Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σαμαράς- Ερντογάν συμφώνησαν στην ενεργοποίηση του Συμβουλίου Συνεργασίας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ



Σαμαράς- Ερντογάν συμφώνησαν στην ενεργοποίηση του Συμβουλίου Συνεργασίας
Τηλεφωνική συνομιλία σε πολύ καλό κλίμα είχαν ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκειας 15 λεπτών συνομιλία οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην επανενεργοποίησηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας- Τουρκίας, που θα περιλαμβάνει κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων στην Άγκυρα.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Σαμαρά για την ανάληψη του πρωθυπουργικού θώκου.http://newpost.gr

Read more...

Αντίο, με το κεφάλι ψηλά


Όνειρο ήταν και πάει για την Εθνική μας ομάδα. Οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση της καλύτερης Γερμανίας, έχασαν με 4-2 στο Γκντανσκ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Euro.
Το σκορ άνοιξε για τα "πάντσερ" ο Λαμ στο 39'. Για την Εθνική μας ισοφάρισε στο 55' ο Γιώργος Σαμαράς.
Καταιγιστικοί από εκείνο το σημείο και μετά οι Γερμανοί, προηγήθηκαν εκ νέου στο 61' με τον Κεντίρα. Το 2-1 έκανε επτά λεπτά αργότερα ο Μίροσλαβ Κλόζε, ενώ διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της νασιολαμανσάφτ έδωσε στο 74' ο Ρόις.
Το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα ήταν να μειώσει με πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 89'.enikos.gr

Read more...

Δημήτρης Κούρκουλας, από το ψηφοδέλτιο της Πολιτικής Άνοιξης στην αυλή του Μπένι...



Τον Δημήτρη Κούρκουλα σε θέση υφυπουργού Εξωτερικών όρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκαλώντας την οργή του κόμματος του.

Ο...

Δημήτρης Κούρκουλας, είναι αδερφός της Έλενας Κούρκουλα, της πιο στενής οικογενειακής φίλης της οικογένειας Βενιζέλου. Κηπουρότερος των κηπουρών.

Το καλύτερο; Πριν βρεθεί στην αυλή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Κούρκουλας, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΟΛΑΝ, με την οποία είχε κατέβει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 1994. Μεγάλες στιγμές για το ΠΑΣΟΚ...


parapolitiki.com


Read more...

Τι γίνεται στο Γκντανσκ


Το pamesports.gr, βρίσκεται στο Γκντανσκ και σας μεταφέρει το υπέροχο κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι Έλληνες φίλαθλοι στην Πολωνική πόλη, οι οποίοι θα εμψυχώσουν την Εθνική Ελλάδας στον πολύ σημαντικό αποψινό αγώνα της εναντίον της Γερμανίας για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος...


Πηγή: pamesports.gr

Read more...

Εκαναν...γαλανόλευκο το Γκντάνσκ οι Ελληνες (Βιντεο)!...



Μετά τη Βαρσοβία, οι Έλληνες φίλαθλοι «έβαψαν»... μπλε και το Γκντανσκ. Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τη Βαρσοβία, στη παλιά πόλη, έφτασαν τα «καραβάνια» των Ελλήνων και δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Οι Γερμανοί άφησαν τις μπύρες τους και άρχισαν να καταγράφουν το...
κλίμα με τις κάμερές τους και τα κινητά τους τηλέφωνα...

Από νωρίς σήμερα (22/6) το πρωί, όλα κυλούσαν ήρεμα στην παλιά πόλη του Γκντανσκ. Μέχρι που έφτασαν οι Έλληνες φίλαθλοι. Κάπου εκεί ο γραφικός πεζόδρομος της πόλης που φιλοξενεί τον αποψινό αγώνα ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα, μετατράπηκε σε γήπεδο.

Οι Έλληνες φορώντας γαλανόλευκες εμφανίσεις και έχοντας στο πλευρό τους τους οργανωμένους φιλάθλους του «Γαλανόλευκου Φάρου», οι οποίοι είχαν εφοδιαστεί με τύμπανο και κορνέτα, δημιούργησαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, υποχρεώνοντας, ουσιαστικά, τους πάντες να πάνε κοντά για να πάρουν... γεύση.

Υπολογίζεται ότι στο γήπεδο θα βρεθούν σήμερα περίπου 5 χιλιάδες Ελληνες για να στηρίξουν την Εθνική ομάδα.
Κλικ για το ΒΙΝΤΕΟ.
cretalive.gr


Read more...

Οι Σύροι ζήτησαν συγνώμη, είπε ο Ερντογάν

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός



 
 




Ένταση επικράτησε στις σχέσεις Τουρκίας - Συρίας για αρκετές ώρες την Παρασκευή, ύστερα από τη συντριβή ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Συρία.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πριν από λίγα λεπτά σε δημοσιογράφους ότι η Συρία απολογήθηκε για την συντριβή του αεροσκάφους τύπου Φάντομ και εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι Σύροι είπαν ότι η συντριβή του μαχητικού ήταν ένα «λάθος», χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίζεται αν ευθύνονται για την πτώση του.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Fatih Altaylı, ο οποίος ταξίδευε με τον Ερντογάν από την Βραζιλία στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός του είπε πως οι πιλότοι του F-4 είναι σώοι.

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά με το αν το περιστατικό θα μπορούσε να προκαλέσει μια μεγάλη κρίση μεταξύ των δύο χωρών, ο Ερντογάν είπε: «Θα περιμένουμε και θα δούμε».

Η κίνηση της Συρίας να ζητήσει συγνώμη, θεωρείται ως μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση μετά τη συντριβή στην οποία θα πάρουν μέρος ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και πολλοί υπουργοί.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ, επικαλούμενο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος.

«Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του Μάναρ στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατάρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», μετέδωσε το Μάναρ.

Αλλά και το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα πάντως με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζει, το αεροσκάφος έπεσε στα χωρικά ύδατα της Συρίας, όμως προσθέτει ότι δεν παραβίασε τα σύνορα της χώρας. Όπως μετέδωσε το NTV, συριακά πλοία της ακτοφυλακής σε συνεργασία με τουρκικά εξακολουθούν να αναζητούν το αεροσκάφος.

Λίγο νωρίτερα η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι έχασε την επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.  .protothema.gr

Read more...

Ανακοίνωση του "Υγεία" για τον Ράπανο



"Ο κ. Βασίλειος Ράπανος εισήχθη σήμερα 22/6/2012 εκτάκτως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ  λόγω έντονων κοιλιακών πόνων, ιλίγγων, ναυτίας, εφιδρώσεων και καταβολής. Η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Θα υποβληθεί στις δέουσες εξετάσεις για τη διακρίβωση των αιτίων της κατάστασής του", αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.enikos.gr

Read more...

Η ΕΚΤ χαλαρώνει τα "δεσμά"...


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλάρωσε περαιτέρω τα κριτήρια των εγγυήσεων για τον δανεισμό στις τράπεζες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να υποστηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.
"Την 20η Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να λάβει νέα μέτρα για την διευκόλυνση της πρόσβασης του τραπεζικού συστήματος σε επιχειρήσεις (αναχρηματοδότησης) του Ευρωσυστήματος, με σκοπό να συνεχίσει να υποστηρίζει την παροχή πιστώσεων στα νοικοκυριά και στις μη χρηματοοικονομικές εταιρείες", ανέφερε η τράπεζα, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, σε ανακοίνωσή της.    enikos.gr

Read more...

Μιλάει για...επαναδιαπραγμάτευση


Θετικά διακείμενος προς το Ελληνικό πρόβλημα και μάλιστα υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, παρουσιάσθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπόρν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα National Post και στον συντάκτη Γκόρντον Ισφελντ. «Τώρα υπάρχει μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα με την οποία μπορούμε να διαπραγματευτούμε ξανά το δεύτερο πακέτο διάσωσης και να ξεκινήσουμε πάλι», είπε μεταξύ άλλων ο Ζαν Ασελμπόρν και επισήμανε ότι με τη νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να συζητηθεί η ενδεχόμενη επιμήκυνση στην εφαρμογή ορισμένων πλευρών της συμφωνίας

Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παραδέχτηκε ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει και ότι θα πρέπει, ψυχολογικά, να δώσουμε κάποιο σημάδι στον ελληνικό λαό ότι αυτό είναι ένα καλό πακέτο και ότι θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό θα γίνει αποδεκτό» και τόνισε ότι η ΕΕ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης επισημαίνοντας ότι υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση.   

Read more...

Το ΙΚΑ θα τα πάρει πίσω με τόκο


Εντόκως προς 5%, θα αναζητήσει στο εξής το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κάθε παροχή (σύνταξη επίδομα κλπ) που καταβλήθηκε «αχρεωστήτως», δηλαδή, χωρίς να τη δικαιούται ο ασφαλισμένος.

Το ΙΚΑ θα «ζητήσει πίσω τα χρήματά του», και μάλιστα ανεξάρτητα με το αν διαπιστώνεται ή όχι δόλος από την πλευρά του ασφαλισμένου.

Το έγγραφο που απέστειλε προς τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Χαρίκλεια Δοντάκη, επικαλείται νεότερη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας «η οποία δεν κάνει διάκριση μεταξύ καλόπιστης ή μη είσπραξης, αλλά αρκείται μόνο στο γεγονός της αχρεώστητης καταβολής προκειμένου να επιβάλει έντοκη αναζήτηση».  .enikos.gr

Read more...

Ο Βεστερβέλε βάζει «πάγο» στην Bild

Για τα προκλητικά δημοσιεύματα για την χώρα μας



 
 



"Όλη η σύνταξη της "Bild" θα έπρεπε να κάνει, κάποια στιγμή, τέσσερις εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα δεν είχε και τόσο καλή πυξίδα".

Με τα λόγια αυτά, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερκών, Γκίντο Βεστερβέλε ,κουνάει το... δάκτυλο στην διεύθυνση της εφημερίδας "Bild" για την προκλητική, μέχρι τώρα, στάση της σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση και τους Έλληνες.

Τα κακεντρεχή σχόλια για την χώρα μας ενόχλησαν ακόμα και τον Γερμανό πολιτικό ο οποίος , σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση ειδικού τόμου για τα 60 χρόνια της εφημερίδας, πήρε θέση για το θέμα, ανακαλώντας την εφημερίδα στην τάξη.

Το πρώτο φύλλο της Bild κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 1952 αλλά ήταν πλήρης αποτυχία.

Σήμερα την διαβάζει το 18% του γερμανικού πληθυσμού.

Τα 2/3 των αναγνωστών είναι άνδρες , οι περισσότεροι κατώτερης και μέσης εκπαίδευσης.

Μόλις το 4% είναι απόφοιτοι ανωτάτων σχολών.protothema.gr

Read more...

Ρουπακιώτης: «Αν δεν υπάρξουν λύσεις δεν έχω θέση στο υπουργείο» ...



Το προσωπικό του στοίχημα προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θέμιδα περιέγραψε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, παραλαμβάνοντας το... υπουργείο από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Χρίστο Γεραρή.

Καταχειροκροτούμενος από υπαλλήλους του υπουργείου ο κ. Ρουπακιώτης, αφού ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο αποτελεί προσωπική του επιλογή, τόνισε ότι θα επιχειρήσει σε κλίμα συνεργασίας με όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης να δώσει λύση στα προβλήματα που εκκρεμούν στο δικαστικό σύστημα, ώστε η Δικαιοσύνη, όπως είπε, να ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της. «Εάν δεν υπάρξουν λύσεις εγώ δεν έχω θέση στο υπουργείο» ανέφερε.

«Είμαι ρεαλιστής δεν υπάρχουν μάγοι, κι αν υπάρχουν εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς, αλλά θα προσπαθήσουμε ν αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα εκεί που προσδοκά η κοινωνία, στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης προαναγγέλλοντας μάλιστα συνάντηση για τα θέματα αυτά όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, δικαστών, υπαλλήλων και δικηγόρων, μέσα στον Ιούλιο.

Αναφερόμενος στο δικαστικό σύστημα της χώρας, ο κ. Ρουπακιώτης είπε πως «στέκεται υψηλά», ενώ μιλώντας για τους δικηγόρους είπε πως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για το εισόδημά τους καθώς – όπως ανέφερε – δεν μπορεί σήμερα δικηγόροι να αναζητούν συνεργασίες μόλις για 300 ευρώ.

Επ’ αυτού μάλιστα επισήμανε πως αδιαφορεί για τα οποία σχόλια μπορεί να ακουστούν ότι, δηλαδή, είναι ευνοϊκά προσκείμενος προς τον συγκεκριμένο κλάδο λόγω του ότι υπήρξε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε πως θα συνεργαστεί με το υπάρχον ν προσωπικό του υπουργείου και πως δεν πρόκειται να καλέσει κανέναν άλλον.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στις φυλακές για τις οποίες ανέφερε πως δεν αποτελούν χώρους «αποβλήτων» της κοινωνίας αλλά χώρους όπου εγκλείονται πολίτες που έχουν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών ενώ στερούνται την ελευθερία τους.

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, επισήμανε πως είναι τιμή για τον ίδιο να εργαστεί δίπλα στον κ. Ρουπακιώτη και ανέφερε πως η Δικαιοσύνη είναι ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς, καθώς μεταξύ άλλων έχει να διαχειριστεί και υποθέσεις με επενδυτικό ενδιαφέρον. «Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα» είπε ο κ. Καραγκούνης.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός κ. Χρίστος Γεραρής υποδεχόμενος τον κ. Ρουπακιώτη αναφέρθηκε στην παράλληλη πορεία τους στο χώρο της Δικαιοσύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο νέος υπουργός με την εμπειρία του στο χώρο της Δικαιοσύνης θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των νέων υπουργικών του καθηκόντων.


Read more...

Το απόγευμα η ορκωμοσία Ράπανου, Μαυραγάνη και Κούρκουλα

Στο Προεδρικό Μέγαρο


Από την χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Από την χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής ορκίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο ένας υπουργός και δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών, Βασίλη Ράπανο, τον υφυπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τις δαπάνες, Γιώργο Μαυραγάνη και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα.

Καταβάλλονται προσπάθειες να παραστεί στην ορκωμοσία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και θα χειρουργηθεί το πρωί του Σαββάτου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί για αφορολόγητο, ΦΠΑ και χαράτσι της ΔΕΗ


Τι συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί για αφορολόγητο, ΦΠΑ και χαράτσι της ΔΕΗ
Η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης, εκτός από το γενικό πλαίσιο της χάραξης της πολιτικής, περιλαμβάνει και εξειδικευμένα μέτρα, ειδικά για το νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο φαίνεται να αναπροσαρμόζεται με ευνοϊκότερους όρους.

Όπως συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί, το αφορολόγητο όριο από το 2013 αναμένεται να αυξηθεί από τα 5.000 στα 8.000 ευρώ, προκειμένου ανακουφιστούν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

Παράλληλα, το χαράτσι της ΔΕΗ θα αντικατασταθεί, σταδιακά, από έναν ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, όπου εκεί θα ενσωματωθούν όλοι προϋπάρχοντες φόροι.

Την ίδια στιγμή, τα τρία κόμματα της κυβέρνησης αποφάσισαν την μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης στο 12%, ΦΠΑ που θα ισχύσει και για τους χώρους της εστίασης. Στα ίδια επίπεδα ωστόσο θα παραμείνουν οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα μέτρα των 11,5 δισ. που αξιώνει η τρόικα μετατίθενται για τον Σεπτέμβρη, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της επιμήκυνσης του προγράμματος διάσωσης που ζητείται έντοντα από την ελληνική κυβέρνηση στου ευρωπαίους εταίρους.

Μέχρι αυτό το διάστημα θα εξεταστούν μέτρα που ισοδύναμα αυτών που ζητεί η τρόικα προκειμένου να μην πληγεί περισσότερο ο κοινωνικός ιστός.http://newpost.gr

Read more...

Στις 20 Ιουλίου διακόπτεται το σήμα



Μετατίθεται η ημερομηνία διακοπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός», καθώς οι πρακτικές δυσκολίες που προέκυψαν, λόγω της επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας, κατέστησαν αδύνατη τη διακοπή του αναλογικού σήματος στις 6 Ιουλίου 2012, όπως είχε αρχικά οριστεί.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής του Υμηττού των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.
Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου, τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας εκτός των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά.
Οι ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012. Από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» εκπέμπεται ήδη ψηφιακό σήμα.
Όπως ανακοινώθηκε, οι συχνότητες εκπομπής του ψηφιακού σήματος θα παραμείνουν οι ίδιες, δηλαδή 22 (482 MHz), 48 (690 MHz), 52 (722 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπει η ΕΡΤ, 46 (674 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 47 (682 MHz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.
Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι το λεκανοπέδιο Αττικής, τα Μεσόγεια, οι δυτικές ακτές των Κυκλάδων και οι νότιες ακτές της Ευβοίας.
Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν, από τον Ιούνιο του 2010, πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής «Υμηττός» και «Αίγινα», ως εκ τούτου είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν, ήδη, προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής.
Σημειώνεται πως το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει το αναλογικό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας παρέχοντας στην πλειονότητα των τηλεθεατών τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στο σήμα που θα λαμβάνουν στους δέκτες τους.
Όσοι τηλεθεατές παρακολουθούν αναλογικά τα τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών εθνικής εμβέλειας, και επιθυμούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα, θα χρειαστεί είτε να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος ή τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη που να υποστηρίζουν την τεχνολογία κωδικοποίησης MPEG-4 είτε να επανασυντονίσουν, στους ψηφιακούς δέκτες, τους τα κανάλια 48 και 52 για τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις συχνότητες 46 και 47 για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 enikos.gr

Read more...

Στο Μαξίμου ο Σαμαράς



Επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με την σύζυγό του Γεωργία, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου υποβλήθηκε σε  οφθαλμολογική εξέταση.


Read more...

H Άννα απειλεί με αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ!

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



H Άννα απειλεί με αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ!
Στα «κάγκελα» φαίνεται πως βρίσκεται η πρώην υπουργός Παιδείας μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Μια απροσδόκητη πρόταση του κ. Βενιζέλου προκάλεσε νέες αναταραχές στην Ιπποκράτους με την κυρία Διαμαντοπούλου να απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από το κόμμα.

Ο λόγος; Η τοποθέτηση ως υφυπουργού Παιδείας του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος  είναι ένας από τους πολέμιους της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προωθούσε η κυρία Διαμαντοπούλου, όταν βρισκόταν στην ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, στηρίχθηκε και από τη ΔΗΜΑΡ- ο αδελφός του Γιάννης είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά ο ίδιος ήταν ενεργό μέλος της ομάδας που είχε δημιουργηθεί για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τις επίσημες ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, τηλεφώνησε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος απουσίαζε από το γραφείο του.

Η ίδια άφησε, όμως, το μήνυμά της και με εμφανώς εξοργισμένο τρόπο δήλωσε ότι «αποχωρεί από το κόμμα».

Λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε προσωπικά στην κυρία Διαμαντοπούλου και έπειτα από τις σχετικές παραινέσεις, την έπεισε να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι για πόσο ακόμα...http://newpost.gr

Read more...

Το Λιμενικό ξανά στο Ναυτιλίας



Τις νέες αρμοδιότητες του επανασυσταθέντος υπουργείου Ναυτιλίας ορίζει το προεδρικό διάταγμα 85/2012 που εκδόθηκε χθες.

Σύμφωνα με αυτό, η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας και κατ' επέκταση το Λιμενικό Σώμα που ανήκε στο πρώην υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει στο επανασυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας, κάτι που αποτελούσε και χρόνιο αίτημα του ναυτιλιακού κόσμου.

Παραμένουν στο υπουργείο Ναυτιλίας οι τρείς γενικές γραμματείες Ναυτιλίας, Αιγαίου και Λιμένων.

Σημειώνεται ότι η Γενική Διεύθυνση Αλιείας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας που παλαιότερα ήταν υπο την εποπτεία του υπουργού Ναυτιλίας, έχουν παραμείνει στην ευθύνη του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αναμένεται σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει ρύθμιση για το θέμα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 5 του Π.Δ. 85/2012 «ιδρύεται Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο συγκροτείται από:

α) τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν με τα π.δ.184/2009 (Α΄ 213), 189/2009, 50/2010 (Α΄89) και 127/2010 (Α΄ 214) στο πρώην Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος, με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό τους και τους φορείς που αυτές επόπτευαν.

β) τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τα π.δ. 185/2009 (Α΄ 213), 189/2009 (άρθρο 4 παρ. 4), 50/2010(άρθρο 1 περίπτ, α΄) και 65/2011 (άρθρο 4), όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος, με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό τους και τους φορείς που αυτές επόπτευαν».enikos.gr

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Η τελετή παράδοσης στο υπουργείο Υγείας. Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.
«Η πατρίδα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Θα εργαστούμε». Με αυτές τις φράσεις ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθηγητής Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, εξέφρασε τη δέσμευσή του για σκληρή δουλειά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των πολιτικών του υπουργείου, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΚΑ από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, πρύτανη του Παντείου, Γρηγόρη Τσάλτα, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συναδελφικότητας και αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο πανεπιστημιακών.

Στο έργο του υπουργείου «τεράστιο ρόλο παίζει ο άνθρωπος» ανέφερε ο νέος υπουργός και έκανε λόγο για υπουργείο πολυσχιδές και με πολλές επικαλύψεις με άλλα υπουργεία.

Ο κ. Λιβιεράτος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον προκάτοχό του «σε σχέση με το έργο του και το ήθος του», καθώς επίσης και τη χαρά του για την επικείμενη συνεργασία του με τον αναπληρωτή υπουργό και πρώην υπεύθυνο του τομέα Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, και τον υφυπουργό, πρώην πρόεδρο της ΔΕΠΑ, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

«Θα είμαστε μαζί σαν μία ομάδα και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε» σημείωσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της κυβέρνησης Πικραμμένου, λέγοντας ότι ήταν «κυβέρνηση η οποία πρόσφερε υπηρεσίες στην πατρίδα».

Ο κ. Λιβιεράτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολική σημασία της παραλαβής από έναν συνάδελφό του, καθώς όπως είπε «αποδεικνύεται ότι το Πανεπιστήμιο προσφέρει στην πατρίδα».


«Παραδίδω το ΥΠΕΚΑ σε τρεις αξιολογότατους ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματά του» δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός, Γρηγόρης Τσάλτας, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Παιδείας, καλώντας παράλληλα τα πρόσωπα της ηγεσίας «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη δειλιάσουν πουθενά, έτσι ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο», καθώς «είναι η τελευταία μας ευκαιρία», όπως τόνισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, την χαρακτήρισε «σκληρό διάλειμμα» από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, ενώ όπως είπε, αναλαμβάνοντας το υπουργείο διαπίστωσε «να έχει "καθίσει" το κράτος με πάρα πολλές εκκρεμότητες και πολλά που έπρεπε να είχαν γίνει και δεν είχαν γίνει».

Ο κ. Τσάλτας έκανε λόγο για «τιτάνιο έργο» με 140 υπουργικές αποφάσεις, 8 υπουργικά διατάγματα και 6 ΚΥΑ, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα, αναφέροντας ως παραδείγματα την απόφαση για την προστασία των μικρών υγροτόπων των νησιωτικών περιοχών της χώρας, κατόπιν αιτήματος των ΜΚΟ, και την ανακήρυξη της λίμνης της Καστοριάς σε προστατευόμενη περιοχή.

«Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο των προστίμων σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος» σημείωσε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό του ΥΠΕΚΑ και ειδικότερα στους ειδικούς και γενικούς γραμματείς του υπουργείου αναφέροντας ότι «στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με βοήθησαν να ξεπεράσω σκοπέλους».

«Οι περιστάσεις επιβάλλουν να μιλάμε πολύ λίγο, να δουλεύουμε πάρα πολύ και να είμαστε πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί» δήλωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, και συμπλήρωσε: «Αυτό θα είναι και το μότο του ΥΠΕΚΑ, για να πετύχουμε σε επίπεδο εθνικό».
Την πεποίθηση ότι ο Τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής και πρωταγωνιστής για την έξοδο της χώρας από την κρίση, διατύπωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την τελετή παραλαβής τού νέου, αυτόνομου πλέον, υπουργείου.

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η νέα υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει συλλογική προσπάθεια, διευκρινίζοντας ότι μεμονωμένες ενέργειες δεν προωθούν τον Τουρισμό.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της, η νέα υπουργός υπογράμμισε ότι κατεύθυνση είναι η αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων. Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για έκτακτο σχέδιο άμεσης ενεργοποίησης (πρόγραμμα εκατό ημερών) σημειώνοντας «ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι συνθήκες επιβάλλουν έργα και όχι λόγια», επισήμανε.


Από την πλευρά της, η απερχόμενη υπουργός, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, στάθηκε στη βούληση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να προτάξει τον τουρισμό ψηλά στην πολιτική ατζέντα και ζήτησε να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο δεκαετές σχέδιο ανάπτυξης για τον τουρισμό.

Με αφορμή την υλοποίηση του αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, σε ανακοίνωσή του, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) σημειώνει ότι η επανίδρυση υπουργείου Τουρισμού και ο διορισμός της Όλγας Κεφαλογιάννη ως υπουργού Τουρισμού, καθόσον ήταν τα τελευταία χρόνια αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα τουρισμού, αποτελούν σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και συγχρόνως εκπλήρωση μιας σημαντικής προσωπικής στρατηγικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η επιτυχία όμως του εγχειρήματος για τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με το ΞΕΕ, προϋποθέτει ότι το νέο υπουργείο θα εξοπλισθεί και θα θωρακισθεί με τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά «εργαλεία», έτσι ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Αλέξανδρος Αγγελόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ επισήμανε ότι "μόνο θετικό μπορεί να είναι ότι το πλέον δυναμικό πεδίο ανάπτυξης της Ελλάδας, ο τουρισμός, απέκτησε ξανά υπουργείο, στο οποίο προΐσταται η μέχρι τώρα τομεάρχης του. Στη φθίνουσα πορεία του κλάδου, με τα πλείστα προβλήματα, μια τέτοια εξέλιξη υπόσχεται έναν επί της ουσίας διάλογο και γρήγορες, ουσιαστικές αποφάσεις, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.
«Αναλαμβάνω το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, της βαριάς ευθύνης που επωμίζομαι απέναντι στον τόπο, στον ελληνικό λαό, κυρίως όμως απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και στην ελληνική διοίκηση, απ' την καλή, χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία της οποίας εξαρτάται εν πολλοίς, το μέλλον αυτού του τόπου» τόνισε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, παραλαμβάνοντας σήμερα το υπουργείο από τον υπηρεσιακό υπουργό Παύλο Αποστολίδη.
Ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί τους με στόχο την ενδυνάμωση της διοικητικής μας ικανότητας για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης».
Τόνισε δε ότι «θα αξιοποιηθούν όλες οι προσπάθειες και θα σεβαστούμε τη διοικητική νομιμότητα» και συμπλήρωσε:«Θα πραγματοποιήσουμε μελετημένες και προσεγμένες τομές και ρήξεις».
Επίσης, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άνοιξε την πόρτα του διαλόγου, σημειώνοντας: «Θα ενεργήσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και φαντασία, θα ακούμε, θα μελετούμε και συνεννοούμαστε. Θα αποφασίζουμε με διαφάνεια και μετά από καλόπιστο και υπεύθυνο διάλογο».
Τέλος, ο κ. Μανιτάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τον πρότεινε για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολίδης καλωσόρισε τον κ. Μανιτάκη στο υπουργείο και του ευχήθηκε «καλή δύναμη» στο δύσκολο έργο του.
Ο νέος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, με τη σειρά του, αναφερόμενος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είπε ότι θα επανασχεδιαστούν οι δομές και οι διαδικασίες της διοίκησης με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ηλεκτρονική γραφειοκρατία δεν παύει να είναι γραφειοκρατία». 
«Το ενιαίο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεν αποτελεί υποβάθμιση του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Αντιθέτως, αποβλέπει στην αξιοποίηση των συνεργιών. Επενδύουμε στον πολιτισμό, που τον θεωρούμε τη δυναμική μας ταυτότητα στη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον».

Με αυτά τα λόγια ο νέος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρέλαβε το μεσημέρι από την υπηρεσιακή υπουργό, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, και τη γενική γραμματέα, Λίνα Μενδώνη, το υπουργείο της οδού Μπουμπουλίνας, στο οποίο έφτασε συνοδευόμενος από τη νέα ηγεσία του υπουργείου, τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα και τους υφυπουργούς, Θ. Παπαθεοδώρου και Ι. Ιωανννίδη.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για τον πολιτισμό, αλλά και την αξιοποίηση της πολιτιστικής διπλωματίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους του υπουργείου: «Στην περιπέτεια που θα ζήσουμε μαζί, να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για κάτι καλύτερο και ελπιδοφόρο» είπε. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις από την παράδοση του υπουργείου Ανάπτυξης στον Κωστή Χατζηδάκη, από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.
Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την τελετή ο νέος υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δήλωσε:
"Η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιακό ούτε από το αξιακό μας σύστημα. Είμαι σίγουρος ότι οι γυναίκες και οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας θα σταθούν συνταγματικοί φρουροί της ασφάλειας του Πολίτη και της προστασίας του Πολιτεύματος.


Κατά την παράδοση του υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό, Ελευθέριο Οικονόμου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Μπονάτσος, το προσέφερε ως δώρο ένα κράνος.
Αστειευόμενος ο κ.Δένδιας, ανέφερε ότι ο το δώρο θα ήταν πιο χρήσιμο να δοθεί στον ίδιο, και ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στο ίδιο κλίμα σημείωσε:
"Κι εσείς θα λάβετε ένα τέτοιο".  
«Θα βγούμε από την κρίση» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών από τον υπηρεσιακό υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ.

Οι δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ..enikos.gr

Read more...

Ο Βενιζέλος έβαλε φίλους του στις υπουργικές θέσεις

ΟΙ «ΚΗΠΟΥΡΟΙ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ



Ο Βενιζέλος έβαλε φίλους του στις υπουργικές θέσεις
Ο …ποιος; «ο …Μπάμπης;» Ειλικρινής απορία ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ όταν άκουσε το όνομα Λιβιεράτος σε συνομιλητή του. Ακόμα καλύτερα το έθεσε πρωην βουλευτής του κινήματος σε συνομιλητή του «πασόκο», που ρωτούσε με αγωνία «ποιοι είναι οι δικοί μας;». «Αυτοί που δεν τους ξέρεις …».    

Αν η κυβέρνηση έχει ισχυρό έντονο γαλάζιο χρώμα με ολίγον από ΔΗΜΑΡ αυτό συμβαίνει επειδή ο Βενιζέλος φρόντισε στις προτάσεις του να εξαφανίσει οτιδήποτε παραπέμπει σε πρόσωπα που σχετίζονται με το κίνημα (ποιός θυμάται αλήθεια ότι ο Αθανάσιος Τσαυτάρης ήταν στην 6η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας το Μάιο του 2012;).

Ωστόσο, η ομάδα που κατέλαβε τους υπουργικούς θώκους διαθέτει έναν ισχυρό συνδετικό κρίκο. Ποιος είναι αυτός; Όλοι τους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είναι άνθρωποι του Βενιζέλου  

Ο συνονόματος του αίφνης Ευάγγελος Λιβιεράτος που έγινε υπουργός Περιβάλλοντος. Ο καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο Α.Π.Θ. συγκαταλέγεται στους «κολλητούς» του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη, όσοι ξέρουν μάλιστα λένε πως οι δυό τους δειπνούν κάθε φορά που βρίσκεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στη συμπρωτεύουσα σε γνωστό ταβερνοχώρο του κέντρου, όχι μακριά από τη Μητρόπολη.

Ο κ. Λιβιεράτος είναι πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Χαρτών, ενός Νομικού Πρόσωπου Ιδιωτικού Δικαίου που ιδρύθηκε το 1997 ως δώρο στη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα (με απόφαση του τότε υπουργού Μακ-Θρακ Φ. Πετσάλνικου). Ασχολείται, όπως έχετε καταλάβει με τη χαρτογραφία και τους χάρτες και έχει εκδόσει από κοινού με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίου Ηλ. Μπεριάτο το βιβλίο «η Επτάνησος σε χάρτες».  

Η έτερη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τους υπουργικούς θώκους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης θεωρείται επίσης κολλητός του Βενιζέλου, έστω και αν η γαστριμαργική τους σχέση παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με το βιογραφικό του πάντως, ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ χρημάτισε γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας το 1999-2000, δηλαδή επί υπουργίας Βενιζέλου στο Ανάπτυξης και βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2012.      

Αντίθετα γνωστή είναι η γαστριμαργική σχέση του Βενιζέλου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και γόνο της σιφναίικης εφοπλιστικής οικογένειας Γιώργο Βερνίκο, με τον οποίο γευματίζει τακτικότατα στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας είναι ανώτερος υπάλληλος της Κομισιόν. Το σύνδεσμο του με τον Βενιζέλο αποτελεί η αδελφή του Ελένη Κούρκουλα, όχι απλώς κολλητή αλλά «αυτοκόλλητη» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τακτικός συνδαιτημόνας του στο Πάρκο Ελευθερίας, όπως και ο σύζυγος της παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων Διονύσης Παναγιωτάκης που επί Βενιζέλου εγκαταστάθηκε στην Ιπποκράτους. Οι επαϊόντες λένε, ότι στο σπίτι της Ελένης Κουρκουλα έγινε η προετοιμασία και για τις δύο προσπάθειες του Βενιζέλου να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. 
 
Αντίθετα λίγα είναι γνωστά για τη σχέση του Βενιζέλου με τον υφυπουργό Άμυνας και αντιναύαρχο Δημ.  Ελευσινιώτη, τον οποίο αποστράτευσε ο Π. Μπεγλίτης προκαλώντας την γενική κατακραυγή (και μέσα από το ΠΑΣΟΚ) το Νοέμβριο του 2011. Ο υπουργός πάντως που τον τοποθέτησε στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού το Φεβρουάριο του 2010 ήταν ο Βενιζέλος.

Υπάρχει τέλος και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η Ιπποκράτους τον παρουσίαζε αρχικά ως δική της πρόταση, εξόργισε έτσι όμως την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ως υπουργός Παιδείας συνάντησε στον Παπαθεοδώρου τον σφοδρότερο πολέμιο του νόμου για τα ΑΕΙ.

