Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

«Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με επιθέσεις φιλίας» Βολές Κουτσούμπα για τα «πολιτικά παιχνίδια και παζάρια» άλλων κομμάτων


Βολές Κουτσούμπα για τα «πολιτικά παιχνίδια και παζάρια» άλλων κομμάτων
Φωτ.: Μ.Μυρίλλας/SOOC  

Αθήνα
Τα «πολιτικά παιχνίδια και παζάρια» των άλλων κομμάτων καταδίκασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του κόμματός του στο Πεδίον του Άρεως.
Κάλεσε σε καταδίκη των πολιτικών παιχνιδιών και παζαριών που παίζουν τα άλλα κόμματα και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με καλούς δασκάλους από τις αθρόες μεταγραφές ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ειδικευμένων στη λαμογιά», πρωτοστατεί σε αυτό και απευθύνεται στο ΚΚΕ για να ψαρέψει ψήφους.
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει αντίπαλο στρατόπεδο από τα λαϊκά συμφέροντα, «είναι με τα μπούνια με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ντίλερ των συμφερόντων τους. Γι' αυτό και κάνουν και ανοίγματα τώρα προς τη Χρυσή Αυγή, παρά τις δικαιολογίες μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε».
Διεμήνυσε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ «είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή» και κάλεσε σε απομόνωσή της, καθώς «δεν αντιμετωπίζεται με επιθέσεις φιλίας στους ψηφοφόρους της, με καλοπιάσματα, με λογικές ανοχής, όπως κάνουν άλλα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως εξήγησε, «αντιμετωπίζεται με την αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα της, των νημάτων που δένουν τον ναζισμό με το ίδιο το σύστημα. Με την αποκάλυψη ακόμη και της ατομικής ευθύνης όσων στηρίζουν αυτό το ναζιστικό μόρφωμα».
Εγκάλεσε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και απόκρυψη του πραγματικού χαρακτήρα της ΕΕ, δίνουν στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, και σημείωσε: «Αν θέλουμε να δώσουμε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ένα είναι το ερώτημα: Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού απ' την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων; Ναι ή όχι στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων; Και ποιος είχε δίκιο τελικά; Το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα; Αυτό είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό ερώτημα που θέτουμε εμείς στον λαό μας. Και σ' αυτό ερώτημα η απάντηση είναι μόνο μία: Ισχυρό ΚΚΕ».

