Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συναγερμός για τρομοκρατία Χάος από εκρήξεις στον Μαραθώνιο Βοστόνης - Νέα έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK


Κάντε κλικ να δειτε πώς μετέδωσε το CBS τις εκρήξεις   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βοστόνη
Δίδυμες εκρήξεις έσπειραν πανικό και θάνατο «συνθλίβοντας» την εορταστική ατμόσφαιρα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δύο βόμβες εξερράγησαν με διαφορά δευτερολέπτων κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 23, βάσει της ενημέρωσης της αστυνομίας της Βοστόνης.

Δρομείς και εθελοντές έτρεχαν σε κατάσταση πανικού να διαφύγουν από το χάος, ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο.


Live stream by UstreamΑυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τα ειδησεογραφικά μέσα κάνουν λόγο για βαρύτατους τραυματισμούς, ακόμη και για ανθρώπους με ακρωτηριασμένα άκρα.

Περίπου δύο ώρες αφότου είχαν περάσει τη γραμμή τερματισμού οι νικητές, και ενώ χιλιάδες δρομείς εξακολουθούσαν να τρέχουν ακόμη στη διαδρομή του Μαραθωνίου, σημειώθηκε η πρώτη ισχυρή έκρηξη στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου ανέφεραν στην σελίδα που διατηρούν στο Facebook ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε βόμβες. Άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν κατά πληροφορίες στην περιοχή και απενεργοποιούνται.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν προληπτικά.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη...

Hash Tags για Twitter:#bostonexplosion#boston, #marathon#marathonmonday

Ευ.Μπίφη, Χρ.Κοσβανής, Α.Τσατσούλη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέο υπόμνημα θα καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου

Νέο υπόμνημα θα καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου
Με νέο, συμπληρωματικό, υπόμνημα θα καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου την Τρίτη στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό και με το υπόμνημά του θα δώσει εξηγήσεις και γιατί δεν προσέρχεται αυτοπροσώπως, όπως του έχει ζητήσει η Επιτροπή.
Στο υπόμνημα θα αναφέρεται στη γνώση που είχε για την λίστα Λαγκάρντ και θα δίνει διευκρινίσεις για θέματα που έμειναν κενά μετά το πρώτο υπόμνημα που έστειλε.

Πηγή: naftemporiki.gr
enikos.gr

Read more...

"Συναγερμός" και στο Λονδίνο

Συναγερμός και στο Λονδίνο
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τον σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του μαραθωνίου στο Λονδίνο που θα γίνει την Κυριακή, με αφορμή την έκρηξη στην Βοστώνη. 

Μια εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία επεξεργάζεται  με αξιωματούχους τα μέτρα ασφαλείας. 
enikos.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή της έκρηξης


ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή της έκρηξης
Η κάμερα κατέγραψε την έκρηξη ενώ οι αθλητές βρίσκονταν κοντά στη γραμμή του τερματισμού. Δείτε τις εκρήξεις ανάμεσα στον κόσμο που παρακολουθεί τον μαραθώνιο.
Η αστυνομία της Βοστώνης ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώθηκε τουλάχιστον μια έκρηξη κοντά στο 673 της οδού Μπόιστον κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι σημειώθηκαν δυο εκρήξεις. 
"Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί" δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστώνης. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

enikos.gr

Read more...

Πατούσαν ο ένας τον άλλο, για να γλιτώσουν (BINTEO)...





Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες.
Κανένας Ελληνας στους τραυματίες, μεχρι στιγμής...
Οι άνθρωποι καταπατούσαν ο ένας τον άλλον. Επικράτησε πανικός και ο κόσμος έτρεχε να φύγει.
Η έκρηξη ήταν... πολύ ισχυρή, ανεφερε ενας πολίτης στο BBCWorldnews, που συμμετείχε στον Μαραθώνιο και την ώρα της έκρηξης ήταν κοντά στη γραμμή του τερματισμού.
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τραυματισμένος Έλληνας, δήλωσε στο RΕΑL FM ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη...



