Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μετά την απελευθέρωση από 1η Ιουλίου «Πάγωμα» των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ και μειώσεις για τη βιομηχανία


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης (για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες), που απελευθερώνονται από την Δευτέρα 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα.
Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15% στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.
Απών από τη γενική συνέλευση ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης (εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων τον περασμένο μήνα), Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι, σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη διατήρηση και των δύο θέσεων από τον κ. Φωτόπουλο, δηλαδή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ. Ωστόσο, ο κ. Ζερβός τού έχει ζητήσει να επιλέξει μία από τις δύο θέσεις και ο ίδιος έχει απαντήσει ότι θα κάνει την επιλογή του εντός των ημερών. Απόντες, πάντως, από τη γενική συνέλευση ήταν και άλλα μέλη του ΔΣ, όπως και στελέχη της ΔΕΗ.
Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια: σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ με εξαίρεση αυτά που ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές θα διαμορφώνονται από τη Δευτέρα ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Ως τώρα, η ΡΑΕ εισηγείτο στο ΥΠΕΚΑ για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την κυβέρνηση. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους.
Για τους ευάλωτους καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ.) ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές (150.000 περισσότεροι σε σχέση με την αρχή του χρόνου).
Για την αποκρατικοποίηση
Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι η επιχείρηση αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης, που περιλαμβάνει τον διαχωρισμό και την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (που αντιπροσωπεύουν το 30% του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού) και τμήματος της εμπορίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ». Αναμένεται, δηλαδή, ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα περάσουν στη νέα εταιρεία το 30% των πελατών. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει ακόμη πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο).
Η ΔΕΗ θα προχωρήσει, επίσης, σε απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη. Η απόσυρση θα γίνει σταδιακά, με τη θέση σε εμπορική λειτουργία τις επόμενες εβδομαδες της νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι (417 μεγαβάτ) και στη Μεγαλόπολη (800 μεγαβάτ), στα τέλη του 2014, που θα αντικαταστησουν το παλιό παραγωγικό δυναμικό. Οι πετρελαϊκές μονάδες ωστόσο δεν θα αποξηλωθούν, αλλά θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στους Κήπους Έβρου



Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στο ύψος του μεθοριακού σταθμού Κήπων του Έβρου

Πρωτόκολλο με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στο ύψος του μεθοριακού σταθμού Κήπων του Έβρου, υπογράφηκε μεταξύ εκπροσώπων της Ελλάδος και της Τουρκίας, σε συνάντηση που έγινε στην Αδριανούπολη.
Η νέα οδική Γέφυρα των Κήπων, θα κατασκευαστεί 7,5 μέτρα νοτιότερα της υφιστάμενης, θα βρίσκεται ψηλότερα και θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση).
Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί από το 2006, Μικτή Επιτροπή για το Σχεδιασμό και την Παρακολούθηση του Έργου (ΜΕΣΠΕ), η οποία εργάσθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κατάληξη την 26η Ιουνίου 2013 οπότε υπογράφηκε η τελική συμφωνία.
Στο πρωτόκολλο συμφωνήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, ενώ παράλληλα υπογράφηκαν και τα αρχικά σχέδια καθώς επίσης και η τεχνική αναφορά από υποεπιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Σημειώνεται πως από ελληνικής πλευράς τη μελέτη θα ολοκληρώσει και θα δημοπρατήσει η Εγνατία Οδός ΑΕ και από Τουρκικής πλευράς η Κρατική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων (K.G.M.).
http://news247.gr

Read more...

Ξεκινά η κατασκευή νέων χειρουργείων στον "Ευαγγελισμό"




Είκοσι δύο υπερσύγχρονα χειρουργεία θα κατασκευαστούν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες
Παρουσία του νέου υπουργού Υγείας έγινε την Παρασκευή στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ο αγιασμός του εργοταξίου για την ανέγερση των νέων χειρουργείων, τα οποία είναι δωρεά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αρκετές πτέρυγες του νοσοκομείου, συνομιλώντας τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με ασθενείς.
Νωρίτερα, είχε δηλώσει: "Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή 22 νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων στον Ευαγγελισμό. Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη και δίνει τα αναγκαία χρήματα, ενώ πιστεύω ότι το έργο θα έρθει εις πέρας στον προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή σε 15 μήνες από σήμερα".
Στην τελετή, επίσης, παραβρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και ο διοικητής του "ΓΝΑ Ευαγγελισμός", Μιχάλης Θεοδώρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βορίδης: "Η κρίση στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο, Ανδρέας Παπανδρέου"




Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου έριξε ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στην καταστροφή της Ελλάδας. Μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, έκανε λόγο για τη μεγάλη σύγκρουση με την Αριστερά

"Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή" είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.
Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους. Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την Αριστερά.
"Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλη, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά" συνέχισε και επισήμανε πως για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα.
"Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας" σημείωσε.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Read more...

Λίστα Γιούνκερ με Έλληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο...




Αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις αρχές Σεπτεμβρίου...
Τον φάκελο των ελληνικών καταθέσεων στο Λουξεμβούργου ανοίγει η κυβέρνηση αξιοποιώντας την προθυμία των Αρχών του Δουκάτου να παράσχουν τα σχετικά στοιχεία. Ο...
υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζήτησε προ ημερών μέσω της επίσημης διπλωματικής οδού από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τις καταθέσεις ελλήνων φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στο Λουξεμβούργο.

Έτσι, οι ελληνικές φορολογικές αρχές εκτός από τα 2.063 ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ» και τους 54.000 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού της περίοδου 2009-2011 θα αποκτήσουν σύντομα και πολύτιμα δεδομένα για καταθέσεις και επενδύσεις ελλήνων στο Λουξεμβούργο.

Κατά προσέγγιση οι καταθέσεις ελλήνων, φυσικών προσώπων και εταιρειών, στο Λουξεμβούργο υπολογίζονται από τραπεζικά στελέχη μεταξύ 600 - 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιήθηκε, για να λάβει τη σχετική λίστα ήδη από τις 4 Ιουνίου, όταν και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλώντ Γιούνκερ δήλωσε στο Market News International (MNI) ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο και ότι εφόσον το κάνουν θα τα παράσχει άμεσα ακόμα και αν αυτό είναι ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία του Δουκάτου.

Εκτίμηση στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η «λίστα Γιούνκερ» θα δοθεί στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Καθώς η λίστα θα παρασχεθεί με επίσημο και πλήρως διαφανή τρόπο στις ελληνικές αρχές η αξιοποίηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτή θα ξεκινήσει άμεσα και χωρίς τις παλινωδίες που σημειώθηκαν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ή της «λίστας Λίχτενσταϊν».

Read more...

Βρούτσης: Δε θίγεται ο κατώτατος μισθός (ΒΙΝΤΕΟ)...


Τη δέσμευση ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης επισημαίνοντας ότι θα εξαγγελθούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Μιλώντας στην...
πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «σε λίγες μέρες θα παρουσιάσουμε το νέο μηχανισμό που διαμορφώνει τον κατώτατο μισθό και θα διαμορφωθεί από 1/1/2017».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «θα βασίζεται στη διαβούλευση κράτος-εργαζόμενου-εργοδότη αλλά και στην επιστημονική τεκμηρίωση των δεδομένων της οικονομίας».

Αναφερόμενος στην αδιαθεσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι «είμαστε τυχεροί που σε τόσο δύσκολες μέρες έχουμε έναν τόσο εργατικό Πρωθυπουργό».
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ.

Read more...

Πρόσω ολοταχώς για αποχωρήσεις από το Δημόσιο...


Σχέδιο ταχείας απόδοσης για άμεσες απολύσεις καταστρώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συντονισμό με το Μαξίμου, την ίδια ώρα που αναζητείται το «πράσινο φως» από την τρόικα για παράταση στο...
πρόγραμμα κινητικότητας (διαθεσιμότητα, μετατάξεις). Ήδη χτυπά η καμπάνα για χιλιάδες εργαζομένους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο στόχαστρο είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στους ΟΤΑ, οι οποίοι μέσω της δικαστικής οδού -προσωρινές διαταγές, ασφαλιστικά μέτρα- παραμένουν στις θέσεις τους.

«Ψαλίδι» ετοιμάζεται για εργαζόμενους σε νομικά πρόσωπα του στενού πυρήνα των υπουργείων που θα καταργηθούν, με οδηγό την περίφημη «λίστα Σταμάτη», η οποία θα ενεργοποιηθεί από τα εποπτευόμενα των φορέων υπουργεία, αλλά περιλαμβάνει μικρό αριθμό (200-250 άτομα) σε σχέση με το σύνολο των υπαλλήλων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Έτσι, στον σχεδιασμό για μείωση προσωπικού η κυβέρνηση περιλαμβάνει εν είδει «μεγάλης δεξαμενής» εκπαιδευτικούς Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, αλλά και μόνιμους, οι οποίοι ως υπεράριθμοι θα μετακινηθούν για να καλύψουν κενά στον δημόσιο τομέα ή, εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν, θα οδηγηθούν στην έξοδο.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις

Είναι ενδεικτικό ότι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την περασμένη Παρασκευή αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπουργούς που συνδέονται με αυτό τον σχεδιασμό για τις αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα και τις δεξαμενές των απολύσεων.

Συζητήσεις είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί, ώστε να διεκπεραιωθούν ταχέως οι εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη για συμβασιούχους, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν με προσωρινές διαταγές. Επίσης, συνάντησε τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ επαφές είχε και με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Η κρίσιμη σύσκεψη με την τρόικα

Με πυρετώδεις ρυθμούς ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται για την κρίσιμη σύσκεψη που θα έχει με τους εκπροσώπους της τρόικας τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. Κι αυτό με δεδομένο ότι επί τρικομμματικής τον περασμένο Απρίλιο είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών να γίνουν 2.000 απολύσεις μέσα στον Ιούνιο και συνολικά 4.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθεί η κινητικότητα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013, με «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις τη μνημονιακή πρόβλεψη για ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας των πρώτων 12.500 μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη στις συζητήσεις με τους δανειστές είναι να εξασφαλίσει παράταση του χρόνου για την υλοποίηση της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Θα επιμείνει προβάλλοντας το ότι δεν πρέπει η κινητικότητα να αποτελέσει προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, μιας και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ναυάγιο τις προσπάθειες για να υπάρξει ορθολογική κατανομή του προσωπικού και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου με μετακινήσεις όπου υπάρχουν κενά.

Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό όπλο ότι ήδη, αυτή τη στιγμή, έχουν καταγραφεί στο πεδίο των απολύσεων οι 2.656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ προχωρά με ταχείς ρυθμούς το σχήμα της κινητικότητας, για το οποίο όμως χρειάζεται ολιγόμηνη διορία για την πλήρη εφαρμογή του.

Άμεσες μετακινήσεις προσωπικού

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί άμεσες μετακινήσεις προσωπικού, με καταγραφή εκ παραλλήλου υπαλλήλων που είναι υπεράριθμοι και κενών θέσεων στις οποίες θα μπορούν άμεσα να μετακινηθούν με διαδικασίες-εξπρές. Ως βάση έχει το μοντέλο μετατάξεων των 1.882 εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι, αν και με καθυστέρηση, τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις, καλύπτοντας κενά στη δημόσια διοίκηση.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει παράλληλα να καταγράψει τους εργαζόμενους που έχουν επαναπροσληφθεί μέσω προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας συγκεκριμένους αριθμούς από τα υπουργεία, ιδιαίτερα από το Εσωτερικών, καθώς οι δήμοι έχουν τη μερίδα του λέοντος σε αυτή την κατηγορία.

«Αναδιαρθρώσεις εν λειτουργία»

Επίσης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε «αναδιαρθρώσεις εν λειτουργία» των ΕΑΣ - Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) μέσω συγχώνευσης με άλλους βασικούς πυλώνες της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΒ, ΕΛΒΟ). Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δοθεί τον περασμένο Μάιο από την ΔΗΜΑΡ, η οποία είχε αντιδράσει στις διαρροές για «λουκέτο», μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις το προσωπικό συνολικά στην αμυντική βιομηχανία (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) δεν ξεπερνά τις 2.500 άτομα (1.350 στην ΕΑΒ, 800 στην ΕΑΣ, 350 στην ΕΛΒΟ), ενώ, σε διαφορετικό μήκος κύματος από το Μαξίμου, το κόμμα του Φ. Κουβέλη πριν αποχωρήσει διατύπωνε την άποψη ότι όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά για να εκτελεστούν οι παραγγελίες της ΕΑΒ (ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ) χρειάζεται άμεση πρόσληψη 300 ατόμων.

Στο στόχαστρο γυμναστές, θεολόγοι, καθηγητές πληροφορικής

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας τρέχει ολοταχώς για την καταγραφή του αριθμού των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μείνουν εκτός σχολείου με βάση την κατάργηση οργανικών θέσεων που προκύπτει από τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας προβάλλει το επιχείρημα ότι όσοι βγουν σε κινητικότητα θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πάντως, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών θεωρούν ότι πρόκειται για έναν εύσχημο τρόπο, ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις, τις οποίες απέκλειε μέχρι πρότινος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικότητες που θα πληγούν είναι γυμναστές, θεολόγοι και καθηγητές πληροφορικής.

Οι μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο στην εκπαίδευση όσο και στους ΟΤΑ μιλούν για μεθόδευση και θεωρούν τις απολύσεις στα σχολεία και στους δήμους της χώρας «casus belli». Εξάλλου βοούν οι διαρροές για αναγκαστικές αποχωρήσεις και από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία...
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ALPHA BANK - EΜΠΟΡΙΚΗΣ...


Ολοκληρώθηκε σήμερα η νομική συγχώνευση της Αlpha Bank με την Εμπορική Τράπεζα, με την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα ο όμιλος της Αlpha Bank διαθέτει δίκτυο άνω των 1.200 σημείων εξυπηρετήσεως στην Ελλάδα κι έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη»...
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «σημαντικοί πρόσφατοι σταθμοί στη μακρά και επιτυχή διαδρομή του Ομίλου, είναι: - Η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εμπορικής Τραπέζης την 1.2.2013 - Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση της Τραπέζης, την 31.5.2013, με υπερκάλυψη της απαιτούμενης ιδιωτικής συμμετοχής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Alpha Bank - Η ολοκλήρωση της νομικής συγχωνεύσεως δι' απορροφήσεως της Εμπορικής Τραπέζης την 28.6.2013 και η δημιουργία της ενιαίας Alpha Bank».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/alpha-bank-e.html

Read more...

Οι καταθέσεις οι εγγυήσεις και οι φόβοι...


Νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα διαμορφώνει η απόφαση του Ecofin, που εξισώνει δυνητικά τον καταθέτη με τον επενδυτή. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιφορτίζονται το βάρος της διάσωσης...
προβληματικών τραπεζών λογαριασμοί όχι μόνο μεγαλύτεροι αλλά και μικρότεροι των 100.000 ευρώ.


Ανασφάλεια προκαλεί στους Ευρωπαίους καταθέτες η απόφαση του Ecofin για το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε περίπτωση εκκαθάρισης τράπεζας, πράγμα που αναμένεται να διαμορφώσει έναν νέο τραπεζικό χάρτη λόγω της μετακίνησης κεφαλαίων.

Το κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας στους αποταμιευτές εντείνει και το γεγονός ότι η απόφαση αφήνει «παράθυρο» να πληρώσουν για την πτώχευση τραπεζών και οι καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ ως έσχατη λύση.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Read more...

3.124 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2012...


...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...
Τον αριθμό των αυτοκτονιών στη χώρα μας την τριετία 2009-2011, όπως έχουν καταγραφεί στα ληξιαρχεία και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, παραθέτοντας σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής...
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τη συγκεκριμένη τριετία -που είχε ήδη ξεκινήσει η οικονομική κρίση- καταγράφηκαν συνολικά 1.245 αυτοκτονίες. Συγκεκριμένα, το 2009 έβαλαν τέλος στη ζωή τους 391 συνάνθρωποί μας, το 2010 αυτοκτόνησαν 377 και το 2011 αυτοκτόνησαν 477 άτομα. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ακόμη διαθέσιμα στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας, ούτε για τις αυτοκτονίες που συνέβησαν το 2012.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για τα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων πραγματοποιείται η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επισημάνει ότι ενώ στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ διώκονται ήδη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, την ίδια στιγμή η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε μειωμένο αριθμό αυτοχείρων αν και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα από 1.1.2009 έως 23.08.2012 σε 3.124 πανελλαδικά.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/3124-2012.html

Read more...