Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Σόιμπλε: Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε ξανά την Ελλάδα...


"Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημειώνει ότι "εφόσον η χώρα παραμένει στην μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα ...
την εγκαταλείψουμε". Διευκρινίζει δε ότι το ποσό το οποίο θα συζητηθεί θα είναι πολύ μικρότερο από την μέχρι τώρα βοήθεια.
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους αλλά στέρεη δημοσιονομική πολιτική», τονίζει ακόμη ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας την πρόταση του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιντ για διεξαγωγή διάσκεψης για το χρέος. Εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία, η οποία, όπως λέει, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την χώρα και την Ευρώπη, καθώς «η άσκησή της είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας», ενώ «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη».

Ερωτώμενος σχετικώς με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνει ότι το θέμα θα εξετασθεί στα μέσα του 2014. «Εφόσον η χώρα παραμένει στην μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα την εγκαταλείψουμε. Αλλά τα ποσά για τα οποία θα συζητήσουμε θα είναι πολύ μικρότερα από την μέχρι τώρα χορηγηθείσα βοήθεια».

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται και σχόλιο επί του περιεχομένου της συνέντευξης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο οποίο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να ζηλεύει κανείς τον κ. Σόιμπλε που αναγκάζεται να ωραιοποιεί την κατάσταση της Ελλάδας, διότι «αυτό απαιτεί η καταραμένη ευρωπαϊκή λογική: να μην αφήσουμε καμία χώρα να αποτύχει, ακόμη και αν η χρεοκοπία είναι τόσο προφανής». Τονίζεται ακόμη ότι οι Έλληνες είναι καλοί μόνο στο να αναβάλλουν, να καθυστερούν και αυτό δεν αρέσει στους ευρωδιασώστες και υποστηρίζεται ότι το γεγονός ότι όλοι σιωπούν δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά με το φόβο της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. «Μετά από τις εκλογές είναι η ώρα να τελειώνουμε με τα αστεία. Αρκετά κράτησαν οι ωραιολογίες» καταλήγει το σχόλιο...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Αποκατάσταση της αδικίας» Χωρίς όριο ηλικίας θα λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι βαριά ανάπηροι


Χωρίς όριο ηλικίας θα λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι βαριά ανάπηροι
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Η χορήγηση ΕΚΑΣ από το 2014 χωρίς όριο ηλικίας σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 80% αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου, αλλάζοντας την άδικη και -αν μη τι άλλο- προκλητική ρύθμιση.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, να μη διακοπεί το ΕΚΑΣ για λόγους ηλικίας σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, εξερχόμενος του Μαξίμου, όπου πραγματοποείται ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και άλλων υπουργών.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού αποκαθίσταται μία αδικία εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αποκαθίσταται το ΕΚΑΣ για άτομα με αναπηρία 80% και πάνω, για τα οποία δεν υπάρχει πλέον όριο ηλικίας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Το 2014 θα είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» πρόσθεσε ο υπουργός και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «θετικό βήμα» το οποίο όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι αρκετό» και προανήγγειλε πρωτοβουλία ώστε να δίνεται το ΕΚΑΣ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας.

«Έγινε σήμερα ένα θετικό βήμα που όμως δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος του ΕΚΑΣ, που αφορά την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αναπήρων.

»Πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπισθεί πλήρως -ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας αφού το ΕΚΑΣ δίνεται αναλογικά- το ταχύτερο δυνατό καθώς η σχετική δημοσιονομική επιβάρυνση είναι περιορισμένη και μπορεί πλέον να καλυφθεί.

»Προς την κατεύθυνση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θεοχάρης: Συστήνεται ειδική διεύθυνση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στα κέντρα

theoxaris_eforiaΤη σύσταση ειδικής διεύθυνσης στη γενική γραμματεία Εσόδων η οποία θα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφύγη και την εισφοροδιαφυγή στα κέντρα διασκέδασης και αναψυχής ανακοίνωσε στο ΣΚΑΪ ο γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος στα μαγαζιά για φαινόμενα φοροδιαφυγής και άλλες παραβάσεις θα συνεχιστεί. «Πρόκειται για 3.000 ελέγχους την εβδομάδα, και θα συσταθεί διεύθυνση ειδικά για το σκοπό αυτό» τόνισε.
Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι έχει υπογράψει πάνω από 100 περιπτώσεις, ίσως και 150, για κλείσιμο μαγαζιών για 30 ημέρες.
Σημειώνεται ότι κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας, προχώρησαν σε εφόδους σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ την Παρασκευή, το Σάββατο και τα ξημερώματα της Κυριακής. Συνολικά ελέγχθηκαν 37 επιχειρήσεις και σε 5 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Όσον αφορά την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «θα εξυπηρετούμε και μετά τις 12 το μεσημέρι τους πολίτες στις εφορίες».
Σημείωσε ότι τα 5 εκατ. των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή έχουν καταθέσει πινακίδες, με λίγο κόσμο να έχει απομείνει.
«Τεχνικός λόγος σίγουρα δεν υπάρχει για παράταση, άλλοι λόγοι κοινωνικοί ή πολιτικοί πρέπει να εξεταστούν από την πολιτική ηγεσία» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.
«Όποιος συμπολίτης μας έχει προσέλθει για πινακίδες θα κοιτάξουμε να υπάρξει διαδικασία για να μπορεί να τις καταθέσει» τόνισε. Ο γγ. Εσόδων διευκρίνισε ότι ο πολίτες είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει όλα τα τέλη για το 2014 αν είναι εκπρόθεσμος.

Read more...

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο το 2014 με το «καλημέρα» -Καταργούνται 12 φορείς

dimosio12Η διοικητική μεταρρύθμιση, η μείωση των διοικητικών βαρών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελούν τις προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και εντός του μεσοπρόθεσμου δεκαοκτάμηνου προγράμματος που έχουν αναλάβει η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Ιταλία (η οποία ακολουθεί στην προεδρία). Μεσα στο 2014 έρχονται δύο νομοσχέδια για την επιλογή προϊσταμένων στο δημόσιο και τη συγχώνευση-κατάργηση 12 νομικών προσώπων.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται το ΑΜΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προσπαθήσει να κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες και θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις:
Στο αν η παρούσα κρίση μπορεί να αναδειχθεί σε καταλύτη για δραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
Στο αν η μείωση των οργανωτικών δομών συμβαδίζει με μία πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
Στο πως θα είναι η δημόσια διοίκηση μετά το τέλος της κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις, πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προβεί, ενώ θα εστιάσει και στον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, στη μείωση των οργανωτικών δομών στα υπουργεία κατά 40%, αλλά και στη μείωση του προσωπικού κατά 200.000, από το 2009 μέχρι σήμερα, με αποχωρήσεις -αναγκαστικές ή μη- μόνιμων ή έκτακτων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αιχμή του δόρατος θα είναι το σχέδιο για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, δεδομένου ότι το υπουργειο θα έχει κεντρικό ρόλο στις προσλήψεις (δεν θα μπορεί πλέον κάθε υπουργείο να προσλαμβάνει αυθαίρετα προσωπικό), όπως και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο.
Σύμφωνα, τέλος, με τις ίδιες πηγές, με το νέο έτος το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προωθήσει δύο νομοσχέδια: το πρώτο θα αφορά τη συγχώνευση και κατάργηση 12, συνολικά, νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ), ενώ το δεύτερο θα βάζει σε νέες βάσεις την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα και αντικαθιστώντας την με ένα αδιάβλητο αξιοκρατικό σύστημα, βάσει των προσόντων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Read more...

Εμβάσματα Εξωτερικού: Θα ελεγχθούν σε 5,5 αιώνες!...
Σε δύο χρόνια έχουν ελέγξει 44 περιπτώσεις, για τις 24.710 χρειάζονται περίπου 550 χρόνια.
Μισή χιλιετία ή πεντέμισι αιώνες θα χρειάζονταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να ελέγξουν...
24.710 περιπτώσεις εμβασμάτων της τριετίας 2009 – 2011, εάν οι έλεγχοι προχωρούσαν με τους ρυθμούς που κινήθηκαν την τελευταία διετία.

