Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛ!


Χρηματιστηριακό, όπως πάντα το πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο της Αξίας. Από εκεί και πέρα πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τις ζημιές του ΔΟΛ και της Ελευθεροτυπίας, το δώρο Σουφλιά στους εργολάβους, αλλά και το... ρεπορτάζ για τα 100 εκατομμύρια ευρώ που έχει βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ο Σωκράτης Κόκκαλης όλα αυτά τα χρόνια που ο Ολυμπιακός βγαίνει στους ομίλους του Champions League.
Είναι πολλά τα λεφτά...

fimotro

Read more...

ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!...


Με την συνέντευξη βόμβα που πυροδοτεί νέα σενάρια και πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου κυκλοφορεί αύριο ο Κόσμος του Επενδυτή. Επίτης ουσίας βέβαια ο Λιάπης στέλνει μήνυμα στον Καραμανλή. Του λέει δηλαδή ότι εάν δεν με κάνεις υπουργό στον ανασχηματισμό θα βγω στα κάγκελα. Το πιάσαμε το νόημα...

fimotro

Read more...

Δεν Θέλουμε Ευνούχο, αλλά Πρωθυπουργό

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Όλα τα είχαμε οι προτάσεις και οι αυτό-προτάσεις για Κυβερνητικούς Εκπροσώπους μας έλειπαν. Όλη αυτή η κατάσταση μου θυμίζει την περίοδο της βαθιάς κρίσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Την περίοδο που οι ευνούχοι, οι Πρωτοσπαθάριοι, οι Κουροπαλάτες και οι Πρωτοσέβαστοι συνωμοτούσαν για το ποιος θα ασκεί την εξουσία αντί των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων που είχαν καταντήσει μαριονέτες.

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η Κυβέρνηση να καταρρέει, όμως στη δημοκρατία μας δεν χρειαζόμαστε ευνούχους, Κουροπαλάτες και εκπροσώπους, χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό και Πρωθυπουργό δεν έχουμε.




Read more...

Το προσωπικό συμφέρον του κ. Καραμανλή δεν συνάδει με το συμφέρον της χώρας και των πολιτών

«Ο κ. Καραμανλής διαχειρίζεται τον πολιτικό χρόνο που του απομένει. Το προσωπικό του συμφέρον όμως δεν συνάδει με το συμφέρον της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Αντώναρου και πρόσθεσε ότι «τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βουλιάζει, τη στιγμή που έχουμε τις τραγικές πυρκαγιές, που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, τη στιγμή που τα προβλήματα του πολίτη πολλαπλασιάζονται φαίνεται πως το μόνο που απασχολεί αυτή την κυβέρνηση είναι το περίφημο δίλημμα ανασχηματισμός ή εκλογές».

Κατέστησε σαφές ότι το δίλημμα για την χώρα και τους πολίτες είναι «κατά πόσον θα δοθεί η ευκαιρία σε μια νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει το μεγάλο θέμα της ανασυγκρότησης της χώρας μας».

Το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει και ενόψει της ΔΕΘ έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Έναν οδικό χάρτη, ο οποίος θα αναφέρεται στο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας με τη ρευστότητα που πρέπει να υπάρχει στην αγορά, με την ενίσχυση των πιο ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού. Ταυτόχρονα θα αναφέρεται στις νέες αναπτυξιακές κατευθύνσεις και στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν για την Πράσινη Ανάπτυξη καθώς και στο δημοσιονομικό πλαίσιο, το οποίο χρειάζεται η χώρα, σε συνεννόηση βεβαίως με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, που θα δίνει τη δυνατότητα να γίνουν κάποια πράγματα τα επόμενα χρόνια.

Και βέβαια στη νέα ρύθμιση της αγοράς, έτσι ώστε και να διευκολυνθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και να απελευθερωθούν δυνάμεις και να μπορέσουμε να προασπίσουμε και να στηρίξουμε το δημόσιο συμφέρον με προτεραιότητα τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές.




Read more...

Ερώτηση και ΑΚΕ 39 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα από



Ερώτηση και ΑΚΕ κατέθεσαν σήμερα 39 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα από την ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ.



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:





ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ



ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ



Θέμα: «Καταστροφικές οι συνέπειες για τη χώρα από την ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».



Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Χώρα μας και κυρίως την Αττική κατέδειξαν για πολλοστή φορά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανεπάρκεια και την έλλειψη συντονισμού των μηχανισμών προστασίας δασών και την αδυναμία καταστολής των δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές, το τελευταίο τριήμερο πυρκαγιών στην Ελλάδα κάηκαν 313.680 στρέμματα δασικής γης. Συνολικά, από αυτό το καλοκαίρι εκτιμάται ότι στην Αττική έχουν καεί 235.490 στρέμματα. Η τραγική αποτίμηση της φωτιάς του τριημέρου στην Αττική μετρά πάνω από 200.000 στρέμματα καμένης γης, περίπου 200 καμένα σπίτια, κατεστραμμένες περιουσίες και πλήθος αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Από αυτά, ποσοστό περίπου 60% αφορά σε δάση και δασικές εκτάσεις, γεγονός που γεννά ερωτήματα τόσο για το τι θα συμβεί με το υπόλοιπο 40%, όσο και για το 60% των καμένων εκτάσεων παρά τη νομική υποχρέωση να κηρυχθούν αναδασωτέες οι εκτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αναδασώσεις σε όλη τη χώρα, παρουσιάζουν σταδιακά φθίνουσα πορεία αφού σύμφωνα με το ΤΕΕ, το 2007 ήταν 10.920 στρέμματα, το 2002 ήταν 16.894 στρέμματα και το 1992 ήταν 45.918 στρέμματα.



Οι καταστροφικές πυρκαγιές και όχι μόνον, ενισχύουν το πλήγμα στην αξιοπιστία του κράτους ενώ αποτελούν και ένα δραματικό κάλεσμα στην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, να αξιοποιήσει την εμπειρία των μηχανισμών της, να βελτιώσει τις υποδομές της και τη λειτουργία της, γεγονός που έως τώρα δεν έχει πράξει. Από το τρίπτυχο πρόληψη-καταστολή-αποκατάσταση η σημερινή κυβέρνηση έχει διαγράψει παντελώς τα δύο πρώτα πολύτιμα συστατικά και επιχειρεί με τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική της, με κυβερνητικές συσκέψεις και επισκέψεις στις περιοχές να αποκαταστήσει όχι τόσο τις πληγείσες περιοχές και το περιβάλλον αλλά κυρίως τη πληγείσα αξιοπιστία της.



- Τα δασαρχεία σε όλη τη χώρα δηλώνουν αδυναμία διαχείρισης των δασών με αραιώσεις απομάκρυνση βιομάζας, αδυναμία καθαρισμού των αντιπυρικών ζωνών, συντήρησης της δασική οδοποιίας και αξιοποίησης ακόμη και των υπαρχουσών υδατοδεξαμενών.

- Οι Δήμοι καλούνται να συμβάλλουν στην πυροπροστασία χωρίς πιστώσεις ή με ελάχιστη οικονομική ενίσχυση και χωρίς καμία ενδεικτική ιεράρχηση των ιδιαίτερων αναγκών τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κατανομή ΣΑΤΑ για την πολιτική προστασία (πυροπροστασία) φαίνεται να γίνεται χωρίς κριτήρια και ειδικά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η έκταση των δασών στη χωρική ευθύνη του κάθε Δήμου, το ποσοστό δασοκάλυψής τους και ο υπάρχων εξοπλισμός τους σε πυροσβεστικά μέσα.

- Η Κυβέρνηση διέθεσε για τις δράσεις πολιτικής προστασίας στους δήμους για το 2009 εξήντα εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 31.274.000 ευρώ μοιράστηκαν με δημοσιοποιημένη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Τα άλλα τριάντα περίπου εκατομμύρια τα διαχειρίστηκε αφανώς και κάτω από το τραπέζι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Από τα 31.274.000, ο Δήμος Αθηναίων έλαβε από την Κυβέρνηση 336.000 ευρώ για οριζόντιες πολιτικές πολιτικής προστασίας, ενώ το σύνολο των δεκατεσσάρων δήμων της Βορειανατολικής Αττικής εντός των ορίων των οποίων κάηκαν 213.000 στρέμματα πήραν περίπου 500.000 ευρώ.

- Για άλλη μία φορά, η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει απεγνωσμένες εκκλήσεις για το έλλειμμα προσωπικού που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει, για τον ελλιπή και παλιό εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος, ενώ συγχρόνως αναφέρεται και σε απουσία σχεδίων εκκένωσης κατοικημένων περιοχών.

- Εθελοντικές ομάδες που έχουν εκπαιδευτεί αλλά και διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό δεν αξιοποιούνται.

- Από τον Δεκέμβριο του 2006 ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε έγγραφο στον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την επισήμανση ότι η αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας μας προϋποθέτει την γρήγορη σύνταξη και δημοσίευση των δασικών χαρτών στο πλαίσιο της συνταγματικής υποχρέωσης να συνταχθεί Δασολόγιο. Παρά την επισήμανση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ανάγκη σύνταξης και έκδοσης των δασικών χαρτών μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτε που να μας έχει κάνει σοφότερους γι' αυτό το θέμα.

- Το πόρισμα του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου για τι δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη με case study την Ελλάδα (2007) γα τις οποίες θρηνήσαμε όχι μόνο τον δασικό μας πλούτο, αλλά ζημιές περιουσιακές και κυρίως ανθρώπινες ζωές, είναι αποκαλυπτικό τόσο για τα στοιχεία που δίδει όσο και για τις τεράστιες ευθύνες εξαιτίας της κυβερνητικής απραξίας και της έλλειψης κυβερνητικού σχεδιασμού.

- Επίσης, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ (Πρόγραμμα Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών) για αποζημιώσεις και ανασυγκρότηση εδαφών, ύψους 350 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. για τις πυρκαγιές του 2007, έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα μόλις 50 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι την επόμενη διετία (χρόνος ολοκλήρωσης του σχετικού προγράμματος), θα απορροφηθούν άλλα 30 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να αξιοποιήσει ακόμα και τη διεθνή και ευρωπαϊκή βοήθεια που προσφέρθηκε για αποκατάσταση και πρόληψη.

- Αγνοήθηκε το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που το 2008 ομόφωνα είχε καταλήξει ότι η χώρα «χρειάζεται μια συνεπή, μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική δασική πολιτική με άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους», ενώ ειδικότερα συμπεράσματα του πορίσματος ήταν:



* Απουσία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας
* Ελλιπής συμμετοχή των Δασικών Υπηρεσιών στην πρόληψη και στην καταστολή
* Υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών
* Ανυπαρξία δασικών χαρτών και δασολογίου
* Ελλιπής αστυνόμευση και εποπτεία του δάσους, την οποία το πόρισμα χαρακτηρίζει «μία από τις σημαντικότερες αδυναμίες του συστήματος δασοπροστασίας».
* Αδυναμίες σε επιχειρησιακό επίπεδο (κακός συντονισμός, ανεπαρκής διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων δασοπροστασίας)
* Αδυναμίες του συστήματος αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών

Αξιοσημείωτο δε είναι και το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί ότι θα αναλάβει αμέσως την πρωτοβουλία η κυβέρνηση να κηρύξει το Ποικίλο Όρος, το Αιγάλεω και τον Υμηττό, ως εθνικούς δρυμούς και θα πάρει όλα τα μέτρα για τις πολιτικές πρόληψης.



Ευθύνη για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε φέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στις επισκέψεις του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο τον Ιούνιο όσο και προσφάτως, επέλεξε την επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων του συστήματος αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, αντί της επίλυσής τους. Με τη γνωστή δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, δεν διατέθηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις, με αποτέλεσμα να μην γίνει απολύτως τίποτα και η Χώρα να είναι ανυπεράσπιστη.



Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παρακολουθούσαν επί τέσσερα εικοσιτετράωρα τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταφεύγουν στην τηλεόραση για να ζητήσουν επιπλέον υδροφόρες και αεροσκάφη, και τους τηλεοπτικούς σταθμούς να αναλαμβάνουν ρόλο κέντρου επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος, ενδεικτικό της πλήρους αποδιοργάνωσης του κρατικού μηχανισμού σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών.



Οι τελευταίες πυρκαγιές κατέδειξαν επίσης με τον καλύτερο τρόπο την κυβερνητική αδυναμία σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Το Συμβούλιο Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας, που ιδρύθηκε πριν από οχτώ μήνες με το νόμο 3731/2008 και που υποτίθεται ότι θα κάλυπτε ένα κενό που αφορούσε τη διαχείριση των κρίσεων και τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών δεν συνεκλήθη καθόλου για να αποδειχθεί περίτρανα ότι αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί για το θεαθήναι, πολλές φορές για να διαχέει τις ευθύνες οι οποίες κατ αυτόν τον τρόπο δεν προσωποποιούνται.







Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί:



* Ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν προς αποφυγή επανάληψης μιας αντίστοιχης τραγωδίας;
* Πότε θα προβείτε στην κατάρτιση και κύρωση δασικών χαρτών και δασολογίου για το σύνολο της χώρας και κατά απόλυτη προτεραιότητα για τις καμένες εκτάσεις του φετινού καλοκαιριού (συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και π/υ ανά νομό);

* Για ποιο λόγο διαπιστώνεται τόσο μικρό ποσοστό απορρόφησης των πόρων που διατίθενται για την αποκατάσταση των Πυροπλήκτων;
* Γιατί δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς η ευρωπαϊκή βοήθεια που προσφέρθηκε για αποκατάσταση και πρόληψη πυρκαγιών;

* Γιατί καθυστερεί η κήρυξη των αναδασωτέων περιοχών και των αναδασώσεων σε όλες τις έως τώρα πυρόπληκτες περιοχές αφήνοντας περιθώρια εξαιρέσεων;

§ Τι μέτρα λάβατε μετά τις πυρκαγιές του 2007 για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των πυροσβεστών, τη βελτίωση των υποδομών με τη διάνοιξη δασικών οδών, το συντονισμό του μεγάλου εθελοντικού κινήματος που υπάρχει στη χώρα μας και τη σωστή ενημέρωση του πληθυσμού;

§ Θα προβεί η κυβέρνηση αυτή τη φορά σε μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση των αιτιών και των προβλημάτων που οδηγούν στις επαναλαμβανόμενες καταστροφές των πυρκαγιών, και αν ναι, πότε θα δοθεί στη Βουλή και τη δημοσιότητα;

* Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό που παρατηρούνται στο Πυροσβεστικό Σώμα, και για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι, και για την κάλυψη των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος σε εναέρια μέσα;
* Πόσες φορές έχει συγκληθεί, μετά τη σύστασή του, το Συμβούλιο Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας; Ενεργοποιήθηκε για τη διαχείριση της κρίσης όπως προβλέπει ο νόμος;



Ζητείται επίσης να κατατεθεί το επίσημο πόρισμα από την πλευρά της κυβέρνησης για τα λάθη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007;





Οι ερωτώντες Βουλευτές



MANIATHΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ

ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

ΚΑΙΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΑΤΑΝΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ

ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΩΡΑΣ

ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΕΡΛΕΠΕ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΣΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ

ΧΑΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ





Read more...

Ντόρα: 7-8% η διαφορά...


Τι αποκάλυψε η υπουργός Εξωτερικών για τις νέες δημοσκοπήσεις και την ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
.
Από τον Χρήστο Μπουκάτη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Σε φιλικό της σπίτι βρέθηκε αυτές τις ημέρες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και αναπόφευκτα η συζήτηση είχε πολιτικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με πληρηφορίες, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι με βάση τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις που γνωρίζει η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφωθεί στις 7-8 ποσοστιαίες μονάδες. Επίσης, άφησε να φανεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.




Read more...

ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!...


Print this post
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ
ΣΤΟ 7,2% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 10%(!) Ο ΛΑΟΣ
ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Καραμανλής αύριο το πρωί έχει συγκαλέσει σύσκεψη στενών συνεργατών στην Ραφήνα. Θα είναι οι Σουφλιάς, Μεϊμαράκης, Ζαγορίτης, Αγγέλου, Ανδριανός και Δασκαλάκης. Είναι πολύ πιθανό μετά τις 11 το πρωί να ανακοινώσει ανασχηματισμό. Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός και οι πληροφορίες από αυτές που θα δημοσιοποιηθούν την Κυριακή του δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα... καθώς η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ φτάνει μέχρι και το 7,2%! Το νέο πρόβλημα που προστέθηκε στον πρωθυπουργό είναι η ραγδαία άνοδος του ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος αγγίζει το 10%! Αντίθετα βουλιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και για πρώτη φορά μετρήσεις θα τον δείξουν κάτω από το 3%. Αύριο παίζονται πολλά. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα ξέρουμε εάν θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό.

fimotro

Read more...

Καλώς τα, τα παιδιά…


Του Δημήτρη Κατσικάρη
.
Ώστε έτσι λοιπόν, κύριοι βιομήχανοι και Επιμελητηριάδες. Τώρα που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι η ξεκάθαρη κυβερνητική αλλαγή είναι θέμα χρόνου… να κάνουμε συγκυβέρνηση!
Δηλαδή, να ρίξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τη λαϊκή εντολή για ΑΛΛΑΓΗ, για ανατροπή της πολιτικής που έριξε στο καναβάτσο τους πολίτες, και τα κάνουμε… όλα ροζ, επειδή αυτό συμφέρει εσάς και τις παρέες σας!
Από την πρόταση Μίχαλου και βιομηχάνων κρατώ μόνο τούτο: Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ...

κερδίζουν καθαρά. Και κάποιοι ανησυχούν για το τι θα συμβεί στις φουσκωμένες τσέπες τους. Αυτό, αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βαδίζει στο σωστό δρόμο...




Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου το Σάββατο 29 Αυγούστου στο «Θερινό Πανεπιστήμιο της La Rochelle»

[306685256_20bf983286.jpg]

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει αύριο, Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ., στο «Θερινό Πανεπιστήμιο της La Rochelle», εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα.


Read more...

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!!

Oσοι υιοθέτησαν άκριτα τη λάσπη ενάντια στον Παπανδρέου είναι έκθετοι απέναντι στον Ελληνικό λαό. Η αλήθεια στέλνει τους Γκεμπελίσκους εκεί που ανήκουν, στο παρελθόν.



Read more...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΔΑΙΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ...


Η καθιερωμένη πλύση εγκεφάλου και σήμερα το μεσημέρι. Το Mega έχει καθιερώσει το πιο χαρακτηριστικό μοντέλο Γκαιμπελικής προπαγάνδας. Κάθε μεσημέρι, είτε υπάρχει είδηση και μεγάλο θέμα, είτε όχι αρχίζει το δελτίο με αποσπάσματα από αυτά που λέει ο χυδαίος... Αντώναρος. Κάθε μέρα την ίδια λογική ακολουθεί το Mega. Και φυσικά την ακολούθησε και σήμερα. Άσχετα εάν αυτά που είπε ο χυδαίος εκπρόσωπος Τύπου δεν παρήγαγαν καμία είδηση. Εμείς αυτό το ονομάζουμε μανιπουλάρισμα της κοινής γνώμης. Εσείς κύριε Χρήστο Παναγιωτόπουλε πως το ονομάζετε;
fimotro

Read more...

H ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" ΠΑΤΡΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!





Κολυμπούσε" στις φωτιές ο Παπανδρέου, καταρίπτεται ο αστικός μύθος των διακοπών...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" ΠΑΤΡΑΣ

28.08.09

Οφειλόμενη εξήγηση

Όσες ημέρες η Αττική είχε παραδοθεί στις φλόγες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, βρισκόταν στην Αθήνα, συνεργαζόταν με στελέχη του κόμματός του, παρακολουθούσε τα γεγονότα, και αρκετές φορές παρενέβη, με προσωπικές του δηλώσεις. Δεν είναι αληθές ότι ο Γ. Παπανδρέου βρέθηκε εκείνες τις ημέρες, έστω και για λίγες ώρες, στο Διακοπτό, πολύ δε περισσότερο ότι κολύμπησε κιόλας. Το αληθές είναι ότι βρέθηκε, πράγματι, στο Διακοπτό, αλλά όχι τις επίμαχες ημέρες, αλλά λίγες ημέρες πριν. Δυστυχώς, σχετικό σχόλιό μας, στο οποίο υπήρξε σύγχυση ως προς την ημέρα, το αναπαρήγαγαν πανελλαδικά και εν εκτάσει τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες των Αθηνών και portal του διαδικτύου, δημιουργώντας εντυπώσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και τη δραστηριότητα του Προέδρου του Κινήματος

Οι πυρκαγιές κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες


Να σηματοδοτήσουν το τέλος ενός κράτους που κλείνει το μάτι στην αυθαιρεσία και στην κερδοσκοπία της γης


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής - Δηλώσεις

Ημ. Δημοσίευσης : 22/08/2009 17:44

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις μεγάλες πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, και αφού ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την κατάσταση που επικρατεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Read more...

Δήλωση σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και για το προτεινόμενο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής


Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον και της Χωροταξία, και για τα Δημόσια Έργα Σπ. Κουβέλης και Γ. Μαγκριώτης, και ο εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, καλούν την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να δεσμευθεί για την άμεση αναθεώρηση του προτεινόμενου νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου για την Αττική, υπό το φώς των εξαιρετικά σημαντικών αλλαγών που προκάλεσε στο περιβάλλον η πυρκαγιά.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πολύ σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με την αναπτυξιακή κατεύθυνση της Αττικής, τα πληθυσμιακά μεγέθη, τις παραγωγικές δραστηριότητες, τους οδικούς άξονες, τις υποδομές και τα δίκτυα, καθώς και την αποκατάσταση και προστασία του ιδιαίτερα εύθραυστου πλέον περιβάλλοντος της Αττικής, θα ληφθούν με βάση το Ρυθμιστικό, οι κκ Κουβέλης, Μαγκριώτης και Μανιάτης καλούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να δεσμευθεί άμεσα και να ανακοινώσει την παράταση της διαβούλευσης πέρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς και για τη συζήτηση του σχετικού Νομοσχεδίου στην πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας της Βουλής και όχι σε θερινό τμήμα.

Πρόσθεσαν δε ότι οποιαδήποτε άλλη διαχείριση του θέματος θα είναι ανεύθυνη, ευκαιριακή και επιβλαβής, και θα κληροδοτήσει στην Αττική τεράστια προβλήματα για τα επόμενα χρόνια, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης..

