Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Διαφωνίες με το προεδρείο

Ο Κωνσταντίνος Ρέμελης σε εκδήλωση το 2004
Ο Κωνσταντίνος Ρέμελης σε εκδήλωση το 2004 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης παραιτήθηκε από την τριμελή προεδρία της Συνόδου των πρυτάνεων λόγω διαφωνίας με τις κινήσεις συναδέλφων του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέμελης διαφώνησε με τους χειρισμούς του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, και του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμου Σιμόπουλου, οι οποίοι απηύθυναν επιστολές στον πρωθυπουργό ζητώντας του να παρέμβει για να εκτονωθεί η ένταση, όπως είπαν.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Ρέμελης τόνισε ότι διαφωνεί με το διαρκώς διατυπούμενο αίτημα περί αναστολής του νόμου, διότι αυτό, όπως σημείωσε, «μας εκθέτει στην κοινωνία». Αν όμως θα έπρεπε να γίνει μια τέτοια κίνηση προς τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε, θα έπρεπε να γίνει μέσω των οργάνων των Πρυτάνεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του κ. Ρέμελη αναμένεται να αναλάβει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Διάβημα στην τουρκική πρεσβεία για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις Γιλμάζ

«Ασχέτως της απόπειρας ανασκευής» τους


To υπουργείο ζητά έρευνα από την Άγκυρα και ενημέρωση της Αθήνας
To υπουργείο ζητά έρευνα από την Άγκυρα και ενημέρωση της Αθήνας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε διάβημα προς την πρεσβεία της Τουρκίας προέβη το υπουργείο Εξωτερικών μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αναφορές του Μεσούτ Γιλμάζ, ζητώντας άμεση διερεύνηση των δηλώσεων του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού.

Η διερεύνηση ζητείται μάλιστα «ασχέτως της απόπειρας ανασκευής» των δηλώσεων Γιλμάζ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο -αναφερόμενο στις νεότερες δηλώσεις του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού στο πρακτορείο Αnadolu, κατά τις οποίες υποστήριξε ότι μιλούσε για πυρκαγιές στην Τουρκία και έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του.

Η Αθήνα ζητά επίσης να διερευνηθούν αντίστοιχες αναφορές που έχει δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, τονίζοντας πως «ενόσω οι εν λόγω πληροφορίες παραμένουν αδιερεύνητες, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».

Αντίστοιχες οδηγίες έχει δώσει το ΥΠΕΞ και στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις Γιλμάζ έχουν προκαλέσει σωρεία επερωτήσεων στην ελληνική Βουλή, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ) έφερε το θέμα στην Κομισιόν ζητώντας παρέμβαση των Βρυξελλών.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, διά του υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής Πάνου Παναγιωτόπουλου, αντέδρασε έντονα θέτοντας μάλιστα και θέμα αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκαλέσει οι ζημιές.

«Η προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει [...] είναι - το λιγότερο- αστεία, για αυτό και περισσότερο επιβεβαιώνει, παρά διαψεύδει, την αλήθεια των καταγγελιών που έκανε» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εκτός από την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση, η τουρκική πλευρά οφείλει να αποκαταστήσει τη βαρύτατη ζημία, που προκλήθηκε σε βάρος της χώρας μας και να δεσμευθεί δημόσια ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους "βρώμικες επιχειρήσεις" των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών» ανέφερε ο Π.Παναγιωτόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νέα παράταση για τέλη κυκλοφορίας - φόρους

Υπουργείο Οικονομικών


http://img.protothema.gr/1853CAF55C1A99825C3E91CC10D32BF7.jpg
Ενώ στην αρχή είχε δοθεί περιθώριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2012 έως τις 30 Δεκεμβρίου, δόθηκε εκ νέου, έως τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης σχεδιάζει παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και την υποβολή δηλώσεων, που κανονικά εκπνέουν στις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να απορροφηθούν τα προβλήματα εξαιτίας της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Την ερχόμενη Παρασκευή εκπνέουν και οι προθεσμίες για την πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος για όσους έχουν λάβει καθυστερημένα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, έκτακτης εισφοράς ενώ λήγουν και οι προθεσμίες για την υπαγωγή στην περαίωση και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του παρελθόντος χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση προθεσμιών η οποία στη χειρότερη περίπτωση θα είναι μόλις έως τις 2 Ιανουαρίου καθώς ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση απεργίας, οι προθεσμίες που λήγουν μεταφέρονται για την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Read more...

Πέταξαν το γάντι Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης, Άννα - Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Παπανδρέου









Πέταξαν το γάντι Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης, Άννα - Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε, κλειστά τα χαρτιά του κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναφερθεί στην... ταμπακιέρα της ηγεσίας και της επόμενης μέρας στο κόμμα. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου και Μίχας ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα ο Βενιζέλος έθεσε ως χρονικό όριο την 15η Ιανουαρίου, προσθέτοντας ότι «ο πολιτικός ορίζοντας της Κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί. Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου».

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ανάλυση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για τα πεπραγμένα και τα λάθη της διακυβέρνησής του, χωρίς, όμως να πει κουβέντα για τα ζητήματα στο ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας σε νέα συνεδρίαση το 2012.

Όμως, από την άλλη πλευρά, τέσσερα ήταν τα στελέχη -μέχρι στιγμής- που πέταξαν το γάντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας του να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αλλαγή στην ηγεσία του Κινήματος. Τα στελέχη είναι -μέχρι στιγμής, πάντα- οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννης Μίχας.

Ο Λοβέρδος

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε κατά τη διάρκεια του λόγου του ότι «θα πράξω το καθήκον μου», με τον Ανδρέα Λοβέρδο να σχολιάζει στην ομιλία του: «Ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος πρέπει να εγγυηθεί την πορεία προς την ανάδειξη του νέου Προέδρου και πρέπει να βοηθήσει στις επόμενες εκλογές και μετά από αυτές, ώστε να αποκλειστούν εκφυλιστικά φαινόμενα σε περίπτωση εκλογικής ήττας. Πάντως, σήμερα, και έως τώρα από την εισήγηση προκύπτει ασάφεια. Δυστυχώς, και πάλι ασάφεια. Είπατε πως θα πράξετε το καθήκον σας, ποιο, όμως, από όλα ; Η ασάφεια αυτή περιπλέκει τα πράγματα. Ποιος άραγε ωφελείται από αυτήν; Κατά τη γνώμη μου κανένας.»

Ο Βενιζέλος

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του, ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να υπάρξουν αλλαγές άμεσα, έως τις 15 Ιανουαρίου, γιατί «το μέλλον της χώρας θα κριθεί τώρα και όχι στις εκλογές του Απριλίου»
«Αυτή την περίοδο - 16/1 έως 15/2/2012 – κρίνεται στην πραγματικότητα η πολιτική της χώρας για την περίοδο μέχρι το 2015. Κρίνεται ο εκλογικός συσχετισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:
«Κάποιοι προτείνουν να μπούμε σε μία εσωστρέφεια διάρκειας δυόμισι ή τριών μηνών και να αποσαφηνιστούν τα πράγματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές. Αυτό θα υπονομεύσει και την παράταξη και την Κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε δύο μέτωπα
Άρα, οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση, αλλά τώρα.
Και τώρα, πείτε μου τι θέλετε να κάνω. Να ασχοληθούν κάποιοι με την Κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση, όπως εγώ που έχω την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και κάποιοι με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ; Δεν το βρίσκω σωστό και δίκαιο, κάποιοι να αναλαμβάνουν το βάρος των δύσκολων χειρισμών και αποφάσεων και κάποιοι να φλερτάρουν, υποτίθεται, με το μέλλον».

Η Διαμαντοπούλου


Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της, κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να διευκρινίσει με σαφήνεια τις προθέσεις του για τον προσωπικό του ρόλο και να καταθέσει την πρόταση του για την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το καταστατικό με συντεταγμένο και ολοκληρωμένο τρόπο.

Η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι οι ενδοπαραταξιακές εξελίξεις δεν πρέπει να επηρεάζουν στο ελάχιστο τη λειτουργία της κυβέρνησης .

Παράλληλα, η Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε νέα ηγεσία, με πολιτικό πλαίσιο, σαφείς στόχους και πολλά νέα πρόσωπα από τις δυνάμεις της κοινωνίας και της παραγωγής μπορούν να δώσουν δύναμη στον πολιτικό φορέα που εξέφραζε και πρέπει να εκφράζει το δυναμικό Κέντρο και την υπεύθυνη Αριστερά.

Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντοπούλου, αυτό μπορεί να σημαίνει αυτοδιάλυση και επανίδρυση, ευρύτερες συμμαχίες, σε καμία περίπτωση όμως αυτό που ζούμε σήμερα.

Ο Χρυσοχοΐδης

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε την ολόθερμη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου με στόχο την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας, τονίζοντας την ανάγκη παρουσίασης από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου και του Πολιτικού συμβουλίου ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει το κίνημα σε απολογισμό, ανασύνταξη και εκλογή ηγεσίας και οργάνων με προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες πριν τις εθνικές εκλογές.

Η εισήγηση Καρχιμάκη

Στην εισήγησή του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «στα δύο αυτά χρόνια υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, πράγματα που έγιναν και δεν έπρεπε να γίνουν».

«Αν μπούμε στη λογική του διαγωνισμού για το ποιος θα κάνει το καλύτερο αυτομαστίγωμα,τότε πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε την ουσία» τόνισε, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά υπήρξε ξεκάθαρο το μήνυμα της πολιτικής μας βούλησης ότι η διαφθορά, και η ατιμωρησία, αντιμετωπίζονται αποφασιστικά».

«Αλλά οφείλουμε να προχωρήσουμε και στο επόμενο βήμα. Στο ονοματεπώνυμο των συμφερόντων που θέτουν τις επιδιώξεις τους, πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών. Στην απέναντι όχθη είμαστε και με τις λογικές που προωθούν την κυριαρχία των αγορών έναντι των πάντων. Έναντι ακόμη και των εκλεγμένων κυβερνήσεων» είπε ο κ. Καρχιμάκης. «Το επόμενο διάστημα, όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις» κατέληξε ο κ. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ρέππας

Διαδικασίες από τη βάση ζήτησε ο Δημήτρης Ρέππας τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν φεουδάρχες και κομματάρχες. Χαρακτήρισε απαραίτητο να υπάρξει ισχυρό πολιτικό κέντρο στο ΠΑΣΟΚ και να στηριχθεί η κυβερνητική 2ετία. Τέλος είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε νέο πρόγραμμα, θα είναι δύσκολο να υπάρξει η κυβέρνηση.

«Το επόμενο βήμα εκτός από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει να είναι η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, του τακτικού μας συνεδρίου με εκλογή νέων οργάνων και κυρίως η επαναχάραξη της ταυτότητας του Κινήματός μας. Η συζήτηση λοιπόν για το αύριο πρέπει να είναι θεμελιακή και να διεξαχθεί ενώπιον των πολιτών» είπε ο κ. Μίχας. «Κλειδί για όλα αυτά είναι η στάση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αν θα είναι υποψήφιος ή αν θα εγγυηθεί αυτή την πορεία μαζί με τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος» πρόσθεσε.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους πέραν των μελών του κομματικού οργάνου, συμμετέχουν και οι υπουργοί της κυβέρνησης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλα στελέχη του Κινήματος.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα, ανεπίσημες πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν πιθανό να μην δώσει το παρών στη συνεδρίαση καθώς έχει πολλάκις τονίσει την αντίθεσή του στην πολιτική Παπανδρέου. Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης πέρασε τελικά την πόρτα της Ιπποκράτους και συμμετέχει κανονικά στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διακρίναμε, κατά σειρά προσέλευσης, τους Βασίλη Έξαρχο, Νίκο Σηφουνάκη, Χρήστο Πρωτόπαπα, Πάνο Μπεγλίτη, Πέτρο Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Φίλιππο Σαχινίδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μανώλη Μπετενιώτη, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιάννη Μαγκριώτη, Χρήστο Παπουτσή, Θεόδωρο Πάγκαλο, Κώστα Πανταζή, Φώφη Γεννηματά, Χάρη Καστανίδη, Φίλιππο Πετσάλνικο, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Ρέππα, Ανδρέα Λοβέρδο, Απόστολο Κακλαμάνη, Παντελή Οικονόμου, Γιώργο Κουτρουμάνη, Έφη Χαλάτση, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, Συλβάνα Ράπτη, Σωκράτη Ξυνίδη, Πάρη Κουκουλόπουλο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Νίκο Σαλαγιάννη, Τόνια Αντωνίου, Κώστα Σκανδαλίδη, Κώστα Ασκούνη, και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Ραγκούσης θα προσέλθει αργότερα.
http://newpost.gr
Read more...

Σε δυο βδομάδες θέλει αρχηγό-τον εαυτό του-ο Βενιζέλος! ...


Τι λένε Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης...
Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου το ΠΑΣΟΚ πρέπει να 'χει τελειώσει με το θέμα του νέου αρχηγού, είπε στο πολιτικό συμβούλιο ο Βενιζέλος.
Καθαρές λύσεις-όχι, δυαρχία δηλαδή-και...

ταχύτατα εκλογή.
Ο Λοβέρδος το πήγε κάπου ένα μήνα αργότερα, αλλά ζητώντας εκλογές μέσα σ' ένα τριήμερο.
Ο Χρυσοχοϊδης δεν είπε τίποτα καινούριο (εκλογές με κάλπη από το λαό) , ενώ καρφιά κατά του Παπανδρέου εξαπέλυσε ο αποτυχημένος νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Μίχας...



Read more...

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα διανυκτερεύσει ο Εφραίμ

Επευφημίες από υποστηρικτές του

Υποστηρικτές του ηγούμενου Εφραίμ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ
Υποστηρικτές του ηγούμενου Εφραίμ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα διανυκτερεύσει, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης ο ηγούμενος Εφραίμ, εν μέσω έντονων επευφημιών από υποστηρικτές του.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε νωρίτερα έξω από το Εφετείο, όπου ο αρχιμανδρίτης έφτασε λίγο μετά τις 8:30, αφού μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του από Εισαγγελέα Εφετών.

Το ένταλμα εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κ.Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντ.Λιόγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί της Τετάρτης.

Εκδηλώσεις συμπαράστασης

Στην οδό Λουκάρεως, έξω από το Εφετείο, τον υποδέχτηκαν περίπου 300 άτομα, κάθε ηλικίας, τα οποία εξέφρασαν την υποστήριξή τους με χειροκροτήματα, πλακάτ και κεριά και φωνάζοντας «άξιος, άξιος!».

Οι συγκεντρωθέντες, που έκλεισαν την οδό Λουκάρεως, εξέφραζαν την αντίθεση τους στην «άδικη», όπως την χαρακτήριζαν, απόφαση προφυλάκισης που έλαβαν οι Εφέτες.

Με την άφιξη της πομπής οι συγκεντρωμένοι, που προηγουμένως έψελναν, ξέσπασαν σε φωνές και χειροκροτήματα για τον κατηγορούμενο. Στην περιοχή υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Το πρωί της Τετάρτης προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση υποστηρικτών του Εφραίμ, αυτήν την φορά στον Κρυδαλλό.

Για το βράδυ προγραμματίζεται επίσης πορεία στην ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο.

Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των ανταλλαγών της αγιορείτικης Μονής με το Δημόσιο, κρίθηκε προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 23 Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να θεωρήθηκε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

Οι Εφέτες δέχθηκαν την θέση της συναδέλφου τους ανακρίτριας της υπόθεσης των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών», η οποία κρίνοντας τα στοιχεία της δικογραφίας, τις ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες που αποδίδονται στον κατηγορούμενο αλλά και την προσωπικότητα, την ισχύ και τις διασυνδέσεις του θεώρησε πως πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο Εφραίμ βαρύνεται με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, σε απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις καθώς και με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στο νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου» και ορίζουν σε περίπτωση καταδίκης ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο μοναχός Αρσένιος, συνεργάτης του Εφραίμ στην υπόθεση των ανταλλαγών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά την απολογία του.

Η υπόθεση του Βατοπεδίου, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 32 πρόσωπα, ξεκίνησε να ερευνάται από την Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά από παραγγελία του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά . Η διερεύνηση της υπόθεσής «κόστισε» τη θέση δύο Εισαγγελέων Εφετών ο οποίοι παραιτήθηκαν από το Σώμα όταν έκριναν πως η δικογραφία έπρεπε να διαβιβαστεί στην Βουλή λόγω εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αλλά δεν έγινε δεκτή η άποψη τους.

Με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και την άσκηση ποινικών διώξεων, την ανάκριση ανέλαβε η Εφέτης Ειρήνη Καλού ενώπιον της οποίας απολογήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου η ηγούμενος Εφραίμ μετά από δύο προθεσμίες που είχε λάβει. Η πρώτη, τον Σεπτέμβριο, λόγω αποχής των δικηγόρων και η δεύτερη τον Οκτώβριο εξαιτίας του ταξιδιού του κατηγορούμενου στην Ρωσία για την περιφορά της Αγίας Ζώνης σε πόλεις της χώρας.

Ο Εφραίμ θα οδηγηθεί στο Εφετείο για την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης ενώ αναμένεται ότι θα διανυκτερεύσει στην ΓΑΔΑ καθώς πλέον έχουν κλείσει οι φυλακές. Το πρωί εκτός απροόπτου αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές όπου και εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Θέμα ηγεσίας έθεσαν Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης στο Πολιτικό Συμβούλιο

Ζητούν επίσπευση διαδικασιών


Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προεσερχόμενος στη συνεδρίαση
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προεσερχόμενος στη συνεδρίαση (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την έναρξη των διαδικασιών, το ταχύτερο δυνατό, για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος τρία από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος: οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου έκανε μία γενική εισήγηση, διάρκειας μίας ώρας και δέκα λεπτών, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στο ζήτημα της ηγεσίας. Εντούτοις, μία γενική αναφορά του, ότι «θα πράξω το καθήκον μου», προκάλεσε συζητήσεις.

Λοβέρδος: Τριήμερη διαδικασία προ των εθνικών εκλογών

«Ποιο από όλα τα καθήκοντά σας θα πράξετε;» ρώτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι η εισήγηση του προέδρου του κόμματος διατηρεί την ασάφεια, η οποία -όπως σημείωσε- δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Ο κ. Λοβέρδος έθεσε θέμα εκκίνησης διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να εγγυηθεί τη σχετική πορεία, αλλά και να βοηθήσει στις επικείμενες εκλογές και μετά από αυτές προκειμένου να αποφευχθούν εκφυλιστικά φαινόμενα σε περίπτωση εκλογικής ήττας.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Λοβέρδου, η ανάδειξη του νέου προέδρου πρέπει να γίνει πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και η διαδικασία να είναι τριήμερη και η διαδικασία «λιτή και αδάπανη». Οι υποψήφιοι να μη κάνουν προεκλογική εκστρατεία και να περιορίσουν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο, στα τηλεοπτικά δίκτυα και στις νομαρχιακές συνελεύσεις.

Ο υπουργός Υγείας πρότεινε ως ενδεικτικό χρόνο διεξαγωγής της εκλογής προέδρου τον Φεβρουάριο, χωρίς να αποκλείει οποιονδήποτε άλλο χρόνο, με τη φράση «ή όποτε άλλοτε κριθεί σκοπιμότερο».

Βενιζέλος: Να ξεκαθαρίσουν όλα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου «να τελειώσουν όλα». Ζήτησε επίσης καθαρές λύσεις (όχι διαρχία) και σταθερή ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι κατά των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Το μέλλον της χώρας «θα κριθεί τώρα, από τις 16 Ιανουαρίου και για τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα. Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης. Δεν υπάρχει δήθεν επαναδιαπραγμάτευση μετά τις εκλογές» δήλωσε.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αντίθετος «να μπούμε σε μία εσωστρέφεια διάρκειας δυόμισι ή τριών μηνών και να αποσαφηνιστούν τα πράγματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές». «Αυτό θα υπονομεύσει και την παράταξη και την Κυβέρνηση» τόνισε. «Άρα, οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση, αλλά τώρα» συμπλήρωσε.

«Και τώρα, πείτε μου τι θέλετε να κάνω. Να ασχοληθούν κάποιοι με την Κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση, όπως εγώ που έχω την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και κάποιοι με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ; Δεν το βρίσκω σωστό και δίκαιο, κάποιοι να αναλαμβάνουν το βάρος των δύσκολων χειρισμών και αποφάσεων και κάποιοι να φλερτάρουν, υποτίθεται, με το μέλλον» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε:

«Άρα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει η κατάσταση να αποσαφηνιστεί τώρα, με καθαρό τρόπο, καταστατικά οργανωμένο, ευρύτερης αποδοχής, με σεβασμό σε όλους, χωρίς να χρειάζεται κανείς να πιεστεί ή να εκβιαστεί».

Χρυσοχοΐδης: Αμεσα εκλογή νέου προέδρου με κάλπη

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ώστε το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα στον καθορισμό διαδικασιών συζήτησης και τοποθέτησης σε όσα έχουν συμβεί, πρότεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου «για την διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης, εξόδου από μια ύφεση που έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρώσει τις κατακτήσεις ευημερίας των Ελλήνων της τελευταίας τριακονταετίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι βασικό κριτήριο και απόδειξη των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία των προαναφερθέντων είναι «η λύση των εσωκομματικών εκκρεμοτήτων, η καθαρή κατεύθυνση που αυτοκριτικά, με θάρρος και αποφασιστικότητα θα παράγουμε και θα προτείνουμε στους πολίτες και την κοινωνία».

Προτάσσοντας το ότι «δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι στο πολιτικό του κύτταρο, το μετέωρο βήμα του πελαργού», ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αφήνει την κοινωνία «στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου χωρίς στίγμα και χωρίς πρόταση».

«Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την προωθητική μας δύναμη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι ευθύνη μας εθνική, πατριωτική να ξαναπιάσουμε το νήμα των αναγκών και ελπίδων της κοινωνίας».

Τασσόμενος κατά κάθε αναμονής ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «για πολιτικούς και βαθιά εθνικούς λόγους απαιτείται η γρήγορη αντίδραση του Κινήματος, η συντεταγμένη συζήτηση, η απόδοση ευθυνών, το ξεκαθάρισμα των απόψεων και η νέα πορεία».

Ο Δημήτρης Ρέππας, η Συλβάνα Ράπτη και ο Απόστολος Κακλαμάνης που τοποθετήθηκαν λίγο αργότερα δεν έθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες θέμα ηγεσίας.

Νωρίτερα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε να γίνει αυτοκριτική αλλά όχι «αυτομαστίγωμα». «Αν μπούμε στη λογική της ισοπέδωσης και απαξίωσης της κυβερνητικής μας θητείας, τότε προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες στα άλλα πολικά κόμματα και τις χειρότερες υπηρεσίες στη Χώρα και μετά στο ΠΑΣΟΚ και την παράταξή μας» είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Όλα ανοιχτά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την «επόμενη ημέρα»

Κρίσιμη συνεδρίαση

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν την πρόταση για διαρχία
Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν την πρόταση για διαρχία (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Να ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου τα χαρτιά του για την «επόμενη ημέρα» αναμένουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Κύκλοι της Ιπποκράτους εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι ο Γ.Παπανδρέου να ανακοινώσει την έναρξη ανοιχτού εσωκομματικού διαλόγου για την αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ στη διετία της διακυβέρνησης της χώρας και για την αναπροσαρμογή της ιδεολογικοπολιτικής του ταυτότητας.

Ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο «PRI's The World» ότι «θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική», αλλά «το πώς είναι κάτι για το οποίο δεν θα σας δώσω τώρα απάντηση, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τα Νέα, εκτιμάται πως ο Γ.Παπανδρέου θα προκηρύξει μετά τις γιορτές σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου θα αποφασιστεί η σύγκληση τακτικού συνεδρίου πιθανότατα στις αρχές φθινοπώρου.

Μέγα ερώτημα παραμένει το τι θα γίνει όσον αφορά τις εκλογές και ειδικότερα το ποιος θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου επιμείνει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ώς το Συνέδριο, δεδομένου ότι για να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη διαδικασία του Ιουνίου θα πρέπει να είναι ενεργός πρόεδρος του κόμματος.

Όσον αφορά την πρόταση περί της λεγόμενης διαρχίας, δηλαδή ο Γ.Παπανδρέου πρόεδρος και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου, τάσσονται κατά, διαμηνύοντας ότι στηρίζουν «καθαρές λύσεις».

Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος το Σάββατο είχε συνάντηση δύο ωρών με τον Ανδρέα
Λοβέρδο, φέρεται αποφασισμένος, αν δεν κινήσει τις διαδικασίες ο Γιώργος Παπανδρέου, να θέσει
θέμα ηγεσίας και να ζητήσει εκείνος την ενεργοποίηση των διαδικασιών.

Σε δήλωσή του στα Νέα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν, όταν οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ στο 10%, εμείς να συζητούμε αν θα ανοίξουμε τις διαδικασίες και ποιες θα είναι αυτές. Επειδή ορισμένοι επιχειρούν να κάνουν διευθετήσεις, επισημαίνω ότι το καταστατικό ορίζει σαφώς εκλογή ηγεσίας από τη βάση και αυτό θα ζητήσω σήμερα».

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι παρεμβάσεις των Ανδρέα Λοβέρδου, Αννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, ενώ πολλά στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Γ.Παπανδρέου να ανοίξει τις διαδικασίες.

Βουλευτές, όπως ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Γιάννης Αμοιρίδης, η Σοφία Γιαννακά, ο Θανάσης Οικονόμου, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Ηλίας Καρανίκας (οι τελευταίοι με κοινή δήλωση), κάλεσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει στην κίνηση των διαδικασιών διότι οι όποιες καθυστερήσεις λειτουργούν διαλυτικά στο εσωτερικό του Κινήματος.

Αντίθετα, η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά έκανε λόγο σε δηλώσεις της για αχαριστία και πατροκτονία όσων ζητούν την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία
του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο κλίμα και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος στην προσωπική του ιστοσελίδα, επιτίθεται σε εκείνους που σήμερα επικρίνουν τον Γ.Παπανδρέου ενώ «όρθιοι στο Υπουργικό Συμβούλιο τον χειροκροτούσαν αντί να τον προφυλάσσουν και να του υποδεικνύουν το σωστό, εάν πραγματικά το πίστευαν».

Ο κ. Κρεμαστινός ζητά σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι είναι η μόνη που πραγματικά εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, τονίζοντας παράλληλα ότι το Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει παρουσία υπουργών της κυβέρνησης, «δεν μπορεί κανείς, όση καλή θέληση και να έχει, να το χαρακτηρίσει θεσμικό όργανο».

Ζητά, δε, από τα μέλη του Πολιτικού και του Υπουργικού Συμβουλίου να «αναγνωρίσουν το μεγάλο πολιτικό λάθος τους», δηλαδή το γεγονός ότι δεν στήριξαν την πρόταση για εκλογές πριν η χώρα μπει στο μνημόνιο, ή τη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να ψηφίζει σειρά νόμων μόνο του το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να έχει περιέλθει στη δυσχερή αυτή θέση σήμερα.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν θα μετάσχουν οι υφυπουργοί που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Θα μετάσχουν, πλην των 15 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, 19 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο πρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Εν αναμονή εξελίξεων στο εσωτερικό

Ο Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (φωτ. αρχείου)
Ο Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (φωτ. αρχείου) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, η συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία, πέραν των μελών του κομματικού οργάνου, συμμετέχουν και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και άλλα στελέχη του Κινήματος.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Βασίλης Έξαρχος, Νίκος Σηφουνάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πάνος Μπεγλίτης, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μανώλης Μπετενιώτης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιάννης Μαγκριώτης, Χρήστος Παπουτσής, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Πανταζής, Φώφη Γεννηματά, Χάρης Καστανίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Απόστολος Κακλαμάνης, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Έφη Χαλάτση, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Σωκράτης Ξυνίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Ασκούνης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης θα προσέλθει αργότερα.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα στελέχη της Ιπποκράτους, ο κ. Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση «είναι έτοιμος να μιλήσει» και πρόσθεσαν ότι «αντί να μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις τι γίνεται ή τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ, ας μιλήσουμε κι εμείς».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Παπανδρέου: "Θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική"

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου εντός αλλά και εκτός του κόμματος. Εμμένει στο ότι το δημοψήφισμα ήταν καλή επιλογή. Σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο

"Θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική, για το πώς είναι κάτι για το οποίο δεν θα σας δώσω τώρα απάντηση αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε προ ωρών ο τέως - πλέον - πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο ραδιοφωνικό δίκτυο "PRI's The World".

Η δημοσιογράφος Lisa Mullins έθεσε την ερώτηση που θέλουν να κάνουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προκαλώντας την αίσθηση των ακροατών.

Το ερώτημα που επικρατεί είναι αν θα θέσουν την ίδια ερώτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου και άλλοι, οι οποίοι θα παραβρεθούν στη σημερινή πράσινη αρένα της Ιπποκράτους το μεσημέρι της Δευτέρας.

"Σε όλη μου την πολιτική ήμουν ενεργός και πριν μπω στην πολιτική και αφού μπήκα. Θα παραμείνω, λοιπόν, ενεργός αλλά το πώς δε θα το απαντήσω ακόμη", τονίζει στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην απόφαση για δημοψήφισμα ξεκαθαρίζοντας ότι εμμένει στην ορθότητα της:

"Δε μετανιώνω καθόλου για την απόφαση του δημοψηφίσματος γιατί σημαίνει ότι οι Έλληνες αποφασίσουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους. Πιστεύω ότι θα το κερδίζαμε".

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι θα γινόταν εάν ήταν αρνητική η απάντηση των Ελλήνων και η χώρα έβγαινε από το ευρώ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι ακόμη και έτσι "αυτή θα ήταν η δημοκρατική απόφαση του λαού".

Αφού αναφέρθηκε στην παράδοση της οικογένειας του στην πολιτική και τις μάχες που έχει δώσει για τη δημοκρατία, ο κ। Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις πέρα από την πολιτική: "Όποιες πολιτικές κι έχουμε, αν δεν έχουν την υποστήριξη των πολιτών στο τέλος δε θα επιτύχουν".

news247.gr
Read more...

Ορίστε οι αποδείξεις, που γνωρίζει και η ΕΥΠ, για το ποιοι έβαζαν φωτιά στην Ελλάδα


ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ 13 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2007 ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Γιασάρ Οζ: "Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;", είπε στους...

δημοσιογράφους ο μαφιόζος- παρακρατικός- όργανο της ΜΙΤ

Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την "μητέρα Τουρκία".

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου "έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία" (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ. Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την έρευνα;

Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα:

Γιασάρ Οζ: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το "δεξί χέρι" του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας.

Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες "βρώμικες δουλειές". Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, "κελάηδησε". Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη "βόμβα", ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: "Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή"; Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: "Έχω δίπλα μου τον ήρωα", της είπε.

Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε. Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων.



Ο Αμπντουλάχ Τσατλί: Το "ομορφόπαιδο" των Γκρίζων Λύκων, μυστικός πράκτορας της ΜΙΤ, έκαψε τη μισή Ελλάδα.

Αμπντουλάχ Τσατλί: Το "ομορφόπαιδο" των Γκρίζων Λύκων, ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια της μαύρης Mercedes στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ. Ο Τσατλί, ψυχρός εκτελεστής, ουσιαστικά αποδείχθηκε πως δούλευε για το τουρκικό κράτος. Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) "για το καλό της μητέρας πατρίδας". Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί. Όπως είναι φυσικό, η τουρκική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με αυτή την πτυχή και έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι οι φωτιές έμπαιναν ως "αντίποινα" σε πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος. Όμως για τις φωτιές στην Τουρκία δεν υπάρχει καν... υποψία ελληνικής ανάμιξης, ενώ για αυτές στην Ελλάδα, υπάρχουν ομολογίες!

Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της CIA και, ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν. Ο Τσατλί, συνδέεται με τη σκοτεινότερη ίσως πτυχή του ΝΑΤΟ: Το δίκτυο "Gladio", το οποίο ευθύνεται για τη "Σφαγή της Πρωτομαγιάς" το 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων. Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του "Δικτύου Ειδικού Πολέμου" των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που οργάνωσε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957. Θέλετε κι άλλα;
Οι πυρκαγιές του 2007: Στις πυρκαγιές του 2007, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας, ο Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για "ασύμμετρη απειλή". Τότε, ο υπουργός είχε δεχθεί άγριο κράξιμο. Μπορεί να είχε δίκιο; Ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει δηλώσει πως ναι. Και, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας το είχε πει αυτό (παρότι αναγκάστηκε να το γυρίσει στον "στρατηγό άνεμο") με τα στοιχεία που είχε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το προηγούμενο, άλλωστε, υπήρχε. Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Όμως αυτό, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει προς ένα τέτοιο (έστω και αυθαίρετο) συμπέρασμα. Ούτε και οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα που έδειχναν συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών.

Ας δεχτούμε ότι οι οικοπεδοφάγοι έβαλαν όλες αυτές τις φωτιές। Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκαλύψει ο Σάββας Καλεντερίδης: Η αποδόμηση της Πυροσβεστικής. Τις ημέρες της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική δεχόταν τηλεφωνήματα από "απεγνωσμένους πολίτες" που κατήγγειλαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι πυροσβέστες με τα οχήματα έσπευδαν στα σημεία και διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το πλέον περίεργο είναι ότι για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα έγινε ανάκριση και έρευνα στην οποία ενεπλάκη και η ΕΥΠ. Όμως δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί το από πού έγιναν. Εσείς, τώρα, πιστεύετε ότι αν κάποιος ήθελε να κάνει φάρσα, θα μπορούσε να κρυφτεί και από την... ΕΥΠ;
http://troktiko-blog.blogspot.com/2011/12/blog-post_1844.html
Read more...

Μας τελειώνει ο Πάγκαλος...









Μας τελειώνει ο Πάγκαλος...
Και τώρα, τι θα απογίνουμε χωρίς Πάγκαλο; Ποιος θα αναλάβει το ρόλο του σάκου του μποξ του πολιτικού συστήματος; Ο πληθωρικός Θόδωρος πάντως δεν θα είναι πια στη βουλή μετά τις επόμενες εκλογές, στις οποίες έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος.

Ο 73χρονος Πάγκαλος κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει και άλλωστε δύσκολα θα έβγαινε ξανά σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία το ΠΑΣΟΚ οδεύει σε πανωλεθρία. Στις τελευταίες εκλογές έπεσε για πρώτη φορά στην τρίτη θέση, πίσω από την Εύη Χριστοφιλοπούλου και το Βασίλη Οικονόμου. Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, το ΠΑΣΟΚ δεν θα βγάλει πάνω από δύο βουλευτές στο υπόλοιπο, κάτι που σημαίνει, πως ούτε ο Παγκαλος, ούτε ο φίλος του Ντίνος Βρεττός θα είναι μέσα. Άσε που στο υπόλοιπο θα γίνει σφαγή των πρωτοκλασσάτων του παπανδρεϊσμού αφού θέλει να κατέβει εκεί ο Μόσιαλος και το σκέφτονταν ως πρόσφατα ο Γερουλάνος και ο Παπακωνσταντίνου.

Αυτό που γνώριζαν εδώ και καιρό οι οικείοι του Πάγκαλου το μαθαίνουν τώρα και οι πολιτικοί του φίλοι και αντίπαλοι, αφού το εξομολογείται ανοικτά ο ίδιος. Το είπε στην Άννα Διαμαντοπούλου σε συνάντηση που είχαν οι δυό τους πρόσφατα. Με την τρόικα του ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει ιδιαίτερα καλή σχέση.

Με τον Πάγκαλο να αποχωρεί από την ενεργό δράση, στο Υπόλοιπο χηρεύει μια πολιτική κληρονομιά. Για το τι θα απογίνει αυτή οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι θεωρούν ότι θα διεκδικήσει την έδρα η σύζυγος του Χριστίνα Χριστοφάκη, η οποία ωστόσο μετά την πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές έχει δικαιολογημένα δεύτερες σκέψεις…


Θέμης Δαγκλής
newpost.gr
Read more...

«Θα παραμείνω ενεργός» λέει ο Γιώργος...


Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο «PRI's The World» δήλωσε ότι: «Θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική», αλλά... «το πώς είναι κάτι για το οποίο δεν θα σας δώσω τώρα απάντηση, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα»...



Read more...

Νέα κυβέρνηση πριν το Πάσχα θέλει η ΝΔ

Τι επιδιώκει το επιτελείο Σαμαρά


http://img.protothema.gr/1B4D556FF7A3DC46C1C7F58FCEE6EFEB.jpg
Εκλογές το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση πριν το Πάσχα διαμηνύει το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ χωρίς να κρύβει την δυσαρέσκειά του για τις διαρροές κυβερνητικών και «πασοκικών» κύκλων που κάνουν λόγο για μεγάλη παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Σύμφωνα με την λεωφόρο Συγγρού στην πρόσφατη συνάντηση Σαμαρά - Παπαδήμου δεν συζητήθηκε ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών και πολύ περισσότερο δεν έγινε λόγος για το τέλος Απριλίου. Η μόνη υποχώρηση που προς το παρόν κάνει η ηγεσία της ΝΔ σε σχέση με τις 19 Φεβρουαρίου, που είχε αρχικά συμφωνηθεί, είναι ότι συναρτά την ημερομηνία διεξαγωγής με την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης.
Στο πλαίσιο αυτό κομματικοί παράγοντες βλέπουν σαν πιθανή ημερομηνία εκλογών την 18η Μαρτίου. Η επιχειρηματολογία αυτή εδράζεται στο ότι το PSI πρέπει να κλείσει το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο καθυστερεί τόσο δυσκολεύει καθώς εμπλέκεται στις ευρωπαϊκές και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και αυξάνει ο κίνδυνος να αποτύχει και να προκληθεί χρεοκοπία.
Φυσικά ο κ. Παπαδήμος προτιμά να βάλει στο βιογραφικό του ότι έβγαλε την χώρα από το αδιέξοδο εξασφαλίζοντας τον δανεισμό της και την παραμονή της στην ευρωζώνη παρά να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να επισπεύσει τις διαδικασίες για το PSI. Εφόσον αυτό γίνει τότε η δανειακή σύμβαση είναι θέμα μίας ή δύο εβδομάδων, λένε τα γαλάζια στελέχη και συμπεραίνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για αναβολή των εκλογών στο τέλος Απριλίου. Επιπλέον, προσθέτουν ότι, από την στιγμή που κλείσει το PSI και εγκριθεί η δανειακή σύμβαση εκλείπει ο λόγος και της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και της συμμετοχής της ΝΔ σε μια τέτοια κυβέρνηση.
Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι σε τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της.
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η συζήτηση περί μεγάλης αναβολής των εκλογών συνδέεται με τις επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπουργών του που θέλουν να αγοράσουν χρόνο για τις δικές τους εσωκομματικές εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με αυτή την ανάγνωση είναι στο ναδίρ και δεν έχει να χάσει από την παράταση της κυβέρνησης, αντίθετα έχει να κερδίσει από την παραμονή του στα πράγματα. Αντίθετα ο χρόνος κυλά σε βάρος της ΝΔ. Η μόνη της ελπίδα να συγκρατήσει τις απώλειες είναι να εμφανίσει στην κοινωνία ότι παρενέβη σε μία κρίσιμη συγκυρία για την χώρα για να διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη και αποχωρεί μόλις ολοκληρωθεί η δέσμευση που είχε από την αρχή αναλάβει. Φυσικά και πάλι κινδυνεύει να χρεωθεί το πολιτικό κόστος που απορρέει από τα νέα μέτρα που θα ληφθούν και θα συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση. Κάθε μέρα όμως που θα παρατείνεται η κυβέρνηση θα καθίσταται όλο και πιο συνυπεύθυνη και η ίδια με το ΠΑΣΟΚ.

Read more...

Η εγκάρδια συνεννόηση Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη









Η εγκάρδια συνεννόηση Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνάντησε το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Δεν ήταν ρουτίνα, ούτε ασήμαντη εξέλιξη. Οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ καλές, άλλωστε ανταγωνίζονται για την πρωτιά στη Β' Αθήνας τα τελευταία χρόνια.

Τόσο ο Λοβέρδος, όσο και ο Χρυσοχοΐδης φιλοδοξούν να αποτρέψουν την επικράτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου στην εσωκομματική αναμέτρηση. Από αυτή την άποψη, η προσέγγιση που επιτεύχθηκε στη συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία.

Σε όποιον θέλει να τον ακούσει, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει πει, πως αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει να κάνει πίσω σε αυτή την αναμέτρηση, δεν θα στηρίξει το Βαγγέλη Βενιζέλο. Θα πάει με την τρόικα και το στρατόπεδο του Λοβέρδου; Ο χρόνος θα το δείξει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμφώνησαν οι δυό τους στη συνάντηση που διήρκησε πάνω από μιαμισι ώρα και απεκατέστησε την καχυποψία ετών ήταν ο τρόπος που θα αντιδράσουν σήμερα, στο Πολιτικό Συμβούλιο αν ο Γιώργος Παπανδρέου αφήσει να φανεί, ότι σκοπεύει να μείνει. Θα θέσουν θέμα ηγεσίας και θα του ζητήσουν να δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής. Συζήτησαν αυτό το θέμα διεξοδικά, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε κάθε ελιγμό που θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ότι ο Γιώργος θέλει πράγματι να φύγει, δεν το πιστεύει κανείς πια στο ΠΑΣΟΚ.

Η προσέγγιση και η συνεννόηση ανάμεσα σε Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη δημιουργεί μια νέα δυναμική σε μια περίοδο που η τρόικα έμοιαζε να φθίνει και ο Βενιζέλος να κερδίζει το παιχνίδι χωρίς κόπο. Στο στρατόπεδο της Άννας Διαμαντοπούλου ο προβληματισμός είναι μεγάλος ωστόσο ο Λοβέρδος φαίνεται να διατηρεί τον έλεγχο. Ελέγχει άλλωστε το Ραγκούση, ο οποίος τον έχει ανάγκη για να βγεί στη Β' Αθήνας. Και τον έχει προσεγγίσει ο Μόσιαλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως ετοιμάζεται να κατέβει στα Τρίκαλα.


Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

Read more...

Σήμερα «κληρώνει» για τον Γιώργο...









Σήμερα «κληρώνει» για τον Γιώργο...
Το πρώτο ραντεβού της ημέρας, αυτό με τον Λουκά Παπαδήμο, θα είναι το εύκολο για τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα συζητήσουν το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών των υπουργών.

Για τα δύο πρώτα, ο Γιώργος βάζει πλάτη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ για το τρίτο, δεν μπορεί να βοηθήσει- τα ίδια συνέβαιναν και στη δική του κυβέρνηση. Τα δύσκολα για τον Γιώργο θα αρχίσουν μετά...

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος θα μιλήσει και όλοι οι συνομιλητές των τελευταίων ημερών, του έχουν διαμηνύσει ότι κάτι ουσιαστικό πρέπει να πει. Ουδείς γνωρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή τι ακριβώς έχει αποφασίσει ο Γ. Παπανδρέου, με μόνη –ενδεχομένως- εξαίρεση τον Ευ. Βενιζέλο. Λέγεται ότι ο Βενιζέλος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τις επόμενες κινήσεις του Γιώργου, κάτι που κάνει ορισμένους στο ΠΑΣΟΚ να πιστεύουν ότι όντως το δακτυλίδι έχει δοθεί.

Ο Γιώργος έχει δύο επιλογές:

Η πρώτη είναι να θελήσει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές και να δρομολογήσει τις εξελίξεις στη συνέχεια.

Η δεύτερη είναι να δρομολογήσει τις διαδικασίες της επόμενης μέρας από σήμερα.

Η πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ , αν έπρεπε να στοιχηματίσει, θα πόνταρε στο πρώτο ενδεχόμενο ή εν πάση περιπτώσει σε μια μακρόσυρτη διαδικασία. Ο Γιώργος έχει παίξει και κατά το παρελθόν με το χρόνο και έχει κερδίσει.

Για όσο χρονικό διάστημα όμως ο Γιώργος Παπανδρέου μείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι όπως παλιά. Ακόμα και πιστοί υποστηρικτές του, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν και στο μέλλον παιχνιδάκια με «κηπουρούς» και παρακοιμώμενους οι οποίοι καθόριζαν ελέω Προέδρου την πολιτική του κόμματος, τις συμμαχίες με τον τύπο και ανεβοκατέβαζαν στελέχη στο εσωκομματικό (και πολιτικό) χρηματιστήριο.

Υπό μια έννοια, ότι και αν πει σήμερα ο Γιώργος, η ουσία είναι πως θα δρομολογηθεί η αρχή ενός τέλους.

Και δεν θα είναι μόνον του τέλους των Παπανδρέου, αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Που όλοι γνωρίζουν ότι συρρικνώνεται δραματικά και μετεξελίσσεται σε ένα μικρό, μνημονιακό κόμμα, χωρίς κινηματικά στοιχεία. Ενός ΠΑΣΟΚ χωρίς πολύ «ΣΟ» και «Κ»…


AΣΚ
newpost.gr

Read more...

Ανοιχτό «ραντεβού» των οφειλετών με το Δημόσιο

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, πιθανή και νέα παράταση


http://img.protothema.gr/EC161020E8C00C88711AFD5F830095D8.jpg
«Ανοιχτό ραντεβού» μέχρι τις 31 Ιανουαρίου με τους οφειλέτες δίνει το Δημόσιο.

Αν όμως τελικώς πάει καλά η είσπραξη και φανεί πως ο κόσμος ανταποκρίνεται, το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να δώσει και νέα παράταση στη διορία κατάθεσης αιτήσεων στις ΔΟΥ για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε άρθρο της νέας Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, θα προβλέπεται ότι Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ
τρίτων, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ή στα Τελωνεία του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
β) Σε 2 έως και 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων.
γ) Σε 13 ως 24 δόσεις, με απαλλαγή 75% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
δ) Σε 25 ως 36 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 60% των προσαυξήσεων.
ε) σε 37 ως 48 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 45% των προσαυξήσεων.
στ) σε 49 έως 60 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 25% των προσαυξήσεων.

Αν και αναφέρεται πως «η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια ΔΟΥ ή Τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές», στην παράγραφο 16 του
νομοθετήματος θα ορίζεται ότι «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μπορούν να ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση και μετά την 31η Ιανουαρίου 2012, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα εφαρμογής αυτής».

Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις χρεών, ενώ δίδεται και δυνατότητα ρύθμισης χρεών, «που τελούν σε αναστολή είσπραξης».

Στα ευεργετήματα που προσφέρονται στους οφειλέτες περιλαμβάνεται ακόμη η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, το οποίο όως θα είναι «μηνιαίας διάρκειας», εφόσον εξυπηρετεί κανονικά τις δόσεις, καθώς όμως και η αναστολή των ποινικών διώξεων.

Παρόλα αυτά, δεν αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες. Ωστόσο, τα ποσά που εισπράττει έτσι το κράτος, θα αφαιρούνται από την κάλυψη της δόσης ή των δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο οφειλέτης χάσει τη ρύθμιση, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί, συνεχίζονται.

Read more...

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιανουαρίου

Όλες οι αλλαγές στις συντάξεις

Για πλήρη σύνταξη, άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και ηλικία των 59 ετών (από 58)
Για πλήρη σύνταξη, άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και ηλικία των 59 ετών (από 58) (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010.

Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983.

Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

Από το 2012 θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι 5 (από 4) πλασματικών ετών ασφάλισης (1.500 ημέρες).

Στον δημόσιο τομέα, για τις γυναίκες, το 2012, αυξάνεται κατά 2 χρόνια το απαιτούμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για σύνταξη με 15ετία και απαιτείται πλέον η συμπλήρωση του 63ου έτους.

Για πλήρη σύνταξη, άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και ηλικία των 59 ετών (από 58).

Για τους γονείς με ανήλικο τέκνο που μπορούν να θεμελιώσουν το 2012 σύνταξη με 25 έτη ασφάλισης, το όριο ηλικίας ανεβαίνει από 52 στα 55 έτη.

Για πρόωρη συνταξιοδότηση (με 25ετία) στο Δημόσιο, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, από 56 που είναι για φέτος, αυξάνεται κατά δύο έτη το 2012, κι έτσι θα απαιτείται η συμπλήρωση του 58ου έτους.

Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα γίνουν οι εξής αλλαγές:

1) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης 35ετία

Ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης αυξάνεται κατά 300 ημέρες και έτσι από 10.800 που απαιτούνται μέχρι 31/12/2011, από 1/1/2012 θα απαιτούνται 11.100 ημέρες. Η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί κατά 300 μέρες κάθε χρόνο μέχρι και το 2015 οπότε και θα απαιτούνται 12.000 μέρες.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών ασφάλισης, συνεπώς αφαλισμένος που θα θεμελιώσει τη νέα χρονιά δικαίωμα θα αποχωρήσει όποτε συμπληρώσει 11.100 ημέρες ασφάλισης και το 59ο έτος.

2) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης από τις οποίες 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά

Από 1/1/2012 θα απαιτείται ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη και 54 ετών και 6 μηνών με μειωμένη.

Εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά τη θεμελίωση η προϋπόθεση που προβλέπει ότι από τις 10.500 ημέρες εργασίας οι 7.500 τουλάχιστον πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Έτσι, ο ασφαλισμένος που το 2012 θα συμπληρώσει 10.500 ημέρες από τις οποίες 7.500 στο καθεστώς των βαρέων, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με το όριο ηλικίας που θα ισχύει τότε.

3) Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 3.600 στα ΒΑΕ

Τη νέα χρονιά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών συνεχίζει να αυξάνεται πλησιάζοντας το αντίστοιχο των ανδρών. Δηλαδή, οι γυναίκες ασφαλισμένες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 4.500 ημέρες συνολικά, εκ των οποίων οι 3.600 τουλάχιστον στα βαρέα.

Μάλιστα, 1.000 ημέρες εργασίας πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 13 χρόνια για να δικαιούνται οι γυναίκες σύνταξη με το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης του χρόνου αυτού.

4) Γυναίκες με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης

Συνεχίζεται η σταδιακή εξομοίωση του ορίου ηλικίας ανδρών και γυναικών για την πλήρη σύνταξη κατά το 65ο έτος της ηλικίας.

Ειδικότερα, το 2012 το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης θα πάει στο 62ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 57ο για μειωμένη, με την προϋπόθεση όμως (για μειωμένη σύνταξη) να έχει πραγματοποιήσει κατ' έτος 100 τουλάχιστον μέρες ασφάλισης κατά την τελευταία 5ετία πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.

5) Γυναίκες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης

Από 1η Ιανουαρίου 2012 οι απαιτούμενες μέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 400, φτάνοντας τις 10.800. Η αύξηση θα συνεχιστεί κατά 400 μέρες κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση 12.000 ημερών ασφάλισης το 2015.

Για πλήρη σύνταξη θα απαιτείται η συμπλήρωση του 59ου έτους της ηλικίας και του 57ου για μειωμένη με την προϋπόθεση των 100 τουλάχιστον ημερών ασφάλισης κατ έτος την τελευταία 5ετία πριν από τον χρόνο υποβολής της αίτησης για σύνταξη.

Και σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες δικαιούνται είτε πλήρη είτε μειωμένη σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος που συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης.

6) Άντρες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης

Τη νέα χρονιά πλήρης σύνταξη προβλέπεται σε ηλικία 63 ετών και 6 μηνών. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις της θεμελίωσης, ο ασφαλισμένος θα δικαιούται σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, που διαμορφώνεται το 2012. Αναγκαία προϋπόθεση είναι κατά το έτος αυτό να συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση παραμένει ίδιος.

7) Συνταξιούχοι που παίρνουν δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ

Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που δικαιούνται δεύτερη πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτή πλέον θα χορηγείται με την πραγματοποίηση 6.000 ημερών ασφάλισης και τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση διαμορφούμενου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.

Ωστόσο, αυξάνεται σταδιακά από 1/1/2012 το όριο ηλικίας μειωμένης, κατά 50%, σύνταξης των γυναικών ασφαλισμένων με 4.800 ημέρες κατά ένα έτος και μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας.

8) Μητέρες ανηλίκων τέκνων με 5.500 ημέρες ασφάλισης

Από 1/1/2012 προβλέπεται εκτός από την συμπλήρωση των 5.500 ημερών ασφάλισης και την ανηλικότητα του παιδιού, και η συμπλήρωση του 60ού έτους για πλήρη σύνταξη και του 55ου για μειωμένη.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Αυξήσεις προβλέπονται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012, για τη συνταξιοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών και αυτοκινητιστών, θα απαιτείται η συμπλήρωση 37 ετών ασφάλισης, από 36 εφέτος, καθώς και η συμπλήρωση του 60 έτους ηλικίας.

Αντίστοιχες αλλαγές ισχύουν και για τους επιστήμονες του ΕΤΑΑ, μηχανικούς, εργολήπτες, νομικούς, συμβολαιογράφους, γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Συγκεκριμένα, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αυξάνονται κατά ένα χρόνο, στα 37 (από 36 φέτος) και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι 60 για τους άνδρες (από 59 φέτος) και 59 για τις γυναίκες (από 58 φέτος).

