Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Eπτά νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου...



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται συνολικά στους...
65, με επτά νέα κρούσματα να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα.

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σε ό,τι αφορά τον χάρτη με τις περιοχές υψηλού κινδύνου, αυτός εμπλουτίζεται με μία ακόμη περιοχή – «στόχο», τον δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη- Ψυχικό, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Χολαργός – Παπάγου.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου και ο δήμος Καβάλας (Καβάλα), οι δήμοι Συντικής και Ηράκλειας (Σέρρες), ο δήμος Κέρκυρας και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Ηλεία)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: