Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΤΟΝ ΑΡΘΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ Ο πρόεδρος της ΔΕΗ προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου



o-proedros-tis-dei-provlimatizei-to-megaro-maksimoy 
Έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα οι εισηγήσεις που δέχεται ο Α. Σαμαράς για την αποπομπή του Αρθ. Ζερβού η θητεία του οποίου έχει συσσωρεύσει πολλά προβλήματα για την ΔΕΗ αλλά και τον ίδιο. 

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό οι Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές της χώρας εξετάζουν ογκώδεις φακέλους που αφορούν στην περίοδο Ζερβού και σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ το κλίμα για τον κ. Ζερβό αλλά και τον προκάτοχό του κ. Αθανασόπουλο είναι ιδιαίτερα βαρύ και ήδη αποτυπώθηκε με την δίωξη για απιστία κατά της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος και επιβολή περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον κ. Ζερβό για την υπόθεση της ΓΕΝΟΠ και την αντίστοιχη δίωξη κατά Αθανασόπουλου για την υπόθεση Αλιβερίου. 

 Αυτό που επισημαίνουν οι εισηγούμενοι την απομάκρυνση Ζερβού είναι ότι η κυβέρνηση επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά απομακρύνοντας χωρίς καμία καθυστέρηση ή δισταγμό τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλο ευθύς ως ασκήθηκε δίωξη εναντίον του και πριν καν ξεκινήσει η τακτική ανάκριση και του δοθεί η δυνατότητα παροχής εξηγήσεων, ενώ δεν έπραξε το ίδιο και στην υπόθεση Ζερβού η οποία, όπως σημειώνουν, είναι πιο επιβαρυμένη περίπτωση αυτής του Αθανασόπουλου αφού της διώξεως κατά Ζερβού ακολούθησε τακτική ανάκριση στα πλαίσια της οποίας του εδόθη η δυνατότητα της απολογίας και παροχής εξηγήσεων που όμως οδήγησαν στην επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγυήσεως προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. 

 Όπως επισημαίνουν «η τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών μας κάνει κακό ιδιαίτερα όσον αφορά σε θέματα ηθικής και χρηστής διαχείρισης στα οποία ο Πρωθυπουργός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του». 

 Άλλωστε σημειώνουν με νόημα πως τα πεπραγμένα του κ. Ζερβού δεν αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, η τακτική κάλυψης όμως μπορεί να χρεωθεί σε αυτόν με αρνητικά αποτελέσματα. 

 Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ αν και θα όφειλε λόγω της σημασίας της θέσης του να συνοδέψει τον Πρωθυπουργό στο σημαντικό ταξίδι του στην Κίνα, μένει στην Αθήνα με σκοπό να προασσπίσει την τιμή και την ελευθερία του. 

Άλλωστε δεν είναι το  μόνο μέλος τους ΔΣ της ΔΕΗ που είναι ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Είναι και ο κ. Φωτόπουλος ο οποίος εξελέγη να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στο ΔΣ με σύνθημα «βάλτε με στο ΔΣ της ΔΕΗ για να αντιμετωπίσω τον ανακριτή».
http://newpost.gr/

Read more...

Επέστρεψαν στο κράτος 13,6 εκατ. ευρώ από μαϊμού συντάξεις. Αναζητούνται ακόμη 12,4 εκατ. ευρώ



Στα 13,6 εκατ. ευρώ το ποσό που έχει επιστραφεί για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο έγγραφο ο κ. Σταϊκούρας, «η υπηρεσία συντάξεων, έχει κάνει κατά καιρούς στοχοποιημένους ελέγχους σε συνταξιούχους του Δημοσίου (χήρες, άγαμες θυγατέρες, διασταυρώσεις θανάτων με TAXIS κλπ.). Αναζητήθηκαν συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις. Έχουν επιστραφεί συνολικά 13,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητούνται ακόμη 12,4 εκατομμύρια. Η διαδικασία αναζήτησής τους είναι σε εξέλιξη».
Όπως εξάλλου ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα (Μάρτιος 2013) της καταγραφής συνταξιούχων, η οποία διεξήχθη από 15.03.2012 έως 31.10.2012, και η οποία συνεχίζεται ακόμη στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεδομένου ότι ακόμη προσέρχονται συνταξιούχοι για απογραφή, δεν έχουν καταγραφεί 2.277 συνταξιούχοι (επί συνόλου 429.823 συνταξιούχων του Δημοσίου). Από αυτούς 1.018 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ/Εθνικής Αντίστασης. Η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 01.10.2012.
Η διαδικασία που ακολουθείται για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 2703/99 (αναζήτηση ποσών από το λογαριασμό του συνταξιούχου μέσω ΔΙΑΣ ΑΕ) και του Ν. 2972/2001 (αναζήτηση από την Τράπεζα των συνδικαιούχων του λογαριασμού). Οι συνδικαιούχοι καλούνται να επιστρέψουν το ποσό μέσα σε ένα μήνα. Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν καταλογίζονται με αυτό αυτό στη Δ.Ο.Υ. τους. Εάν δεν υπάρχουν συνδικαιούχοι του λογαριασμού η ίδια διαδικασία ακολουθείται για τους κληρονόμους του θανόντος συνταξιούχου.
Για όσες περιπτώσεις, ολοκληρώνεται η διαδικασία αναζήτησης χωρίς αποτέλεσμα, οι συνδικαιούχοι/κληρονόμοι παραπέμπονται στον εισαγγελέα αφού έχει προηγηθεί εις βάρος τους καταλογισμός στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας και του εντοπισμού των παράνομων συντάξεων, για τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων, αλλά και την ποινική διαδικασία που τυχόν κινείται.

Read more...

Προειδοποιεί και για το μέλλον Mηνύσεις κατά Καμίνη και ΕΛ.ΑΣ. από τη Χρυσή Αυγή για τα γεγονότα της Μ.Πέμπτης


Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει ότι οι δράσεις της μόνο για Έλληνες θα συνεχιστούν
Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει ότι οι δράσεις της μόνο για Έλληνες θα συνεχιστούν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του δημάρχου Αθηναίων στρέφεται διά της νομικής οδού η Χρυσή Αυγή, καταθέτοντας μηνύσεις σχετικά με τα όσα έγιναν τη Μ.Πέμπτη κατά τη διάρκεια της διανομής τροφίμων μόνο σε Έλληνες, αρχικά στην πλ.Συντάγματος και στη συνέχεια στο Φρουραρχείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μήνυση κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έγινε για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

«Η καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, η κατάλυση του άρθρου 11 παρ. 2 του Συντάγματος που θεμελιώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και η επίθεση και χρήση χημικών ακόμη και κατά εκλεγμένων βουλευτών, είναι πράξεις που θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη» αναφέρει.

Για τον Γιώργο Καμίνη αναφέρει ότι μηνύθηκε ως ηθικός αυτουργός, ενώ για τους δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας για παράνομη βία και παράνομη κατακράτηση μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχιστούν σε ευρύτερη κλίμακα σε ολόκληρη την επικράτεια.

» Όποιος επιχειρεί να περιορίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και του κόμματός μας θα οδηγείται ενώπιον των Αρχών και της Δικαιοσύνης.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Λύπη για την επιστράτευση» Μη σοβαρά τα επιχειρήματα των καθηγητών για απεργία, λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ


Ο Δ.Δασκαλόπουλος
Ο Δ.Δασκαλόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μη σοβαρά χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών για την απεργία ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του και για την επιστράτευση.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απεργία των καθηγητών ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά. Λυπάμαι γι' αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Και τετράωρη στάση την Πέμπτη Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη από την ΑΔΕΔΥ σε στήριξη των καθηγητών


Η ΑΔΕΔΥ απέρριψε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 17 Μαΐου, όπως είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ
Η ΑΔΕΔΥ απέρριψε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 17 Μαΐου, όπως είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τρίτη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ προς συμπαράσταση στους καθηγητές, τους οποίους η κυβέρνηση επιστρατεύει μετά την εισήγηση της ΟΛΜΕ για εξαήμερη απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ΑΔΕΔΥ απέρριψε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 17 Μαΐου, όπως είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ.

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε επίσης την προκήρυξη τετράωρη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 16 Μαΐου.

«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε ήδη η επίδοση των φύλλων πορείας στους 88.000 καθηγητές μέσης εκαπίδευσης, ενώ την Τρίτη συνεδριάζουν οι κατά τόπους ενώσεις τους, για να αποφασίσουν επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και από τις 20 ώς τις 24 Μαΐου, (δηλαδή τις έξι πρώτες μέρες των πανελληνίων).