Ειδικά για τις γυναίκες, στην περίπτωση συμπλήρωσης 25 ετών ασφάλισης στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμεία Νομικών) το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 2012 θα διαμορφωθεί στα 62, από 61 που ισχύει φέτος.

Για τις γυναίκες δικηγόρους, μητέρες ανηλίκων καθώς και για τους άνδρες δικηγόρους χήρους, πατέρες ανηλίκων, απαιτούνται αντί 25 έτη, φέτος 22 και του χρόνου, 22,5 έτη ασφάλισης, με όριο ηλικίας τα 58, από 55 που ισχύει για το τρέχον έτος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σε υπόγειο πόλεμο Γιλμάζ-Τσιλέρ αποδίδονται τα περί εμπρησμών στην Ελλάδα

Σάλος στην Αθήνα

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί τουρκικού δακτύλου στις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας τη δεκαετία του 1990.

Το υπουργείο Εξωτερικών, διά του εκπροσώπου του Γρ.Δελαβέκουρα, ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, ενώ την ίδια στιγμή κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές αποδίδουν τα όσα είπε ο κ. Γιλμάζ σε έναν υπόγειο πόλεμο ανάμεσα στον ίδιο και την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι σχετικές πληροφορίες ήταν από την πρώτη στιγμή σε γνώση της τότε ελληνικής κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι την επίμαχη περίοδο υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ δηλώσεις καταγγελίας για τους εμπρησμούς στα
ελληνικά δάση και όλους όσοι κρύβονταν πίσω από αυτούς είχε κάνει εκείνη την περίοδο ο τότε υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας -ως αρμόδιος για τη δασοπροστασία.

«Οι πληροφορίες αυτές υπήρχαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και στις αρχές ασφαλείας ως ισχυρές ενδείξεις σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όχι ως αποδείξεις. Οι πηγές σε αρκετές περιπτώσεις ήσαν σοβαρές, αλλά δεν ήσαν αρκετά τα στοιχεία για να τεκμηριώσουν μια απόδειξη» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Γιάννης Κοραντής, βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

«Έχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον απ' όσα έχω πληροφορηθεί ότι οι τότε κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να αξιοποιήσουν πολιτικά έναντι της Τουρκίας αυτές τις πληροφορίες» πρόσθεσε.

«Η ΕΥΠ είχε μαζέψει όσα στοιχεία της είχαν περιέλθει. Είχε επιχειρήσει να τα διασταυρώσει, δεν μπορούσε να φτάσει σε σημείο να έχει απόδειξη τέτοια τρανταχτή, αλλά -επαναλαμβάνω- ισχυρές ενδείξεις» συνέχισε ο κ. Κοραντής, εκφράζοντας και την έκπληξη που του προκάλεσε ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Γιλμάζ για να προχωρήσει στις αποκαλύψεις αυτές. Ο κ. Κοραντής απέδωσε τις δηλώσεις Γιλμάζ σε «μία προσπάθεια επανόδου του στην ενεργό πολιτική δράση».

Υπενθυμίζεται ότι τη διετία 1993-1997 είχαν -μεταξύ άλλων- ξεσπάσει οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη, στο Σέιχ Σου και στην Ικαρία. Τότε, υπήρξαν «διαρροές» από κυβερνητικές πηγές για εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, αλλά δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ η παραμικρή απόδειξη για αυτό.

Οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ έγιναν στην εφημερίδα «Μπιργκιούν», όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας παραδέχτηκε ότι με τη χρηματοδότηση μέσω μυστικών κονδυλίων, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας Τσιλέρ (1995-1997), Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση.

Αντιδράσεις κομμάτων

Οι δηλώσεις Γιλμάζ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι οι καταγγελίες του Μεσούτ Γιλμάζ είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν άμεσα από τη κυβέρνηση της Τουρκίας και τις τουρκικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνιστούν «μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία» αναφορικά με τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα και προσοχή το ανακύψαν θέμα,
και επικρίνουν τους «βιαστικούς που βγήκαν και ζήτησαν αποζημιώσεις από την Τουρκία». Σημειώνουν, δε, ότι «μπορεί να βγει ο Ερντογάν και να πει ότι "εγώ ακριβώς αυτό το παρακράτος χτύπησα"».

Ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους.

«Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει -εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ επιβεβαιώνουν ότι η δράση μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη είναι μια συνηθισμένη πρακτική που οι κυβερνήσεις κρύβουν απ' τους λαούς. Ας μην παριστάνουν τους έκπληκτους τα κόμματα του συστήματος που κατηγορούν το ΚΚΕ για συνωμοσιολογία όταν καταγγέλλει τη δράση υπηρεσιών των ιμπεριαλιστικών κέντρων πίσω από διάφορα γεγονότα. Τα δικαιώματα του λαού δεν μπορεί να προστατευτούν αποτελεσματικά όσο η χώρα βρίσκεται ενταγμένη σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το κράτος υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αντίθετα θα είναι διαρκώς εκτεθειμένος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους».

Από τον ΛΑΟΣ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα», ενώ όταν ο Γ.Καρατζαφέρης τότε «είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση Τούρκων πρακτόρων-εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών... αηδιών».

Ο Συνασπισμός επισήμανε από την πλευρά του πως «οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στο βαθμό που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν μείζων πολιτικό θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις για την ισχύ των δηλώσεων».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις Γιλμάζ που αποκαλύπτουν ότι επί κυβερνήσεως Τσιλέρ είχε διατεθεί ειδικό κονδύλι για τον εμπρησμό των δασών των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου, αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας» και «δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Γιώργος αντιμέτωπος με την ιστορία

Ανακοινώνει την πρόθεσή του να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής


http://img.protothema.gr/DE6AE3FE810F31E413F36B36D795D338.jpg
Έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία του κόμματός του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει σήμερα στα στελέχη του, μέλη του πολιτικού συμβουλίου και της πρώην κυβερνητικής επιτροπής, την απόφασή του να μη διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία. Για την ακρίβεια, θα τους ζητήσει να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθεί ο νέος υποψήφιος πρωθυπουργός εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ (και αρχηγός του κόμματος). Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως αυτό θα γίνει εντός του Ιανουαρίου. Το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου. Γιατί, ο Γιώργος Παπανδρέου δε θέλει με τίποτα να προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτό το ξεκαθάρισε και στον πρωθυπουργό τον οποίο είδε στις 12 το μεσημέρι. Πως στηρίζει απόλυτα την προσπάθειά του να κλείσει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Και ότι η θέση αυτή δεσμεύει το κόμμα και τα κορυφαία στελέχη του, τα οποία άλλωστε συμμετέχουν και στη νέα κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Παπανδρέου σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται δικαιωμένος γιατί τώρα πλέον η διεθνής κοινότητα συζητά την ατζέντα που έθετε από τη στιγμή που αναδείχθηκε το 2009 στη θέση του πρωθυπουργού.

Αυτή είναι η κυρίαρχη εκδοχή. Υπάρχει και μία δεύτερη, που θέλει τον Γιώργο Παπανδρέου να επιδιώκει το σενάριο της διαρχίας. Να μείνει πρόεδρος και να εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα υποψήφιο πρωθυπουργό. Τα στελέχη διαφωνούν κάθετα. Διαφωνούν όλοι: ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και άλλα κορυφαία στελέχη. Και δηλώνουν ότι θα του το πουν ανοιχτά στη δυνεδρίαση, εφόσον οπισθοχωρήσει από την καθαρή λύση που αναμένουν.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του πολιτικού συμβουλίου παπανδρεϊκά στελέχη έλεγαν σε δημοσιογράφους πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταγγείλει συμφέροντα που επιδίωξαν και πέτυχαν να συντομεύσουν τον βίο της κυβέρνησής του. Και τα οποία τώρα θέλουν να τον σμπρώξουν στην έξοδο από την πολιτική ως αποτυχημένο. Θα ζητήσει από όλους να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις. Σύμφωνα με όσους κινούνται σε αυτό το μήκος κύμματος ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος μέχρι τον Ιούνιο.

Μέλη του πολιτικού συμβουλίου από την άλλη θέτουν θέμα αποχώρησης των μελών της κυβερνητικής επιτροπής, ώστε στο τέλος το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο να πάρει απόφαση δεσμευτική με βάση και το καταστατικό.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι αν οι κορυφαίοι αποδεχθούν το σενάριο της μετάβασης όπως το περιγράφουν οι προεδρικοί.

Read more...

