Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ...


Απειλούν με άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί, αν δεν πληρωθούν, εκφράζοντας έντονη διαμαρτυρία για τον...
εμπαιγμό που υφίστανται σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων, παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν
Με άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, εάν δεν προχωρήσει η εξόφληση των οφειλομένων από τον Οργανισμό.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του «για τον εμπαιγμό που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ και την παρέμβαση μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την χρηματοδότηση του Οργανισμού».



Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι οι καθυστερήσεις της αποπληρωμής τους ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. «Επί μήνες πιστώνουμε τον Οργανισμό λαμβάνοντας τις σταγόνες ρευστότητας που διοχετεύονται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, και τονίζουν ότι δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και την δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσοστό, «την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ουσιαστικά απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της σύνταξης»...

protothema

Read more...

Εκτινάχθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου ...



Μόλις στα 238 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο η γενική κυβέρνηση...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το μέγεθος αυτό...
υπολείπεται σημαντικά του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2014, όπου είχε διαμορφωθεί στο 1,8 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 1,7 δισ. ευρώ, έναντι 568 εκατ. ευρώ πέρυσι στην ίδια χρονική περίοδο.
Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές 

Την ίδια ώρα, τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν στα 4,595 δισ. ευρώ, από 4,303 δισ. ευρώ στα τέλη Μάιου, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 733 εκατ. ευρώ, από 734 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαΐου.

Οι οφειλές των υπουργείων και των εποπτευομένων φορέων τους ανήλθαν στα 601 εκατ. ευρώ, από 525 εκατ. ευρώ τον Μάιο. Τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθαν στα 298 εκατ. ευρώ, από 293 εκατ. ευρώ στο τέλος Μαΐου 2015.

Αύξηση κατέγραψαν τα χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία ανήλθαν τον Ιούνιο στα 2,34 δισ. ευρώ, από 2,23 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου. Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξήθηκαν στα 1,63 δισ. ευρώ, από 1,55 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου.

Οι οφειλές λοιπών νομικών προσώπων αυξήθηκαν στα 243 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, από 230 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαΐου.

Τέλος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αυξήθηκαν στα 1,11 δισ. ευρώ, από 1,02 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου...

Read more...

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει…


karximakisΑυτό αφήνει να εννοηθεί ο πρώην υπουργός και νυν κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης, με μία δήλωσή του, υπό τον τίτλο …«Να με θυμηθείτε».
 Τι ξέρει όμως; Δεν είναι...
πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς θέλεινα πει ο κ.Καρχιμάκης, όταν σημειώνει πως «κάποιος από το ΠΑΣΟΚ μόλις βρει ευκαιρία θα καβαλήσει την Ελιά», κάνοντας μάλιστα λόγο για νέο κόμμα που είναι στα σκαριά, με καταστατικό και επικεφαλής στον Άρειο Πάγο.

«Η Ελιά θα συνεχίσει με τον αρχηγό της την πορεία της … προς το μέλλον! Όσοι πιστοί προσέλθετε! Οι πρώτοι έσκασαν μύτη», λέει.

Για να βοηθήσει την σκέψη σας, ο Neo προσθέτει στο ρεπορτάζ τις πληροφορίες του. Σύμφωνα με αυτές, η Ελιά είναι κατοχυρωμένη ως χώρος στο όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που στο μεταξύ «ασφυκτιά» ως απλός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι από την Ελιά που αντέδρασαν άσχημα όταν εξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Γιατί; Τον θεωρούν …υβριστή του Βενιζέλου.

matrix24.gr

Read more...

Εντυπωσιακές εικόνες, από τα εγκαίνια νέας διώρυγας Σουέζ...



Εγκαίνια νέας διώρυγας Σουέζ: Τιμητική διέλευση και από την φρεγάτα «Σπέτσαι»
Εντυπωσιακές εικόνες φτάνουν από τα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ που πραγματοποιούνται σήμερα από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο.
Η διαπλάτυνση της διώρυγας του Σουέζ που ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα θα αποτελέσει...
σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια και ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι έχει δώσει την επισημότητα που ταιριάζει σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

Το «παρών» δίνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η διέλευση και της ελληνικής φρεγάτας «Σπέτσαι». 

Την ίδια ώρα, η παγκόσμια ναυσιπλοΐα αλλάζει με την αμφίδρομη κυκλοφορία πλοίων σε ταχύτερους χρόνους, από 18 σε 11 ώρες. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα να διπλασιαστεί η ημερήσια δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.Ο Αιγύπτιος πρόεδρος μαζί με ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν για πρώτη φορά την ταυτόχρονη ροή που υπάρχει προς βορρά και νότο.

Το κατασκευαστικό έργο ξεκίνησε με μια μεγάλη εθνική συνδρομή σε μια προσπάθεια να αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια από τους ίδιους τους Αιγύπτιους. Μέσα σε μόλις έξι ημέρες συγκεντρώθηκαν 8,5 δισ. δολάρια και οι εργασίες άρχισαν στις 6 Αυγούστου 2014. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που προέβλεπαν ότι το έργο θα διαρκούσε τρία χρόνια, σήμερα, μετά από ακριβώς 12 μήνες, έχει ολοκληρωθεί.



Η νέα τεχνητή υδάτινη οδός αρχικά είχε σχεδιαστεί να έχει 72 χλμ. μήκος, με κόστος 4 δισ. δολάρια, όπως είπε ο επικεφαλής της Διώρυγας του Σουέζ, Μοχάμπ Μέμις, αλλά ο πρόεδρος Αλ Σίσι ζήτησε τη μείωση του μήκους, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Κατά τα λεγόμενα του Μέμις, το έργο θα περιλαμβάνει 35 χιλιόμετρα «ξηρό σκάψιμο» και 37 χιλιόμετρα πιθανής «επέκτασης και εμβάθυνσης», που θα μπορούσαν να διευρύνουν την υπάρχουσα Διώρυγα του Σουέζ.



Στο έργο περιλαμβάνεται η ανάπτυξη επιπλέον λιμένων στις τρεις επαρχίες της περιοχής, Σουέζ, Ισμαηλία και Πορτ Σάιντ, παράλληλα με την ανάπτυξη λιμένα στην πόλη Νουβέιμπα του νότιου Σινά και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου στο Σαρμ αλ Σέιχ.



Επίσης σχεδιάζεται στην Ισμαηλία η κατασκευή της Τεχνολογικής Κοιλάδας (τύπου Σίλικον Βάλεϊ), όπως αναφέρει το insideoutborders, όπου θα αναπτυχθούν διάφορα προγράμματα υψηλής τεχνολογίας, μαζί με μια νέα βιομηχανική ζώνη.

Δεκαεπτά ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν επιλεγεί για να ολοκληρώσουν το έργο σε συνεργασία με τις στρατιωτικές εταιρίες, πάντα υπό την επίβλεψη των ενόπλων δυνάμεωω





















Πηγη protothema.gr

Read more...

Κραυγαλέες περιπτώσεις Νέες περιπτώσεις προκλητικής φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ


Νέες περιπτώσεις προκλητικής φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέες περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στις χαρακτηριστικές περιπτώσεις τεράστιας φοροδιαφυγής, ο έλεγχος των οποίων ολοκληρώθηκε τον μήνα Ιούλιο 2015, περιλαμβάνονται η περίπτωση μάνατζερ ποδοσφαίρου που απέκρυψε εισοδήματα ύψους 7,74 εκατ. ευρώ, συνταξιούχος που είχε εισοδήματα 2,4 εκατ. ευρώ που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, πλαστικός χειρούργος που απέκρυψε φορολογητέα ύλη 100 χιλ. ευρώ, κ.α..