Read more...

Κάλεσμα στις δυνάμεις του Κέντρου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου


Ο Ανδρέας Λοβέρδος στην 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στην 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.).

Την ομιλία του κ. Λοβέρδου στο Σπόρτιγκ παρακολούθησαν 1.200 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της «Δράσης» και της κίνησης «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ».

«Παίρνουμε εκ νέου σήμερα, εδώ, την πολιτική πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς: Να πάμε μαζί» είπε επισημαίνοντας ότι τα θέματα της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του Προέδρου του κόμματος είναι ανοικτά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «ένα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν τη μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ» είπε.

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική αφενός στην τρικομματική κυβέρνηση η οποία, όπως ανέφερε, «ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, και αφετέρου στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία «συναγωνίζονται σε δημαγωγία και επικίνδυνους παλικαρισμούς».
«Τώρα είναι η ώρα για μια νέα συμφωνία» είπε, προσθέτοντας «ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή κυβέρνηση, η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις».
«Θέλουμε, όλοι μαζί εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ, να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη και να βοηθήσουμε για να ξαναπάρουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την πατρίδα στα χέρια μας» επισήμανε.
Στόχος είναι, όπως πρόσθεσε, «να παλέψουμε για να συνενώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, που βρίσκεται σε μαρασμό», «να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεκατρία χρόνια μετά... Στο εδώλιο 43 κατηγορούμενοι για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»


Διαδήλωση έξω από το ΧΑ το 2000
Διαδήλωση έξω από το ΧΑ το 2000   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Tο λεγόμενο «σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες» στο Χρηματιστήριο που φαίνεται να ζημίωσε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έφθασε δεκατρία χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχαν ασκηθεί, στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μετά από πολύχρονες «περιπέτειες» η δικογραφία για τις χειραγωγούμενες μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που φαίνεται να έλαβαν μέρος στο αποκαλούμενο «πάρτι του Χρηματιστηρίου» το 1999 μετουσιώθηκε σε κατηγορητήριο για συνολικά 43 πρόσωπα, η δίκη των οποίων ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα.

Στο εδώλιο κάθονται γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές και μεσάζοντες. Ανάμεσα τους ο γνωστός ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρείας Παναγιώτης Κονταλέξης, οι επιχειρηματίες Γεώργιος Μπατατούδης, Παναγιώτης Πανούσης, Κωνσταντίνος Στέγγος και μέλη της οικογένειάς του, Σπυρίδωνας Τασόγλου κ.ά.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε σε βάρος τους, οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.ά.

Σε 836 σελίδες του βουλεύματος, αναλύεται επαρκώς το λεγόμενο «κόλπο γκρόσο» του ΧΑΑ, με την τεχνητή αύξηση της αξίας των επίμαχων μετοχών, ενώ παρατίθενται σημαντικά ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Στο βούλευμα επίσης γίνεται αναφορά σε σοβαρότατες αδυναμίες στην οργάνωση των χρηματιστηριακών εταιρειών αλλά κυρίως και στο ζήτημα του εσωτερικού τους ελέγχου, τις οποίες επεσήμαινε στην πρόταση του προς το συμβούλιο και ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Λιακόπουλος.

Ο εισαγγελέας διαπίστωνε ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους που κατείχαν εισηγμένες εταιρείες προχωρούσαν σε ψευδείς ανακοινώσεις χρηματιστηριακών συναλλαγών με τιμές διαφορετικές από τις ανακοινωθείσες στο επενδυτικό κοινό με αποτέλεσμα να δημιουργείται «παραπλανητική εικόνα για την πορεία των μετοχών, την τιμή και την εμπορευσιμότητά τους».

Αναφέρεται επίσης σε παραπλανητικές «πληροφορίες» που σκοπίμως διαρρέονταν για επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για συγκεκριμένες εταιρείες με σκοπό την τεχνητή αύξηση της εμπορευσιμότητας τους. Μάλιστα σύμφωνα με το βούλευμα σε κάποιες περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι «μεγάλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές» ήταν υπεράκτιες εταιρείες και ιδιώτες.