Στις 15 Μαΐου θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Αντιδρώντας στην προληπτική επιστράτευση από την πλευρά της κυβέρνησης, η ΟΛΜΕ προσέφυγε ήδη στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και για την επίταξη των σχολείων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυταρχικός κατήφορος»
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Στην προσπάθειά της να καταπνίξει κάθε φωνή αντίδρασης των εργαζομένων,  η κυβέρνηση προσφεύγει στο ιδιαίτερα προσφιλές για την ίδια, κατάφωρα αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, επιστρατεύοντας προληπτικά τους εργαζομένους, πριν οι ίδιοι αποφασίσουν ουσιαστικά για την απεργία στον κλάδο τους.

» Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης των δανειστών βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύει με το 'έτσι θέλω' το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

» Η ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Εκβιάζουν και κρατούν όμηρους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις οικογένειές τους, όταν λίγο πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων επιβάλλουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις των εκπαιδευτικών και διάλυση των υπαρχουσών υποβαθμισμένων δομών του δημόσιου σχολείου.

» Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακαλέσει την επιστράτευση, να αποσύρει τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και  να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ».

ΔΗΜΑΡ: «Συνθήκες επιζήμιας έντασης»
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του Υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ.
» Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι υπάρχει δυνατότητα και πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση.
» Η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
» Για τη Δημοκρατική Αριστερά η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος, ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το φθινόπωρο τα μέτρα για το 2015-16 Η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους για το 2013-14, λέει η Κομισιόν


Το φθινόπωρο θα επαναξιολογηθεί από την Αθήνα και τους δανειστές της το μέγεθος του κενού για την περίοδο 2015-16  και θα συζητηθούν τα μέτρα που απαιτούνται για την κάλυψή του
Το φθινόπωρο θα επαναξιολογηθεί από την Αθήνα και τους δανειστές της το μέγεθος του κενού για την περίοδο 2015-16 και θα συζητηθούν τα μέτρα που απαιτούνται για την κάλυψή του   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013 και το 2014, ωστόσο θα χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα για το 2015 και το 2016, είπε η Κομισιόν.

Τα συμπεράσματα της 11σέλιδης έκθεσης της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποτελούν μια ακόμα ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος.

Υπό την νέα κυβέρνηση που ανέλαβε πέρυσι, η Αθήνα υιοθέτησε νέα μέτρα λιτότητας και ξεπέρασε τους στόχους για το 2012, αναφέρει η Κομισιόν σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Μαΐου.

Επιπλέον, η χώρα έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχει τους στόχους για το 2013 και το 2014, είπε η Κομισιόν, προβλέποντας ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για εφέτος και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014.

«Έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την επίτευξη των στόχων το 2013 και το 2014» αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία προστίθεται ότι η χώρα μας έχει μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά τα 2/3 από το 2009, σε επίπεδα κοντά στο 6% του ΑΕΠ το 2012.

Για την επίτευξη των στόχων του 2015-16, θα απαιτηθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και 2,2% του ΑΕΠ το 2016 ή ύψους 8 δισ. ευρώ, περίπου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

«Η πλήρης πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές θα παραμείνει δύσκολη για πολλά χρόνια μετά το 2014», επισημαίνεται ακόμα στην έκθεση, ενώ απαισιοδοξία εκφράζεται και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς χαμηλώνει ο πήχυς για τα εφετινά έσοδα σε 2 από 2,6 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Το φθινόπωρο θα επαναξιολογηθεί από την Αθήνα και τους δανειστές της το μέγεθος του κενού για την περίοδο 2015-16  και θα συζητηθούν τα μέτρα που απαιτούνται για την κάλυψή του, αναφέρεται στην έκθεση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε τη «βασίλισσα» Ρεάλ με 100άρα ΘΡΥΛΟΣ Αυτός είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης!




http://img.protothema.gr/1FE937F6182D0FF633671DFCB6587C62.jpg




Το πήρε πέρσι επιστρέφοντας από το -19. Το επανέλαβε και φέτος ανατρέποντας το -17 της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στο θρόνο του νικώντας στον τελικό του Λονδίνου τη Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 και απέδειξε πως χτίζει μία αυτοκρατορία που… αντεπιτίθεται. Το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο, που τον βρήκε πίσω με 27-10, δεν πτόησε τους Πειραιώτες. Με όπλο την άμυνα χρειάστηκαν μόλις ένα δεκάλεπτο για να ισορροπήσει και με διαδοχικές «βόμβες» του Σπανούλη κάθισε στη θέση του οδηγού στις αρχές της τρίτης περιόδου, μένοντας εκεί ως το τέλος. Έτσι διατήρησαν το στέμμα τους και έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004-2005) που κατακτά δεύτερη συνεχή Ευρωλίγκα.




Το ματς
Η δοκιμασμένη πεντάδα των Σπανούλη, Λο, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ άρχισε το ματς για τον Ολυμπιακό, ενώ από πλευράς Ρεάλ ξεκίνησαν οι Γιουλ, Ρούντι, Σουάρεθ, Μίροτιτς και Μπέγκιτς.

Εφιαλτικό ξεκίνημαΟ Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικά στις πρώτες φάσεις του τελικού και έδειχνε να προβληματίζει τη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι, ωστόσο, με τον Μπέγκιτς να μοιράζει τάπες, εκμεταλλευόμενη τα λάθη και την αστοχία των Πειραιωτών, καθώς επίσης και τα μακρινά σουτ των Ρούντι, Μίροτιτς και Γιουλ, κατάφερε να πάρει γρήγορα τα ηνία του ματς (5-11) και να ελέγξει πλήρως το ρυθμό. Ένα τρελό τρίποντο του Φερνάντεθ έφερε τη «βασίλισσα» στο +13 (7-20) μετά από μόλις επτά αγωνιστικά λεπτά. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε ως το τέλος του δεκαλέπτου, με τη Ρεάλ να το ολοκληρώνει με διαφορά 17 πόντων (10-27), έχοντας πετύχει 27 πόντους απέναντι στην ίδια άμυνα που δύο μέρες πριν είχε κρατήσει στους 52 πόντους την ΤΣΣΚΑ.



Ο Ολυμπιακός είναι εδώ!Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά του, τον Σπανούλη στον πάγκο και τους Σλούκα-Κατσίβελη να πιέζουν καλά στην περιφέρεια, ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του στη δεύτερη περίοδο. Το τρίποντο του Άντιτς στη λήξη της επίθεσης έκανε την αρχή για ένα σερί 8-0 (18-27, 7:17 πριν το ημίχρονο) που ανάγκασε τον Πάμπλο Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Περπέρογλου έδωσε λύσεις από τον πάγκο στο σκοράρισμα κατεβάζοντας τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (22-29), την ώρα που τα ποσοστά της Ρεάλ έπαιρναν την κατιούσα. Η αντεπίθεση συνεχίστηκε με μπροστάρη τον Λο και ο Ολυμπιακός πλησίασε στους τρεις (34-37), ενώ παρότι η Ρεάλ πήρε ανάσες από Ροντρίγκεθ και Σλότερ, το ημίχρονο έκλεισε με 3/3 βολές του Σλούκα και τη ζημιά που είχε γίνει στο πρώτο δεκάλεπτο να περιορίζεται στο ελάχιστο (37-41).





Η ώρα του Σπανούλη και της προσπέρασης
Με κεκτημένη ταχύτητα από τη δεύτερη περίοδο επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Ο άποντος στο πρώτο μέρος Σπανούλης πέτυχε τρία συνεχή τρίποντα (48-45), η άμυνα τσάκιζε κόκκαλα, οι παίκτες της Ρεάλ έμοιαζαν πανικόβλητοι και οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με έξι (52-46), την ώρα που Μπέγκιτς, Μίροτιτς και Γιουλ χρεώνονταν με τρίτο φάουλ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μάλλον παρασύρθηκαν και είδαν τη Ρεάλ να περνά με τρίποντο του Ρούντι (55-56) αναγκάζοντας τον πάγκο να ζητήσει τάιμ άουτ. Μία λανθασμένη τεχνική ποινή στον Σλούκα για «θέατρο» (!) ξεσήκωσε την κερκίδα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε σε απόλυτη ισορροπία, 61-61.


Σπανούλης: «Ασύλληπτη επιτυχία»

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. 

