Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

O EY. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


Από το : directnews.gr
Με κατασταλτικά μέτρα προσπαθεί ο γνωστός επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος να σταματήσει τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αφορούν την εμπλοκή των εταιρειών του σε μεγάλα...
οικονομικά σκάνδαλα Ειδικότερα, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «ΑΞΙΑ» και της ιστοσελίδας axiaplus.gr,ζητάει να να μη γίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε θέματα του Ομίλου των επιχειρήσεων του.
Μάλιστα, σε αντίθετη περίπτωση, ο άνθρωπος που επί χρόνια λυμαινόταν ανεξέλεγκτα το δημόσιο χρήμα απαιτεί να κατασχεθούν τα σπίτια και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο των δημοσιογράφων!
Προφανώς ο κύριος Μυτιληναίος επειδή νόμισε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του Χρηματιστηρίου, (τότε που μαζί με άλλους… ομοϊδεάτες του έκαναν οικονομικά όργια που έμειναν ατιμώρητα από τη διαβόητη ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια), υπέβαλε και αίτηση να εκδοθεί «προσωρινή διαταγή» σε βάρος των δημοσιογράφων μέχρι την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των δημοσιογράφων, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, κατά τη συζήτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, παρουσίασαν πλήθος στοιχείων, αλλά και πλήθος δημοσιευμάτων ολοκλήρου του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, που έχουν κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Μυτιληναίου και ειδικότερα:
  • με τη δίωξη, που άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης για κακουργηματικά αδικήματα (απιστία και ηθική αυτουργία σ’ αυτήν) σε βάρος υπευθύνων της ΔΕΗ και της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ,
  • με τις οφειλές του Ομίλου Μυτιληναίου στη ΔΕΠΑ ύψους 182.657.648,09 ευρώ και
  • για την προμήθεια των 90 τρόλεϊ, όπου ελέγχονται προσωπικά οι Ευάγγελος και Ιωάννης Μυτιληναίος.
Επιπλέον, από την πλευρά των δημοσιογράφων υπογραμμίστηκε ότι ο Ευ. Μυτιληναίος με την αίτησή του αυτή επιδιώκει να επιβληθεί η συνταγματικώς απαγορευμένη λογοκρισία και μάλιστα μέσα από τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και, ακόμη χειρότερα, μέσα από τη διαδικασία μιας προσωρινής διαταγής και όλα αυτά σε μία εποχή, όπου είναι ιδιαίτερα δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του κοινού για το δημόσιο χρήμα και για την ορθή λειτουργία των θεσμών.
Τελικά, το Δικαστήριο, σήμερα Τετάρτη, δεν έκανε το ¨χατήρι¨ του μεγαλοεπιχειρηματία και απέρριψε το αίτημά του για τη φίμωση των δημοσιογράφων.
http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/o-ey.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: