Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αναμένεται να είναι υποψήφιος Στη «μάχη» για την περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Γιάννης Μανώλης


Στη «μάχη» για την περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Γιάννης Μανώλης
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανώλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Τρίπολη
Με στόχο την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Πελοποννήσου, περιοδεύει και έχει επαφές στους πέντε νομούς της περιφέρειας, ο πρώην βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Γιάννης Μανώλης.
Ο κ. Μανώλης σε δηλώσεις του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, άσκησε κριτική στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη λέγοντας, ότι «υπάρχει ένας περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο και μια λογική οικογενειοκρατίας που με ενοχλεί».
Πρόσθεσε, ότι δεν έχει ακούσει λέξη για την αύξηση των διοδίων, ενώ αναφορικά με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, σημείωσε πως ο περιφερειάρχης πρέπει να είναι κοντά τους και σύμμαχος στα προβλήματά τους και όχι να κάθεται στο γραφείο του.
Ο Γιάννης Μανώλης δήλωσε πως είναι «λαϊκός δεξιός» και τόνισε πως αναζητά νέους ανθρώπους με ικανότητες ώστε να αλλάξει την περιφέρεια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Τι ψάχνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς Δείτε τι θα ελέγχει η Εφορία πριν σας στείλει τον "λογαριασμό"


Δείτε τι θα ελέγχει η Εφορία πριν σας στείλει τον "λογαριασμό"


- Καταγράφονται και διασταυρώνονται με τα εισοδήματα πληρωμές 15.000 ευρώ και άνω, λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ 1.000 ευρώ, ΔΕΗ και κινητά τηλέφωνα- Μέχρι τις 31 Μαρτίου «θα έχει φακελωθεί» κάθε πολίτης

Τα πλήρη στοιχεία για ό,τι εισέπραξαν και ό,τι πλήρωσαν το 2013 μέσω τραπεζών ή σε επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, θέλει να έχει συγκεντρώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση Θεοχάρη το υπουργείο Οικονομικών ζητά αναλυτικά στοιχεία ανά ΑΦΜ για να γίνουν εκτεταμένες διασταυρώσεις και να εντοπιστούν κρυφά εισοδήματα, ακινήτων που έχουν δηλωθεί σαν «κενά» ή κάθε άλλο μελλοντικό έλεγχο της εφορίας κατά τα επόμενα 6 έτη που θα τηρούν τα στοιχεία στο αρχείο της ΓΓΠΣ.

Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ ζητά:
1. Από τις τράπεζες:

-Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε, με τα στοιχεία των δικαιούχων/ συνδικαιούχων, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς.

-Στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι εμφανίζουν συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης και πίστωσης αθροιστικά μεγαλύτερη των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

-Ποσά με υπόλοιπα αρχής και τέλους κάθε χρήσης της αξίας χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.

-Συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας. Μεταξύ άλλων ζητούνται το πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα βάση της ημερομηνίας συναλλαγής από την Τράπεζα, ακόμα και οι επιστροφές (ακυρώσεις) αλλά και η Αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα βάση της ημερομηνίας συναλλαγής από την Τράπεζα.

-Μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό,

-Εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.
protothema.gr

Read more...

Κλείδωσαν οι ημερομηνίες για τις εκλογές - Πότε θα ψηφίσουμε



Πότε θα κληθούμε να ψηφίσουμε σε ευρωεκλογές και πότε τοποθετούνται χρονικά οι δύο γύροι αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
"Κλείδωσαν" και επίσημα με τη χθεσινή ψήφιση της σχετικής ρύθμισης οι ημερομηνίες των διπλών εκλογών του Μαΐου, με τις ευρωεκλογές να διεξάγονται την Κυριακή 25 Μαΐου μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών, ενώ την Κυριακή στις 18 Μαΐου θα γίνει ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών.
Δεν έλειψαν, πάντως, οι οξείς κοινοβουλευτικές κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο την αποσυρθείσα και επανακατατεθείσα ρύθμιση για την απαγόρευση του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε ομογενείς και νόμιμους μετανάστες.
Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής ρύθμισης επικαλούμενος την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική τη δυνατότητα συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και επικαλούμενος και εκείνος την απόφαση του ΣτΕ, ξεκαθάρισε ότι «αν δεν το κάνουμε αυτό, την επομένη των εκλογών που κάποιος πολίτης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα ακυρώσει τη διαδικασία για να πάμε ξανά σε εκλογές αφού φέρουμε τη ρύθμιση αυτή που δεν θέλετε. Ολες οι αποφάσεις είναι σεβαστές, μας αρέσουν δεν μας αρέσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), αναρωτώμενος προς τους κυβερνώντες αν πιστεύουν «ότι θα μαζέψετε ψήφους με το να κόβετε την ψήφο των νόμιμων μεταναστών, αλλάζοντας την Κυριακή των ευρωεκλογών και ότι θα γλιτώσετε. Δεν θα γλιτώσετε όμως», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των ευρωβουλευτών με σταυροδοσία έκανε λόγο για «απόπειρα νόθευσης των εκλογών».
Για τερτίπια και κολπάκια εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρος, ενώ οπισθοδρόμηση χαρακτήρισε τη μη ψήφο των μεταναστών ο Ν. Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ. Υπέρ της διεξαγωγής των ευρωεκλογών την πρώτη Κυριακή τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα τους είναι υπέρ της λίστας και όχι του σταυρού.

Πηγή: Το Έθνος
http://news247.gr/

Read more...

Δραματικές στιγμές στη "Χαλυβουργική". Σε διαθεσιμότητα 200 από τους 250 εργαζόμενους



Συνεχίζεται η κρίση στη "Χαλυβουργική" με στελέχη της επιχείρησης να ανακοινώνουν πρόγραμμα διαθεσιμότητας. Είχαν προηγηθεί απολύσεις και περικοπές
Η "Χαλυβουργική", η ιστορικότερη χαλυβουργία της χώρας, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης στελέχη της επιχείρησης, ενημέρωσαν προσωπικά τους εργαζόμενους ότι από 17 Φλεβάρη μέχρι 30 Μαρτίου, η συντριπτική τους πλειοψηφία (200 από τους 250) θα βγει σε διαθεσιμότητα.
Η εταιρεία θα τους πληρώνει με το 50% του μισθού τους συν ένα μικρό ποσοστό από τον ΟΑΕΔ.
Όπως αναφέρει ο "Ριζοσπάστης", στη "Χαλυβουργική", προηγήθηκαν 120 απολύσεις την άνοιξη του 2013 και σε όσους έμειναν έγιναν περικοπές μισθού.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το μέτρο της διαθεσιμότητας, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει "αδιάφορη".
Απευθύνουν μάλιστα έκκληση στον υπουργό Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του και ζητούν συνάντηση μαζί του.
Η ανακοίνωση της "Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου
''Η Διοίκηση της Χαλυβουργικής Α.Ε. στην Ελευσίνα ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο σύνολο του προσωπικού της παραγωγής (200 άτομα) σε σύνολο 263 εργαζομένων από τις 17/2/2014 έως τις 31/3/2014. Διατηρεί σε απασχόληση μόνο την εμπορία σιδήρου και την φύλαξη των εγκαταστάσεων.
Η εργοδοσία της Χαλυβουργικής, δυστυχώς χρησιμοποιεί και πάλι, όπως και το 2013, ως καύσιμη ύλη την κινητήρια δύναμη της παραγωγής, τους εργαζόμενους χαλυβουργούς, ασκώντας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, πίεση στην Κυβέρνηση για επίλυση του σοβαρού προβλήματος που αφορά το κόστος της ενέργειας.
Για άλλη μια φορά οι εργοδότες Βιομήχανοι επιχειρούν, με λαθεμένες και σπασμωδικές κινήσεις που καταγγέλλουμε, να μετακυλήσουν στους βιομηχανικούς εργάτες τις συνέπειες της κρίσης και την αδιαφορία της άτολμης κυβέρνησης να εφαρμόσει ότι δηλ. νομοθετεί, συγκεκριμένα το Ν.4231/1-11-2013 (σχετικά με τη διακοψιμότητα).
Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια, πριν τρεις μήνες, ψήφισε. Καλούμε τον υπουργό Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του. ΄Εως σήμερα ,αδιαφορεί προκλητικά, παρά τις εκκλήσεις μας για στήριξη της καταρρέουσας Βιομηχανίας της χώρας, της τρίτης μεγαλύτερης εξαγωγικής βιομηχανικής δραστηριότητας. Ζητούμε άμεση συνάντηση για να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.
Να προκαλέσει επίσης ο Υπουργός, εντός των επόμενων ημερών, τριμερή συνάντηση με εργοδότες, εκπροσώπους εργαζομένων, και του ιδίου, για αποτροπή του εφιαλτικού μέτρου της διαθεσιμότητας. Τέλος, καλούμε την Διοίκηση της Χαλυβουργικής να ανακαλέσει άμεσα τις διαθεσιμότητες και στα πλαίσια της έως σήμερα υπεύθυνης στάσης των εργαζομένων, να επικρατήσει η κοινή λογική και ο διάλογος. Δεν είναι δυνατόν τα θύματα και πάλι να είναι οι εργάτες. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για κάθε νόμιμη – αγωνιστική αντίδραση''.
http://news247.gr/