Μέχρι τώρα ελέγχθηκαν μόλις 44 περιπτώσεις! Σε 12 από αυτές βεβαιώθηκαν πρόστιμα και φόροι ύψους 7,2 εκατ. ευρώ και στον κρατικό κορβανά μπήκε το… ιλιγγιώδες ποσό των δύο εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που πολλοί φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια και χάνουν εν… ριπή οφθαλμού ό,τι έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

efsyn.gr

Read more...

Περνάμε, πλέον, σε μια κατάσταση αυστηρών ελέγχων...
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κ. Παπούλια...
Ο Καρολος Παπούλιας, ο οποίος εύχεται το 2013 να είναι «η τελευταία χρονιά ύφεσης και τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει ότι...
«η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται, είναι ότι τελειώνει η εποχή της Τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μια κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες».
Με αφορμή την έναρξη των συζητήσεων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αναφέρει ότι «οι εταίροι μας έχουν αναλάβει τη δέσμευση να συμφωνήσουν στην απομείωση του ελληνικού χρέους», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να σεβαστούν τις ευθύνες τους. Την ηθική τους υποχρέωσή απέναντι στον ελληνικό λαό που αναδέχθηκε εξοντωτικές θυσίες και εξαιτίας δικών τους λαθών, σύμφωνα με δημόσιες παραδοχές που έχουν γίνει εκ μέρους τους».
Απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ο κ. Παπούλιας σημειώνει ότι η συζήτηση για τα δικά μας λάθη έχει γίνει και τώρα είναι η στιγμή «που πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν υπάρχει χρόνος για πένθος και αλληλοκατηγορίες. Προέχει να εφαρμοστεί άμεσα, ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης προκειμένου να καταπολεμηθεί η εφιαλτική ανεργία, ειδικά των νέων ανθρώπων. Πρέπει να αμβλυνθούν οι εκρηκτικές οικονομικές ανισότητες που κάνουν την κρίση πραγματικά αβάστακτη».
Η σκέψη μου, συνεχίζει «είναι σε όλους εκείνους που δεν μετέχουν στη γιορτή γιατί υποφέρουν από φτώχεια και απελπισία. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα από τη στήριξη των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας να ζουν δίπλα μας παιδιά που πεινάνε και ηλικιωμένοι που κρυώνουν. Η ανισότητα κατανομής των βαρών πρέπει να ανατραπεί. Δεν μπορεί μισθωτοί και συνταξιούχοι να έχουν το μεγαλύτερο βάρος των φορολογικών εσόδων. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για τη συνέχισή της» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τέλος, ο κ. Παπούλιας απευθύνει τις ευχές του ειδικά σε όσους είναι «μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους: Στους στρατιώτες μας, στα Σώματα Ασφαλείας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας [..] Στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και αγωνιούν μαζί μας για το μέλλον της πατρίδας μας».

Read more...

O Παπαχρήστος επιχείρησε να προσεγγίσει εκπροσώπους της Δικαιοσύνης...

