Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα Οι ένστολοι ανοίγουν τον χορό των κινητοποιήσεων στην 79η ΔΕΘ


Οι ένστολοι ανοίγουν τον χορό των κινητοποιήσεων στην 79η ΔΕΘ
Από παλαιότερη κινητοποίηση ενστόλων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνουν οι ένστολοι ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων της 79ης ΔΕΘ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν απείλησαν ότι εάν συνεχιστεί η απαξιωτική πολιτική σε βάρος των Σωμάτων Ασφαλείας, θα ρίξουν «μαύρο» στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και η επιστροφή των αναδρομικών -κατ' εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας- καθώς επίσης η διάσωση των ασφαλιστικών τους ταμείων και η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι -όπως τόνισαν- το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν.

«Με λόγια καρδιάς απευθυνόμαστε στους πολίτες, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ακάλυπτους. Θα αφήσουμε ακάλυπτους μόνο αυτούς που συμπεριφέρονται απαξιωτικά στα Σώματα Ασφαλείας, που γράφουν στα 'παλιά τους τα παπούτσια' αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οδηγούν τους θεσμούς στην κατρακύλα, στην οποία θα συμπαρασυρθούν και οι δικοί τους πολιτικοί χώροι. Η πορεία τους θα είναι κατακόρυφα πτωτική» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. «Μπορεί -πρόσθεσε- κάποιος να ψηφίσει ξανά αυτούς που τους γράφουν στα 'παλιά τους τα παπούτσια' και τους κοροϊδεύουν; Όχι».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η απειλή του «μαύρου» συνιστά «εκβιασμό», ο Χρ. Φωτόπουλος τόνισε: «Δεν εκβιάζουμε κανέναν», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να αναζητήσουν κι άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, όπως η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κάνει πράξη από το βήμα της 79ης ΔΕΘ τις δεσμεύσεις και το ενδιαφέρον του για τους ένστολους. Αναφερόμενος, τέλος, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να είναι ξεκάθαρος απέναντι στους ένστολους.

Την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας κατήγγειλε με τη σειρά του κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος. Μίλησε για μειώσεις θέσεων στο Σώμα σε μία χρονική συγκυρία που -όπως σημείωσε- το Λιμενικό έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες και έργο στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και το οργανωμένο έγκλημα.

Στις περικοπές που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Κάκαλος. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, από τα 1.800 οχήματα που διαθέτει το Σώμα, τα 1.250 είναι ηλικίας από 10-30 ετών και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πυροσβεστών και να κατανοήσει το δύσκολο έργο τους. «Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Εάν δεν διορθώσει τις αδικίες εμείς θα είμαστε στους δρόμους» σημείωσε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ασταμάτητη με 5x5 η Ελλάδα «Σκούπισε» την Αργεντινή και παίζει στους «16» με Σερβία


«Σκούπισε» την Αργεντινή και παίζει στους  «16» με Σερβία
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Ιδανικό φινάλε επεφύλασσε η Εθνική Ανδρών στην Ά' φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, καθώς ολοκλήρωσε χωρίς απώλειες τις υποχρεώσεις της (5/5 νίκες) στον Β' όμιλο και στους νοκ άουτ αγώνες (7/9) καλείται να περάσει το εμπόδιο της Σερβίας στη Μαδρίτη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 79-71 της Αργεντινής, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία.
Η ελληνική άμυνα κράτησε στους 71 πόντους την Αργεντινή, η οποία έχει μέσο όρο 87 στη διοργάνωση, ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε ρεσιτάλ στα ριμπάουντ, ενώ τελείωσε και σήμερα με νταμπλ-νταμπλ (16π.-15ρ.), o Καλάθης ήταν απολαυστικός σε οργάνωση και εκτέλεση (18π.-4ασίστ), ο Ζήσης συνέχισε το έργο του στη δημιουργία (13π.-5ασίστ) και ο Πρίντεζης έβαλε και πάλι κομβικά καλάθια (15π.) στην επίτευξη του «5 στα 5» από την Εθνική.

Από την Αργεντινή των 7/20 τριπόντων ο Σκόλα με 17 πόντους προσπάθησε για μία ανατροπή που δεν ήρθε ποτέ...

Η Εθνική προσπάθησε να εξουθενώσει την Αργεντινή με το γρήγορο ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο και το κατάφερε με τον Καλάθη να οργανώνει μαεστρικά και να δίνει πολύτιμες λύσεις από τα 6.75 (2/2 τρίποντα). Ο Έλληνας γκαρντ υπήρξε καταλυτικός στο πρώτο δεκάλεπτο με 10 πόντους, όπως και ο Μπουρούσης μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, με τον έμπειρο σέντερ (6π., 5ριμπ.) να εκμεταλλεύεται την διαφορά ύψους με τον Σκόλα και να δημιουργεί προβλήματα κάτω από τα καλάθια. Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα η εθνική να εκτοξεύσει τη διαφορά στους +12 πόντους (16-28).

Στη δεύτερη περίοδο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού μπλοκαρε τον Σκόλα, συνήλθε από το μπλακ άουτ των πρώτων λεπτών, όταν δέχθηκε επιμέρους σκορ 12-3 και είδε τη διαφορά να μειώνεται στους -3 (28-31 στο 15') και απάντησε με εντυπωσιακό μπάσκετ. Καθοριστική η αλλαγή του Σλούκα με τον Καλάθη, με τον τελευταίο να οργανώνει καλύτερα, να εκτελεί και να συνεργάζεται άψογα με Μπουρούση, Πρίντεζη και να βοηθάει στο επιμέρους σκορ 5-13 της ελληνικής ομάδας, με το οποίο πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +11 (33-44). Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την ευστοχία με το μέρος της, καθώς μέχρι το ημίχρονο μέτρησε 6/9 τρίποντα, ενώ το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με «βόμβα» του Ζήση από τα 6.75 με την εκπνοή.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Καλάθη, απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (η εθνική μέτρησε 13 παραπάνω ριμπάουντ), έφεση στη δημιουργία (18 ασίστ) και 12/12 βολές το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (+14 (64-50), η οποία όμως εξανεμίστηκε γρήγορα στην τελευταία περίοδο.

Στον επίλογο του αγώνα ο Καμπάτσο «ντύθηκε» Σκόλα και εκτελώντας χρέη εκτελεστή (8 διαδοχικοί πόντοι) η Αργεντινή ολοκλήρωσε στο 36' επιμέρους σκορ 18-6 και μείωσε τη διαφορά στους -2 (68-70), απέναντι σε μία εθνική που είχε παρασυρθεί από τα νεύρα των αντιπάλων. Ωστόσο, Μπουρούσης και Παπανικολάου τρύπησαν την αντίπαλη άμυνα και η ελληνική ομάδα απάντησε με γρήγορο 7-0 σερί (68-77 στο 38') «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 44-33, 64-50, 79-71.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρέγες (Μεξικό), Έιλεν (Αυστραλία), Γκονζάλεθ (Ισπανία)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: 
Σκόλα 17 (1), Μάτα, Καμπάτσο 10 (1), Πριτζόνι 10 (2), Λαπροβιτόλα 7 (1), Γκουτιέρες 3 (1), Ντέλια 4, Χέρμαν 7, Νοτσιόνι 8, Σαφάρ 5 (1).

ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): 
Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (1, 15ρ.), Ζήσης 13 (1), Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18 (2), Παπανικολάου 6, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15 (1).
H τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου
1. Ελλάδα 5-0 10
2. Κροατία 3-2 8
3. Αργεντινή 3-2 8
4. Σενεγάλη 2-3 7
5. Φιλιππίνες 1-4 6
6. Πουέρτο Ρίκο 1-4 6

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «16»:


Σάββατο 6/9
(Μαδρίτη)

Ισπανία - Σενεγάλη
Γαλλία - Κροατία

(Βαρκελώνη)
Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία
ΗΠΑ - Μεξικό

Κυριακή (7/9)

Μαδρίτη
Σερβία - Ελλάδα
Βραζιλία - Αργεντινή

ΒαρκελώνηΝέα Ζηλανδία - Λιθουανία
Τουρκία - Αυστραλία
Newsroom ΔΟΛ

Read more...