Για τον τρόπο που έδρασαν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι οι δικαστές του Συμβουλίου αναφέρουν ότι «... σε κάθε περίπτωση με τις ενέργειές τους αυτές εξαπατήθηκε το επενδυτικό κοινό που αγόραζε τις μετοχές σε τιμές που με τεχνάσματα διαμορφώνονταν σε υψηλότερα επίπεδα στη χρηματιστηριακή αγορά και τελικά οδήγησαν σε απαξίωση της μετοχής και απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, ενώ οι ίδιοι καρπώθηκαν παράνομα ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά».

Τονίζουν επίσης στο σκεπτικό τους ότι αν «το επενδυτικό κοινό γνώριζε την εξωχρηματιστηριακή τιμή της μετοχής ασφαλώς δεν θα προέβαινε σε αγορές σε τιμές μεγαλύτερες του 50% της χρηματιστηριακής αξίας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων το 1999 για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» η ανάκριση για την υπόθεση είχε ανατεθεί στην πρώην δικαστικό Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Οι χειρισμοί της τότε ανακρίτριας, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, της κόστισαν την θέση της στο δικαστικό Σώμα αλλά την καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα .

Η δικαστική έρευνα μετά την υπόθεση «Μπουρμπούλια» συνεχίστηκε με εντολή του Εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση ο οποίος είχε ζητήσει την επανεξέταση κάποιων φακέλων για τις «μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίου». Ακολούθως με πρότασή του παραπέμφθηκαν αρχικά σε δίκη 67 άτομα, τα οποία στη συνέχεια μειώθηκαν με το εφετειακό βούλευμα που εκδόθηκε, στα 43 που σήμερα βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου.

Η διαδικασία τη Δευτέρα ξεκίνησε και διεκόπη, αφού διορίστηκε συνήγορος σε κατηγορούμενο που δεν είχε, και θα συνεχισθεί στις 24 Απριλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δείτε ζωντάνη εικόνα Χάος από εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης


Κάντε κλικ να δειτε πώς μετέδωσε το CBS τις εκρήξεις   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βοστόνη
Σκηνές τρόμου στη Βοστόνη από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν με διαφορά δευτερολέπτων κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της πόλης προκαλώντας τουλάχιστον δύο νεκρούς και 22 τραυματίες. Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, και ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε υπαίθρια ιατρεία. 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη...


Live stream by Ustream
Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν.

Η αστυνομία της Βοστόνης κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 22 τραυματίες, όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

«Σημειώθηκε έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική βρίσκονται επί τόπου. Δεν έχουμε ακόμη ένδειξη για τον αριθμό των τραυματιών» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης.

Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.

Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο.

Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχωρά στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας.

Hash Tags για Twitter: #bostonexplosion#boston, #marathon,#marathonmonday


Ευ. Μπίφη, Χρ.Κοσβανής, Α.Τσατσούλη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έγγραφο της Κομισιόν Απώλειες έως 8,3 δισ. ευρώ για τους μεγαλοκαταθέτες σε Κύπρου και Λαϊκή


Το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων από την μετατροπή στο πλαίσιο της ανταλλαγής χρέους-μετοχών στην Τράπεζα Κύπρου και από τα ποσά που θα ανακτηθούν στη Λαϊκή
Το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων από την μετατροπή στο πλαίσιο της ανταλλαγής χρέους-μετοχών στην Τράπεζα Κύπρου και από τα ποσά που θα ανακτηθούν στη Λαϊκή   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Οι μεγαλοκαταθέτες των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών αναμένεται να χάσουν έως 8,3 δισ. ευρώ, μέσα από τη διαδικασία εξυγίανσή τους, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν.

Το ποσό αυτό εντάσσεται στα 10,6 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν συνολικά μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες για την αναδιάρθρωση των τραπεζών.