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής αφορούν :
  • Συνταξιούχος προσαύξησε την περιουσία του κατά 2.402.468,26,18 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Επίσης απέκρυψε εισοδήματα 1.776.154,11 € από άσκηση εμπορικής δραστηριότητας (πώληση του 50% εδαφικής έκτασης). Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Συνταξιούχος, σύζυγος του ανωτέρω, απέκρυψε εισοδήματα 1.776.154,11 € από άσκηση εμπορικής δραστηριότητας (πώληση του 50% εδαφικής έκτασης). Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
  • Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε. απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 703.260,40 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
  • Μισθωτή-Εισοδηματίας απέκρυψε εισοδήματα ύψους 318.876,66 € υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
  • Κοινωνία Αστικού Δικαίου απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 274.382,09 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
  • Κοινωνία Αστικού Δικαίου απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 191.077,00 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
  • Ιατρός Πλαστικός Χειρούργος απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 100.694,80 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
  • Γεωργοκτηνοτρόφος προσαύξησε την περιουσία του κατά 98.100,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Από έλεγχο σε επιχείρηση Αγοραπωλησίας Ακινήτων διαπιστώθηκε ανακριβής δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 1.054.204,04 €.
  • Φυσικό πρόσωπο υπέβαλε ανακριβή δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 182.500,00 €.
  • Φυσικό πρόσωπο υπέβαλε ανακριβή δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 145.000,00 €.
  • Επιχείρηση Τηλεφωνικών Παραγγελιών Εμπορίας Καλλυντικών δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 532.964,50 €.
  • Επιχείρηση υπηρεσιών παροχής σημάτων δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 127.356,83 €.
  • Έμπορος πολύτιμων μετάλλων, ενεργώντας ως υποκρυπτόμενο πρόσωπο Κυπριακής Επιχείρησης, συνέπραξε και εξέδωσε διακόσια έξι (206) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 19.659.861,75 €.
  • Διαφημιστική εταιρία εξέδωσε 46 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.557.150,00 € και έλαβε δέκα εννέα (19) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.205.000,00 €.
  • Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο φρούτων, κρεάτων, γαλακτοκομικών κ.λπ. εξέδωσε χίλια τριακόσια δέκα επτά (1.317) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.481.718,64 €.
  • Επιχείρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εξέδωσε εκατόν είκοσι τρία (123) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.256.576,00 €.
  • Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης εξέδωσε τριάντα (38) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 865.966,25 €.
  • Επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων εξέδωσε δέκα (10) πλαστά-εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 532.032,96 €.
  • Επιχείρηση, κατασκευών-κατεδαφίσεων εξέδωσε δέκα (10) πλαστά-εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.870,00 €.
  • Επιχείρηση επισκευής πλοίων προκειμένου να καλύψει δικές της συναλλαγές, χρησιμοποίησε συνταξιούχο για την έκδοση δεκατριών (13) εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 156.800,00 €. Στις περιπτώσεις αυτές οι κυρώσεις επιβάλλονται τόσο στον φερόμενο ως εκδότη του στοιχείου, όσο και στον υποκρυπτόμενο, που είναι υπαρκτός.
  • Τεχνική εταιρία κατασκευής κτιρίων και τεχνικών έργων έλαβε 91 εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο συνολικής αξίας 3.940.678,04 €.
  • Τεχνική εταιρία φωτογραφικών δραστηριοτήτων έλαβε διακόσια πενήντα πέντε (255) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.375.899,16 €.
  • Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ειδών χρυσοχοΐας έλαβε είκοσι επτά (27) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.451.985,52 €.
  • Τεχνική εταιρία κατασκευής κτιρίων και τεχνικών έργων, έλαβε τριάντα τέσσερα (34) εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο συνολικής αξίας 1.326.844,66 €.
  • Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου μεταλλευμάτων σιδήρου, έλαβε είκοσι τέσσερα (24) εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο συνολικής αξίας 232.446,22 € και οκτώ (8) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 86.446,60 €.
  • Διαφημιστική εταιρία έλαβε δέκα τέσσερα (14) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 150.350,00 €.
  • Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο μαρμάρων έλαβε δέκα (10) πλαστά - εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 106.910,00 € και δέκα πέντε (15) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 80.818,03 €.
