Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

Λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις

http://kafeneio-gr.blogspot.com
Ανάγλυφα αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ερευνα της Κάπα Research για το ΕΒΕΑ, δείχνει ότι 38.000 επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο, 134.000 παρουσιάζουν ζημιές ενώ περίπου 200.000 σκέφτονται να μειώσουν το προσωπικό τους. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη της ανεργίας έως το τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα: «Οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις», από την οποία προκύπτει μεταξύ άλλων ότι:

Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνεχίζει να βλέπει ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για την έξοδο από τη κρίση. Σε σχέση με το Δεκέμβριο δεν σημειώνεται κάποια σημαντική αλλαγή στις προσδοκίες.

Τέσσερις στους.....
δέκα επιχειρηματίες κρίνουν σωστά τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κατασκευές, Εμπόριο, Τουρισμός είναι οι κλάδοι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών πλήττονται περισσότερο από τη κρίση. Ακολουθεί με σημαντικό ποσοστό η Βιομηχανία, ενώ οι Τράπεζες και οι Υπηρεσίες κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις.

Ο Τουρισμός, οι Υπηρεσίες και οι Τράπεζες είναι οι τρεις κλάδοι που συγκεντρώνουν τις υψηλότερες προσδοκίες για ανάκαμψη. Στους 3 αυτούς κλάδους θα επένδυε μακροπρόθεσμα η πλειοψηφία των επιχειρηματιών.

Μία στις έξι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση, ενώ πάνω από τις μισές διαπιστώνουν ότι έχουν επηρεαστεί πολύ και αρκετά. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά των επιχειρήσεων που παρουσιάζουν μείωση του τζίρου τους.

Ως αποτέλεσμα αυτού έχει αυξηθεί ελαφρά, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2007 το ποσοστό των επιχειρήσεων που σκέπτονται να μειώσουν το προσωπικό τους λόγω της κρίσης (από 38% σε 42%).

Περισσότερα μέτρα από την πολιτεία ζητούν οι επιχειρηματίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, ενώ η πλειοψηφία τους τάσσεται υπέρ της διόρθωσης των στρεβλώσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της μείωσης του δημόσιου τομέα, της διόρθωσης των στρεβλώσεων της αγοράς και ενίσχυσης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας για να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Read more...

Η «Λίστα του Σίντλερ» βρέθηκε σε βιβλιοθήκη του Σίδνεϊ

www.tovima.gr

Την περιβόητη λίστα του Γερμανού επιχειρηματία Όσκαρ Σίντλερ, χάρη στην οποία σώθηκαν χιλιάδες Εβραίοι από το Ολοκαύτωμα, ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Νότιας Ουαλίας.

Το 13 σελίδων έγγραφο, στο οποίο αναγράφονται 801 ονόματα Εβραίων, βρέθηκε ανάμεσα σε χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα του Αυστραλού συγγραφέα Τόμας Κένελι.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έγγραφα του 20ού αιώνα, δήλωσε η διευθύντρια της βιβλιοθήκης Όλβεν Πρικ.

«Γράφτηκε βιαστικά στις 18 Απριλίου του 1945, στις τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και γλίτωσε 801 άνδρες από τους θαλάμους αερίων» συνέχισε η ίδια.

Όπως εικάζεται, ο Τόμας Κένελι -στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε και η διάσημη κινηματογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ- απέκτησε τη λίστα από τον Λέοπολντ Φέφερμπεργκ -τον άνδρα με τον αριθμό 173 στη Λίστα του Σίντλερ.

Σύμφωνα με την Πρικ, ο Σίντλερ είχε αναπαράγει τη λίστα σε αρκετά αντίγραφα, προκειμένου να μπορέσει να τη μοιράσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες της Γερμανίας για να γλιτώσει τους Εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Read more...

Έφθασαν τους 92 οι νεκροί και ανεβαίνει ο αριθμός

http://troktiko.blogspot.com
Πάνω από 92 είναι οι νεκροί και όπως το λέγαμε νωρίτερα πριν καλά καλά μιλήσουν και για 50 νεκρούς ο αριθμός θα εκτοξευθεί δραματικά.
Απλά πράγματα. Δεν είμαστε σεισμολόγοι. Αλλά όταν τις πρώτες ώρες έχεις 30 νεκρούς και πάνω από 15.000 κατεδαφισμένα κτίρια σε σεισμό που έγινε το βράδυ με όλο τον κόσμο στο σπίτι του, σημαίνει ότι μια ολόκληρη χώρα θρηνεί. Και όχι μόνο.


Read more...

Λειώνω και ...Τελειώνω


"Απόψε το βράδυ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η Βουλή θα ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για τον Παυλίδη.

ΟΛΑ τα σενάρια πια είναι ανοικτά και η αρχή του τέλους ξεκίνησε....."

Read more...

ΓΑΠ : Το 5% για την παιδεία θα το βρούμε οπωσδήποτε

Απο http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
" . . . Θα μας ρωτήσει κανείς, μα εν μέσω κρίσης, θα κάνετε εσείς επένδυση στην παιδεία; Η απάντηση είναι απλή. Ακριβώς επειδή είμαστε μέσα σε μια κρίση, χρειάζεται επένδυση στην παιδεία, χρειάζεται επένδυση στον άνθρωπο. Άρα, λοιπόν, παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες, ξέρουμε ότι, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου, οι δεσμεύσεις μας θα ισχύσουν με το παραπάνω για τα θέματα της παιδείας, διότι εκεί πρέπει να επενδύσουμε. Το 5% για την παιδεία θα το βρούμε οπωσδήποτε. Ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον για την παιδεία, στον πρώτο μας προϋπολογισμό. Και θα εξοικονομήσουμε πόρους με μια σωστή αναδιάρθρωση των δαπανών για την παιδεία, περιορίζοντας πολλές αντιπαραγωγικές διοικητικές δαπάνες. . ."
--
Απόσπασμα από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στο φόρουμ,
"Μιλάμε για παιδεία"


Αθήνα, 6 Απριλίου 2009
(ολόκληρη η ομιλία ^)

". . . Το σχέδιο μας έχει την παιδεία οργανικό και αναπόσπαστο μέρος του συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της χώρας. Σε αυτό το σχέδιο, η επένδυση στην Παιδεία έχει πρωτεύουσα θέση. . ."

Read more...

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ειδικός φρουρός

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Η κατάσταση του άτυχου αστυνομικού μετά την παρουσίαση του οιδήματος στον εγκέφαλο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη από τους γιατρούς.

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που πυροβολήθηκε από άγνωστο τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής στην Κυψέλη.

Κατά την αξονική που υποβλήθηκε ειδικός φρουρός διαπιστώθηκε ότι έχει ένα οίδημα στον εγκέφαλο και νωρίς το πρωί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και του έγινε κρανιεκτομή προκειμένου να αποσυμπιεστεί το οίδημα.Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Ο γερμανικός Τύπος κατηγορεί την Άγκυρα ότι "ασκεί την πολιτική του παζαριού".


Ο γερμανικός Τύπος κατηγορεί σήμερα την Άγκυρα ότι ασκεί την πολιτική του "παζαριού", για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε το τουρκικό "πράσινο φως" στην υποψηφιότητα του δανού πρωθυπουργού Άντερς Φογκ Ράσμουσεν για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

"Καλωσορίσατε στο παζάρι", γράφει ο τίτλος του κεντρικού άρθρου της εφημερίδας Die Welt....

η οποία εκτιμά ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε "έναν μικρό εκβιασμό" στους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους της, πριν αποδεχθεί την υποψηφιότητα Ράσμουσεν.

"Οι άκαμπτες μέθοδοι της τουρκικής κυβέρνησης έδωσαν μία πρόγευση στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία είναι ήδη επιφυλακτικά έναντι της Τουρκίας, του τι θα επακολουθήσει εάν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ", προσθέτει η Die Welt.

Στους κόλπους της ΕΕ, η Τουρκία, η οποία θα αποτελεί το πολυπληθέστερο κράτος-μέλος, θα περνάει τον καιρό της "παζαρεύοντας χωρίς τέλος, απαιτώντας και εκβιάζοντας", εκτιμά η εφημερίδα.

Για την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασκώντας πίεση στο ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε "μία επίδειξη δύναμης παρόμοια με αυτές του παρελθόντος".

"Δεν θα το ξεχάσουμε, ειδικά εμείς στην Ευρώπη. Δεν θα βρει έτσι το δρόμο προς την Ευρώπη ο Ερντογάν", προειδοποιεί η εφημερίδα.

Η Άγκυρα κατηγορούσε τον Ράσμουσεν για την υποστήριξή του προς εφημερίδα της Δανίας που είχε δημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ το 2005 και για την άρνησή του να κλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό Roj TV, ο οποίος εκπέμπει από τη Δανία και οι τουρκικές αρχές τον θεωρούν όργανο των κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ.

Η Τουρκία ήρε τελικά τις ενστάσεις της εναντίον του Ράσμουσεν κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, αφού ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να "εγγυήθηκε" την τήρηση μιας σειράς δεσμεύσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις περισσότερες τουρκικές εφημερίδες, η Άγκυρα απέσπασε την υπόσχεση ότι θα απαγορευθεί στον σταθμό Roj TV να εκπέμπει από τη Δανία.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, η ΕΕ δέχθηκε να ανοίξει, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας, δύο από τα οκτώ θεματικά κεφάλαια που είχαν παγώσει.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε χθες τις επιφυλάξεις της για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και ότι μία εναλλακτική επιλογή θα μπορούσε να είναι και η προνομιακή συνεργασία της ΕΕ με τη χώρα αυτή.


Read more...

Νέος επίσημος απολογισμός για τα θύματα του σεισμούΚαι επίσημα τους 40 έφτασαν οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, που μεταδίδουν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης...

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα ετοιμάζεται επιχείρηση για να απεγκλωβιστεί ο Έλληνας φοιτητής.
Δεν επαρκούν τα μέσα που διαθέτουν τα διασωστικά συνεργεία λένε οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, κάποιοι σκάβουν ακόμα με τα χέρια.


Read more...

Κόκκινη κάρτα στον Παυλίδη !!!Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Read more...

Εθελοντική προσφορά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για άμεση μετάβαση στην Ιταλία46 άτομα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για την ανεύρεση επιζώντων που ενδεχομένως είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και 1 ειδικό ραντάρ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αναχωρήσουν ανά πάσα στιγμή για την Ιταλία. Από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει κατατεθεί αίτημα προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου με στρατιωτικό αεροσκάφος να μεταβούν στην πόλη L’Aquila και να συνδράμουν στις εκεί έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. (http://www.newsblog.gr)


Read more...

Καθυστερήσεις καταβολής οικογενειακού επιδόματος (ΕΟΒ) από το Μ.Τ.Σ.

Καθυστέρηση ενός και πλέον έτους από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους για τη χορήγηση επιδόματος οικογενειακής και οικονομικής αυτοτέλειας (ΕΟΒ) στα παιδιά μετόχων και μερισματούχων του Μ.Τ.Σ καταγγέλλουν με ερώτηση στη βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε ολόκληρη την Ερώτηση και την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στα σχόλια (κάντε κλικ στον τίτλο)

Read more...

Ετοιμάζονται να εκκενώσουν και το νοσοκομείο στην Ιταλία!Ώρα με την ώρα, τα πράγματα στη γειτονική χώρα είναι όλο και πιο ρευστά. Αυτή την ώρα προσπαθούν να εκκενώσουν το νοσοκομείο της πόλης, καθώς υπάρχει κίνδυνος από τους μετασεισμούς. Τι κτίριο έχειυποστεί ζημιές και φοβούνται το ενδεχόμενο της κατάρρευσης.


Read more...

ΒΑΖΕΙ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

http://pressmme.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Την κόρη του θα προτάξει απόψε ως ασπίδα προστασίας στη "λάσπη που του εκτοξεύουν" ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός στην ομιλία του στη Βουλή θα προσπαθήσει να πείσει συναισθηματικά ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας οργανωμένης επίθεσης στην οποία χρησιμοποιούν μέλη της οικογένειάς του. Η ομιλία του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει χαρακτηριστικά συναισθηματικής καταιγίδας, με πολιτικές αναφορές στη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε μια περίοδο στην οποία είχε για πρώτη φορά εκλεγεί βουλευτής ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Το pressmme μίλησε τηλεφωνικά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τον πρώην υπουργό και γνωρίζει ότι σήμερα ο Αριστοτέλης Παυλίδης θα απευθύνει εκκλήσεις αλλά και απειλές. Απειλές προς το εσωτερικό της Ν.Δ.

Read more...

Θα μοιράσουν οι κτηνοτρόφοι...


Δωρεάν γάλα...‏

.
.
Με δωρεάν διανομή στους πολίτες της Αθήνας 20.000 μπουκαλιών φρέσκου παστεριωμένου συνεταιριστικού γάλακτος, αλλά και με άλλες πρωτότυπες συμβολικές ενέργειες, θα συνοδεύσουν οι κτηνοτρόφοι την κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει για τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος και του κρέατος, τη στιγμή που οι εμπορικές τιμές είναι δυσανάλογα υψηλότερες.
Τη συγκέντρωση έχει οργανώσει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σε μια...
προσπάθεια να απαιτήσει λύσεις που θα επιτρέψουν να παραμείνουν οι κτηνοτρόφοι στο επάγγελμά τους.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Οικονομικών, Αθλητικών και Θεσσαλονίκης


6-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Σε λίγο και οι υπόλοιπεςΔιάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Ιδού η ιστορική πόλη που κατέρρευσε στην ΙταλίαΑυτή είναι η πόλη Fossa στην L'Aquila που από ό,τι βλέπετε επλήγη περισσότερο από το σεισμό (5,8 ρίχτερ) γιατί αποτελείται από πολλά παλιά πετρόκτιστα κτίρια.

17 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 40 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Read more...