Τίποτα δεν φαίνεται να υπολογίζει μπροστά στην επιθυμία του να επανεκλεγεί ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και διοργανώνει προεκλογικές φιέστες στέλνοντας τη... λυπητερή στα χρεωμένα δημοτικά ταμεία. Την Παρασκευή 14 Μαρτίου, όπως αναφέρει το ...
ένθετο "Κάλπες '14" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μια επιστημονική ημερίδα με θέμα την ανακατασκευή του ιστορικού ρολογιού, με τίτλο «Του ρολογιού ο χρόνος θα ταξιδέψει πάλι στους δρόμους της θάλασσας».
ΤΑ ΕΞΟΔΑ. «Το θέμα της ημερίδας είναι η έννοια του χρόνου στην αρχιτεκτονική, στην ιστορία, στη λογοτεχνία, με ομιλητές αναγνωρισμένους ανθρώπους από τους παραπάνω χώρους. Στόχος, να ακούσουμε από τους γνώστες, από τους ειδικούς, το πώς θα ανακτήσουμε την ιστορική αρχιτεκτονική ταυτότητα της πόλης μας», ήταν η εμπνευσμένη προαναγγελία της εκδήλωσης από την πλευρά του «γαλάζιου» αυτοδιοικητικού άρχοντα, ο οποίος είχε τονίσει σε δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο η χώρα που χρωστάει χρήματα σε συμμάχους και μη συμμάχους. Η Ελλάδα είναι κυρίως η χώρα που χαρακτηρίζεται από τον πολιτισμό, από την παιδεία, από τη δημοκρατία, από τους αγώνες για δημοκρατία, για εθνική ανεξαρτησία και για εδαφική ακεραιότητα. Γι' αυτό έχουμε πολύ πιο ισχυρούς δεσμευτικούς λόγους να ξαναφτιάξουμε το παλιό μας Ρολόι».
Αυτά, στα λόγια. Γιατί στην πράξη ο κ. Μιχαλολιάκος διέθεσε για αυτή την ημερίδα, ούτε λίγο ούτε πολύ, 8.560 ευρώ (5.658 ευρώ για το επίσημο δείπνο, 688 ευρώ για μπουφέ, 1.199 ευρώ για αφίσες, 645 ευρώ για αφίσες στεγάστρων και 369 ευρώ για διερμηνέα), ποσό εξωφρενικό για μια τέτοια περίσταση και μάλιστα σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε, της οικονομικής κρίσης.