«Πρέπει ο κόσμος να είναι περήφανος για μας. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα γιατί στο πρώτο δεν υπήρχαμε. Είναι μια μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που περνά και σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι μια ασύλληπτη επιτυχία», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας. 

«Θέλω να το αφιερώσω στη γυναίκα μου που είναι πάντα δίπλα μου, στη μητέρα μου, τον αδερφό μου, τον πατέρα μου που δεν είναι εδώ αλλά πάντα τον σκέφτομαι όταν μπαίνω στο γήπεδο, όπως και στη γιαγιά μου που με μεγάλωσε και μου έδωσε τα εχέγγυα για να είμαι καλός άνθρωπος», πρόσθεσε.


Περπέρογλου: «Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε»

Τι και αν βρέθηκε στο -17; Ο Στράτος Περπέρογλου δεν φοβήθηκε στιγμή, αφού όπως τόνισε ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος να κάνει επιστροφές στα παιχνίδια του, σαν κι αυτή κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. 

«Έβαλα κάποια σουτ, αλλά ο τίτλος μετράει. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, βρέθηκαμε να χάνουμε με 17 πόντους, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας. Κοιτάξαμε φάση-φάση να μειώσουμε την διαφορά και όταν πια κλείσαμε το ημίχρονο στο -4, τότε το ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε το τρόπαιο», τόνισε ο Στράτος Περπέρογλου.

Λο: "Όλοι για την ομάδα"

Η χαρά του Έισι Λο δεν μπορούσε να κρυφτεί μετά το τέλος του αγώνα... Στις δηλώσεις του, τόνισε πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν για την ομάδα και όχι για τα προσωπικά τους στατιστικά.


Δεν ξέχασε παράλληλα τα πόσα πέρασε ο Ολυμπιακός καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι.

"Η ομάδα μου δούλεψε πολύ σκληρά όλη τη σεζόν. Κάναμε το μπακ του μπακ. Περάσαμε πολλά από την αρχή... Είχαμε καλύτερο σουτ. Τους δώσαμε αρκετές επιλογές στο ξεκίνημα, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Ο κόουτς ζήτησε να συνεχίσουμε να τρέχουμε", σχολίασε ο Έισι Λο και συνέχισε:

"Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά του, όλοι ενδιαφέρονται για την ομάδα. Δεν υπάρχει ατομικός εγωισμός".

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm

protothema.gr

Read more...

Σαμαράς: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό

Σαμαράς: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό
«Από καρδιάς συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και για τη συγκίνηση που χάρισε σε όλους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού.
enikos.gr

Read more...

Παπούλιας: Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

Παπούλιας: Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ένα μεγάλο «ευχαριστώ»
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης.
«Η μεγάλη σας επιτυχία σε μια κορυφαία πανευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί για όλους μας ένα μεγάλο παράδειγμα, ότι με μεθοδική δουλειά, προσήλωση στο στόχο και πάνω απ’όλα πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’».
enikos.gr

Read more...

Β. Μιχαλολιάκος: Ο βασιλιάς του μπάσκετ έμεινε στο θρόνο του

Β. Μιχαλολιάκος: Ο βασιλιάς του μπάσκετ έμεινε στο θρόνο του
Ο βασιλιάς έμεινε στο θρόνο του, δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος μετά τον ελληνικό θρίαμβο στο μπάσκετ. «Ο Ολυμπιακός Πειραιά έγραψε ιστορία. Μας έκανε περήφανους», σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.
«Ο Πειραιάς, η Ελλάδα στο πρόσωπο των ξανά πρωταθλητών Ευρώπης βλέπουν την ελπίδα, την προοπτική την αναγέννηση-τονίζει ο δήμαρχος-. «Ο βασιλιάς του μπάσκετ έμεινε στο θρόνο του δείχνοντας ότι είναι δύναμη ανατροπής. Με πάθος, μαχητικότητα και πίστη απέδειξε ότι η κορυφή του ανήκει. Η ψυχή του πρωταθλητή μίλησε. Συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές, στη διοίκηση σε όλους τους εργαζόμενους στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Κυρίως στον κόσμο του Ολυμπιακού που έδειξε την αγάπη του στην ομάδας μας Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνω να τιμήσουμε την ομάδα μας, όπως της αξίζει».
enikos.gr

Read more...

Δεν επετράπη η κατάθεση στεφάνου Ένταση λόγω Χρυσής Αυγής στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας


Με εντολή του δημάρχου, δεν επετράπη στους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των Ηρωίδων στους Στουμπάνους στη διάρκεια της τελετής (φωτ. αρχείου)
Με εντολή του δημάρχου, δεν επετράπη στους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των Ηρωίδων στους Στουμπάνους στη διάρκεια της τελετής (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Νάουσα
Ένταση προκάλεσε η παρουσία χρυσαυγιτών στις εκδηλώσεις της 191ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, την Κυριακή.

Με εντολή του δημάρχου, δεν επετράπη στους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των Ηρωίδων στους Στουμπάνους στη διάρκεια της τελετής. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδρασή τους, ενώ εξαπέλυσαν και απειλές, παρουσία της αστυνομίας.

Ακολούθησε ανταλλαγή συνθημάτων με πολίτες και μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο. Τελικά, μετά το πέρας της επίσημης τελετής, πραγματοποίησαν ξεχωριστή τελετή για την κατάθεση του στεφάνου τους.

Ένταση επικράτησε και στο χώρο της παρέλασης.

Όπως αναφέρει η «Φωνή της Νάουσας» οι χρυσαυγίτες φώναζαν προκλητικά συνθήματα κατά των αριστερών και των μεταναστών, ενώ θέλησαν να παρελάσουν μπροστά από το Ηρώο.

Ωστόσο, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος, μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, μέλη και στελέχη αριστερών κομμάτων δεν το επέτρεψαν.

Στο δρόμο στήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ η αστυνομία είχε παραταχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τελικά, μετά την αποφασιστική στάση των πολιτών, οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από άλλο δρόμο.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γιώργος Παπανδρέου: Οι Έλληνες έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια...


Την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι Έλληνες αλλά και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί και πλέον αναγνωρίζονται από όλους, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο...

Λας Βέγκας, σε ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά συνέδρια που γίνονται σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών σημαντικών επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων.
   
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, τις μεταρρυθμίσεις, τη λιτότητα και τις επενδύσεις.

Τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει ο Έλληνες και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, κάτι που αναγνωρίζεται σήμερα από όλους, πολύ περισσότερο που τώρα αρχίζουν να καταγράφονται και οι πρώτες θετικές ενδείξεις σε μια σειρά παράγοντες που καθορίζουν τις οικονομικές και όχι μόνον εξελίξεις, αλλά και το γενικότερο κλίμα για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης σημείωσε ότι, η λιτότητα έχει πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και ιδιαιτέρως τους πιο αδύναμους. Διευκρίνισε ωστόσο ότι, υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι, είναι αναγκαία η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που άρχισε η κυβέρνησή του, καθώς μόνο έτσι -όχι με λιτότητα- θα αντιμετωπιστούν οριστικά οι αιτίες των προβλημάτων και θα καταστεί βιώσιμη η οικονομία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε επίσης έμφαση στην ανάπτυξη και ιδιαιτέρως στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι, στην Ελλάδα και ο χρόνος και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν, διαμορφώνουν τις καλύτερες δυνατές επενδυτικές ευκαιρίες και μάλιστα σε πολλούς τομείς, λόγω θέσης, κλίματος και δυνατοτήτων για εναλλακτικές επενδύσεις.

Ακόμη, έκανε ειδική αναφορά στο μείζον ζήτημα της ανεργίας και την ανάγκη αντιμετώπισής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την προώθηση κοινών ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων και την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης των ανέργων, αντίστοιχο του Erasmus.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με εκπροσώπους πολλών επενδυτικών κεφαλαίων, που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Επίσης είχε εκτενή συνομιλία με το μέλος του Κογκρέσο Barney Frank, εκ των εισηγητών του νόμου Dodd-Frank για την μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομκού τομέα, σχετικά με την ανάγκη να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο οι επιθετικές ρυθμίσεις που προβλέπει, αλλά και την ανάγκη εξάλειψης των φορολογικών παραδείσων.

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Ehud Barak, πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Leon Panetta, πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά και για την ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης ειρηνευτικής συμφωνίας για το Παλαιστινιακό...

matrix24.gr

Read more...

Η απονομή του κυπέλλου στον Ολυμπιακό (Βίντεο) ...


Η απονομή του τροπαίου της Ευρωλίγκα στους παίκτες του Ολυμπιακού... 







Read more...

Πήρε την Ευρωλίγκα και στο Λονδίνο «Βασιλιάς» της Ευρώπης ΞΑΝΑ ο Ολυμπιακός!


Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του μεγάλου θριάμβου του Ολυμπιακού!   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
«Βασιλιάς» της Ευρώπης για δεύτερη συνεχή χρονιά και τρίτη στην Ιστορία του (1997, 2012, 2013) αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός που κατάφερε να νικήσει με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκα στο Λονδίνο.

Η «βασίλισσα» της Ισπανίας υποκλίθηκε στο μεγαλείο των Πειραιωτών που έχοντας ως κορυφαίο τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να πιστέψει στην κούπα. Ο Vspan «ξύπνησε» στο β' ημίχρονο και οδήγησε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι», που γύρισαν από το -17, μπήκαν στο κλειστό «κλαμπ» των Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) που είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει «back to back» τίτλους σε final four.

Ξεκίνησε στραβά...

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ σαν… θεατής. Η Ρεάλ βρήκε αυτοπεποίθηση μετά τα αρχικά εύστοχα σουτ ξέφυγε στο σκορ (13-5) και έδειχνε ασταμάτητη. Το δίδυμο Γιουλ-Ρούντι έκανε όλη τη ζημιά (από 8 πόντους), την ώρα που ο Μίρζα Μπέγκιτς έκανε τον... τερματοφύλακα στο «κατενάτσιο» της Ρεάλ που κάθε φορά που ο Σπανούλης ντρίμπλαρε προς το καλάθι έβλεπε έναν «λευκό» κλοιό γύρω του. Τα σουτ έβρισκαν σίδερο, οι επιλογές άρχισαν να γίνονται κακές και στην άμυνα οι Πειραιώτες έχαναν προσωπικές μάχες με αποτέλεσμα να βλέπουν τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς. Η μεγαλύτερη της τιμή ήταν οι 17 πόντοι στη λήξη του δεκαλέπτου (10-27). Ότι μπορούσε να πάει στραβά για τους "ερυθρολεύκους" είχε πάει.

Η είσοδος του Περπέρογλου (πήγε πάνω στον Ρούντι) και του Άντιτς κατά πρώτο λόγο και στη συνέχεια του Σλούκα και του Κατσίβελη έδωσαν άλλη ενέργεια στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίζουν άμυνα, να πηγαίνουν στις επαφές, παιχνίδι που τους ταιριάζει και τους δίνει πλεονέκτημα, και το παιχνίδι... γύριζε. Ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ξεκίνησαν καλά, όμως το σχήμα με τους τρεις κοντούς απέδωσε. Η άμυνα είχε ενέργεια, στην επίθεση ο Λο και ο Άντιτς συν τον Χάινς βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι και ο Ολυμπιακός σημειώνοντας 27 πόντους στην περίοδο έκλεισε το στο -4.

Όταν ξύπνησε ο Σπανούλης

Στην επανάληψη, μέσα σε δύο λεπτά ο Σπανούλης ευστόχησε σε τρία συνεχόμενα τρίποντα και πλέον ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με +3 (έχοντας επιστρέψει από το -17), ενώ ο Άντιτς κατάφερε να πάρει και το τρίτο φάουλ του Μπέγκιτς! Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα έδειξε πως έχει το πλεονέκτημα ωστόσο λίγα λεπτά χαλάρωσης σε άμυνα και επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στη Ρεάλ να επιστρέψει. Η παρουσία του Σλότερ (στη θέση του τραυματία Μίροτιτς) αλλά και το ταλέντο του Ρούντι, άλλαξαν και πάλι τις ισορροπίες με τη Ρεάλ να προσπερνά με 55-56 στο 27'.

Πάντως ο Ολυμπιακός παρά τα ανάποδα σφυρίγματα του Μπελόσεβιτς, ειδικά στην τεχνική ποινή στον Σλούκα για φλόπινγκ παρότι του είχε γίνει φάουλ, κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι με το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 61-61.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε επιστρέψει στο παιχνίδι με το μεγάλο χαρακτηριστικό του, την άμυνα οι πιθανότητες ήταν υπέρ του. Η Ρεάλ ίδρωνε για να φτάσει σε προσπάθεια, όχι σε καλάθι. Από την άλλη πλευρά του γηπέδου ο Λο κέρδιζε φάουλ και τα μετουσίωνε σε πόντους μέσω βολών, ενώ στο τρίποντο του Σπανούλη στο 33' έφερε τον Ολυμπιακό στο +8 (70-62)!

Στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου οι δύο ομάδες έδωσαν σπουδαίες μάχες και στις δύο ρακέτες, χωρίς κάποιος να βγει... νικητής και τελικά να ξεκινάνε ισόπαλες την τελευταία κρίσιμη περίοδο (61-61, 30`).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μυαλωμένα στο παρκέ. Είχαν σωστή ισορροπία στην άμυνα, κρατώντας τη Ρεάλ στον έναν πόντο για τρία λεπτά, ενώ την ίδια ώρα Λο και Σπανούλης έδωσαν προβάδισμα 8 πόντων στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (70-62), που από το τέλος της πρώτης περιόδου μέχρι το 33` είχε επί μέρους σκορ 60-35! Η Ρεάλ δεν παραιτήθηκε, αλλά και ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα. Βρήκε λύσεις και από τον Σερμαντίνι, μπαίνοντας με +12 στο τελευταίο πεντάλεπτο (82-70, 35`).

Ο Ολυμπιακός βάδιζε πια ακάθεκτος για το repeat. Χρειαζόταν απλώς ψυχραιμία, για να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμά του. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα απέδειξαν και πάλι πως είναι ικανοί στα δύσκολα. Η Ρεάλ το.... πάλεψε, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν τους έκαναν το χατίρι. Η νίκη, μάλιστα σφραγίστηκε με ένα τρίποντο του Σπανούλη από τα 9 μέτρα, που έγραψε το 90-79, 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και κάπου εκεί… όλα τελείωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12 (4/4δίπ., 4/5βολ., 5ριμπ., 2λάθ., 3ασ.), Λο 20 (3/4δίπ., 1/2τρίπ., 11/13βολ., 5ριμπ., 1λάθ., 5ασ.), Άντιτς 10 (3/5δίπ., 1/4τρίπ., 1/2βολ., 6ριμπ., 2ασ.), Σπανούλης 22 (0/3δίπ., 5/9τρίπ., 7/10βολ., 2ριμπ., 4λάθ., 4ασ.), Περπέρογλου 10 (2/2δίπ., 2/5τρίπ., 1ριμπ., 2κλ., 1λάθ.), Σερμαντίνι 3 (1/1δίπ., 1/1βολ., 1ριμπ., 1λάθ., 2ασ.), Σλούκας 11 (2/3δίπ., 0/1τρίπ., 7/7βολ., 1κλ., 1λάθ.), Πάουελ 2 (1/1δίπ., 1ριμπ., 1λάθ.), Πρίντεζης 5 (2/3δίπ., 0/1τρίπ., 1/2βολ., 3ριμπ., 1λάθ., 1ασ.), Παπανικολάου 5 (2/4δίπ., 0/2τρίπ., 1/2βολ., 3ριμπ.), Κατσίβελης (3ριμπ.).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 21 (2/7δίπ., 3/6τρίπ., 8/10βολ., 3ριμπ., 2κλ., 1λάθ., 3ασ.), Σουάρεθ 5 (1/2δίπ., 0/1τρίπ., 3/4βολ., 4ριμπ., 1κλ.), Ρέγες 4 (1/2δίπ., 2/6βολ., 6ριμπ., 1ασ.), Μίροτιτς 7 (2/4δίπ., 1/2τρίπ., 3ριμπ., 2λάθ.), Ροντρίγκεθ 17 (3/5δίπ., 0/1τρίπ., 11/12βολ., 3ριμπ., 1κλ., 4λάθ., 4ασ.), Μπέγκιτς 6 (3/3δίπ., 1λάθ.), Κάρολ 5 (0/1διπ., 1/3τρίπ., 2/2βολ., 2ριμπ., 1λάθ.), Γιουλ 14 (1/4δίπ., 4/8τρίπ., 3ριμπ., 2λάθ., 4ασ.).
21 φωτογραφίες


Read more...