτάσει και στους αγρότες». Ειδικότερα για τον θεσσαλικό κάμπο είπε ότι «δεν πρέπει ο μεγαλύτερος κάμπος της χώρας να ερημοποιηθεί»  και υποσχέθηκε έργα για την άρδευση.

Ακολούθως, επανέλαβε πως είναι «ξεκάθαρη απόφαση της ΝΔ ότι θα ελέγξουμε το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974, όπως επίσης είναι ξεκάθαρη απόφαση η Εξεταστική Επιτροπή για το γιατί και πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο». Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο και ότι από τις 7 Μαΐου ξεκινά η παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας και η αξιοποίηση του πλούτου της.

«Εμείς πιστεύουμε στην χώρα και στους ανθρώπους της, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ανάπτυξη, επενδύσεις, αλλαγή σελίδας έρχονται με ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει η ΝΔ». Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον κόσμο της Λάρισας για την παρουσία του στην συγκέντρωση και έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι «όποιος κερδίζει τη Θεσσαλία, κερδίζει τις εκλογές».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συσπείρωση όλων των πολιτών ζήτησε από την Κομοτηνή ο Ευ.Βενιζέλος

«Μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας»


Ο Ευ.Βενιζέλος
Ο Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Κομοτηνή
Κάλεσμα συσπείρωσης όλων των πολιτών για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ απηύθυνε από την Κομοτηνή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου για το μέλλον των επόμενων γενεών.
«Ο λαός της Θράκης εδώ στην πολυπολιτισμική Κομοτηνή, στην Κομοτηνή όπου συμβιώνουν αρμονικά όλα τα θρησκεύματα, όλοι οι πολιτισμοί, στέλνει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, αισιοδοξίας και νίκης» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στους άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης, για να θωρακιστεί η Ελλάδα και να γίνει ένα δημοσιονομικά αύταρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να προστατευθούν, να πιάσουν τόπο και να δημιουργήσουν δυναμική οι μεγάλες θυσίες που ήδη έκανε και κάνει ο ελληνικός λαός, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.
Τόνισε με έμφαση ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και θα δοθεί έμφαση κυρίως στις διαρθρωτικές αλλαγές για μικρότερο και λιγότερο δαπανηρό κράτος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στους νέους, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε διασφαλίσει 400 εκατ. για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, για τη νεανική επιχειρηματικότητα, για την κατάρτιση, κι αυτό ήταν βασικό αντικείμενο της επιστολής μου στον κ. Μπαρόζο».
Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά για επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, καθώς, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ απειλεί πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μονοκομματικής διακυβέρνησης, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που σημαίνει την οικονομία σε καταστροφή και την Ελλάδα σε αδιέξοδο.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή η τακτική «μολύνει» πλέον και άλλους πολιτικούς φορείς. Επέκρινε μάλιστα τον κ. Κουβέλη, διότι δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα και θα επιζητήσει επανάληψη των εκλογών, «αναπαράγοντας το επιχείρημα του κ. Σαμαρά».
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «επιδημία», φέρνοντας ως παράδειγμα τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «σήμερα είπε το εξής αμίμητο: Θα πάρω και εγώ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα την επιστρέψω. Θα ζητήσω να σχηματίσω κυβέρνηση».
«Θα γίνει πρωθυπουργός δηλαδή, θα κάνει την δική του κυβέρνηση και θα πάει στη Βουλή και με τον λαό στους δρόμους θα διεκδικήσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα «θεσμικό παραλήρημα», λέγοντας πως «κάποιοι με κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται εκτός συνταγματικού πλαισίου ή λέει ωμα πολιτικά ψέματα, είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι «εμείς είμαστε στο μέσον του πολιτικού φάσματος. Πάντα αυτή η μεγάλη προοδευτική παράταξη ήταν στο μέσο του πολιτικού φάσματος. Θέλουμε να είμαστε το πρώτο κόμμα. Όχι γιατί αντιμετωπίζουμε ποδοσφαιρικά τις εκλογές και θέλουμε να νικήσει η ομάδα μας, αλλά γιατί εκ των πραγμάτων εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να διαμορφώσουμε τη μεγάλη συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε με έμφαση:
«Εμείς έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας. Έχοντας την πρώτη θέση, μπορούμε να κοιτάξουμε αριστερά, να διαμορφώσουμε τον κεντροαριστερό πυρήνα της νέας κυβέρνησης και της νέας πλειοψηφίας. Να κοιτάξουμε και προς τον χώρο της συντηρητικής παράταξης, γιατί και εκεί υπάρχουν φιλοευρωπαϊκές σοβαρές δυνάμεις και να διαμορφώσουμε τον εθνικό συναγερμό γιατί όλοι μαζί πρέπει να σηκώσουμε στους ώμους μας την Ελλάδα».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους φίλους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «να πάρουν την υπόθεση των εκλογών στα χέρια τους» και «να διαδώσουν τις ιδέες του κινήματος πόρτα - πόρτα», ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λάζαρου Λασκαρίδη για την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αποδέχεται τη νέα βελτιωμένη και δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς αυτή τη φορά, πρόταση που κατέθεσε (αναθεωρώντας την αμέσως προηγούμενα) το ΠΑΣΟΚ, δια της εκπροσώπου του κυρίας Φώφης Γεννηματά για την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Read more...