«Η συμμετοχή στη διάσωση μη εξασφαλισμένων καταθετών της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου θα συμβάλει κατ' εκτίμηση 8,3 δισ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση», αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 12 Απριλίου που φέρει ένδειξη «οριστικό», σύμφωνα με το Reuters.

Σε υποσημείωση προστίθεται: «Αυτή είναι η ανώτατη εκτίμηση. Το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων από την μετατροπή στο πλαίσιο της ανταλλαγής χρέους-μετοχών στην Τράπεζα Κύπρου και από τα ποσά που θα ανακτηθούν στη Λαϊκή».

Η Κύπρος θα κλείσει τη Λαϊκή, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζά της και θα αναδιαρθρώσει το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό της ίδρυμα, την Τράπεζα Κύπρου, με αντάλλαγμα διεθνή βοήθεια ύψους 10 δισ. ευρώ για την τριετή περίοδο κατά την οποία η χώρα δεν θα είναι σε θέση να πληρώνει τα χρέη της.

Η Κύπρος και οι διεθνείς δανειστές αποφάσισαν ότι οι καταθέτες με ποσά πάνω από 100.000 ευρώ στις δύο τράπεζες θα χάσουν μέρος των χρημάτων τους για να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, παράλληλα με τους μετόχους και τους ομολογιούχους. Οι καταθέσεις έως 100.000 είναι εξασφαλισμένες.

Στο οριστικό έγγραφο δεν διαχωρίζονται πλέον, όπως γινόταν σε προσχέδιο της 9ης Απριλίου, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες (που συμπεριλαμβάνουν χρήματα που η Κύπρος μπορεί να βγάλει μόνη της) και οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες (δηλαδή το ποσό δηλαδή που χρειάζεται να δανειστεί η Λευκωσία).

Στο προσχέδιο η Κομισιόν ανέφερε ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του έτους και του πρώτου τριμήνου του 2016 θα είναι 23 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13 δισ. ευρώ θα προέρχονταν από την ίδια την Κύπρο.

Αυτό σήμαινε ότι οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες ανέρχονταν στα 10 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 9 δισ. θα δώσει ο μηχανισμός ESM και το 1 το ΔΝΤ.

Από το δάνειο των 10 δισ. ευρώ, τα 2,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση του υπόλοιπου αναδιαρθρωμένου τραπεζικού τομέα, στην περίπτωση που δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους ακόμα περισσότεροι δανειολήπτες σε σχέση με τις προβλέψεις.

Τα χρήματα αυτά πιθανόν να χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας και των συνεταιριστικών τραπεζών της νήσου.

Επιπλέον ποσό 4,1 δισ. ευρώ από το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λήξεων χρέους και 3,4 δισ. για την κάλυψη δημοσίων δαπανών.

Τα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού κλάδου προκλήθηκαν από τη ζημία ύψους 4 δισ. ευρώ, ή 22% του κυπριακού ΑΕΠ, που υπέστη η χώρα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πέρυσι.

Μετά το κλείσιμο της Λαϊκής, την πώληση των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, το μέγεθος του τραπεζικού κλάδου της Κύπρου σε σχέση με την οικονομία της χώρας θα έχει συρρικνωθεί κατά ήμισυ, στο 350% του κυπριακού ΑΕΠ περίπου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκτακτη εκπομπή σήμερα για την ΑΕΚ στη ΝΕΤ!



Δες το κουπόνι με τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ!
Μετά τις δραματικές εξελίξεις της ΑΕΚ και το ενδεχόμενο υποβιβασμού της στη Β’ Εθνική, η ΝΕΤ προβάλει σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου στις 18.30 έκτακτη ειδική εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ ενώ οι τηλεθεατές θα πληροφορηθούν από πλούσιο ρεπορτάζ, για την επόμενη μέρα στο διοικητικό τοπίο της Α.Ε.Κ.

Αμέσως μετά το τέλος της έκτακτης εκπομπής, στις 20.30 θα προβληθούν εκτεταμένα στιγμιότυπα από τα play off της Euroleague. 
Καλή η κίνηση από τη ΝΕΤ που έδειξε αντανακλαστικά, αφού για μία ακόμη φορά (λόγω των απεργιών) δεν βγήκε «Αθλητική Κυριακή»
gazzetta.gr


Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-"Καθάρισμα" και όχι μετακόμιση στον Σκορπιό

ΒΙΝΤΕΟ-Καθάρισμα και όχι μετακόμιση στον Σκορπιό
Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί ένα βίντεο που δείχνει νταλίκες στον Σκορπιό να μπαίνουν φορτωμένες στα φέρι μπόουτ με προορισμό το Μεγανήσι. Αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι επρόκειτο για μετακόμιση των πανάκριβων επίπλων του Αριστοτέλη Ωνάση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των νέων ιδιοκτητών.
Το enikos.gr επικοινώνησε, ωστόσο, με την αντιδήμαρχο Μεγανησίου, η οποία κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται για μετακόμιση, αλλά για εκκαθάριση του Σκορπιού από άχρηστα αντικείμενα, κοινώς παλιοσίδερα.
"Εμείς τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε και δεν επιβεβαιώνουμε κάτι περί μετακόμισης επίπλων του Ωνάση", τόνισε χαρακτηριστικά στο enikos.gr η αντιδήμαρχος Μεγανησίου.
Όπως είναι γνωστό το νησί ανήκει πλέον στην κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ, Αικατερίνα, που ήδη βιάζεται, λένε για τις καλοκαιρινές της διακοπές.


Πηγή βίντεο: meganisinews.gr
enikos.gr

Read more...

Ιμπαγάσα στο gazzetta: «Εμείς την ευθύνη, όχι ο πρόεδρος»



Ο Αριέλ Ιμπαγάσα μιλά στο gazzetta για την εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, τα συνθήματα σε βάρος του Μαρινάκη και την επόμενη μέρα.
 
Ο ΚΟΡΙΟΣΑρχηγός!
Λίγες ώρες μετά τη λήξη του ντέρμπι, όταν ενημερώθηκε για όσα ακούστηκαν από τις εξέδρες στο Καραϊσκάκη, ο Αριέλ Ιμπαγάσα θέλησε να μιλήσει για τις αντιδράσεις και τα συνθήματα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο “Κάνιο”, που έγινε και χθες σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού, που ζητούσαν την είσοδό του στο τερέν, μιλά στο gazzetta για την ευθύνη των ποδοσφαιριστών για την εικόνα που παρουσίασε ο Πρωταθλητής στο ντέρμπι και για την ανάγκη να προχωρήσει ο Ολυμπιακός ενωμένος με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου.

“Επειδή ακόμη τα ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά, σήμερα ενημερώθηκα ότι χθες στο γήπεδο ακούστηκαν κάποια απαράδεκτα συνθήματα κατά του προέδρου μας”, είπε ο Ιμπαγάσα και συνέχισε: “Έχοντας πολλά χρόνια εμπειρία στα γήπεδα, θέλω να πω το εξής: Στον Ολυμπιακό εγώ και οι συμπαίκτες μου έχουμε ότι χρειάζεται για να παίξουμε όπως πρέπει. Ο πρόεδρος είναι για εμάς πάντα εκεί και φροντίζει να μη μας λείπει τίποτα”.
Ο Ιμπαγάσα κατέληξε, αναλαμβάνοντας, ως μέλος του συνόλου των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, την “ευθύνη” για την εικόνα και το αποτέλεσμα: “Εμείς είμαστε που πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας. Όλοι μαζί ενωμένοι πάμε για το νταμπλ”.  
gazzetta.gr

Read more...

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Αυτοί είναι οι φορείς και οι οργανισμοί του Δημοσίου που καταργούνται



aytoi-einai-oi-foreis-kai-oi-organismoi-toy-dimosioy-poy-katargountai- 
Ο δρόμος για τις απολύσεις άνοιξε μετά την απόφαση που πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη του Σαββάτου. Οι απολύσεις θα γίνουν από τέσσερις βασικές πηγές, μία εξ αυτών είναι ηκατάργηση και η συγχώνευση φορέων και οργανισμών του Δημοσίου

Μετά τις συγχωνεύσεις των φορέων και των οργανισμών θα γίνει επιλογή των υπαλλήλων. Θα υπάρξει αξιολόγηση και οι υπάλληλοι που δεν κριθούν ικανοί για να συνεχίσουν την εργασία τους θα απολυθούν. 

Επίσης θα απομακρύνονται από το Δημόσιο οι υπάλληλοι οι θέσεις των οποίων καταργούνται και δεν μπορούν να απορροφηθούν σε άλλη θέση του Δημοσίου.
 
Μετά τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο για τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε μόλις πριν από πέντε ημέρες στους φορείς έγγραφο προκειμένου να ελέγξει την πορεία των διαδικασιών. 

Οι φορείς που καταργούνται ανά υπουργείο είναι: 

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
 
-Συγχωνεύονται οι φορείς Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης σε έναν νέο φορέα υπο την ονομασία  «Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας
-Καταργείται το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών

Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
 
- Καταργείται το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού − Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς − Εθνική Χαρτοθήκη
- Συγχωνεύονται ΔΕΘ και HELEXPO 

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 
-Καταργείται το «Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Έργων» 
-Ένταξη του «Kέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας» στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου «Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης»

Υπουργείο Τουρισμού
 
-Κατάργηση του «Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 
 
- Καταργείται η Ελληνική Θαλάσσια Ένωση 

Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας

Συγχωνεύονται οι εξής φορείς: 

-«Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων (ΘΧΠ) Δράμας», «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων (ΘΧΠ) Καβάλας», «Κέντρο Προστασίας Παιδιού (Κ.Π.Π.) Δράμας», «Κέντρο Προστασίας Παιδιού (Κ.Π.Π.) Καβάλας» και το «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής»

-«Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Α.Π.) – ο Άγιος Δημήτριος», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων  Ο Άγιος Παντελεήμων Θεσσαλονίκης» (Θ.Χ.Π.), το «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών (Κ.Α.Α.Α.)», και το «Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης» 

-«Κέντρο Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα)», το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων» και το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων − Ο Νεομάρτυς Γεώργιος, Ιωαννίνων»

-«Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων − Ο Αριστεύς Λάρισας», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» και το «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας»

-«Κέντρο Προστασίας Παιδιού Σκαγιοπούλειο Αχαΐας», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λεχαινών» και το «Θεραπευτήριο Χρονίων 
Παθήσεων Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού, Αιγίου»

- «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Φθιώτιδας» και το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας»

-«Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας», το «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (Βούλα)», το «Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής, Η Μητέρα» και το «Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Αττικής 
Μιχαλήνειο»

-«Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου» και το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου»

- «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου», το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων», το οποίο φέρει ως παράρτημά του το «Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης», το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Λασιθίου», το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου (Αγ. Νικόλαος)» και το «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ρεθύμνου»

Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 
-Καταργούνται οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων εκτός από εκείνες που εδρεύουν σε πόλεις, οι οποίες είναι 
και έδρες Εφετείων

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Συγχωνεύονται οι εξής φορείς: 
 
- «Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου» με τον «Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς»

-«Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου − Βιστωνίδας − Ισμαρίδας» με τον «Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης»

-«Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης»με τον «Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού − Λουδία − Αλιάκμονα» και τον «Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας − Βόλβης»

-«Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου − Αώου και Πίνδου» με τον «Φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου»

-«Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού» με τον «Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου» και τον «Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα»

-«Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού» με τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης»

-«Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας» με τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα»

-«Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς» με τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου» και τον «Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού»

-«Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς» με τον «Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας»

Καταργούνται: 
 
-«Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Προστασίας της Φύσης Υγροτόπου Λίμνης Καστοριάς

- Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων»

-«Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου − Κεφαλόβρυσου» 

Read more...