Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σκληρή απάντηση Βούλτεψη στον Παναγούλη

Στο βίντεο που "ανέβασε" στο προφίλ του στο facebook ο Στάθης Παναγούλης.και αφορά σε παλαιότερη ομιλία της, απαντά η Σοφία Βούλτεψη, με άρθρο της που φέρει τον τίτλο  "Επειδή ο γκεμπελισμός είναι ανώτατο στάδιο του φασισμού".
Σε αυτό το βίντεο, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε... κρέμασμα των πολιτικών στο Σύνταγμα και τονίζει ότι συντελέστηκε "εθνική προδοσία".  
Ο λαός "δεν έδωσε καμιά εντολή στο λόμπι της δραχμής, που χρησιμοποιεί ως οχήματα την ανωμαλία και τα λιντσαρίσματα...", τονίζει μεταξύ άλλων η κυρία Βούλτεψη. 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Επειδή ο γκεμπελισμός είναι ανώτατο στάδιο του φασισμού

 Επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανανδρία από το να προσπαθείς να μεταθέσεις τις ευθύνες σου στους άλλους.
Επειδή δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα ενημέρωσης από την σκόπιμη διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση.
Επειδή η χρήση ενός κειμένου αντιστρέφοντας το νόημά του, αποτελεί έγκλημα παραπληροφόρησης.
Επειδή ο γκεμπελισμός είναι το ανώτατο στάδιο του φασισμού…
Οφείλω, αν και δεν το συνηθίζω, να απαντήσω στην προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις μέρες για αποσπασματική και επιλεκτική μεταφορά μιας απάντησης που έδωσα στο πλαίσιο παλαιότερης ομιλίας μου στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου – Χολαργού.
Το απόσπασμα αυτό, όπως πληροφορούμαι, αναρτήθηκε από τον κ. Στάθη Παναγούλη στο facebook και από εκεί διαδόθηκε με τρόπο δια του οποίου οι προπαγανδιστές προσπαθούν να αυτοαθωωθούν, αποκομίζοντας πολιτικά οφέλη.
Ως γνωστόν επρόκειτο για δημόσια ομιλία μου ενώπιον κοινού και επομένως δεν αποτελεί δα και φοβερή αποκάλυψη.
Από το βίντεο προκύπτει πως μετά την ομιλία μου, μού ετέθη ερώτημα σχετικά με την τιμωρία των υπευθύνων της εθνικής προδοσίας.
Εκεί, λοιπόν, απαντώ το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάποιοι ισχυρίζονται. Λέω επί λέξει:
«Επειδή υπάρχει απογοήτευση και αγωνία για το μέλλον, αν σκεφτούμε σωστά εκλογικά και αν φροντίσουμε να διαχειριστούμε αυτή τη χρεοκοπία, ώστε να επιζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, οι μέρες που θα έρθουν θα είναι καλύτερες. Πάντα οι μέρες μετά από μια καταστροφή είναι καλύτερες. Εδώ έγιναν πόλεμοι, εδώ κόψαμε τους λαιμούς μας μεταξύ μας. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό το σενάριο. Είναι ένας οικονομικός πόλεμος, στον οποίο πρέπει να αντέξουμε επιβιώνοντας ως έθνος. Είναι απλό. Και πρέπει να το κάνουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μα όλους να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα, ότι πρέπει να το κάνουμε πρέπει να το κάνουμε (σ.σ. δηλαδή να αντέξουμε επιβιώνοντας ως έθνος). Δηλαδή θα γίνει; Άντε και τους κρεμάμε και θα καθόμαστε και θα κοιτάμε; Όχι. Πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Που εγώ είμαι υπέρ της σκληρής τιμωρίας βεβαίως, γιατί πιστεύω ότι στη χώρα έχει γίνει εθνική προδοσία. Είναι αποδεδειγμένο αυτό, ότι σκόπιμα έγιναν όλα αυτά τα πράγματα».
Τι προκύπτει από αυτό; Μα ακριβώς ότι τάσσομαι κατά του εμφυλίου πολέμου (αφού δηλώνω ότι «δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό το σενάριο»).
Άλλωστε, και από την υπόλοιπη απάντηση προκύπτει πως ακόμη και να στήναμε κρεμάλες («άντε και τους κρεμάμε, θα καθόμαστε και θα κοιτάμε, όχι, κάτι πρέπει να αλλάξουμε»), δεν θα κερδίσουμε τίποτε αν δεν επιβιώσουμε ως έθνος στο πλαίσιο ενός οικονομικού πολέμου.
Το γεγονός ότι τάσσομαι υπέρ της σκληρής τιμωρίας, δεν προϋποθέτει προφανώς κρεμάλες.
Διότι και στην περίπτωση της εθνικής προδοσίας, στη Δημοκρατία στήνονται δικαστήρια, που αποφασίζουν για το είδος της τιμωρίας και πόσο σκληρή πρέπει να είναι.
Δεν γίνονται λιντσαρίσματα στους δρόμους αλά Λιβύη. Πολύ περισσότερο που η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί – και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι.
Σε όσους προσπαθούν τώρα να πουν πως από πλευράς πολιτικών επιχειρημάτων άλλα έλεγα παλαιότερα και άλλα τώρα, απαντώ:
Ήμουν κατά του πρώτου μνημονίου και κατά της δημιουργίας μηχανισμού με τη συμμετοχή του ΔΝΤ – και το είπα από την αρχή.
Ήμουν κατά της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό χρέος – και το είπα από την αρχή, αλλά τότε όλοι με κατέκριναν επιτιθέμενοι: «Μα δεν θέλεις να πληρώσουν οι τράπεζες;», με έψεγαν.
Και κυρίως, υποστήριζα πως όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται από μια κυβέρνηση και μια Βουλή που εξελέγησαν με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» - επομένως έπρεπε να υπάρξει (τότε) ανανέωση εντολής, με εκλογές όπου τα κόμματα θα δήλωναν προηγουμένως πως «λεφτά δεν υπάρχουν».
Σήμερα, όμως, τρία σχεδόν χρόνια μετά, αφού τα χρέη της χώρας μας μεταφέρθηκαν δια του γνωστού μηχανισμού στους λαούς της Ευρώπης, μετά από τουλάχιστον οκτώ δόσεις δανείων και δύο «κουρέματα», δεν θεωρώ δημοσιογραφικά και πολιτικά ορθό να λέμε τα ίδια που λέγαμε τότε.
Άλλο το 2010 και άλλο το 2012 ή το 2013.
Τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ώστε και να παραμείνουμε στο ευρώ και να βγούμε από το Μνημόνιο.
Διότι αυτή την εντολή έδωσε ο λαός στις τελευταίες εκλογές.
Και οπωσδήποτε δεν έδωσε καμιά εντολή στο λόμπι της δραχμής, που χρησιμοποιεί ως οχήματα την ανωμαλία και τα λιντσαρίσματα…
enikos.gr

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλει τους νεκρούς η Χρυσή Αυγή


«Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ξαναγράψει τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας αποτελεί ύβρη και προσβολή απέναντι στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής ότι «νεκροί εντός του πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973».
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή «νεοναζιστικό μόρφωμα των υμνητών της χούντας και της φασιστικής βίας» που στρέφεται ενάντια στο δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού που, 39 χρόνια μετά την εξέγερση, συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα.

Read more...

Ζήτησε τη λίστα ο Στουρνάρας


Πληροφορίες σχετικά με Έλληνες πολίτες ή πρόσωπα με οικονομική δραστηριότητα που δηλώνουν ως έδρα τους την Ελλάδα και διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC Bank στη νήσο Τζέρσεϊ, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.
 Το θέμα με τη νέα λίστα είχε φέρει στην επιφάνεια η εφημερίδα «The Daily Telegraph» και, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν περιλαμβάνονται τα ονόματα 97 Ελλήνων πολιτών με καταθέσεις που υπολογίζονται στα 22,3 εκατ. ευρώ.

Read more...

Από το Κατάρ αρχίζει ο Σαμαράς τη «μάχη» για την προσέλκυση επενδυτών



apo-to-katar-arxizei-o-samaras-ti-maxi-gia-tin-proselkysi-ependyton 
Μετά την «μάχη» για τη δόση που, όπως εκτιμάται, θα εκταμιευτεί στο σύνολό της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς αρχίζει νέο γύρο επαφών με ξένους ηγέτεςπροκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για αναπτυξιακή πολιτική της χώρας.

Πρώτος «σταθμός» του πρωθυπουργού θα είναι το Κατάρ, όπου θα βρεθεί στις 27 Νοεμβρίου για να συζητήσει «θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος». Μάλιστα, είναι πιθανό ο κ. Σαμαράς να ταξιδέψει μέχρι το Κατάρ, έχοντας στις αποσκευές του την επικύρωση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει μία ημέρα νωρίτερα, στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Μόσχα και το Πεκίνο ώστε να κλειστούν αντίστοιχα ραντεβού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με το «στοίχημα» των επενδύσεων μετά και τη χθεσινή συμφωνία που υπέγραψαν η Cosco, η Hewlett-Packard και η ΤραινΟΣΕ στον Πειραιά, η οποία καθιστά την Ελλάδα κύρια δίοδο για τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρίας υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Εξάλλου, το μήνυμα του κ. Σαμαρά την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ήταν σαφές: «δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω». 

Read more...

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τα σημερινά επεισόδια κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την εγκληματική δράση κουκουλοφόρων, κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της 39ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Συγκεκριμένα, σήμερα στις 10.00 π.μ., κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον μελών φοιτητικών παρατάξεων, μεταξύ αυτών και της φοιτητικής μας Παράταξης, της ΠΑΣΠ, που βρίσκονταν στο χώρο του Πολυτεχνείου και συμμετείχαν στον εορτασμό. Το αποτέλεσμα της απρόκλητης και εγκληματικής αυτής επίθεσης, ήταν ο τραυματισμός και τριών συντρόφων μας, μελών της ΠΑΣΠ, και μάλιστα ενός εξ αυτών πολύ σοβαρά.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων αμαυρώνει την επέτειο και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Αναδεικνύει μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, που απειλεί την ελληνική κοινωνία, τον ολοκληρωτισμό της βίας και των τραμπουκισμών, και μάλιστα της βίας των πολιτικών άκρων.
Καλούμε την Ελληνική Νεολαία, τις Πολιτικές Οργανώσεις Νεολαίας, τα Πολιτικά Κόμματα να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας.
Επισημαίνουμε, ότι όσοι, από δω και πέρα, αναζητήσουν ή δώσουν άλλοθι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών συμπεριφορών, είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις κατά ανθρώπινων ζωών.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα μείνει όρθια και αταλάντευτη στον αγώνα για ελεύθερη έκφραση των ιδεών και απόψεων κάθε πολίτη.
Θα μείνει αταλάντευτη στον αγώνα για τη διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και εθνικότητας, που κατοικεί στη χώρα αυτή.
Θα μείνει αταλάντευτη στον αγώνα για δημοκρατική ομαλότητα και σταθερότητα.
Δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα της Πατρίδας μας στο χθες.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι εραστές της πολιτικής ανωμαλίας, από όπου κι αν προέρχονται, θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας".

Read more...

Γερμανικά ΜΜΕ: «Εξαγριωμένοι Ελληνες επιτέθηκαν στον γερμανό πρόξενο»



germanika-mme-eksagriomenoi-ellines-epitethikan-ston-germano-prokseno 
Με επικριτικούς τίτλους σχολίασαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την σημερινή επίθεση στον γερμανό πρόξενο έξω από το κτίριο της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Κλομπ και χημικά: Εκτεταμένη χρήση χημικών έκαναν στην Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να προστατεύσουν τον γερμανό πρόξενο, Βολφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ από τους οργισμένους διαδηλωτές, αναφέρει το περιοδικό Spiegel. Το αγριεμένο πλήθος κατάφερε να πετάξει μπουκάλια με νερό προς τον πρόξενο, την ώρα που εισερχόταν στο συνεδριακό κέντρο για την ελληνογερμανική συνέλευση.

Περίπου 250 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και φώναξαν συνθήματα όπως «Μαζί θα διώξουμε τος Ναζί», ενώ ακούγονταν ναζιστικά εμβατήρια από ηχεία.

«Διαδηλωτές εισέβαλαν σε συνέδριο με Γερμανούς στην Ελλάδα», γράφει στον τίτλο της η Bild, η οποία αναφέρθηκε στην επίθεση με καφέδες που δέχθηκε ο γερμανός γερμανό πρόξενος, ο οποίος συμμετέχει στην 3η ελληνογερμανική συνέλευση, πραγματοποίησε ομάδα διαδηλωτών στην Θεσσαλονίκη. Η διαδήλωση της Πέμπτης διοργανώθηκε ενάντια στην παρουσία του Γερμανού απεσταλμένου της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ. Η Γερμανία έχει γίνει αποδέκτης κατηγοριών για τα μέτρα σκληρής λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβει τις δόσεις των δανείων.

Η γερμανική έκδοση του Reuters ανέφερε ότι οργισμένοι έλληνες εργαζόμενοι προσπάθησαν να επιτεθούν σε γερμανό διπλωμάτη στην Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείται η τρίτη ελληνογερμανική συνέλευση. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί. Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό γύρω από τον Γερμανό πρόξενο, Ομπερμάιερ, προκειμένου να τον προστατεύσει.

«Εκτροπα στην Θεσσαλονίκη: Δεκάδες έλληνες διαδηλωτές όρμησαν στο χώρο που φιλοξενείται την 3η ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιείται στην πόλη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Süddeutsche Zeitung .

Οι διαδηλωτές πέταξαν νερό και καφέδες προς τον γερμανό πρόξενο Βόλφγκανγκ Χέλσερ - Ομπερμάιερ, την ώρα που εισερχόταν στο κτήριο, συμπληρώνει η εφημερίδα, ενώ έκανε αναφορά και στα συνθήματα κατά των ναζί και τα εμβατήρια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. 

Η Die Welt αναφέρει ότι η οργή στην Ελλάδα για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και για την Γερμανία, συγκεκριμένα, εκφράστηκε με σωματική επίθεση. Σήμερα διαδηλωτές έριξαν νερά και καφέδες στον γερμανό πρόξενο Ομπερμάιερ.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, όπως αναφέρουν στο σύνολό τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης της, Η Γερμανία αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Ελληνες που την θεωρούν ως κύρια υπεύθυνη για την επιβολή της λιτότητας.
http://newpost.gr

Read more...

Εδώ θα μπείτε για τα τέλη κυκλοφορίας

Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή του ΤaxisNet για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Όπως είναι γνωστό φέτος δεν θα γίνει αποστολή ειδοποιητηρίων μέσα ΕΛΤΑ, ενώ καταργείται και το ειδικό αυτοκόλλητο.
Η διαδικασία έχεις ως εξής: Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα εισέρχονται στην διεύθυνσηhttps://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp με τον κωδικό τους ή το ΑΦΜ τους και θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο, με το οποίο στην συνέχεια θα καταβάλλουν το τέλος στις τράπεζες ή μέσω web banking.
Να σημειωθεί ότι όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί  στο Taxisnet έχουν τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους, καθώς και τον ΑΦΜ τους, στην ιστοσελίδα και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.
Σε περίπτωση που το τέλος δεν εξοφληθεί έως 31 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ. θα καταβάλλει το διπλάσιο ποσό.  
Από την στιγμή που καταργείται το ειδικό αυτοκόλλητο, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημα την απόδειξη πληρωμένης και να την επιδεικνύουν σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Πατήστε εδώ
.enikos.gr

Read more...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Αυτοί είναι οι 24 νεκροί του Πολυτεχνείου

aytoi-einai-oi-24-nekroi-toy-polytexneioyTην ώρα που η Χρυσή Αυγή με φυλλάδια που μοίρασε στην Καλαμάτα αμφισβητεί, προκαλώντας ντόμινο αντιδράσεων, την ύπαρξη νεκρών κατά τη διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του '73, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» τον αγώνα κατά της Χούντας, μια έρευνα με τίτλο «Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973» από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έρχεται στο φως της δημοσιότητας, απαντώντας στους προκλητικούς ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής. Στο πλαίσιό της επιχειρείται συγκέντρωση και επεξεργασία με επιστημονικές μεθόδους τεκμηρίων που αφορούν σε πολλές παραμέτρους των γεγονότων, όπως το χρονικό της εξέγερσης, το επιχειρησιακό σχέδιο για την καταστολή της, η εξέλιξη των γεγονότων έξω από το Πολυτεχνείο κ.ο.κ. Ένα από τα ζητούμενα είναι, φυσικά, ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επιχειρείται στο σημείο αυτό μια συνοπτική παρουσίαση των πρώτων διαπιστώσεων, με έμφαση στη «γενεαλογία» του ζητήματος. «Οχι το παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου - είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!» γράφει το φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής, που μοιράστηκε στη Μεσσηνία και συνεχίζει: «Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, ο ευρών αμοιφθήσεται» γράφει την πρώτη σελίδα του, στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη. Προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Η συγκέντρωση όλων των δεδομένων αποτέλεσε το πρώτο στάδιο της έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κάθε στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, οι επίσημες ανακοινώσεις του καθεστώτος, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον παράνομο τύπο της εποχής, οι αγγελίες κηδειών στις εφημερίδες, οι κάθε προέλευσης λίστες που έκαναν την εμφάνιση τους μετά τη μεταπολίτευση, οι προανακριτικές και ανακριτικές έρευνες, οι συνεντεύξεις συγγενών, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του 1975, συγκεντρώνονται, αποδελτιώνονται, συσχετίζονται κριτικά, αναζητείται η γενεαλογία τους, εντοπίζονται οι αλληλοεπικαλύψεις, οι παρανοήσεις, τα λάθη στην αντιγραφή και οι μεταξύ τους παρεκκλίσεις. Η έρευνα προχωρά έτσι στη συγκρότηση ενός καταλόγου, ο οποίος παραμένει προσωρινός, καθώς εξακολουθεί συνεχώς να εμπλουτίζεται και να διορθώνεται. Για κάθε περίπτωση συγκροτείται ένας ιδιαίτερος φάκελος, με βιογραφικά στοιχεία, τις συνθήκες θανάτου και αναλυτική παράθεση όλων των πηγών που χρησιμοποιήθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία. Μέχρι τη στιγμή αυτή, έχουν καταγραφεί εικοσιτέσσερις (24) πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις, όπως καταγράφονται συνοπτικά στον συνημμένο κατάλογο. Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ένας κατάλογος δεκαέξι (16) ανωνύμων περιπτώσεων που είχε θεωρηθεί σε κάποια στιγμή της διαδικασίας ότι «προκύπτουν βασίμως» ως νεκροί, από επίσημες, επώνυμες και σχετικά αξιόπιστες καταθέσεις, με συγκεκριμένα στοιχεία. Τέλος, η έρευνα έχει θέσει στο μικροσκόπιο τριάντα (30) επώνυμες περιπτώσεις, που εμφανίζονται επίμονα στους περισσότερους καταλόγους από το 1974 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχουν ποτέ τεκμηριωθεί. Όλες αυτές οι ανώνυμες και οι αμφιλεγόμενες επώνυμες περιπτώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διερευνηθούν περισσότερο, προτού αποφασιστεί οριστικά να υιοθετηθούν ή να απορριφθούν. Οι 24 πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις 1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο). 3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε. 4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών». 5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών. 6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο πρόχειρο ιατρείο του Πολυτεχνείου, όπου απεβίωσε. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Χαμουρλής». 7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. 8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοε-γκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα, 19.11.1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου στις 9.9.1974, έγινε τελετή στη μνήμη του. 9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρ-θένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Κατά τις πρωινές ώρες της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19.11.1973. 10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Στις 10.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, τραυματίστηκε στην πλάτη από σφαίρα. Διακομίστηκε στην κλινική «Παμμακάριστος» (Κάτω Πατήσια), όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, όπου πέθανε συνεπεία του τραύματος της μετά από ένα εξάμηνο (Μάιος 1974). 11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973. 12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 10.30 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Αυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Μεταφέρθηκε στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτωρίας), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του. 14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα. Γύρω στις 11.30 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, συνεπεία εμφράγματος. 15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 12.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στα Νέα Λιόσια, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά που διέσχισαν τον ουρανό του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν. 16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος. Στις 12.00 το μεσημέρι της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», όπου πέθανε αυθημερόν. 17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα. Στις 13.30 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε με τις ανήλικες κόρες του στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Κύθνου, απέναντι από το ΙΣΤ' Αστυνομικό Τμήμα, βρέθηκε εν μέσω πυρών, προερχομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με αποτέλεσμα να πάθει συγκοπή. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο Κ.Α.Τ., όπου και πέθανε στις 30.1.1974. 21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλαος Ντερτι-λής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν. 22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα. Στις 12.00 με 12.30 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά διερχομένου άρματος μάχης. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου και πέθανε στις 27.12.1973. 23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικο-πόλεως 4, Καματερό Αττικής. Κτυπήθηκε στις 18.11.1973 από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων πέθανε στις 21.11.1973. 24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών. Κτυπήθηκε μετά τα γεγονότα, υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Συνεπεία της κακοποίησης του υπέστη ρήξη του ήπατος, εξαιτίας της οποίας πέθανε στις 17.12.1973 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο τραυματισμός του συνέβη στην Πάτρα, άλλες όμως πληροφορίες τον τοποθετούν στην Αθήνα. Η περίπτωση του παραμένει υπό έρευνα.http://newpost.gr

Read more...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ 1953 Τα «κρυφά» σημεία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ


ta-kryfa-simeia-toy-oikonomikou-programmatos-toy-syrizaΜια και η επίσημη Ευρώπη δεν του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται μέσω συνεντεύξεων. Με ένα νέο μπαράζ σε ξένα μέσα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στο προσκήνιο τα αγαπημένα του μοτίβα. Κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή χρέους, μορατόριουμ, ρήτρα ανάπτυξης, όλα κατά τα πρότυπα της «διευθέτησης του εξωτερικού χρέους της Γερμανίας, με τη συνθήκη του Λονδίνου το 1953». Αυτό οι ψηφοφόροι καλά θα κάνουν να το κρατήσουν στο μυαλό τους, γιατί η διευθέτηση του Λονδίνου το 1953 αποτελεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι, χωρίς μια τέτοια γενναιόδωρη διευθέτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. Όταν οι επιτελείς του και Τσίπρα και οι Οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για κατάργηση των μνημονίων και αναπτυξιακό πρόγραμμα, προϋποθέτουν ότι θα πετύχουν μια συμφωνία ανάλογη εκείνης του 1953, απλά γιατί χωρίς αυτήν η χώρα θα αρχίσει πάλι να δημιουργεί ελλείμματα, που δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει. Η κατάργηση των μνημονιακών μέτρων θα φουσκώσει πάλι τις δημόσιες δαπάνες. Πόσο; Κατά 4 ως 6 μονάδες του ΑΕΠ περίπου, για να αποκατασταθούν χαμηλοί μισθοί και συντάξεις. Δεν θα καταργηθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα, ούτε καν το χαράτσι, την αντίθεση στο οποίο έκανε σημαία ο κ. Τσίπρας, θα παραμείνει για ακίνητα πάνω από μια συγκεκριμένη αξία. Ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται, πως δύσκολα καταργείς ένα φόρο που εισπράττεται τόσο εύκολα. Αυτή η αύξηση των Δαπανών, που δεν είναι μικρή, κάπως πρέπει να ισοσκελιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑδιατείνεται ότι θα αυξήσει τους φόρους, κατά 4 ή 5 ποσοστιαίες μονάδες, στην πραγματικότητα όμως δεν ποντάρει εκεί, αφού και στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται, πως από τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς δεν μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα και πως αν τα «πάρουν από τους πλούσιους» θα δυσαρεστήσουν ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που τους ψήφισαν, πλούσιος άλλωστε στην Ελλάδα ορίζεται ο έχων ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ και αυτός είτε φοροδιαφεύγει είτε όχι είναι ο κορμός της μεσαίας τάξης που θα τους φέρει στην εξουσία. Ο λογαριασμός των τόκων και των χρεολυσίων είναι εκεί πιο ενδιαφέρον, αυτή τη στιγμή οι τόκοι απορροφούν 6 ως 7 μονάδες του ΑΕΠ. Διαγραφή 50%, όπως προέβλεπε άλλωστε και η συνθήκη του Λονδίνου σημαίνει ότι θα πέσουν στο 3% ως 3,5%. Η συνθήκη του Λονδίνου προέβλεπε 5ετες μορατόριουμ στην αποπληρωμή του κεφαλαίου, ωστόσο ο όγκος των λήξεων ομολόγων για το ελληνικό χρέος έχει ήδη μετατεθεί μέσω PSI για μετά το 2025. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει 5ετες μορατόριουμ για τους τόκους, ώστε να καλύψει έτσι πλήρως την αύξηση των δαπανών. Αν τώρα καταφέρει να αυξήσει σε κάποιο βαθμό και τα φορολογικά έσοδα, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το περίσσευμα για επενδύσεις και για να ξαναφέρει την Οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, ώστε να δημιουργηθούν περισσεύματα που θα καλύψουν τις υποχρεώσεις. Αν δεν τα καταφέρει; Εδώ δίνει τη λύση η ρήτρα ανάπτυξης, το ότι δηλαδή το χρέος θα αποληρώνεται εφόσον οι δυνατότητες της Οικονομίας το επιτρέπουν. Η διευθέτηση του Λονδίνου δεν είχε ρήτρα ανάπτυξης, είχε όμως ρήτρα εξαγωγών. Η Γερμανία θα εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις στο συμφωνημένο ύψος της εφόσον το ισοζύγιο πληρωμών της θα της επέτρεπε να καταβάλλει τη δόση. Αν είχε δυσκολίες στο ισοζύγιο η δόση θα μειωνόταν, ακόμα και θα πάγωνε. Πέρα από τη γοητεία που ασκεί σαν οικονομικό πρότυπο, η διευθέτηση του Λονδίνου αποτελεί και μια χρυσή συνταγή ώστε να περάσει η κυβέρνηση μιας χρεωμένης χώρας μερικά καλά χρόνια στην εξουσία. Δεν είναι παράξενο, ότι στην Κουμουνδούρου τους έχει ξεμυαλίσει. Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς άλλωστε, η διευθέτηση του Λονδίνου θεωρείται την τελευταία δεκαετία πρότυπο για την διευθέτηση των χρεών υπερχρεωμένων χωρών του τρίτου κόσμου, την ιδέα την είχε άλλωστε ένας Γερμανός, ο Φιλιπ Χερζελ, ειδικός στα δημόσια οικονομικά της οργάνωσης Attac. Βεβαίως στον ενθουσιασμό τους στο ΣΥΡΙΖΑ παραγνωρίζουν δύο παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη γενναιόδωρη διευθέτηση. Ότι η Γερμανία ήταν η «πρώτη γραμμή» του ψυχρού πολέμου για τις ΗΠΑ, και η ατμομηχανή της οικονομίας της Δυτικής Ευρώπης. Οι ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι Δυτικοευρωπαίοι είχαν ζωτικό συμφέρον να ανακάμψει γρήγορα. Δύσκολα μπορεί κανείς να πει το ίδιο για την Ελλάδα. Θέμης Δαγκλής http://newpost.gr

Read more...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ SUEDDEUTSCHE ZEITUNG «Η Ευρωζώνη σκέφτεται να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα»



i-eyrozoni-skeftetai-na-xarisei-xrimata-stin-ellada 
Το ενδεχόμενο να χαρίσει αντί να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει για πρώτη φορά ηΕυρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».


Τα χρήματα θα προέλθουν από δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει, τονίζει η εφημερίδα, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες. Επιπλέον, θα μπορούσαν να χορηγηθούν δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είτε άτοκα είτε με επιτόκιο κοντά στο 0%, με τη διαφορά να καλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση από άλλα μέλη της Ευρωζώνης. 

Η δε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνεται, έχει ήδη δώσει δείγματα των προθέσεών της να προσφέρει στην Ελλάδα τα κέρδη που ενδεχομένως θα έχει από την πώληση ελληνικών ομολόγων, σε τιμή υψηλότερη από αυτή της αγοράς τους. Το ενδεχόμενο απευθείας πληρωμών προς την Ελλάδα συζητείται, σύμφωνα με την SZ, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονoμικής εφημερίδας "Der Handelsblatt", τοEurogroup προτίθεται να δώσει βραχυπρόθεσμη λύση στο χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό για αργότερα το κενό για το διάστημα 2014-2016.
http://newpost.gr

Read more...

Ξύλο στο Πολυτεχνείο...



Ενας τραυματίας από τα επεισόδια... 
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο ανάμεσα σε φοιτητές-μέλη της ΠΑΣΠ και νεαρούς, που εμπόδισαν τους πρώτους να μπουν στο Πολυτεχνείο.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ, περίπου 200 άτομα, ξεκίνησαν στις... 10.30 το πρωί από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ πορεία προς το Πολυτεχνείο, αλλά έξω από την πύλη του Ιδρύματος, βρίσκονταν περίπου 15 νεαροί που επιτέθηκαν στους ΠΑΣΠΙΤΕΣ με γκλομπ με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα μέλος της ΠΑΣΠ, στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες..


Read more...

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ...


ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΜΟΝΟ ΦΗΜΕΣ ;ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ;
  • Στο όνομα μιας οικιακής βοηθού ψάχνει η δικαιοσύνη περιουσιακά στοιχεία του προφυλακισμένου συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου.
  • Η γυναίκα που χειρίστηκε επί Γιώργου...  Παπακωνσταντίνου τη λίστα Λαγκάρντ συνεργάζεται τώρα με τον Γιάννη Στουρνάρα.
  • Η νέα προσωπάρχης στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους είναι πρώην μαία. 
  • http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1918.html

Read more...

Παναγούλης: Η Βούλτεψη μίλησε για κρέμασμα (ΒΙΝΤΕΟ)...




Βίντεο από ομιλία της βουλευτής της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη, στο οποίο  μιλά για κρέμασμα των πολιτικών στο Σύνταγμα, ανέβασε στο Facebook, ο Στάθης Παναγούλης.

Η κυρία Βούλτεψη λέει ότι..

συντελέστηκε "εθνική προδοσία" και στη συνέχεια περνάει στην αγχόνη.
Δείτε το βίντεο:


Read more...

Από την Παρασκευή τα ειδοποιητήρια σε όσους έβγαλαν «μαύρα» χρήματα στο εξωτερικό..





Αρχίζει από την Παρασκευή η αποστολή από την Εφορία των πρώτων ειδοποιητηρίων σε όσους απέκρυψαν εισοδήματα, βγάζοντάς τα στο εξωτερικό. Συνολικά θα αποσταλούν 15.000 επιστολές για την τακτοποίηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων.

Σύμφωνα με... το ΣΚΑΙ, κατά την εξέταση των εισοδημάτων των πολιτών αυτών και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό διαπιστώθηκε διαφορά που φθάνει τα 5 δισ. ευρώ.

Οι 15.000 φορολογούμενοι καλούνται με την επιστολή να υποβάλλουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Οι πολίτες αυτοί που έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό αναμένεται να φορολογηθούν γιαυτά με τον ανώτατο συντελεστή 45%.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν να εισπράξουν περίπου 2 δισ. ευρώ.

Κλήσεις για την περίοδο 2009-2011

Στο θέμα αυτό αναφέρεται και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργο2ς Μαυραγάνης, σε έγγραφο του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών της ΝΔ Γιώργου Βλάχου, Γιώργου Κοντογιάννη και Γιώργου Ορφανού καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Νίκου Σταυρογιάννη, Γιώργου Κασαπίδη και Θεόδωρου Σολδάτου, σχετικής με τα «ονόματα των φοροφυγάδων που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ».

Ο υφυπουργός λέει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επεξεργασίας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, των πληροφοριών που περιέχονται στις καταστάσεις εμβασμάτων 2009-2011, καθώς και των υποβληθεισών δηλώσεων εισοδήματος των συγκεκριμένων προσώπων, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν την περαιτέρω διαδικασία ελέγχου και σύντομα θα κληθούν όσοι δεν δικαιολογούν τα εμβάσματα με τα ποσά που δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις να δώσουν εξηγήσεις και εφόσον αυτές δεν δοθούν ή δεν είναι ικανοποιητικές θα καταλογισθούν οι αναλογούντες φόροι».

Ο κ. Μαυραγάνης αναφορικά με τις καταστάσεις Ελλήνων επενδυτών που φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει αγορές ακινήτων στη Βρετανία, οι οποίες περιήλθαν στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημερώνει ότι εστάλησαν για έλεγχο στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές Δ.Ο.Υ. όλες οι υποθέσεις που αφορούν τους αγοραστές εκείνους τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει τους βουλευτές ότι ζητήθηκε επίσημα και αρμοδίως η λίστα με τις καταστάσεις των εμβασμάτων 2009-2011.

in.gr


Read more...

Συνεχίζουν να προκαλούν οι χρυσαυγίτες...





Συνεχίζει τις προκλητικές ανακοινώσεις η "Χρυσή Αυγή", εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου καθώς μετά την αφίσα, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, όπου καλούσε οποιονδήποτε έχει αποδεικτικά στοιχεία για νεκρούς στο Πολυτεχνείο, να του δώσει αμοιβή, σήμερα εξέδωσε...
ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως "νεκροί εντός του πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973"...


Read more...

A.Ρουπακιώτης: Oι δανειστές μας πάτησαν στο λαιμό...



Με αιχμηρά λόγια για τους δανειστές μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κάνοντας λόγο για επιβολή ιδιαίτερα σκληρών όρων ενώ εμφανίστηκε σε πλήρη διάσταση με τις προβλέψεις του νέου μνημονίου για τους δικηγόρους.

Ο ... υπουργός ανέφερε πως: «Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων,που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

O κ. Ρουπακιώτης παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την παράσταση δικηγόρων στην υπογραφή συμβολαίων και στην έμμισθη σχέση δικηγόρων διαφέρουν από εκείνους που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των νέων μέτρων , δήλωσε ότι : «Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τη διάσταση που δίδει η επιτροπή η οποία έστω και αν είναι σε αντίθεση με τις όποιες επιταγές κι αν έχουν ήδη επιβληθεί».

«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε»

Σε διάσταση με την εντολή του πρωθυπουργού για νέα νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της ιθαγένειας εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε . Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Όσο πιο πίσω πάμε τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή».
Και συμπλήρωσε πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα , τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους».

Για τον σωφρονιστικό κώδικα και τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές

Σχετικά με τον σωφρονιστικό κώδικα ο κ.Ρουπακιώτης είπε «Ντράπηκα, ντράπηκα», αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης των φυλακών, επικαλούμενος επίσκεψή του στα Χανιά. Χαρακτήρισε μάλιστα τις φυλακές «ποντικότρυπα μια φυλακή με 25 κρεβάτια και 38 κρατούμενους».

real.gr


Read more...

Περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται ανά μήνα...





Ανά μήνα πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το ... έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου σχετικής με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Ο Ζερβός γνωστοποιεί ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».

Ο ίδιος σημειώνει ότι παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενημερώνοντας ότι «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011».

Η διάταξη αφορά οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ.


in.gr


Read more...

Οικόπεδο στην κυπριακή ΑΟΖ προσφέρεται στην Ελλάδα..



Ένα ολόκληρο θαλάσσιο οικόπεδο, στην κυπριακή ΑΟΖ προσφέρει η Κύπρος στην Ελλάδα, προς πλήρη αξιοποίηση. Ήδη ο υποψήφιος για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου κ. Γ. Λιλλήκας ενημέρωσε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Λευκωσία ότι... η Κύπρος προτίθεται να παραχωρήσει στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ (όπου έχουν εντοπισθεί πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου) «με τους ίδιους όμως όρους που παραχωρούνται τα οικόπεδα σε άλλες διεθνείς εταιρείες», όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πάντα στήριζε την Κύπρο και η Κύπρος θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντεπεξέλθει στις πολύ δύσκολες συνθήκες που περνά».

"BHMAτοδοτης"


Read more...

Χωρίς εγγεγραμμένο αριθμό Έως τη Δευτέρα η συμπλήρωση των στοιχείων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ


Η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που απεστάλη και αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2012
Η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που απεστάλη και αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2012   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών υπενθύμισε, την Πέμπτη σε όσους από τους συνταξιούχους δεν έχουν προσκομίσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για την συμπλήρωσή τους, έως το αργότερο τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που απεστάλη και αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι μόνο οι συνταξιούχοι για τους οποίους στα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, που τυπώνονται στο πάνω και δεξιά τμήμα του Σημειώματος, δεν υπάρχει εγγεγραμμένος αριθμός.

Κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

1) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

2) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά μόνο συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που δεν εμφανίζουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα του Οργανισμού και είναι ανεξάρτητη της απογραφής, στην οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι να συμμετέχουν, έως 31 Δεκεμβρίου 2012.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεκτός από τον Πρόεδρο Διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων για την υγεία, υπόσχεται ο Α.Λυκουρέντζος


O Kάρολος Παπούλιας υποδέχεται τον υπουργό Υγείας
O Kάρολος Παπούλιας υποδέχεται τον υπουργό Υγείας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η αντιμετώπιση της σπατάλης δεν συνεπάγεται και περιορισμό στις παροχές υγείας, ούτε στη χορήγηση των φαρμάκων, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, o οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υποδεχόμενος τον κ. Λυκουρέντζο, ο Κάρολος Παπούλιας ζήτησε να μάθει πώς προχωρούν οι αλλαγές, μετά τις περικοπές που έχουν προκύψει.

«Έχουμε το υστέρημα του ελληνικού λαού, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να διαχειριστούμε με σύνεση, με διαφάνεια και υποσχόμεθα κάθε ευρώ να πιάνει τόπο. Είναι δύσκολα τα πράγματα στον τομέα της Υγείας.

» Πάντοτε ήταν ένας χώρος με αυξημένες απαιτήσεις, αφού διαχειριζόμαστε τον ανθρώπινο πόνο. Τώρα, οι συνθήκες είναι περισσότερο δύσκολες, γιατί -όπως είπαμε- και πόροι απαιτούνται, αλλά έχουμε και ζητήματα επειδή συνταξιοδοτούνται γιατροί, νοσηλευτές» επισήμανε ο υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες του ΕΚΘ κατά του πρύτανη του ΑΠΘ


Ο προϊστάμενος ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη
Ο προϊστάμενος ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με βάση τις καταγγελίες που διατύπωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ από τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο.

Στη συνέντευξη τύπου, που διοργανώθηκε από κοινού με μέλη του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, έγιναν καταγγελίες εις βάρος των πρυτανικών αρχών για επιμισθίες συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά και κατά του πρύτανη συγκεκριμένα, ότι παρότρυνε τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Παιδείας για επιπλέον χρηματοδότηση, με την οποία θα κάλυπτε σπατάλες της προηγούμενης περιόδου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί σε καταθέσεις, στον πταισματοδίκη που θα αναλάβει υπόθεση, τον πρόεδρο του ΕΚΘ, τον πρόεδρο του σωματείου των Εργολαβικών υπαλλήλων, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, και εργαζόμενους στις εργολαβίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Λύση μέχρι την Τρίτη Στο Eurogroup η απόφαση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, λέει ο Σόιμπλε


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Η συμφωνία των 17 της ευρωζώνης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη ότι το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικα δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο, με τον οποίο πρέπει να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό.

«Αυτό είναι το βασικό έργο που πρέπει να γίνει και θα το έχουμε λύσει ως την επόμενη Τρίτη» συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε: «Θα υπερβούμε την ευρωπαϊκή κρίση, αυτή θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, θέλουμε μια λύση για την Ελλάδα που θα κρατήσει για κάποιο καιρό».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...