Έδιωξαν μέλη της Χρυσής Αυγής από χωριό της Κρήτης



Έδιωξαν μέλη της Χρυσής Αυγής από χωριό της Κρήτης
Πηγή φωτό: cretalive.gr
Ξεσηκωμός επικράτησε, νωρίτερα το μεσημέρι, στα Αμιρά της Βιάννου καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα "καμμένα" της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής"!


Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ότι:

"Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες «επισκέψεις». Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι".

Ως εκ τούτου, μετά τις αντιδράσεις, η περιοδεία αναβάλλεται. Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιπροσωπεία της "Χρυσής Αυγής" νωρίτερα συνάντησε σθεναρή αντίσταση και από τους κατοίκους άλλων περιοχών...


Πηγή: cretalive.gr 
 http://newpost.gr

Read more...

Στο πόδι ο Βοτανικός για τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

 
 
Με δυναμικές κινητοποιήσεις, απαντούν οι διαμεταφορείς μαζί με επιχειρηματίες, βιοτέχνες και κατοίκους του Βοτανικού, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, με την παρουσία παράνομου καταυλισμού Αλβανών Ρομά.

Όπως επισημαίνουν στο protothema.gr, εκπρόσωποι των διαμεταφορέων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, η εγκληματικότητα πλέον «χτυπάει» κόκκινο, με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρείες να μην ασφαλίζουν τις παρακείμενες του παράνομου καταυλισμού επιχειρήσεις για κλοπή και πυρκαγιά, ενώ όσες συναινούν χρεώνουν με υπερβολικά ασφάλιστρα τους πελάτες τους.

Εκτός από τις ληστρικές επιθέσεις που δέχονται καθημερινά, επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες και νόμιμους αλλοδαπούς, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όσον αφορά τις περιβαλλοντικές και υγειονομικές συνθήκες.

Ο παράνομος καταυλισμός, θέμα το οποίο ανέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν το protothema.gr, βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση που έχουν καταπατήσει λαθρομετανάστες από την Αλβανία, και σε λιγότερες περιπτώσεις κάτοχοι … τουριστικής βίζας, που παρά τις πολυετείς προσπάθειες των νόμιμων ιδιοκτητών να απομακρυνθούν και να εκκενώσουν το οικόπεδο, εξακολουθούν να … αυξάνονται και να πληθύνονται.

Την περασμένη Δευτέρα «ένοικοι» του παράνομου καταυλισμού, αφού ξυλοκόπησαν τον Πακιστανό φύλακα πρακτορείου του γ,γ της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) Παναγιώτη Βλαχογιώργη έκλεψαν εμπορεύματα αξίας 16.000 ευρώ, που όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια πουλήθηκαν εντός του καταυλισμού, που έχει εξελιχθεί σε «άβατον», σε κλεπταποδόχους έναντι 3.500 ευρώ. Στην φωτογραφία, ο φύλακας του πρακτορείου μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Επιστολή διαμαρτυρίας

Την Πέμπτη η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με κοινοποίηση προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και ΤΟΝ Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο
Η επιστολή περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Βοτανικού, με την παρουσία του παράνομου καταυλισμού Αλβανών Ρομά, ενώ ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις που αναμένονται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα από την κοινή επιτροπή που έχουν συστήσει διαμεταφορείς μαζί με επιχειρηματίες, βιοτέχνες και κατοίκους της περιοχής.


Αναλυτικά η επιστολή, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Οι διαμεταφορικές επιχειρήσεις της ένωσης μας ΠΕΕΔ δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βοτανικού εξυπηρετώντας τις εγχώριες μεταφορές σε όλη την Ελλάδα πάνω από 40 έτη. Έχουμε, επανειλημμένως, διαμαρτυρηθεί στο Υπουργείο με επιστολές για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού αλλά οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης δυστυχώς χειροτερεύουν. Υποθέτουμε ότι και υπηρεσιακά ενημερώνεστε για το πλήθος των εγκληματικών ενεργειών που συμβαίνουν στην περιοχή από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές της αστυνομίας, ορμητήριο και καταφύγιο των εγκληματικών ενεργειών είναι ο καταυλισμός κάτω από την Ορφέως, που βρίσκεται σε μεγάλη έκταση και διαθέτει ελεγχόμενη πρόσβαση από κάθετα δρομάκια της Ορφέως. Οι επιθέσεις σύμφωνα με τα μέλη μας είναι σχεδόν καθημερινές σε πελάτες των επιχειρήσεων, υπαλλήλους και κατοίκους της περιοχής. Κλοπές, εκβιασμοί, ληστείες, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί με τις αντίστοιχες αστυνομικές καταγραφές των τραυματισμών και τις νοσηλίες.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου εκλάπησαν εμπορεύματα και ολόκληρα φορτηγά και διαπραγματεύτηκαν την επιστροφή τους, αντί της «μαύρης» μεταπώλησης, πουλώντας στην ουσία προστασία. Δεκάδες περιστατικά με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απώλειες εμπορευμάτων και εξίσου μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και στα οχήματα των εταιρειών τις περιοχής. Χαρακτηριστικό της συχνότητας των κλοπών είναι η άρνηση ασφαλιστικών εταιριών να καλύψουν τις επιχειρήσεις μας για κίνδυνο πυρός-κλοπής καθώς και το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνουν φύλαξη βραδινή τα ιδιωτικά σεκιούριτι.

Συνυπολογίζοντας και το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τίθεται πια σοβαρό θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας. Στον ίδιο χώρο παρατηρείται καύση κλεμμένων καλωδίων επιβαρύνοντας τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες του καταυλισμού και της ευρύτερης περιοχής. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν σε πολλές εφημερίδες και site στο internet. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενεργεί εμβολιασμούς για τα λοιμώδη νοσήματα, ενώ εμείς συνεχίζουμε να αναπνέουμε σχεδόν καθημερινά το τοξικό νέφος από φουράνια και διοξίνες. Η εργασία πλέον των 1500 εργαζομένων και πολλαπλάσιων διερχόμενων πελατών στην περιοχή πρέπει επιτακτικά να ξαναγίνει βιώσιμη.

Κατόπιν πολλαπλών οχλήσεων υπήρξαν διαβεβαιώσεις για αυξημένες περιπολίες που εφαρμόζονταν για μικρά χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποτρέψουν την εγκληματική δραστηριότητα. Η λύση που απομένει και στην οποία αποβλέπουμε είναι η απομάκρυνση του καταυλισμού, όπως είδαμε ότι επιχειρήθηκε πρόσφατα πέριξ της Αττικής Οδού στο Κορωπί.

Κύριε Υπουργέ,
•    Εξαντλήσαμε την υπομονή μας, απευθυνθήκαμε παντού αλλά κανείς δε μας προστατεύει. Ελπίζουμε οι πρόσφατες εξαγγελίες σας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης να μην περιοριστούν στο κέντρο των Αθηνών, αλλά να εφαρμοστούν και στα όρια της πόλης στο Βοτανικό.
•    Ζητάμε την άμεση ενασχόλησή σας με το συγκεκριμένο θέμα και την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε γιατί τα μέλη μας είναι αγανακτισμένα και αποφασισμένα με κάθε τρόπο να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους.
•    Ζητάμε το αυτονόητο.
•    Ζητάμε την ασφάλεια των επιχειρήσεων και των υπαλλήλων μας.
•    Ζητάμε ανθρώπινες υγειονομικές συνθήκες.protothema.gr

Read more...

Τσίπρας: Ανησυχητικά για τη δημοκρατία τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Ομιλία στην Ξάνθη



  Κατά του μνημονίου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ανοιχτής προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο για το μέλλον της δημοκρατίας τα αυξημένα ποσοστά που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τις μειονοτικές Τοπικές Κοινότητες του Εχίνου και του Κενταύρου του Δήμου Μύκης όπου συνομίλησε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης και έτυχε θερμής υποδοχής.protothema.gr

Read more...

Κλιμακώνει τους τόνους απέναντι σε Καμμένο και «Χρυσή Αυγή» ο Σαμαράς



Κλιμακώνει τους τόνους απέναντι σε Καμμένο και «Χρυσή Αυγή» ο Σαμαράς
eurokinissi
Με οξεία κριτική και έντονες αντιπαραθέσεις επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς να κλιμακώσει το κλίμα πόλωσης στην τελική ευθεία προς την κάλπη, επιδιώκοντας παράλληλα να «ξεγυμνώσει» πολιτικά τους κομματικούς σχηματισμούς προς τους οποίους –κατά πληροφορίες- συνεχίζουν αν και μειωμένες, να διατηρούνται οι εκλογικές διαρροές της ΝΔ.

Η αναφορά Τσίπρα περί συνεργασίας σε επίπεδο στήριξης ή ανοχής με τον Π. Καμμένο, λίγες μέρες μετά τη θετική αναφορά Καμμένου στο ίδιο ενδεχόμενο, συνιστά «βούτυρο στο ψωμί» της ΝΔ. Στελέχη της Συγγρού άφηναν αιχμές ακόμη και για την πιθανότητα παρασκηνιακής συμφωνίας μεταξύ των Τσίπρα- Καμμένου, υπενθυμίζοντας ότι βασικό επιχείρημα στη ρητορική όλων των αρχηγών των μικρότερων κομμάτων κατά το προηγούμενο διάστημα αποτελούσε το «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχουν ήδη βρει για την επομένη των εκλογών».

Το στίγμα της κορύφωσης της προεκλογικής αντιπαράθεσης έδωσε και ο ίδιος ο Σαμαράς κατά την ομιλία του στις Σέρρες και μετά την αποκάλυψη των προθέσεων Τσίπρα –τις οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, στηλίστευσαν ποικιλοτρόπως υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας την ανοιχτή διαφοροποίησή τους από τον Πρόεδρο του κόμματος για την πολιτική του επιλογή.

Για «γάμο Τσίπρα και μεταμφιεσμένου Τσίπρα» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ προσθέτωντας και το αιχμηρό σχόλιο περί διαζυγίου από τη σοβαρότητα. Ήταν ένα ακόμη από τα πολλά επεισόδια ανάμεσα σε ΝΔ και Π. Καμμένο μετά την πρώτη κόντρα για τα πλοία με ελληνικές σημαίες, το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» περί έμμισθης σχέσης με την ΕΥΠ του υποψηφίου στα Ιωάννινα με το κόμμα Καμμένου και τις προστριβές του κ. Καμμένου με τον υφυπουργό της Χούντας Γ. Γεωργαλά.

