Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Επιβεβαίωση newsbomb για την εταιρεία που θα συγκεντρώσει τα 50 δισ.!

Όπως πρώτο αποκάλυψε το newsbomb.gr και ο Κώστας Χαρδαβέλλας και δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέθεσε το θηριώδες έργο του σχεδιασμού, της παρακολούθησης, του συντονισμού και εν τέλει των αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας στην άπειρη και νεοσύστατη εταιρεία CC&C Advisors Ltd, με έδρα το Λονδίνο και μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα!

Όπως από 23 Μαρτίου επισήμανε ο Κώστας Χαρδαβέλλας: "Να σημειωθεί ότι η ανάθεση αυτής της τεράστιας σύμβασης έγινε χωρίς διαγωνισμό στην αγγλική εταιρεία και δεν υπάρχει πουθενά στον διαδικτυακό τόπο της Κυβέρνησης ούτε το σχέδιο σύμβασης με τους Άγγλους, ούτε και η εξήγηση γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία του Λονδίνου. Έχει σημασία επίσης ότι αυτή η εταιρεία που αναλαμβάνει το μεγάλο πρόγραμμα της πώλησης του ελληνικού πλούτου για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ. συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και μέχρι τώρα δεν έχει να παρουσιάσει σχετικό έργο".

Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο μόλις 31 ετών κ. Christopher J. Uregian, η επαγγελματική απειρία του οποίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον νόμο 3049 περί αποκρατικοποιήσεων εταιρειών του Δημοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως "οι σύμβουλοι πρέπει να έχουν κύρος και εμπειρία στα αντίστοιχα θέματα και ειδικότερα σε αποκρατικοποιήσεις".

Το θέμα έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις, εξ ου και η προς τούτο σύσκεψη του υπουργού με στενούς συνεργάτες του την Τετάρτη, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να ξεφουσκώσει το θέμα.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Αρμένιος

Ο Chris Uregian η Χρήστος Γιουρετζιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κηφισιά. Γόνος αρμένικης οικογένειας, γιος πολιτικού μηχανικού, αποφοίτησε από το αγγλόγωνο σχολείο Campion και ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία σε σημαντικά πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Αμερικής.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ως βοηθός του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

Επίσης έχει εργαστεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα.


Read more...

Η Σύνοδος πέρασε, τα μέτρα (μας) τα (ξανα)παίρνουν

Μακρύ “Χέρι” για 16 δισ. έως το 2015

http://img.protothema.gr/ADC25A550AD6A4E41B61FF71B0777AFB.jpg
Νέες θυσίες, ύψους 16 δισ. ευρώ, σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος λιτότητας 2012-2015. Μόνο και μόνο για φέτος αναζητεί πάνω από 2 δισ. για να καλύψει τις αστοχίες του προϋπολογισμού.
Ήτοι, για να μπει χρήμα στα άδεια κρατικά ταμεία…

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά άγριο φοροκυνηγητό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και σε όσους δεν έχουν κάνει περαίωση. Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια ακόμα και για το επίδομα ανεργίας, ώστε να το χάνει όποιος προ διετίας είχε υψηλά εισοδήματα (60.000-70.000 το χρόνο) ή η γυναίκα του εργάζεται ή έχει δεύτερο σπίτι (ως τεκμήριο), για να εξοικονομήσει το κράτος περί τα 2 δισ. ευρώ.
Επιπλέον επιταχύνεται το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ έρχεται και νέο "κούρεμα" στις κρατικές δαπάνες για ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία. Εξαιρετικά πιθανό φαντάζει να γίνει πιο αυστηρός και ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.

Συνολικά για εφέτος, έχουν ήδη προγραμματιστεί μέτρα 14,3 δισ. ευρώ και απομένουν να προσδιοριστούν τα επιπλέον 1,74 δισ. που ζητά η τρόικα, λόγω των αστοχιών στον προϋπολογισμό. Και τελικά, για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 5 δισ. φέτος (2,5% του ΑΕΠ) θα χρειαστούν συνολικά μέτρα 16 δισ. ευρώ.
Μεγάλο μαχαίρι θα μπει σε φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Μάλιστα στο "Μνημόνιο 4" γίνεται αναφορά για μείωση φοροαπαλλαγών που κοστίζουν στο Δημόσιο πάνω από 6 δισ. ευρώ. Στο στόχαστρο μπαίνουν καθώς 980 φοροαπαλλαγές που θα χορηγούνται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Δαπάνες όπως ιατρικά έξοδα, ενοίκια και στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, φροντιστήρια κλπ θα ισχύουν μόνο για όσους δηλώνουν εισοδήματα πολύ χαμηλά.

Στα σχέδια παραμένει και η αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, ώστε περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες να φορολογούνται με 23%.

Κοινωνικές ενισχύσεις θα δίδονται μόνο σε όσους δηλώνουν πως ζουν με λιγότερα από 7.000 ή 8.000 ευρώ το χρόνο.
Με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από τα 17 δισ. ευρώ (που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις αρχές του 2012) στα 2,6 δισ. στο τέλος του 2015. Θα απαιτηθεί δηλαδή μια προσαρμογή της τάξης των 14,5 δις ευρώ ή 6,4% του ΑΕΠ.
Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστούν νέες παρεμβάσεις με συνολικά μέτρα ύψους 22 δις ευρώ ή 9,5% του ΑΕΠ. Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής είναι εμπροσθοβαρές, δηλαδή τα πιο πολλά μέτρα σε αξία πρέπει να βρεθούν το 2012. Πρέπει να εξοικονομηθούν 7 δισ. ευρώ με αντίστοιχα μέτρα, ενώ το 2013 αναζητούνται 4 δισ. ευρώ, το 2014, θα πρέπει να βρεθούν και πάλι 7 δισ. και άλλα 4 δισ. ευρώ για μέσα στο 2015.
Αν και τα επιμέρους μέτρα της περιόδου 2012-2015 βρίσκονται ακόμα σε στάδιο διαβούλευσης η βασική κατεύθυνση που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι ότι το 1/3 (περί τα 7 δισ. ευρώ) θα προέλθει από αύξηση των εσόδων και τα υπόλοιπα 2/3 (άλλα 15 δισ. ευρώ) από περικοπές δαπανών με επίκεντρο τους μισθούς και τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (επιδόματα και συντάξεις).

Read more...

Βομβαρδίζει την Μισράτα ο Καντάφι

Ανακατέλαβαν Μπρέγκα και Ατζνταμπίγια οι εξεγερμένοι


http://img.protothema.gr/D49C72EAB5D34E9C41F0A370C751F88D.jpg

Οι πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις δεν φαίνεται να αποδυναμώνονται με μεγάλη ευκολία και επιτίθενται στην πόλη Μισράτα από τα δυτικά και τα ανατολικά, ενώ τάνκς κινούνται από τις παράκτιες οδούς προς την πόλη.

"Οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στην Μισράτα από την δυτική και την ανατολική πλευρά. Γίνεται ισχυρός βομβαρδισμός", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο εξεγερμένος που ονομάζεται Σααντούν.

"Από τα ανατολικά, βομβαρδίζουν με όλμους και πυροβολικό το λιμάνι και τις περιοχές γύρω από αυτό. Υπάρχει η κύρια δεξαμενή καυσίμων στο λιμάνι η οποία τροφοδοτεί το κεντρικό τμήμα της πόλης και (υπάρχουν) επίσης, χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως Αιγύπτιοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εργασίες τους και μένουν στο λιμάνι ελπίζοντας για διάσωση", τόνισε.

Οι εξεγερμένοι ωστόσο συνεχίζουν την προέλασή τους ανακαταλαμβάνοντας την στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζνταμπίγια και την Μπρέγκα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Τρίπολης επιβεβαίωσε ότι «οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη Ατζνταμπίγια έπειτα από αεροπορική επίθεση των δυτικών συμμαχικών δυνάμεων».

«Αυτοί (οι δυτικές δυνάμεις) αναμείχθηκαν πάρα πολύ, επομένως οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ατζνταμπίγια σήμερα το πρωί», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ σε δημοσιογράφους.

Κατηγόρησε δε τις δυτικές συμμαχικές δυνάμεις ότι βοηθούν ευθέως τους αντικαθεστωτικούς που αγωνίζονται κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Παράλληλα και εκπρόσωπος της λιβυκής εξέγερσης στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περάσει τώρα στην άμυνα, καθώς καταδιώκονται από τους εξεγερμένους.

«Η Ατζνταμπίγια τελεί 100% υπό τον έλεγχο των δυνάμεών μας και καταδιώκουμε τις δυνάμεις του Καντάφι στο δρόμο προς τη Μπρέγκα, 75 χιλιόμετρα προς τα δυτικά», σημείωσε ο εκπρόσωπος Σαμσιντίν Αμπντουλμολάχ.

Στην Ατζμπαμπίγια, η οποία αποτέλεσε την Παρασκευή, στόχο αεροπορικών βομβαρδισμών, είχαν αναπτυχθεί από την περασμένη εβδομάδα στρατιώτες πιστοί στο συνταγματάρχη Καντάφι, μετά την εισβολή τους εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών που μέχρι τότε είχαν τον έλεγχο της πόλης.


Οι λίβυοι εξεγερμένοι συνεχίζουν την προέλαση τους προς τα δυτικά και ανακατέλαβαν και την πόλη Μπρέγκα, ενώ μια δημοσιογράφος που ταξιδεύει μαζί τους επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες τους βρίσκονται στο κέντρο αυτής της πόλης που βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Αζνταμπίγια (ανατολικά).

Ερωτηθείς τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εξεγερμένος που βρίσκεται στον τομέα αυτό, ο Αμπντελσαλάμ αλ Μααντάνι, δήλωσε ότι η πόλη έχει ανακαταληφθεί: "Βρισκόμαστε στο κέντρο της Μπρέγκα", τόνισε.

Βομβαρδισμοί στα περίχωρα της Μιζουράτα

Παράλληλα, εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε ότι δυτικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εναντίον διαφόρων στόχων των κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης Μιζουράτα την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, την ώρα που οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδιζαν την πόλη.

«Τα συμμαχικά αεροσκάφη πετούν στον ουρανό πάνω από τη Μιζουράτα και έχουν βομβαρδίσει θέσεις των δυνάμεων (του Καντάφι) στα περίχωρα», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο Αμπντελμπάσετ και πρόσθεσε: Ο βομβαρδισμός της Μιζουράτα έχει τώρα χαλαρώσει. Νωρίτερα υπήρχε σφοδρός βομβαρδισμός. Γνωρίζουμε ότι τα συμμαχικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει διάφορες επιδρομές και έχουν βομβαρδίσει διάφορες θέσεις στα περίχωρα. Γνωρίζουμε ότι βομβάρδισαν αποθήκη πυρομαχικών μέσα σε αεροπορική βάση (νότια της πόλης)».
Read more...

Πρωτοφανής διαδήλωση στο Λονδίνο κατά των περικοπών

Επεισόδια με κουκουλοφόρους

Ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με μπογιές κατά αστυνομικών
Ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με μπογιές κατά αστυνομικών (Φωτογραφία: Reuters )
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι διαδηλωτές συνέρρευσαν στο Λονδίνο από όλη τη χώρα με πανώ, σφυρίχτρες και μπαλόνια. Εκτεταμένα επεισόδια από ομάδες που αποσπάστηκαν από τον κορμό της πορείας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο αρχηγός των Εργατικών Έντι Μίλιμπαντ.

Σύμφωνα με το BBC, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι έχουν κινητοποιηθεί 250.000 άτομα σε αυτό που η συνομοσπονδία βρετανικών συνδικάτων αποκαλεί τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων. Παρόμοιες διαδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί το 2003 κατά του πολέμου στο Ιράκ. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν κάνει εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών.

Επεισόδια

Σύμφωνα με την Μητροπολιτκή Αστυνομία του Λονδίνου, ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιές και αυτοσχέδια εκρηκτικά με λάμπες κατά κτιρίων, όπου στεγάζονται επιχειρήσεις και κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία άλλη ομάδα, αποτελούμενη από άτομα με μαύρες κουκούλες πέταξε μπογιές σε καταστήματα και τράπεζες στην Όξφορντ Στρητ και στη Νιου Μποντ Στρητ.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από μια μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών και τα επεισόδια περιγράφονται από την αστυνομία ως μεμονωμένα.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 80 εκατ. λιρών στον δημόσιο τομέα, σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο το έλλειμμα της χώρας.

Η συνομοσπονδία των σωματείων εκφράζει φόβους ότι οι περικοπές απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας και πιέζει την κυβέρνηση να επιβάλλει φόρους στις τράπεζες και να κλείσει νομικά «παραθυράκια» που επιτρέπουν σε ορισμένες εταιρείες να πληρώνουν μικρότερους φόρους.

Η συνομοσπονδία των βρετανικών σωματείων έχει απευθύνει έκκληση για μια ειρηνική διαδήλωση και έχει καλέσει τους συγκεντρωμένους να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη πορεία. Ωστόσο, στους δρόμους έκαναν εμφάνιση φυλλάδια, που καλούν τους διαδηλωτές να μην ακολουθήσουν την επίσημη διαδρομή και να παραμείνουν στο κέντρο του Λονδίνου μετά το πέρας της διαδήλωσης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Oι τράπεζες οφείλουν να ασκήσουν καλύτερα τον αναπτυξιακό τους ρόλο, λέει η Λ.Κατσέλη

«Ψήφο» σε ισχυρή Εθνική

Η υπουργός Εργασίας βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα
Η υπουργός Εργασίας βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Οι τράπεζες πρέπει να ασκήσουν καλύτερα τον αναπτυξιακό τους ρόλο, τονίζει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, υπογραμμίζοντας με ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να εντείνει την εποπτεία έναντι των τραπεζών.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, η υπουργός αναφέρεται στο θέμα των τραπεζικών εξελίξεων, εκτιμώντας ότι μια «μεγάλη Εθνική Τράπεζα πράγματι θα μπορούσε να έχει τον ρόλο που πρέπει, έτσι ώστε να ενισχυθεί η οικονομία».

Στην ίδια συνέντευξη η υπουργός απορρίπτει τις επικρίσεις ότι περιοδεύει στην Ελλάδα για να οργανώσει δίκτυο υποστηρικτών, λέγοντας ότι « η πολιτική δεν ασκείται στα χαρτιά, ασκείται στην πράξη».

Υπογραμμίζει πως «δεν έχει ατζέντα δελφίνου» και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας πολύ ικανός σοβαρός και αποτελεσματικός ηγέτης και έχει μπροστά του μέλλον προσφοράς στον τόπο».

Απορρίπτει και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, λέγοντας ότι «μια πολιτική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με όρους συγκατοίκησης».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πρόταση για Εξεταστική στην υπόθεση των υποβρυχίων καταθέτει η ΝΔ

Καταγγέλλει την κυβερνητική αδράνεια

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι «ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή».

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι «πρόκειται για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Κλήσεις σε 37 πρόσωπα

Κλήσεις σε τριάντα επτά πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελεία Πρωτοδικών για την υπόθεση των προμηθειών για τα υποβρύχια τύπου 214, του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι κλήσεις θα αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τα πρόσωπα που καλούνται να λογοδοτήσουν προέκυψαν ως εμπλεκόμενα από τα στοιχεία της Εισαγγελείας και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στο Οικονομικό Τμήμα πριν από λίγες ημέρες.

Οι 37 που καλούνται ως ύποπτοι είναι κυρίως πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Αμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών που είχαν συσταθεί για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και ιδιώτες.

Και οι 37 που θα κληθούν να λογοδοτήσουν φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από το 1998 -όταν αποφασίστηκε η προμήθεια των υποβρυχίων με απευθείας ανάθεση στις γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal και τα ναυπηγεία Σκαραμάγκα- έως και το 2002 που έγιναν τροποποιήσεις των αρχικών συμβάσεων για αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται και για το διάστημα μετά το 2002, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής για τα υποβρύχια αφήνει η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση κατά ΝΔ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Εν μέσω σφοδρών πυρών κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί για υποκρισία, καθώς «παραβιάζει ανοικτές θύρες», η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, λέγοντας ότι «προωθεί την πλήρη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών πολιτικών ή μη προσώπων σε όλα τα επίπεδα».

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλώτη, με την οποία απαντά σε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχέλακη, τονίζεται ότι «μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία, χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε 'παρότρυνση' από τη ΝΔ».

Κατηγορεί τη ΝΔ για εντυπωσιοθηρία καταλογίζοντάς της προσπάθεια «να απενοχοποιηθεί από τη χρόνια συμπεριφορά της, δηλαδή από το να δημιουργεί και να αποκρύπτει σκάνδαλα που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα».

«Εμείς προχωράμε θεσμικά σε άμεση διερεύνηση για όλους και με κάθε μέσο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή.

Και καταλήγει: «Εξάλλου η ΝΔ έχει αποδείξει πολλές φορές το πώς εννοεί τη διερεύνηση ευθυνών, ευτελίζοντας θεσμούς και κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να παραγραφούν οι ευθύνες υπουργών της, αποχωρώντας πρωτοφανώς και συστηματικά από τη Βουλή, την οποία μάλιστα δεν δίστασαν να κλείσουν εσπευσμένα για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Τώρα η ΝΔ έχει το θράσος να εγκαλεί, δήθεν, την Κυβέρνηση, για μια υπόθεση η δικογραφία της οποίας, δεν έχει καν σταλεί ακόμα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για να διαβιβασθεί στη Βουλή».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Διαδηλώσεις-μαμούθ και επεισόδια στο Λονδίνο...



Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο Λονδίνο, συμμετέχοντας τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών με αφορμή τις περικοπές που ανακοινώθηκαν στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το BBC, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι έχουν κινητοποιηθεί 250.000 άτομα σε αυτό που η συνομοσπονδία βρετανικών συνδικάτων αποκαλεί τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν κάνει εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές στον δημόσιο τομέα, σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο το έλλειμμα της χώρας.

Η συνομοσπονδία των σωματείων εκφράζει φόβους ότι οι περικοπές απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας και πιέζει την κυβέρνηση να επιβάλλει φόρους στις τράπεζες και να κλείσει νομικά «παραθυράκια» που επιτρέπουν σε ορισμένες εταιρείες να πληρώνουν μικρότερους φόρους.

Η συνομοσπονδία των βρετανικών σωματείων έχει απευθύνει έκκληση για μια ειρηνική διαδήλωση και έχει καλέσει τους συγκεντρωμένους να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη πορεία. Ωστόσο, στους δρόμους έκαναν εμφάνιση φυλλάδια, που καλούν τους διαδηλωτές να μην ακολουθήσουν την επίσημη διαδρομή και να παραμείνουν στο κέντρο του Λονδίνου μετά το πέρας της διαδήλωσης.

Επεισόδια

Σύμφωνα με την Μητροπολιτκή Αστυνομία του Λονδίνου, ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιές και αυτοσχέδια εκρηκτικά με λάμπες κατά κτιρίων, όπου στεγάζονται επιχειρήσεις και κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία άλλη ομάδα, αποτελούμενη από άτομα με μαύρες κουκούλες πέταξε μπογιές σε καταστήματα και τράπεζες στην Όξφορντ Στρητ και στη Νιου Μποντ Στρητ.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων διασπάστηκε από μια μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών και τα επεισόδια καταγράφονται ως μεμονωμένα.
NEA


Read more...

Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο



Έκτακτα μέτρα-σοκ για εξοικονόμηση άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα για να διασώσει από βέβαιο εκτροχιασμό τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011...Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται ακόμη και μέτρα που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς η Τρόικα ασκεί ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση για περικοπές θέσεων εργασίας, ακόμη και μέσω απολύσεων.

Όπως αναφέρεται στο κύριο θέμα του σημερινού «Τύπου της Κυριακής» σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, είναι πολύ πιθανό, από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο κανόνας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» να τροποποιηθεί και να γίνει «1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρήσεις», με περαιτέρω περιορισμό των προσλήψεων και αύξηση των απολύσεων συμβασιούχων.

Στο πλαίσιο αυτό θα είναι απίθανη πλέον η απορρόφηση των εργαζομένων που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, οπότε η λύση των απολύσεων μονίμων υπαλλήλων θα είναι αναπόφευκτη.
Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι θα καταργηθούν και τα υπολείμματα του 13ου και του 14ου μισθού για 700.000 δημόσιους υπαλλήλους, ενώ προ των πυλών βρίσκονται πρόσθετες φοροεπιδρομές και δυσβάσταχτα χαράτσια για τα νοικοκυριά
newsbeast.gr


Read more...

"40ωρο στο Δημόσιο - Ανοικτά και τα απογεύματα", προαναγγέλει ο Γιάννης Ραγκούσης



Tη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εισαγωγή του 40ωρου στο Δημόσιο υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Το νέο ωράριο ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις, ενώ, όπως σημειώνει, ο κ. Ραγκούσης θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις απογευματινές ώρες».
Τονίζει ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ (16 δισ. έναντι 22 δισ. το 2009), δηλαδή, όπως εξηγεί, μείωση κατά 30%. Για το ενιαίο μισθολόγιο δηλώνει πως στόχο έχει «την αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».
Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει ότι εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο «για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊστάμενων».
thebest.gr


Read more...

Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής...



Σε ισχύ τίθεται η θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής σε όλες της χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, μια ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών.
Τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα...


πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).



Read more...

Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς...



Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα.
Είναι δικαστικό πρόβλημα.
Όταν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας, δεν πηγαίνει στην πολεοδομία, για να του το λύσουν. Πηγαίνει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι "κατά τω νόμω και τη επιστήμη" κατάλληλες υποδομές για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα πρέπει και οι...
Έλληνες ν' αναζητήσουν τη λύση του προβλήματός τους στους "αρμοδίους" και όχι στους άσχετους. Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής. Θα ήταν τέτοιο, αν το χρέος ήταν πραγματικό και όχι προϊόν απάτης. Θα ήταν τέτοιο, αν ίσχυε η παγκάλεια ρήση τού …"μαζί τα φάγαμε". Όμως, επειδή αυτό είναι προφανές ότι δεν συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα δικαιοσύνης και άρα ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της δικαιοσύνης.

Σήμερα οι πονηροί, οι οποίοι τα κονόμησαν από τη...διαφθορά έχουν βάλει τους Έλληνες στη λογική της οικονομίας και των μεθόδων επίλυσης των δικών της προβλημάτων, προκειμένου να τους παρασύρουν μακριά από την πραγματική και ευνοϊκή γι' αυτούς λύση. Έχουν βάλει τους πάντες να σκέφτονται σαν λύσεις την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων, την επιστροφή στη δραχμή και άλλα τέτοια οικονομικά "φάρμακα". Όλα αυτά είναι λάθος. Γιατί; Γιατί ξεκινούν από λανθασμένη "εκκίνηση". Όλα αυτά ισχύουν μόνον εάν και εφόσον το χρέος είναι πραγματικό …Μόνον εάν το χρέος είναι νόμιμο και ως εκ τούτου επιβαρύνει τον δανειολήπτη. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι το ελληνικό χρέος νόμιμο; Πώς λοιπόν, όταν αμφισβητείται η νομιμότητα ενός χρέους, το οποίο προέκυψε εξαιτίας της διαφθοράς των πολιτικών, μπορεί να επιλυθεί από πολιτικούς;

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot


Read more...

Χίλαρι: "Είμαι περήφανη που η Ελλάδα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ"



Δήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου εξέδωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, καθώς... η ομογένεια στην Ουάσινγκτον ειναι ένα από τα πιο ισχυρά λόμπι. «Οι ΗΠΑ είναι περήφανες να έχουν την Ελλάδα σύμμαχο στην προάσπιση των δημοκρατικών αρχών στον κόσμο», επισήμανε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι "η προσφορά της Ελλάδας στη δημοκρατία και την ελευθερία αριθμεί χιλιάδες χρόνια και επισημάνεται ότι χώρες και λαοί σ' ολόκληρο τον κόσμο έχουν εμπνευστεί από την ελληνική δημοκρατία στην κατάρτιση των δικών τους συνταγμάτων και νομικών συστημάτων".


Read more...

Το κράξιμο στο Γαλάτσι...


Read more...

Σάρωσε πάλι ο Παπανδρέου συνεχίζουμε Αήττητοι

press.gr:Από την μια επιτυχία στην επόμενη…

Παλι πετυχαμε οπως ανακοινωθηκε απο τον διαχειριστη μας,παλι με δαφνοστεφανα θα τον υποδεχθει ο λαος οταν με το καλο επιστρεψει στην χωρα,ελπιζοντας να κανει κατι ωστε να βοηθησει αυτους που πραγματικα χρειαζονται βοηθεια και οχι τις τραπεζες,αυτο φυσικα ειναι ενα τρελο ονειρο,αλλα πλεον με ονειρα θα ζουμε διοτι η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη.

Και σκεπτομαι, αφου το να ειμαστε σε αυτο το μαυρο χαλι,να αυξανεται η ανεργια και η υπουργος εργασιας να υποσχεται στους ανεργους απασχοληση…σε δυο μηνες…αν ζουνε μεχρι τοτε,αφου κλεινει η μια επιχειρηση μετα την αλλη και αυτες που…
παραμενουν εν ζωη να ζητανε μειωσεις μισθων….
Που ειναι η επιτυχια;
Και εφοσον ειναι τοσο μεγαλο επιτευγμα να εισαι εως το κεφαλι μεσα στο χρεος και να ξερεις….οχι αυτοι…εμεις,οτι δεν προκειται να το ξεπληρωσεις ποτε…..γιατι δεν τρεχει και η Πορτογαλια να χωθει μεσα στο χρεος σαν εμας αλλα οι πολιτικοι της φωναζουν οτι θα κανουν τα παντα για να καταφερουν να μην μπουν μεσα σε αυτο το γολγοθα?
Λογικα θα επρεπε χθες ολος ο πολιτικος κοσμος της φιλης χωρας να τρεχει πισω απο το βρακι της Μερκελ και να την παρακαλει….βοηθα μας μανταμ…ετσι οπως βοηθησες και την Ελλαδα.
Η εξηγηση ειναι μια και δεν δεχεται αντιλογο,διοτι οι πολιτικοι στην Πορτογαλια…ειναι Πορτογαλοι,δεν ειναι μεταναστες που δεν αγαπουν την χωρα τους,δεν ειναι εραστες της παγκοσμιοποιησης,και ειλικρινα πονανε τον λαο τους,οχι με λογια αλλα με πραξεις.
Η ελιτ θα τα καταφερει να την χωσει και την χωρα αυτη στον ιδιο λακκο με εμας,αυτος ειναι ο στοχος της,και ξερει να επιτυγχανει καθε στοχο που βαζει,εμεις γιατι πανηγυριζουμε ομως;
Διοτι εκει που μας λεγανε οτι θα πετυχουν να βγουμε απο το μνημονιο σε 3 χρονια τωρα θα βγουμε σε 103,τι χαρα και αγαλλιαση ε;
Και εν τω μεταξυ θα εχουν πουλησει ολον τον πλουτο της χωρας και θα μας εχουν καταδικασει να πληρωνουμε τους ξενους για να χρησιμοποιουμε την δικη μας περιουσια.
Μεγαλη νικη.
Ετσι πανηγυριζε και ο εφιαλτης οταν τελικα καταφεραν οι Περσες να νικησουν τους 300 του Λεωνιδα,ο καθενας πανηγυριζει αναλογα με τις πραξεις του παντα.
Γιατι δεν βλεπει τα βιντεο απο τις σημερινες παρελασεις ο διαχειριστης μας να διαπιστωσει με ποιον τροπο πανηγυριζε ο λαος του;


Read more...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

Πήρε μια γεύση η Νταλάρα από το τι σημαίνει κράξιμο. Παρ'όλαυτά είχε το θάρρος (ή μήπως το θράσος;) να κάνει δηλώσεις αμέσως μετά την παρέλαση στο Περιστέρι με τις αποδοκιμασίες. Τι...
είπε ; Ότι "όλοι έχουν... ανθρώπινα δικαιώματα"!!! Αυτό ακριβώς που διαβάσατε!...
Read more...

ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ!..


Read more...

Μοιραστείτε το στο Google Buzz Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...


Read more...

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ...


Read more...

Σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Και συγχαρητήρια από Ομπάμα στον Γιώργο

protothema.gr/
«Η προσπάθειά μας πέτυχε και αυτό επιβεβαιώνεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου» είπε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε» υπογράμμισε. «Φτάσαμε στην απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση. Φτάσαμε στην απόφαση με την ενίσχυση του κύρους της χώρας μας και οικοδόμηση των απαραίτητων συμμαχιών». Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος και η κυβέρνηση δικαιώθηκε για την επιμονή της να υπάρξει απόφαση για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στις 11 Μαρτίου, από τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και τη Λιβύη.

Σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται η χρηματοδότηση του προσωρινού μηχανισμού και του μόνιμου μηχανισμού και υπογράμμισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σημαντικό μήνυμα που βγαίνει από την Σύνοδο Κορυφής, είναι πως σε κάθε περίπτωση η ΕΕ είναι εδώ και θα βοηθήσει τις χώρες τις ευρωζώνης. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα καθησυχάσει τις αγορές. Τόνισε δε, ότι με τις αποφάσεις αυτές δίνεται ώθηση στην ελληνική προσπάθεια και στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα φέρει νέα μέτρα το Σύμφωνο για το ευρώ, είπε ότι ήδη η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις περισσότερες αλλαγές.

«Δεν υπάρχει πρόταση για τη ΔΕΗ»

Ερωτηθείς ωστόσο σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις, όπως π.χ. από τους συνδικαλιστεές της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Παπανδρέου, αφού σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόταση για τη ΔΕΗ, είπε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να συνεργαστούμε και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει διαβούλευση και εξειδίκευση προγράμματος.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Ομπάμα

Εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, το τηλεφωνικό ραντεβού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό επ' ευκαιρία της εθνικής εορτής, αντάλλαξε μαζί του απόψεις τόσο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών όσο και για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Σε ό,τι αφορά στη Σύνοδο Κορυφής και γενικότερα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την πορεία της Ελλάδας προς την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, θεωρώντας ότι θα είναι ικανοποιητικά τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Σημείωσε, επίσης, ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

Η συζήτηση στη συνέχεια περιεστράφη γύρω από την κατάσταση στη Λιβύη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου, διαβουλεύτηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις αποφάσεις που θα πρέπει να υιοθετήσει η διεθνής κοινότητα ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης στη Λιβύη.
Read more...

Πολιτικό «θρίλερ» στην Πορτογαλία κρίνει την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης

Σε τεντωμένο σκοινί

Αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές, τότε το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (στη φωτό δεξιά ο αρχηγός του κόμματος Πέδρο Κοέλιο) θα τις κέρδζε, σύμφωνα με τις τελευταίες δημoσκοπήσεις
Αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές, τότε το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (στη φωτό δεξιά ο αρχηγός του κόμματος Πέδρο Κοέλιο) θα τις κέρδζε, σύμφωνα με τις τελευταίες δημoσκοπήσεις (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Μία από τις κρισιμότερες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία της και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 1974 όταν ανατράπηκε η στρατιωτική δικτατορία, διανύει η Πορτογαλία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας ξεκίνησε επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων δύο ημέρες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, ενώ οι αγορές σπρώχνουν τη χώρα στον μηχανισμό διάσωσης ΕΕ-ΔΝΤ.

Την Πέμπτη, οι οίκοι αξιολόγησης Fitch Standard & Poor's υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, προειδοποιώντας με περαιτέρω πολλαπλή υποβάθμιση αν η χώρα δεν ζητήσει διεθνή βοήθεια και την ένταξη της στον μηχανισμό ευρω-στήριξης.

Το επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο αναφοράς της χώρας σκαρφάλωσε στο 8% την Παρασκευή, υψηλότερο επίπεδο από το 1999. Το spread με τους γερμανικούς τίτλους διευρύνθηκε στις 474 μονάδες βάσης και τα ασφάλιστρα κινδύνου ανήλθαν στις 542 μονάδες.

Η πορτογαλική κρίση επισκίασε τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ωστόσο στα συμπεράσματα της Συνόδου δεν υπάρχει αναφορά για τη χώρα, όπως και δεν υπάρχει ούτε για την Ιρλανδία.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Άνιμπαλ Καβάκο ντε Σίλβα συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με την ηγεσία του Πράσινου Κόμματος και αργότερα το απόγευμα θα συναντηθεί με την ηγεσία του του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους και των έξι κομμάτων που εκπροσωπούνται στο πορτογαλικό κοινοβούλιο, ώστε να διευρευνήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι, όμως, που οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν απίθανο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές το Σοσιαλημοκρατικό Κόμμα θα κέρδιζε άνετα την απόλυτη πλειοψηφία.

Η επόμενη κίνηση του Καβάκο Σίλβα θα είναι να συγκαλέσει το συμβουλευτικό σώμα, γνωστό ως Συμβούλιο του Κράτους, και εν συνεχεία να διαλύσει τη βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Το νωρίτερο που μπορούν να γίνουν εκλογές είναι στα τέλη Μαΐου.

Ο Σόκρατες θα διατηρήσει όλες τις εξουσίες του μέχρι ο Καβάκο Σίλβα να αποδεθχεί την παραίτησή του, κάτι που που μπορεί να συμβεί με την σύγκληση του Συμβουλίου του Κράτους, πιθανώς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είναι πολύ πιθανό ο Σόκρατες να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός με περιορισμένες εξουσίες μέχρι να σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις δανειακές ανάγκες της χώρας εκτιμάται ότι δεν θα έχει πρόβλημα να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 4,3 δισ. ευρώ που λήγουν τον Απρίλιο, ωστόσο τα δύσκολα θα είναι τον Ιούνιο, όταν θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα 4,9 δισ. ευρώ.

Τότε, ίσως αναγκαστεί να ζητήσει διεθνή βοήθεια και να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

Επιμένει στο «όχι»

Η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη» από ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη δημοσιονομική της κατάσταση, δήλωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σόκρατες.

«Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται ένα σχέδιο διάσωσης και θα διατηρήσω αυτήν τη θέση για να υπερασπιστώ τη χώρα μου. Επειδή γνωρίζω τί σήμαινε αυτό για την Ιρλανδία και την Ελλάδα και δεν εύχομαι το ίδιο πράγμα για τη χώρα μου», δήλωσε ο Σόκρατες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Η Πορτογαλία πρέπει να καθιερωθεί ως μια χώρα που μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της», προσέθεσε, χαρακτηρίζοντας «παιδιάστικη» την ιδέα της υποβολής αιτήματος στο Ταμείο για να βοηθήσει τη χώρα του.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κωδικός «εξοχική κατοικία» από την κυβέρνηση με στόχο τα έσοδα και το χωροταξικό σχεδιασμό

Οικοδόμηση προς πώληση

Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επιχείρηση με τον κωδικό «εξοχική κατοικία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο να βγάλει τη χώρα από τον κύκλο της άναρχης δόμησης και να τονώσει τα δημόσια έσοδα.

Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής (κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο), εντός της επόμενης επταετίας προβλέπεται να κατασκευαστούν και να πωληθούν σε Ευρωπαίους 700 χιλιάδες κατοικίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν ήδη επιλεγεί οι περιοχές σε όλη την Ελλάδα ικανές να σηκώσουν τέτοια σχέδια οργανωμένης δόμησης κατοικιών.
Ενδεικτικά: τα Καμμένα Βούρλα, όπου βρίσκονται τα κάμπινγκ του ΕΟΤ, παραλιακές δημόσιες εκτάσεις στην Ανάβυσσο, η Ρόδος, η Ηλεία, η παραλιακή ζώνη του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, περιοχές της νοτίου Κρήτης, της Χαλκιδικής, το Φανάρι της Κομοτηνής και η Ηρακλείτσα Καβάλας.

Αντίστοιχες χωροθετήσεις χειμερινών περιοχών προβλέπονται για ορεινές ζώνες, όπως του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν κλπ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο υιοθετήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό.

Το σχέδιο στηρίζεται στη βαθιά πεποίθηση ότι η αυθαίρετη δόμηση συντηρεί την παραοικονομία, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, ενώ αφαιρεί έσοδα από το κράτος.

Έχει υπολογιστεί ότι σε κάθε 100τμ νόμιμης οικοδόμησης αντιστοιχούν περίπου 30τμ παράνομης με απώλεια εσόδων κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ σε φόρους, εισφορές και άλλα τέλη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κριτική στους χειρισμούς και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης από την Αντιπολίτευση

Αντιδράσεις στη συμφωνία

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, αλλά και στα όσα αποφασίστηκαν στην ίδια τη Σύνοδο.

Έντονα αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ευθύνεται -σε μεγάλο βαθμό- για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης 'η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί!

» Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί την οικονομία σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή. Το Μνημόνιο δεν βγαίνει! Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν.»

Ως προς τις αποφάσεις, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε τις θέσεις Σαμαρά ότι η σταθεροποίηση και η εξυγίανση της οικονομίας -σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο- είναι αυτονόητα σωστοί στόχοι.

«Αλλά δεν επιτυγχάνονται χωρίς Ανάπτυξη. Και, κυρίως, δεν επιτυγχάνονται με μόνιμη ύφεση.»

«Σημειώνουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων. Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε επιφυλάξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στην αγορά ομολόγων. Άλλωστε, τα spreads στις αγορές ήταν και παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.»

Κλιμάκωση του «πολέμου» στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα βλέπει το ΚΚΕ πίσω από το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και το «Σύμφωνο Σταθερότητας».

«Οι συνηθισμένοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί ελληνικών επιτυχιών και αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, οι θέσεις της ΝΔ για αλλαγή των όρων του μνημονίου δεν μπορούν πια να κρύψουν τον όλεθρο που φέρνει για τα λαϊκά συμφέροντα η κοινή στρατηγική τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου, όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, αλλά προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στο επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

«Με μόνο μέλημα να σωθούν οι τράπεζες και με όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, δεν υπάρχει λύση» υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ σημειώνει ότι «μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο.

» Χρειάζεται μια γενναία πολιτική στην οποία όμως από ό,τι απέδειξε η χρονιά του μνημονίου που πέρασε η κυβέρνηση δεν την διαθέτει.»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε κατώτερες των πολιτικών αναγκών της Ευρώπης τις αποφάσεις, εκτιμώντας ότι το «Σύμφωνο για το ευρώ» θα οδηγήσει στη συμπίεση των μισθών, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στην απομείωση του κοινωνικού κράτους.

«Η κυβέρνηση αντί να επαίρεται για τη διασφάλιση της μείωσης του επιτοκίου και της επιμήκυνσης αποπληρωμής, οφείλει να κατανοήσει ότι εφεξής η Ελλάδα και όλες οι οικονομικά αδύναμες χώρες της Ε.Ε θα υπόκεινται σε συνεχή επιτήρηση και ασφυκτικούς περιορισμούς» καταλήγει.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μονόδρομος η κατασκευή ΧΥΤΥ σε Κερατέα-Γραμματικό, ξεκαθαρίζει ο Γ.Ραγκούσης

«Καμπανάκι» για τα σκουπίδια

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Tη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εισαγωγή του 40ώρου στο Δημόσιο υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» σημειώνει ότι το νέο ωράριο ισοδυναμεί με 45 χιλιάδες προσλήψεις, ενώ -όπως τονίζει- θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις απογευματινές ώρες».

Συμπληρώνει τη βούληση της κυβέρνησης να μειώσει το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης κατά 6 δισ. ευρώ (16 δισ. ευρώ έναντι 22 δισ. το 2009).

Σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο εξηγεί ότι στόχο έχει «την αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».

Στην ίδια συνέντευξη υπογραμμίζει ότι εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο «για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊστάμενων».

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν έκανε ούτε μια πελατειακή πρόσληψη, εκτός ΑΣΕΠ και δεν έκανε ούτε μια κομματική προαγωγή προϊσταμένου» δηλώνει ο κ. Ραγκούσης.

Αναφέρει ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς «η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είχε δύο δίδυμους πυλώνες που πρέπει να γκρεμίσουμε: το πελατειακό κράτος και το πελατειακό κομματικό σύστημα.»

Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, εκφράζει την άποψη ότι «δεν χρειάζεται αναθεώρηση το Μνημόνιο, αλλά η νοοτροπία μας. Αυτό είναι το μείζον, όχι οι όποιες διορθώσεις κριθεί ότι είναι απαραίτητες στο Μνημόνιο, οι οποίες ασφαλώς θα γίνουν.»

Σχετικά με τον ΧΥΤΥ Κερατέας, ξεκαθαρίζει ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία, καθώς, αν δεν προωθηθεί μαζί με τον αντίστοιχο χώρο στο Γραμματικό, «θα καταρρεύσει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και 5 εκατομμύρια πολίτες θα βρουν τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους».

Προτείνει οι άδειες παραμονής των μεταναστών να δίνονται μόνο με διακομματική πλειοψηφία, ενδεχομένως και με συνταγματική πρόβλεψη.

«Το ουσιώδες είναι με ποια κριτήρια, πώς και κυρίως πόσες άδειες θα δίνονται. Αυτό δεν μπορεί να αφήνεται στις αντοχές της εκάστοτε κυβέρνησης, πολιτικές και προσωπικές, απέναντι σε πιέσεις και κινδύνους» καταλήγει,

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Έγινε η κηδεία της Ελίζαμπεθ Τέιλορ «Το φέρετρο της Λιζ τυλίχτηκε με μια κουβέρτα από πλούσιες, μυρωδάτες γαρδένιες, βιολέτες και κρινάκια»

Σε κοιμητήριο λίγο έξω από το Λος Άντζελες αναπαύεται, πλέον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, στο ίδιο όπου έχει ταφεί και ο φίλος της Μάικλ Τζάκσον.

Η κηδεία της ηθοποιού πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ένα τέταρτο μετά την προκαθορισμένη ώρα -μετά από απαίτηση που είχε εκφράσει η ίδια η Τέιλορ. «Ήθελε να αργήσει ακόμα και στην ίδια της την κηδεία» είχε ζητήσει να αναφερθεί στην έναρξη της τελετής, σύμφωνα με τον ατζέντη της.

Η τελετή διήρκεσε μία ώρα και περιλάμβανε ρεσιτάλ θρησκευτικών ποιημάτων του Τζέραρντ Μάνλεϊ Χόπκινς, το οποίο ερμήνευσε ο εγγονός της Τέιλορ, Ρις.

«Το φέρετρο έκλεισε και τυλίχτηκε με μια κουβέρτα από πλούσιες, μυρωδάτες γαρδένιες, βιολέτες και κρινάκια από την κοιλάδα» ανέφερε η ανακοίνωση του ατζέντη της.

Παρ'όλο που στην τελετή δεν παρευρέθηκαν πολλοί, το Μπρόντγουεϊ βρήκε τρόπο να αποχαιρετήσει τη μεγάλη πρωταγωνίστρια: στις 20:00 το βράδυ (τοπική ώρα) τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα χαμηλώσουν τα φώτα τους για ένα λεπτό, προς τιμήν της μεγάλης σταρ.

Η Λιζ Τέιλορ πέθανε σε ηλικία 79 ετών από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.
Read more...

«Η ΕΕ θα στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης με κάθε τρόπο» Παπανδρέου: «Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν είχε προεξοφληθεί»


Δηλώσεις έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά από το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας. «Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν είχε προεξοφληθεί», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην οικονομία και συμπλήρωσε: «Φτάσαμε στη σημερινή απόφαση - επαναβεβαίωση της απόφασης της 11ης Μαρτίου - με τη σταθερή μας διεκδίκηση, με την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του προβλήματος».

Όπως είπε, μετά και από τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και στη Λιβύη δικαιώθηκε απόλυτα η επιμονή της κυβέρνησης να υπάρξει απόφαση για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στις 11 Μαρτίου.

«Η απόφαση της 11ης Μαρτίου δίνει νέα ώθηση στη συλλογική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και επιβεβαιώθηκε και σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στην προσφυγή πριν από ένα χρόνο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ένα συνεχή αγώνα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας».

«Η προσπάθειά μας πέτυχε, όλοι αναγνωρίζουν πια το σημαντικό δρόμο που διανύσαμε. Πετύχαμε να βελτιώσουμε το πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου», τόνισε.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η ΕΕ θα στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης με κάθε τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα, ιδιαίτερα για τις αγορές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, αλλά σε κάθε περίπτωση «η Ευρώπη είναι εδώ».

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμα και να συγκρουστεί (πχ στην περίπτωση της ΔΕΗ) για την εφαρμογή του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το πρόγραμμα βάζει ένα πλαίσιο, αποτελεί μέρος ενός γενικότερου προγράμματος εξυγίανσης του Δημοσίου.

Το πρόγραμμα θα εξειδικευθεί, συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα της Λιβύης λέγοντας ότι επιδίωξη των δράσεων που έχουν αναληφθεί στη Λιβύη είναι η προστασία των αμάχων.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα και το συμβουλιο υπογράμμισε το ρόλο των αραβικών χωρών στην ενεργό υποστηριξη της απόφασης του ΟΗΕ.

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση συμμετοχής του ΝΑΤΟ αλλάζει το ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα κινείται με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι το ΝΑΤΟ ουσιαστικά δίνει τις «υποδομές», ώστε να τεθεί σε ισχύ η πολιτική απόφαση του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως επιβάλλεται να υπάρξει κατάπαυση πυρός και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική μετάβαση στη Λιβύη, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις διπλωματικές προσπάθειες».

Εκανε ακόμη γνωστό πως η Ιταλία και η Ελλάδα ζήτησαν να γίνει συζήτηση στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο για τα μεταναστευτικά ρεύματα που αναμένεται να δημιουργηθούν λόγω της κατάστασης στη Λιβύη και αλλού.

Σημείωσε μάλιστα πως οι 27 δεσμεύτηκαν για έμπρακτη αλληλευγγύη προς χώρες που θίγονται άμεσα μεταναστευτικά ρεύματα.

Για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε γειτονικές -με την ΕΕ- χώρες.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι έθεσε και το θέμα των πυρηνικών σχεδίων της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του ευχήθηκε για την 25η Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο τις αποφάσεις της Συνόδου και για τη Λιβύη.


Read more...