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημοσιοποίηση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, οι κκ Κουβέλης, Μαγκριώτης και Μανιάτης ανέφεραν:

«Είναι απορίας άξιο πως, σε μια στιγμή που υποτίθεται πως η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στην επούλωση των πληγών της Αττικής μετά τις πυρκαγιές , και ιδιαιτέρα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ που είναι επιφορτισμένος με αυτό το έργο, αντί να ασχοληθεί με την Αττική, ανακοινώνει το χωροταξικό για την παράκτια ζώνη και τα νησιά. Αν υπήρχε καμιά αμφιβολία στους Έλληνες πολίτες ότι οι διακηρύξεις μετά τις φωτιές αποτελούν κενό επικοινωνιακό γράμμα της κυβέρνησης, η απόδειξη ήρθε αμέσως από την ίδια πού έσπευσε να θυμίσει ότι δεν παρεκκλίνει από τους στόχους της. Το ίδιο το σχέδιο για την παράκτια ζώνη και τα νησιά, φαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το εθνικό χωροταξικό και το χωροταξικό του τουρισμού, συμπληρώνοντας το πάζλ εμπορευματοποίησης κα εκποίησης του ενός από τα πιο ευαίσθητα και αξιόλογα κομμάτια της Ελλάδας.»




Read more...

Η Προπαγάνδα για τις Μειονότητες και ο Παπανδρέου


Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Τελικά, στην Ελλάδα δύσκολα μπορούμε να κάνουμε σοβαρή και τεκμηριωμένη πολιτική κριτική. Κοινώς, να πάρουμε μία δήλωση ή μία πράξη να την αξιολογήσουμε ως προς το περιεχόμενο και τη στόχευσή της και να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με επιχειρήματα.

Αν’αυτού; Προπαγάνδα, αγκιτάτσια, διαστρέβλωση, μικροπολιτική, παραπολιτική και ψευδολογία.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται κάποιες υποθετικές θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου πραγματικά μπορεί να αποτελέσει αρχέτυπο κατανόησης του τι είναι προπαγάνδα, και μάλιστα προπαγάνδα Νεοελληνική.

Τι είναι λοιπόν η προπαγάνδα;

Η προπαγάνδα είναι μία μορφή επικοινωνίας η οποία αποσκοπεί στην επιρροή της συμπεριφοράς της κοινωνίας απέναντι σε μία θέση. Η προπαγάνδα παρουσιάζει επιλεκτικά τα γεγονότα, κοινώς είναι πράξη ψεύδους, με στόχο να δημιουργήσει μία συγκεκριμένη σύνθεση πληροφοριών και να πυροδοτήσει μία στοχευόμενη αλληλουχία σκέψεων και αντιδράσεων. Η προπαγάνδα στοχεύει στη δημιουργία συναισθημάτων και όχι λογικών σκέψεων, ώστε να επηρεάσει το κοινό και μέσω αυτού να διαμορφώσει μία πολιτική συμπεριφορά.

Διαβάζοντας κάποιος αυτό τον ορισμό για την προπαγάνδα έχει καμία αμφιβολία ότι ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγονται δήθεν απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου για το ζήτημα των μειονοτήτων δεν είναι προπαγάνδα;

Μάλιστα, προπαγάνδα Νεοελληνικής φαυλοκρατίας η οποία δεν στηρίζεται καν στη μισή αλήθεια.

Τι λέει λοιπόν ο αστικός μύθος; Ότι ο Παπανδρέου είναι υπέρ της αναγνώρισης εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Του έχουν χρεώσει την Τουρκική, τη Μακεδονική, τη Βλάχικη, τους Τσάμηδες και ουκ εστίν αριθμός.

Που στηρίζονται για να αναπτύξουν την προπαγάνδα τους; Στην πολυθρύλητη πλέον συνέντευξη στο ΚΛΙΚ το 1999 και σε μία σειρά πληροφοριών από μάγισσες, χαρτορίχτρες, νεφελίμ, συζητήσεων με το υπερπέραν κτλ.

Για να δούμε λοιπόν τι έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου για το ζήτημα των μειονοτήτων

Αυτές είναι οι δηλώσεις Παπανδρέου, έχει μιλήσει μόνο για τη ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ μειονότητα της Θράκης. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ερμηνεύσουμε αυτά που είπε, να τα ερμηνεύσουμε ορθολογικά και πολιτικά. Ο Παπανδρέου μιλά για το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Ένα δικαίωμα για το οποίο η χώρα μας έχει δεσμευτεί από τις διεθνείς συνθήκες και για την καταπάτηση του οποίου έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το βασικό επιχείρημα προπαγάνδας, το οποίο μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και από κόμματα, είναι ότι: «υιοθετεί θέσεις που διατυπώνονται από την Άγκυρα ή κατ' εντολή της Άγκυρας, οι οποίες αποβλέπουν στην άμεση ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάννης και στη μακροπρόθεσμη προώθηση σχεδίων εις βάρος του ελληνισμού».

Όποιος έχει διαβάσει τη Συνθήκη της Λωζάννης, είμαι σίγουρος ότι θα έχει παρατηρήσει κάπου ότι οι σχετικοί όροι της Συνθήκης έχουν να κάνουν με τον συλλογικό προσδιορισμό της κοινότητας ως μουσουλμανικής, μιας κοινότητας που δεν αποτελείται μόνο από Τούρκους αλλά και από Πομάκους και από Αθιγγάνους. Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά για τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό.

Ας δούμε και το σκέλος του κάνει ότι θέλει η Άγκυρα και την εξυπηρετεί. Κάνει ακριβώς το αντίθετο, παραχωρώντας δημοκρατικά δικαιώματα στα μέλη της μειονότητας, αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, τους ενσωματώνει στην Ελληνική πολιτεία, τους κάνει να νιώθουν μέλη της Ελλάδας, ως πολίτες της που είναι και με αυτό τον τρόπο αφαιρεί από την Τουρκία το δικαίωμα και την αφορμή να παρεμβαίνει και να μιλά για μία μειονότητα καταπιεσμένη και περιθωριοποιημένη.

Είναι πολύ απλό αυτό που κάνει, ενισχύει το ατομικό και αποδυναμώνει το συλλογικό. Εάν αρνηθούμε δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα στη μειονότητα το μόνο που θα επιτύχουμε είναι να συσπειρώσουμε τα εχθρικά αισθήματα και να την καταστήσουμε μέρος του άρματος της Τουρκικής προπαγάνδας.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει στοιχειωδώς που να μην καταλαβαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τραβά μία λεπτή κόκκινη γραμμή, τη λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την απειλή της εθνικής ασφάλειας. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι αντίθετος σε κάθε λογική αξιοποίησης της μειονότητας για την ενίσχυση επεκτατικών και αναθεωρητικών βλέψεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Το ζήτημα της επιρροής των μειονοτήτων στην εξωτερική πολιτική είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στη μελέτη της εξωτερικής πολιτικής. Το πιο διαδεδομένο σχήμα ανάλυσης είναι αυτό των «εθνικών δεσμών»-(ethnic ties), σύμφωνα με το σχήμα αυτό δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι μία μειονότητα μπορεί να επηρεάσει υπέρ της, και υπέρ της χώρας εθνικής καταγωγής την εξωτερική πολιτική μίας δημοκρατικής χώρας. Πόσο μάλλον στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου μιλάμε για δύο ανταγωνιστικές χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, όπου η επιρροή της μειονότητας υπέρ της Τουρκίας θα σήμαινε την επιβούλευση των εθνικών μας συμφερόντων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να θεωρεί ότι η μουσουλμανική μειονότητα επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας υπέρ της Τουρκίας. Σύμφωνα με τη θεωρία των εθνικών δεσμών η μειονότητα μπορεί να επηρεάσει μόνο την εξωτερική πολιτική της χώρας εθνικής καταγωγής, κοινώς για κάποια μέλη της μειονότητας, και όχι όλης, την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Αυτή δεν μπορεί να την σχεδιάσουμε εμείς, και ούτε βέβαια να την ακολουθήσουμε.

Το ζήτημα της παραχώρησης δικαιωμάτων στη μουσουλμανική μειονότητα ήταν κομμάτι της προσπάθειας προσέγγισης των δύο χωρών. Ήταν κομμάτι μίας τολμηρής, εξωστρεφούς και παραγωγικής στρατηγικής εξωτερικής εξισορρόπησης της Τουρκίας, η οποία είχε ως στόχο να επιβάλλει η Ελλάδα την agenda ανάμεσα στις δύο χώρες. Ήταν μία εξωτερική πολιτική με τόλμη, φαντασία, ορθολογισμό και αποβολή των εθνικιστικών αγκυλώσεων. Μία πολιτική αμιγούς υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων.

Μπορώ να κατανοήσω όποιον αντιτίθεται στη λογική αυτή και ουσιαστικά εναντιώνεται στην προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών, την οποία υπερασπίζεται με σθένος ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν μπορώ να καταλάβω όμως τη φτηνή, άδικη και αναληθή προπαγάνδα, απέναντι στον πλέον επιτυχημένο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Στον πολιτικό που έχει όραμα για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών. Αν πρέπει να του καταλογίσετε κάτι, τουλάχιστον καταλογίστε του αυτό. ότι ήθελε και θέλει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στο Αιγαίο. Αν τον καταδικάζετε για αυτό. νομίζω ότι δεν θα έχει καμία αντίρρηση, άλλωστε όπως έλεγε και ο Διονύσιος Σολωμός: «εθνικόν είναι το αληθές» και εθνικιστικόν το ψευδές θα προσέθετα εγώ.
Αναρτήθηκε από Akis Karatrantos

Read more...

Μην Πυροβολείτε τον Ευάγγελο…



Τριαντάφυλλος Καρατράντος

«Κανείς δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο που φέρνει άσχημα νέα» έγραφε ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη και ο Ευάγγελος Αντώναρος αυτές τις μέρες κατανοεί τη διαχρονικότητα της ρήσης του μεγάλου τραγικού. Βάλλεται από παντού, λες και ευθύνεται ο Αντώναρος για την ανυπαρξία και τη διάλυση της Κυβερνήσεως, την εγκατάλειψη της άσκησης της διακυβέρνησης και την κατάντια της Ελλάδας.

Στην αρχαιότητα, τα μηνύματα μεταφέρονταν αυτοπροσώπως με ανθρώπινη αποστολή. Μερικές φορές, όπως στην περίπτωση ένοπλων συγκρούσεων, ο αγγελιοφόρος προερχόταν από το αντίπαλο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα συχνά να πλήρωνε με τη ζωή του το μήνυμα που έφερνε.

Σήμερα, η έκφραση χρησιμοποιείται κυρίως με ειρωνική χροιά.

Λες και ο αγγελιοφόρος προκαλούσε τον πόλεμο. Έτσι ακριβώς, λες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ευθύνεται για τα χιλιάδες καμένα στρέμματα, για τις περιουσίες που κάηκαν, για το νεκρό πιλότο. Λες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ευθύνεται για την ανυπαρξία σχεδιασμού και στρατηγικής. Λες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ευθύνεται που δεν αποκομίσαμε τίποτε από την τραγική εμπειρία του 2007.

Σίγουρα οι δηλώσεις του Αντώναρου περί πεύκων και άριστου σχεδιασμού ήταν το λιγότερο άστοχες. Αλλά, ακόμη και αυτές τις εμπνεύστηκε μόνος του;

Ας φύγουμε όμως από την επικοινωνία, όσο και αν δεν το θέλει η ΝΔ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, ειδικά στο ζήτημα των πυρκαγιών, τι έκανε σωστά η Κυβέρνηση και δεν το μετέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος;

Η ΝΔ έχει επενδύσει στη διάσταση της επικοινωνίας και στην απουσία της πολιτικής. Όμως η πολιτική, στην πιο απλή της έκφραση, είναι η επίλυση των προβλημάτων, άρα επειδή τα προβλήματα, ειδικά σε αυτή τη χώρα, είναι ξεροκέφαλα, η πολιτική επανέρχεται από το παράθυρο όσο και αν η ΝΔ της κλείνει την πόρτα.

Όσο δεν συνειδητοποιεί η Κυβέρνηση ότι το πρόβλημα είναι η απουσία της πολιτικής της και εμμένει σε επικοινωνιακές συνταγές, τόσο δεν θα σταματά να προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Επιτέλους, υπάρχει και η πολιτική και όχι μόνο η διαχείριση της εικόνας!

Ασχοληθείτε λοιπόν, με την πολιτική, αν μπορείτε ακόμη, και αφήστε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος, αλλά δεν είναι και μάγος να εμφανίζει ως ακμάζουσα μία καταρρέουσα Κυβέρνηση, η ανυπαρξία και η αβελτηρία της οποίας συμπαρασύρει και την Ελλάδα

Μην πυροβολείτε λοιπόν τον Αγγελιοφόρο, όπως έλεγε και ο Shakespeare στον Henry IV. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος ξέρει πολύ καλά να πυροβολεί και τα πόδια του, αλλά και τη δική μας ψυχική και νοητική ισορροπία.




Read more...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ «ΝΕΤ TV»




ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ:

- Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Βουλευτής Ν.Δ.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εδώ είμαστε με τον κ. Αργύρη Ντινόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία. Καλημέρα σας κ. Ντινόπουλε.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα, καλημέρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τον κ. Σπύρο Κουβέλη από το ΠΑΣΟΚ.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καλή σας μέρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή σας μέρα και σε εσάς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλώς ήρθατε λοιπόν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν είναι μόνο βλέπετε τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία συνολικά, είναι και τα θέματα που απασχολούν την πολιτική από μόνη της.

Γιατί σου λέει ο άλλος «ρε παιδιά κάηκε τώρα η μισή Αθήνα, είχαμε αυτά τα προβλήματα κλπ.» Εντάξει, τα συζητήσαμε βέβαια είναι η αλήθεια, κάποια μέτρα ανακοινώθηκαν, ασκήθηκε και κριτική, γίνεται και συζήτηση, κάνουμε και εδώ μια κουβέντα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βεβαίως, βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά ξαφνικά το σύστημα άρχισε με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες 2 μέρες. Θα γίνουν εκλογές, θα κάνει ανασχηματισμό; Τι μέτρα θα ανακοινώσει για την οικονομία;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κοίταξε, τώρα είμαστε στους ρυθμούς της ΔΕΘ και στο ρυθμό των πρωτοβουλιών. Γιατί φαίνεται ότι πλησίασε, ήγγικεν η ώρα που λέμε να πάρει τις όποιες πρωτοβουλίες πάρει ο Πρωθυπουργός. Δεν ξέρω τι θα είναι αυτές. Θα είναι μίνι ανασχηματισμός, θα είναι μάξι, θα είναι εκλογές, θα είναι πρωτοβουλίες άλλες; Δεν το ξέρω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξέρετε τι λέει πάντως ένας κόσμος κ. Ντινόπουλε; Έγιναν οι Ευρωεκλογές, εστάλη το μήνυμα και ελήφθη όπως ειπώθηκε από κυβερνητικής πλευράς, καταλάβαμε τον κόσμο, τα προβλήματα του, το μήνυμα που μας στέλνει. Αντίδραση δεν υπήρξε. Από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών κοντεύουν να περάσουν 3 μήνες.

Θεωρείτε ότι είναι η ώρα να παρθούν κάποιες πρωτοβουλίες και στο επίπεδο της πολιτικής αλλά και στο επίπεδο της λειτουργίας της κυβέρνησης, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να κάνει μια καινούρια αρχή, να αλλάξει το κλίμα; Ας το χαρακτηρίσει ο καθένας όπως νομίζει.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε, σας άκουγα νωρίς το πρωί που κάνατε κάποια πολιτικά σχόλια και λέγατε ότι καμία φορά εμείς οι πολιτικοί είμαστε κλεισμένοι σε μια γυάλα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για κάποιους πολιτικούς.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Για κάποιους πολιτικούς, ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ισχύει για όλους.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ασφαλώς όχι. Και νομίζω ότι ίσως έχει έρθει η ώρα που πρέπει να μιλάνε περισσότερο οι πολίτες και λιγότερο οι πολιτικοί, με την έννοια ότι πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία.

Και είναι αλήθεια ότι η κοινωνία και θα σας πω και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία πράγματι ζητάει επιτακτικά αλλαγές. Και νομίζω ότι πρέπει να είναι αλλαγές και σε πρόσωπα και σε πολιτικές, αλλά και σε συμπεριφορές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή λέτε να μιλήσει η κοινωνία κ. Ντινόπουλε, εσείς είστε πιο κοντά στην άποψη των πρόωρων εκλογών;

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Αυτό που σας έλεγα προηγουμένως η κοινωνία δεν μιλάει μόνο στις εκλογές. Η κοινωνία μιλάει καθημερινά, ειδικά σ’ εμάς που είμαστε σε επαφή μαζί της. Όσον αφορά στις πρόωρες εκλογές ξέρετε ότι είναι κάτι το οποίο έχει προκληθεί κυρίως από την εμμονή του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει τέτοιες πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά πια είμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπως και να έχει συμβεί όντως.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά θέλω να σας πω ότι κατά την άποψη μου εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο με το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και αν θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ των έγχρωμων ψηφοδελτίων στην εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη δεν θα διστάσει να προκαλέσει εκλογές στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτή να είναι η μέριμνα μας, πώς θα τις κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Και νομίζω ότι πράγματι έχουμε τη δυνατότητα να τις κερδίσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε για το ΠΑΣΟΚ και κάνετε κριτική και σωστά και για το παρελθόν και για ό,τι εν πάση περιπτώσει πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε κριτική, όμως εδώ έχουμε και ένα αποτέλεσμα εκλογικό όπως είπε και ο Βασίλης πριν στις Ευρωεκλογές. Ένα αποτέλεσμα αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα διαφωνούσα μαζί σας και θα σας έλεγα ότι ίσως ορισμένοι από εμάς θα πρέπει έστω και τώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Ευρωεκλογές δεν ήταν μια δημοσκόπηση πολυτελείας, αλλά ήταν μια εκλογική αναμέτρηση την οποία χάσαμε με 4 και περισσότερες μονάδες από το ΠΑΣΟΚ. Και θα πρέπει αυτό το αποτέλεσμα να το αναστρέψουμε. Και για να το αναστρέψουμε νομίζω ότι χρειάζονται αλλαγές …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε, αλλαγές σε πρόσωπα. Κατανοητό.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σε συμπεριφορές…..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλαγές σε συμπεριφορές, επίσης πολύ κατανοητό. Αλλαγές σε πολιτικές; Εγώ θυμάμαι τον Πρωθυπουργό αμέσως μετά τις εκλογές, τα αποτελέσματα των εκλογών και στα όσα ειπώθηκαν, είναι συγκεκριμένη η πολιτική που ακολουθείται, έχει χαραχτεί και η στόχευση κλπ.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ασφαλώς και είναι συγκεκριμένη η πολιτική και είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Βεβαίως πρέπει να πούμε ότι η οικονομική αυτή κρίση εν πάση περιπτώσει επέτεινε και άλλες διαρθρωτικές αδυναμίες τις οποίες έχει η ελληνική οικονομία διαχρονικά.

Αδυναμίες που προέκυψαν κυρίως από την 20ετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας διότι δεν προχωρήσαμε με την απαιτούμενη αν το θέλετε ένταση σε εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ίσως θα πρέπει να ασκήσουμε περισσότερες πολιτικές και πιο έντονες πολιτικές, για την ενίσχυση φερ’ ειπείν της απασχόλησης. Γιατί ακούστε, η ελληνική κοινωνία θέλει και ένα πολιτικό όραμα. Θέλει εν πάση περιπτώσει και κάτι χειροπιαστό.

Δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια για τα ελλείμματα, που βεβαίως είναι προϋπόθεση για να υπάρξει αν το θέλετε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αλλά ξέρετε η έννοια του ελλείμματος είναι ένα δημοσιονομικό μέγεθος που δεν είναι απολύτως κατανοητό από τον κόσμο, ενώ αντιθέτως η ανεργία είναι απολύτως κατανοητό, διότι αν σε απολύουν δεν έχεις ανάγκη τη EUROSTAT για να στο πει.

Άρα πιστεύω ότι πρέπει να ασκήσουμε πιο αποτελεσματικές και έντονες πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης και να δώσουμε ένα πολιτικό όραμα στον κόσμο…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε όμως κ. Ντινόπουλε; Τώρα το λέτε αυτό κ. Ντινόπουλε 6 μήνες πριν τις εκλογές. Με το τελευταίο όριο που έχει βάλει το ΠΑΣΟΚ σας λέω εγώ, ότι είμαστε μέχρι τον Μάρτιο. Τα λέτε αυτά στον πολιτικό χρόνο που τελειώνει για την κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν θα ανανεωθεί, τι θα γίνει μετά τις εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ πιστεύω, δεν ξέρω πότε, εν πάση περιπτώσει λέμε τον Μάρτιο θα γίνουν οι εκλογές, δεν μπορεί κανείς να πει πότε ακριβώς, αλλά σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να τις κερδίσει, διότι, για να τα λέμε και όλα και μια που αναφερθήκατε και πολύ καλά κάνατε στις πρόσφατες, τέλος πάντων στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, μη ξεχνάτε ότι εκεί βεβαίως η Νέα Δημοκρατία έχασε με 4,5 μονάδες διαφορά, αλλά αυτό έγινε επειδή δεν πήγαν οι δικοί μας ψηφοφόροι να ψηφίσουν και έχασε 1.200.000 ψηφοφόρους η Νέα Δημοκρατία. Θέλω λοιπόν να σας πω….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μη ξαναμπούμε σ’ αυτή την κουβέντα του τι έγινε τότε. Το λέω για άλλο λόγο εγώ κ. Ντινόπουλε.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, θέλω να σας πω ότι αν εμείς καταφέρουμε και αυτούς τους ψηφοφόρους μας τους πείσουμε με τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε να έρθουν να ψηφίσουν και να ψηφίσουν και εμάς βεβαίως, τότε μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προσέξτε όμως κ. Ντινόπουλε. Εντάξει, επί της συμπεριφοράς μπορώ να καταλάβω να επιβληθεί, δεν μου αρέσει η έκφραση, αλλά εν πάση περιπτώσει να υπάρξει ένα μοντέλο συμπεριφοράς…..

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνίας και να είμαστε πιο κοντά στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία, το καταλαβαίνω. Από την άλλη πλευρά όμως, αλλαγές λέτε προσώπων, αλλαγές πολιτικής. Για τη μεν πολιτική είναι εκπεφρασμένο από τα πιο επίσημα χείλη ότι δεν πρόκειται να αλλάξει και δεύτερον για τα δε πρόσωπα να με συγχωρήσετε να πω, κοντεύει να γίνει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας Υπουργός. έχουν περάσει σχεδόν οι πάντες. Σχεδόν οι πάντες λέω.

Πολλοί λένε κιόλας ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία είναι ότι δεν έχει άλλο πάγκο. Έχει χρησιμοποιήσει όλα της τα Συμβούλιο της στελέχη, τα κορυφαία ή τα μη κορυφαία και μάλιστα και από τους νεότερους, ίσως όχι όλους, αλλά εν πάση περιπτώσει έχει χρησιμοποιήσει. Ούτε χρόνος δεν έχει κλείσει που έχει γίνει ανασχηματισμός.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε. Εγώ θα σας έλεγα ότι δεν θα μπω βεβαίως αν το θέλετε εγώ ένας απλός και νέος βουλευτής, 2 χρόνια βουλευτής είμαι, δεν μπορώ να μπω σε μια τέτοια διαδικασία ….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ρωτώ αν υπάρχει το περιθώριο. Αυτή είναι η ερώτηση.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Για να σας πω κατά την άποψη μου πώς πρέπει να γίνει ο ανασχηματισμός. Καταλαβαίνετε ότι θα ήταν τελείως άδικο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν λέω αυτό για να μου πείτε αυτό. Σας ρωτάω αν έχει το περιθώριο η Νέα Δημοκρατία να κάνει τομές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ανακάμψει κιόλας.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε. Και σας μεταφέρω και τη φωνή της κομματικής βάσης. Διότι όπως σας είπα και προηγουμένως ας ακούσουμε και τους πολίτες όταν μιλάνε και ειδικά τα κομματικά μας στελέχη. Σας λέω λοιπόν.....

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φωνάζουν ε;

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ασφαλώς. Και υπάρχει προβληματισμός και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και έντονος θυμός στην κομματική βάση. Αυτό δεν πρέπει να το αρνούμαστε και πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Σας επισημαίνω ότι βεβαίως οποιοσδήποτε ανασχηματισμός είναι θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του Πρωθυπουργού. Αλλά το μήνυμα που μας στέλνει η κοινωνία είναι ότι χρειάζονται αλλαγές και σε πρόσωπα.

Και θα πω και κάτι τελευταίο για να μην μονοπωλώ την κουβέντα, ότι είτε το θέλουμε είτε όχι ξέρετε ζούμε σε μια εποχή που πολλές φορές η πολιτική ασκείται και δια των εντυπώσεων. Αυτό δεν το λέω ότι δεν πρέπει να έχουμε ουσία, αλλά ασκείται και δια των εντυπώσεων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και η επικοινωνία λέτε παίζει ρόλο.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως. Και η επικοινωνία και εκεί πέρα ασφαλώς χρειάζεται ….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα πάει καλά η κυβέρνηση σ’ αυτό το κομμάτι;

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και ασφαλώς χρειάζονται αλλαγές και στην επικοινωνιακή πολιτική μας. Τουλάχιστον αν το θέλετε αυτό είναι που εισπράττω εγώ από την επαφή που έχω με την κοινωνία.

Και πρέπει να πω και κάτι τελευταίο. Ζούμε και σε μια εποχή που εγώ θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν ούτε αλάνθαστοι, ούτε τέλειοι, ούτε βιονικοί πολιτικοί. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη κυβερνητική 4ετία μας. Είναι πολύ φυσιολογικό και πολύ ανθρώπινο κάποιοι από εμάς να κουραστήκαμε ή να κουράσαμε, που είναι το ίδιο πώς να το πει κανείς …..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σημαντικό.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το ίδιο σημαντικό. Ή, απλώς να χρειάζονται κάποιες αλλαγές. Διότι σας είπα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε απέναντι μας τον έντονο και άκρατο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, έχουμε μπροστά μας μια πολιτική πραγματικότητα, η οποία λέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Αυτό το οποίο εμείς πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε πώς θα τις κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Διότι καταλαβαίνετε, τουλάχιστον η δική μου άποψη είναι ότι αν τις εκλογές αυτές τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ κακό για τον τόπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Κύριε Κουβέλη, θα απαντήσετε βεβαίως και θα σχολιάσετε αυτά που είπε ο κ. Ντινόπουλος, αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι του κόσμου, που ασκεί μια κριτική στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας εντάξει, αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ, βεβαίως και πρέπει να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και πολεμική και να επισημαίνει τα κακώς κείμενα κλπ., αλλά δεν έχει γεννηθεί το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι από παρθενογένεση.

Δηλαδή για παράδειγμα στην περίοδο τώρα των πυρκαγιών που ήμασταν πριν το ίδιο μοντέλο λειτουργίας που υπήρχε και πριν και δεν εξυπηρετούσε στο στόχο, υπάρχει και σήμερα. Δηλαδή το ίδιο χρησιμοποιήσατε και εσείς, το ίδιο συνέβη και τώρα. Πώς θα μας πείσετε ότι θα είστε καλύτεροι και ότι είστε κάτι το διαφορετικό;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα σας θυμίσω το εξής. Κατ' αρχήν το μοντέλο λειτουργίας είναι αυτό που εφαρμόστηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκείνη τη χρονιά δεν είχαμε πυρκαγιές, γιατί αυτό το μοντέλο λειτούργησε, επειδή αυτό το μοντέλο δεν είναι η βάση του προβλήματος, είναι αν λειτουργεί ή όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι είναι, θέμα ικανότητας δηλαδή;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Μισό λεπτό να σας πω. Έξω από αυτό υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες που οφείλονται και σε αποφάσεις κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ας πούμε υπάρχει ένας δασικός νόμος που πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξει και είναι νόμος του ΠΑΣΟΚ και το έχουμε αναγνωρίσει.

Δεν λέμε ότι τα έχουμε κάνει όλα τέλεια. Όμως τουλάχιστον ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε. Από εκείνη την περίοδο και ύστερα υπήρξαν πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές.

Και σχολιάζω αυτό που είπε ο κ. Ντινόπουλος ότι κληρονόμησε την 20ετία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία και γι' αυτό έχουμε όλες τις δυσκολίες. Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι ένα επιχείρημα το οποίο πάλι δεν στέκει, γιατί θυμίζω την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τους Ολυμπιακούς η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μια χώρα που είχε πολύ χαμηλότερα ελλείμματα, που είχε μια πολύ καλή κατάσταση στην οικονομία.

Και σήμερα ερχόμαστε σε μια κατάσταση, για να φτάσω σ’ αυτό που συζητούσατε πριν για το θέμα των εκλογών και του ανασχηματισμού, που όλοι οι δείκτες πηγαίνουν χειρότερα. Αν πάρουμε μόνο το τι έχουμε δει μέσα σ’ αυτά τα 5 χρόνια και με ανασχηματισμούς που έχουν περάσει πολλά νέα άτομα κλπ. από τις προηγούμενες πυρκαγιές μέχρι σήμερα, αν λειτουργούσε αυτό το σύστημα και δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, που μεταξύ άλλων ειπώθηκε εδώ ότι και η επικοινωνία έχει σημασία.

Δυστυχώς γι’ αυτή την κυβέρνηση μόνο η επικοινωνία έχει σημασία. Γιατί είδαμε τις καταστροφές του 2007, βλέπουμε τις φετινές καταστροφές και μάλιστα όχι μακριά από την πρωτεύουσα αλλά εντός των τειχών και τα προβλήματα είναι ακριβώς τα ίδια. Ανασχηματισμός ή όχι τα προβλήματα παραμένουν ίδια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το θέμα είναι τι θα αλλάξει με το ΠΑΣΟΚ κ. Κουβέλη. Εμάς τους πολίτες αυτό μας ενδιαφέρει. Προβάλετε το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή ως εναλλακτική λύση και μάλιστα ακούμε τον αρχηγό σας να μιλάει για ανασυγκρότηση του κράτους, ανασυγκρότηση της οικονομίας, που είναι πάρα πολύ σοβαρά πράγματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πράγμα το οποίο έλεγε και η Νέα Δημοκρατία το 2004. «Ερχόμαστε να αλλάξουμε το κράτος».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακριβώς. Γιατί να σας πιστέψουμε είναι το θέμα. Γιατί να πιστέψει κανείς το ΠΑΣΟΚ;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ο μόνος λόγος που μπορώ εγώ να πω σε κάποιον να πιστέψει, γιατί στην πολιτική δυστυχώς και το λέω αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος το αν μπορεί να κάνεις αυτό που λες ή όχι.

Όμως εδώ έχουμε κάνει μια προσπάθεια, σας θυμίζω πάλι τις τελευταίες μέρες. Αντί να βγούμε και να ασκήσουμε μια κριτική, για την οποία μάλιστα έχουμε κατηγορηθεί και άδικα νομίζω και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ρίξαμε το βάρος κυρίως στο να κάνουμε προτάσεις.

Εγώ έχω περάσει μια βδομάδα τώρα νυχθημερόν με την ομάδα περιβάλλοντος και τους υπόλοιπους συναδέλφους μου στο ΠΑΣΟΚ να επεξεργαζόμαστε το ποια είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουμε και όπως είπα και λίγο πριν- ακόμα και νομοθετήματα και πρακτικές του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν που πρέπει να αλλάξουν. Μιλήσαμε για μια σειρά από πράγματα.

Το ίδιο γίνεται στο επίπεδο της οικονομίας. Χθες ήδη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επαφές με κοινωνικούς φορείς, με τον ΣΕΒ, με την ΑΔΕΔΥ κλπ. για να δούμε ακριβώς ποιες είναι οι δομικές αλλαγές που χρειάζονται για να πάψει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Γιατί να σας πω κάτι; Αν κάνουμε ένα απλό αναλογισμό η Ελλάδα εν τέλει είναι μια πλούσια χώρα. Είναι μια πλούσια χώρα σε περιβάλλον, σε φυσικούς πόρους, σε δυνατότητες, σε ανθρώπινο δυναμικό και έχουμε φτάσει να είμαστε μια από τις πιο φτωχές χώρες στην Ευρώπη. Είναι αδικαιολόγητο. Κάτι φταίει, έτσι δεν είναι; Πρέπει να δούμε αυτό που φταίει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μας λέτε εσείς που κυβερνάτε τόσα χρόνια τι φταίει;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή περιμένετε ο πολίτης να σας το πει;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να το ανοίξουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι φταίει ας πούμε και ενώ για παράδειγμα ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δουλεύει στη δουλειά του κανονικά, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του κανονικά, δεν κλέβει το κράτος, δεν καταπατά κτήματα, δεν είναι σε ένα «κομπρεμί» με τους διάφορους προύχοντες για να τακτοποιήσουμε τα πράγματα, δίνει τους φόρους του κανονικά κλπ., δίνει τις εισφορές του στα ταμεία του και τα σχετικά, γιατί λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που κινείται και ζει με αυτό τον τρόπο βλέπει την Πολιτεία να του επιστρέφει πίσω προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας πολύ μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πέραν της διεθνούς έχουμε και την εσωτερική οικονομική κρίση. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε μια κυβέρνηση που αποφασίζει αντί να στηρίξει τα μικρομεσαία εισοδήματα, την επιχειρηματικότητα, τον επιχειρηματία που παλεύει να στήσει μια επιχείρηση, να φορολογεί ακριβώς αυτούς. Να επιβάλει καινούριους φόρους.

Έχουμε ήδη τρία πακέτα και πολύ φοβάμαι ότι σε λίγες εβδομάδες μετά τη Θεσσαλονίκη θα έχουμε και τέταρτο πακέτο φορολόγησης, άμεσης ή έμμεσης. Εδώ συζητούσαμε για τα θέματα και των αυτοκινήτων κλπ.