...μετά τον... ποταμό Κάντα... 
Κερασάκι που «έδεσε» ...την τούρτα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκαλώντας την άσκηση ποινικών διώξεων για ακόμη μία δικογραφία, αποτέλεσε η απολογία-χείμαρρος του Αντώνη Κάντα. Το πρώτο ένταλμα σύλληψης εκτελέστηκε χθες, επιβεβαιώνοντας ...
τις πληροφορίες που ήθελαν το νέο έτος να βρίσκει κρατούμενους εμπλεκομένους που κατονομάστηκαν από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss - Maffei Wegmann στην Ελλάδα, Δημήτρης Παπαχρήστος, είναι ο πρώτος στη λίστα των συλλήψεων, καθώς η προκαταρκτική έρευνα που χειριζόταν η εισαγγελέας Διαφθοράς για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων ΡΖΗ2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού ήταν ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή της. Ο Αντώνης Κάντας και οι μίζες ύψους 750.000 ευρώ, τις οποίες ανέφερε ότι πήρε από τον Δ. Παπαχρήστο για τη συγκεκριμένη σύμβαση, αποτέλεσαν -σύμφωνα με πληροφορίες- την επιβεβαίωση των στοιχείων που ήδη είχε στη διάθεσή της η ελληνική Δικαιοσύνη.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς Παπαχρήστος -μετά τον ποταμό Κάντα- επιχείρησε να προσεγγίσει εκπροσώπους της Δικαιοσύνης προκειμένου να δείξει την πρόθεσή του να καταθέσει εφ' όσον κλητευθεί. Οι εξελίξεις όμως (είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ η δικογραφία για τη σύμβαση των αυτοκινούμενων πυροβόλων είχε «χρεωθεί» στον ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα) οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης από τη δικαστική λειτουργό, καθώς έκρινε ότι ο Δ. Παπαχρήστος είναι ύποπτος φυγής.
Εδώ και καιρό, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς ήλεγχαν τη σύμβαση 017Α/2001, η οποία υπεγράφη στις 5 Ιουλίου του 2001, επί υπουργίας του καταδικασθέντος Ακη Τσοχατζόπουλου. Συμβαλλόμενα μέρη ήταν το Ελληνικό Δημόσιο και η γερμανική εταιρεία Krauss - Maffei Wegmann, ενώ το τίμημα για την προμήθεια ήταν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 195.709.774 ευρώ.
Τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί, ήταν -κατά πληροφορίες- ικανά για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, αφού είχαν στα χέρια τους απαντήσεις δικαστικών συνδρομών για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Ετσι, η αρχική και η συμπληρωματική μαρτυρία του Αντώνη Κάντα, αντίγραφα των οποίων έλαβε και μελέτησε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, αποτέλεσαν ουσιαστικά την επιβεβαίωση για το όργιο του μαύρου χρήματος που φέρεται ότι διακινήθηκε.
Σε αντίθεση με άλλες δικογραφίες -περισσότερες από δέκα- εξοπλιστικών προγραμμάτων που συνεχίζει να ερευνά η εισαγγελέας Διαφθοράς και βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, το αποτέλεσμα για τα ΡΖΗ2000 ήταν η άσκηση ποινικών διώξεων για ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Λίγη ώρα μετά, εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης, με τον Δ. Παπαχρήστο να συλλαμβάνεται το πρωί της Δευτέρας στο δρόμο, κοντά στο σπίτι του. Με ενδιαφέρον αναμένονται εξάλλου και τα ευρήματα που θα προκύψουν από τις έρευνες που πραγματοποίησαν την ίδια ώρα οι αρχές τόσο στην κατοικία του όσο και στο γραφείο του.

πηγη enet.gr

Read more...

Το 2014 υποδέχθηκε η Νέα Ζηλανδία..
Το 2014 υποδέχθηκε η Νέα Ζηλανδία. Στο Όκλαντ ευχές για τη νέα χρονιά και ένα σόου με πυροτεχνήματα καλωσόρισαν το νέο έτος.
Σταδιακά και ο...
υπόλοιπος πλανήτης ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος.
Η νέα χρονιά έκανε την εμφάνισή της πρώτα στα νησιά του νότιου Ειρηνικού.
Ετοιμασίες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, με τους πολίτες να ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο σε υπαίθρια πάρτι και εορταστικές εκδηλώσεις.

Read more...

Πρωτοχρονιά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια...
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τέταρτης, Πρωτοχρονιά, από τα νοτιοδυτικά.
Την Τετάρτη - Πρωτοχρονιά- βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο...
Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο). Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν

Για μεθαύριο Πέμπτη (02-01-2014) θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χωρά και κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Read more...

Αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας για το 2014...


"Το 2014 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να αφήσουμε πίσω μας το γερασμένο πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια της καταστροφής και να ξεκινήσουμε τη νέα μεγάλη συλλογική προσπάθεια να...
ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, την προκοπή και την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού νωρίτερα άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τους μικρούς φιλοξενούμενους του ιδρύματος Χατζηκώνστα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «πέρα από τις ευχές στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά για καλή χρονιά, υγεία και δύναμη, θα ήθελα, σήμερα, να απευθύνω κι ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και ελπίδας». Γιατί, όπως εξήγησε, «το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα δικά μας τα χέρια, στα χέρια του λαού, στα χέρια του καθενός και της καθεμιάς». Και σημείωσε: «Από ευχές χορτάσαμε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη βούλησή μας πράξη. Να αφήσουμε πίσω μας το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και να ανοίξουμε νέους δρόμους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αυτή τη χρονιά θα γίνουν πράξη οι επιθυμίες ενός ταλαιπωρημένου λαού που εδώ και τρία χρόνια ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, μέσα στην ανθρωπιστική κρίση». Τόνισε ότι «χρειάζεται αισιοδοξία, αλληλεγγύη και να συμπαρασταθούμε στους διπλανούς μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να σφίξουμε τα δόντια και συλλογικά να πάμε μπροστά γυρίζοντας σελίδα».

Ο κ. Τσίπρας πρόσφερε στα παιδιά που του είπαν τα κάλαντα δώρα, βιβλία και παραδοσιακά γλυκά των εορτών...

Read more...

Κουτσουμπας: Πιο ισχυρό ΚΚΕ το 2014...


«Είναι ανάγκη να υπάρξει μία πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, που να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας», δήλωσε με αφορμή το νέο έτος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσουμπάς, ζητώντας...
παράλληλα πιο ισχυρό ΚΚΕ το 2014.

«Χρόνια πολλά, να προϋπαντήσουμε το 2014 με υγεία και δύναμη, να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Για να αποκτήσουμε μια πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, η νεολαία της χώρας μας, όχι μόνο για να παλεύει απλά για μια μικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την αλληλεγγύη που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα αλλά ταυτόχρονα και κυρίως να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Read more...

Δεκάδες συλλήψεις στο Βόλγκογκραντ...


Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους σήμερα σε εφόδους που πραγματοποίησε στην πόλη Βόλγκογκραντ μετά τις δύο αιματηρές επιθέσεις.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι...
ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί στην έκρηξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης –που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Στάλινγκραντ– υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης αυτής να αυξηθεί στους 18 νεκρούς. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σεργκέι Μπαζένοφ ανέφερε ότι άλλοι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην βομβιστική επίθεση σε ένα τρόλεϊ χθες.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο ενέργειες, οι οποίες ωστόσο υπογράμμισαν το πόσο τρωτή είναι η Ρωσία σε βομβιστικές επιθέσεις και ανακίνησαν τους φόβους περί επιθέσεων από ισλαμιστές μαχητές, ο ηγέτης των οποίων έχει καλέσει τους πολεμιστές του να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τον Φεβρουάριο.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια πρόκληση για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε τον πόλεμο που εξεδίωξε τους ισλαμιστές από την εξουσία πριν από σχεδόν μια δεκαετία στην Τσετσενία, αλλά έκτοτε δεν μπορεί να καταβάλει το ισλαμιστικό αντάρτικο που ξέσπασε μετά το τέλος του.

Διακυβεύεται το κύρος του προέδρου

Ο Πούτιν διακυβεύει το προσωπικό του κύρος στους Αγώνες του Σότσι, μιας πόλης που βρίσκεται σε μια περιοχή την οποία οι ισλαμιστές μαχητές θέλουν να αποσπάσουν από τη Ρωσία και να μετατρέψουν σε ένα ισλαμικό κράτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα μετά τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες ήταν οι πιο αιματηρές που σημειώνονται εκτός της περιοχής του Βορείου Καυκάσου, έπειτα από την επίθεση που είχε πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο του 2011 ένας βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος είχε σκοτώσει 37 ανθρώπους σε ένα αεροδρόμιο της Μόσχας.

