Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Spiegel: Δολοφονική συμμορία η Χρυσή Αυγή

Spiegel: Δολοφονική συμμορία η Χρυσή Αυγή
Εκτενές αφιέρωμα στην ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, λόγω της οικονομικής κρίσης, κάνει το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Οι νεοναζί ενδυναμώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη», αναφέρεται αρχικά στο δημοσίευμα, το οποίο συνεχίζει:
«Με πράξεις ωμής βίας τρομοκρατούν τη χώρα και αστυνομικοί συνεργούν. Εδώ και μήνες προκαλούν φόβο και τρόμο στην Ελλάδα. Όσο βαρύτερη γίνεται η οικονομική κρίση, τόσο χειρότερο το κλίμα στους δρόμους».
Το Spiegel, σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ένα κόμμα με χιτλερική ιδεολογία είναι στο κοινοβούλιο, ενώ γίνεται αναφορά σε περιστατικά βίας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή κ. Κασιδιάρη, αλλά και αναφορά στον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος σύμφωνα με το spiegel συναντήθηκε μέσα στο κοινοβούλιο, με επικίνδυνους γερμανούς νεοναζί και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ τους παρουσίαζε ως δημοσιογράφους».
Σύμφωνα με το Spiegel, «οι δύο Γερμανοί νεοναζί, ήταν επικεφαλής τριανταμελούς αντιπροσωπίας γερμανών χιτλερικών που η χρυσή αυγή τους κάλεσε στην Ελλάδα».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: