Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα: Παραιτείται από το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Καρχιμάκης για να ακολουθήσει το κόμμα Παπανδρέου

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει η ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, αφού πολλά είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κάνουν το αποφασιστικό βήμα και προσχωρούν στην κίνηση του πρώην πρωθυπουργού
Το ένα μετά το άλλο τα λεγόμενα "παπανδρεϊκά" στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανοίγουν τα χαρτιά τους και παίρνουν θέση από τη μία ή την άλλη πλευρά, παραμένοντας δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ή προχωρώντας στο "Κίνημα Αλλαγής" του Γιώργου Παπανδρέου. Το χορό των παραιτήσεων άνοιξε ο Γραμματέας του Εθνικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης που με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για "ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου", ενώ επιτέθηκε χωρίς να τον κατονομάζει στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον για "συντηρητικές πολιτικές". Ο κύριος Καρχιμάκης έκλεισε την δήλωσή του λέγοντας "Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά" κάνοντας σαφή αναφορά στο βασικό σύνθημα που φαίνεται να υιοθετεί το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Μιχάλη Καρχιμάκη εδώ:
"Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.
Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.
Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.
Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.
Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά.
Μιχάλης Καρχιμάκης"

Παραιτήσεων συνέχεια

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν πως τον κ. Καρχιμάκη θα ακολουθήσουν σύντομα οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου και Θάνος Μωραΐτης, ενώ όπως αναφέρεται στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού θα βρίσκεται αύριο και ο Δημήτρης Ρέππας. Επιπλέον, στο νέο κόμμα Παπανδρέου αναμένεται να δούμε τον στενό του συνεργάτη Γιώργο Ελενόπουλο, αλλά και τον πρώην υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη.
Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως είναι προσωπικό θέμα για κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το τι θα πράξει. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Ν. Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος του Κινήματος
http://news247.gr/

Read more...

Παραιτούνται 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Παραιτούνται 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Τρεις βουλευτές αναμένεται να αποχωρήσουν από το κόμμα. Πρόκειται, σύμφωνα με τον Alpha για τον Φίλιππο Σαχινίδη, τον Συμεών Κεδίκογλου και τον Θάνο Μωραΐτη.
 enikos.gr

Read more...

Όπως ο πατέρας του...


Κάρολος Μπρούσαλης

Την Ένωση Κέντρου την ίδρυσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, το 1961, με συνιδρυτή της τον Σοφοκλή Βενιζέλο (γιο του Ελευθέριου). Στα 1963 (Οκτώβριο), πήρε τις εκλογές, διέλυσε τη Βουλή και...
τις ξαναπήρε πανηγυρικά το 1964 (16 Φεβρουαρίου), με τον Σοφοκλή Βενιζέλο να έχει πεθάνει μερικές μέρες πριν από τη μεγάλη νίκη, με 53%. Τότε, πολλές κοινωνικές ομάδες οργάνωναν πορείες ως το Καστρί (όπου ο Γέρος κατοικούσε), διεκδικώντας επίλυση των αιτημάτων τους. Στην επιθεώρηση «Άλλος για το Καστρί» της χρονιάς εκείνης, ο Ανδρέας Παπανδρέου εμφανιζόταν διεκδικητής του κόμματος: Ένα νούμερο της επιθεώρησης υποτίθεται ότι ζωντάνευε διάλογο ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο. Ο Γεώργιος ρωτούσε:

«Επιτέλους, πες μου τι θέλεις» κι ο Ανδρέας απαντούσε:
«Να γίνω πρωθυπουργός».
«Εντάξει», συμφωνούσε ο γηραιός πατέρας: «Μόλις παραιτηθώ».
«Και πότε θα γίνει αυτό;», ξαναρωτούσε ο Ανδρέας, για να πάρει την απάντηση:
«Ε, σε δυο-τρεις χιλιάδες χρόνια».

Όταν έπεσε η χούντα, αρχηγός της Ένωσης Κέντρου βρέθηκε ο Γεώργιος Μαύρος που συμμάχησε με άλλους και κατέβηκε στις εκλογές ως «Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις». Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Έπεσαν τότε οι μεσάζοντες που ζητούσαν από τον Ανδρέα «να μη διασπάσει τις δημοκρατικές δυνάμεις» (κομψά κι όχι με τον τρόπο των σημερινών εναντίον του Γιώργου). Δεν τον έπεισαν. Η ΕΚ-ΝΔ πήρε 20,42% και το ΠΑΣΟΚ 13,58%. Ο Κώστα Μητρόπουλος δημοσίευσε τότε μια γελοιογραφία στα Νέα, στην οποία ο Λαός, μπροστά σ’ έναν μαυροπίνακα όπου ήταν γραμμένη η πράξη «20,42 + 13,58 = 34%», έκανε μάθημα ενότητας στους Ανδρέα Παπανδρέου και Γεώργιο Μαύρο. Έτσι κι αλλιώς, τις εκλογές τις είχε πάρει η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή (με 54%).

Γνωστή η συνέχεια:

Ο Καραμανλής κέρδισε και τις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου 1977, με 41,84%, ενώ η Ένωση Κέντρου (ΕΔΗΚ, πια) συρρικνώθηκε στο 11,95%. Το νεαρό ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στο 25,34%. Ο Γεώργιος Μαύρος αρχικά ανεξαρτητοποιήθηκε κι έπειτα, με τις πια περιώνυμες επιστολές «Γιώργο μου», «Ανδρέα μου», προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ που θριάμβευσε στις εκλογές του 1981 (48%).

Ο «διασπαστής της Ένωσης Κέντρου» Ανδρέας Παπανδρέου (αυτός που «διέσπασε το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του») κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου ως τον θάνατό του, το 1996. Με το «διασπαστικό» ΠΑΣΟΚ, να αποδεικνύεται και στην πράξη ότι ουδεμία σχέση είχε (ως πρόγραμμα, φιλοσοφία και διακυβέρνηση) με την Ένωση Κέντρου.

Οπότε, μάλλον είναι αστείο, σήμερα, να κατηγορείται ο Γιώργος Παπανδρέου ως «διασπαστής του κόμματος που ο πατέρας του ίδρυσε». Στ’ αχνάρια του πατέρα του βαδίζει. Το τι θα πράξει και τι θα καταφέρει, θα φανεί στον δρόμο. Έχει, όμως, κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει νέο κόμμα, ειδικά, όταν απέναντί του βρίσκεται το συνονθύλευμα του Ευάγγελου Βενιζέλου που, καθ’ ομολογία του αρχηγού του, στόχο έχει «να βγει τρίτο κόμμα».

Απλά, άλλο ο Ανδρέας κι εντελώς άλλο ο Γιώργος...

Read more...

Σαχινίδης και Πεταλωτής οι εκπρόσωποι Τύπου...


Το κείμενο της διακήρυξης του νέου κόμματος, αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη. Μαζί θα γνωστοποιηθούν και επισήμως, αφού...
από την πρώτη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού σήμερα, είναι απολύτως σαφή, η ιδεολογική ταυτότητα και η φυσιογνωμία του νέου κόμματος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Πεταλωτή, Γιώργου Ελενόπουλου και Συμεών Κεδίκογλου, το κόμμα επρόκειτο εξ αρχής να ιδρυθεί στις 3 Ιανουαρίου. Για αυτό και αύριο, στην επίσημη πρώτη του, θα ανακοινωθούν μαζί με την Διακήρυξη, το κείμενο πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, που θα τεθούν σε διαβούλευση από την ίδια στιγμή και ως την διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της Διακήρυξης από τον Γιώργο Παπανδρέου, θα ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών, η οποία πάντως, δεν θα κλείσει στις 200 υπογραφές που απαιτούνται.

Εκπρόσωποι Τύπου του νέου κόμματος ορίζονται ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ τα γραφεία του κόμματος θα βρίσκονται κοντά στο μέχρι σήμερα ‘στρατηγείου’ του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η χρηματοδότηση θα προέρχεται από συνεισφορά των πολιτών...
matrix24.gr

Read more...

Αρχισαν τα όργανα...


ΠΑΣΟΚ: "Ανήθικη και παράλογη η απόφαση του Γ.Παπανδρέου"Αρχισαν τα όργανα στην λεγόμενη κεντροαριστερά καθώς το ΠΑΣΟΚ απάντησε με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση στην είδηση της...
δημιουργίας του νέου κόμματος του Γ.Παπανδρέου. Χαρακτηρίζει την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού ως "ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη" και κάνει λόγο για προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ από μέρους του κ. Παπανδρέου με την ίδρυση «ιδιόκτητου κόμματος».

Θέτει το ερώτημα ποιος είναι ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010, να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα του;

«Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά» απαντά και καταλήγει: «Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!

Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα.

Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει.

Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρά στην εφαρμογή της προσωπικής του στρατηγικής χωρίς να έχει καμία πραγματική πολιτική διαφωνία.

Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010, να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα του;

Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά «μνημονιακή» ή μήπως
«αντιμνημονιακή»;!

Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά.

Δεν διαχωρίζει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του σημερινού προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου - όπως λένε κάποιοι εκφραστές του - αλλά από τον ιστορικό φορέα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στην κοινωνική του βάση, αυτή που άντεξε και αντιστάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της κρίσης.

Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ιδίως τώρα που η χώρα οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές και το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς θα σταθεί όρθια.

Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη»...
avgi.gr

Read more...

Οκτώ δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων από το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με την Κεντρική Επιτροπή να...
παίρνει αύριο, Σάββατο, κρίσιμες αποφάσεις- ενώ η σύνθεσή τους θα είναι κατά περίπου 70% με στελέχη του κόμματος και 30% με συνεργαζόμενους.
Οι διαθεσιμότητες που καταφθάνουν στην Κουμουνδούρου είναι πολλές και, όπως ήταν αναμενόμενο, έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου, με τις συζητήσεις για το ποιοι θα τελικά είναι υποψήφιοι να απασχολούν τα πηγαδάκια.
1. Νίκος Φίλης Στην Α’ Αθήνας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή», Νίκος Φίλης. 
2. Νίκος Ξυδάκης Για τη Β’ Αθήνας οδεύει ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Νίκος Ξυδάκης. Με καταγωγή από τη Μύκονο, το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων συνεργαζόμενος με το.. ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστεράς, ενώ κατέβηκε και στην κούρσα των ευρωεκλογών το Μάιο του 2014.
3. Αννέτα Καββαδία Την εκλογική μάχη στη Β' Αθήνας αναμένεται να δώσει και η πολιτική συντάκτρια Αννέτα Καββαδία. Η Κερκυραία δημοσιογράφος, καλύπτει επί 23 χρόνια το ρεπορτάζ της Αριστεράς, και βρίσκεται (όπως και οι υπόλοιποι) εν αναμονή των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής.
4. Γιώργος Κυρίτσης Στα ονόματα των υποψηφίων που ακούγονται περιλαμβάνεται και αυτό του δημοσιογράφου Γιώργου Κυρίτση. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο «Κόκκινο».
5. Χρήστος Γιαννούλης Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Χρήστος Γιαννούλης κουβαλάει τα «παράσημα» της αντίστασης στο «λουκέτο» της ΕΡΤ – υπόθεση που σήκωσε πολύ ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ-και όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφιος στην Κατερίνη.
6. Νάσος Αθανασίου Εκ νέου υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής θα είναι ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου που δημοσιογραφεί από είκοσι χρονών και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Έθνος, Καθημερινή και Ελεύθερος Τύπος.
7. Γιώργος Βαρεμένος Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος. 