  • Μάνατζερ ποδοσφαίρου απέκρυψε εισοδήματα ύψους 7.742.963,59 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Αυτοκινητιστής απέκρυψε εισοδήματα ύψους 5.778.761,34 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.463.580,00 € μη υποβάλλοντας δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτη, προσαύξησε την περιουσία της κατά 937.220,59 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
  • Ιατρός, σύζυγος της ανωτέρω, προσαύξησε την περιουσία του κατά 320.881,30 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Ιατρός Ε.Σ.Υ. προσαύξησε την περιουσία του κατά 113.780,90 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Επιχείρηση υπηρεσιών καθαρισμού κτιρίων ζήτησε και έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.474.900,00 €.
  • Επιχειρηματίας με δραστηριότητα την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 17.600.000,00 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
  • Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., προσαύξησε την περιουσία του κατά 5.802.703,00 €. χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Καθηγητές Α.Ε.Ι. απέκρυψαν φορολογητέα ύλη λόγω μη δήλωσης εισοδημάτων αλλοδαπής, συνολικής αξίας 342.100,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
  • Από έλεγχο σε ανεπάγγελτο, διαπιστώθηκε ότι υπέβαλε ανακριβή δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 180.000,00 €.
  • Τεχνική εταιρεία μελετών και γενικών κατασκευών εξέδωσε είκοσι πέντε (25) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.917.665,00 €.
  • Μέλος Ν.Π. έλαβε ένα (1) εικονικό φορολογικό στοιχείο συνολικής αξίας 1.571.613,08 €.
  • Επισκευαστής Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έλαβε σαράντα (44) εικονικά και εικονικά ως προς το πρόσωπο, φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 284.306,59 €.
  • Επιχείρηση παραγωγής αρτοσκευασμάτων έλαβε τρία (3) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 162.000,00 €.
  • Από έλεγχο σε πολιτικό μηχανικό διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, η μη έκδοση και η ανακριβής έκδοση εκατόν εξήντα οκτώ (168) φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 3.014.775,11 €. Επίσης δεν καταχώρησε και δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έσοδα συνολικού ποσού 72.231,90 €.
  • Ιατρός Ε.Σ.Υ. προσαύξησε την περιουσία του κατά 390.791,75 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Ιατρός-γυναικολόγος δεν εξέδωσε Α.Π.Υ. ή άλλο φορολογικό στοιχείο εσόδου συνολικής αποκρυβείσας αξίας 97.000,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο κρεάτων εξέδωσε τριακόσια τριάντα (330) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 11.094.536,18 €, για ανύπαρκτες συναλλαγές στο σύνολο τους.
  • Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο εργαλειομηχανών εξέδωσε σαράντα τέσσερα (44) πλαστά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 559.580,00 €.
  • Από έλεγχο σε επιχείρηση διαχείρισης ακινήτων, διαπιστώθηκε μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου, με ποσό ανακρίβειας ύψους 2.163.046,55 €.
  • Από έλεγχο σε επιχείρηση κατασκευής κυβολίθων, τούβλων, πλακακίων και άλλων ειδών, διαπιστώθηκε μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου, με ποσό ανακρίβειας ύψους 472.000,00 €.
  • Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο ειδών οικιακής χρήσης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 578.063,00 €.
  • Αυτοκινητιστής, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 728.569,35 €.
  • Επιχείρηση παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 138.543,00 €.
  • Ανδρόγυνο δημοσίων υπαλλήλων προσαύξησε την περιουσία του κατά 175.000,94 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
  • Δημόσιος υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία του κατά 109.871,94 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 311.832,00 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
  • Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 439.234,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  • Εργολάβος – Υπεργολάβος οικοδομικών εργασιών εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 688.172,75 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 137.634,55 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 522.990,06 €.
  • Εργολάβος ελαιοχρωματισμών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 101.372,00 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 20.274,00 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 77.039,88 €. Οι Διευθύνσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. συνέταξαν για τα ανωτέρω, Εκθέσεις Ελέγχου οι οποίες διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για άμεση έκδοση καταλογιστικών πράξεων φόρων και προστίμων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κέρκυρα: Σε δύο μέτωπα η φωτιά...


ΦΩΤΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ...που καίει στρεμματα δασικής έκτασης...
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Κέρκυρα, στην περιοχή Μυρτιώτισσα. Η φωτιά καίει δασικά στρέμματα,  με...
τα αίτια της εξάπλωσης της να παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιου, Αποστολου Βασδέκη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν επτά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, υδροφόρες του δήμου και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βασδέκη έχει ζητηθεί και η βοήθεια συνδρομής πυροσβεστικών αεροπλάνων καναντέρ.

Η πυρκαγιά μέχρι αυτή την ώρα, εμφανίζει δύο μεγάλες εστίες, ενώ μάχη με τις φλόγες, στις δύσβατες περιοχές που φλέγονται, δίνουν 24 πυροσβέστες. Μέχρι αυτή την ώρα φέρεται να μην κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, όμως ο άνεμος που φυσά στην περιοχή είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ ελλοχεύουν κίνδυνοι της μετατόπισης της.

Read more...

Κομισιόν: Πιθανή η συμφωνία έως την 20η Αυγούστου...



...ήδη γράφεται το προσχέδιο...
Εφικτή θεωρει μια συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 20 Αυγούστου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα,κατά την σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Όπως...

είπε, χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, η συμφωνία είναι πιθανό να επιτευχθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα, επανέλαβε η εκπρόσωπος.

Η κυρία Αντρέεβα χαρακτήρισε την πρόοδο στις συνομιλίες «ικανοποιητική» και δήλωσε ότι αναμένεται αύριο το απόγευμα τηλεδιάσκεψη μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων των Θεσμών, όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. 

Ήδη γράφεται το προσχέδιο του μνημονίου που θα συνοδεύει το πρόγραμμα της Ελλάδας, ενημέρωσε ακόμα η Μίνα Αντρέεβα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα από την Γερμανία που κάνουν λόγο για συμφωνία - γέφυρα: «Κανείς δεν έχει καλύτερη ενημέρωση για την εργασία των τεχνικών κλιμακίων από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Read more...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25% η ανεργία τον Μάιο...


ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25% η ανεργία τον Μάιο - MediaΣε 25% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2015 έναντι 27% τον Μάιο του 2014 και 25,6% τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το... σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάιο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.604.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.200.981 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.286.476 άτομα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 81.832 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (αύξηση 2,3%) και κατά 65.387 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (αύξηση 1,8%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 98.820 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (μείωση 7,6%) και κατά 15.278 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (μείωση 1,3%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 32.879 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (μείωση 1%) και κατά 53.701 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (μείωση 1,6%).

Read more...

Στρατούλης: Δεν ψηφίζουμε μνημόνια, θέλουμε δραχμή...


Στρατούλης: Δεν ψηφίζουμε μνημόνια, θέλουμε δραχμή
Μπαλαούρας: Αν δεν τα βρούμε στο συνέδριο, αναπόφευκτη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ...
Τα μνημόνια να γίνουν μια κακή παρένθεση και η κυβέρνηση να πειστεί άμεσα να αλλάξει ρότα και να απεμπλακεί από αυτές τις διαπραγματεύσεις, είναι οι προτεραιότητες που θέτει το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Δημήτρης Στρατούλης, παρουσιάζοντας παράλληλα το...
εναλλακτικό σχέδιο της κίνησης, που αφορά κατά κύριο λόγο στην επιστροφή στη δραχμή.  

Το σχέδιο αυτό, εξήγησε ο κύριος Στρατούλης, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο κύριος Στρατούλης, που ονομάζει το σχέδιο αυτό «εναλλακτική λύση που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα ως τρόπο διαφυγής από τα μνημόνια», ανέπτυξε τη σκέψη του λίγες πριν την ανοιχτή εκδήλωση - προεκλογικού τύπου - στο Βόλο, όπου θα απευθύνει ομιλία. Πρόκειται δε για την δεύτερη ανάλογη εκδήλωση του iskra.gr μετά την χθεσινή στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπου ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας διεμήνυσε πως οι βουλευτές που πρόσκεινται στην κίνηση δεν πρόκειται να ψηφίσουν το μνημόνιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κύριος Στρατούλης αρνήθηκε πως η σημερινή επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την υπογραφή νέου μνημονίου ως αναγκαίο και ως εκ τούτου στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε με νόημα πως το «ωσαννά των βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν», όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.