Όταν σε μια κατάσταση κρίσης η αντίδραση μιας κυβέρνησης είναι να φορολογήσει αυτούς που αποτελούν την παραγωγική βάση, που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισόδημα, για τον κόσμο, δεν λέω για τις μεγάλες επιχειρήσεις, προφανώς αυτό λειτουργεί σαν φρένο στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Κάτι τέτοιο φταίει. Γιατί πρέπει να μαζευτούν χρήματα στον κρατικό κορβανά για να εξυπηρετήσει ένα τεράστιο κράτος που δεν κάνει τη δουλειά του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξέρετε κ. Ντινόπουλε, είναι ένας κόσμος που λέει: εντάξει, εγώ καταλαβαίνω, διεθνώς είναι τα πράγματα δύσκολα, επηρεάζουν απολύτως τη χώρα, βεβαίως, καμία αντίρρηση, ισχύουν όλα αυτά. Δεν σε επηρεάζει όμως η διεθνής κρίση, λέει ένας κόσμος, να βάζεις ένα στόχο για το πόσα έσοδα πρέπει να έχεις κι αυτό να μη το πετυχαίνεις, να είναι τα έσοδα σου κάτω του προσδοκώμενου και κάτω του στόχου που έχεις θέσει.

Αυτό έχει να κάνει με τη δική μας πολιτική, με τη δική μας οργάνωση, με τον τρόπο που δουλεύουμε ως χώρα κλπ. και ως διοίκηση και όχι βέβαια με τη διεθνή κρίση. Και εξαιτίας -να η κριτική που ασκείται προς την κυβέρνηση από αυτή την πλευρά- και εξαιτίας αυτού, δηλαδή της αδυναμίας να εφαρμόσει ακόμα και την ίδια της την πολιτική, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να βάζει ολοένα και πιο βαρείς φόρους, να παίρνει όλο και πιο πρόσθετα μέτρα μπας και μαζέψει κανένα φράγκο.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και ασφαλώς εγώ θα προσέθετα ότι δεν φταίει η διεθνής οικονομική κρίση αν υπάρχουν διαρθρωτικές αδυναμίες στον κρατικό μηχανισμό και για παράδειγμα ….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακόμα περισσότερο.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και για παράδειγμα, υπάρχουν δυσκολίες στην είσπραξη του ενιαίου τέλους ακινήτων. Θα έλεγα όμως ότι δεν μπορώ να δεχτώ την ισοπεδωτική κριτική από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κι έτσι χωρίς να θέλω να κάνω αναφορά στο παρελθόν βλέπω ότι και οι προτάσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι συγκεκριμένες.

Και όταν τους ρωτάμε που θα βρουν τα λεφτά για να μπορέσουν να ασκήσουν μια κοινωνική πολιτική, μας λένε συνεχώς από τη φορολόγηση. Και το ΠΑΣΟΚ για φόρους μιλάει. Και να σας θυμίσω ότι στην 20ετία του ΠΑΣΟΚ ειδικά την τελευταία δεκαετία επεβλήθησαν αν δεν κάνω λάθος 50 καινούριοι φόροι.

Αλλά εν πάση περιπτώσει, το θέμα μας αυτή τη στιγμή όπως σωστά λέτε είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Και κατά την άποψη μου πρέπει επιτέλους να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνίας.

Να σας πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πάρα πολύς κόσμος έχει επιστρέψει από τις διακοπές του, πραγματικά περνάει όχι και τόσο εύκολα, περνάει δύσκολα. Πρέπει λοιπόν αυτή την φωνή της κοινωνίας να μπορέσουμε εμείς να τη μετουσιώσουμε σε μια πολιτική πράξη. Γιατί όπως σας είπα και προηγουμένως έχουμε μπροστά μας μιας δύσκολη πολιτικά περίοδο. Έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο καταφεύγει σε άκρατο λαϊκισμό.

Να σας πω μονάχα τι είπε χθες ο κ. Παπανδρέου για το πώς θα μπορέσουμε τέλος πάντων και ποιες είναι οι προτάσεις τις οποίες θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μας μίλησε για έναν οδικό χάρτη. Να επισημάνω ότι η έννοια του οδικού χάρτη είναι μια αμερικανική ορολογία. Οδικό χάρτη έλεγε και ο Πρόεδρος Μπους ότι θα χρησιμοποιήσει για τη Μέση Ανατολή και κατέληξε στη σφαγή των Παλαιστινίων.

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ αν όντως θέλει να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση, να μας πει τι πράγματι προτείνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα το ακούσουμε στη Θεσσαλονίκη.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτείνει κάτι τέτοιο. Εμείς αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε, όπως σας είπα και προηγουμένως, μέσα σ’ αυτή τη διεθνή οικονομική κρίση, να ασκήσουμε τις πολιτικές εκείνες με υπευθυνότητα και συνέπεια όπως κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη μας τη φωνή της κοινωνίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω κάτι κ. Ντινόπουλε. Κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό σε σχέση με τις προτάσεις που καταθέτει. Κατατέθηκε και μια άλλη πρόταση από τον επιχειρηματικό κόσμο χθες.

Αυτή η πρόταση λέει ότι είναι τα πράγματα τόσο δύσκολα που κανονικά για να τα ξεπεράσουμε θα έπρεπε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να πάνε σε μια κυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, συνεργασίας -ακούστηκε και από τον κ. Μίχαλο και το ΣΕΒ το έχει πει στο παρελθόν κλπ.- για να αντιμετωπιστούν τα δομικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία – κοινωνία.

Εσείς πως θα βλέπατε μια τέτοια σκέψη του μεγάλου συνασπισμού;

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εύκολο να τα λέει κανείς αυτά όταν βρίσκεται έξω από το πολιτικό σύστημα, όταν δηλαδή δεν βιώνει την καθημερινότητα της πολιτικής. Και βεβαίως είναι καλό να το λέει κανείς σαν μια ευχή. Αλλά δυστυχώς δεν είναι πραγματοποιήσιμη όταν βλέπει κανείς τι γίνεται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μπορεί να συμβεί.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και να σας πω και κάτι τελευταίο. Έγινε ποτέ στην Ελλάδα τίποτα με συναίνεση; Ακόμα και η είσοδος μας στην Ε.Ε. το 1980 έγινε με την αντιπολίτευση να ωρύεται. Τότε θυμάστε, ο Ανδρέας Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε πάει καν στην τελετή της υπογραφής της σύμβασης για την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. Δυστυχώς ό,τι γίνεται σ’ αυτή την κοινωνία γίνεται με ρήξεις. Και ίσως αυτές τις ρήξεις θα έπρεπε να τις έχουμε κάνει και στην πρώτη τετραετία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μας πει και ο κ. Κουβέλης για το ίδιο θέμα. Πώς θα το βλέπατε κ. Κουβέλη;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακούω εδώ και ώρα τον κ. Ντινόπουλο να μιλάει για τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ στη χώρα. Να θυμίσω στον κ. Ντινόπουλο ότι από το 2004 κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ.

Και επίσης να πω ότι λέει ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι γενικές και δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και ότι θα επιβάλουμε φορολογία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Το έχει εκφράσει σε κάθε τομέα σήμερα πια και το έχει εκφράσει γιατί ξέρουμε ότι πηγαίνουμε σε εκλογές ούτως ή άλλως και αύριο θα πρέπει να κυβερνήσουμε τη χώρα.

Για τη φορολόγηση που είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει πει ξεκάθαρα ότι θα μεταφέρει πόρους από το Δ' ΚΠΣ σε παραγωγικές δομές, το οποίο να σημειώσω ξεκίνησε το 2007 η υλοποίηση του και η απορρόφηση σήμερα είναι μηδέν. Δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Μα είναι αλήθεια κ. Ντινόπουλε.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κουβέλη, το 2004, επειδή αναφερθήκατε, η απορροφητικότητα του Γ΄ ΚΠΣ ύστερα από τόσα χρόνια ήταν στο 23% η δική σας. Δεν εκταμιεύονται πόροι από το Δ' ΚΠΣ διότι πρέπει να εξαντλήσουμε τους πόρους του Γ’ ΚΠΣ. Το ξέρετε αυτό.

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Μα μιλάμε για 2 χρόνια κ. Ντινόπουλε. Παρόλα αυτά να έρθω όμως στο ζήτημα… Δεν σας διέκοψα.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη που σας διέκοψα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν εκταμιεύονται και για ένα άλλο πρόσθετο λόγο. Πρέπει να βάλουμε λεφτά κι εμείς και δεν υπάρχουν.

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μα για να εκταμιευτεί το Δ' ΚΠΣ, πρέπει να τελειώσει το Γ' ΚΠΣ.

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να έρθω τώρα στο πολιτικό ζήτημα που είπατε. Ότι κατ' αρχήν και για την οικονομία υπάρχουν προτάσεις και για την κοινωνία υπάρχουν προτάσεις και για το περιβάλλον υπάρχουν προτάσεις και εδώ ακριβώς τίθεται αυτό που λέτε, αν πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση συγκυβέρνησης ή όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακριβώς.

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Αν κανείς δει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις και την υλοποίηση και της πολιτικής της Νέα Δημοκρατίας, η απόσταση είναι χαώδης. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς δηλαδή επιδιώκετε την αυτοδυναμία σ’ αυτές τις εκλογές;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Φυσικά. Φυσικά επιδιώκουμε την αυτοδυναμία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα υπάρχει εννοώ σκέψη για συνεργασία ακόμα και αν δεν την πετύχετε; Είναι πολύ πιθανό το σενάριο. Του α’ και του β’ γύρου που λέμε, στις πρώτες εκλογές και τις δεύτερες.

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστείς με αυτόν τον οποίον θεωρείς….

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα πήγατε και σε δεύτερες εκλογές;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι κ. Ντινόπουλε, είναι πιθανό. Γιατί το αποκλείετε;

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ας δούμε ποιος θα τις κερδίσει και ας αφήσουμε …..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ δεν το λέω για τη Νέα Δημοκρατία, μιλάω αν υπάρχει δυνατότητα….

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Εδώ υπάρχει μια διαφορά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν ακουστεί προτάσεις και προς αυτή την πλευρά.

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Έχουν ακουστεί προτάσεις. Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ανοίγματα συνεργασίας προς την Αριστερά. Έχει κάνει πολλά ανοίγματα συνεργασίας, έχει καλέσει σε συνεργασία τις δυνάμεις της Αριστεράς, δεν έχουμε μέχρι σήμερα δει …..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα όσα συμβαίνουν στην Αριστερά αυτή την περίοδο τα παρακολουθείτε, σας ενδιαφέρουν, χαίρεστε;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Φυσικά τα παρακολουθούμε. Δεν χαιρόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν χαιρόμαστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς συμπεριφέρεστε;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Σε έναν δημοκρατικό χώρο ο οποίος δοκιμάζεται γιατί είχε ένα δύσκολο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να χαίρεσαι και απεναντίας ελπίζεις ότι επειδή εκφράζει μια δημοκρατική άποψη του ελληνικού λαού έχει σημασία να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του με δύναμη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αντιστοίχως κ. Ντινόπουλε, προοπτικές ή μια πολιτική ανοιχτών χεριών απέναντι στο ΛΑΟΣ από τη Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να υπάρξει για τη συσπείρωση της ευρύτερης παράταξης όπως ακούγεται από μια πλευρά;

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως δεν υπάρχει εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, αλλά εγώ θα σας έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία έχει και τα πολιτικά περιθώρια και τα πολιτικά αποθέματα να κάνει τις κινήσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε τις επόμενες εκλογές να τις κερδίσουμε.

Έχουμε κάθε τέτοια δυνατότητα, αρκεί να προχωρήσουμε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που είναι μπροστά μας, γιατί μιλάτε για 6 μήνες, ξέρετε πόσα μπορεί να γίνουν μέσα σε 6 μήνες; Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι ο πολιτικός χρόνος ….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σ’ εμάς το λέτε; Εσείς είστε κυβέρνηση, κάντε τα.

Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι πήραμε πάρα πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Προχώρησε πάρα πολύ, με πολύ έντονους ρυθμούς το νομοθετικό έργο.

Μη ξεχνάτε, η ενίσχυση η οποία δίνεται στις επιχειρήσεις ακριβώς για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτούς τους πολύ χαμηλούς έως και μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να ξαναβρούμε τους απαραίτητους ρυθμούς ανάπτυξης που είχαμε και πριν από την οικονομική κρίση.

Μπήκαμε λοιπόν και στη διάρκεια του καλοκαιριού και πήραμε σημαντικές πρωτοβουλίες. Αυτές πρέπει να τις εντείνουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, ύστερα βεβαίως από την μικροπολιτική με την οποία πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ, να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού και η δική μου άποψη είναι ότι μπορεί να κερδίσουμε τις εκλογές.

Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές και σε τολμηρές πολιτικές κινήσεις τώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Καλώς. Κύριοι….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ‘στε καλά, καλημέρα και στους δυο που ήσασταν μαζί μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημερίζουμε.

Read more...

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!


ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ

Το σενάριο της συγκυβέρνησης του έκατσε σαν θείο δώρο του Καραμανλή. Καλύτερη ειδησεογραφική εξέλιξη γι αυτόν δεν υπήρχε. Έφυγαν από πάνω του τα φώτα δημοσιότητας μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και οι εφημερίδες, οι οποίες υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ασκούν σκληρή κριτική σε αυτόν προσωπικά αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς, παίζουν το σενάριο της συγκυβέρνησης σε... αντίθεση με τα σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα αυτοδυναμίας του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα Κυριακάτικα φύλλα θα δημοσιεύσουν ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που ως βάση συζήτησης θα έχουν την συγκυβέρνηση. Σε αυτά τα ύπουλα παιχνίδια ο ΔΟΛ, δεν πιάνεται. Έχει εμπειρία πολλών δεκαετιών...

fimotro

Read more...

Δέσμευση του ΠαΣοΚ για κατεδάφιση αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές



Δέσμευση για το γκρέμισμα αυθαίρετων χτισμάτων σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαϊές διατύπωσε χθες το ΠαΣοΚ. Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση ανέβασε και άλλο τους τόνους της κριτικής κατά της κυβέρνησης για τις ευθύνες σχετικά με την έκταση της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαϊές της προηγούμενης εβδομάδας. Εσπευσαν όμως τα στελέχη του ΠαΣοΚ να υπογραμμίσουν ότι «δεν θα επιχειρήσουμε να θεμελιώσουμε αίτημα εκλογών πάνω στα αποκαΐδια».

Απαντώντας σε ερώτηση αν στις δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ για την προστασία των δασών περιλαμβάνεται και το γκρέμισμα αυθαιρέτων, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Περιλαμβάνεται η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας που αφορά τα αυθαίρετα. Αρα, ναι». Νωρίτερα είχε απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευ. Αντώναρο, ο οποίος είχε πει ότι το ΠαΣοΚ έχει τον λαϊκισμό στο DΝΑ του, λέγοντας: «Η ΝΔ στο δικό της DΝΑ έχει την ανικανότητα, τη φαυλότητα, την αναλγησία».

Εν αναμονή της κατάθεσης του σχεδίου του ΠαΣοΚ για τη σωτηρία της Αττικής, η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε κατά της ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στα δάση, ενώ παράλληλα διατύπωσε και ήπια αυτοκριτική για το κυβερνητικό παρελθόν της. «Το ΠαΣοΚ και οι κυβερνήσεις του πήραν μια σειρά από μέτρα για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν ακριβώς αυτή την προστασία και να μειώσουν τις καταπατήσεις. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα σωστά» σημείωσε σχετικώς ο κ. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε: «Είναι εντελώς διαφορετική η σημερινή κατάσταση, εντελώς διαφορετική η πίεση κάτω από την οποία βρίσκεται η Αττική, εντελώς διαφορετικό το σημερινό περιβάλλον στην Αθήνα και στα περίχωρά της. Σε ένα νέο περιβάλλον χρειάζονται και νέες πολιτικές». Νωρίτερα οι κκ. Χ. Καστανίδης και Σπ. Κουβέλης, πολιτικοί εκπρόσωποι Εσωτερικών και Περιβάλλοντος αντίστοιχα, παρουσίασαν μια σειρά στοιχεία για τις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης σε σχέση με τις πυρκαϊές. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε ότι από τα 60 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στους δήμους το 2009 για όλες τις δράσεις πολιτικής προστασίας και πρόληψης, τα μισά περίπου μοιράστηκαν αδιαφανώς και κάτω από το τραπέζι από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον τονίστηκε ότι από το ίδιο πρόγραμμα ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε 336.000 ευρώ για πολιτικές πρόληψης και την ίδια στιγμή το σύνολο των 14 δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των οποίων κάηκαν 213.000 στρέμματα, πήρε περίπου 500.000 ευρώ.
tovima.gr

Read more...

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Ρεπορτάζ : Σπύρος Δημητρέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Ιδιώτες βάζει η κυβέρνηση στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου. Στελέχη πολυεθνικής εταιρείας συμμετέχουν ήδη σε ειδική επιτροπή που συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών και σύντομα θα εγκατασταθούν στις Εφορίες για να παράσχουν «συμβουλές και υπηρεσίες», προκειμένου να αναγκαστούν οι... οφειλέτες να περάσουν από το δημόσιο ταμείο. Η επιτροπή είναι ενδεκαμελής και αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προϊσταμένους Εφοριών και τρεις εκπροσώπους της εταιρείας ΡriceWaterhouseCoopers. Η επιτροπή οφείλει το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου να παραδώσει στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου πόρισμα με προτάσεις που θα στοχεύουν στο να εισπραχθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ- από τα περίπου 10 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών που θεωρούνται εισπράξιμα. Στο στόχαστρο θα μπουν οι περίπου 500.000 φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και η πλειονότητά τους χρωστά έως και 2.000 ευρώ. Στην επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί οδηγίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της διαδικασίας εντοπισμού των οφειλετών καθώς και της ενίσχυσης της λειτουργίας των Δικαστικών Τμημάτων των Εφοριών, τα οποία είναι αρμόδια για να εντοπίζουν και να δεσμεύουν- ως μέσο πίεσης- τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών (ακίνητα) και τα εισοδήματά τους (π.χ. μισθούς, μισθώματα). Οι διαδικασίες Ειδικότερα, οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προβλέπουν την εγκατάσταση, στα Δικαστικά Τμήματα των Εφοριών, ιδιωτών νομικών συμβούλων οι οποίοι θα ασχοληθούν κυρίως με τις εξής διαδικασίες: ● Εντοπισμός των πραγματικών διευθύνσεων κατοικίας των οφειλετών του Δημοσίου. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά ειδοποιητήρια για ρύθμιση των οφειλών επιστρέφουν στις Εφορίες επειδή οι διευθύνσεις κατοικίας που έχουν στη διάθεσή τους τα Τμήματα Μητρώου των Εφοριών δεν ισχύουν λόγω αλλαγής κατοικίας των φορολογουμένων. Για να εντοπιστούν οι πραγματικές τους κατοικίες οι σύμβουλοι θα αξιοποιήσουν διάφορα άλλα αρχεία, όπως αυτά των τραπεζών (διευθύνσεις αποστολής λογαριασμών καρτών κ.λπ.). ● Εντοπισμός των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Για τον εντοπισμό των περιουσιακών τους στοιχείων οι ιδιώτες σύμβουλοι θα ανατρέχουν στα κατά τόπους υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία. Επίσης θα αξιοποιηθεί και το περιουσιολόγιο που έχει στη διάθεσή του πλέον το υπουργείο Οικονομικών το οποίο δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. ● Δεσμεύσεις ακινήτων (υποθήκες, αναγκαστική εκποίηση κ.λπ.) ως μέτρα πίεσης προκειμένου να αναγκάσουν τους φορολογουμένους να περάσουν από το δημόσιο ταμείο για να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Ρυθμίσεις για φόρους ακινήτων Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ρυθμίσεις για εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας ακινήτων, οι οποίες σκοπεύουν στο να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού. Η πρώτη ρύθμιση, που εκπνέει στις 31/12/2009, επιτρέπει στους φορολογουμένους να υποβάλουν στην Εφορία εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρων μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων και να απαλλαγούν από πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις. Επίσης, με τη ρύθμιση μπορούν να κλείσουν και υποθέσεις μεταβίβασης ή κληρονομιάς ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος και οι φορολογούμενοι αμφισβητούν την αξία που έχει υπολογιστεί από τους εφόρους. Με άλλη ρύθμιση, που εκπνέει στις 30 Οκτωβρίου 2009, δίνεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να κλείσουν με ευνοϊκό τρόπο υποθέσεις Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας από το 1997 έως και το 2007, χρονιά που ο φόρος καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
fimotro


Read more...

ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ...


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η πτώση στις χορηγήσεις δανείων, καθώς οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ενδεικτικό είναι ότι τον Ιούλιο του 2009 εκταμιεύθηκαν λιγότερα από τα μισά στεγαστικά δάνεια σε... σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ στα καταναλωτικά οι εκταμιεύσεις βρίσκονταν σχεδόν το ένα πέμπτο των περυσινών. Συγκεκριμένα, ενώ τον Ιούλιο του 2009 οι καθαρές ροές στεγαστικών δανείων ανήλθαν σε 386 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο ποσό για τον Ιούλιο του 2008 ήταν υπερδιπλάσιο (765 εκατ. ευρώ). Ακόμα μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα της ψαλίδας στην καταναλωτική πίστη, καθώς φέτος οι χορηγήσεις νέων καταναλωτικών δανείων ανήλθαν στα 116 εκατ. ευρώ, ενώ τον περυσινό Ιούλιο οι χορηγήσεις νέων καταναλωτικών δανείων είχαν φτάσει τα 526 εκατ. ευρώ. Συνολικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά πάτησε εκ νέου «φρένο» τον Ιούλιο και μειώθηκε στο 6,6% από 7,4% τον Ιούνιο του 2009. Η πτώση αφορά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, καθώς λόγω της κρίσης, αλλά και της απροθυμίας των τραπεζών να χορηγήσουν νέα δάνεια- φοβούμενες τις επισφάλειες- έχουν μειωθεί σημαντικά οι νέες χορηγήσεις. Ειδικά στη στεγαστική πίστη, το αλαλούμ που συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικοδομής, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των ακινήτων, αποθαρρύνουν τους υποψήφιους δανειολήπτες. Τα μέτρα «πάγωσαν» την αγορά Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, ειδικά στα στεγαστικά δάνεια, τα μέτρα στήριξης της οικοδομής που έσπευσε να ανακοινώσει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφεραν αύξηση των χορηγήσεων, αλλά αντίθετα «πάγωσαν» την αγορά, καθώς μέχρι τα τέλη Ιουλίου δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι τραπεζίτες περίμεναν την ερμηνευτική εγκύκλιο για την κρατική εγγύηση του 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές τις τελικές ρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην εκταμίευση του δανείου τους. Οι αγοραστές πάντως ήδη επωφελούνται από τις αυξημένες φοροαπαλλαγές, καθώς πλέον το 40% των τόκων των στεγαστικών δανείων αφαιρείται από τον φόρο, είτε πρόκειται για πρώτη είτε για δεύτερη κατοικία. Ακόμα όμως και αυτό το ευεργέτημα δεν στάθηκε αρκετό- τουλάχιστον μέχρι στιγμής- προκειμένου να αυξηθούν οι χορηγήσεις. Επιπλέον, το «πάγωμα» των στεγαστικών συντηρούν οι υψηλές τιμές των ακινήτων, που- σε συνδυασμό με τη γενικότερα κακή εικόνα της οικονομίας- αποθαρρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές. Ασφυξία για επιχειρήσεις Σε απόλυτους αριθμούς, ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης προς τις επιχειρήσεις επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο σε 7,9% από 8,6% τον προηγούμενο μήνα και 18,7% τον Δεκέμβριο του 2008. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, η ασφυξία που επικρατεί στην αγορά είναι εμφανής από την εκτίναξη των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών. Τους πρώτους επτά μήνες του 2009 τα «φέσια» έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Με το σταγονόμετρο στα νοικοκυριά Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πτώση για τα νοικοκυριά, καθώς ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης επιβραδύνθηκε σε 5,2%, έναντι 6,2% το Ιούνιο του 2009 και 12,8% τον Δεκέμβριο του 2008.

fimotro

Read more...

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΧ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Από : ΤΑ ΝΕΑ

Στα αντικινήτρα για τη διατήρηση στην κυκλοφορία των παλαιών- ρυπογόνων οχημάτων περιλαμβάνεται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, που σήμερα γίνεται μόνο με βάση τον κυβισμό του κινητήρα. Με τον νέο τρόπο, η κλιμάκωση της χρέωσης των τελών κυκλοφορίας θα βασίζεται όχι μόνο στον κυβισμό... αλλά και στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα (εκπομπές CΟ2). Τα νέα περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας θα ισχύουν για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Σημειώνεται ότι η προμήθεια του σήματος των «περιβαλλοντικών» πλέον τελών κυκλοφορίας θα πραγματοποιείταιόπως και σήμερα- στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους από πιστοποιημένα σημεία συναλλαγής (π.χ. τράπεζες), με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας και της κάρτας ελέγχου καυσαερίων του οχήματος. Τα νέα περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας τίθενται σε ισχύ από το 2010. Δηλαδή τα καινούργια τέλη κυκλοφορίας για το 2010, που ως γνωστόν καταβάλλονται στο τέλος του 2009, θα υπολογιστούν με τον νέο τρόπο. Για πρώτη φορά θα επιβληθούν τέλη κυκλοφορίας και στα υβριδικά οχήματα. Συγκεκριμένα, στα οχήματα υβριδικής τεχνολογίας άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών θα επιβάλλεται το 50% των τελών κυκλοφορίας που καταβάλλονται σήμερα για τα αντίστοιχα μη υβριδικά οχήματα.
Με τρία σήματα ο νέος πράσινος Δακτύλιος

ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ για τη διατήρηση στην κυκλοφορία των παλαιών-ρυπογόνων οχημάτων θα περιληφθεί και ο πράσινος Δακτύλιος που θα ισχύσει στην Αθήνα από την 1η Σεπτεμβρίου 2011. Αρχικά θα εφαρμοστεί στα όρια και με το ωράριο του σημερινού Δακτυλίου. Σε επόμενη φάση, όταν θα έχουν προχωρήσει σημαντικά η ανανέωση του στόλου των οχημάτων και οι επεκτάσεις του Μετρό, μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση των ορίων του. Το μέτρο θα εφαρμοστεί παράλληλα με την εφαρμογή του μέτρου διαφοροποίησης του χρώματος του σήματος των περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας, ώστε να ελέγχεται ευκολότερα η εφαρμογή του. Για τα Ι.Χ. και τα ημιφορτηγά προβλέπεται η εφαρμογή του πράσινου Δακτυλίου ως εξής: ● Τα αυτοκίνητα με πολύ υψηλές εκπομπές ρύπωνδηλαδή τα παλιά οχήματα, προ 15ετίας- θα έχουν κόκκινο σήμα κυκλοφορίας και δεν θα μπορούν να εισέρχονται στον πράσινο Δακτύλιο κατά το ωράριο λειτουργίας του. Θα εισέρχονται μόνο εκτός του ωραρίου του. ●Τα «καθαρά» αυτοκίνητα, δηλαδή τα καινούργια αυτοκίνητα τα οποία εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια/χιλιόμετρο, θα έχουν λευκό σήμα κυκλοφορίας και η είσοδός τους στον πράσινο Δακτύλιο θα είναι ελεύθερη όλες τις ώρες. ● Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα έχουν γκρι σήμα κυκλοφορίας και θα συνεχίσουν να κινούνται με το σύστημα «μονά- ζυγά», όπως και σήμερα.
fimotro


Read more...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ...


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοραή

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται το κυβερνών κόμμα εν αναμονή των τελικών αποφάσεων του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τρεις μήνες μετά την οδυνηρή ήττα των ευρωεκλογών και μία εβδομάδα πριν από την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 74ης Διεθνούς Εκθεσης συνεχίζει να έχει κλειστά τα χαρτιά του.
Κορυφαίος υπουργός, με τον οποίο συνομίλησε... η «Ε», υποστήριξε σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες ημέρες αλλά ο πρωθυπουργός θα έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις πριν από τη ΔΕΘ». Αν, δηλαδή, θα πάει σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, οπότε δεν θα κάνει ανασχηματισμό, ή αν θα υιοθετήσει τη λογική ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και θα συνεχίσει μέχρι τον Μάρτιο, οπότε θα κάνει ανασχηματισμό αμέσως μετά τη ΔΕΘ, σε μια κίνηση να δείξει ότι κάνει νέα αρχή.
Οσο δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του ο Καραμανλής, το θολό τοπίο κάνει ακόμη πιο ευάλωτο το κυβερνητικό σύστημα, που καταρρέει. Πάσης φύσεως σενάρια φουντώνουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είτε ότι γίνεται ανασχηματισμός είτε ότι πάμε σε εκλογές και πάει λέγοντας. Χθές άρχισε ένα γαϊτανάκι με την «πληροφορία» για πρόωρες εκλογές στις 4 ή 11 Οκτωβρίου. Τα τηλέφωνα άναψαν. Υπουργοί και βουλευτές έπαιρναν τους δημοσιογράφους για να ανταλλάξουν τις... ημερομηνίες τους.
«Να πάρει την απόφασή του και να την εξαγγείλει με απόλυτα καθαρό τρόπο στη ΔΕΘ», κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης. «Εγώ, λοιπόν, θα περιμένω στην Εκθεση να ακούσω τον πρωθυπουργό, πρώτον, να πει απόλυτα ξεκάθαρα πότε σκέφτεται να κάνει εκλογές», είπε (στον Real fm). «Οχι πότε θα αναγκαστεί ενδεχομένως λόγω μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά ποιος είναι ο δικός του προγραμματισμός ώστε να κλείσει οριστικά αυτό το κομμάτι τής απίστευτης προεκλογικής περιόδου, που ξέρετε ότι στην Ελλάδα αποδιοργανώνει τα πάντα. Και ταυτόχρονα να πει, στο διάστημα αυτό, επιλέγω δύο-τρία μεγάλα πράγματα, τα οποία σας λέω ότι θέλω να κάνω».
Εγκλωβισμένος σε πολιτικά αδιέξοδα ο Κώστας Καραμανλής και προεξοφλώντας μια πανωλεθρία για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους περισσότερους υπουργούς και συνεργάτες του, αναζητεί μια ηρωική έξοδο. Ούτε αυτήν, όμως, δεν μπορεί να βρει. Ετσι όπως έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και σέρνεται πίσω από τα γενονότα, μέρα με την ημέρα αλλάζει τον σχεδιασμό του. Αλλον είχε την περασμένη Πέμπτη πριν ξεσπάσουν οι φωτιές: όχι ανασχηματισμός πριν από τη ΔΕΘ και εκλογές τον Οκτώβριο. Αλλον ανέσυρε όταν ο δείκτης της δυσαρέσκειας έφτανε στα ύψη με την ανικανότητα που έδειξε η κυβέρνηση να σβήσει έγκαιρα τις φωτιές: είχε έτοιμο ανασχηματισμό πριν από τη ΔΕΘ διότι ήταν έντονος ο φόβος ότι η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε πολύ. Διαφορετικό πλάνο εμφανίζεται να έχει τώρα, αφού έσβησαν οι φωτιές: να μην κάνει ανασχηματισμό πριν από τη ΔΕΘ και να αποφασίσει μέχρι την Πέμπτη τι θα κάνει τελικά. Τον δικό τους ρόλο έπαιξαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων (focus group) του Γιάννη Λούλη, για τα οποία ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός προχθές, όπως αποκάλυψε η «Ε». Δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται 4,8 - 5,3 μονάδες. Οσο κι αν φαίνεται οξύμωρο το Μαξίμου θεωρεί «καλή» τη δημοσκόπηση με το επιχείρημα ότι έγινε την ώρα που η κυβέρνηση καιγόταν από τις φωτιές και ο δείκτης δυσαρέσκειας χτυπούσε κόκκινο. (Η διαφορά ήταν περίπου στα ίδια -4,9 μονάδες- με τα τέλη Ιουλίου).
Ο Καραμανλής αναμένει και τη δημοσκόπηση την οποία έχει παραγγείλει η Ρηγίλλης και η οποία θα αρχίσει την επόμενη Δευτέρα. Είναι τηλεφωνική (όχι focus group) και μετράει πολλές παραμέτρους (συσπειρώσεις, μετακινήσεις ψηφοφόρων, που είναι το μεγάλο ζητούμενο κ.λπ.). Την Τετάρτη θα την έχει μπροστά του και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στις αποφάσεις που ενδεχομένως έχει πάρει είτε θα τις ανακαλέσει.
Το σέναριο των πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο το προωθούν αρκετοί κορυφαίοι υπουργοί, έχοντας ο καθένας και τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Το θέμα όμως είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτός που αποφασίζει. Και αν καταλήξει σε μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να εξηγήσει σε πολλούς ψηφοφόρους της Ν.Δ., που δεν καταλαβαίνουν αυτά τα περί ηρωικής εξόδου, γιατί οδήγησε το κόμμα σε μια ήττα όταν είχε μπροστά του άλλους έξι μήνες να το παλέψει.
Κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έκανε ο Ν. Κακλαμάνης. «Μέχρι κάποιο σημείο, μπορεί ένας άνθρωπος να ανταποκριθεί», τόνισε. «Δεν μπορεί παραπάνω. Δεν είναι ότι δεν θέλει, δεν είναι ότι είναι ανίκανος, η επικοινωνία είναι και λίγο ταλέντο»
fimotro


Read more...