Read more...

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των δημάρχων των μεγαλύτερων δήμων ...


 Στη δημοσίευση των πόθεν έσχες των δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας προχώρησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς».
Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι...
σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης η "ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία"
"Κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα “πόθεν έσχες” των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε Δήμου. Εμείς αναδεικνύουμε και ενισχύουμε την πληροφορία αυτή.
Με ποιο τρόπο; Αναζητώντας, εντοπίζοντας και συγκεντρώνοντας σε μια ιστοσελίδα τα δημοσιευμένα “πόθεν έσχες” εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων* της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).
Ενισχύουμε την πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία. Ενθαρρύνουμε την πληροφόρηση των πολιτών γύρω από την περιουσιακή κατάσταση των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων με τρόπο απλό και άμεσο. 100 δήμοι και πάνω από 700 εν ενεργεία εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περισσότερα από 500 πόθεν έσχες" αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
Δείτε τα πόθεν έσχες ΕΔΩ 

Read more...

Σταύρο Καλαφάτη κατεβάζει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη...



Aνακοινώνει την παραίτηση του, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ...
Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ ανακοινώνει ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος προτίθεται να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονικέων, σύμφωνα με...
το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων...


Tιτλος, από enet.gr

Read more...

ΟΧΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΦΥΛΑΚΩΝ


ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΙ Ο "ΑΞ/ΚΟΣ ΤΩΝ ΚΑΜΠΑΡΕ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!
Σφάζονται στον Κορυδαλλό, από την «συμφωνία» Αθανασίου να ενεργοποιήσει με την Κατεχάκη, τον νόμο που προβλέπει την...
τοποθέτηση και απόστρατων αξιωματικών  της αστυνομίας σε θέσεις διευθυντών φυλακών. Κύκλοι σωφρονιστικών υπαλλήλων που απειλούν με «εξέγερση» λένε στο Fimotro πως δεν θα επιτρέψουν οι φυλακές να γίνουν «τσιφλίκι» και «μαγαζί» αστυνομικών, αρκετοί από τους οποίους ευθύνονται για φούσκωμα δικογραφιών σε βαρυποινίτες που δεν θέλουν να τους δουν ούτε ζωγραφιστούς.  Πάντως τις προυποθέσεις πληρεί και ο απόστρατος Ταξίαρχος που έμεινε στην  ιστορία της ΕΛ.ΑΣ ως ο "Αξιωματικός των Καμπαρέ" στέλεχος της Ασφάλειας Αττικής και θαμώνας κακόφημων νυχτερινών κέντρων, που όταν ήταν εν ενεργεία κατηγορήθηκε από εργαζόμενη πως την πήγε με το ζόρι στην Πάρνηθα με σκοπό να την βιάσει.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1795.html

Read more...

Θα αγοράζουμε ψωμί με το ζύγι...




Αποφασισμένος να εφαρμόσει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη λειτουργία της αγοράς εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κληθείς στη Βουλή να απαντήσει για τις...
αλλαγές που προωθούνται στην πώληση του άρτου. «Ο καταναλωτής δεν θα αγοράζει ψωμί κατ' εκτίμηση αλλά θα αγοράζει ψωμί με το ζύγι» είπε.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, με επίκαιρη ερώτηση του, επισημαίνοντας ότι η μελέτη του ΟΟΣΑ δημιουργεί ζητήματα για την επιβίωση των αρτοποιείων και για την εξίσωση του φρέσκου ψωμιού με το κατεψυγμένο.