8. Στάθης Σταυρόπουλος Ο σκιτσογράφος της Realnews και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 Στάθης Σταυρόπουλος είναι ένα από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί κατ’ εξοχήν για το Επικρατείας.  Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο ίδιος στις κατ ’ιδίαν συνομιλίες του δεν επιβεβαιώνει τις φήμες, ωστόσο το όνομά του ακούγεται όλο και πιο έντονα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr

Read more...

Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ο Πανάρετος...


Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου μέσω Twitter ο ΠανάρετοςO καθηγητής Γιάννης Πανάρετος, διαχρονικός στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, τάχθηκε ευθέως στο πλευρό του νέου Κινήματος.

Μέσω...
ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Γιάννης Πανάρετος σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Πάμε! Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου”, αναφέροντας τη σχετική δήλωση που μοίρασε το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου...
ysterografa.gr

Read more...

Αποχωρεί από τους ΑΝ.ΕΛ το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ...


Την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιάννη Δημαρά, το οποίο...
στις προηγούμενες εκλογές είχε κατεβεί μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγοντας μάλιστα δύο βουλευτές, τον Γιάννη Δημαρά και τον Γαβριήλ Αβραμίδη. "Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με απόφαση της Πολιτικής του Γραμματείας, αποφάσισε σήμερα ότι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του σε εγρήγορση για τις επικείμενες εκλογές" αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου το Γραφείο Τύπου του κόμματος...
kalpes15.gr

Read more...

Πρόλαβαν και έφτιαξαν ψεύτικους λογαριασμούς...


  
...του νέου κόμματος ΓΑΠ στα social media...
Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media και υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το νέο κόμμα που επιβεβαίωσε ότι θα ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Δεν υπάρχει κανένα επίσημο logo του κόμματος ενώ...

δεν επιβεβαιώνεται με σιγουριά ότι το όνομα του σχηματισμού θα είναι «Κίνημα Αλλαγής». Πόσο μάλλον δεν υπάρχουν επίσημοι λογαριασμοί στο Facebook και στο Twitter. 
Συγχαρητήρια στους επιτήδειους που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα που έχει λάβει το συγκεκριμένο θέμα. 
parapolitiki.com 

Read more...

Γκλέτσος: Ο Παπανδρέου θα πει την αλήθεια στο λαό

Γκλέτσος: Ο Παπανδρέου θα πει την αλήθεια στο λαό

"Θεωρούμε εξαιρετικά σοβαρή την απόφαση του ΓΑΠ να βρεθεί ενώπιον των συμπολιτών του και να ζητήσει την ετυμηγορία. Γνωρίζοντας ένα απαίσιο παρασκήνιο, προδοσία εκ των έσω από συγκεκριμένο πρόσωπο/α πιστεύουμε ότι θα πει την απόλυτη αλήθεια στο λαό" αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση.
http://www.enikos.gr/

Read more...

Το «Κίνημα Αλλαγής» του Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook - ΦΩΤΟ

Το «Κίνημα Αλλαγής» του Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook  - ΦΩΤΟ
Με σήμα ένα τριαντάφυλλο και με το όνομα "Κίνημα Αλλαγής" γραμμένο με μαύρο και κόκκινο χρώμα έκανε πριν λίγα λεπτά την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook μια νέα σελίδα που φέρεται να είναι το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως αναφέρεται στις πληροφορίες, η 2η Ιανουαρίου είναι η μέρα ίδρυσης του κόμματος και περιγράφεται ως «Κίνημα Αλλαγής - Κίνημα για το Σοσιαλισμό και την Κοινωνική Αλλαγή».
Δίνεται και ο ιστότοπος του κόμματος www.kinimaallagis.gr που όμως μέχρι τη στιγμή δεν είναι  ενεργό.

Δείτε τις φωτογραφίες

http://www.enikos.gr/

Read more...