ΟΙ δύο από τις τρεις υποθέσεις έχουν ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο ο πολιτικός –και συναφώς, εκλογικός- τους αντίκτυπος, αναμένεται από τα δύο στρατόπεδα να καταμετρηθεί το βράδυ της Κυριακής με το άνοιγμα της κάλπης.

Παράλληλα με τον Π. Καμμένο, ο Πρόεδρος της ΝΔ κορυφώνει την μετωπική του με την «Χρυσή Αυγή». Το κόμμα του -αμφιλεγόμενου τόσο για τις ιδέες όσο και για τις προθέσεις του- Ν. Μιχαλολιάκου, συνεχίζει να εμφανίζει δυναμική, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια, κεφαλαιοποιώντας με μια καινοφανή τακτική πολιτική κερδοσκοπίας, την αντισυστημική οργή των πολιτών.

Η προσπάθεια Σαμαρά επικεντρώνεται στην ταύτιση της ηγεσίας και των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» με ναζιστικές αντιλήψεις με ταυτόχρονη ανάδειξη του νεοχιτλερικού τους προφίλ. «Αυτοί που φορούν ναζιστικά σύμβολα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, είναι εχθροί της πατρίδας» επαναλαμβάνει στις ομιλίες του ο κ. Σαμαράς, στοχεύοντας να αφυπνήσει στους εκλογείς, μνήμες καταστροφής.


Πάνος Ρασσιάςhttp://newpost.gr

Read more...

Λ. Κατσέλη: Είμαστε το κοινωνικό ΠΑ.ΣΟ.Κ (video)


Read more...

Περιοδείες Μαρίας Κυριακοπούλου και επαφές με τους Αγρότες

Σε εγκατάλειψη η ύπαιθρος και ο αγροτικός πληθυσμός της Αχαΐας
Περιοδεία στις δημοτικές ενότητες Σταυροδρομίου, Αγίας Βαρβάρας, Κάλφα, Σκούρα και Ξηροχωρίου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, η Βουλευτής Αχαΐας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.
Η Μαρία Κυριακοπούλου συναντήθηκε με αγρότες και συζήτησε μαζί τους για τα μεγάλα προβλήματα της υπαίθρου και την εγκατάλειψη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Στο Ξηροχώρι συζήτησε με νέους οι οποίοι βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας και άκουσε τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για το αβέβαιο μέλλον.
Τους εξήγησε τι προβλέπει το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που στοχεύει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, με έμφαση στην τυποποίηση και την εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων όπως το λάδι και το κρασί.
Την Πέμπτη 26/4/2012 η Μαρία Κυριακοπούλου επισκέφθηκε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα, ενώ το απόγευμα περιόδευσε στην Αιγείρα, την Ακράτα και το Διακοφτό και στις 20.30 συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών της «Κοινωνικής Συμφωνίας» που έγινε στο Αίγιο.


Read more...

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ώς 10% προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας

Εντός του 2012


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ώς 10 ποσοστιαίες μονάδες εντός του έτους προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι «το κεφάλαιο με τα εργασιακά πρέπει να κλείσει εδώ και να αφήσουμε να λειτουργήσουν οι κανόνες τις αγοράς».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Κουτρουμάνης τονίζει ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στα ζητήματα της ρευστότητας που θέτει επιτακτικά η αγορά, καθώς και στα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

«Η Ελλάδα από το 2008 είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα» επισημαίνει, υποστηρίζοντας:

«Κανένας υπουργός δεν βρέθηκε σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση, να παλεύει κάθε μήνα για να εξασφαλιστεί η πληρωμή των συντάξεων».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανάπτυξη μόνο με απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, επαναλαμβάνει ο Αντ.Σαμαράς

Περιοδεία στο Βόλο


Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και την 111η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και την 111η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Βόλος
Στο Βόλο περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσει από τη Λάρισα το πρόγραμμα της ΝΔ για τους αγρότες. Από το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναβάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να απ ενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, να είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, χωρίς να κάνουμε ακρότητες, όπως ήταν οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, να μπορούμε να γνωρίζουμε το σθένος, τη δύναμη, την ψυχή του Έλληνα εργαζόμενου και να του δίνουμε την ευκαιρία πραγματικά να αποδώσει εδώ πέρα στον τόπο του.

» Γιατί διαφορετικά τα νέα τα παιδιά θα φύγουνε στο εξωτερικό. Και θα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και την 111η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, όπως και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

«Δεν παραμελούμε την 'Άμυνα, εμπιστευόμαστε, δεν προσβάλλουμε τους ανθρώπους που την υπηρετούν. 'Άλλωστε, πατριωτισμός σημαίνει πάνω από όλα αξιοπρέπεια» υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή πολιτική σταθερότητα» και καλεί τους πολίτες να επιλέξουν μια ισχυρή κυβέρνηση που θα παίρνει τολμηρές αποφάσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Προσθέτει ότι η χώρα χρειάζεται εκλεγμένο Πρωθυπουργό που να αντλεί τη δύναμή του από το λαό και όχι ακυβερνησία, ενώ κλείνει τα σενάρια συγκυβέρνησης καθώς κάτι τέτοιο θα
οδηγούσε σε στασιμότητα.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως μπορεί να γίνουν ουσιαστικές περικοπές από τη δημόσια σπατάλη και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως θα προχωρήσει σε νέες περικοπές. Επιμένει τέλος στη λύση της εφεδρείας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη καθώς, όπως λέει, «το να ανακάμψει η οικονομία σήμερα είναι το ισχυρότερο μέσο καταπολέμησης των ελλειμμάτων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζητεί η Λούκα Κατσέλη...



Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε το Σάββατο από τα Χανιά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος δυτικής Κρήτης του οικονομικού επιμελητηρίου

Η... κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη.

«Πιστεύομε και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αντίθετα η ίδια η πολιτική του δευτέρου μνημονίου κάτω από τέτοιες συνθήκες βαθειάς ύφεσης οδηγεί μαθηματικά σε στάση πληρωμών».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ήδη η Ευρώπη ζητά αλλαγή των πολιτικών που ακολουθούνται ενώ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρα ότι ήδη έχουν βάλει την υπογραφή τους και για άλλα σκληρά μέτρα από τον Ιούλιο

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου με την τρόικα και την ΕΕ να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να υπάρξουν στοχευμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε περιφερειακό -τοπικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, η κ. Κατσέλη επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας για την περιφερειακή ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της πόλης και του καλλικρατικού δήμου, ενώ κουβέντιασαν για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τη μείωση κονδυλίων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας με τους υποψήφιους του κόμματος στο νομό και στελέχη επισκέφθηκε την Παλιά Πόλη, καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ κατέληξε σε καφέ της παραλίας και συναντήθηκε με πολίτες του Ρεθύμνου.

Μιλώντας με πολίτες, η κ. Κατσέλη επισήμανε σημεία από τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας για την οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά και για το πώς μπορεί να βγει από το αδιέξοδο η χώρα.

Μεταξύ αυτών μίλησε για την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την ανάγκη να δοθεί χρήμα στην αγορά μέσω των τραπεζών, αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης και της στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου.

Αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που οδήγησαν στο να δημιουργηθεί το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας, ενώ επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσώπευση του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου σε κεντρικό επίπεδο, σε μία περίοδο που τα επιμελητήρια οφείλουν να εκσυγχρονιστούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΠΑΤΡΑ: Εκλεισε το κατάστημα και κατήγγειλε τους κυβερνώντες...



Δείτε την φωτογραφία...
Το κατάστημα λόγω κρίσης έβαλε λουκέτο, όμως ο ιδιοκτήτης του δεν άφησε «ατιμώρητους» όσους τον ανάγκασαν να μην συνεχίσει να... χαίρεται το «χαρώ το» του! Εκτός από το «ουστ» και το «δεν πληρώνουμε χαράτσι» έγραψε ένα μεγάλο κείμενο και το «ανάρτησε» στην βιτρίνα του καταστήματός του! Το κείμενο έχει διαβαστεί από χιλιάδες διερχόμενους καθώς παραμένει εκεί για πάνω από ένα μήνα. «Τώρα θα καταλάβουν τα καθάρματα πως δεν θα χαθεί η ευκαιρία να τους κατεβάσουμε τις μάσκες που λίγο πριν τις εκλογές ξαναφόρεσαν...»! Ετσι ξεκινά το κείμενό του. Είναι η απάντηση ενός μικρομεσαίου, ενός μεροκαματιάρη που αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο» επειδή κάποιοι χρόνια τώρα... έκλεβαν ή διαχειρίζονταν με εγκληματικό τρόπο τα οικονομικά της χώρας.


















dete.gr


Read more...

ΣΤΟ «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι ...



ΣΤΟ «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ τίθενται 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι που κατέχουν ακίνητη περιουσία μεγάλης αξίας αλλά έχουν δηλώσει στην εφορία σχετικά χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα.
Οι εν λόγω ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με...
εξονυχιστικούς ελέγχους «πόθεν έσχες» και με διαδικασίες ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί το ΣΔΟΕ για να διαπιστώσει κατά πόσο αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή εάν έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο χρήμα».
Οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντόπισαν περιπτώσεις όπως οι εξής:
- Συμβολαιογράφος της Αθήνας έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, όμως το 2010 δήλωσε στην εφορία εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.
- Μεγαλοδικηγόρος στην Αθήνα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ και φορολογική δήλωση με εισόδημα 40.000 ευρώ.
- 'Αλλος δικηγόρος στην Αττική εντοπίστηκε να έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 5,5 εκατ. ευρώ και να έχει δηλώσει για το 2010 εισόδημα 30.000 ευρώ.
- Έτερος δικηγόρος στην Αττική με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 7 εκατ. ευρώ έχει δηλώσει για το 2010 εισόδημα 60.000 ευρώ.
- Δικηγόρος από την Κόρινθο με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 1,08 εκατ. ευρώ δεν έχει δηλώσει καθόλου εισόδημα για το 2010.
- Συμβολαιογράφος στην Κόρινθο με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 1,049 εκατ. ευρώ δεν έχει δηλώσει καθόλου εισόδημα για το 2010...
newsmessinia.blogspot.


Read more...

Καμία οριζόντια περικοπή σε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, λέει ο Ευ.Βενιζέλος

«Οδικός Χάρτης εξόδου από το Μνημόνιο»


«Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε»  ήταν το σύνθημα του κ. Βενιζέλου
«Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε» ήταν το σύνθημα του κ. Βενιζέλου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας τη σταδιακή και ασφαλή αποδέσμευση από το Μνημόνιο έως το 2015. «Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει» είπε χαρακτηριστικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία της χώρας είναι η διαμόρφωση μιας σταθερής πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, καθώς δεν αρκεί, όπως είπε, μια κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Αναφέρθηκε ξανά στις τρεις προτάσεις, αυτή του ΠΑΣΟΚ, την «αυτοδύναμη» πρόταση της ΝΔ και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας καταρχήν ότι δεν είναι δεδομένη ούτε μια κυβέρνηση την 7η Μαΐου ούτε η συμμετοχή του Κινήματος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αναφερόμενος ειδικά στον κ. Τσίπρα είπε ότι η πρότασή του διακατέχεται από «άγνοια κινδύνου» και έκανε λόγο για επιχείρηση συσπείρωσης γύρω από την πρόταση αυτή «αντιμνημονιακών», ανεξαρτήτως ιδεολογίας.

Με αφορμή τα μέτρα που ακούγονται για τον Ιούνιο, είπε ότι πρέπει να μπει τέλος στον λεγόμενο φόβο για τα μέτρα και δεσμεύθηκε:

  • Όχι νέοι φόροι
  • Καμία επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων
  • Καμία οριζόντια περικοπή
  • Επιμήκυνση κατά ένα χρόνο του σχεδίου μείωσης του ελλείμματος.
Επίσης, δεσμεύθηκε για σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια, ασκώντας μάλιστα κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σχετικό διάλογο.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες δυσπιστούν όταν ακούν για πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν επιτευχθεί από το 2011, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Δεσμεύηκε για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών με την εξής σειρά:

  • πρώτο βήμα, ανάκληση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλεται από τους μισθωτούς
  • δεύτερο βήμα, σταδιακή μείωση του μη μισθολογικού κόστους (-5% στις ασφαλιστικές εισφορές)
  • τρίτο βήμα, αντικατάσταση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και όλων των φόρων για τα ακίνητα από έναν νέο ενιαίο φόρο
  • τέταρτο βήμα, η σταδιακή μείωση του ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση.
Το συνολικό κόστος όλων αυτών δεν ξεπερνά, όπως εκτίμησε, το 1% του ΑΕΠ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις βασικές προϋποθέσεις της ανάπτυξης, η οποία αποτελεί κεντρικό άξονα του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης.

Σημείωσε ότι αυτές βασίζονται στα όσα έγιναν έως τώρα στο δημοσιονομικό επίπεδο και ειδικότερα:

  • τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη βιωσιμότητά του
  • το μικρότερο κόστος δανεισμού ανά χρόνο
  • τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των καταθετών, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών
  • τη δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα στήριξης που δίνουν την άνεση στη χώρα να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές έως την επάνοδό της στις αγορές
  • τη ρευστότητα
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι για τη βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης πρέπει να αλλάξει το εθνικό παραγωγικό μοντέλο με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, ξεμπλοκάρισμα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 19 δισ. ευρώ, πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 55 δισ. σε νέα έργα υποδομής και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και επενδύσεις στην ενέργεια και την αγροτική παραγωγή.

Υπογραμμίζοντας ότι «καρδιά» της ανάπτυξης είναι η ρευστότητα στην αγορά είπε ότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, της απαλλαγής τους από δανεισμό του ελληνικού δημοσίου μέσω εντόκων γραμματίων και από την επιστροφή των καταθέσεων εκτιμάται ότι θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία περίπου 40 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, δεσμεύθηκε για την επιστροφή των οφειλών του κράτους στην αγορά, ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Για την καταπολέμηση της ανεργίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι το δίκτυο κοινωνικής προστασίας, για το οποίο έχει μιλήσει ο ίδιος, αποτελεί πρώτο βήμα για τη διασφάλιση του επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις δεσμεύσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η διασφάλιση του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών για 1.500 ευρώ ατομικά και 2.000 ευρώ για το ζευγάρι.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός συλλογικού συντονισμένου Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι είναι εφικτό ένα κυβερνητικό σχήμα με 14 υπουργούς, 10 υφυπουργούς και τους αυστηρά απαραίτητους γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα «δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε».

«Είμαστε στο μέσο του πολιτικού φάσματος»

Σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Real News, o Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνει ότι «όποιος έχει συναίσθηση της ιστορικής συγκυρίας αντιλαμβάνεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται παρά μόνο με συνεργασίες».

Ο Ευ.Βενιζέλος χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που βρίσκεται στο μέσον του πολιτικού φάσματος και μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία της συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Προσθέτει ότι διακύβευμα των εκλογών είναι το ποιος θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη γιγαντιαία προσπάθεια που γίνεται στη χώρα έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.  Επισημαίνει τέλος ότι το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει ήπια δημοσιονομική προσαρμογή σε τρία χρόνια δίνοντας έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και εγγυάται πως δεν θα μπουν νέοι φόροι, δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνέντευξη Φρόσως Σταυράκη

Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτού Α' Αθηνών, της <<Κοινωνικής Συμφωνίας>>, Φρόσως Σταυράκη στο ΣΚΑΙ 22/04/2012.
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.stavrakifroso.gr/index.php/theseis-draseis/114-skai-video#
Συνέντευξη υποψήφιας βουλευτού Α' Αθηνών, της <<Κοινωνικής Συμφωνίας>>, Φρόσως Σταυράκη στον ΑΝΤ1 24/04/2012.
Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.stavrakifroso.gr/index.php/theseis-draseis/115-video-ant1

Read more...