Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Έσκασε και επίσημα η φούσκα ...



...περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο ... 
Χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες μετά το χθεσινό φιάσκο στο Παρίσι για να ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση την απόλυτη αποτυχία της στρατηγικής της περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο.
Επιτρέποντας ξανά στον Αντώνη Σαμαρά να κρυφτεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν...
αυτός που ανακοίνωσε τα...μαντάτα και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
- Θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με μισθούς και συντάξεις.
-Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Το δημοσιονομικό κενό είναι μία θεωρητική συζήτηση περί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού.

-Κοιτάξτε, το πρόγραμμα το ευρωπαϊκό τελειώνει 31 Δεκεμβρίου. Σκοπός είναι και η τελευταία εκταμίευση να γίνει πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν,αυτό μπορεί να παραταθεί. Αλλά νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο δάνειο. Δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο, ούτε θα υπάρξει, ούτε χρειάζεται. Θα υπάρξει αυτό το νέο καθεστώς του ECCL, που είναι ένας προληπτικός «θώρακας» προστασίας της χώρας. Και επίσης με το ΔΝΤ, υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο λήγει το 2016. Και είμαστε σε θέση το πρόγραμμα αυτό να το χρησιμοποιούμε, εφόσον το έχουμε ανάγκη. Αν, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, οι αγορές δίνουν τα αναγκαία κεφάλαια με συγκρίσιμο ή ακόμα και καλύτερο επιτόκιο, παίρνεις από εκεί. 

-Στόχος είναι να λυθούν τα πράγματα μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις 8 Δεκεμβρίου. Εάν αυτό δεν καταστεί τεχνικά εφικτό, υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις. Οι πιο απλές λύσεις είναι οι τηλεδιασκέψεις, οι οποίες, όπως ξέρετε, γίνονται συχνά -πυκνά. 

-Το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα. Εμείς αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αν το θέλουμε, αν το έχουμε ανάγκη. Στόχος μας είναι να επανέλθουμε φυσιολογικά στις αγορές.

Κοινώς, το Μνημόνιο παρατείνεται, το ΔΝΤ δεν φεύγει και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαφωνεί με την Τρόικα σε σημαντικά θέματα. Η απόλυτη κυβερνητική αποτυχία.
 parapolitiki.com

Read more...

Υπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιάννης Σκουλάς...


pasok_xt1

Yπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και την εκλογή προέδρου από τη βάση  τάχθηκε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σκουλάς, τονίζοντας ότι πρέπει «να...
πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του Κινήματος».
Αναφέρει επίσης ότι όλα πρέπει να γίνουν «με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος» και αυτήν ακριβώς την ανάγκη, όπως τονίζει, υπηρετεί η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η δήλωση του κ. Σκουλά έχει ως εξής: «Η χώρα και ο ελληνικός λαός δίνουν μια κρίσιμη μάχη. Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, αν η χώρα δεν βγει από αυτήν την μάχη όρθια και δυνατή. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, αν δεν οικοδομήσουμε μια Ελλάδα ικανή να μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα διακυβεύματα του καιρού μας.
Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ταυτίστηκε με την πορεία της χώρας. Με τις προσδοκίες κάθε Έλληνα και με τα οράματα όλων των προοδευτικών πολιτών. Εξέφρασε με καθαρότητα το αίτημα της Αλλαγής και άλλαξε τη χώρα.
Όπως πάντα, έτσι και τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης, ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν και έβαλε πάνω από τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες το εθνικό συμφέρον.
Σήμερα, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες έχουμε χρέος να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του Κινήματος. Να αναμετρηθούμε με όλες τις προκλήσεις που συνδέονται με την πορεία της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας και να δώσουμε τις πρέπουσες απαντήσεις. Ανοιχτά, καθαρά. Με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.
Και όπως πάντα, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Αυτό προσδοκούν οι Έλληνες πολίτες από όλους εμάς που υπηρετήσαμε αυτό το Κίνημα. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι αυτή η πορεία δίνει προοπτική και ελπίδα.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου υπηρετεί αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Αφορά το μέλλον του Κινήματός μας, αλλά και τη χώρα και την ελληνική κοινωνία και γι' αυτό βρίσκει ανταπόκριση και πέραν των ορίων του ΠΑΣΟΚ».

matrix24.gr

Read more...

Συνελήφθη ο συνεργός του Αρμπερ Μπάκο...


Συνελήφθη ο εγκέφαλος της συμμορίας του πιστολέρο στο ΜικρολίμανοΣτα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο αρχηγός της συμμορίας στην οποία ανήκε ο...
αλβανός δράστης Αρμπέρ Μπάκο, που τραυμάτισε 15 άτομα στα επεισόδια στο Μικρολίμανο.

Ο 31χρονος κακοποιός Μέτσι, αλβανικής υπηκοότητας , συνελήφθη από δυνάμεις της αστυνομίας στα Σεπόλια, μαζί με τον ομοεθνή του Αλμπερτ Κλόντιαν ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη του εγκεφάλου της συμμορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναζητούνται ακόμη επτά μέλη της συμμορίας στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπάκο.

Ακόμη, αναζητείται και ο ταξιτζής που φέρεται να φυγάδευσε τον Μπάκο μετά τα επεισόδια στο Μικρολίμανο

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η σπείρα εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών και προστασία νυχτερινών κέντρων...
voria.gr

Read more...

Σταθερό προβάδισμα 7,5 μονάδων για ΣΥΡΙΖΑ ...





Καθαρό προβάδισμα 7,5 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του...
ΣΚΑΪ.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος βρίσκεται σταθερά στο 17%. Τα αποτελέσματα είναι αμετάβλητα σε σχέση με την έρευνα Οκτωβρίου.

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι, με την ΧΑ να έχει βραχεία κεφαλή με 6,5% έναντι 6% του Ποταμιού. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% ενώ Ελιά (3,5%) και Ανεξάρτητοι Έλληνες (3%) βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή. Εκτός κοινοβουλίου μένουν ΔΗΜΑΡ (1%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%).



Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει προβάδισμα 1 μονάδας έναντι του Αντώνη Σαμαρά.
Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21%, ο πρωθυπουργός το 20%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 16%, ο Φώτης Κουβέλης 15,5% ο Πάνος Καμμένος 10,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος  8,5% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 4%.
Το 46% ζητεί εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το ίδιο ποσοστό ζητεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και εκλογή από την επόμενη Βουλή.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το 64,5% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων στους «επόμενους μήνες», ενώ το 59% πιστεύει πως κυβέρνηση τελικά θα υποχωρήσει στις διαφωνίες.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 63% των ερωτηθέντων κρίνει πως δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά», ενώ το 24%  δηλώνει αισιόδοξο για τις κυβερνητικές ικανότητες του κόμματος.
Απαισιοδοξία επικρατεί και για την κατάσταση της οικονομίας. Το 34,5% εκτιμά πως η κατάσταση θα είναι σίγουρα χειρότερη, ενώ το 20,5% μάλλον χειρότερη.
 left.gr

Read more...

Παράθυρο επιστροφής της τρόικας Θετικά μηνύματα «εξέπεμψε» το EuroWorkingGroup για την Ελλάδα


Θετικά μηνύματα «εξέπεμψε» το EuroWorkingGroup για την Ελλάδα
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου παρουσίασαν στις Βρυξέλλες στους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ την πρόοδο των διαπραγματεύσεων των Παρισίων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στο EuroWorking Group έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.

«Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς, αλλά και ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο του EuroWorkingGroup έγινε εκτεταμένη αναφορά στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και στα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές, με τους αξιωματούχους της ευρωζώνης να δείχνουν ικανοποιημένοι με την απόσταση που έχει διανύσει η Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το Eurogroup μάλλον θα προτιμούσε να γίνει μια ακόμη προσπάθεια για ολοκλήρωση της αξιολόγησης επί ελληνικούς εδάφους, πριν εξετασθούν σενάρια για παράταση του τρέχοντος προγράμματος της χώρας.

Έτσι, τα μέλη του EuroWorkingGroup ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα κοινοτικές πηγές κοντά στο Euroworking Group μιλούσαν για ενδεχόμενη παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος από τρεις έως έξι μήνες. Ωστόσο, τα επιχειρήματα των κ.κ. Αναστασάτου και Παπασταύρου φαίνεται πως μετέστρεψαν το αρχικό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, κομβικό ρόλο διαδραμάτισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόικας, αλλά και με ηγέτες της ζώνης του ευρώ.

Υπογραμμίζεται πως μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως η χώρα δεν θα ξανακυλήσει στην αβεβαιότητα.

«Δουλεύουμε σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να αποφύγουμε την αβεβαιότητα», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόοδος και συμφωνία σε μία σειρά από θέματα και τώρα επιχειρούν να κλείσουν τις εκκρεμότητες.

Στελέχη του Ευρωσυστήματος που ρωτήθηκαν από το in.gr για ενδεχόμενη επιστροφή των κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) και Κλάαους Μαζούχ (ΕΚΤ) στην Αθήνα ανέφεραν πως σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα θα γίνουν μάλλον αύριο, Παρασκευή.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλλαξαν το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ...



ΦΩΤΟ...
Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου διαφωνεί ανοιχτά με την ΔΗΠΑΡ, ο Βενιζέλος, πρόσθεσε απόψε στο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, τη...

Δημοκρατική Παράταξη!
Μετά την αποτυχία της Ελιάς, ο Βενιζέλος επιβεβαιώνει -γι' άλλη μια φορά- πόσο "σαφείς πολιτικούς στόχους" έχει...

Η φωτο, που  ανέβηκε στους επίσημους λογαριασμούς του κόμματος σε Facebook και Twitter,  συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο​:


Read more...