Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Pulse: Προβάδισμα 1,5 μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ


Τι δείχνουν τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Pulse. Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όριο της εισόδου στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων και λευκών και "καμπανάκι" για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse RC "Δείκτες" για τον μήνα Σεπτέμβριο, την οποία δημοσιεύει αύριο, Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, "Το Ποντίκι".
Αναλυτικά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 20,5% στην πρόθεση ψήφου (και 23% στην αναγωγή επί των εγκύρων) έναντι (21,5% στην αναγωγή) της ΝΔ.
-Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 7% (8% στην αναγωγή) - από 6,5% τον Ιούλιο.
-Η ΔΗΜΑΡ στο 3% (3,5% στην αναγωγή) - σταθερά από τον Ιούλιο.
-Η Χρυσή Αυγή εμφανίζει νέα άνοδο και φτάνει στο 13,5% (15% με την αναγωγή) - από 14,5% τον Ιούλιο.
-Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5% (6% στην αναγωγή) - από 5,5% τον Ιούλιο.
-Οι ΑΝ.ΕΛΛ. στο 4% (4,5% στην αναγωγή) - σταθεροί στα ποσοστά τους.
-Το Άλλο Κόμμα στο 6% (7% στην αναγωγή).
-Το Λευκό - Αποχή στο 12%.
-Οι Αναποφάσιστοι - "Δεν Απαντώ" στο 10% (11,5% στην αναγωγή).
Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου, η ΝΔ παραμένει στο ίδιο ποσοστό, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχωρεί κατά 0,5%.
Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη στην εφημερίδα και μεταξύ άλλων μετρά τη γνώμη των πολιτών για την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την πρόσφατη ομιλία του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ αποτυπώνει την εκτίμηση των πολιτών για την πορεία της χώρας και της οικονομίας.
(Με πληροφορίες από "Το Ποντίκι")

Read more...

Σε ιδιώτες, για τουλάχιστον 20 χρόνια, η πλαζ της Βουλιαγμένης...


Σε ιδιωτικά χέρια για τουλάχιστον 20 χρόνια περνούν τα συνολικά 76 στρέμματα της πλαζ της Βουλιαγμένης, μιας από τις παλαιότερες οργανωμένες παραλίες της Αττικής και της μοναδικής όπου η...
διαχείριση γίνεται ακόμη από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Στόχος είναι ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια παραχώρησή της να προκηρυχθεί τον Οκτώβριο παράλληλα με ένα πακέτο πέντε συνολικά ακινήτων.

Εξάλλου, δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης θα καταθέσουν έως τις 21 Οκτωβρίου και οι 13 επιχειρηματικοί όμιλοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συνεχίζουν στη δεύτερη φάση της πώλησης του ξενοδοχείου που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα...
tovima.gr

Read more...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μετάταξης για 1.641 υπαλλήλους στην ΥγείαΠάνω από 1.600 υπάλληλοι στον χώρο της Υγείας αναμένεται να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις του δημοσίου και ήδη ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων μετάταξης
Από την Τετάρτη άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις μετατάξεις στον χώρο της Υγείας.
Οι αιτήσεις αφορούν σε 1.641 υπαλλήλους οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις 1.754 κενές θέσεις του δημόσιου, με προθεσμία 15 ημερών, προκειμένου να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα στην υπηρεσία στην οποία ανήκαν.
Να σημειωθεί πως η σχετική απόφαση του υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κινητικότητα των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στο ΦΕΚ, το οποίο βρίσκεται στο τέλος του ρεπορτάζ,  περιλαμβάνονται αναλυτικά οι πίνακες με τις κενές θέσεις.
Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει στην αίτηση τους να καθορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Από την πλευρά των διευθύνσεων προσωπικού τώρα, πρέπει μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να συντάξουν με ευθύνη τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων των υπαλλήλων και να τους αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να διατεθούν και τοποθετηθούν στους φορείς υποδοχής.
Μετά και αφού γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος νομιμότητας, θα εκδίδεται η απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.
Η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε φορέα ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα αναφέρονται σε πίνακες οι οποίοι περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ.
Αναλυτικά το ΦΕΚ βρίσκεται εδώ

Read more...

Eπτά νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου...Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται συνολικά στους...
65, με επτά νέα κρούσματα να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα.

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σε ό,τι αφορά τον χάρτη με τις περιοχές υψηλού κινδύνου, αυτός εμπλουτίζεται με μία ακόμη περιοχή – «στόχο», τον δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη- Ψυχικό, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Χολαργός – Παπάγου.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου και ο δήμος Καβάλας (Καβάλα), οι δήμοι Συντικής και Ηράκλειας (Σέρρες), ο δήμος Κέρκυρας και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Ηλεία)...

Read more...

Καθορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια Πέντε προϋποθέσεις για την απονομή ελληνικού σήματος στα γαλακτοκομικά


Πέντε προϋποθέσεις για την απονομή ελληνικού σήματος στα γαλακτοκομικά
  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Στην τελική φάση βρίσκεται η κατάρτιση των κριτηρίων τα οποία πρέπει να πληρούνται προκειμένου ένα γαλακτοκομικό προϊόν (παστεριωμένο γάλα, γιαούρτι, επιδόρπιο, ή τυροκομικό προϊόν) να φέρει το σήμα «ελληνικό προϊόν».
Τα κριτήρια αυτά θα ισχύουν ανά προϊόν και σύμφωνα με πληροφορίες αυτά είναι:
1. Για τη διακίνηση του γάλακτος με ελληνικό σήμα θα είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται ότι είναι «ελληνικό» σε όλα τα συνοδευτικά έγγραφα.
2. Υποχρεωτικά σε κάθε επιχείρηση με ελληνικό σήμα θα πρέπει να τηρείται αρχείο με τους προμηθευτές και με τις εισερχόμενες ποσότητες σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της διακίνησης.
3. Θα διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και με την αντίστροφη επιβεβαίωση.
4. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας θα πρέπει να είναι στην Ελλάδα.
5. Το γάλα που θα διατίθεται στην κατανάλωση θα πρέπει να παράγεται σε μονάδα εκτροφής γαλακτοτρόφων στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτικότητα της αναγραφής της προέλευσης του γάλακτος είχε θεσπιστεί το 2009 από τον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που είχε κάνει με ελληνικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις προκειμένου να ρίξουν την τιμή πώλησης του νωπού γάλακτος.
Η αγορανομική διάταξη του 2009 αφαιρέθηκε από τους νέους κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς το συγκεκριμένο πλαίσιο κρίθηκε αντισυμβατικό με τους κανόνες της ΕΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυτοί είναι οι 20 φορείς του Δημοσίου που κλείνουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (λίστα)...


Προς κατάργηση ή συγχώνευση οδηγούνται αρκετοί φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το σχέδιο αναμένεται να...
ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στις νέες ρυθμίσεις εκτός από τους 20 φορείς που θα κλείσουν προβλέπεται και «δωράκι» παροχής τριών πλασματικών χρόνων με εξαγορά για εκείνους που επιθυμούν να φύγουν πρόωρα με σύνταξη και να γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα. Παράλληλα σύμφωνα με το νομοσχέδιο τροποποιείται και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ από τους 20 φορείς, οι επτά θα είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα, οι 20 φορείς είναι :

Το Εθνικό Τυπογραφείο: Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.
Τα Ταμεία Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Αμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΕΤΕΑ)
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού.
Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών: Θα μετατραπεί σε εργαστήριο του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων: Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ
Ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής.
Η Κεντρική Αγορά Πατρών: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Ο Οργανισμός Κωπαϊδας: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά».
Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας.
Το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Η Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας»
Το Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας : Συγχωνεύονται στο ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Ερευνας και και Τεχνολογίας) που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης...
koolnews.gr

Read more...

Απεργιακό μέτωπο στην Παιδεία Την Πέμπτη αποφασίζουν οι δάσκαλοι για κινητοποιήσεις


Την Πέμπτη αποφασίζουν οι δάσκαλοι για κινητοποιήσεις
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κοινό απεργιακό μέτωπο δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας, καθώς μετά την απόφαση των καθηγητών δημόσιων σχολείων για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και των καθηγητών ιδιωτικών σχολείων για 48ωρη στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι δάσκαλοι, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους την Πέμπτη.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των τριών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ) την Τετάρτη ανέφεραν ότι στόχος είναι ο συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Εκ μέρους της ομοσπονδίας των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος δεσμεύθηκε για κοινό βηματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Φέτος δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός, 8.500 αναπληρωτές είναι άνεργοι. Το υπουργείο υποθηκεύει το μέλλον του ολοήμερου σχολείου και οι μετατάξεις γεννούν μια σειρά από αδικίες» σημείωσε.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η ΔΟΕ, τα κενά στα δημοτικά σχολεία φτάνουν τα 5.246, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη κατηγορεί το υπουργείο για «αλχημείες» στο θέμα της κάλυψης των κενών.
Ο υπουργός Παιδείας, πάντως, απέσυρε την τροπολογία από το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που προέβλεπε ότι σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα μπορεί να αυξηθεί κατά 10%.
Υπενθυμίζεται, ότι η αναλογία σήμερα είναι ένας δάσκαλος ανά 25 μαθητές.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύσταση κοινών ομάδων εργασίας Οι δήμαρχοι συζητούν την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο


Οι δήμαρχοι συζητούν την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ανοίγει ο διάλογος επί της πρότασης της κυβέρνησης για το νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά από συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποφασίστηκε η σύσταση κοινών ομάδων εργασίας που θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του νέου εκλογικού νόμου που θα ισχύσει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα εκλογικό σύστημα που θα μπορεί να οδηγήσει στο ακηδεμόνευτο των ΟΤΑ, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των τοπικών κοινωνιών και με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στόχος είναι «να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές στις τοπικές κοινωνίες».

Εκ μέρος της ΚΕΔΕ, ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ εντάσσει τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σε μια γενικότερη ατζέντα, που αφορά την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο βίο και ειδικότερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «επιδιώκουμε ένα νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κρίση», που μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από ένα «νέο θεσμικό πλαίσιο  για την υποστήριξη των ανέργων, της ανάπτυξης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας».

Οι δυο πλευρές συζήτησαν τα οικονομικά των δήμων.

«Οροφή», όπως σημείωσε ο κ. Τζανακούλης, «για να λειτουργήσουν οι δήμοι αποτελούν οι περσινοί προϋπολογισμοί».

Το θέμα των οικονομικών των δήμων συζητεί τώρα η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ  στο υπουργείο Οικονομικών και με  τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη θέση του, σύμφωνα με την οποία οι δήμοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους και διευκρίνισε ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αποτελούν δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έρχονται νέες μειώσεις σε συντάξεις...


10% «ψαλίδι» στις κύριες, 30% στις επικουρικές...

Σε κραχ φαίνεται ότι οδεύουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με τις οφειλές να έχουν εκτιναχθεί κατά 65% και να φτάνουν πλέον τα...
8 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τις κύριες συντάξεις να οδηγούνται σε «κούρεμα» 10% , οι επικουρικές να μειώνονται 30% ενώ το εφάπαξ ουσιαστικά καταργείται.

Η πρόβλεψη αυτή, έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Ταμεία Θανάση Καποτά, ενώ όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, την περιέγραψε με μελανά χρώματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Γιώργος Κυριακόπουλος. Ενδεικτικά, ανέφερε πως οι οφειλές στο ΙΚΑ έχουν αυξηθεί κατά 65% για την περίοδο 2010- 2012, καθώς και πως τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 30 με 35% την περίοδο 2009- 2012, αναφέρει το Εθνος. Οι εργαζόμενοι στα ταμεία επίσης, έκαναν λόγο για «τραγική έλλειψη σε προσωπικό», καθώς και πως οι συνταξιούχοι είναι αντιμέτωποι με τον πιθανό διπλασιασμό στον χρόνο έκδοσης των κυρίων συντάξεων.

Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια, που όπως υπολογίζουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει μείωση στις κύριες συντάξεις της τάξης του 10%, ενώ το «ψαλίδι» στις επικουρικές θα είναι κοντά στο 30%, με το εφάπαξ ουσιαστικά να καταργείται...
iefimerida.gr

Read more...

Λαϊκή συνέλευση στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ...Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013 στην παραλία της Λάρυμνας και ώρα 19.30 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα του Δήμου ΛΟΚΡΩΝ θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Λάρυμνας,προκειμένου να...
γίνει ενημέρωση και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την ΛΑΡΚΟ.


Ο Δήμος ΛΟΚΡΩΝ εκφράζοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι η τύχη της ΛΑΡΚΟ είναι συνυφασμένη όχι μόνο με την επιβίωση των εργαζομένων της αλλά και όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιείται, καταδεικνύει ότι ο αγώνας των εργαζόμενων, στους οποίους έχει συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις, δεν αφορά μόνο αυτούς αλλά ολόκληρη την κοινωνία .

Η ΛΑΡΚΟ είναι μια ιστορική εταιρία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας που έχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία για πάνω από 2 γενιές και μόνο τα εξερευνημένα κοιτάσματα φθάνουν τουλάχιστον για μια γενιά ακόμη και η αξία τους ξεπερνά τα 20 δις Με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Μια μεταλλευτική βιομηχανία ,διαχρονικά κερδοφόρα ,που δεν έχει επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε με ένα ευρώ ,μοναδική στην Ευρώπη και από τις πρώτες σε παγκόσμιο επίπεδο, που παράγει αξιοποιώντας δική της πρώτη ύλη. Είναι δημόσια περιουσία και ανήκει στον Λαό της. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας που - εδώ και μισό αιώνα - στηρίζει την Εθνική Οικονομία εισάγοντας καθημερινά ξένο συνάλλαγμα της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Δυστυχώς αυτός ο ιστορικά βιομηχανικός κολοσσός , αντί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης απέναντι στην κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία ,έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και από την μεριά της Κυβέρνησης αντιμετωπίζεται απαξιωτικά προκειμένου να ξεπουληθεί.

Αν δεν παρθούν άμεσα πολιτικές αποφάσεις στήριξης της ΛΑΡΚΟ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την προοπτική της με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.,

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Λάρυμνας και της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν στη λαϊκή συνέλευση της Τετάρτης 11 Σεπτέμβρη 2013...
left.gr

Read more...

Άνθιμος: Δεν σου΄γινε μάθημα η "Σμύρνη";...
Ρεπούση: Με αιφνιδιάσατε. Δεν ήξερα πως θα ήταν εδώ ο κύριος Άνθιμος...

Σόου με Άνθιμο-Ρεπούση ,εν αγνοία της τελευταίας,οργάνωσαν οι Λυριτζήδες.
Και στα πλαίσια αυτού, ο Οικονόμου, ρώτησε τον Άνθιμο αν θα δεχόταν να εξομολογήσει τη κυρία Ρεπούση.

"Θα...

την εξομολογούσα και αύριο το πρωί. Αλλά δεν πρόκειται να έρθει."Στο τετ α τετ μεταξύ τους κέρδισε στα σημεία ο Άνθιμος ο οποίος της είπε πέραν των άλλων (όπως για τη "Σμύρνη" και για την,υποτίθεται,άγνοιά της στα παιδαγωγικά θέματα καθώς είναι μια "καθηγητριούλα των γαλλικών")  "Έτσι που το πάτε θα μας πείτε να ρίξουμε και την Ακρόπολη για να βλέπουμε καλύτερα το Φάληρο".
Η Ρεπούση κατήγγειλε τους παρουσιαστές για στημένο σόου.Αλλά οι...σοβαροί δημοσιογράφοι Λυριτζής και Οικονόμου το' καναν γαργάρα...

Read more...

Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη: «Βρήκε έτοιμο περιβάλλον στο υπουργείο για μίζες»...


crimenet.gr 


Έρρικα Βαλλιάνου

Ένα... ολόκληρο βιβλίο έχει γράψει η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, με την αγόρευσή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του.

Η εισαγγελέας, περιγραφική ως επί το πλείστον στις κατηγορίες και στις συμβάσεις των εξοπλιστικών, προσπαθεί να βρει το...
δρόμο ανάμεσα στο λαβύρινθο που σχημάτισαν οι εξωχώριες εταιρίες, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι επιταγές μεταξύ του Άκη και των συνεργατών του, για να καταλήγουν οι μίζες από τα αντισταθμιστικά, στον ίδιο:
- Ο κατηγορημένος τέως υπουργός, είπε, βρήκε έτοιμο το περιβάλλον στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στους διαδρόμους του οποίου κάθε μέρα περιδιάβαιναν έμποροι όπλων, μεσάζοντες και μιζαδόροι. Ο ίδιος χρησιμοποίησε τις συμβάσεις των αντισταθμιστικών και ως έμπειρος πολιτικός μηχανικός που ήταν, νόμιζε ότι ξέπλυνε το μαύρο χρήμα μέσω της αγοραπωλησίας ακινήτων. Την μεγαλύτερη ευχέρεια για να κινηθεί έτσι εγκληματικά του έδωσε η αξιοποίηση του προεδρικού διατάγματος για τα αντισταθμιστικά, κάτι που όλα τα κόμματα τότε κατηγορούσαν, αλλά κανείς τότε δεν το κατήργησε. Τώρα, καταργήθηκαν τα αντισταθμιστικά γιατί ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι μέσω αυτών επιτρεπόταν η διαφθορά. Ο κ. Τσοχατζόπουλος να έχει αυτογνωσία ότι ζημίωσε το Δημόσιο, διότι επιβαρύνθηκε η τελική τιμή της προμηθείας των εξοπλισμών, από τις μίζες. Πίσω απ΄ όλες τις εταιρίες βρισκόταν ο ίδιος. Οι μεσάζοντες ήταν δίπλα του στο υπουργείο και πήρε πολλά χρήματα από αυτούς, γνωρίζοντας πολύ καλά, αλλά του ήταν αδιάφορο, ότι οι εταιρίες θα μετακύλυαν το κόστος από τις μίζες στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Ο Τσοχατζόπουλος πέταγε κάθε τόσο τις αντιρρήσεις του από το εδώλιο:
- Που το βρήκατε αυτό;
Η εισαγγελέας μίλησε και για τις τεράστιες ευθύνες στη διαδρομή της μίζας του τέως υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη, που εκδίδεται στην Ελλάδα για εμπλοκή του στους TOR-Μ1:
- Ο Τσοχατζόπουλος συναντιόταν μαζί του και ο Μιχαηλίδης του έφερνε χρήματα από τις μίζες σε βαλίτσες, ενώ το 98΄μας είπε ότι ο Ζήγρας πήγε και τον συνάντησε εδώ στο Χίλτον, συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του υπουργού και παρέλαβε από τον Μιχαηλίδη βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές. Η ΕΛΑΣ στην υπηρεσία του υπουργού! Συνόδευαν οι αστυνομικοί τον Ζήγρα για να παραλαμβάνει τις μίζες του Τσοχατζόπουλου.

Read more...

Μονόδρομος οι περικοπές στις συντάξεις - Βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμείαΑναπόφευκτες οι περικοπές στις συντάξεις, με τις οφειλές να βρίσκονται στα ύψη. Πόσο αναμένεται να μειωθούν οι κύριες και πόσο οι επικουρικές
Το 10% θα φτάσει η μείωση στις κύριες συντάξεις και το 20% έως 30% στις επικουρικές το 2014, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Θανάσης Καποτάς τόνισε ότι η αύξηση των ποσοστών της ανεργίας, η ανασφάλιστη εργασία, η αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ, έχουν προκαλέσει δραματική επιδείνωση στην οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Σύμφωνα με τον κ. Καποτά οι περικοπές στις συντάξεις είναι αναπόφευκτες όχι μόνο λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης των ταμείων, αλλά και εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου Λοβέρδου και της μείωσης της κρατικής επιδότησης κατά 1,2 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ εκτινάχθηκαν από 4,8 δισ. ευρώ, που ήταν το 2010 σε 8,05 δισ. ευρώ φέτος.
Την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ξεκινούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 618 υπαλλήλων παρά την έλλειψη προσωπικού που επικαλούνται σε όλους τους φορείς του υπουργείου Εργασίας.
(Πηγή: ΣΚΑΪ)

Read more...

Δεν θέλω τέτοια λεφτά...


 

Ο Μαρινάκης γυρνάει την πλάτη στον ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη...
Την απόφαση να παραιτηθεί από τη χορηγία του ΟΠΑΠ πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καταγγέλλοντας ότι η ταυτόχρονη παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Οργανισμό και την ΑΕΚ, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τις...
υπόλοιπες ομάδες.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του ότι «ο Ολυμπιακός δεν θέλει τέτοια λεφτά».
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόκειται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται σε.. συγκεκριμένες ποινικώς κολάσιμες ενέργειες του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη, ενώ προτίθεται να προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

zoornalistas.blogspot

Read more...

Εισαγγελέας: Ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκήθηκε και έστησε ολόκληρο μηχανισμό συγκάλυψης μιζώνΤι δήλωσε η εισαγγελέας για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο και το γεγονός, ότι τα χρήματα των μιζών "μετακύλησαν στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό" είπε η εισαγγελέας
«Γνώριζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και του ήταν αδιάφορο ότι οι μεγάλες εταιρείες, προμηθεύτριες των όπλων, θα μετακυλούσαν το κόστος των δωροδοκιών στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό που τον τίμησε με την ψήφο του», είπε στην αγόρευσή της η τακτική εισαγγελέας Γ. Αδειλίνη, η οποία εμφανίστηκε απολύτως πεπεισμένη ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας δωροδοκήθηκε και ακολούθως σχεδίασε και οργάνωσε έναν ολόκληρο μηχανισμό, προκειμένου να συγκαλύπτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που λάμβανε ως "μίζες".
Η κ. Αδειλίνη επικαλέστηκε τους ισχυρισμούς του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Νίκου Ζήγρα, και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους λογαριασμούς και στα εμβάσματα που δέχθηκαν.
Με την έναρξη της τοποθέτησης της, η εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της διαφθοράς ως παγκόσμιο πρόβλημα και είπε πως είναι «ντροπή για τη χώρα» να κατατάσσεται ψηλά στην λίστα των χωρών με πολλά κρούσματα. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη τροποποίησης του νομικού καθεστώτος που ευνοεί την παραγραφή ποινικών ευθυνών υπουργών.
Όπως τόνισε η εισαγγελέας, οι αποφάσεις για τις προμήθειες όπλων και οπλικών συστημάτων είναι πολιτικές και δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των συμβάσεων. «Ο υπουργός εν προκειμένω κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε για να ασκήσει τα καθήκοντα του και όχι γιατί προέβη σε ενέργειες που αντίκειται στα καθήκοντα του», σημείωσε.
Σύμφωνα με την κ. Αδειλίνη, το πλαίσιο για τα αντισταθμιστικά οφέλη, που έδινε απόλυτη αρμοδιότητα στον υπουργό Άμυνας, ήταν αυτό που στην περίπτωση των TORM1 έδωσε δυνατότητα να δοθούν παράνομες αμοιβές. Επικαλούμενη δε το κατηγορητήριο, προσδιόρισε την "μίζα" για τα ρωσικά όπλα στα 81 εκατομμύρια δολάρια, πόσο που -όπως είπε- αντιστοιχεί στο 10% του ποσού των αντισταθμιστικών.
Εκτενή αναφορά έκανε, επίσης, η εισαγγελική λειτουργός και στον πρώην υπουργό της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, χαρακτηρίζοντας τον «συνδετικό κρίκο» μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και των εκπροσώπων της εταιρείας ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ, η οποία «συνεστήθη αποκλειστικά για να μοιράσει τις μίζες» από την προμήθεια των ρωσικών όπλων.
Σε άλλο σημείο της αγόρευσή της, η εισαγγελέας ανέφερε ότι «ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως πολιτικός μηχανικός είχε συλλάβει σχέδιο ξεπλύματος μέσω του real estate». Αναφερόμενη, μάλιστα, στον ισχυρισμό του Νίκου Ζήγρα ότι πήγαινε συνοδεία αστυνομικού από τη φρουρά του Άκη Τσοχατζόπουλου στα γραφεία της εταιρείας ΜΟΡΕΛΙΑ για να πάρει χρήματα, η εισαγγελέας είπε ειρωνικά «η ΕΛΑΣ στην υπηρεσία του υπουργού».
"Και η πρώην και η νυν και η κόρη γνώριζαν"
«Δεν θα επιτρέψει η ελληνική Δικαιοσύνη να επιστραφεί το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην κυρία Βίκυ Σταμάτη» διαμήνυσε η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της.
Η κ. Αδειλίνη εξέφρασε στο δικαστήριο την απόλυτη πεποίθησή της ότι το ακίνητο της Ακρόπολης είναι απόκτημα από παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου, γεγονός που γνώριζε η κ. Σταμάτη.
Όπως είπε η εισαγγελέας, «η Βίκυ Σταμάτη συμπεριφέρεται και ενεργεί ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου από το 2002». Επισήμανε επίσης, ότι «ήταν απαραίτητη η λήψη δανείου από την κ. Σταμάτη, ώστε να δικαιολογηθεί φορολογικά η μεταβίβαση του ακινήτου στο όνομά της».
Μάλιστα, η κ. Αδειλίνη σημείωσε: «Σε ανύποπτο χρόνο, η τράπεζα που χορήγησε το δάνειο συνέκρινε το ακίνητο με το προεδρικό Μέγαρο. Ως εκ θαύματος, η φούσκα των ακινήτων έσκασε μόνο ως προς το συγκεκριμένο ακίνητο, που πουλήθηκε κάτω από την αντικειμενική του αξία ενώ η εμπορική του αξία ήταν σχεδόν τριπλάσια».
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, τόσο η πρώην σύζυγος όσο και η νυν σύζυγος του πρώην υπουργού γνώριζαν τα πάντα.
- Τσοχατζόπουλος: Εσείς το λέτε αυτό.
Η κ. Αδειλίνη, αναφερόμενη στη φράση «είμαι μαχήτρια του φωτός» που είπε απολογουμένη η κ. Σταμάτη, τόνισε: «Είχα πει πως δεν θα το σχολιάσω. Είναι δικαίωμα του καθενός ο αυτοπροσδιορισμός του, αλλά είναι καλό να έχει κανείς και το γνώθι σ' αυτόν». Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο πολυτελής βίος του ζεύγους Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να πείσει για τον ισχυρισμό της κ. Σταμάτη για την προέλευση των χρημάτων του συζύγου της.
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας τόνισε ότι οι εταιρίες ΤΟΡΚΑΣ και ΝΟΜΠΙΛΙΣ ανήκουν στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, ενώ ουσιαστικό ιδρυτή της δεύτερης χαρακτήρισε τον Γιάννη Σμπώκο.
Στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η εισαγγελέας επιφύλαξε βασικό ρόλο σε πράξεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων του πατέρα της, μέσω αγοραπωλησιών τριών ακινήτων. Της απέδωσε μάλιστα, πλήρη γνώση της προέλευσης των επίμαχων ποσών για το «ξέπλυμα» των οποίων «συναίνεσε και συνέπραξε».
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Read more...

Τρίτο ίσως και τέταρτο πακέτο προς την Ελλάδα προβλέπει μέλος της ΕΚΤ...Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοοικονομική στήριξη και για χρονικό διάστημα που ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναμένεται εξέφρασε ο Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λικ Κοέν μιλώντας στο...
ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere.


Εξήγησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και ίσως όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο, περιγράφοντας έτσι όχι μόνο ένα τρίτο, αλλά και ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας.

«Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε στο τέλος του ελληνικού προβλήματος. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε και άλλες προσπάθειες σίγουρα μία ίσως και δύο φορές ακόμη. Θα χρειαστεί να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως υπάρχει βελτίωση, αλλά - όπως είπε - αυτή είναι πολύ αργή.

Read more...

Μιχαλολιάκος: Φωτεινό παράδειγμα για τον Πειραιά ο Μελισσανίδης ...


parapolitika.gr

Βροντερό παρών και από το Δημήτρη Μελισσανίδη στην προσπάθεια αναγέννησης του Πειραιά!
Φωτεινό παράδειγμα χαρακτήρισε ο...
Δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος δώρισε το ποσό των 50.000 υπέρ της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά, ενημερώνοντας το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέγνωσε επιστολή του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, στην οποία αναφέρεται ότι ενισχύει με 50.000 ευρώ την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε για τη δωρεά τον κ. Μελισσανίδη και εξέφρασε την ελπίδα να βρει και άλλους μιμητές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω κείμενο - είδηση δημοσιεύτηκε στο Πειραιώτικο site, www.piraeuspress.gr.

ΑΞΙΖΕΙ: Είναι προφανές ότι εξαιτίας της έλλειψης φωτισμού σχεδόν σε όλο τον Πειραιά, ο δήμαρχος της πόλης, έχει αρχίσει να υπερβάλλει στις αξιολογικές κρίσεις του. Όπως, είναι ξεκάθαρο, ότι παρά το γεγονός ότι είναι δήμαρχος Πειραιά, συνεχίζει να μπερδεύει τα οπαδικά του αισθήματα. Από τον ΠΑΟ στον Ολυμπιακό και εσχάτως στην ΑΕΚ. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο επόμενος που θα βρεθεί να δώσει 55.000 ευρώ, ίσως ανακηρυχτεί από τον Μιχαλολιάκο, ως "αίωνιος ευεργέτης" της πόλης. Βρε, που κατάντησε ο Δήμος του Πειραιά...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλήθεια, γνωρίζει κάτι για την ληστεία που έγινε προσφάτως στην Πολεοδομία του Δήμου ο κύριος δήμαρχος;

Υ.Γ.: Αν για τον κ. Μιχαλολιάκο, επιχειρηματίες που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο αποτελούν φωτεινά παραδείγματα, τότε, είναι βέβαιο, ότι οι πολίτες της πόλης, θα πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους, σε ότι αφορά την Δημοτική Αρχή.

Read more...

Από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Να στηρίξουν τους αγώνες των καθηγητών κάλεσε τους μαθητές ο Αλ.ΤσίπραςΝα στηρίξουν τους αγώνες των καθηγητών κάλεσε τους μαθητές ο Αλ.Τσίπρας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να παρακολουθήσει τον αγιασμό.

Το σχολείο επελέγη από το επιτελείο του κ. Τσίπρα, καθώς περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας. Μαθητές και μαθήτριες κρατούσαν πλακάτ με σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί».

Μιλώντας στους μαθητές ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η σχολική χρονιά αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τα σχολεία θα ξεκινήσει ένα κύμα αντίστασης και ανατροπής.
Η χρονιά αυτή θα είναι διαφορετική, είπε ο κ. Τσίπρας, καθώς «η κυβέρνηση του μνημονίου έχει αποφασίσει να διαλύσει ό,τι πολυτιμότερο έχει μείνει σε αυτή τη χώρα, που είναι το δημόσιο σχολείο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στους μαθητές ότι «το πρώτο μάθημα που θα κάνετε θα είναι το πιο σπουδαίο μάθημα της ζωής σας, είναι το μάθημα της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της βοήθειας στο διπλανό, στο συμμαθητή που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα».
Επίσης, τους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα των γονιών τους και των καθηγητών τους, γιατί, όπως είπε, είναι αγώνας για να μείνει όρθιο το σχολείο.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο τα ΕΠΑΛ που συρρικνώνονται, είναι και το ολοήμερο σχολείο που κλείνει, αφήνοντας στο έλεος και στην αγωνία χιλιάδες ζευγάρια εργαζόμενων γονιών. Είναι και τα παιδιά των ειδικών σχολείων που ρίχνονται στον Καιάδα. Είναι τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε όλα τα σχολειά της χώρας. Πράγμα που σημαίνει ότι η τρόικα αποφάσισε να ρίξει πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος της ελληνικής κοινωνίας, που είναι το σχολείο, και να βγάλει πλεονάσματα διώχνοντας καθηγητές και παιδιά από το σχολείο».
«Δεν είμαστε εμείς εδώ για να σχολιάζουμε τις μορφές του αγώνα των μαθητών και των καθηγητών και των γονιών» κατέληξε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μία απεργιακή κινητοποίηση, δεν αφορά εργασιακά δικαιώματα, αφορά το μέλλον αυτής της κοινωνίας και, άρα, αφορά 11 εκατομμύρια πολίτες και όχι μονάχα τους καθηγητές και τους μαθητές.
Ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει «σε μια ολισθηρά ατραπό».

«Επιλέξατε ως πεδίο σύγκρουσης την εκπαίδευση για μικροπολιτικά οφέλη με ομήρους γονείς και μαθητές. Είναι επιλογή σας. Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι πεδίο σύγκλισης και συναίνεσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...

Το αέριο έφθασε στην επιφάνεια Άναψε η φλόγα στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ


Άναψε η φλόγα στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Λευκωσία, Κύπρος
Λίγο πριν το μεσημέρι άναψε η φλόγα στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ μετά την ολοκλήρωση, που στέφθηκε με επιτυχία, του πρώτου τέστ παραγωγής.

Το φυσικό αέριο έφθασε στην επιφάνεια και το άναμμα της φλόγας γίνεται για λόγους ασφαλείας, καθώς είναι επικίνδυνο να αφεθεί φυσικό αέριο στην πλατφόρμα εξόρυξης εξήγησε ο πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ), Χαράλαμπος Έλληνας.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ ανέφερε ότι θα γίνουν μετρήσεις για τη ροή του φυσικού αερίου, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί σε μερικές ημέρες, ενώ λήφθηκαν δείγματα για να μετρηθούν η πίεση και η ποιότητα του αερίου.

Πρόσθεσε, δε, ότι όταν γίνουν όλες οι μετρήσεις και ολοκληρωθεί η δοκιμαστική παραγωγή, στα τέλη ή τις αρχές του ερχόμενου μήνα, θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί το κυπριακό sigmalive.com, το Κυπριακό φυσικό αέριο βγήκε στην επιφάνεια χωρίς προβλήματα, ενεργοποιήθηκαν με επιτυχία οι βαλβίδες και οι τεχνικοί θα αναμένουν τη σταθεροποίηση της πίεσης, δηλαδή να γεμίσει η σωλήνα με φυσικό αέριο και ακολούθως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις που θα καταδείξουν την ποιότητα του αερίου.

Η παραγωγική δοκιμή θα διαρκέσει περίπου πέντε μέρες και ακολούθως η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τις εργασίες σφράγισης και αναχώρησης της από την περιοχή.

Παράλληλα, υπό το φως των όσων ακούγονται περί δεύτερης επιβεβαιωτικής γεώτρησης, ο κ. Έλληνας υπενθύμισε πως όταν ο εκτελεστικός πρόεδρος της Noble Τσαρλς Ντέιβιντσον είχε ανακοινώσει τη διενέργεια της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο 12 (Μάιος 2012, OTC Huston) είχε πει πως υπάρχει 25% πιθανότητα να απαιτηθεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Όπως εξήγησε ο κ. Έλληνας, οι λόγοι που υπάρχει πιθανότητα δεύτερης γεώτρησης είναι τεχνικοί. Ειδικότερα, πρόκειται για την πολύ μεγάλη έκταση του κοιτάσματος, το οποίο είναι εμβαδού 40 τετραγωνικών μιλίων, (μεγαλύτερο από το ισραηλινό Ταμάρ) και λόγω της ύπαρξης ρηγμάτων που διαχωρίζουν το κοίτασμα.

Ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ επεσήμανε πως η ανάλυση μιας επιβεβαιωτικής γεώτρησης διέπεται από διεθνείς κανονισμούς και ότι η ανάλυση των αποτελεσμάτων πρέπει να ικανοποιεί ορισμένα κριτήρια που βασίζονται σε πιθανότητες.

Έτσι αν δεν ικανοποιούνται τα κριτήρια αυτά, ενδεχομένως να απαιτηθεί δεύτερη γεώτρηση, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση στο τέλος Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε αν θα απαιτηθεί δεύτερη επιβεβαιωτική ή όχι.

Σημείωσε πως η διενέργεια δεύτερης επιβεβαιωτικής δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή εξέλιξη, πέραν της καθυστέρησης που θα σημειωθεί λόγω της διαθεσιμότητας γεωτρύπανου, για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Πρέπει να σημειωθεί πως η κράτηση ενός γεωτρύπανου γίνεται έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ αναφέρθηκε και στα όσα λέγονται περί της ποσότητας του κοιτάσματος, υπενθυμίζοντας πως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετά το πέρας της ερευνητικής γεώτρησης στα τέλη του 2011 μιλούσε για 25% πιθανότητα η ποσότητα του κοιτάσματος να είναι 8 tcf, 50% να είναι 7 tcf και 75% να είναι 5 tcf.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προκαταρκτική έρευνα για τις "χρυσές φυλακές"Προκαταρκτική έρευνα για το κόστος έξι νέων φυλακών και για τη διαρροή του πορίσματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Τύπου, παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά.
Για την υπόθεση αυτή επέδειξε ενδιαφέρον ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος απέστειλε το σχετικό δημοσίευμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να προβεί με τη σειρά της στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά να ερευνηθούν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα, δηλαδή ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι πέντε νέες φυλακές κόστισαν περί τα 30-31 εκατομμύρια ευρώ εκάστη, ενώ η έκτη στοίχισε μόλις 16 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην κ. Φάκου τη διενέργεια δεύτερης προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στον Τύπο του συμπληρωματικού πορίσματος της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος που αφορούσε την έρευνα για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...