Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σε τέσσερις δόσεις Από Οκτώβριο και αναδρομικά η εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις


Από Οκτώβριο και αναδρομικά η εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, που θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, το μέτρο ισχύει από την 1η Ιουλίου και «το ποσό της εισφοράς που προκύπτει, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις από 1/7/2016 θα παρακρατηθεί σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, με την πρώτη δόση να παρακρατείται μαζί με την σύνταξη του μήνα Νοεμβρίου 2016».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το μέτρο αναμένεται να φέρει μικρές αυξήσεις ύψους 5-10 ευρώ σε όσους λαμβάνουν μία κύρια σύνταξη, αφού στο εξής η παρακράτηση θα γίνεται στο καταβαλλόμενο ποσό της κύριας σύνταξης έχοντας αφαιρέσει το ποσό που αντιστοιχεί στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.

Για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζεται στο άθροισμα των κύριων συντάξεων.

Διαβάστε την εγκύκλιο

«Το 90% των συνταξιούχων δεν θα έχει επιβάρυνση», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ερωτηθείς σχετικά. Όπως είπε μάλιστα η αύξηση, κατά 6% των εισφορών υγείας, θα επιφέρει μικρή ωφέλεια σχεδόν σε όλους τους συνταξιούχους.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι 251.000 συνταξιούχοι -περίπου το 10% του συνόλου- που λαμβάνουν τουλάχιστον δύο συντάξεις, θα έχουν μικρή επιβάρυνση.
«Συτό συμβαίνει, γιατί υπολογίζεται πια το 6% όχι στο εικονικό ποσό που ήταν η σύνταξη, πριν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά στο πραγματικά σήμερα καταβαλλόμενο» εξήγησε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά το tweet για τον Καλογρίτσα Ξαφνική επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα


Ξαφνική επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Στο Μέγαρο Μαξίμου για έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Αμυνας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, μόλις αποχώρησε από το πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Στουρνάρας. Την ίδια ώρα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο υφυπουργός Αμυνας κ. Βίτσας.

Στο πρωθυπουργκό γραφείο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης, ο οποίος ήταν εκεί για τη συνάντηση με τον διοικητή ΤτΕ.

Η συνάντηση τελείωσε στις 20:15 και εξερχόμενος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Eίπε απλώς ότι η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό έχει σχέση με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και τις επαφές που θα έχει εκεί.

Όταν ρωτήθηκε για το γνωστό tweet του κ. Καμμένου για τον Καλογρίτσα έβαλε τα γέλια και αποχώρησε.

Σε ερώτηση του Βήματος αν συζήτησε το θέμα Καλογρίτσα, ο κ. Καμμένος είπε: «Για το ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική» και δεν θέλησε να πει οτιδήποτε άλλο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σκόρπισε χαμόγελα η Δούρου...


Ρένα ΔούρουΣτο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία φανερά ευδιάθετη και κεφάτη συνομιλούσε με...
όλους.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να χαμογελά και να αστειεύεται τόσο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όσο και με στελέχη του κόμματος όπως ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Νίκος Μανιός.

Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:...

Ρένα Δούρου

Ρένα Δούρου

Ρένα Δούρου

Ρένα Δούρου

paraskhnio.gr

Read more...

Τους... μέθυσε ο Κυριάκος...


Θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί και θα μειώσει γενικά τους φόρους...

Το γνωστό παλαιοκομματικό παιχνίδι με τα πολλά ''θα'' και τις υποσχέσεις για μείωση φόρων, αύξηση συντάξεων κλπ. 

Δεσμεύτηκε όπως...
είπε, να μειώσει στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ. Λίγο πριν είχε δηλώσει πως θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί, θα μειώσει τους φόρους ξεκινώντας από το ΦΠΑ. Θα δώσει κίνητρα, θα οδηγήσει την χώρα στη ανάπτυξη, θα, θα, θα...

Read more...

Ο Μητσοτάκης θύμισε στους Έλληνες ποιος είναι...


λέει το Μαξίμου...

«Θύμισε ότι οι απόψεις του είναι πιο ακραία νεοφιλελεύθερες από αυτές των δανειστών, με τους οποίους άλλωστε, ως...
κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων της καταστροφής, υπέγραφε λευκά χαρτιά βυθίζοντας τη χώρα στη φτώχεια» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την ομιλία του Κυρ. Κητσοτάκης στη ΔΕΘ:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μητσοτάκη που με τη σημερινή του εμφάνιση θύμισε σε όλους τους Έλληνες ποιος πραγματικά είναι και τι υποστηρίζει.

Θύμισε ότι οι απόψεις του είναι πιο ακραία νεοφιλελεύθερες από αυτές των δανειστών  με τους οποίους άλλωστε ως κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων της καταστροφής, υπέγραφε λευκά χαρτιά βυθίζοντας τη χώρα στη φτώχεια.

Τότε που είχε δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο και για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές.

Ο υπερασπιστής της επιχειρηματικότητας τύπου  Siemens δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να πει για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και τη 2η αξιολόγηση. Αντιθέτως εξήγγειλε  περικοπές ύψους 3.5 δισ. στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, υποσχόμενος να συνεχίσει την πολιτική που από το 2010 κατέστρεψε τη χώρα και την οικονομία.

Ας πάρει απόφαση ότι με παρουσίες σαν τη σημερινή θα πηγαίνει μετά τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για πολλά χρόνια ακόμα. Εκτός κι αν στη Νέα Δημοκρατία αποφασίσουν να στέλνουν άλλον.»...



Πηγή: left.gr

Read more...