Μπαλαούρας: Αν δεν τα βρούμε στο συνέδριο, αναπόφευκτη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν το έκτακτο συνέδριο δεν καταφέρει να αποτυπώσει μια κοινή συνισταμένη των διαφορών μας, τότε δυστυχώς θα οδηγηθούμε σε διάσπαση» είπε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Ο κύριος Μπαλαούρας τόνισε πως πρέπει πρώτα να γίνει το συνέδριο του κόμματος και εν συνεχεία να γίνουν εκλογές για τις οποίες είπε πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν λόγω του εσωτερικού προβλήματος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε άνοιγμα σε ανθρώπους που κινούνται στην κεντροαριστερά λέγοντας πως στελέχη της ΔΗΜΑΡ και άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο δημόσιο τομέα, μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση.

Τέλος σημείωσε πως υπάρχει θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και τις απόψεις που εκφράζει για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πολιτική. «Προκαλεί τα στελέχη του κόμματος και την ευαισθησία τους με τις απόψεις τους ειδικά στα περί αστυνομίας και σχέσης της με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στα "parapolitika 90,1".

protothema.gr

Read more...

Αποκλειστικά στο in.gr Όλη η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια


Όλη η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Tη δημιουργία Δημόσιας Αρχής Πιστοποίησης Φερεγγυότητας, την αναβάθμιση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, περιμετρικές αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και στο νόμο Δένδια, αλλά και τη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων που θα εκδίδει ομόλογα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπουν οι κυβερνητικές προτάσεις προς τους θεσμούς για τα «κόκκινα» δάνεια.
 
Οι εν λόγω προτάσεις περιλαμβάνονται σε έκθεση 180 σελίδων της επενδυτικής τράπεζας Nomura, που καταρτίσθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας και η οποία παραδόθηκε χθες σε ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM προς διαβούλευση από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.
Η έκθεση θα συζητηθεί σήμερα Πέμπτη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και αύριο Παρασκευή αναμένεται να ενταχθεί και στη συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr οι βασικές προβλέψεις της έκθεσης της Nomura -για την οποία οι θεσμοί, αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν ήδη εκφράσει επιφυλάξεις – αναφέρονται στα εξής:
  • Στη δημιουργία Δημόσιας Αρχής Πιστοποίησης Φερεγγυότητας(Credit Bureau) η οποία θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί (από 1 έως 10) τον δανειολήπτη, ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί τις οφειλές του προς τις τράπεζες και το Δημόσιο. Η Αρχή αυτή θα χειρίζεται μια βάση δεδομένων στην οποία θα μπαίνουν στοιχεία από τον Τειρεσία, τις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία και στην βάση των οποίων θα προκύπτει το εάν ο οφειλέτης που ζητά υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου για ρύθμιση οφειλών δικαιούται να υπαχθεί ή όχι. Το σκεπτικό είναι η Δημόσια Αρχή Πιστοποίησης Φερεγγυότητας να τροφοδοτεί τα δικαστήρια -ή τις αρχές που θα επιλαμβάνονται εξωδικαστικά τη διευθέτηση της οφειλής-, με επαρκή στοιχεία για το συνολικό προφίλ του δανειολήπτη, ώστε να είναι ξεκάθαρο από την αρχή της ρύθμισης τι μπορεί να πληρώσει και τι όχι.
  • Στην αναβάθμιση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στόχος είναι να δημιουργηθεί γραμματεία του Συμβουλίου με διευθύνσεις και γραφεία σε όλη την Ελλάδα που θα ενημερώνει τους δανειολήπτες που θέλουν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους για το πώς θα το κάνουν. Απώτερος σκοπός είναι η δομή αυτή που θα στελεχωθεί από δημοσίους υπαλλήλους να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες και λύσεις στους πολίτες και επιχειρήσεις. Έτσι, κάποιος με στεγαστικό, καταναλωτικό και επιχειρηματικό δάνειο θα μπορεί να προσφεύγει στη διεύθυνση της γραμματείας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού και δίδοντας τα σχετικά στοιχεία για τα δάνεια και τα εισοδήματά του να λαμβάνει ενημέρωση για το ποιες θεωρούνται «οι βασικές εύλογες δαπάνες διαβίωσης» του, και εν συνεχεία για το ποια δόση θα πρέπει να πληρώνει. Οι θεσμοί και η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρούν πως το σχετικό ρόλο θα ήταν καλύτερο να τον αναλάβει ο Τραπεζικός Διαμεσολαβητής και όχι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό διότι επιθυμούν στελέχη με εμπειρία στον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών που θα έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για να αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, το συνολικό ύψος και τη φύση των χρεών του, την τρέχουσα αλλά και την αναμενόμενη ικανότητα αποπληρωμής, καθώς και το ιστορικό οικονομικής συμπεριφοράς του.
  • Στην αλλαγή διατάξεων του νόμου Κατσέλη και του νόμου Δένδια.Η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση κάποιων Ειρηνοδικείων της χώρας, ώστε να επιδικάζονται πιο γρήγορα οι πρόσφυγες των οφειλετών που κάνουν χρήση του νόμου Κατσέλη. Ακόμη, προβλέπει τον περιορισμό της «κατάχρησης» των ευεργετικών διατάξεων του νόμου από τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σχετικά με το νόμο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, γνωστό ως και νόμο Δένδια, επιδιώκεται η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα και το «κούμπωμα» του με τις επικείμενες αλλαγές στο πτωχευτικό νόμο.
  • Στη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (Asset Management Company -AMC) στην οποία το Δημόσιο θα έχει μειοψηφικό ποσοστό. Η πρόταση για την Asset Management Company ουσιαστικά προσβλέπει στο να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα παίρνει τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία από τους ισολογισμούς των τραπεζών και θα αναλαμβάνει εκείνος τον πιστωτικό κίνδυνο, τιτλοποιώντας τα «bad assets», με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό θεωρητικά θα ενισχύσει την κεφαλαιακή δομή των τραπεζών και θα επιτρέψει στα τραπεζικά ιδρύματα να επενδύσουν περισσότερα κεφαλαία τους σε νέα δάνεια. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνισθεί το αν η Asset Management Company θα δίνει στις τράπεζες μετρητά σε αντάλλαγμα των χαρτοφυλακίων «κόκκινων» ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ή εγγυήσεις. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί με τι κεφάλαια θα προικοδοτηθεί η σχετική εταιρεία.
Οι θεσμοί έχουν ήδη διαμηνύσει πως το θέμα της εταιρείας διαχείρισης«bad assets» θα εξετασθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως σχεδόν το σύνολο των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό διότι ενδεχόμενες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια αφενός θα καθυστερούσαν τα stress tests, αφετέρου εάν ανέκυπταν πρόσθετες ζημιές θα μπορούσαν να  ενεργοποιήσουν «εν υπνώσει» διατάξεις της νέας κοινοτικής οδηγίας για την τραπεζική εξυγίανση, ενεργοποιώντας εμμέσως το «bail in».

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε 235.463 δικαιούχους Αύριο η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων


Αύριο θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα β' τριμήνου 2015 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
oikogeneiakoepidoma
Η πληρωμή αυτή αφορά 235.463 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 64.921.421,42 ευρώ.
Ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26-6-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.
Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά, θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).
Επίσης, επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21 θα πρέπει, άμεσα, να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«''Ντεμέκ'' παλαιομαρξιστές μαθαίνουν τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας»


Κίνημα: Αλήθεια, ποιος ξεπουλά τη δημόσια περιουσία;

gap1
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπολύει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την επιδείνωση όλων των οικονομικών δεικτών, ένα εξάμηνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα. Στο Κίνημα, μάλιστα, κάνουν λόγο για «αδέξιους και επικίνδυνους χειρισμούς» της κυβέρνησης και ως προς το ζήτημα της κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ενώ προσθέτουν με νόημα ότι «την ώρα που η χώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά - την τελευταία επταετία που είναι σε ύφεση - νέα και υγιή κεφάλαια για να προχωρήσει ο μετασχηματισμός της οικονομίας σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή, το ελληνικό Χρηματιστήριο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, αποτυπώνει ποια είναι η αντίληψη που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»...
Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στο όνομα της αποφυγής υφεσιακών μέτρων,η χώρα βυθίζεται σε βαθύτερη ύφεση εξαιτίας της αβεβαιότητας και της έλλειψης ρευστότητας, ενώ δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η«αντικαπιταλιστική» κυβέρνηση …καινοτόμησε. «Με τις επιλογές της εγκατέλειψε την εγχρήματη οικονομία και μας επέβαλε την ανταλλακτική οικονομία. Αυτό είναι σίγουρα άλμα για να ξεπεράσεις τις αβελτηρίες του καπιταλισμού αλλά δυστυχώς άλμα προς προκαπιταλιστικές μορφές συναλλαγών», λένε.
Και εξηγούνται: «Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιδρά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με το επιχείρημα του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα, από εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από τις τοποθετήσεις ύψους 23.5 δις που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών». Δεδομένης μάλιστα μίας τόσο σοβαρής καταγγελίας, στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αναρωτιούνται ποιος τελικά ξεπουλά τη δημόσια περιουσία. «Αυτός που πουλά μετοχές που ανήκουν στο Δημόσιο και με τα έσοδα μειώνει το χρέος ή αυτός που με τις επιλογές του οδηγεί σε αύξηση των ζημιών των τραπεζών και απαξίωση της περιουσίας του Δημοσίου, καθιστώντας αναγκαία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και επομένως νέο χρέος;», ρωτούν.
Επιπλέον, θυμίζουν με νόημα ότι η μετάβαση σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας προϋποθέτει πέρα από τα περιορισμένα δημόσια κεφάλαια και ιδιωτικά κεφάλαια και επομένως μια εύρυθμη κεφαλαιαγορά. Εξηγούν άλλωστε ότι μετά κεφάλαια αυτά θα γίνουν επενδύσεις στους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας για να υποκατασταθούν οι εισαγωγές και να αυξηθούν οι εξαγωγές και ακριβώς με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας,νέα εισοδήματα, θα αυξηθούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα και θα στηριχτεί το κοινωνικό κράτος και όσοι έχουν ανάγκη προστασίας.
Παρατηρώντας τέλος ότι όλες οι προϋποθέσεις για την ανασύνταξη της οικονομίας και ενίσχυσης όσων υποφέρουν από την κρίση, έγιναν βορά σε μια αδιέξοδη διαπραγματευτική τακτική, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, κάνουν λόγο για «φερέλπιδες και ‘ντεμέκ’ παλαιομαρξιστές και νεομαρξιστές της ελληνικής κυβέρνησης», που τώρα μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες λειτουργίας μιας σύγχρονης καπιταλιστικής οικονομίας σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης...
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Θα πάμε σε εκλογές και θα κερδίσουμε με αυτοδυναμία...



Πεπεισμένη ότι από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί αυτοδύναμος, είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη. 
Σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», τονίζει ότι...
παρά τη σκληρή συμφωνία με τους θεσμούς για τη χώρα και την κοινωνία, η κυβέρνηση διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση δηλώνει ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 18 Αυγούστου - οπότε κατά την ίδια θα υπάρξει συμφωνία, θεωρεί ότι επόμενος στόχος θα είναι το κεφάλαιο «χρέος», ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο λάθος στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης ήταν ότι στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση της χώρας.

Η κα Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία, παράλληλα όμως με την προώθηση αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ προσθέτει πως πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η χώρα να αποφύγει τη λογική της χρηματοδότησης με το «σταγονόμετρο», ώστε η οικονομία να εισέλθει σε περίοδο σταθερότητας.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές λέει: «Αν παραστεί ανάγκη, ναι. Πρέπει πρώτα, όμως, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία».

Read more...