«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τον αδύναμο καταναλωτή και είναι ελάχιστη υποχρέωσή μας να γίνει αυτό μέσω τέτοιων παρεμβάσεων. Πρόκειται για κοινωνική πολιτική», είπε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο για το κατεψυγμένο ψωμί δεν τροποποιείται αλλά πλέον ο καταναλωτής δεν θα αγοράζει ψωμί κατ' εκτίμηση αλλά θα αγοράζει ψωμί με το ζύγι και αυτή θα είναι βασική αλλαγή που θα γίνει στη βάση των προτάσεων του ΟΟΣΑ.

«Ο καθένας που διακινεί και πωλεί ψωμί, θα μπορεί να πουλάει με τη δική του εμπορική τακτική. Σε σχέση με το κατεψυγμένο ψωμί, θα ισχύσει η υφιστάμενη νομοθεσία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι θα καταργηθούν αναχρονιστικές διατάξεις, όπως η διάταξη που υποχρεώνει τον αρτοποιό να έχει στην αποθήκη του συγκεκριμένους τόνους αλεύρι.

Είπε επίσης ότι «ενώ μέχρι σήμερα αγοράζαμε ψωμί κατ' εκτίμηση και ο καταναλωτής αγόραζε 400 γραμμάρια ψωμί και 100 γραμμάρια αέρα, πλέον θα αγοράζει το ψωμί με το ζύγι».

Η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Σας ρώτησα εγώ για το ζύγι κύριε υπουργέ; Πρέπει να ντρέπεστε να απαντάτε με αυτόν τον τρόπο στην αξιωματική αντιπολίτευση», σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής, καλώντας τον υπουργό να ξεκαθαρίσει πώς θα διασφαλιστεί η ποιότητα στο ψωμί που αποτελεί βασικό καταναλωτικό προϊόν.

Αμφισβήτησε επίσης την αναγκαιότητα να εκπονήσει τη μελέτη για τη λειτουργία της αγοράς ο ΟΟΣΑ με αμοιβή 900.000 αντί για κάποιον άλλο φορέα στην Ελλάδα. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ και επικαλέστηκε περιπτώσεις άλλων χωρών που συνεργάστηκαν με τον Οργανισμό αυτό για την εκπόνηση αντίστοιχων μελετών.

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ 276 ΝΕΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ...


Στην έκδοση νέου δελτίου τιμών φαρμάκων προχώρησε το υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται για δύο καταλόγους, ...
με τον ένα να περιλαμβάνει τα παλαιά και ήδη κυκλοφορούντα φάρμακα και τον δεύτερο 276 νέα σκευάσματα.

Διαβάστε εδώ τον πίνακα με τις τιμές των παλαιών φαρμάκων
Διαβάστε εδώ τον πίνακα με τις τιμές των 276 νέων φαρμάκων


Σημειώνεται ότι οι τιμές θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Μαρτίου στα φαρμακεία.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/276.html

Read more...

Σκάνδαλο στο Μέγαρο...



Χαρίζουν τουλάχιστον 230 εκατ. ευρώ από παλαιότερα δάνεια...
Στα χειμαζόμενα νοικοκυριά στέλνει τον λογαριασμό εξόφλησης των δανείων, ύψους 230 εκατ. ευρώ, που εγγυήθηκε η κυβέρνηση για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον οποίο τώρα αδυνατεί να πληρώσει.
Η προκλητική αυτή «χορηγία», στο όνομα του...
πολιτισμού, θα στοιχίσει πανάκριβα στους Eλληνες φορολογούμενους και γίνεται με αντάλλαγμα την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου.

Πέρα από τα δάνεια, κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται με κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία του Οργανισμού. Χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μπήκαν οι βάσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης του Μεγάρου.

"Εφημερίδα των Συντακτών"

Read more...

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ


ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές εξέδωσε πριν από λίγο ο συνδυασμός του πρώην βουλευτή και υποψηφίου Δημάρχου Αχαρνών Θανάση Κατσιγιάννη. Αναλυτικά η...
ανακοίνωση :
Το τελευταίο διάστημα ο συνδυασμός  ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ δέχεται βολές απ όλους τους  συνυποψήφιους συνδυασμούς  όσον  αφορά την κάθοδο μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Τους ενημερώνουμε  ότι η ομάδα του συνδυασμού θα κατέλθει κανονικά  και τους καλούμε να συστρατευθούν  μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
Το επόμενο ραντεβού για εμάς θα είναι την δεύτερη Κυριακή προκειμένου να αλλάξει το δημοπολιτικό  σκηνικό του τόπου μας.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4715.html

Read more...

Συνάντηση Βενιζέλου και "58" για το ευρωψηφοδέλτιο...


Με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας των "58" θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα ο Ευ.Βενιζέλος, με θέμα της συνάντησης το ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς", καθώς μετά την ξαφνική απόφαση για...
σταυροδοσία στις Ευρωεκλογές, οι αντιδράσεις στους κόλπους της νέας κεντροαριστερής κίνησης είναι μεγάλες.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μπορεί να αποτελέσει μεγάλο αγκάθι στη συνεργασία, αφού οι «58» θέλουν να κατεβούν στο στίβο νέα πρόσωπα, άφθαρτα και οπωσδήποτε όχι τα γνωστά Πασοκικά στελέχη και λοιποί «επώνυμοι». Το ζήτημα είναι κρίσιμο, γιατί η επιλογή φθαρμένων προσώπων, μπορεί να λειτουργήσει εκλογικά σαν μπούμερανγκ, ενώ και το ΠΑΣΟΚ, με τα δημοσκοπικά ποσοστά που πιάνει, εκτός «Ελιάς» φαίνεται να μην έχει σοβαρές εκλογικές προοπτικές για την Ευρωβουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση, θα επιχειρήσει και τη σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνδιάσκεψης για τις ευρωεκλογές, η οποία θα διεξαχθεί εντός Μαρτίου.

Σε προηγούμενες συνεννοήσεις τέθηκε το αίτημα από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις προς το ΠΑΣΟΚ να μην οριστούν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ανάλογα με τη δύναμη του καθενός, αλλά να τοποθετηθεί ίδιος αριθμός μελών από όλους σε μια συμβολική κίνηση για το εύρος της παράταξης...
voria.gr

Read more...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΙΝΗΤΑ...


Φρένο στη μάστιγα των κλοπών των κινητών τηλεφώνων αναμένεται να βάλει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παροχών που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το τέλος ...
του ερχόμενου μήνα.
Ο ίδιος κανονισμός θα δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να διακόπτουν αυτόματα τις υπηρεσίες που τους παρέχουν οι εταιρείες σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι η χρέωσή τους είναι υψηλότερη από την προκαθορισμένη.
Με τις διατάξεις του νέου κανονισμού, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεώνονται  πλέον να τηρούν λίστες με τους διεθνείς κωδικούς ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity) των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων των συνδρομητών τους. Με τον τρόπο αυτόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να πωληθεί στην εγχώρια «μαύρη αγορά», καθώς δεν θα μπορεί να ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.
Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3921.html

Read more...

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ - ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΕΚΤΑΚΤΟ
Δεν έγινε δεκτή η αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας κας Κλάπα, την οποία και είχε υποβάλει ο Η. Κασιδιάρης για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε όλο το σκεπτικό της απόφασης του... 
Συμβουλίου Εφετών μόνο στο Fimotro.

http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7287.html


Read more...

Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...


Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μια πρόταση την οποία θα έπρεπε να είχαν υιοθετήσει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές όλων των κομμάτων κατέθεσε πριν από λίγο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος. Μιλώντας στον...
Βήμα fm είπε πολύ σωστά ότι "ένας πολιτικός δεν μπορεί να είναι το πρωί ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός υποψήφιος – σε όποιο κόμμα και αν ανήκει – και το βράδυ να καλείται να ψηφίσει με κομματική πειθαρχία στη Βουλή. Αυτό το πράγμα, νομίζω ότι θίγει το πολιτικό σύστημα. Και λύνεται μόνο με έναν τρόπο: ότι αυτοί οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, που κατεβαίνουν στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση, πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές. Δεν μπορούν, κατά την εκτίμησή μου, να αφήνουν την ασφάλεια της θέσης του βουλευτή, το σέβομαι, αλλά πώς μπορεί να πείσει ένας βουλευτής που απαντά στην κομματική πειθαρχία ότι είναι ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός;». Τα είπε όλα ο άνθρωπος. Ακούν οι υποψήφιοι;
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8970.html

Read more...

Το μήνυμα Κουβέλη στο Μαξίμου...


Ένα μήνυμα έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Φώτης Κουβέλης, σε σχέση με τα σενάρια που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να ψάχνει τον τρόπο προκειμένου να ...
διασφαλιστούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι για την τρίτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ να βγουν τα νούμερα και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Το μήνυμα Κουβέλη στο Μαξίμου
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχοντας δει ότι στα σενάρια των προηγούμενων ημερών, «προεξοφλείτο» η θετική ψήφος της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, φαίνεται πως έχει… διαφορετική άποψη. Ερωτηθείς σχετικά, ο Φώτης Κουβέλης εξέπληξε λέγοντας πως δεν έχει τόση σημασία η πολιτική σταθερότητα όση η αλλαγή πολιτικής και διεμήνυσε: «Η εκλογή Προέδρου δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτοτελώς, αλλά σε συνάρτηση με το αν υπάρξει αλλαγή πολιτικών. Διαφορετικά, εκτιμώ ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 ψήφων»...
matrix24.gr

Read more...

"Δεν φοβάμαι τη διαγραφή"...


Δεν κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του ο Α. Τζιτζικώστας...

"Κάναμε έργο στην Κεντρική Μακεδονία και αυτό το έργο επιθυμώ να το συνεχίσω" τόνισε ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην...
πρωινή εκπομπή του Ant1, δηλώνοντας επίσης ότι δεν φοβάται τη διαγραφή.

Αποκάλυψε ότι επικοινώνησε με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον οποίο εξήγησε ότι ήταν λάθος να δεχθεί το χρίσμα.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να διχάσουμε τον κόσμο της κεντροδεξιάς παράταξης» τόνισε, απορρίπτοντας τον όρο αντάρτης. «Δεν μπορεί κανένας εν ενεργεία περιφερειάρχης που επιθυμεί να κριθεί από τους πολίτες να χαρακτηρίζεται αντάρτης» εξήγησε.

Ο κ. Τζιτζικώστας επιβεβαίωσε ότι του έγινε πρόταση να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης. «Δεν πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι έχουμε τυχοδιωκτικές τάσεις. Μας λείπει ένα πρόσωπο εδώ, μας λείπει ένα πρόσωπο εκεί» τόνισε χαρακτηριστικά...
newsbeast.gr

Read more...

«Μάχες» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε Μάλαγα και ΣΕΦ


«Μάχες» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε Μάλαγα και ΣΕΦ
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Επιστροφή στο Top 16 της Ευρωλίγκας, μετά τη διακοπή για τη διεξαγωγή των Εθνικών Κυπέλλων, με τις ελληνικές ομάδες να παίζουν, σήμερα, Πέμπτη, κρίσιμα για τη συνέχεια ματς. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του Ε’ Ομίλου μαζί με την Αρμάνι Μιλάνο, θέλουν το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει στις υψηλές θέσεις της κατάταξης και σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δοκιμάζονται στο «Μάρτιν Καρπένα» απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα (13/02, 21.45, Δ.Τ) και το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζει στο ΣΕΦ κόντρα στην Εφές Αναντόλου του Βαγγέλη Αγγέλου (13/02, 20.00, Novaspots 3). Αμφότερα τα ματς θα έχετε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσετε μέσα από το live του Onsports.

Ο Τζέιμ Γκιστ θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, η οποία ισοβαθμεί με την Εφές Αναντόλου με 2-3. Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από τράβηγμα στους προσαγωγούς, το οποίο του στέρησε τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Άρη, αλλά ακολούθησε κανονικά την αποστολή. Από τους Ισπανούς δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Ερλ Κάλογουεϊ.

Στο φαληρικό στάδιο, εκτός του Αγγέλου, θα επιστρέψουν ακόμα δύο γνώριμοι του Ολυμπιακού από τη θητεία τους στην ομάδα, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Τζαμόν Γκόρντον. Οι Πειραιώτες προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες και σίγουρα δεν θα ήθελαν να δουν το σερί τους να σταματά από την τουρκική ομάδα, η οποία έχει αφυπνιστεί τον τελευταίο καιρό.