Το Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου Ολόκληρη η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού

Το Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος του Γ. ΠαπανδρέουΣήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου το όνομα και το καταστατικό του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο, μολονότι γίνονται και δεύτερες σκέψεις να ανακοινωθούν όλα το Σάββατο. 

Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρά στην κίνηση αυτή παρά τις εκκλήσεις ιστορικών αλλά και νεότερων στελεχών να μην διασπάσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη και τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του επιτελείου του κ. Παπανδρέου το Σάββατο το απόγευμα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, η ιδρυτική διακήρυξη, τα σύμβολα και το όνομα του κόμματος.

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται ανοιχτή πρόσκληση του κ. Παπανδρέου προς όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Σαββάτου και γενικότερα στο νέο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στον τίτλο του αναμένεται να περιλαβάνονται λέξεις όπως Κίνημα, Σοσιαλιστές, Δημοκράτες οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά στη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού.

Η δήλωση Γ. Παπανδρέου

«Νέα χρονιά,

Νέο ξεκίνημα.

Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.

Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.

Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού  και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,

Από αύριο, 3 του Γενάρη,

Πάμε».
http://www.tovima.gr/

Read more...

Απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παρερμηνείες Σταμάτη για τον εσωτερικό δανεισμό Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς των εντόκων

Απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παρερμηνείες Σταμάτη για τον εσωτερικό δανεισμόΓια εσκεμμένη και ανεύθυνη διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές της Κουμουνδούρου.
 
Αφορμή στάθηκε η δήλωση που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος ο οποίος μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM δήλωσε πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα μπορούν να καλυφθούν με έντοκα γραμμάτια στα οποία θα επενδύσουν σε εθελοντική βάση οι Έλληνες καταθέτες και επενδυτές.«Μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε σήμερα Παρασκευή με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία, αλλά και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων». Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Σταμάτη:
«Αποκάλυψη Τώρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων.
»Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ! Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;».
Πηγές από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγω για πρωτοφανή διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Τόλιου , σημειώνοντας πως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στις εκδόσεις εντόκων δεν είπε κάτι το οποίο δεν ισχύει και σήμερα. Εξέφραζαν δε την απορία τους για το «μέγεθος της ανευθυνότητας» του υπουργού Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις του κόμματος της Αριστεράς είναι να αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των βασικών διαπραγματευτών στην αγορά ομολόγων και εντόκων γραμματειών του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να μειωθούν οι τραπεζικές προμήθειες επί των συγκεκριμένων χρεογράφων και να καταστεί ακόμη πιο εύκολη και φθηνή η πρόσβαση των επενδυτών σε αυτά.
http://www.tovima.gr/

Read more...

Οικογενειακή τραγωδία Τριπλό φονικό στη Θεσσαλονίκη, άνδρας σκότωσε ζευγάρι και το παιδί τους


Τριπλό φονικό στη Θεσσαλονίκη, άνδρας σκότωσε ζευγάρι και το παιδί τους
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή -εικόνα αρχείου   (Φωτογραφία:  Intime )
Θεσσαλονίκη
Τραγωδία εκτυλίχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου εξηντάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε συγγενικό ζευγάρι, μαζί με το δωδεκάχρονο παιδί του, πριν τελικά επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, αλλά γίνεται λόγος για οικονομικές διαφορές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, ο εξηντάχρονος εισέβαλε στην μεζονέτα όπου διέμενε η οικογένεια κρατώντας όπλο και μαχαίρι.
Κατά πάσα πιθανότητα τους σκότωσε πυροβολώντας διαδοχικά και τους τρεις από κοντινή απόσταση.
Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό, θέλοντας να δώσει τέλος στη ζωή του.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ερευνούν τα αίτια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ, κόμμα - εγγύηση» ...