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο Εφραίμ, για να παραδοθεί στις Αρχές

Συνοδεία αστυνομικών

Ο ηγούμενος Εφραίμ
Ο ηγούμενος Εφραίμ (Φωτογραφία: Icon )


Θεσσαλονίκη
Στην Αθήνα κατευθύνεται αυτή την ώρα οδικώς, συνοδεία αστυνομικών, ο ηγούμενος Εφραίμ, προκειμένου να παραδοθεί. Σκάφος του λιμενικού τον αποβίβασε στην Ουρανούπολη, απ' όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη και αυτή την ώρα τον συνοδεύει στην Αθήνα. Νωρίτερα, το πράσινο φως για τη μεταφορά του έδωσε ο θεράπων γιατρός του. Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση. Παρέμβαση Τέντε ζητεί η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, απαράδεκτες οι παρεμβάσεις, λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη, ο Εφραίμ θα παραδοθεί στις Αρχές και γι' αυτό θα μεταβεί στην Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου, αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, να μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Ο γιατρός που εξέτασε τον ηγούμενο Εφραίμ έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σαφή βελτίωση, καθώς το σάκχαρό του ρυθμίστηκε, οι πόνοι από τη δισκοπάθεια υποχώρησαν, ενώ υποχώρησε και ο πυρετός από τη λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η υπόθεση της προφυλάκισης του Εφραίμ έχει φέρει αναστάτωση στην πολιτική ζωή, καθώς ο ΛΑΟΣ έχει ταχθεί στο πλευρό του μοναχού, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για σκοπιμότητες πίσω από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Την Τρίτη, μιλώντας στον Σκάι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Εκτίμησε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατηγόρου στην υπόθεση κ. Πεταλωτή συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Παρέμβαση Τέντε ζητεί το Άγιο Όρος

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για την αναίρεση του βουλεύματος τού Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ζητάει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Με επιστολή της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης πολιτείας τον διαβεβαιώνει ότι «προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης η καθ' ημάς Ιερά Κοινότητα παρέχει την διαβεβαίωσιν και εγγυάται την παραμονήν του Γέροντος Εφραίμ εντός Μονής».

Η επιστολή συντάχθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ιεράς Κοινότητας που ελήφη στην χθεσινή σύνοδό της στις Καρυές. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η αποστολή άλλων δυο επιστολών, η μια προς το ΥΠΕΞ, στην οποία επικρίνεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις δικαστικές αρχές και υποστηρίζεται ότι παραβιάστηκε ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Ορους και η άλλη προς την αδελφότητα της μονής Βατοπαιδίου, με την οποία δηλώνεται η συμπαράστασή της προς την «δοκιμασία του αδελφού Εφραίμ» αλλά και των μοναχών της μονής.

Στην επιστολή της προς τον κ. Τέντε η Ιερά Κοινότητα, αφού εκφράζει «την μεγάλην έκπληξιν ημών δια την έκδοσιν του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών προς άμεσον προφυλάκισιν του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ματοπεδίου Αρχιμανδριτου κ.Εφράιμ», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…προξενεί εις ημάς κατάπληξιν το γεγονός ότι το βούλευμα τούτο εξεδόθη και απεστάλη προς εκτέλεσιν εσπευσμένως κατά τας παραμονάς της εορτής της γεννήσεως του Κυρίου Ημών Χριστού. Εκδοθέντος μάλιστα συμφώνως προς αυτό του κατά νόμον εντάλματος προσωρινής κρατήσεως υπό της ανακρίτριας διενεργήθη ήδη κατά την 24η τρέχοντος μηνός η σύλληψης Καθηγουμένου πραγματοποιηθείσα εν τη Ιερα Μονή Βατοπεδίου κατόπιν κινητοποιήσεως ισχυρας αστυνομικής δυνάμεως υπό τον αστυνομικόν διευθυντήν Χαλκιδικής, τη συμπράξει εισαγγελικού λειτουργού της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ως εάν επρόκειτο περί προσώπου άκρως επικινδύνου περί του οποίου δήθεν υφίσταντο υπόνοιαι απειθείας ή αντιστάσεως».

Στο τέλος της ανακοίνωσης σημείωνεται: «…υποβάλλομεν επείγουσαν έκκλησιν και θερμοτάτην παράκλησιν όπως ασκήσετε το όπερ εκ του νόμου έχετε δικαίωμα της αναιρέσεως του προρρηθέντος βουλεύματος».

Συνάντηση Τέντε - Κασμίρογλου

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε την Τρίτη ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου αντί για τις φυλακές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει για τους ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.

Παράλληλα, στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές πιστών (μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ.), Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

«Ανεπίτρεπτες οι παρεμβάσεις»

Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί η κριτική που ασκήθηκε για την απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, με αφορμή τα σχόλια και τις επικρίσεις που έγιναν, για τη διαταχθείσα προσωρινή κράτηση του ηγουμένου Εφραίμ, η ΕΔΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Είναι πρωτοφανές παράγοντες ξένης χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, αγνοώντας ότι στις νομικά αναπτυγμένες χώρες η διάκριση των εξουσιών είναι αυτή που χαρακτηρίζει το κράτος δικαίου.

» Θεωρούμε ότι η κριτική αυτή, καθώς και η κριτική που ασκήθηκε από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

» Οι έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δίνουν μεγάλη σημασία στον κοινωνικό απόηχο των αποφάσεων τους και έχουν τις ευαισθησίες εκείνες που χαρακτηρίζουν τις παραδόσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

» Ζητούν, όμως, απ' όλους τους, αυτόκλητους και μη, σχολιαστές των αποφάσεων τους και αν ακόμα διακρίνονται από αυστηρότητα, να είναι προσεκτικοί όταν εκφέρουν γνώμη γι' αυτές, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας.

» Η προσωρινή κράτηση είναι μεν εξαιρετικό μέτρο και διατάσσεται με προσοχή και φειδώ, αλλά πάντοτε σύμφωνα με τα δεδομένα της δικογραφίας και τους ορισμούς του νόμου. Αρμόδια δε να την επιβάλλουν ή όχι είναι μόνο τα δικαστικά όργανα, τα οποία δεν πτοούνται ούτε από επικρίσεις ούτε από παρεμβάσεις.

» Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο, που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από ανώτερους δικαστές (εφέτες), εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Πράσινο φως» από Γ.Παπανδρέου σε Λ.Παπαδήμο για ανασχηματισμό

Συμφωνία για παράταση του βίου της κυβέρνησης

Συνάντηση 90 λεπτών είχαν ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου
Συνάντηση 90 λεπτών είχαν ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνεργασίας και το έργο της εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την 90λεπτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έδωσε «πράσινο φως» για ανασχηματισμό, εφόσον ο πρωθυπουργός το κρίνει αναγκαίο, ενώ σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών φέρεται να επανέλαβε ότι συνδέεται με την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ιστορική ευκαιρία να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τα θέματα διαφάνειας, φοροδιαφυγής και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Από στελέχη του Κινήματος, αυτό «μεταφράζεται» ως προώθηση συναινετικής αλλαγής του εκλογικού νόμου, ως προς το ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών.

Παράταση πολιτικού βίου της κυβέρνησης

Ειδικότερα για το θέμα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης, όπως φαίνεται, ο Λουκάς Παπαδήμος πέτυχε -σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον- ένα από τα βασικά ζητούμενα του κύκλου των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς όλοι συμφώνησαν ως χρονικό ορίζοντα τα μέσα Απριλίου και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Ο Γ.Παπανδρέου άφησε τον ορίζοντα ανοιχτό, (έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης), ενώ ο Αντ.Σαμαράς -διά στόματος εκπροσώπου Τύπου Γ.Μιχελάκη- τοποθετεί χρονικά τις κάλπες «το αργότερο έως το Πάσχα».


Έτσι, ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου παίρνει παράταση από τις 19 Φεβρουαρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία για το στήσιμο πρόωρης κάλπης στα μέσα Απριλίου.

Το γεγονός -σε συνδυασμό με το «πράσινο φως» εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου για ενδεχόμενο ανασχηματισμό- μπορεί να δώσει μια ανάσα πολιτικής ηρεμίας στην κυβέρνηση για να προωθήσει τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου.

Δήλωση Μπεγλίτη

Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης δήλωσε: «Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για τη θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

»Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, ιδιαίτερα, την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει, η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν την κυβέρνηση.

»Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει, με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, σημαντικές αποφάσεις, για την προώθηση μεγάλων αλλαγών που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

»Πέραν των ανωτέρω κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου, και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας, προκειμένου να υπερασπισθεί την ισότιμη θέση της εντός της ευρωζώνης, που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Γιλμάζ

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι πυρκαγιών


(Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών, παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες παρήγγειλε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας να ανασύρουν επειγόντως όλες τις υποθέσεις εμπρησμών της διετίας 1995 - 1997, οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο για να αξιολογηθούν με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για επιχείρηση εμπρησμού ελληνικών δασών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι δηλώσεις του Μ. Γιλμάζ θα αξιολογηθούν και θα συγκριθούν με τις δικογραφίες που έχουν τεθεί ήδη στο αρχείο, καθώς μπορεί να οδηγήσουν στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εμπρησμών.

Ο κ. Τέντες έδωσε την επείγουσα αυτή παραγγελία στις κατά τόπους εισαγγελίες κατόπιν των δημοσιευμάτων και σχολίων σε διεθνή και ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...