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Γιώργος Πρίντεζης, παρά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού 13/02, 20:00 (Novasports 3)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα, 13/02, 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός 13/02, 21:45 (ΔΤ)
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο, 14/02, 21:45

Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου
(σε 5 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 5-0
Παναθηναϊκός 3-2
Αρμάνι Μιλάνο 3-2
Ολυμπιακός 3-2
Ουνικάχα Μάλαγα 2-3
Εφές Αναντολού 2-3
Λαμποράλ Κούτσα 1-4
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 1-4

ΣΤ’ όμιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ρεάλ Μαδρίτης 13/02, 18:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παρτίζαν 13/02, 19:45
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου 13/02, 21:05
Γαλατασαράι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14/02, 20:30

Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου
(σε 5 αγώνες)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-1
Ρεάλ Μαδρίτης 4-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-2
Γαλατασαράι 2-3
Μπάγερν Μονάχου 2-3
Παρτίζαν 1-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε 1.382.062 οι άνεργοι Νέο ρεκόρ ανεργίας τον Νοέμβριο, εκτόξευση στο 28%


Νέο ρεκόρ ανεργίας τον Νοέμβριο, εκτόξευση στο 28%
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2013, με τις προοπτικές να παραμένουν δυσοίωνες και για το α΄τρίμηνο φέτος, σκιάζοντας την εικόνα του πρωτογενούς πλεονάσματος και της επιστροφής σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 28%, από το 27,7% του Οκτωβρίου και έναντι 26,3% το Νοέμβριο 2012, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Με τις απολύσεις και τα λουκέτα στην αγορά να συνεχίζονται ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται πλέον σε 1.382.062 άτομα, ενώ στον καιάδα της ανεργίας ετοιμάζεται να «συνεισφέρει» και το Δημόσιο. Απελπιστική η κατάσταση στους νέους με την ανεργία να τερματίζει στο 61,4%.
Από τα τέλη του 2008 η ανεργία στη χώρα έχει υπερτριπλασιαστεί, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και περισσότερες έχουν προχωρήσει σε απολύσεις κατά την διάρκεια της εξαετούς ύφεσης. Το ποσοστό παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην ευρωζώνη, όπου διατηρήθηκε στο ιστορικό υψηλό του 12,1% τον Νοέμβριο.
Οι πιέσεις αναμένονται να συνεχιστούν και στο α' τρίμηνο του 2014, σημειώνει στο Reuters ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος στην Εθνική Τράπεζα. «Η αντίδραση της αγοράς εργασίας στις θετικές εξελίξεις άλλων βασικών δεικτών της οικονομικής δραστηριότητας, χαρακτηρίζεται από σημαντική υστέρηση [...] Σε συνδυασμό με την εντατική αναδιάρθρωση που συνεχίζεται σε βασικούς τομείς της οικονομίας αναμένεται να διατηρήσουν τις πιέσεις τουλάχιστον στο πρώτο τρίμηνο του 2014» σχολίασε.
Τα στοιχεία αναλυτικά
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.550.679 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.382.062 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.376.643 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 112.752 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (μείωση 3,1%) και κατά 35.726 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (μείωση 1,0%).
Οι άνεργοι μέσα σε ένα μόλις χρόνο, από το Νοέμβριο του 2012, αυξήθηκαν κατά 78.041 άτομα (αύξηση 6%) και κατά 5.698 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,4%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 36.448 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 1,1%) και κατά 6.331 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,2%).
Ηλικιακά, στους νέους 15-24 ετών η ανεργία ανήλθε σε 61,4%, με τις επόμενες δύο θέσεις να καταλαμβάνουν οι ηλικίες 25-34 ετών (38,4%) και 35-44 ετών (24,6%). Ακολουθούν, οι ηλικίες 45-54 ετών (21%), 55-64 ετών (16,3%) και 65-74 ετών (10%).
Εκτός από τους νέους και οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν «μεγάλο θύμα» της ανεργίας. το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες το Νοέμβριο του 2013 ανήλθε σε 32,2%, έναντι 24,9% που ήταν το ποσοστό στους άνδρες.

Τις πρώτες θέσεις στον «μαύρο κατάλογο» καταλαμβάνουν οι περιοχές: Μακεδονία- Θράκη (29,7%), η Αττική (28,9%), η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,8%), η Κρήτη (27,5%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,9%), Αιγαίου (26,1%) και η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (25%).
Α.Τ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες «Καθαρά» τα όπλα από τη γιάφκα στου Γκύζη


«Καθαρά» τα όπλα από τη γιάφκα στου Γκύζη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα στου Γκύζη είναι «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ, μετά τις βαλλιστικές εξετάσεις στα Εργαστήρια Εγκληματολογικών Ερευνών.

Να θυμίσουμε ότι στις 10 Φεβρουαρίου είχαν συλληφθεί τέσσερις άνδρες κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών.  

Κατά τη διάρκεια ερευνών, στο διαμέρισμα - γιάφκα στην οδό Γενναδίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 3 γεμιστήρες Kalashnikov, πιστόλι tangfolio 7.65 mm, πιστόλι browning 7.65 mm, πιστόλι cz,σιγαστήρας, υποπολυβόλο scorpion, υποπολυβόλο mini uzi 9mm para, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, 2 χειροβομβίδες F1 πλήρεις, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C, φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης, 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων Ακαρπες οι συναντήσεις Στουρνάρα με αγρότες


Ακαρπες οι συναντήσεις Στουρνάρα με αγρότες
  (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Άκαρπες απέβησαν και οι δύο συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπείες αγροτών, οι οποίοι σχεδιάζουν την κλίμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Αρχικώς, ο κ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία και θα προτείνει προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.
Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.
Στην συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία επίσης απέβη άκαρπη.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε ότι ο υπουργός δεν έκανε δεκτό κανένα από τα αιτήματά τους, τα οποία αφορούν τη φορολογία, τα χρέη των αγροτών και τη μείωση του κόστους παραγωγής, και ανέφερε ότι αύριο το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά η καθιέρωση των λογιστικών βιβλίων να ισχύει για αγρότες με ετήσιο τζίρο 40.000 ευρώ και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, θεσμοθέτηση αφορολόγητου πετρελαίου, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Επίσης, ο κ. Μπούτας κατήγγειλε ότι «γίνεται ύπουλη προσπάθεια από παλιά θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, να θολώσουν τα αιτήματα των αγροτών με μπλόκα- μαϊμού».
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες αγρότες ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στην πρόσκληση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας και συμμετέχουν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας, έχοντας αποκλείσει, πεζή, την Εθνική Οδό. Μεταξύ των αγροτών επικρατεί απογοήτευση, καθώς ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση των εκπροσώπων τους στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απέβη άκαρπη και, όπως είπαν χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα είναι «μηδέν σε όλα».
Η απάντηση, ανέφεραν, θα δοθεί από το σημερινό συλλαλητήριο, με το συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού επί δύο ώρες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Για τα θαλασσοδάνεια της Proton Λαυρεντιάδης: Εγγύηση-μαμούθ 100 εκατ. ευρώ προτείνει ο εισαγγελέας


Λαυρεντιάδης: Εγγύηση-μαμούθ 100 εκατ. ευρώ προτείνει ο εισαγγελέας

Αθήνα
Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank με εγγύηση-μαμούθ ύψους 100 εκατ. ευρώ εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος ζητά την παραπομπή του επιχειρηματία για τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ, προτείνει την αποφυλάκισή του με την εγγύηση των 100 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση τα χρήματα αυτά να μην προέρχονται από δεσμευμένους λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Ο κ. Καψιμάλης εισηγείται, ακόμα, την αποφυλάκιση με εγγύηση 200.000 ευρώ για τον καθένα από τα τρία πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Proton Bank πρόκειται για τους Αντ. Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολίντζα και Δημήτρη Σαρμαντή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Αθανάσογλου μπορεί να αποδεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου 300.000 ευρώ από δεσμευμένο λογαριασμό του, προκειμένου να εξοφλήσει ισόποσους φόρους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Με την πρότασή του ο εισαγγελέας εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του εφετείου την παραπομπή των περισσότερων από τους 48 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στην υπόθεση αυτή.

 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...