BINTEO...
Σε δήλωσή του σήμερα Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει: «Αν ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του, στις διεργασίες που γίνονται στα άλλα κόμματα, θα δει καθαρά ότι...
το ΚΚΕ είναι το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ. Κόμμα εγγύηση, κόμμα εμπιστοσύνης ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του. Δύναμη πάλης, ελπίδας για μια άλλη προοπτική». 

Read more...

Νέα χρονιά-Νέο ξεκίνημα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου Αύριο το Κίνημα Παπανδρέου «Νέα χρονιά. Νέο ξεκίνημα». Με αυτές τις τέσσερις λέξεις και μία σύντομη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, γίνεται πράξη το νέο του κόμμα, που θα παρουσιαστεί επισήμως αύριο το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη.


παπανδρεου
«Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου», λέει, δίνοντας το έναυσμα και μαζί το στίγμα του νέου κινήματος. Αυτό, «μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν την χώρα και τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, θέτοντας τον στόχο της διασφάλισης της παρουσίας των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο.
Στην πρώτη αυτή δήλωση γέννησης του νέου κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά για την ανάγκη να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα και προαναγγέλλει ανοιχτό, συμμετοχικό συνέδριο, όπου μετά τις εκλογές, θα αποφασιστούν τα πάντα, «όπως αξίζει σε ένα κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης».
Καταλήγει, δε με το γνώριμο πια από την προεκλογική περίοδο του 2009 σύνθημα … «Πάμε».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου
«Νέα χρονιά,
Νέο ξεκίνημα.
Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.
Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.
Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.
Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.
Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.
Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,
Από αύριο, 3 του Γενάρη,
Πάμε.»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σε δύο φάσεις η παρουσίαση Το νέο κόμμα Γιώργου ξεκινάει σαν "Κινημα"

Το νέο κόμμα Γιώργου ξεκινάει σαν "Κινημα"Ποίο είναι το πιθανότερο όνομα που κατατίθεται σήμερα στο Πρωτοδικείο μαζί με τα σύμβολα του κόμματος -  «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» και «Κίνημα Δημοκρατών Οικολόγων Σοσιαλιστών» στο τραπέζι - Αύριο στις έξι το απόγευμα η παρουσίαση του κόμματος στο Ίδρυμα Μπενάκη - Αναμένεται σήμερα σχετική ανακοίνωση από τον πρώην πρωθυπουργό

Πρεμιέρα σήμερα για το νέο κόμμα, που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος και αύριο στις έξι το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του κόμματος στο Ίδρυμα Μπενάκη. Όλα θα συνοδεύονται από έναν ικανό αριθμό υπογραφών.



Οι υπογραφές αυτές θα είναι κυρίως από νέα και άγνωστα στελέχη και λιγότερο έως καθόλου από γνωστούς παράγοντες του πολιτικού βίου, ώστε να δοθεί η εντύπωση του νέου ξεκινήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι έτοιμα κατά τουλάχιστον 80% και απομένουν μόνο μερικές πινελιές και προσχωρήσεις της τελευταίας στιγμής για να συμπληρωθούν. Στόχος των επιτελών του κ. Παπανδρέου είναι να δώσουν την αίσθηση ότι το κόμμα, παρότι νέο, έχει την ετοιμότητα και τις δυνάμεις να δώσει με επιτυχία την εκλογική μάχη.

Βασική επιδίωξη είναι να αποτελέσει το νέο κόμμα την έκπληξη των εκλογών και να κατακτήσει την τρίτη θέση, πάνω από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, φυσικά και τη Χρυσή Αυγή. Να γίνει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Ωστόσο το νέο κόμμα περιμένουν με ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις τόσο το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και τα άλλα κόμματα, που απειλούνται με απώλειες, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το Ποτάμι, ενώ με επιφύλαξη το αντιμετωπίζει και η ΝΔ, καθώς θα υπάρχει μία ακόμη πολιτική δύναμη που θα αμφισβητεί την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «επιτυχημένης» τριετίας από το 2012 και μετά.
protothema.gr

Read more...