Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!


Δήλωση Ντ. Ρόβλια σχετικά με την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης για την επιλογή της νέας ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες


Η Άγκυρα δείχνει έλλειψη διάθεσης για ουσιαστικές πρωτοβουλίες στο θέμα της λαθρομετανάστευση

Δηλώσεις Ευ. Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά


Read more...

Απόφαση Γιώργου Α. Παπανδρέου -Συγκρότηση Ομάδας Μεταναστευτικής Πολιτικής


Απόφαση Γιώργου Α. Παπανδρέου -Συγκρότηση Ομάδας Μεταναστευτικής Πολιτικής
Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο
Read more...

Εισαγγελέας: Πραγματογνωμοσύνη για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πόση ζημία υπέστη η COSMOTE από την εξαγορά της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, τον Μάιο του 2006, διέταξε ο 20ος Τακτικός Ανακριτής Απ.Ζαβιτσάνος που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο κ. Ζαβιτσάνος όρισε δύο πραγματογνώμονες προς τους οποίους έδωσε εντολή εντός 3 μηνών να του παραδώσουν αιτιολογημένη έκθεση στην οποία, με οικονομοτεχνικά κριτήρια, θα προσδιορίζουν αν ήταν εύλογο το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ που καταβλήθηκε για την εν λόγω εξαγορά. Σε περίπτωση αρνητικής θέσης των πραγματογνωμόνων ζητά να καθορίσουν το εύλογο τίμημα που θα έπρεπε να καταβληθεί με βάση την οικονομική θέση της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ την επίμαχη περίοδο.

Η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει πέντε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα μετά από ποινική δίωξη που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ.Ελ.Ράικου που είχε ερευνήσει το θέμα με αφορμή μηνυτήρια αναφορά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
nooz

Read more...

Παπανδρέου: "Κάλπες το Σεπτέμβριο"

Εκλογές ακόμη και τον Σεπτεμβριο βλεπει ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε ομιλία του με δημοσιογράφους στο Μαυροβούνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ σε πρόσωπο για την Προεδρία, ακόμη και αν προκειται για τον Κώστα Σημίτη, χωρίς να προηγηθούν εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου, στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση διαρρέει φήμες για πρόωρες εκλογές και «σέρνει την πολιτική ζωή της χώρας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση, είπε, βρίσκεται σε ομηρία, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο της Βουλής και τις ευρωεκλογές, ενώ συνεχώς παίρνει μέτρα ενταγμένα στη λογική των πρόωρων εκλογών και μάλιστα, σύντομα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνοντας κλίμα πρόωρων εκλογών, βαθαίνει την κρίση στη χώρα» και πρόσθεσε πως «είναι καλύτερα να τελειώνουμε γρήγορα με το θέμα αυτό και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι ο πρότασή του για συμφωνία με την κυβέρνηση για πρόωρες εκλογές και επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια για δεύτερη προεδρική θητεία, αφορούσε τη διεξαγωγή διπλών εκλογών στις 7 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν απέκλεισε συμφωνία για τον κ. Παπούλια, σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Σε διαφορετική περίπτωση, παραμένει σε ισχύ η θέση που εξέφρασε για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, της εκλογής Προέδρου από Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή.

Απέρριψε το ενδεχόμενο συμφωνίας με την κυβέρνηση, για οποιοδήποτε πρόσωπο, αν δεν επιθυμεί δεύτερη θητεία ο κ. Παπούλιας, χωρίς να προηγηθούν εκλογές, ακόμα κι αν πρόκειται για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. «Η ΝΔ δεν μπορεί να μας πείσει για κανένα άλλο πρόσωπο», είπε και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά να αλλάξει η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ, στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι δεν βλέπει ότι μπορεί να συνταχθεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά εκτιμά ότι μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός σχετικά με το θέμα, «δεν προκύπτει άθροισμα, που μπορεί να αναδείξει Πρόεδρο σε συνεργασία με τη ΝΔ».


Για την οικονομία, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «η κυβέρνηση παίρνει μέτρα, χωρίς σχέδιο και δεν μπορεί, έτσι, να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας. Όσο υπάρχει η συγκεκριμένη πολιτική, των πελατειακών σχέσεων, η οποία παράγει διαφθορά, ό,τι φόρο και να βάλει, θα πάει στράφι». Πρόσθεσε δε, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ακουμπήσει τη ρίζα του προβλήματος, γιατί «θα θίξει συμφέροντα με τα οποία είναι σφιχταγκαλιασμένη».

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν προτίθεται τώρα να πάρει καμία πρωτοβουλία, ακόμα και για διάλογο, διότι, όπως έχουν τα πράγματα, οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα ήταν εύκολα παρεξηγήσιμη. Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, όπως είπε, είναι έτοιμο για διάλογο, καθώς η λεγόμενη «Επιτροπή Σκανδαλίδη», έχει ολοκληρώσει τη σχετική πρόταση.

Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος του δεν είναι να πάρει το ένα, ή το άλλο στέλεχος του ΣΥΝ, αλλά να συνεχιστεί η συνεργασία σε θέματα, όπως αυτά για τα οποία έχουν ήδη συνεργαστεί. Ο ίδιος, όπως είπε, από θέση αρχής δεν είναι κατά της εκλογικής συνεργασίας, αλλά «υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις». Τόνισε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται εύκολα στην Ελλάδα.

Για τον ΛΑΟΣ ανέφερε ότι υπάρχει μια ενίσχυση της ακροδεξιάς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι προοδευτική. «Και σε κάθε περίπτωση, το κόμμα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός αδιαφορεί για όσα γίνονται στο εσωτερικό της πολυκατοικίας».