Στη Βόλγκογκραντ, περίπου 5.200 αστυνομικοί και ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Αντιτρομοκρατικός Σίφωνας», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Αντρέι Πίλιπτσουκ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση 87 άνθρωποι διότι προέβαλαν αντίσταση στις αρχές ή διότι δεν παρουσίασαν έγγραφα ταυτότητας, ενώ ορισμένοι έφεραν όπλα. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες φαίνονται αστυνομικοί με κράνη κι εξάρτηση να σπρώχνουν υπόπτους προς έναν τοίχο για έλεγχο. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακύψει καμιά ένδειξη ότι τα πρόσωπα που ετέθησαν υπό κράτηση συνδέονται με τις βομβιστικές επιθέσεις ή ότι σχεδίαζαν νέες επιθέσεις.

Το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν σε μετανάστες από τον Καύκασο και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, πληθυσμιακές ομάδες που σύμφωνα με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα αντιμετωπίζουν μόνιμα προκαταλήψεις και συχνά στοχοθετούνται αδιακρίτως από τη ρωσική αστυνομία.

Αστυνομικοί οι οποίοι συμμετέχουν στις έρευνες είπαν πως πιστεύουν ότι την επίθεση στο τρόλεϊ, την ώρα της μεγάλης κίνησης, διέπραξε ένας άνδρας βομβιστής-καμικάζι, μετατρέποντας το όχημα σε μια άμορφη μάζα από παραμορφωμένα μέταλλα, θρυμματισμένα γυαλιά και ανθρώπινα υπολείμματα στον δρόμο. Η επίθεση της Κυριακής αποδόθηκε καταρχάς από τις διωκτικές αρχές σε μια γυναίκα βομβίστρια-καμικάζι, αλλά αργότερα οι αρχές ανέφεραν πως μπορεί ο δράστης να ήταν και σε αυτή την περίπτωση άνδρας.

Σε ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο τον Ιούλιο, ο Τσετσένος ηγέτης των ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ καλούσε τους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος στις μουσουλμανικές επαρχίες νότια του Βόλγκογκραντ να εμποδίσουν, χρησιμοποιώντας «τη μέγιστη δυνατή ισχύ», την πραγματοποίηση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί για το ενδεχόμενο ισλαμιστές να ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιθέσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και προσέφερε στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία στο πεδίο της ασφάλειας...

Read more...

Σε τρεις δόσεις η πληρωμή του φόρου Στο τρίμηνο 20 Μαρτίου - 30 Ιουνίου 2014 οι φορολογικές δηλώσεις


Στο τρίμηνο 20 Μαρτίου - 30 Ιουνίου 2014 οι φορολογικές δηλώσεις
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους για το 2014 ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.

Η πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος θα καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου 2014, η δεύτερη δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και η τρίτη δόση έως τις 30 Νοεμβρίου 2014.

Φορολογική ΥποχρέωσηΈναρξη ΥποβολήςΛήξη Υποβολής
Υποβολή Εντύπου Ε120/3/201430/6/2014
Υποβολή Εντύπου Ε53/3/201430/4/2014
Υποβολή Εντύπου Φ01 01014/4/201430/5/2014
Υποβολή Εντύπου Φ01 01314/4/201431/5/2014
Υποβολή Εντύπου Φ01 0123/2/201415/4/2014
Υποβολή Εντύπου Ε2 3/2/201430/6/2014
Υποβολή Εντύπου Ε3 3/2/201430/6/2014
Έντυπα Ε232, Ε235, Ε233, Ε566, Ε5672/1/201428/2/2014
Έντυπο Ε2342/1/201431/3/2014
Έκτακτη Εισφορά επί Εισερχομένου Συναλλάγματος2/1/201431/3/2014
Έντυπο Ε73/2/201430/4/2014
Βεβαιώσεις αποδοχών27/1/201428/3/2014
Οριστική Δήλωση Παρακρατούμενων Φόρων Ελευθέρων Επαγγελματιών17/3/201430/4/2014
Οριστική Δήλωση Παρακρατούμενων Φόρων Εμπορικών Επιχειρήσεων17/3/201430/4/2014
Ε9 201417/2/201430/5/2014
ΕΦΑ3/4/201420/5/2014
Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ με Απλογραφικό Σύστημα2/1/201430/4/2014
Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ με διπλογραφικό σύστημα2/1/201430/5/2014
Ε9 201514/4/201431/1/2015
Περιοδική Δήλωση ΦΠΑ με Απλογραφικό Σύστημα1/1, 1/4, 1/7 και 1/1020/1, 20/4, 20/7 και 20/10
Περιοδική Δήλωση ΦΠΑ με Απλογραφικό Σύστημα1η κάθε μήνα20η κάθε μήνα
Προσωρινή Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενων Φόρων1η κάθε μήνατέλος κάθε μήνα
Στοιχεία Πελατών Προμηθευτών15 κάθε μήνα 
Στοιχεία Μισθωτηρίων1η έτουςΤέλος έτους
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επανάληψη του ίδιου έργου Παράταση έως τις 3 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας


Παράταση έως τις 3 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών, που -τηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων- έλαβε κυριολεκτικά την τελευταια στιγμή και αφού οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν απόφαση για παράταση. Ωστόσο, ευχαρίστησε θερμά όσους έσπευσαν να στηθούν στις ουρές.

«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζει:

«Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Έκτακτες συναλλαγές στις ΔΟΥ 2 και 3 Ιανουαρίου

Ακόμη δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις εφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του ο γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:

α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,

β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,

γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια εγκύκλιο, δεδομένου ότι είχε αρχικώς οριστεί ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό κατά τις ημερομηνίες αυτές, καθώς και ότι οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο Δημόσιο ο Κάντας


Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο Δημόσιο ο Κάντας
Ο Αντώνης Κάντας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντ. Κάντας, κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

«Σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ήδη κατατεθεί ποσό 7.039.000 ευρώ που αποτελεί προϊόν εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι «με απόφαση της κυβέρνησης το ποσό αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες του χώρου της υγείας και της παιδείας» .

Όπως τονίζουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας «η σημερινή επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000 ευρώ επιβεβαιώνει εμπράκτως την δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης, αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεων του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό».

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, Δημήτρης Παπαχρήστος και ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση.

Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία.

Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του Αντώνης Κάντας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου Στουρνάρας: Στοίχημα η δυνατότητα να βγούμε στις αγορές το 2014


Στουρνάρας: Στοίχημα η δυνατότητα να βγούμε στις αγορές το 2014
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά την εξάωρη σύσκεψη «έγινε ένας ευρύτατος συντονισμός εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα», όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών. Επί τάπητος τέθηκαν η ελληνική προεδρία της ΕΕ και οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης το επόμενο εξάμηνο, αλλά και η επικείμενη έλευση της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η αρχή της χρονιάς βρίσκει την χώρα να προεδρεύει στην ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα και διαφαινόμενη ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές.

«Η αρχή του χρόνου βρίσκει την Ελλάδα στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτογενές πλεόνασμα, με διαφαινόμενη ανάκαμψη. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η δυνατότητα να βγούμε στις Αγορές. Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου το 2013 και πιστεύω απόλυτα ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αιθαλομίχλης, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν ήταν αντικείμενο της σύσκεψης, σημείωσε όμως ότι σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα για έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε ανακοινώσει πως με εντολή του πρωθυπουργού επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

«Το 2014 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά που σηματοδοτεί θετική προοπτική για τους εργαζόμενους, για την οικονομία, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σήμερα με απόφαση του πρωθυπουργού αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες: αποκαθίσταται το ΕΚΑΣ για τα άτομα με 80% αναπηρία και πάνω, για τα οποία πλέον δεν υπάρχει όριο ηλικίας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. «Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις.

Στη σύσκεψη παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η έλευση της τρόικας στην Αθήνα αναμένεται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Στόχος για τις μνημονιακές υποχρεώσεις είναι να έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...