Για το υπόλοιπο της ημέρας ο Παπαθεοδώρου εμφανιζόταν ως πρόταση της ΔΗΜΑΡ και πράγματι ο κ. Φ. Κουβέλης έδειξε πρόθυμος να υιοθετήσει αυτήν την εκδοχή. Πράγματι, ο αδελφός του Γιάννης Παπαθεοδώρου είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Θόδωρος όμως ήταν ενεργό μέλος στο Think Tank που είχε δημιουργηθεί για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Βενιζέλου το 2007.

Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Read more...

Δεν θα μείνει άνεργος ο Ζανιάς...



Μπορεί ο Γιώργος Ζανιάς να μην μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν θα μείνει …άνεργος. Τα καθήκοντα για τα οποία τον προορίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ίσως πιο σημαντικά και από ένα ... υπουργικό officio.
Καλά ενημερωμένη πηγή μου, με ενημερώνει ότι τον θέλει δίπλα του στη …διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Ο κ.Βενιζέλος μίλησε πρώτος για την «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», στην οποία θέλει να συμμετάσχει ο ίδιος, έχοντας όμως δίπλα του καλούς γνώστες της διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια και με τους οποίους μπορεί να συνεννοηθεί.

Βρίσκει κανείς κάποιον «καταλληλότερο» από τον κ. Ζανιά;

matrix24.gr


Read more...

Παραιτήθηκε ο Μπιτσαξής



Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, απέστειλε την παρακάτω επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο:
«Ο κύκλος μου στην γενική γραμματεία Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Παραιτούμαι από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και προς αποφυγήν οποιασδήποτε δημόσιας παρερμηνείας, η απόφασή μου αυτή είναι αμετάκλητη. Στηρίζω, όπως η πλειονότητα των Ελλήνων, την κυβέρνηση συνεργασίας, που προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και ελπίζω να είναι κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις. Θα είμαι στη διάθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη και του νέου γενικού γραμματέα Αθλητισμού για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση για όλα τα θέματα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να μην παρατηρηθεί το οποιοδήποτε κενό»..enikos.gr

Read more...

Στο Αττικό νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

ΜΕ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ



Στο Αττικό νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Σε χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, θα υποβληθεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αφού κρίθηκε αναγκαίο έπειτα από σχετική εξέταση στο Αττικό Νοσοκομείο.

Οι θεράποντες ιατροί ανέφεραν ότι η κατάστασή του δεν εμπνεέι ανησυχία με την επέμβαση να αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Ως εκ τούτου θα αναβληθεί η προγραμματισμένη, για τις 18:00, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο».

Read more...

Πακέτο πέντε μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης

Δημιουργία ελληνικού επενδυτικού ταμείου


Στην αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου είπε ότι θα προχωρήσει ο κ. Χατζηδάκης
Στην αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου είπε ότι θα προχωρήσει ο κ. Χατζηδάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Πακέτο πέντε μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας την Παρασκευή στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον υπηρεσιακό υπουργό Γ. Στουρνάρα.

Ο υπουργός έθεσε τρεις προτεραιότητες για την επιστροφή στην ανάπτυξη: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στο μέτωπο της ρευστότητας, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είναι αντικείμενο του υπουργείου Οικονομικών, οι πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης περιλαμβάνουν:

- Ενεργότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Άμεσα ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ΕτΕΠ Πλούταρχο Σακελλάρη.

- Δημιουργία ελληνικού επενδυτικού ταμείου με στήριξη των εταίρων.

- Αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος, όπως είπε ο υπουργός, βασίζεται σε φοροαπαλλαγές, καθώς ψηφίστηκε σε άλλες συνθήκες, ενώ σήμερα δεν υπάρχει κερδοφορία.

- Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΤΕΑΝ (Ταμείο Επιχειρηματικότητας).

- Επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη χαρακτηριστικά ότι «είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε» και επισήμανε την ανάγκη για «καθαρούς λογαριασμούς» με τους πολίτες σε σχέση με το παραγωγικό μοντέλο. Δεν μπορεί, είπε, να υπάρξουν επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις και ανάπτυξη χωρίς παραγωγικότητα.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των τιμών, λέγοντας ότι θα αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα και με μεγάλη προσοχή, ιδίως μετά τη μείωση που έχουν υποστεί τα εισοδήματα τα τελευταία χρόνια.
  Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι θα έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ, ενώ από τους υφυπουργούς ο κ. Σκορδάς θα έχει τον τομέα Εμπορίου, ο κ. Μηταράκης τις Επενδύσεις και ο κ. Καλογιάννης τις Υποδομές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεν είπαν κουβέντα για την εξεταστική


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να έχει δοθεί στην δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Χρειάστηκαν πολλές ώρες διαβουλεύσεων μεταξύ των κ.κ Λαζαρίζη – Σκανδαλίδη και Χατζησωκράτη για να καταλήξουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλησης.

«Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως. Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες» είπε ο Πρωθυπουργός στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο

Οι τρεις αρχηγοί φαίνονται αποφασισμένοι να μην δεχθούν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις - όπως είχαν υποσχεθεί και προεκλογικά - θα ζητήσουν την κατάργηση της μετενέργειας και θα επαναφέρουν από τον Σεπτέμβριο τις συλλογικές συμβάσεις. Άμεσα όπως είχε δεσμευτεί ο Αντώνης Σαμαράς θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη εστίασης.

Η συμφωνία για οικονομικά και εργασιακά

• Όχι απολύσεις στο δημόσιο

• Όχι περικοπές μισθών, συντάξεων

• Ρύθμιση για δανειολήπτες – υπερχρεωμένα νοικοκυριά

• Κατάργηση μετενέργειας

• Επιστροφή συλλογικών συμβάσεων από Σεπτέμβριο

• Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

• Φορολόγηση επιχειρήσεων στα σημερινά επίπεδα

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» ήταν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφώνησαν με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο μπήκε η φράση «άμεση επαναπροώθηση» των παράνομων μεταναστών ενώ όσον αφορά τον νόμο Ραγκούση η ΝΔ θα ζητήσει την κατάργηση του και θα αποφασίσουν στην βουλή για το τι θα πράξουν τα άλλα δύο κόμματα.

«Θα υπάρχει ευελιξία ώστε επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της» αναφέρουν τα γενικά συμπεράσματα που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα. Το ίδιο θα συμβεί και στο θέμα της απλής αναλογικής το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο αλλά θα το θέσει στο άμεσο μέλλον η ΔΗΜΑΡ.

Ιδιαίτερη αναφορά στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας γίνεται και για του νόμου περί ευθύνης υπουργών και το πόθεν έσχες.

«Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα γενικά συμπεράσματα των εκπροσώπων των τριών κομμάτων

Αυστηροποιούνται οι ποινές για πολιτικούς – Μειώνονται τα βουλευτικά προνόμια

• Μείωση 20% επιχορήγησης κομμάτων

• Κατάργηση βουλευτικής σύνταξης για νεοεισερχόμενους

• Πλαφόν στις συντάξεις παλαιότερων βουλευτών

• Δήμευση περιουσιών πολιτικών

• Αναδρομικός έλεγχος πόθεν έσχες

Επίσης αλλαγές θα υπάρξουν και στον κανονισμό λειτουργίας της βουλής προκειμένου να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Πηγή: real.gr
 enikos.gr

Read more...

Έξαλλη η Διαμαντοπούλου με...Παπαθεοδώρου!


Το παρελθόν μεταξύ της Άννας Διαμαντοπούλου και του νυν υφυπουργού Παιδείας


Έξαλλη ήταν από το πρωί η Άννα Διαμαντοπούλου, μόλις πληροφορήθηκε οτι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, οδεύτει προς το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα για την θέση του υφυπουργού.
Περίπου ένα χρόνο πριν ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είχε συνταχθεί με την πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών που εναντιώνονταν στον νόμο της Διαμαντοπούλου. Οι σχέσεις τότε της ηγεσίας του υπουργείου με την πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών είχε φτάσει σε οριακό σημείο και ο πρύτανης της Πελοποννήσου ήταν από αυτούς που δεν φοβούνταν να πουν την γνώμη τους και να τα...χώσουν δημόσια στην τότε υπουργό.
Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα σχεδόν ένα χρόνο πριν από το Έθνος:
"Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου, τόνισε ότι "από το γηρασμένο αυτοδιοίκητο θα πάμε στο ταραχώδες αδιοίκητο» και έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων για τη διοικητική διάρθωση χαρακτηρίζοντας το σχήμα «δημοκρατικά ελλειμματικό»"
Σήμερα η πρώην επικεφαλής του υπουργείου ακούγοντας για την υπουργοποίηση του πρύτανη έγινε έξαλλη και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έτοιμη να ...βγάλει και ανακοίνωση, την οποία τελικά δεν εξέδωσε ποτέ ύστερα από παροτρύνσεις συνεργατών της.parapolitika.gr

Read more...

Νόμιμο έκρινε το ΣτΕ το ΠΔ για τη σύσταση των υπουργείων



Νόμιμο έκρινε το ΣτΕ το ΠΔ για τη σύσταση των υπουργείων
Νόμιμο έκρινε το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Προεδρικό Διάταγμα, για τη σύσταση, μετονομασία υπουργείων και μεταφορά υπηρεσιών.


Στη σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ γίνεται πλήρης περιγραφή, που έχει ως εξής.

- Ιδρύεται υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο συγκροτείται:

α) από τις υπηρεσίες του πρώην υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό του ανωτέρω υπουργείου,

β) από τις υπηρεσίες του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τις αρμοδιότητες, όργανα θέσεις και προσωπικό,

γ) από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η οποία μεταφέρεται από το πρώην υπουργείο Παιδείας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού.

- Το υπουργείο υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετονομάζεται σε υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

- Ιδρύεται υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο συγκροτείται από:

α) το σύνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Παιδείας και με τους φορείς που αυτό επόπτευε, πλην της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Γραμματείας των φορέων που εποπτεύονται από τις Γενικές Γραμματείες,

β) από το σύνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και των φορέων που επόπτευε πλην των υπηρεσιών του τομέα Τουρισμού και των φορέων που αυτές επόπτευαν καθώς και των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού που μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το 2009 και το 2010,

γ) από τις διευθύνσεις ανάπτυξης, Αθλητισμού και «Άθλησης για όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι οποίες είχαν μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επαναφέρονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

- Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και μεταφέρεται σε αυτό το σύνολο των αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του πρώην υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τους φορείς που εποπτεύονται από τις μεταφερόμενες υπηρεσίες.

- Μεταφέρονται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από το πρώην υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν σε αυτήν.

- Ιδρύεται υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο συγκροτείται από

α) τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

β) από τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

- Ιδρύεται υπουργείο Τουρισμού, το οποίο συγκροτείται από τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη συγχώνευσή του με το υπουργείο Πολιτισμού, με το σύνολο αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν σε αυτό κατά τη συγχώνευσή του.

- Επανιδρύεται το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με το σύνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που έχει η υφισταμένη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία καταργείται.

- Καταργείται η Ειδική υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το δε τμήμα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης της πρώην Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης το οποίο είχε ενσωματωθεί στην καταργούμενη Ειδική Υπηρεσία, επαναφέρεται στην ανωτέρω διεύθυνση μαζί με το προσωπικό που είχε μεταφερθεί με το τμήμα αυτό.http://newpost.gr

Read more...

Ο Γιούνκερ για την Ελλάδα



Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα έχει αποδεσμευθεί το ένα δις της δόσης του Μαϊου δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι μέχρι την επόμενη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση θα έχει προσκαλέσει στην Αθήνα την τρόικα, η οποία όπως επεσήμανε θα προετοιμάσει το "αναθεωρημένο" μνημόνιο σε συνεργασία με την Ελλάδα.

Read more...