Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου Ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ για μισθούς και συντάξεις


Ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ για μισθούς και συντάξεις
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ σήμερα το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις, ενώ ορίζεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων φορολογικών διατάξεων στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν τις κατασχέσεις:
  • Καθορίζεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους του οφειλέτη κάτω από το οποίο δεν θα γίνεται κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Στην περίπτωση που ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις της κατηγορίας αυτής για ληξιπρόθεσμη οφειλή μικρότερη των 500 ευρώ, τότε αίρονται μετά από αίτηση του οφειλέτη

  • Δεν θα γίνεται κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, όταν το ποσό που απομένει είναι χαμηλότερο των 1.500 ευρώ. Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία το όριο αυτό ήταν 1.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή κατασχέσεις που έχουν ήδη γίνει για μισθούς μικρότερους του ορίου αυτού αίρονται μετά από αίτηση του οφειλέτη

  • Δεν θα επιτρέπεται κατάσχεση καταθέσεων σε περίπτωση που η ληξιπρόθεσμη οφειλή είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Επίσης σε περίπτωση μη ύπαρξης λογαριασμού μισθοδοσίας δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη ορισμού ενός λογαριασμού ο οποίος θα έχει ακατάσχετο όριο τα 1.500 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επίθεση από τη Θεσσαλονίκη Βολές Κουβέλη ενάντια στο «κεντροαριστερό νεφέλωμα» του Ποταμιού


Βολές Κουβέλη ενάντια στο «κεντροαριστερό νεφέλωμα» του Ποταμιού
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση στο Ποτάμι εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης εξήγησε ποια θα είναι η στάση του κόμματος του στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

«Στόχος δικός μας δεν είναι μια κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων. Ούτε μια κεντροαριστερά "γενικών καθηκόντων". Ούτε ένα κεντροαριστερό νεφέλωμα που εμφανίζεται απολίτικο, αλλά επί της ουσίας επιλέγει τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης» δήλωσε.

Ο κ. Κουβέλης συνέχισε στον ίδιο τόνο, «άλλο είναι να μιλάς για το νέο με γενικευμένη ασάφεια. Να μειώνεις τη σημασία των πολιτικών προτάσεων και της αντιπαράθεσης προγραμμάτων. Να εξομοιώνεις συλλήβδην όλα τα κόμματα. Να εξομοιώνεις το ΠΑΣΟΚ, που αγκιστρώθηκε στον κυβερνητισμό, με τη Δημοκρατική Αριστερά, που δεν ενσωματώθηκε στη λογική των κυβερνητικών προνομίων.

»Αντίθετα το ζητούμενο είναι μια κεντροαριστερά που θα αλλάξει τα πράγματα, θα ωθήσει μπροστά την πολιτική ζωή της χώρας. Θα μετακινήσει τον άξονα της πολιτικής ζωής σε προοδευτική κατεύθυνση με ρεαλισμό και σταθερότητα. Αυτήν την κεντροαριστερά θέλουμε. Αυτήν συγκροτούμε. Την δύναμη των μεγάλων δημοκρατικών - προοδευτικών αλλαγών στο κράτος και την οικονομία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, έγινε συστηματική προσπάθεια να ακυρωθεί ο λόγος της και να δυσφημιστεί η πολιτική της.

«Αυτή η προσπάθεια χειραγώγησης είχε και έχει ως στόχο και όλους όσοι διεκδικούν μια διαφορετική λύση, μια τρίτη λύση. Στηρίζεται στην αυταπάτη ότι η πολιτική σταθερότητα μπορεί να εξασφαλίζεται με την ευθυγράμμιση στις σήμερα ασκούμενες πολιτικές. Απαντούμε: Το πρόβλημα της πολιτικής σταθερότητας δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών. Όποιος ταυτίζει τη σταθερότητα με το συντηρητισμό κάνει πολιτικό λάθος».

Ο κ. Κουβέλης απηύθυνε κάλεσμα στους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στην Προοδευτική Συνεργασία. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της προωθεί ένα πρόγραμμα συντηρητικών επιλογών που μετακυλύει το βάρος της προσαρμογής στους αδύναμους. Εγκάλεσε όμως και την αντιπολίτευση, ότι καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά στα προ της κρίσης επίπεδα και αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι η χώρα έχει μπροστά της ένα κρίσιμο διάστημα, στο οποίο θα κριθούν πολλές παράμετροι της μετέπειτα πορείας της, ότι χρειάζεται μία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα αλλάξει την οικονομική και κοινωνική πολιτική, θα αναδιαρθρώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα

Σε ό,τι αφορά τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είπε ότι η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει την επιστροφή 500 περίπου εκατομμυρίων από το πρωτογενές πλεόνασμα σε δράσεις στήριξης κοινωνικών ομάδων. Τόνισε όμως ότι η αρχική συμφωνία με τη ΔΗ ΜΑΡ ήταν να διανεμηθεί το 70% του πλεονάσματος. «Η ρήτρα αυτή πρέπει να υλοποιηθεί στο ακέραιο» τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης εξήγησε ποια θα είναι η στάση του κόμματος του στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

«Από τις 350 προτάσεις του ΟΟΣΑ, αρκετές κινούνται σε μια κατεύθυνση εξορθολογισμού και για αυτό τις υποστηρίζουμε. Όμως για εμάς, η κυριακάτικη αργία, η ενιαία τιμή του βιβλίου, το φρέσκο ψωμί στους φούρνους, η περιορισμοί της εμπορικής πολεοδομίας δεν αποτελούν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού». Για το γάλα είπε «όχι επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος».

Τέλος για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αυτή «πρέπει να οργανωθεί με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και να κατοχυρώνει τα συμφέροντα του δημοσίου».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Τέσσερις σταυροί στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, ενιαία επικράτεια


Τέσσερις σταυροί στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, ενιαία επικράτεια
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με σταυρό προτίμησης, σε μέχρι τέσσερις υποψηφίους, θα γίνει η εκλογή των ευρωβουλευτών, όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Ποσόστωση 1/3 για γυναίκες υποψηφίους στους συνδυασμούς.

Με το νομοσχέδιο ευθυγραμμίζονται οι κανόνες και οι περιορισμοί για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με αυτούς που ισχύουν για τους βουλευτές, ορίζεται η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω των δημοσκοπήσεων και καθορίζεται η κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης. Επίσης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τον χρόνο, τη συγκρότηση και τη σύνθεση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.

Αναλυτικότερα, στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι η εκλογή των ευρωβουλευτών θα γίνεται με σταυρό προτίμησης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν έως τέσσερις υποψηφίους. Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, δεδομένου ότι το Ευρωκοινοβούλιο ασκεί πλέον αυξημένες αρμοδιότητες στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και έχοντας υπόψη ότι συνδέεται η ψήφος των πολιτών της ΕΕ με την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γίνεται σαφές ότι η ψήφος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Επίσης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο αριθμός των υποψηφίων κάθε συνδυασμού αυξάνεται στο διπλάσιο του συνολικού αριθμού των εκλεγομένων κάθε φορά μελών στο Ευρωκοινοβούλιο. Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, αυτό γίνεται για να διευρυνθούν οι επιλογές των ψηφοφόρων και να συγκροτηθούν αντιπροσωπευτικότερα ψηφοδέλτια.

Εισάγεται, ακόμα, η ρύθμιση περί ποσόστωσης ανά φύλο και γίνεται υποχρεωτική η αντιπροσώπευση του κάθε φύλου τουλάχιστον στο 1/3 των υποψηφίων. Επιπλέον, τίθεται κώλυμα εκλογιμότητας για τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ενώ διατηρείται το όριο του 3%.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική χρηματοδότηση προτείνεται να γίνεται με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην εκλογική δύναμη των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων ως εξής: σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών 50% θα χορηγείται στα κόμματα της Βουλής και 10% στα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου. Σε περίπτωση ευρωεκλογών τα ποσοστά χορήγησης θα αντιστρέφονται.

Όσον αφορά στην προεκλογική εκστρατεία, θα προσομοιάζει στην προεκλογική εκστρατεία βουλευτικών εκλογών και προτείνεται να αυξηθεί ο αριθμός των εμφανίσεων των υποψηφίων στα ΜΜΕ, σε επίπεδο «Καλλικρατικής» περιφέρειας, κατά μία φορά σε σχέση με ό,τι ισχύει για τους υποψήφιους βουλευτές.

Εξίσου αυξάνεται το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών και ανέρχεται στο ύψος που ισχύει κάθε φορά για τους υποψήφιους βουλευτές στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια. Στόχος είναι η κατοχύρωση της ισότητας, τόσο μεταξύ υποψήφιων βουλευτών και ευρωβουλευτών όσο και μεταξύ υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Αναφορικά με τη συγκρότηση και τη σύνθεση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών ορίζεται ότι θα μετέχουν στις βουλευτικές εκλογές και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων ή των συνασπισμών που εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο και τυχόν δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή. Αντιστρόφως για τις ευρωεκλογές θα μετέχουν και εκπρόσωποι κομμάτων ή συνασπισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή και δεν εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο. Η επιτροπή για τις επικείμενες ευρωεκλογές ορίζεται ότι θα συγκροτηθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Τέλος, οι απαγορεύσεις δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων ισχύουν πλέον μια ημέρα πριν από τη διενέργεια των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις τυχόν επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στη φυλακή άλλοι τρεις Χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Φύσσα...


xrysi avgi
ΒΙΝΤΕΟ...

Το δρόμο προς τη φυλακή έδειξαν οι εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου σε άλλους τρεις κατηγορούμενους για την...
υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για τα κακουργήματα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της ...ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αρνούμενοι ωστόσο οποιαδήποτε ανάμειξή τους στις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις.

Οι δικαστικές λειτουργοί έφτασαν στην κλήση προς απολογία των συγκεκριμένων προσώπων (Νίκο Τσορβά, Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και Ιωάννη Κομιανό) με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν συγκεντρώσει σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πέραμα.

Ο κύκλος των απολογιών των μελών της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τις απολογίες άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην επίθεση που είχε γίνει στην Ιεράπετρα της Κρήτης, και με αυτούς , εκτός απροόπτου, ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων, ενώ απομένουν μόνο οι βουλευτές εκείνοι για τους οποίους τελικά η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όσο προχωρά η ανάκριση έρχονται στο φως νέα στοιχεία από τα ηλεκτρονικά αρχεία των κατηγορουμένων που αποτελούν πλέον μέρος της δικογραφίας.

Μεταξύ αυτών και δύο βίντεο στα οποία :

Στο πρώτο βίντεο ο ομιλητής αναφέρει:

Με τους εθνάρχες τους στην πρώτη γραμμή των συμπλοκών ανακατέλαβαν την εθνική τους κυριαρχία. Ήταν οι Πορτογάλοι με τον Αντόνιο Ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ, ήταν ο Φρανσίσκο Φράνκο με τους Ισπανούς φαλαγγίτες, ήταν ο Μουσολίνι με τους μελανοχιτόνες στην Ιταλία, ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ με το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα των Γερμανών που κατάφεραν να επισκευάσουν την πληγωμένη από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανία και να δώσουν στους Γερμανούς αληθινή εθνική ελευθερία. Οι εθνικοσοσιαλιστές έδωσαν στο Γερμανικό λαό ζωή και υπερηφάνια. Έκαναν ένα κατεστραμμένο κράτος μια νέα Γερμανική αυτοκρατορία. Και οι Έλληνες όμως δεν έμειναν πίσω σε αυτή την πνευματική και ιδεολογική επανάσταση. Γνήσια τέκνα των αρχαίων Ελλήνων, ανέδειξαν την επανάσταση της 4ης Αυγούστου με αρχηγό και εθνάρχη τον Ιωάννη Μεταξά. Ήταν οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές αυτοί που ξαναέχτισαν το ελληνικό κράτος πέτρα-πέτρα με μόνα υλικά τα εθνικά ιδεώδη, με μόνα εργαλεία το σφυρί και το ξίφος υπό το βλέμμα του διπλού πέλεκυ και του σταυρού.Δείτε το βίντεο...


Στο δεύτερο βίντεο ο ομιλητής αναφέρει:

Διάλεξα το πιο ματωμένο κομμάτι της ιστορίας, το πιο μάλλον εντός εισαγωγικών ματωμένο αν θέλετε κομμάτι της ιστορίας, αυτής της ιδεολογίας θα ήθελα να τονίσω ότι είναι σημαντικό κάποιος και πόσο μάλλον ένας εθνικιστής να γνωρίζει μερικές πτυχές από την Ευρωπαϊκή ιστορία χωρίς να παρασύρεται από την προπαγάνδα της αριστερής τρομοκρατίας, η οποία υπάγεται με τη σειρά της στο σιωνιστικό αρρωστημένο εγκέφαλο. Επίσης ένας αληθινός εθνικιστής έχει καθήκον να κοιτά στα μάτια το παρελθόν χωρίς να φοβάται την κατακραυγή του ημιμαθούς περίγυρου. Αρχικά θα αναλύσουμε τη σημασία του εθνικού σοσιαλισμού καθώς και το τι είναι. Η απάντηση στο ερώτημα τι είναι εθνικός σοσιαλισμός φαντάζει….που είμαι….συγγνώμη λιγάκι… Η απάντηση στο ερώτημα τι είναι λαϊκός εθνικισμός φαντάζει τόσο δύσκολη να γραφεί όσο εύκολη να κατανοηθεί.Δείτε το βίντεο...
matrix24.gr

Read more...

Στη φυλακή παραμένουν η κόρη και η σύζυγος του Παύλου Ψωμιάδη...


Στη φυλακή παραμένουν η κόρη και η σύζυγος του Παύλου ΨωμιάδηΟ Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση να κριθεί απαράδεκτη η προφυλάκισή τους...


Προσωρινά κρατούμενες θα παραμείνουν η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη, πρώην επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου ΑΣΠΙΣ, αφού ο Άρειος Παγος απέρριψε την...
αίτηση αναίρεσης τους με την οποία ζητούσαν να κριθεί απαράδεκτη η προφυλάκιση τους.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εποπτεύων των οικονομικών εισαγγελέων , Νίκος Παντελής έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Μαρίας και Όλγας Ψωμιάδη .

Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας φέρονται να διέπραξαν αδικήματα, όπως είναι η απάτη, η υπεξαίρεση και η απιστία.

Προσωρινά κρατούμενος είναι για τα ίδια αδικήματα και ο γιος του επιχειρηματία Δανιήλ Ψωμιάδης, ενώ ο ίδιος ο Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Κρατείται επίσης για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Κάπιταλ...
newsbeast.gr

Read more...

"Θεωρώ πιο έντιμο να επισημοποιηθεί η διάλυση του ΠΑΣΟΚ"...



katseliΤην επισημοποίηση της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ως την πιο έντιμη επιλογή για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του, προτείνει η Λούκα Κατσέλη και κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι ...
"κατάντησε την άλλοτε μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας". Η πρώην υπουργός εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη δικομματική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας "εμπαιγμό και απόπειρα εξαγοράς ψήφου ενόψει ευρωεκλογών το κοινωνικό μέρισμα". Για τις επικείμενες κάλπες του Μαΐου εκτιμά ότι αν η αποδοκιμασία των κυβερνητικών κομμάτων και των "δορυφόρων" τους δεν είναι μεγάλη, η μνημονιακή πολιτική "όπως κι αν λέγεται" θα συνεχιστεί. Η κ. Κατσέλη ανακοινώνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές, αλλά θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια «κοινή προσπάθεια ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο». Τέλος, κρατά απόσταση από τον Γιώργο Παπανδρέου και τα σενάρια ολικής επαναφοράς του, δηλώνοντας: "Ο ευρύτερος χώρος της προοδευτικής Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου δεν έχει ανάγκη μεσσίες…"...
efsyn.gr

Read more...

Στο εδώλιο ο Σμπώκος για μίζα 500 χιλ. ευρώ από τα εξοπλιστικά...


Στο εδώλιο ο Σμπώκος για μίζα 500 χιλ. ευρώ από τα εξοπλιστικά
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο Γιάννης Σμπώκος κατηγορούμενος για τη μίζα των 500.000 ευρώ που φέρεται να...
έλαβε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα Ερμής αφού ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση αναίρεσης με την οποία ζητούσε την αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Με το ίδιο βούλευμα- το οποίο πλέον είναι αμετάκλητο- παραπέμπονται σε δίκη εκτός από τον Γιάννη Σμπώκο οι Αντώνης Κάντας, Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.

Ο Γιάννης Σμπώκος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας, ενώ Αντώνης Κάντας αντιμετωπίζει και την κατηγορία της δωροδοκίας.
Να σημειωθεί ότι οι Κάντας, Λεονταρίτης και Ανδρουλάκης δεν κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στο Άρειο Πάγο κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για τις μίζες του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ έχει και άλλες δικαστικές εκκρεμότητες σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων...
newsbeast.gr

Read more...

Εθνική Τράπεζα: Προκήρυξαν θέσεις εργασίας μόνο για τα παιδιά των εργαζομένων!


Εθνική Τράπεζα: Προκήρυξαν θέσεις εργασίας μόνο για τα παιδιά των εργαζομένων!

Βολεύουν τα δικά τους παιδιά την ώρα που περίπου ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι -Απίστευτο και όμως, ελληνικό - Δείτε την πρωτοφανή ανακοίνωση για το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της τράπεζας

Το βόλεμα των «δικών μας παιδιών» ζει και βασιλεύει στην φτωχοποιημένη Ελλάδα των μνημονίων και της ισοπεδωτικής ανεργίας. Όπως αποδεικνύεται, οι ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλειφθεί αλλά συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό, με την τακτοποίηση ημετέρων να αποτελεί για κάποιους προτεραιότητα ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εν εξελίξει διαγωνισμός του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας(ΤΥΠΕΤ) για την πλήρωση 20 θέσεων διοικητικού προσωπικού, που απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά των εργαζομένων στην τράπεζα!

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται στη σχετική δημόσια προκήρυξη της 18ης Μαρτίου ο ασφαλιστικός φορέας του μεγαλύτερου ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θέτει το οικογενειακό πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας αποκλείοντας τους υπόλοιπους άνεργους Ελληνες από τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας: «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε, στο ΤΥΠΕΤ και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης»! Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι ότι στην επισυναπτόμενη αίτηση ο ενδιαφερόμενος κάτω από το όνομά του πρέπει να αναγράψει υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία του γονιού του και τη θέση στην οποία απασχολείται τώρα ή στο παρελθόν στην τράπεζα καθώς και τον αριθμό μητρώου του στο ταμείο.

Κατά τα λοιπά, η υποβολή των δικαιολογητικών λήγει στις 25 Απριλίου και αφορά σε 15 θέσεις στην Αθήνα και 5 στη Θεσσαλονίκη. Για την ιστορία δε, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου εξακολουθεί να φιγουράρει το όνομα του κ. Χάρη Τομπούλογλου, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΥΠΕΤ, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο δόθηκε από τη διοίκηση της Εθνικής εντολή απόλυσης του από την τράπεζα λόγω της σύλληψής του και της άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος του για τη γνωστή υπόθεση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Δείτε εδώ την προκήρυξη
protothema.gr

Read more...

4 χιλιάδες για τη διαθεσιμότητα δήμοι και ασφαλιστικά ταμεία

4 χιλιάδες για τη διαθεσιμότητα  δήμοι και ασφαλιστικά ταμεία
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 υπάλληλοι θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 εργαζόμενοι από ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της επικρατείας.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Άρση ασυλίας αποφάσισε η βουλή για τον Γ. Γερμενή της Χ. Α

Άρση ασυλίας αποφάσισε η βουλή για τον Γ.  Γερμενή της Χ. Α
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να άρει τη ασυλία του βουλευτή της Χ.Α. Γιώργου Γερμενή, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος ενώ ελέγχεται παράλληλα από τη δικαιοσύνη συμπληρωματικά για το αδίκημα της οπλοκατοχής.
Αντίθετα αναβλήθηκε η απόφαση για τους Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, οι οποίοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν απολογητικό υπόμνημα για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ολόκληρο το Πολυνομοσχέδιο. "Πακέτο" με το πλεόνασμα η ρύθμιση για το γάλα



Διαβάστε ολόκληρο το Πολυνομοσχέδιο στο NEWS 247. Σε τρία άρθρα στη Βουλή. Τι αναφέρει η ρύθμιση για το φρέσκο γάλα
Σε τρία άρθρα έρχεται στην Βουλή το Πολυνομοσχέδιο, που θα επικυρώσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 11 δισ. ευρώ.
Στο πρώτο άρθρο περιλαμβάνονται γενικές διατάξεις, μεταξύ των οποίων το πρωτογενές πλεόνασμα, στο δεύτερο οι τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο τρίτο τα φορολογικά.
Η ρύθμιση για το γάλα, περιλαμβάνεται στο πρώτο άρθρο, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενη καταψήφισή του, σημαίνει και καταψήφιση των προβλέψεων για το πρωτογενές πλεόνασμα και το πώς αυτό θα μοιραστεί.
Η υποπαράγραφος για το γάλα αναφέρει:
ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΤ.8: ΑΡΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
α. Για τους αγοραστές αγελαδινού γάλακτος, πριν από την έναρξη δραστηριότητας και την πρώτη αγορά οποιασδήποτε ποσότητας γάλακτος από τους παραγωγούς, ακολουθείται η διαδικασία έγκρισης του άρθρου 10 της υπ’ αριθ. 302026/2004 (Β’ 1688) ΚΥΑ με θέμα «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του καθεστώτος της εισφοράς στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κάθε φορά.»
β. Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 3 της ΥΑ 341263/18.11.2008 (Β΄ 2402), όπως ισχύει, καταργείται.
α. Η παράγραφος 6 του άρθρου 12 του από 2/16.5.1959 Β.Δ. (Α’ 89) αντικαθίσταται ως εξής:
«6. α) Ως «παστεριωμένο γάλα» νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία για μικρό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 71,70 βαθμούς C για 15 δευτερόλεπτα ή ισοδύναμος συνδυασμός) ή σε διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικούς συνδυασμούς χρόνου και θερμοκρασίας για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος, παρουσιάζει αρνητική αντίδραση στη δοκιμασία φωσφατάσης και θετική στη δοκιμασία υπεροξειδάσης, αμέσως δε μετά την παστερίωση ψύχεται το συντομότερο δυνατό σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +60 βαθμούς C, στην οποία θερμοκρασία και συντηρείται, η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.
Στη συσκευασία του παστεριωμένου γάλακτος πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο και με ευδιάκριτους χαρακτήρες οι ενδείξεις «παστεριωμένο» και «γάλα», η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος και η θερμοκρασία συντήρησής του.
Το παστεριωμένο γάλα που συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 12 ωρών από την άμελξη και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης, μπορεί, πέραν των αναφερόμενων στο προηγούμενο εδάφιο να φέρει και την ένδειξη «γάλα ημέρας».
β) Ως «γάλα υψηλής παστερίωσης» νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία στους +85 βαθμούς έως + 127 βαθμούς C σε τέτοιες συνθήκες θερμοκρασίας και χρόνου ώστε η δοκιμασία υπεροξειδάσης να είναι αρνητική, αμέσως δε μετά τη θερμική του επεξεργασία ψύχεται, το συντομότερο δυνατό, σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +60 βαθμούς C. Η συντήρηση του γάλακτος υψηλής παστερίωσης γίνεται σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +60 βαθμούς C η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.
Στη συσκευασία του γάλακτος υψηλής παστερίωσης πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο και με ευδιάκριτους χαρακτήρες οι ενδείξεις «γάλα» και «υψηλής παστερίωσης», η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος και η θερμοκρασία συντήρησής του.
Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε σημείο της συσκευασίας του προϊόντος αναγραφή της ένδειξης «παστεριωμένο» χωρίς τη συνοδεία της φράσης «υψηλής παστερίωσης».»
β. Οι συσκευασίες γάλακτος της προηγούμενης υποπερίπτωσης που διατίθενται στην αγορά συμμορφώνονται με τις απαιτούμενες ενδείξεις εντός δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 21 του ν. 248/1914 (Α΄ 110) καταργούνται.
http://news247.gr/


Read more...

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της η Γκερέκου...





Την απόφαση να κατέλθει στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου έλαβε η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, έπειτα από....
πολυήμερες διαβουλεύσεις με στενούς συνεργάτες της.
Με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την πρόθεση της να είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ένα από τα πλέον εγκαταλειμμένα κομμάτια της χώρας.

«Ξεκινώ τη διεκδίκηση της Περιφέρειας, μπαίνοντας μπροστά σε μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να ενώσει ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινή την αγάπη για τον τόπο μας και την πίστη στις προοπτικές του», σημειώνει η κ. Γκερέκου και τονίζει: «Στόχος μας είναι τα Επτάνησα να εξελιχθούν σε μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές της Ελλάδας. Ένα πρότυπο αυτό-οργάνωσης και αυτονομίας που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους ανθρώπους του. Και που πάνω απ' όλα δεν θα αφήνει ΚΑΝΕΝΑΝ στη μοίρα του».

 

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Οφείλει να παραιτηθεί άμεσα η η κα. Χ. Καλογήρου...


Επιμένει να ασκεί τα καθήκοντά της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως διορισμένη Γενική Γραμματέας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα είναι ...
υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, εγείροντας σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η κ. Χριστιάνα Καλογήρου εξακολουθεί να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ως διορισμένη Γενική Γραμματέας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Και διερωτόμαστε : Πως συμβιβάζεται ηθικά και πολιτικά η υποψηφιότητα της ως Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με την ιδιότητα της ως ελεγκτή νομιμότητας των αποφάσεων των αιρετών συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης. Είναι δυνατόν να συνεχίζει η κ. Καλογήρου να ασκεί έλεγχο νομιμότητας - και πολλές φορές όπως επανειλημμένα αποδείχθηκε και έλεγχο σκοπιμότητας - στις αποφάσεις των αιρετών συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης του Β. Αιγαίου και ταυτόχρονα να διεκδικεί, αντιπαραθετικά ενδεχομένως με κάποια από τα στελέχη των συλλογικών αυτών φορέων, την ψήφο των πολιτών του Β. Αιγαίου;

Οι πρόσφατες ακυρωτικές της πράξεις κατά των αποφάσεων του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου που έθιγαν επιχειρηματικά συμφέροντα στη Προκυμαία της Μυτιλήνης, αποδεικνύουν ενδεχομένως τους λόγους για τους η ίδια επέλεξε να παραμείνει στη θέση της.

Η συνέχιση της παραμονής της στην Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, πέρα από τα ζητήματα ηθικής τάξης που δημιουργεί, είναι και σοβαρό πολιτικό ατόπημα...
left.gr

Read more...

Μεγαλύτερη του 1,8 δισ. ευρώ η δόση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα...


Μεγαλύτερη του 1,8 δισ. ευρώ η δόση του ΔΝΤ προς την ΕλλάδαΕντός του Μαΐου θα ληφθεί η σχετική απόφαση...


Μεγαλύτερη του 1,8 δισ. ευρώ θα είναι η δόση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνεται εντός του Μαΐου.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε...
σήμερα από την Ουάσιγκτον πως δεν έχει ορισθεί συγκεκριμένη ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ του Ταμείου για την Ελλάδα, αλλά αυτό αναμένεται κάποια στιγμή το Μάιο. Ο ίδιος είπε πως θα υπάρξει αναπρογραμματισμός των δόσεων προς την Ελλάδα, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κράτησε για μεγάλο διάστημα. «Μπορώ να υποθέσω ότι η δόση θα είναι μεγαλύτερη (των 1,8 δισ. ευρώ)», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις της τρόικας για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ο Μάρεϊ επανέλαβε πως στο θέμα αναφέρεται η κοινή δήλωση της τρόικας της 19ης Μαρτίου. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής του Πόουλ Τόμσεν στο πρόγραμμα της Ουκρανίας ο Μάρεϊ είπε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο...
newsbeast.gr

Read more...

Γάλα: Ίδια ρύθμιση, άλλoς υπουργός, τέλος οι αντάρτες…


Δια… μαγείας λύθηκε μέσα σε μία νύχτα η διαφωνία για το γάλα, με μια ρύθμιση όμως που δεν έχει ...
και καμιά διαφορά από την αρχική…

Η νέα ρύθμιση που παρουσιάζεται δεν έχει διαφορά με την προηγούμενη, παρά μόνο στα… ονόματα. Στα ονόματα των υπουργών και του γάλακτος! Ωστόσο ένας – ένας οι βουλευτές δηλώνουν ικανοποιημένοι…

Η ρύθμιση που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης είναι ουσιαστικά η αρχική ρύθμιση Χατζηδάκη αλλά με άλλη διατύπωση. Μάλιστα τη δουλειά ανέλαβε ο κ. Τσαυτάρης για να ικανοποιηθούν όσοι είχαν στο στόχαστρο τον κ. Χατζηδάκη.

Η παλιά πρόταση λοιπόν είχε τρεις κατηγορίες γάλακτος. Μία με διάρκεια ζωής 2 ημερών (με την ονομασία φρέσκο), μία με διάρκεια έως 11 μέρες και μία υψηλής παστερίωσης.

Η νέα πρόταση έχει δύο κατηγορίες και κανένα φρέσκο.

Η πρώτη είναι το «παστεριωμένο γάλα» και θα έχει δύο υποκατηγορίες.

Δηλαδή τα γάλακτα που κυκλοφορύν σήμερα ως φρέσκα με ζωή πέντε ημερών, αλλά μπορεί να είναι 7 ημερών ή παραπάνω και ως υποκατηγορία το γάλα ημέρας, δηλαδή το γάλα δύο ημερών. Κανένα δεν θα γράφει φρέσκο.

Η δεύτερη κατηγορία θα είναι το «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας», το σημερινό δηλαδή γάλα υψηλής παστερίωσης.

Η πρόταση λοιπόν είναι η ίδια και είναι ξεκάθαρο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο κ. Χαρακόπουλος -που είχε εκφράσει τη ρητή του αντίρρηση στην αρχική ρύθμιση- χαρακτήρισε κατ” αρχήν θετικό το γεγονός πως υπάρχει βούληση για την αναδιαμόρφωση της ρύθμισης για το γάλα. Ωστόσο, έκανε ορισμένες παρατηρήσεις, τις οποίες -όπως είπε- δεν μπορούμε να αγνοούμε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, «το «γάλα ημέρας» αποκτά νόημα αν έχει διάρκεια ζωής έως πέντε ημέρες και μπορεί έτσι να φτάσει στα μεγάλα αστικά κέντρα». «Άλλωστε», πρόσθεσε, «το γάλα που υφίσταται την πιο ήπια θερμική επεξεργασία έχει εκ των πραγμάτων διάρκεια ζωής πέντε ημέρες». «Για ποιο λόγο, λοιπόν, να περιοριστεί η διάρκεια ζωής του;», διερωτήθηκε.

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν και οι κ.κ. Μωραϊτης και Κασσής...
tribune.gr

Read more...

Αποσύρεται ο όρος «φρέσκο» Στις πέντε ημέρες ορίστηκε η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος


Στις πέντε ημέρες ορίστηκε η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις πέντε ημέρες ορίστηκε η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος -αυτού που ώς σήμερα ονομάζαμε φρέσκο-, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη, του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου και ομάδας πανεπιστημιακών και επιστημόνων από τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, για τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.
Το πενθήμερο αποφασίστηκε λόγω και των συνθηκών παραγωγής/διακίνησης στην Ελλάδα.
Οριακά, δε, έχει περιθώριο αύξησης μιας ημέρας και αυτό αφού προηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.
Τι προβλέπει η συμφωνία για το γάλα
Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για το γάλα προβλέπει ότι θα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: το παστεριωμένο και το υψηλής ή υπερηψηλής θερμικής επεξεργασίας.
Το υψηλής ή υπερυψηλής θερμικής επεξεργασίας γάλα θα έχει διάρκεια ζωής άνω των πέντε ημερών και αυτό θα καθορίζεται από την κάθε γαλακτοβιομηχανία.
Στην κατηγορία του παστεριωμένου δημιουργείται και η υποκατηγορία του γάλακτος ημέρας (τριών ημερών από την παραγωγή ώς το ράφι).
Η συμφωνία με την τρόικα επίσης περιλαμβάνει και την απόσυρση του όρου «φρέσκο» από τις συσκευασίες γάλακτος, κάτι με το οποίο διαφωνούν οι αγελαδοτρόφοι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Χρειάζεται στροφή 180 μοιρών» Κουμουτσάκος: Παρουσίασε το συνδυασμό του για την περιφέρεια Αττικής


Κουμουτσάκος: Παρουσίασε το συνδυασμό του για την περιφέρεια Αττικής
Ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, Γ.Κουμουτσάκος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με το σύνθημα-κεντρική μήνυμα «180 μοίρες και η Αττική αλλάζει πρόσωπο» κατέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση για την περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά την παρουσίαση των βασικών αρχών και κατευθύνσεων του συνδυασμού του που έγινε στον «Ελληνικό Κόσμο» ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η περιφέρεια Αττικής στην Ευρώπη των Περιφερειών, με δυναμικό, παραγωγικό και αισιόδοξο πρόσωπο, με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια και αξιοπρέπεια, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι γι' αυτό χρειάζεται να γίνει στροφή 180 μοιρών.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την Αττική διότι πιστεύει στη νίκη, διότι η Αττική έχει ανάγκη να αλλάξει πρόσωπο και γιατί θέλει και μπορεί να υπηρετήσει αυτό τον ρόλο. Διότι η εμπειρία που απέκτησε ως ευρωβουλευτής βοηθά στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα, ιδεών για το μέλλον και πρόσθετων κοινοτικών πόρων προκειμένου αυτές να γίνουν πράξη, τόνισε.

Αναφερόμενος στους δεσμευτικούς άξονες με τους οποίους θα βαδίσει προς την εκλογική αναμέτρηση και μετά από αυτήν, είπε ότι ο πρώτος άξονας αφορά την κοινωνική συνοχή και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αυτό θα το επιδιώξει, όπως είπε, μέσα από συνεργασία με την Εκκλησία και τα κοινωνικά δίκτυα, με τη δημιουργία ανάλογων υποδομών και ανάπτυξη δράσεων και με την άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων για στοχευμένες κοινωνικές δράσεις.

Δεύτερος άξονας είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση. Θα επιδιωχθούν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς, κυρίως με επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία της επικοινωνίας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην «έξυπνη εξειδίκευση» και τις νέες τεχνολογίες που αποτελούν κοινοτικό πρόταγμα για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ. Πέρα από την αξιοποίηση, χωρίς καμία καθυστέρηση, του ΕΣΠΑ, θα διεκδικηθούν πρόσθετοι κοινοτικοί πόροι, θα επιστρατευθεί ο θεσμός των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και θα αξιοποιηθούν νέες ιδέες βγαλμένες από τη διεθνή εμπειρία. Γι’ αυτό και, εφόσον επιλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, θα ιδρύσει, όπως είπε, Γραφείο Σταθερής Εκπροσώπησης της Ένωσης Περιφερειών στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διεκδικηθούν προγράμματα, να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα εμπειρία και τεχνογνωσία.

Τρίτος άξονας είναι η ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της Αττικής, των εμβληματικών περιοχών, των μνημείων του πολιτισμού και των χώρων της ιστορίας. Των παραλιακών μετώπων και των ορεινών της όγκων. Κι όλα με τελικό στόχο την εξωστρέφεια και την ελκυστικότητα, επισήμανε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ψήφιση από την Ολομέλεια Την Τετάρτη στη Βουλή το αίτημα άρσης της ασυλίας πέντε βουλευτών της ΧΑ


Την Τετάρτη στη Βουλή το αίτημα άρσης της ασυλίας πέντε βουλευτών της ΧΑ
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένας από τους πέντε βουλευτές της ΧΑ για τους οποίους θα ψηφίσει η Ολομέλεια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την Τετάρτη 2 Απριλίου, δείχνει το πρόγραμμα της Βουλής, θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας για ακόμα πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους Μιχάλη Αρβανίτη-Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, για τους οποίους εισηγήθηκε άρση της ασυλίας η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μήνυμα εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου Σαμαράς: Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει


Σαμαράς: Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι, το ξέρουν και το έχουν αποδείξει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα εν όψει της ψήφισης, την Κυριακή, του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις.

Σημείωσε ότι στις επτάμηνες διαπραγματεύσεις με την τρόικα «κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές» και ότι θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις για την έξοδο από το μνημόνιο και την ελάφρυνση του χρέους.

«Έτσι θα αρχίσουμε να βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο, Παρασκευή, στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής, ώστε να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 1ης Απριλίου, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμφωνία σωτηρίας για το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν"



Φως στο τούνελ για το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν". Μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς των υπαλλήλων και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Διαβάστε με ποιο τρόπο
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" και της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με το υπουργείο Υγείας, υπεγράφη την Πέμπτη, με σκοπό την εξεύρεση οριστικής λύσης για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν".
Έτσι πολύ σύντομα οι απλήρωτοι, εδώ και αρκετό καιρό, υπάλληλοι του Νοσοκομείου θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους.
"Νομίζω ότι είναι η απαρχή της σωτηρίας" είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθηγητής Γρηγόρης Κωσταράς, χαρακτηρίζοντας ιστορική τη στιγμή για την περεταίρω πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.
Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Κωσταρά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, όπως είπε, "επέδειξε εξαιρετικά εποικοδομητικό πνεύμα ευθύνης αυτό το διάστημα στο οποίο είναι στην ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού", καθώς επίσης και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία "προσήλθε με ανοιχτά αυτιά και με κατανόηση για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου".
Από την πλευρά του, ο κ. Κωσταράς μίλησε με θερμά λόγια για "τον άριστο παλαιό φοιτητή του" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας "τη βούληση την οποία ως Δημόσιο επέδειξε, προκειμένου να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα του κοινωφελούς Ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν", καταχρεωμένο και έτοιμο να κλείσει".
http://news247.gr/

Read more...