Σχετικά, εξάλλου, με τα εσωτερικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι στο επικείμενο Εθνικό Συμβούλιο θα συζητηθούν όλα τα οργανωτικά θέματα και θα υπάρξουν αλλαγές, οι οποίες, όμως, δεν θα αφορούν τα κορυφαία όργανα του Κινήματος. «Δεν θα έχουμε ανασχηματισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

.nooz

Read more...

Προηγούνται οι σοσιαλιστές στην Αλβανία...


Από το http://epirusgate.blogspot.com/
.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Αλβανία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και οι έδρες που θα εξασφαλίσει είναι από 68 έως και 72 σύμφωνα με τις ποιο αισιόδοξες προβλέψεις. Ο Σαλί Μπερίσα και το Δημοκρατικό κόμμα είναι στην δεύτερη θέση, ενώ το κόμμα του Ιλίρ Μέτα είναι τρίτο και εξασφαλίζει 4 με 5 έδρες. Το περίεργο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναϊκών ΜΜΕ, δείχνουν νικητή το Σαλί Μπερίσα!
Read more...

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ...

Θεός και ψυχή του...


Αμετανόητος και αλαζών.
Δεν φτάνει που τα' κανε , άντε μην πούμε τι, μου..σκεμα, έχει το θράσος 2 μέρες πριν πάει σπιτάκι του να λέει ότι δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων. Κι όχι μόνον. Κι αν έκανε και κανένα λάθος αυτό μόνο...

ο Θεός το γνωρίζει!
Εισαγγελέας υπάλληλος της Κυβέρνησης ο Σανιδάς, 2 μέρες πριν αποχωρήσει μίλησε με τους δημοσιογράφους. Όπως διαβάζουμε στο PRESSMME:
Στην συζήτηση που είχε μαζί τους είπε πολλά...
«Πεποίθησή μου είναι ότι η θέση μου αυτή δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων και κατά πάντα. Πιστεύω ότι έκανα ό,τι ήταν σωστό και αν κάπου έχω κάνει λάθος, μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Ενήργησα πάντα με γνώμονα τη συνείδησή μου και το νόμο» είπε χαρακτηριστικά. Ποιόν Θεό εννοεί ο Γ. Σανιδάς; Τον δικό του. Ή μήπως όταν εννοεί ότι ο θεός μπορεί να τον κρίνει όσον αφορά τα λάθη του εννοεί ότι η κοινωνία στην οποία περιλαμβάνονται νομομαθείς με περισσότερες γνώσεις από το Γ. Σανιδά δεν μπορούν να γνωρίζουν αν ο τελευταίος υπέπεσε σε βαρύτατα δικαστικά ολισθήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του; Είναι απλό ερώτημα, όπως και η απλή διαπίστωση ότι όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί κρίνονται από τους πολίτες και βέβαια τους φορολογούμενους. Αυτό μάλλον το αγνοεί ο Γ. Σανιδάς που και την ύστατη ώρα εμφανίζεται αμετανόητος και αλαζόνας απέναντι σ΄αυτούς που του πληρώνουν τους μισθούς και θα του πληρώνουν και τη σύνταξη του.

nonews-news.blogspot.com
Read more...

ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...


Με την υπόθεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου ξεκίνησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, αλλά επί της ουσίας καμία νεότερη είδηση στο ρεπορτάζ, καθώς ότι πληροφορίες υπήρχαν δημοσιεύτηκαν στον Κυριακάτικο Τύπο. Ο Χατζηνικολάου το έθεσε πιο σωστά από τον Παυλόπουλος που είχε απίστευτες αστοχίες στο "ρεπορτάζ". Μίλησε για απειλές στον αέρα που πολύ δύσκολα θα μετατραπούν σε πραγματικά στοιχεία. Πράγματι εάν ο Χριστοφοράκος είχε στοιχεία, θα τα είχε χρησιμοποιήσει στην Ελλάδα ώστε να πίεζε για να μην προφυλακιστεί και να μην αναγκαστεί να διαφύγει στην Γερμανία...
pressmme

Read more...

Τί έγραφε η Ντόρα στον Κοπελούζο?...Φοβερή σκηνή. Τετάρτη βράδυ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Η Ντόρα με τον Κούβελο και ο Κοπελούζος με την συντροφιά μια κυρίας .Εκεί που μιλάνε ξαφνικά η Ντόρα βγάζει πάνω στο τραπέζι ένα τετράδιο κι αρχίζει και γράφει.
Το τετράδιο το δείχνει στο Κοπελούζο. Αυτός το διαβάζει, και η Ντόρα το παίρνει πάλι και ξαναγράφει. Αυτό...
θα'γινε κάπου 4-5 φορές. Άραγε γιατί?
Φοβόταν η υπουργός Εξωτερικών ότι ο χώρος ήταν παγιδευμένος? Η (λέμε εμείς τώρα) γνώριζε ότι ήταν παγιδευμένος κι ήθελε να ακούγεται μόνον ο Κοπελούζος κι όχι αυτή? Μυστήριο!
Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε εξήγηση .
Εσείς?...

nonews-news


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!


Δήλωση Ντίνου Ρόβλια σχετικά με τις επικείμενες κυβερνητικές επιλογές για τη νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώραςRead more...

Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό και με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Μαυροβούνιου


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των οποίων προεδρεύει στο Μαυροβούνιο, συναντήθηκε σήμερα με τον Μίλο Τζουκάνοβιτς, πρωθυπουργό και ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, DPS και τον Ράνκο Κριβόκαπιτς, Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Μαυροβουνίου, SDPM.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αξία της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών είναι μία σταθερή αξία για την Σοσιαλιστική Διεθνή.

Εδώ, στα Δυτικά Βαλκάνια όπου βρισκόμαστε, για να υπηρετήσουμε την σταθερότητα και την ειρήνη, χρειάζεται να ενδυναμώσουμε την προοπτική ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία απόφαση, την οποία πήραμε το 2003 επί Ελληνικής Προεδρίας, που χρειάζεται νέο οξυγόνο, νέα δυναμική.

Γι' αυτό και εδώ, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και στις διμερείς επαφές που έκανα, εξέφρασα μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Να θέσουμε ως όριο ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ημερομηνία 2014, μία συμβολική ημερομηνία, εκατό χρόνια μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, που ξεκίνησε σε αυτά εδώ τα εδάφη, ώστε να δημιουργήσουμε μία δυναμική, να ξεπεράσουμε πληγές και αντιπαραθέσεις στην περιοχή, να γυρίσουμε σελίδα και να δώσουμε μια προοπτική για τους λαούς, όχι μόνο των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Γι' αυτό τον στόχο, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο.

Είναι η θέση μας, είναι τα συμφέροντά μας και είναι ένας στόχος ο οποίος θα βοηθήσει την ειρήνη και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.
Read more...

Σανιδάς: Mόνο ο Θεός γνωρίζει τα λάθη μου


"Υποστήριξα πάντα θέσεις, που πιστεύω ότι αντέχουν στο χρόνο. Η θέση μου, σε σχέση με την αποστολή στοιχείων στη Βουλή, από το 1985 είναι ότι θα πρέπει να στέλνονται υποθέσεις, όταν υπάρχουν στοιχεία, τα οποία σε μεγάλο βαθμό πιθανολογούν ποινική ευθύνη υπουργών":

Αυτό δήλωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση του με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Σανιδάς πρόσθεσε: "Γι' αυτό υπερασπίστηκα τη θέση αυτή και στις διάφορες υποθέσεις, που ανέκυψαν στην διάρκεια της θητείας μου, επειδή πίστευα ότι δεν υπήρχαν τα στοιχεία εκείνα, που συνηγορούσαν. Πεποίθησή μου είναι ότι η θέση μου αυτή δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων και κατά πάντα (σσ. σε όλα). Πιστεύω ότι έκανα ό,τι ήταν σωστό και αν κάπου έχω λαθέψει, μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Ενήργησα πάντα με γνώμονα τη συνείδησή μου και το νόμο. Οι προτάσεις μου σε σχέση με τη λειτουργία της δικαιοσύνης και τη μεγαλύτερη ταχύτητα στην απονομή της στόχευαν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και μόνο, υπέρ του οποίου υπάρχουμε και λειτουργούμε".

Ο κ. Σανιδάς, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, τους οποίους από την Τρίτη θα εγκαταλείψει, καθώς από την 1η Ιουλίου εξέρχεται του εισαγγελικού κλάδου, λόγω συμπληρώσεως του ανωτάτου ορίου ηλικίας, δήλωσε: "Εκφράζω την ευαρέσκειά μου και τις ευχαριστίες μου προς τους δικαστικούς λειτουργούς για την προσφορά τους στην δικαιοσύνη τα τρία χρόνια της θητείας μου. Και τους καλώ να εργάζονται με περισσότερη ακόμη αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ευσυνειδησία, ώστε η ιδέα της δικαιοσύνης να γίνεται για τους πολίτες πραγματικότητα".


Read more...

Σήμερα η ανακοίνωση της ποινής του Μάντοφ...Για απάτη που αποτιμάται στα 65 δισ. δολάρια...
Ενώπιον του σκληρού πρόσωπου της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα ο πρωταγωνιστής των πρόσφατων χρηματιστηριακών σκανδάλων, Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 150 ετών για απάτη που αποτιμάται στα 65 δισ. δολάρια.
Η ετυμηγορία εις βάρος του Μέιντοφ αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στη διάρκεια ακρόασης η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στις 7 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Μαρκ Λιτ, εξαιτίας «της κλίμακας, της διάρκειας και της φύσης» των δραστηριοτήτων του Μάντοφ, ο 71χρονος απατεώνας αντιμετωπίζει ποινή...
ισόβιας κάθειρξης. Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, ωστόσο, πιστεύουν ότι ενδέχεται να του επιβληθεί ποινή μόλις 12 ετών. Από το είδος της ποινής, πάντως, θα εξαρτηθεί και η κατηγορία του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο θα εκτίσει την ποινή του.

Περίπου 13 δισ. δολάρια έχουν ανιχνευθεί σε λογαριασμούς περισσότερων των 1300 πελατών, ενώ ο διαχειριστής έχει εντοπίσει 1,2 δισ. που ενδέχεται να επιστραφούν σε επενδυτές, αν και οι αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο ύψος των χρημάτων που υπεξαίρεσε. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, πάντως, 170 δισ. δολάρια έχουν διακινηθεί μέσω του κύριου λογαριασμού του Μάντοφ τις τελευταίες δεκαετίες.

.nonews-news.
Read more...

ΜΠΛΟΦΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ...


Για "εκλογές τον Μάρτιο", έκανε λόγο σήμερα το πρωί η Μαριέττα Γιαννάκου μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Προφανώς πρόκειται για πολιτική μπλόφα, καθώς η Γιαννάκου είχε συζητήσει με τον πρωθυπουργό την συγκεκριμένη δήλωση, ώστε....
να μετατοπίσει το ενδιαφέρον στο τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου στο θέμα της Προεδρικής εκλογής. Ενδιαφέρον θα έχει σήμερα το απόγευμα τι θα κάνει και τι θα πει ο Γ. Αλογοσκούφης, καθώς επίσης ποιοι θα παραβρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου του. Έχει κληθεί όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Καραμανλή. Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε...
pressmme


Read more...

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 280.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Χοντρή πλάκα ετοιμάζει στον Γιώργο Αλογοσκούφη σήμερα το απόγευμα έξω από την Μεγάλη Βρετανία που θα παρουσιάσει το βιβλίο του, ο πρώην "Τσάρος", ο Βασίλης Μπρέκος ο οποίος με μηνύσεις και αγωγές κατά του πρώην υπουργού και στενών του συνεργατών του διεκδικεί το ποσό των 280.000 ευρώ από δουλειές που είχε αναλάβει (πατήστε κλικ)...
στο πολιτικό γραφείο του Γ. Αλογοσκούφη! Ο Β. Μπρέκος, η υπόθεση του οποίου είχε έρθει και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε συνεργαστεί με τον Γ. Αλογοσκούφη στο γραφείο του οποίου είχε αναλάβει τις ταχυμεταφορές, την παραλαβή και παράδοση φακέλων και δεμάτων με το εκλογικό υλικό του πρώην υπουργού στις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. Τελικά όπως υποστηρίζει ο Β. Μπρέκος, ουδέποτε παρέλαβε το ποσό που είχαν συμφωνήσει! Σήμερα το απόγευμα ο καταγγέλων θα βρίσκεται έξω από την Μεγάλη Βρετανία για να διαμαρτυρηθεί κατά του Γ. Αλογοσκούφη. Έχει να γίνει της... Πόπης το κάγκελο!

pressmme

Read more...

Αστρονομικοί μισθοί στην Εθνική Ασφαλιστική

Οι αστρονομικοί μισθοί και οι απεριόριστες σπατάλες στην Εθνική Ασφαλιστική διαψεύδουν τις κατά καιρούς υποκριτικές και εικονικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, καταγγέλουν σε σχετική ερώτηση 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον κ. Πρωθυπουργό

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής σας στη Βουλή στις 20-3-2004 αναφερόμενος στους μισθούς στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δηλώνατε χαρακτηριστικά:

«Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Οι σημερινοί,
συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και
οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται>>.

Επίσης στις 25/2/09 για άλλη μια φορά εξαγγέλατε τα ίδια, δίδοντας την εντύπωση ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα διακυβέρνησης από την παράταξή σας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του».

Όλα αυτά σήμερα φαντάζουν υποκριτικά, όταν άλλα διακηρύσσετε και άλλα πράττετε σύμφωνα με όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Τα γεγονότα και η πραγματικότητα διαψεύδουν τις εξαγγελίες σας όταν συγκεκριμένα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής αμείβονται με αστρονομικούς μισθούς, ενώ την ίδια ώρα έχετε επιδοθεί σε φορολεηλασία σε βάρος των ασθενέστερων.

Συγκεκριμένα εισπράττουν:

Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

300.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Σ. ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

210.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

210.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Α. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

180.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Ι. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

180.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1.500.000€

Και επαναπροσλαμβάνεται με 200.000€ ετησίως


ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 6.000.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Μετά τα παραπάνω

Τι απαντάτε για τις σημερινές υπερβολικές και προκλητικές αμοιβές των στελεχών που εσείς και η Κυβέρνησή σας διορίσατε, που ανατρέπουν όλα όσα εξωπραγματικά θέλετε να περάσετε επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρήστος Αηδόνης

Δημήτρης Τσιρώνης

Γιώργος Πεταλωτής

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιάννης Δριβελέγκας
Read more...

Παραμύθια τα exit polls των Αλβανών!-Μεγάλη νίκη των σοσιαλιστών!Μεγάλη απάτη των exit polls που διέρρευσε η Αλβανική Κυβέρνηση και αναδημοσίευσαν τα περισσότερα Ελληνικά ΜΜΕ.!!!Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα συγκεκριμένα exit polls πραγματοποιήθηκαν στον Βορρά. Τα αποτελέσματα άλλαξαν σημαντικά και το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα προηγείται οριακά, τόσο στα Τίρανα, όσο και στις περιοχές που κυριαρχεί η Ελληνική Μειονότητα.Το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) εξασφαλίζει μέχρι στιγμής δύο έδρες και παλεύει για μια ακόμη! Ο πρόεδρος του Κόμματος Βαγγέλης Ντούλες εκλέγεται στην Αυλώνα. Επίσης εκλέγεται ο ελληνικής καταγωγής μειονοτικός υποψήφιος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βαγγέλης Τάβος. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τους υποψήφιους με το Δημοκρατικό κόμμα του Μερίσα, Σπύρο Ξέρα και ο Κώστα Μπάρκα που με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν εκλέγονται.

epirusgate

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!

Εξάρτηση της Ελλάδας από το πετρέλαιο
Συνέντευξη Γιώργου Φλωρίδη στo ραδιόφωνο της «NET 105,8» και στον δημοσιογράφο Θ. ΣιαφάκαRead more...

Οι παγκόσμιες προκλήσεις στην Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς


Μαυροβούνιο, 29/06/2009

Οι σοσιαλιστικές ιδέες καταλύτης για την αντιμετώπιση της κρίσης, της διαφθοράς και της κλιματικής αλλαγής
Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!


Γιατί αποχωρούν πολυεθνικές πετρελαίου από την Ελλάδα;

BP και SHELL μας αποχαιρετούν


Σε κατάσταση συναγερμού το Γ' Σώμα Στρατού;

Περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα!


Η Τουρκία να εφαρμόσει το σχέδιο Ανάν για τη λύση του Κουρδικού

Η Άγκυρα θέλει λύση του Κυπριακού κατά το Σχέδιο Ανάν (σε επιδεινωμένη μάλιστα εκδοχή του) και καταγγέλλει τους Κυπρίους που το απέρριψαν. Αν οι Τούρκοι το θέλουν για λύση του Κυπριακού, γιατί δεν το υιοθετούν για λύση του προβλήματος των είκοσι εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας, μειονότητας αντίστοιχης σε ποσοστό πληθυσμού με τους Τουρκοκυπρίους;
Το «Ουράνιο Τόξο» προτείνει στους Τσάμηδες κοινό μέτωπο κατά της Ελλάδας
Read more...

Μήνυμα ΥΠΕΞ στην Αγκυρα για τη λαθρομετανάστευσηΝα τηρήσει τα συμφωνηθέντα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε από την Αγκυρα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».
Αναφερόμενη στη συνάντηση της με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνοδό του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι
η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη θέση της η Τουρκία να τιμήσει την υπογραφή της όσον αφορά το πρωτόκολλο επανεισδοχής των λαθρομεταναστών.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, βούλησή μας είναι να τη βοηθήσουμε να υπογράψει τα δικά της πρωτόκολλα επανεισδοχής με τις χώρες με τις οποίες αντιμετωπίζει η ίδια πρόβλημα», επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών.
Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «κάνουμε διάλογο με την Άγκυρα για να κατανοήσει και τις δικές μας κόκκινες γραμμές».
Η υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε επίσκεψη της στην Άγκυρα, πιθανότατα τον Αύγουστο.
NAYTEMPORIKH
Read more...

Οι πρυτάνεις προτείνουν ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ


Στη Σύνοδο οι πρυτάνεις συμφώνησαν ότι στόχος είναι η εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση να γίνεται με το βαθμό του Απολυτηρίου και με επιπλέον κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη

Eλεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια προτείνουν οι πρυτάνεις.

Όπως συμφώνησαν στη Σύνοδο τους, στόχος είναι η εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση να γίνεται με το βαθμό του Απολυτηρίου και με επιπλέον κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη.

Επίσης, για το διάστημα που θα μεσολαβήσει έως ότου αυτό εφαρμοστεί, προτείνουν τα Πανεπιστήμια να έχουν ενεργό ρόλο στον καθορισμό της ύλης.

Αντιπροσωπεία των πρυτάνεων θα καταθέσει τις προτάσεις στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, ζήτησαν να γίνεται εγκαίρως η διανομή των συγγραμμάτων.

kafeneio

Read more...

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΤΗΝ "MASTER"


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

Συμφέροντα τα οποία τον πίεζαν για να μην απαγορεύσει την outdoor διαφήμιση των τσιγάρων, κατήγγειλε πριν από λίγο ο Δ. Αβραμόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm, ο υπουργός Υγείας, δεν κατονόμασε τα συμφέροντα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, όμως την προηγούμενη εβδομάδα ο Δ. Αβραμόπουλος δέχθηκε τουλάχιστον δυο τηλέφωνα από τον επιχειρηματία Γ. Πολίτη της Master, ο οποίος τον πίεζε να μην απαγορεύσει τη διαφήμιση. Γιατί δεν λέει ονόματα ο υπουργός; Πρέπει να τα μαθαίνει ο κόσμος από εμάς; Και πως θα γνωρίζουμε ότι δεν τον πίεσαν και άλλοι επιχειρηματίες;

pressmme


Read more...

ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ε9!


Της Ελένης Κωσταρέλου
(από την Ελευθεροτυπία)

Η οδύσσεια δεν έχει τελειωμό για περίπου 1,3 εκατ. (μέχρι τώρα) ιδιοκτήτες ακινήτων, που καλούνται ακόμα και να υποβάλουν εξ αρχής το σύνολο της περιουσίας τους. Ενάμιση χρόνο μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (τότε υπουργός ο Γιώργος Αλογοσκούφης) να προχωρήσει στην επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) με βάση τη...
Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων, Ε9 του 2005 -και απορρίπτοντας τότε την εκ νέου υποβολή της δήλωσης- τώρα καλούνται κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι φορολογούμενοι να διορθώσουν ή και να υποβάλουν στη χειρότερη περίπτωση εκ νέου το ειδικό έντυπο.
Εν μέσω καλοκαιριού, και αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να ταχυδρομεί προσκλήσεις διόρθωσης του Ε9. Το ανησυχητικό είναι ότι ορισμένοι εκ των φορολογουμένων, που υπολογίζονται σε περίπου 100.000 μέχρι στιγμής, καλούνται να υποβάλουν εξ αρχής το σύνολο της περιουσίας τους -ακόμα κι αν έχουν υποβάλει το Ε9 μόνο το 2005. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου σε κατ' ιδίαν συζητήσεις δεν αποκλείουν ακόμα και την απώλεια στοιχείων... μέσα στο Διαδίκτυο.
Τρίτη και φαρμακερή
Το αν έχουν χαθεί ή όχι στοιχεία δεν απασχολεί τους φορολογούμενους. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η ταλαιπωρία την οποία υφίστανται. Δεν φτάνει που υπέβαλαν το έντυπο το 2005 (σ.σ. ήταν η τρίτη φορά, καθώς είχαν προηγηθεί οι καταγραφές του 1997 και του 1995) ή ακόμα και μετέπειτα αν είχαν κάποιες αλλαγές στην περιουσία τους, τώρα τους ζητούν να ξαναμπούν στην ταλαιπωρία επανεγγραφής της περιουσίας τους, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2008, ανεξαρτήτως αν τα έχουν σήμερα ή τα έχουν μεταβιβάσει. Και μην ξεχνάμε πως αρκετοί είναι αυτοί που θα υποστούν το νέο κόστος συμπλήρωσης του εντύπου, καθώς καταφεύγουν στα λογιστικά γραφεία έναντι αντιτίμου που ξεκινάει από 50 ευρώ για μια απλή δήλωση.
Πλην της εξ αρχής υποβολής του Ε9, τα περίεργα που έχουν εντοπιστεί έως τώρα από τις κατ' ιδίαν διαπιστώσεις των φορολογούμενων, που έλαβαν διορθωτικά σημειώματα είναι:
Δεν πήγαν από ΔΟΥ σε ΓΓΠΣ
**Δεν έχουν ληφθεί υπόψη τυχόν στοιχεία από συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που έγιναν από το 2005 έως σήμερα. Δηλώσεις, οι οποίες βρίσκονται στις εφορίες και οι οποίες φαίνεται να μην έχουν φτάσει ποτέ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ως αρμόδια για τη μηχανογράφηση του Ε9 και την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ.
Είχαν ξεχάσει να ζητήσουν
**Ζητούνται διορθώσεις στοιχείων, τα οποία όμως δεν ήταν απαραίτητα να συμπληρωθούν κατά την αρχική δήλωση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αριθμού οικοδομικού τετραγώνου, που όμως δεν είχαν υποχρέωση οι φορολογούμενοι να το συμπληρώσουν.
**Ζητούνται στοιχεία των αγροτεμαχίων, τα οποία είτε τα έχουν είτε όχι δεν αλλάζει και τίποτα, καθώς εξαιρούνται του ΕΤΑΚ.
**Ζητούν διορθώσεις ακόμα και προσωπικών στοιχείων, όπως τα στοιχεία της συζύγου. Καλά, δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να τα βρουν από το Μητρώο του Taxis;
**Οι φορολογούμενοι που θα μπουν στην ταλαιπωρία των διορθώσεων πρέπει να γνωρίζουν ότι εγγράφουν τα προσωπικά τους στοιχεία (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο κ.λπ.), τα στοιχεία κτισμάτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, αποθήκες, γκαράζ κ.λπ.) και οικοπέδων είτε βρίσκονται εντός σχεδίου και υπάγονται στο ΕΤΑΚ είτε είναι εκτός σχεδίου και εξαιρούνται του ΕΤΑΚ, δηλαδή τα αγροτεμάχια.
«Περνάνε» και τα λάθη
**Οσοι διορθώσουν το Ε9 αν κάνουν λάθος τη δεύτερη φορά κανείς δεν θα το ελέγξει, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου απαντούν πως κατόπιν διόρθωσης και τα λάθη γίνονται αποδεκτά. Οπότε ο φορολογούμενος αναλαμβάνει το ρίσκο να του αποστείλουν το φουσκωμένο μπουγιουρντί.
Οι φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο 15 ημερών για να διορθώσουν τα στοιχεία που τους ζητάει το υπουργείο. Τι θα κάνουν βέβαια αν παρέλθει η προθεσμία ενώ βρίσκονται σε διακοπές αποτελεί ένα άλλο ερώτημα. Ατύπως οι εφοριακοί λένε προς όποιον περνάει από την Εφορία με καθυστέρηση πως «δεν έγινε και τίποτα». Η διόρθωση μπορεί να γίνει:
**Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (call center) 801 111 2 277, που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό.
**Μέσω Internet στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-9.gr.
**Απευθείας στην εφορία τους.
* Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζει ότι κρίθηκε αναγκαία η υποβολή εκ νέου του εντύπου Ε9 από τους συγκεκριμένους φορολογούμενους, καθώς κατά την επεξεργασία των δηλώσεων προέκυψαν προβλήματα που «μπλόκαραν» τη διαδικασία εκκαθάρισης και έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου ακινήτων.

pressmme

Read more...

Στο Μαυροβούνιο το συμβούλιο της Σοσιαλιστικής ΔιεθνούςΤη Δευτέρα το πρωί ξεκινούν στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου οι εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα διεξαχθούν υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε το Μαυροβούνιο για να γίνει η συνεδρίαση του Συμβουλίου, προκειμένου να στείλει μήνυμα στήριξης των Βαλκανίων και ιδιαίτερα των δυτικών Βαλκανίων.

Οπως δήλωσε το Σάββατο, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει την πολυτέλεια να κρατά έξω τη Σερβία.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Διεθνούς θα αρχίσει στις 10 το πρωί με ομιλία του κ. Παπανδρέου και ομιλίες του πρωθυπουργού και αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς και του προέδρου του Κοινοβουλίου και αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ράνκο Κριβόκαπιτς.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τέσσερα θέματα με βασικότερο όλων την οικονομική κρίση η οποία, όπως είπε στον κ. Παπανδρέου ο κ. Τάντιτς, έχει αρχίσει να χτυπά την πόρτα της χώρας του, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας «οδικός χάρτης» των Βαλκανίων για την έξοδο για την κρίση.

Το δεύτερο θέμα που θα συζητηθεί, θα αφορά τις κλιματικές αλλαγές ενόψει και της συνεδρίασης του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, όπου θα διατυπωθούν οι τελικές προτάσεις τις οποίες θα υποβάλει η Διεθνής το Δεκέμβριο στην Παγκόσμια Σύνοδο για τις «κλιματικές αλλαγές», που θα γίνει στην Κοπεγχάγη.

Είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία τα δύο αυτά θέματα, «οικονομική κρίση» και «κλιματικές αλλαγές» συζητούνται μαζί, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κείμενο στο οποίο θα γίνεται συγκερασμός των θεμάτων της οικονομικής κρίσης και των κλιματικών αλλαγών.

Επίσης, θα συζητηθούν οι περιφερειακές συγκρούσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται το Ιράν, θέμα για το οποίο ο κ. Παπανδρέου έχει αυτό το διάστημα επαφές τόσο με παράγοντες της χώρας όσο και με παράγοντες της ευρύτερης περιοχής.

Τέταρτο θέμα που θα τεθεί, είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης, ζήτημα το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει σε όλα τα διεθνή φόρα. Ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στην Ευρώπη αλλά κυρίως στην Ελλάδα που αποτελεί μια σημαντική πύλη εισόδου λαθρομεταναστών.


Read more...

Γ.Παπαθανασίου: Μόνιμα τα μέτρα που ελήφθησαν

«Τα μέτρα που λάβαμε δεν είναι προσωρινά, διότι στο ορατό μέλλον δεν προβλέπεται η κατάσταση να βελτιωθεί τόσο πολύ» , είπε πριν από λίγο στον flash 96 ο υπουργος οικονομιας Γιάννης Παπαθανασίου.
Παράλληλα προανήγγειλε νέα μέτρα τον Οκτώβριο, διαρθρωτικού όμως χαρακτήρα, για τον περιορισμό των δαπανών και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο υπουργος απέκλεισε κατηγορηματικά παράταση της έκπτωσης στο τέλος ταξινόμησης.

O κ. Παπαθανασίου, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του ΕΤΑΚ, παρατήρησε όμως ότι έχει γίνει μεγάλο έργο υποδομής.
Ο υπουργός Οικονομίας έστειλε μήνυμα και στους υπουργούς, λέγοντας πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η προσπάθεια είναι κοινή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται απόψε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλογοσκούφη με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την κρίση», με το οποιο ο πρώην υπουργός αφηνει αιχμές για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική . «Εγω ξέρω ότι υπάρχει σχέδιο» είπε στον ΦΛΑΣ ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου θα είναι σήμερα, Δευτέρα και ώρα 18.30, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΙΟΒΕ στην Αίγλη Ζαππείου.


Read more...

3/7/2009: Ο Γιάννης Κότσιρας στην Αλεξανδρούπολη

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009, αρχίζουν οι μεγάλες προγραμματισμένες συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών

στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα με τον Γιάννη Κότσιρα στο γήπεδο "Φώτης Κοσμάς". Θα τον συνοδεύει και η εξαιρετική Ραλλία Χρηστίδου και οι δυο τους, είναι σίγουρο, ότι αποτελούν ένα μοναδικό δίδυμο το οποίο μπορεί να μας εγγυηθεί ένα διαφορετικό και άκρως καλοκαιρινό βράδυ!!! Απολαύστε τους...
Read more...

Νίκη Μπερίσα στην Αλβανία-Εκλέχθηκαν οι Έλληνες Μειονοτικοί


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Σαλί Μπερίσα είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Αλβανία. Όλα τα στοιχεία των exit poll από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων Bobi, Zogby και IPR Marketing που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συγκλίνουν ότι το Δημοκρατικό κόμμα λαμβάνει το 47,5% των ψήφων ενώ, το Σοσιαλιστικό του Έντι Ράμα το 38,8%. Ο πρώην πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα λαμβάνει το 6,5%. Η αποχή ξεπέρασε το 50%. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα...Read more...

Και δεύτερο ένταλμα για Χριστοφοράκοτης Βασιλικής Κόκκαλη

Στην έκδοση και δεύτερου εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος κρατείται στις γερμανικές φυλακές, προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Το ένταλμα αφορά το αδίκημα της απάτης, για σχετικά, με την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας, C4I και αναμένεται να καταστεί ευρωπαϊκό, τις επόμενες ώρες.

Με αυτό τον τρόπο, οι ελληνικές δικαστικές αρχές, προσπαθούν να ενισχύσουν την νομική επιχειρηματολογία τους έναντι των γερμανικών αρχών σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Siemens, είναι σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας ο διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων στην Ελλάδα και φυσικά βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με τις μίζες της Siemens που διερευνάται από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό.

Πάντως, ο Μ. Χριστοφοράκος συνεχίζει να απειλεί από τις γερμανικές φυλακές όπου κρατείται, με αποκαλύψεις – φωτιά, για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών προς κόμματα και Έλληνες αξιωματούχους.

Όπως όλα δείχνουν, η έκδοση ή μη του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα θα κριθεί από το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων που αντιμετωπίζει στην Αθήνα, καθώς λέγεται ότι οι γερμανικές δικαστικές αρχές μπορεί και να τα κρίνει παραγραμμένα.
Read more...

Μαδάει την μαργαρίτα των εκλογών ο κ. ΚαραμανλήςΗμερομηνία λήξεως τον Μάρτιο του 2010 έχει πλέον η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή μετά την δήλωση του ΚΚΕ ότι θα ακολουθήσει την πάγια τακτική του και δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η ΝΔ ούτε βέβαια τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Η δήλωση του ΚΚΕ βάζει τέλος στους ευσεβείς πόθους του κ. Καραμανλή να παρατείνει την θητεία του μέχρι το 2011 όπως διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα από το Μέγαρο Μαξίμου. Το ερώτημα για τον κ. Καραμανλή που μαδάει την μαργαρίτα είναι αν θα αναλάβει πρωτοβουλία να πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο όπως του προτείνουν τα μισά στελέχη του ή θα συρθεί μέχρι τον Μάρτιο όπως του προτείνουν τα υπόλοιπα. Ήδη το κυβερνητικό επιτελείο έχει αρχίσει να διαμορφώνει κλίμα σχετικά με την προεδρική εκλογή κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με τους θεσμούς λόγω της δηλωμένης πρόθεσής του να μην ψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία τον κ. Παπούλια. Τα πράγματα όμως για την Ρηγίλλης δυσκολεύουν μετά την τοποθέτηση του ΚΚΕ. Αν συνεχίσει να κινείται στην ίδια πολιτική γραμμή θα ανοίξει μέτωπο όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με το ΚΚΕ και πιθανόν με τον ΣΥΝ. Θα μείνει μόνη με τον ΛΑΟΣ αναδεικνύοντας τις γενικότερες εκλεκτικές συγγένειες των δύο κομμάτων.

Στελέχη όπως ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος αλλά και ο μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Λούλης προτείνουν στον κ. Καραμανλή να αναλάβει εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων που καταθέτουν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι ότι τον Χειμώνα η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα και θα έχει πρόβλημα να ψηφίσει προυπολογισμό. Επίσης τον Χειμώνα η δεινή οικονομική κατάσταση θα προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές ενώ θα προστεθούν και απρόοπτα (όπως πχ τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα) όπως και εσωκομματικές «ανταρσίες» που θα προσθέσουν πολιτικό κόστος. Στην λογική αυτή κινούνται και πρώην μέλη του οικονομικού επιτελείου που εκτιμούν ότι η δυσκολία να καταρτίσει τον επόμενο προυπολογισμό αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα. Αρκετοί βουλευτές όμως που θέλουν να παρατείνουν την θητεία τους όσο το δυνατόν περισσότερο και στελέχη όπως ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προτιμούν εκλογές τον Μάρτιο με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα παίξει καλά τα χαρτιά της και θα ανακάμψει.

Με τον χρόνο των εκλογών συναρτάται και το άλλο θέμα των αλλαγών σε κυβέρνηση και κόμμα. Αν τελικώς αποφασίσει να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να επισπεύσει τις αλλαγές για να ανασυγκροτήσει το κεντρικό επιτελείο και τον κομματικό μηχανισμό. Όπως λένε και οι βουλευτές του δεν μπορεί να κάνει εκλογές με τον Αντώναρο κυβερνητικό εκπρόσωπο και το κόμμα σε διάλυση. Το σενάριο να μπουν στο κεντρικό επιτελείο οι κ.κ. Μειμαράκης και Σπηλιωτόπουλος με παράλληλη αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και είσοδο στην κυβέρνηση του κ. Λευτέρη Ζαγορίτη εξακολουθεί να είναι το επικρατέστερο. Το τελευταίο διάστημα πάντως υπάρχουν σκιές στις σχέσεις του κ. Μειμαράκη με τον κ. Σουφλιά που εξακολουθεί να έχει βασικό λόγο στις εξελίξεις. Λιγότερο πιθανό είναι να πάει ο κ. Καραμανλής σε γενικότερες αλλαγές και να αλλάξει θέσεις σε βεβαρυμένους υπουργούς όπως η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά με παράλληλη αναβάθμιση του κ. Αντώνη Σαμαρά που είναι από τους λίγους που έχουν θετικό πρόσημο. Πάντως η εβδομάδα που τρέχει είναι η τελευταία που μπορεί να κάνει αλλαγές αφού μετά αρχίζουν τα μπάνια του λαού και η απήχησή τους θα είναι περιορισμένη. Αν ο κ. Καραμανλής επιλέξει ως χρόνο εκλογών τον Μάρτιο τότε είναι πολύ πιθανό να κάνει τις αλλαγές το Σεπτέμβριο πριν την ΔΕΘ όπως είχε διαρρεύσει προ δεκαημέρου από τους συνεργάτες του. Σε αυτή την περίπτωση θα κάνει εκτεταμένο ανασχηματισμό αφού θα είναι η τελευταία του κυβέρνηση.

του Σπύρου Γκουτζάνη
protothema

Read more...

Το πραξικόπημα στην Ονδούρα...

.
Το πραξικόπημα στην Ονδούρα είχε αποτέλεσμα να οριστεί νέος αρχηγός του κράτους ο πρόεδρος του Κογκρέσου Ρομπέρτο Μισελέτι. Νωρίτερα άνδρες του στρατού συνέλαβαν τον αριστερό πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια (φωτογραφία) ο οποίος εν μέσω συνταγματικής κρίσης προσπάθησε να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Ο Σελάγια, που απελάθηκε στην Κόστα Ρίκα, ζήτησε από τους συμπατριώτες του να αντισταθούν ειρηνικά στο πραξικόπημα και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν την αποκατάσταση της κυβέρνησης του.
Ο Σελάγια είχε αποφασίσει να διενεργήσει δημοψήφισμα την Κυριακή, για αναθεώρηση του Συντάγματος που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στις 29 Νοεμβρίου,
παρά την αντίδραση του στρατού, του Κοινοβουλίου και του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη μία τέτοια ψηφοφορία.
Την απομάκρυνση Σελάγια καταδίκασε η...
υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και κάλεσε "όλα τα μέρη της Ονδούρας να σεβαστούν τη συνταγματική τάξη και τον κανόνα δικαίου, να επαναβεβαιώσουν τη δημοκρατική τους κλίση και να δεσμευτούν στην επίλυση των πολιτικών διαφορών ειρηνικά και μέσα από το διάλογο".
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, του οποίου ο Σελάγια ήταν σύμμαχος, έθεσε τα στρατεύματα της χώρας του σε συναγερμό και δήλωσε ότι θα απαντήσει με στρατιωτικά μέσα εάν ο επιτετραμμένος του στην χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής δεχθεί επίθεση ή απαχθεί.
Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στον Οργανισμό Αμερικανικών κρατών κατήγγειλε ότι στρατιώτες "απήγαγαν" τους πρεσβευτές της Βενεζουέλας, της Κούβας και της Νικαράγουας που ήταν διαπιστευμένοι στην Ονδούρα.

press-


Read more...

Σείεται η Βουλή...


Από το http://trelokouneli.blogspot.com/
.
Μετά τη σύλληψη του Χριστοφοράκου η Βουλή άρχισε να τρέμει!!
Image Hosted by ImageShack.us
Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών-- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων29-6-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

kafeneio


Read more...