Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ελεος! Οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους

Ποιος εγκέφαλος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα


http://img.protothema.gr/FCAA866ACE7B0889C60F90DCD943BFE5.jpg
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα στο διαδίκτυο και που θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο: «είκοσι μήνες επιτυχίες» η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα δυσαρέσκειας και να κάνει το άσπρο μαύρο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από τις εκλογές του 2009.

Σε ένα πρωτόγνωρα προπαγανδιστικό ύφος παρουσιάζεται το τελευταίο εικοσάμηνο ως μια κοσμογονία αλλαγών που ζει η Ελλάδα, αγνοώντας προκλητικά την κοινωνική δυστυχία και ανέχεια στην οποία έχει περιπέσει ο ελληνικός λαός. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που ακολούθησε την πρωτοφανή αυτή κίνηση είναι πως στο youtube απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα σχολίων γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή τα αρνητικά σχόλια μονοπωλούσαν τις αναρτήσεις.

Σε αυτό το βίντεο οι δημιουργοί έχουν … ξεχάσει τις βασικότερες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και βάση των οποίων αυτή η κυβέρνηση κινδυνεύει να περάσει στην Ιστορία ως η πιο επαχθής της μεταπολίτευσης.

Στο βίντεο, λοιπόν, δεν αναφέρεται ούτε ότι η ανεργία έχει αγγίξει το 20%, ούτε οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε η καλπάζουσα εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης, ούτε φυσικά γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η παταγώδης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής Παπακωνσταντίνου, η οποία οδηγεί σε νέα σκληρότερα μέτρα και αναγκάζει τη χώρα να βουλιάξει περισσότερο προβαίνοντας σε επιπλέον δανεισμό.

Δε, το πιο προκλητικό απ’ όλα είναι πως το βασικό σύνθημα στο διαφημιστικό μήνυμα είναι: «για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη»!!

Προπαγανδίζεται, επίσης, η «μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40000», την ώρα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν την μείωση του αφορολόγητου ακόμα και μέχρι τις 6000 ευρώ, αλλά και η «απελευθέρωση δεκάδων επαγγελμάτων», αν και στην πράξη δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί ούτε ένα.

Τέλος το πιο τρομακτικό απ’ όλα είναι πως προς το τέλος του spot προβάλει σε περίοπτη θέση η υπόσχεση: «συνεχίζουμε…»!
Read more...

Αλεξανδρούπολη: Όχι στα Κέντρα υποδοχής μεταναστών

newpost.gr
Αλεξανδρούπολη: Όχι στα Κέντρα υποδοχής μεταναστών
Όχι στη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη λένε κάτοικοι και φορείς του Νομού δια στόματος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης φορέων που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα και την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία κέντρων μεταναστών, ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι η Περιφέρειά μας, έχει λόγο διεκδικητικό και όταν κάτι δεν εναρμονίζεται με το δικό μας αναπτυξιακό σκεπτικό ή δεν εισακούεται καθόλου η τοπική κοινωνία, τότε λοιπόν εμείς, ξέρουμε να προσδιορίζουμε ποια είναι η απάντηση μας και ξέρουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο όχι σ' αυτούς που μας αγνοούν!».

Read more...

«Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων»...



Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των... αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.
Σε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του '50 και έπειτα.

Μεταμελημένος και αναστατωμένος από την εχθρότητα μεγάλου μέρους της παγκόσμιας κοινότητας κατά των ΗΠΑ, όπως δηλώνει, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τον μηχανισμό τον οποίο υπηρέτησε.

Ο Τζον Πέρκινς, στη συνέντευξη που ακολουθεί, δηλώνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα των «οικονομικών δολοφόνων», με απώτερο στόχο «τη θέσπιση ενός παγκόσμιου κεντρικού τραπεζικού συστήματος» και ενός «παγκόσμιου νομίσματος». Κατά τον Πέρκινς, η επίθεση στη Λιβύη έχει τους ίδιους στόχους μιας και «τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη, υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου».

* Κύριε Πέρκινς, έχει η περίπτωση της Ελλάδας ομοιότητες με τη δράση των οικονομικών δολοφόνων;

**Η Ελλάδα χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξεκίνησε με την Ισλανδία πριν από δύο χρόνια και έφτασε σε εσάς, στην Ιρλανδία και άλλες χώρες. Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της Ελλάδας, τέθηκε σε μια κατάσταση με υπέρογκο χρέος και η οικονομία της βρίσκεται σε τέλμα. Η όλη συζήτηση γίνεται για την επαναχρηματοδότηση του χρέους.

Η Ελλάδα θα παραιτηθεί

Η πρόθεση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς. Είναι μια συνηθισμένη τεχνική των οικονομικών δολοφόνων ώστε να φέρουν μια χώρα στα χέρια της «εταιρειοκρατίας».

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπήρξαν παρασκηνιακές προσπάθειες να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και της τραπεζικής κοινότητας, δοσοληψίες ή και απειλές. Και όπως είδαμε με την υπόθεση Στρος-Καν, στείλανε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και σε όσους ηγέτες σκέφτονται να σταθούν απέναντι στην «εταιρειοκρατία».

**Δεν είναι ξεκάθαρο σε πολύ κόσμο το πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Θεωρητικά έχουμε ένα δυτικό πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, αλλά και διάφορα φόρα όπου οι ηγέτες αυτού συνευρίσκονται συζητώντας. Είναι αυτή μία ενδοδυτική ή ενδοτραπεζική υπόγεια σύγκρουση ή κάτι άλλο;

* Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους. Η δύναμη όλο και περισσότερο υπεισέρχεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Για να διατηρήσουν τη δύναμή τους, είτε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μ. Ανατολή ή την Κίνα, βασίζονται σε ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα και ένα σταθερό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ώστε να το πετύχουν.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει τρομερή πίεση για αλλαγή. Στη Λατ. Αμερική, την τελευταία δεκαετία έχουν εκλεγεί 10 πρόεδροι που σε διαφορετικούς βαθμούς αντιστέκονται στην «εταιρειοκρατία», και σε χώρες όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ελέγχονταν από στυγνούς δικτάτορες, βοηθούμενοι από τη CIA. Επίσης, η Μ. Ανατολή εκρήγνυται και η Κίνα δυναμώνει.

Οπότε υπάρχει μεγάλη αντίσταση παγκοσμίως. Και λόγω αυτού, το status quo, το κατεστημένο, πεισμώνει, στυλώνει τα πόδια του. Οπότε αυτή τη στιγμή η «εταιρειοκρατία» κάνει τα πάντα να υπονομεύσει οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να την απειλήσει και συγχρόνως να θεσπίσει ένα παγκόσμιο νόμισμα, το δολάριο, σίγουρα βλέπουμε μια αποδυνάμωση του ευρώ ως αποτέλεσμα, και επίσης να θεσπίσει ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα.

* Οπότε θα λέγατε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τα πρώτα δείγματα ενός είδους φασισμού;

* Είναι ένας όρος, αλλά ο κίνδυνος εδώ είναι ότι συνδέουμε τον φασισμό με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Στις ΗΠΑ έχουμε μια δυσκολία στη χρήση του όρου κομμουνισμός ή σοσιαλισμός επειδή είναι συνδεδεμένος με τον Στάλιν. Η Ευρώπη δεν έχει την ίδια παράδοση. Αλλά σίγουρα οι πολυεθνικές κυβερνούν. Δεν είναι απλώς μια συνεργασία κυβερνήσεων και εταιρειών.

Σήμερα οι πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν τον κόσμο. Λίγο παλαιότερα, θρησκευτικές οργανώσεις είχαν αυτή τη δύναμη, αργότερα τη σκυτάλη πήραν κυβερνήσεις, και κάποιες ήταν φασιστικές, κάποιες δημοκρατικές, άλλες δικτατορικές, οι οποίες ανταγωνίζονταν για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές. Αλλά σήμερα, οι κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν από τις εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν τους πολιτικούς. Κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί σε σημαντικό πολιτικό πόστο στις ΗΠΑ χωρίς τη χρηματοδότησή τους. Ελέγχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και στην πραγματικότητα παίρνουν τις αποφάσεις. Εάν κάποιος τους στέκεται εμπόδιο, τον καταστρέφουν με διάφορους τρόπους.

**Παραφράζοντας, λοιπόν, λέτε ότι έχουμε μια παρακμή της Δημοκρατίας.

* Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια. Από την άλλη, η Δημοκρατία δυναμώνει στη Λατ. Αμερική και κατά τη γνώμη μου υπάρχει αυτή τη στιγμή μια λαϊκή προσπάθεια εκδημοκρατισμού στη Μ. Ανατολή, η οποία βρίσκει μεγάλες αντιστάσεις. Ακόμη και στις ΗΠΑ βλέπουμε κόσμο να αντιδρά στις οικονομικές αλλαγές και κινήματα που προσπαθούν να επαναθεσπίσουν τη Δημοκρατία. Η «εταιρειοκρατία», λοιπόν, έχει μεγάλες δυσκολίες να διατηρήσει τη δύναμή της ή να αποκτήσει περισσότερη. Υπάρχουν λοιπόν πολλά κινήματα και αντικινήματα παγκοσμίως.

Κάντε ό,τι το Εκουαδόρ

* Υπάρχει συζήτηση στην Ελλάδα για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ώστε να ελεγχθεί πόσο από το χρέος είναι απεχθές, στα πρότυπα αυτού που θέσπισε ο Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ. Ποια είναι η γνώμη σας;

* Συμφωνώ απολύτως με τη θέσπιση αυτού. Και βλέπουμε την Ισλανδία να αντιστέκεται σθεναρά, η οποία έπειτα από δημοψήφισμα αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της. Ο Ραφαέλ Κορέα, τον οποίο σέβομαι πολύ ως ηγέτη, είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ΗΠΑ διότι είναι καπιταλιστής, έχει διδακτορικό οικονομίας από αμερικανικό πανεπιστήμιο, είναι πολύ δύσκολο για μας να τον αποκαλέσουμε κομμουνιστή.

Το χρέος του Ισημερινού δημιουργήθηκε από υποστηριζόμενους από τη CIA δικτάτορες τη δεκαετία του '70. Το χρέος είναι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των δικτατόρων, αλλά όχι του λαού του Ισημερινού. Οπότε ο Κορέα αντιστέκεται σθεναρά, και φυσικά πριν από έναν χρόνο η CIA προσπάθησε να τον ανατρέψει ανεπιτυχώς.

Το ίδιο έγινε στην Ονδούρα με τον πρόεδρο Σελάγια, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά ανατράπηκε. Οι λαοί πρέπει να στηρίξουν ηγέτες που θα αντισταθούν και που θα αναπτύξουν συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια προβλήματα. Εάν η Ελλάδα ενεργήσει μόνη, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλά εάν συμμαχήσει με την Ιρλανδία, την Ισλανδία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή, χώρες της Λατ. Αμερικής και της Αφρικής, θα ενισχύσει τη θέση της.

* Πώς κρίνετε την υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν;

* Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά γνωρίζω ότι η ζωή του καταστράφηκε. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κατέβει στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές. Δεν ξέρουμε την αλήθεια για το κατά πόσον είναι ένοχος ή όχι, δεν έγινε δίκη. Γνωρίζω όμως ότι καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις έναν δημόσιο αξιωματούχο. Οπως έχω γράψει στα βιβλία μου, άτομα όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί ανά τον κόσμο, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.

Με σφαίρα ή με... Μόνικα

Παλαιότερα, τον καιρό του Τζον Κένεντι για παράδειγμα, έπρεπε να πυροβολήσεις έναν πρόεδρο για να τον δολοφονήσεις. Ολοι ήξεραν ότι ο Κένεντι είχε εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις, αλλά ήταν αποδεκτό, οπότε έπρεπε να τον ρίξουν με μια σφαίρα. Ξεκινώντας όμως με τον Κλίντον, και τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι, άρχισαν οι δολοφονίες «προσωπικότητας». Και τώρα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, βλέπουμε ότι ένα άτομο μπορεί να καταστραφεί ολοκληρωτικά απλώς λόγω μιας κατηγορίας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η κατηγορία είναι αληθινή ή όχι, αλλά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή μιας και η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε ανεξαρτήτως αλήθειας.

* Εικάζεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό» δολαρίου-ευρώ και ότι ο Στρος-Καν είναι υποστηρικτής του ευρωπαϊκού νομίσματος. Εχει βάση η εικασία κατά τη γνώμη σας;

* Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά προστατευτικές με το δολάριο, πιστεύω ότι είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε πόλεμο στη Λιβύη. Ο Καντάφι προσπαθούσε να πείσει τις αφρικανικές χώρες να ιδρύσουν ένα παναφρικανικό νόμισμα, το «χρυσό δηνάριο», και να πουλάει πετρέλαιο σε αυτό το νόμισμα αντί του δολαρίου, όπως κάναμε πόλεμο στον Σαντάμ ο οποίος ήθελε να πουλάει το πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα. Είναι απόλυτα πιθανό.

Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά λέω ότι τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου. Και φαίνεται ότι οι αποκαλούμενοι αντάρτες εργάζονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα της «εταιρειοκρατίας», τα οποία απειλούσε ο Καντάφι.

Είναι δύσκολο να συμπαθήσεις τον επικεφαλής του ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα εργαλείο των οικονομικών δολοφόνων. Οπότε δεν συμπάσχω με τον Στρος-Καν ως πρόεδρο του ΔΝΤ. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι δεν καταστρέφεις κάποιον πολιτικά απλώς με μια κατηγορία χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτε.

Οι επιπλοκές όμως από την αδυναμία ενός προσώπου σε θέση ισχύος είναι πολύ επικίνδυνες διότι σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται σε παρόμοιες θέσεις εξουσίας πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι εάν ενοχλήσει την «εταιρειοκρατία», μπαίνει σε κίνδυνο. *
enet.gr



Read more...

«Δεν είμαι η Αντωνία Ηλία» ...



Δηλώνει Γαλλίδα και εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν είναι η κατηγορούμενη για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα, Αντωνία Ηλία, παρά το γεγονός ότι η ταυτότητάς της επιβεβαιώθηκε με εξέταση των δακτυλικών της αποτυπωμάτων.

Την ίδια στιγμή ο... συνήγορός της ζήτησε νέα αναβολή προκειμένου να εξετάσει και να μελετήσει το φάκελο της πελάτισσάς του, μεαποτέλεσμα η εκδίκαση του αιτήματος για την έκδοσή της στην Ελλάδα να γίνει στις 17 Ιουνίου.
parapolitika.gr


Read more...

Η βαθμολογία της διαπραγματευτικής ικανότητας των υπουργών - 26ος ο Παπακωνσταντίνου

newpost.gr
Η βαθμολογία της διαπραγματευτικής ικανότητας των υπουργών - 26ος ο Παπακωνσταντίνου
eurokini
Μια ενδιαφέρουσα μελέτη 1000 σελίδων εκπόνησαν 53 φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, οι οποίοι εξέτασαν τις διαπραγματευτικές δυνατότητές 70 πολιτικών μέσω μιας εικονικής εμπορικής διαπραγμάτευσης.

Στην πρώτη θέση υψηλότερης διαπραγματευτικής ικανότητας βρέθηκε ο Γ. Ραγκούσης με βαθμολογία 81,12 ενώ ακολουθούν οι Α. Λοβέρδος με 80,29 και ο Ευάγ. Βενιζέλος με 80.06.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που διαπραγματεύεται με το Eurogroup για λογαριασμό της χώρας βρίσκεται στην 26η θέση αξιολόγησης με βαθμό 62,43, πολύ πιο κάτω από την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Θανάση Γιαννόπουλο και τον Γιάννη Μιχαλάκη.

Το ερώτημα στο οποίο έπρεπε να απαντήσουν οι πολιτικοί είναι το ακόλουθο:

«Ασχολείστε με το διεθνές εμπόριο και θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Εσείς ως στελέχη επιχειρήσεων ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες έχετε μια καλή γνώση της διεθνούς αγοράς και μπορείτε να προσδιορίσετε το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω προϊόντος. Ο αντίπαλος στη διαπραγμάτευση αυτή είναι ένας Υπουργός ή Υφυπουργός της κυβέρνησης ή ο αντίστοιχος Τομεάρχης της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τελευταίοι στη λίστα της βαθμολογίας βρέθηκαν ο Δημήτρης Κουσελάς με 33,76, η Μιλένα Αποστολάκη με 33,29, όπως και η Θεοδώρα Τζάκρη.
Read more...

Επίτροπος της τρόικας σε κάθε υπουργείο

newpost.gr
Επίτροπος της τρόικας σε κάθε υπουργείο
Ασφυκτικό κλοιό θα σχηματίσει η τρόικα γύρω από τους υπουργούς, αφού επίτροποί της ετοιμάζονται να εποπτεύουν την τήρηση των όρων του Μνημονίου, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στο κάθε κομβικό υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τρόικας η εφαρμογή του νέου Μνημονίου θα επιτηρείται στενά από «ξένους ειδικούς», απαιτώντας την περαιτέρω εμπλοκή των τεχνοκρατών της τρόικας στις μεταρρυθμίσεις.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατό, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη μέλη της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Κοινώς, η τρόικα «καπελώνει» τους υπουργούς της κυβέρνησης, θεωρώντας ουσιαστικά ότι δεν έχουν καταφέρει να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

Από την κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζεται ότι οι εν λόγω σύμβουλοι δεν θα έχουν κομβικό ρόλο, αποσαφήνιση απόλυτα λογική, αφού θα θεωρηθεί από την κοινή γνώμη ότι η χώρα βρίσκεται υπο ένα είδος κατοχής.

Το σίγουρό είναι ότι μόνο με... ανοιχτές αγκάλες δεν θα υποδεχτούν πολλοί υπουργοί τη συγκεκριμένη προοπτική, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εκφράζει ήδη τις προθέσεις του...

Read more...

Με βαπόρια και λεωφορεία έρχονται Αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα!

Σήμανε συναγερμός…

http://img.protothema.gr/37BB9910ABDE2E94FEB9264FEAB9B7D5.jpg
Την ώρα που οι Αγανακτισμένοι σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου οι δικοί μας Αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να έρθουν στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα.

Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός και οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες από όλη τη χώρα να δώσουν το παρών στο αυριανό μεγάλο ραντεβού.

Αγανακτισμένοι Ελληνες από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας έρχονται με πλοία και λεωφορεία για να ενωθούν με τους χιλιάδες Αθηναίους Αγανακτισμένους.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα σπάσουν το ρεκόρ της προηγούμενης Κυριακής και προσδοκούν ότι οι συγκεντρωμένοι θα φτάσουν ακόμα και τις 300.000.

Η αυριανή συγκέντρωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι λόγω της καθιερωμένης συγκέντρωσης στη πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει για την Δευτέρα αλλά θα απέχουν από τα καθήκον τα τους ως τις 4 το απόγευμα για να «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου"». Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για το λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας», αναφέρουν.

Δείτε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων και σε άλλες κεντρικές πόλεις της χώρας:

Πάτρα

Πύργος

Θεσσαλονίκη
Read more...

Ο Γιώργος για σούσι στο Λονδίνο πριν τον «πικρό καφέ» του Γιουνκέρ

newpost.gr
Ο Γιώργος για σούσι στο Λονδίνο πριν τον «πικρό καφέ» του Γιουνκέρ
Την Πέμπτη, μία μέρα πριν φτάσει στο Λουξεμβούργο για την διαπραγμάτευση τους επαχθείς όρους του δεύτερου Μνημονίου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εθεάθη, στο υπερπολυτελές και εστιατόριο Zuma του Λονδίνου, να απολαμβάνει τα πανάκριβα ιαπωνικά του εδέσματα.

Στο γεύμα στο εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή Knightsbridge ήταν ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Άντα Παπανδρέου, μαζί με φιλικό τους ζευγάρι.

Σημειώνεται ότι η κόρη του πρωθυπουργού, σπουδάζει στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, αλλά δεν έδωσε το παρών στο τραπέζι.

Η συγκεκριμένη είδηση, που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται στους δρόμους και τα περιστατικά προπηλακισμών και αποδοκιμασιών κατά κυβερνητικών στελεχών αυξάνονται συνεχώς, δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία» καθώς και η «Ελευθεροτυπία» με εσωτερικό σχόλιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναχώρησε από την Αθήνα άδειο για να παραλάβει τον πρωθυπουργό από το Λονδίνο και να τον μεταφέρει στο Λουξεμβούργο, με όσο κόστος συνεπάγεται από το δρομολόγιο αυτό...
Read more...

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ


«Νέο λομπίστα υπέρ της Ελλάδας» και «απρόσμενο συνήγορο» των ελληνικών προσπαθειών για ανάκαμψη χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η εφημερίδα Jerusalem Post σε σημερινό δημοσίευμά της. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας χθες με τον υπουργό Εξωτερικών της...
Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσουν την Ελλάδα και επαίνεσε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Νετανιάχου, ο οποίος μιλά τακτικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο διατηρεί στενή σχέση, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και θα ευημερήσει εκ νέου. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει ο Νετανιάχου και προχθές, σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μαρκ Κερκ. Η Jerusalem Post σημειώνει μάλιστα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη φήμη του ως ηγέτη με καλή αντίληψη των οικονομικών θεμάτων προκειμένου «να ενθαρρύνει τους φίλους του Ισραήλ να στηρίξουν τις ελληνικές προσπάθειες».
Read more...

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ "ΚΛΕΙΣΤΑ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


Τον δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» ανοίγει με ομόφωνη απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας ότι οι περιορισμοί που τίθενται για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων ενός...
κλάδου με την αποτροπή εισόδου νέων επαγγελματιών παραβιάζουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας. Το ανώτατο δικαστήριο με απόφαση-πιλότο για το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων, ανατρέποντας αντίθετες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, κρίνει ότι δεν μπορεί να αποτελούν λόγο δημοσίου συμφέροντος, που δικαιολογεί περιορισμούς, το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει αθρόα είσοδος νέων επαγγελματιών σε έναν κλάδο, ο κίνδυνος μείωσης του κύκλου εργασιών, η ανάγκη προστασίας στενών επαγγελματικών και μάλιστα οικονομικών συμφερόντων, αλλά ούτε η ανάγκη διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης. «Κόκκινη γραμμή» θα μπορούσε να αποτελέσει μόνο ο βεβαιωμένος κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης ορισμένης επαγγελματικής τάξης, εξαιτίας του «ανοίγματος», αλλά σε καμία περίπτωση η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της από αυτήν απορρέουσας οικονομικής ωφέλειας. Περιορισμοί θα ήταν, επίσης, συνταγματικά ανεκτοί μόνο για να διασφαλιστεί η παροχή προς τους πολίτες των υπηρεσιών του συγκεκριμένου κλάδου, γιατί αυτό επιτάσσει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Η Ολομέλεια ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της επιβεβαίωσε ότι είναι αντισυνταγματικό και ανίσχυρο το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς που ίσχυσε για τα βυτιοφόρα (με σειρά νομοθετημάτων του 1976, του 1991, του 2002 κ.λπ.) και το οποίο άλλαξε πέρυσι το καλοκαίρι με την πρόβλεψη και μεταβατικής περιόδου προσαρμογής.
Read more...

Απολύσεις στο δημόσιο – Λουκέτα σε ΔΕΚΟ – «Μαχαίρι» στα επιδόματα...



Τα πιο σκληρά μέτρα από την στιγμή που η χώρα μας μπήκε στον μηχανισμό στήριξης περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το κοινό ανακοινωθέν της Τρόικας περιγράφει τα μέτρα που θα ανακοινώσει αναλυτικά την ερχόμενη εβδομάδα η... κυβέρνηση και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απολύσεις στο δημόσιο, λουκέτο σε ΔΕΚΟ, μαχαίρι στα επιδόματα, μείωση του αφορολόγητου ορίου, αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης και εστιατορίου.

Αναλυτικά το πακέτο μέτρων:

• Σημαντική μείωση της απασχόλησης - απολύσεις στο δημόσιο τομέα
• Αναδιάρθρωση ή κλείσιμο δημοσίων φορέων
• Εξορθολογισμό των επιδομάτων
• Μείωση των φοροαπαλλαγών – Αφορολόγητου ορίου στις 6.000χιλ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στις 8.000χιλ. για τους μισθωτούς
• Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης. Ο κλάδος της εστίασης και των εστιατορίων θα μεταφερθεί στον υψηλό συντελεστή.
• Αύξηση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας
• Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
• Επιβολή ειδικού φόρου στα αναψυκτικά
• Εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων:

• Συστήνεται φορέας ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση
• Δόθηκε ο κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία προς αποκρατικοποίηση με στόχο έσοδα ύψους 50 δισ. ευρώ
• Τίθενται ενδιάμεσοι στόχοι κάθε τρεις μήνες και στο τέλος του χρόνο για την ελληνική κυβέρνηση

«Παραμένει υγιής ο τραπεζικός τομέας»

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σύμφωνα με την τρόικα, συνεχίζεται η έλλειψη ρευστότητας, έχουν όμως δρομολογηθεί μέτρα για να διασφαλιστεί η παροχή ενδεδειγμένης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Ο τραπεζικός τομέας παραμένει βασικά υγιής, οι δε ελληνικές αρχές θεσπίζουν αυστηρότερα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας, δίδοντας προτεραιότητα σε λύσεις που βασίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εν τούτοις, το Ταμείο Δημοσιονομικής Σταθερότητας είναι διαθέσιμο ως δικλείδα ασφαλείας για τις βιώσιμες τράπεζες που δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια στην ιδιωτική αγορά».

Περαιτέρω πρόοδο στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων διαπιστώνει η τρόικα στην ανακοίνωση της και υπογραμμίζει ότι «Η νομοθεσία για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τη μεταρρύθμιση της υγείας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, την εξάλειψη των εμποδίων για τη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων και την απελευθέρωση των μεταφορών και της ενέργειας έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί.
real.gr



Read more...

Για νέες αναπροσαρμογές του Μνημονίου προΐδέασε ο Τόμσεν

newpost.gr
Για νέες αναπροσαρμογές του Μνημονίου προΐδέασε ο ΤόμσενΟ Πολ Τόμσεν, μιλώντας ενώπιον κλειστού κύκλου της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ, προανήγγειλε νέες αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα του Μνημονίου, παρά το ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο», ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα στην είσπραξη φόρων.

Η ομιλία του διεξήχθη σε στον ελληνικό Σύλλογο «Προμηθέας» στην Μπεθέσντα της πολιτείας Μέριλαντ, λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα και έχοντας δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα. Στο πάνελ της συζήτησης που είχε τίτλο «η Ελληνική Οικονομία ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο: πρόοδος και προκλήσεις», συμμετείχαν επίσης δύο Έλληνες, πρώην ανώτατα στελέχη που υπηρέτησαν επί χρόνια στο Ταμείο, οι κ.κ. Θάνος Κατσάμπας και Ευάγγελος Καλαμίτσης, καθώς και η διακεκριμένη καθηγήτρια Ειρήνη- Νινέτα Κυριακοπούλου.Ο κ. Τόμσεν, φανερά εξαντλημένος από τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές αλλά και το πολύωρο ταξίδι που έκανε από την Αθήνα στην αμερικανική πρωτεύουσα, έδειξε μεγάλη επιμονή στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την επιτυχία του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Το παρομοίασε με έναν «ζωντανό οργανισμό, ο οποίος είναι αναγκαίο να προσαρμόζεται διαρκώς στις νέες ανάγκες ή ακόμα και στα προβλήματα που προκύπτουν», ενώ άφησε να εννοηθεί πως κάτι που αποφασίζεται σήμερα, είναι πιθανό να ανατραπεί μετά από λίγο καιρό από τις εξελίξεις. Έτσι, άφησε να εννοηθεί ότι είναι σχεδόν βέβαιες και νέες αναπροσαρμογές στο μέλλον που θα συγκρατήσουν το πρόγραμμα σε «επιτυχή τροχιά». Στην ουσία ο κ. Τόμσεν έστειλε ένα μήνυμα και προς όσους εκφράζουν την άποψη ότι «το Μνημόνιο πέθανε ή απέτυχε», λέγοντας ότι «οι προσαρμογές είναι συστατικό κομμάτι αυτού του προγράμματος». Σημείωσε ότι «το πρόγραμμα βρίσκεται σε επιτυχή τροχιά υλοποίησης, αν και -όπως είπε- στην πορεία παρουσιάζονται πολλές φορές προβλήματα που δεν τα περιμένεις ή προκύπτουν πράγματα που δεν τα αναμένεις».

«Πολλές φορές είναι σαν να κάνουμε δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» δήλωσε με έμφαση.

Παράλληλα ο κ. Τόμσεν απάντησε σε δύο ερωτήσεις που του έθεσε ο ΣΚΑΙ: Κατά πρώτον «αν η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα σημαίνει και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων». Στην ερώτηση αυτή ο κ. Τόμσεν απέφυγε να πάρει πάνω του τις ανακοινώσεις, που όπως είπε θα κάνει το προσεχές διάστημα η ελληνική κυβέρνηση. Όπως διευκρίνισε, είναι ανακοινώσεις που σχετίζονται με την απόφαση της κυβέρνησης για το τι θα απογίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν κλείσει ένας δημόσιος οργανισμός. Αν, δηλαδή, θα μεταταγούν ή θα απολυθούν. Στο ζήτημα αυτό ο κ. Τόμσεν δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι από τα δύο έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση.

Πληροφορίες πάντως λένε ότι «ο δρόμος των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ανοιχτός» και ότι πλέον η λύση των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων ίσως να μην είναι επαρκής.

Παράλληλα ο κ. Τόμσεν απάντησε και στη δεύτερη ερώτηση του ΣΚΑΙ και- μέσω αυτής- στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερωτώμενος ο κ. Τόμσεν αν θεωρεί ρεαλιστική την πολιτική πρόταση που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση για μείωση της φορολογίας, απάντησε ότι «αυτό θα στερήσει στην εισροή δημοσίων εσόδων στα κρατικά ταμεία και άρα είναι κάτι που θα έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος». «Τη δεδομένη χρονική στιγμή που ζητούμενο είναι η μείωση του ελλείμματος, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον καθώς δε θα έλυνε αυτό το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τόμσεν, απαντώντας συγκαταβατικά σε όλες τις ερωτήσεις όσων παρέστησαν σε αυτήν την εκδήλωση, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Αθήνα «τρίζοντας τα δόντια» στην ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της φοροδιαφυγής.

Είπε ότι «έχουν γίνει ελάχιστα βήματα προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα» και τόνισε με έμφατικό τρόπο «ότι αν δε ληφθούν εδώ και τώρα δραστικότερα μέτρα το πρόγραμμα στήριξης και, κατ' επέκταση η χρηματοδότηση της χώρας, είναι αδύνατον να συνεχιστεί». Γενικότερα αναφερόμενος στις παθογένειες της ελληνικής οικονομία, το ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι «μία χώρα που δαπανά τα 2/3 των εσόδων της σε μισθούς και συντάξεις και έχει έλλειμμα 15% θα μπορεί να συνεχίσει για πολύ καιρό να δανείζεται ανεμπόδιστα για να τροφοδοτεί αυτό το έλλειμμα». Γι' αυτόν τον λόγο το ΔΝΤ δίνει, όπως είπε, μεγάλη έμφαση στον αναγκαίο δραστικό περιορισμό του ελλείμματος, ώστε η Ελλάδα από το 2014 και μετά να προχωρήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Είπε επίσης, ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας είχε ένα πολύ δύσκολο σημείο εκκίνησης, πριν έναν χρόνο, με μία οικονομία με τεράστια ελλείμματα και προβλήματα. «Όλα αυτά σήμερα- είπε ο κ. Τόμσεν- μπαίνουν σταδιακά σε μία τάξη. Χρειάζεται χρόνος και ταχύτητα από μέρους της κυβέρνησης να δαμάσει τα πρωτογενή ελλείμματα του κράτους, τις δαπάνες των νοσοκομείων, να προωθήσει αποφασιστικά το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων και, φυσικά, να καταστείλει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή". Για την τελευταία μάλιστα σημείωσε ότι είναι ένας λόγος που οι Έλληνες πολίτες νιώθουν έντονη τη μορφή αδικίας, "όταν για την κρίση μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν όσοι συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν». Είναι δεδομένο πάντως ότι τα στελέχη του Ταμείου σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν- όπως λένε- «τη συμπάθειά τους προς τον ελληνικό λαό» ενώ συμφωνούν με την άποψη ότι "για την σημερινή κρίση φταιει η μεγάλη οικονομική κακοδιαχείριση που έγινε κατά το παρελθόν και την οποία πληρώνει σήμερα η χώρα».

Εξίσου σημαντική ήταν η παρέμβαση που έκανε το πρώην ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, κ. Θάνος Κατσάμπας. Ο κ. Κατσάμπας επισήμανε το κίνδυνο που υπάρχει από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος έναντι σε όσους χρωστάει στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που- όπως επισήμανε- έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στον ιδιωτικό τομέα και ολόκληρη την οικονομία. Παράλληλα υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι "το πρόβλημα που δεν προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το Μνημόνιο, δεν είναι το πολιτικό κόστος από μέρους της κυβέρνησης ή των πολιτικών δυνάμεων" είπε. Τόνισε μάλιστα «ότι έστω ας κάνουμε την υπόθεση ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν πάνω σε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Το μείζον πρόβλημα θα παραμείνει» τόνισε.

Προσθέτοντας ότι «αυτό είναι το έλλειμμα ικανότητας που υπάρχει να προωθηθούν οι αλλαγές, αφού η ελληνική κυβέρνηση έχει μείνει εξαιρετικά πίσω στα χρονοδιαγράμματα εντός των οποίων έπρεπε να είχαν γίνει πολλά περισσότερα».

Παράλληλα η καθηγήτρια κ. Κυριακοπούλου έκανε- μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια της ομιλίας της μία πολύ σημαντική παρατήρηση που συνομολογούν πολλοί τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της χώρας. «Πόσο πραγματικά είναι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι άλλες χώρες όπως η Γερμανία χρειάζεται χρόνια ολόκληρα για να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα. Εκτίμησε μάλιστα ότι μόνο η ολοκληρωμένη καταγραφή της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου θα «χρειαστεί περισσότερο από μία δεκαετία».

Είπε μάλιστα ότι το πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδας «δεν έχει αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά απλώς την έχει αναβάλλει».

Τέλος ο κ. Καλαμίτσης, ο οποίος είχε επί σειρά ετών τον κ. Τόμσεν στενό συνεργάτη του στο ΔΝΤ, ευχήθηκε η Ελλάδα να ξαναβρεί σύντομα το δρόμο της ανάπτυξης και να μπορέσει ο ελληνικός λαός να βγει το συντομότερο δυνατόν από τη σημερινή κρίση, προωθώντας όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να αλλάξει η δομή της οικονομίας της χώρας.

Read more...

Το πρόγραμμα της Ελλάδας πάει πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζουν μερικοί, δήλωσε ο Π.Τόμσεν

«Αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα»

Ο Πολ Τόμσεν
Ο Πολ Τόμσεν (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Νέα Υόρκη
Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Ειδικότερα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αποφασιστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τόμσεν ήταν ομιλητής σε εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησε ο ελληνικός σύλλογος «Προμηθέας» της πολιτείας Μέριλαντ με τίτλο «Ελληνική οικονομία μετά από ένα έτος μεταρρύθμισης: Πρόοδος και προκλήσεις».

Μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το μνημόνιο αλλάζει, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στις καινούριες ανάγκες.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι αυτά ξεπερνιούνται, όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Τέλος, διατύπωσε την άποψη ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ό,τι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα, επαναλαμβάνοντας ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Να πείσει τη δική της ΚΟ, το πρώτο στοίχημα της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών την Τρίτη

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία θα λάβει μέρος το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το δύσκολο έργο αποφόρτισης του αρνητικού κλίματος και κατευνασμού των βουλευτών, μετά μάλιστα και την επιστολή των 16 προς τον πρωθυπουργό, θα αναλάβουν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, οι τέσσερις υπουργοί αναλαμβάνυον το βαρύ φορτίο να εξηγήσουν στους βουλευτές τη φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου, και ειδικότερα το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες οι 16 έχουν θέσει σοβαρά ζητήματα.

Πάντως, υπάρχει η εκτίμηση ότι η συνεδρίαση αυτή θα συμβάλει στην αποφόρτιση του κλίματος και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται ήδη το προεδρείο της ΚΟ με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Χρ.Πρωτόπαπα και Π.Ευθυμίου να έχουν ήδη μια επιτυχία· η έγκαιρη παρέμβασή τους το πρωί της Πέμπτης απέτρεψε οι υπογράφοντες την επιστολή προς τον πρωθυπουργό να είνα διπλάσιοι από 16.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Στην Επιτροπή για το μαύρο χρήμα ο …προϊστάμενος των “διεφθαρμένων” του ΣΔΟΕ!

Άλλη μια επιτυχία…


http://img.protothema.gr/7DAA008D509D8BB260573CB47FE0AC03.jpg
Σοκ στους κύκλους της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση ότι στέλεχος του ΣΔΟΕ, που ήταν ο προϊστάμενος των τριών ελεγκτών που συνελήφθησαν στα μέσα του Μαϊου για χρηματισμό, διορίστηκε στην Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ως προτεινόμενος μάλιστα από τον υπουργό Οικονομικών κυρίου Γιώργου Παπακωνσταντίνου!

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, πρόκειται για υποδιευθυντή του ΣΔΟΕ, προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Ελέγχων του ΣΔΟΕ, στην οποία ανήκαν και οι «ράμπο» τους οποίους το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στη Δικαιοσύνη, ως "διεφθαρμένους".

Συνελήφθησαν τότε μέσα στα γραφεία του ΣΔΟΕ, ενώ ο ένας είχε επάνω του 9,5 χιλ. ευρώ και ένα γεμάτο όπλο, ενώ στο σπίτι του βρήκαν και κατέσχεσαν το ποσό των 85 χιλ. ευρώ και ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο.

Το αξιοπερίεργο είναι στην υπόθεση πώς ο φυσικός προϊστάμενός τους δεν γνώριζε τον παράνομο πλουτισμό και την παραβατική συμπεριφορά για την οποία κατηγορούνται οι συνεργάτες του, αλλά ο ίδιος προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών για να αναλάβει να διερευνήσει το «πόθεν έσχες» όλων των "υπόπτων" κρατικών λειτουργών, ή τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος όσων επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών ελέγχονται για φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, όλα τα παραπάνω έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και, πριν καλά-καλά στεγνώσει η μελάνη του διορισμού του στην Επιτροπή, δόθηκε εντολή πριν δυο μέρες να «ξηλωθεί» από τη θέση του στο ΣΔΟΕ ο «εκλεκτός» του υπουργού.

Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να προδικάζει και την πρόωρη λήξη της θητείας του στην Επιτροπή Καταπολέμησης «μαύρου χρήματος», στην οποία όμως επί του παρόντος –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- παραμένει, με προοπτική μετακίνησής του σε Εφορία, σε μία εξέλιξη που συνιστά σαφώς υποβάθμιση…

Read more...

Οι Ιφιγένειες του Πρωθυπουργού

newpost.gr








Οι Ιφιγένειες του Πρωθυπουργού
Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να περάσει το μεσοπρόθεσμο χωρίς ο Γ. Παπανδρέου να θυσιάσει κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες.

Οι βουλευτές είναι εξαγριωμένοι. Ακόμη και παπανδρεϊκοί αισθάνονται παραγκωνισμένοι από τους «αυλικούς». Αν θέλει ούριο άνεμο, για την ακρίβεια αν θέλει να αποφύγει την καταιγίδα των εκλογών, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποχωριστεί ορισμένα από τα προσφιλή του πρόσωπα.

-Πρώτος στη λίστα, με έναν καταπληκτικό διπλωματικό ελιγμό της τελευταίας στιγμής κατάφερε να ανέβει ο Δ. Δρούτσας. Ο παραλίγο καθηγητής του πανεπιστημίου της Βιέννης, ενδέχεται να βρει χρόνο να καταθέσει το διδακτορικό του, καθώς οι βουλευτές ζητούν το κεφάλι του και του Γ. Παπανδρέου δεν του κοστίζει και πολύ να τους το δώσει.

-Ακολουθεί η πράσινη Τίνα. Η υπουργός Περιβάλλοντος κατηγορείται από βουλευτές για αλαζονική συμπεριφορά και από συναδέλφους της υπουργούς για αναποτελεσματικότητα και έλλειψη κάθε διάθεσης για συνεργασίας.

-Δεν είναι αμέσως μετά, αλλά επειδή είναι εύκολος στόχος, ξεγραμμένη θεωρείται και η Λούκα. Ο Α. Λοβέρδος ήδη προβάρει το κοστούμι του υπερυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων. Υγεία, ασφάλιση και εργασία όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.

-Ανασχηματισμός χωρίς αλλαγή του οικονομικού επιτελείου δε νοείται. Ο Γ. Παπανδρέου έχει τρεις επιλογές: να στείλει τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Εξωτερικών, να τον κρατήσει στο οικονομικό επιτελείο αλλά με μεγάλη παρέα ή να του βρει μια δουλειά σε διεθνή οργανισμό.

-Για την ώρα, Γ. Ραγκούσης, Π. Γερουλάνος και Χ. Παμπούκης φαίνεται να είναι σε καλύτερη θέση και να διατηρούν ρόλους στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή μέχρι τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός αναζητεί Ιφιγένειες και στους κύκλους των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν μείνει και πολλοί: Ευ. Βενιζέλος, Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Διαμαντοπούλου, Δ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης.

Read more...

To μυστικό ντηλ του Γιώργου και η... μετάφραση σε απλά ελληνικά

newpost.gr
To μυστικό ντηλ του Γιώργου και η... μετάφραση σε απλά ελληνικά
eurokinissi
Το ντηλ του Γ. Παπανδρέου δεν περιλαμβάνει μονάχα πώληση δημόσιας περιουσίας, νέους φόρους κι άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ. Περιλαμβάνει και εκχώρηση δημόσιας εξουσίας στην τρόικα. Και δεν εννοούμε τους παρατηρητές στον οργανισμό για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι άνθρωποι έχουν σχέδιο: Από εδώ και πέρα οι θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία και την υγεία θα προκηρύσσονται. Και θα μπορούν να τις καταλαμβάνουν και… ξένοι! Αυτό θα πει open.gov.

Αλλά, μη φοβάστε. Ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε και εξαίρεσε τον στρατό από τη σχετική διάταξη, οπότε δεν κινδυνεύουμε να δούμε κανένα τούρκο με πολλά πτυχία να εγκαθίσταται στο Πεντάγωνο. Στην αστυνομία ή την πυροσβεστική όμως, μπορεί να χρειαστούμε λίγη… τεχνογνωσία.

Εκεί όπου σίγουρα θα γίνει χαμός είναι στις οικονομικές υπηρεσίες, την παιδεία και την υγεία. Δεν τον αφήναμε να αλλάξει το Σύνταγμα, να κάνει τα πανεπιστήμια ιδιωτικά να έχουμε τελειώσει;

Να τα αλλάξει όλα, αλλά γρήγορα. Όχι με το μαρτύριο της σταγόνας…

Οι δηλώσεις Γιούνκερ- Παπανδρέου σε απλά ελληνικά:

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η χώρα και, βεβαίως, το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων».

Εννοούσε, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, του εφάπαξ, τους νέους φόρους, τις πωλήσεις ΔΕΚΟ και τραπεζών και άλλων φιλέτων της δημόσιας περιουσίας κα.

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Σε αυτή τη βάση, προσδοκώ ότι το Eurogroup πρόκειται να εγκρίνει την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα, υπό αυστηρούς όρους ασφαλώς»

Σημειώστε το προσδοκώ και τους αυστηρούς όρους, γιατί έχουν σχέση με όσα είπε αργότερα ο Γ. Παπανδρέου.

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Οι όροι θα συμπεριλαμβάνουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε εθελουσία βάση και μια τέτοια συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να επέλθει κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες -πιστωτές. Με αυτούς τους όρους και επί αυτής της βάσης, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Δεν πρόκειται να υπάρξει στάση πληρωμών και η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της».

Και αν οι ιδιώτες δε δεχθούν; Ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ είχε υποχρεώσεις και δε δέχθηκε ερωτήσεις.

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Επιτρέψτε μου όμως να αποχωρήσω αμέσως, καθώς εντός πενταλέπτου πρόκειται να εκφωνήσω προγραμματισμένη ομιλία περί της οικονομικής διακυβέρνησης εντός της Ευρωζώνης».

Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Αναμφίβολα, πολλά ακόμη απομένει να γίνουν».

Εννοούσε, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, του εφάπαξ, τους νέους φόρους, τις πωλήσεις ΔΕΚΟ και τραπεζών και άλλων φιλέτων της δημόσιας περιουσίας κα. (σ.σ. το αντιγράψαμε από το αντίστοιχο σχόλιο για τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ).

Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Παρατηρούμε ότι οι αγορές εξακολουθούν να διστάζουν. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο συζητήσαμε περί πρόσθετης οικονομικής στήριξης».

Δηλαδή, απέτυχε το μνημόνιο, ο στόχος του οποίου ήταν η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Έχω ήδη ζητήσει από κάποια κράτη-μέλη και πρόκειται να ζητήσω από όλους τους εταίρους μας στην Ε.Ε., όπως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να συναφθούν διμερείς συμφωνίες και συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες των δημοσίων υπηρεσιών, είτε αφορούν ιδιωτικοποιήσεις, είτε υγεία, παιδεία, ή ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με στόχο να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να αναμορφωθεί, αλλά και να στηριχθεί η τουριστική μας βιομηχανία».

Ορίστε; Ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, υγεία, παιδεία και ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε ένα τσουβάλι; Δηλαδή, δίνουμε στους δανειστές μας τα κλειδιά!

Read more...

“Περισσότερη Τρόικα, κοντά σας, σε λίγο!”

Παίρνουμε τα 12 δισ. στις 8 Ιουλίου, αλλά...


http://img.protothema.gr/0F09C74DE63AA0E434B5C2E7A065921F.jpg
Νέους μηχανισμούς ελέγχου, με τους οποίους οι ξένοι δανειστές της χώρας θα εποπτεύουν την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου, αποδέχτηκε η κυβέρνηση. Όπως αποκαλύπτει η ανακοίνωση της Τρόικα, οι ελληνικές δέχτηκαν τη «δημιουργία μηχανισμών παρακολούθησης», αλλά και… «τεχνική συνδρομή» από συγκεκριμένους φορείς, όχι μόνο «θεσμικούς» (ΔΝΤ και Κομισιόν) αλλά και από ανεξάρτητα κράτη μέλη της ΕΕ!

Με άλλα λόγια, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία ή η Φιλανδία θα μπορούν να αποστέλλουν αντιπρόσωπους-τοποτηρητές, που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα για να υποδείξουν στην ελληνική κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει και πώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα χρήματα της 5ης δόσης αναμένεται να εκταμιευτούν στις 8 Ιουλίου. Παρά, δε, τις διθυρραμβικές ανακοινώσεις, για τα πρόσθετα δάνεια των 65 και πλέον δισ. (για το 2012-13), ισχύουν οι «απειλές» του Όλι Ρεν πως, αν οι Βρυξέλλες δεν δουν αποτελέσματα και συναίνεση… λεφτά δεν δίνουν.

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε πάντως να φέρει το Σεπτέμβριο νέο φορολογικό νομοσχέδιο (το όγδοο!) που θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, από 1-1-2012:

- Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% και μετάταξη όλων των προϊόντων σε δύο μόνο συντελεστές, 10% και 20%, που θα αντικαταστήσουν τους συντελεστές 13% και 23%. Έτσι η κυβέρνηση υπολογίζει να εξασφαλίσει έως και 1 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα, αλλά ταυτόχρονα θα επιβαρύνει μια σειρά προϊόντων, ανάμεσά τους τον τουρισμό (ξενοδοχεία, κάμπιγκ), τον πολιτισμό (βιβλία κλπ) αλλά και την υγεία (φάρμακα), που σήμερα φορολογούνται με τον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

- Μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις κατά 1-2 μονάδες (18%-19% αντί 20%).

Επιπλέον στα φορολογικά μέτρα που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνεται:

- αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους και επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί σε ελάχιστους (με εισόδημα έως 6000 ευρώ ή λίγο παραπάνω).

- μείωση αφορολογήτου για τους περισσότερους, ενδεχομένως και για συνταξιούχους αναλόγως της ηλικίας τους (πχ κάτω των 60).

Η στρατηγική που αποδέχθηκε η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει «την σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα συσταθεί αρχή «ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση. Η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει εκτεταμένο κατάλογο περιουσιακών στοιχείων προς αποκρατικοποίηση με στόχο έσοδα 50 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2015.

Η κυβέρνηση θα αξιολογεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί βάσει ενδιάμεσων στόχων, τριμηνιαίων και ετησίων».

Read more...

Συλλαλητήριο το Σάββατο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ - Απεργία στις 15 Ιουνίου

Πυρ κατά του μεσοπρόθεσμου

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα πραγματοποιούν από κοινού το Σάββατο, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.

Επίσης, η ΓΣΕΕ δρομολογεί γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου «ανοίγοντας πυρ» κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Θα προηγηθεί στις 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Για «άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, και κάλεσε «σε λαϊκό ξεσηκωμό».

«Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κατέληξε:

«Πρώτη απάντησή μας, το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ’ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική».

«Θέλουμε να αποκρούσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης», είπε στο Reuters ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Οι αποφάσεις για τις απεργίες λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με θέμα το συντονισμό της δράσης των Ομοσπονδιών για την από κοινού αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, την Τετάρτη.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...