Κάλεσε τον λαό να μην υποκύψει «στη λογική του μικρότερου δήθεν κακού, που κάθε φορά αποδεικνύεται μεγαλύτερο κακό».
Απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στους σημερινούς και χθεσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται, τους κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, λέγοντας «μπορούμε να συναντηθούμε σήμερα στην κάλπη και αύριο στην ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος».
Ανέφερε ότι παρά τη συνηθισμένη προεκλογική όξυνση των δικομματικών αψιμαχιών, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διαχειριστούν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και τόνισε ότι «το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ και το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σχέδια που αφορούν την έξοδο από την κρίση του κεφαλαίου και το πέρασμα στη φάση της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων».
Εξέφρασε την άποψη ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η ΕΕ και τα διαρκή μνημόνια χωρίς τέλος, οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τις διαρκείς απαιτήσεις για μικρότερους μισθούς, φοροαπαλλαγές και προνόμια, το χρέος της χώρας, για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός, με τους δανειστές να απαιτούν την πληρωμή του, ακόμα και αν γίνει επιμήκυνση για 50 χρόνια και μείωση επιτοκίων, όπως λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Μέρκελ και ΕΕ, ακόμα κι αν γίνει κάποιο κούρεμα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ομπάμα, και η Λαγκάρντ του ΔΝΤ.
«Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ: Μονομερής διαγραφή του χρέους. Αυτό συμφέρει και αυτό απαιτεί άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, του ορυκτού πλούτου. Να έχει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος στα πρότυπα της Γερμανίας το 1953 είπε: «Δεν γνωρίζουν οι "φωστήρες" του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στήριξαν τη γερμανική καπιταλιστική οικονομία όχι από αλληλεγγύη, όπως είπε ο κ. Τσίπρας στο ντιμπέιτ, αλλά για να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο στο ανερχόμενο σοσιαλιστικό σύστημα;»
Υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του ενημέρωσαν πραγματικά τους ‘Έλληνες εργαζομένους για το τι σχεδιάζεται στην ΕΕ.
Έδωσε έμφαση στη χρησιμοποίηση των μειονοτήτων ως «πιονιών» στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και κάλεσε τον λαό σε επιφυλακή όταν γίνεται γενικά και αόριστα λόγος για αγωγούς και οικονομία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη σε ποιου τα χέρια είναι οι αγωγοί και για τι είδους οικονομία μιλάμε, όταν βλέπει ανακίνηση υπαρκτών ή ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, όταν βλέπει όχι μόνο τη φασιστική Χρυσή Αυγή αλλά και δυνάμεις από τα κυβερνητικά κόμματα ως τους ΑΝΕΛ μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ «να "τσαλαβουτούν", φτάνοντας στον καιροσκοπισμό τους να αγγίξουν έως και τους εθνικιστικούς "Γκρίζους Λύκους" της Τουρκίας, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες επιλογές τους με τους υποψηφίους στη Θράκη, αλλά και οι δηλώσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών τους».
Υπενθύμισε τον ρόλο της χούντας, λέγοντας ότι υμνείται από τους σημερινούς απογόνους της, της Χρυσής Αυγής, στην Κύπρο, προσθέτοντας πως προετοιμάζεται νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, ίσως χειρότερο από το προηγούμενο.
Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία «γκριζάρει» μαζί με το Αιγαίο και άλλες περιοχές (Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Καύκασο, Συρία), επισήμανε: «Αυτά εγκυμονούν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, στο πλευρό της μιας ή της άλλης ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Επομένως, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί».
«Το ΚΚΕ σημειώνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να είναι γνώστες των κινδύνων που δημιουργούνται και να αντιταχθούν σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Το ξαναφωνάζουμε να ακουστεί δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση: Τα σύνορα είναι αδιαπραγμάτευτα» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.
Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας, ενώ τόνισε ότι ο δρόμος της ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ είναι όσο ποτέ επίκαιρος και αναγκαίος και μπορεί να δώσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις στην εργατική τάξη και τον λαό καθώς η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό που μπορεί να τις αξιοποιήσει με εργατική λαϊκή εξουσία, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και ανάπτυξη σε όφελος του λαού.
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Ικαρία, «όπου οι συνδυασμοί μας είναι στο Β' γύρο των δημοτικών εκλογών», τονίζοντας ότι χρειάζεται να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ένταλμα σύλληψης για τους Αν. Βγενόπουλο και Ευ. Μπουλούτα

To επαρχιακό δικαστήριο της Πάφου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τους Αν. Βγενόπουλο και Ευ. Μπουλούτα. Τι υποστηρίζουν στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν
Ένταλμα σύλληψης εναντίον του τέως εκτελεστικού διευθυντή της Μαρφίν- Λαϊκή Τράπεζα Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Ευθύμιου Μπουλούτα, εξέδωσε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου, επειδή δεν παρουσιάστηκαν ενώπιόν του.
Το δικαστήριο, που εκδικάζει ιδιωτική ποινική αγωγή κατά των δύο για απάτη με τη μετατροπή καταθέσεων σε αξιόγραφα και μετοχές της τράπεζας, αποφάσισε ότι οι επιδόσεις των κατηγορητηρίων εναντίον των κκ Βγενόπουλου και Μπουλούτα έγιναν κανονικά και νομότυπα.
Κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων καταθέτη -ένας από χιλιάδες καταθέτες των οποίων τα χρήματα μετατράπηκαν σε αξιόγραφα με αποτέλεσμα να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους- το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον των δύο πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, το οποίο αποφασίστηκε να παραμείνει ανεκτέλεστο μέχρι τις 30 Μαΐου, οπότε η υπόθεση θα επανέλθει για ακρόαση εναντίον των δύο και άλλων κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση.
Σε περίπτωση κατά την οποία οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιαστούν, το ένταλμα θα ενεργοποιηθεί αμέσως.
Η κοινή ανακοίνωση
Mε αφορμή το ένταλμα σύλληψης εναντίον τους, οι κκ Βγενόπουλος και Μπουλούτας προχώρησαν στην από κοινού ανακοίνωση:
«Στην Κύπρο έχει κατατεθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εδώ και 17 μήνες μια ιδιωτική ποινική αγωγή εναντίον μας και εναντίον άλλων 6 ατόμων μεταξύ των οποίων ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Ορφανίδης αλλά και άτομα που δεν γνωρίζουμε, με την κατηγορία ότι συνωμοτήσαμε και εξαπατήσαμε έναν κύριο που αγόρασε αξιόγραφα της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ προκειμένου να του αποσπάσουμε με δόλιο τρόπο και να επωφεληθούμε το ποσόν των 108.000 ευρώ!
Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου αφαίρεσε από την ομάδα των αρχικώς κατηγορουμένων ως από κοινού «συνωμοτών» τον κ. Ορφανίδη, ενώ ο ενάγων αφαίρεσε άλλους τρεις Κυπρίους εναγομένους. Κατά τη διάρκεια αυτών των 17 μηνών ζητήσαμε κατ΄επανάληψιν, γραπτώς και προφορικώς, από το δικηγόρο του ενάγοντος τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου και αρνήθηκε να μας τις δώσει».
Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν ότι «με σημερινή του απόφαση ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου υποχρέωσε επιτέλους τον αντίδικό μας να μας δώσει τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, το οποίο επειδή δεν ήταν έτοιμο, θα μας δοθεί εντός των επομένων ημερών. Επίσης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης υπό αναστολή μέχρι την ακρόαση της 30ης Μαΐου όπου όμως μας επέτρεψε να παραστούμε δια των δικηγόρων μας, συνεπώς η αναστολή θα επεκταθεί μέχρι τη νεωτέρα ακρόαση που αναμένεται να ορισθεί τον Σεπτέμβριο. Παρόλο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική ή την σκοπιμότητα ενός εντάλματος σύλληψης υπό αναστολή σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου ώστε να τοποθετηθούμε αναλόγως».
πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
http://news247.gr/

Read more...

Ο κόσμος έφτανε μέχρι την Πολυκλινική (στην Πειραιώς)!...

Embedded image permalinkΉταν η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα... Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και τελειώνουμε τη λιτότητα στη χώρα», ανέφερε από την γεμάτη από κόσμο πλατεία Ομονοίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ... υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας το δίλημμα της κάλπης: «ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος, αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος». Ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, διπλάσια σε μέγεθος από τη συγκέντρωση, πάλι στην Ομόνοια, για τις εθνικές εκλογές του 2012: Ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτανε στα Χαυτεία μέχρι την Μπενάκη, στην Αθηνάς μέχρι τη Βαρβάκειο και στην Πειραιώς μέχρι το σημείο που βρίσκεται η Πολυκλινική! Όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, την Κυριακή δεν αναμετράται μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την εξάρτηση, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την Κυριακή μια νέα ελπίδα γεννιέται στην Ελλάδα. «Γιατί 40 χρόνια μετά, θα ηττηθεί η πολιτική, η νοοτροπία και τα κατεστημένα που καταδίκασαν την Ελλάδα στο χειρότερο αδιέξοδο και στη μεγαλύτερη ήττα μετά τη μεταπολίτευση. 40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση. Με το λαό μας κυρίαρχο ξανά, περήφανο και ρυθμιστή των εξελίξεων». Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: «Λαέ της Αθήνας, Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση στέλνει το μήνυμα της Νίκης. Στέλνει το μήνυμα της Νίκης σε όλη την Ελλάδα. Όπως σε κάθε ιστορική στιγμή για το τόπο, εσύ έδινες πρώτος το μήνυμα της νίκης, Μπροστάρης στον αγώνα για την ελευθερία και την πατρίδα, Έτσι και τώρα, Με τη σημερινή μεγαλειώδη παρουσία σου στην πλατεία της Ομόνοιας. Την πλατεία που συμβολίζει την απόκρουση κάθε διχασμού, όπως αυτόν που προσπαθεί να σπείρει στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση των υποτακτικών της Μέρκελ. Στέλνεις το μήνυμα των μεγάλων δημοκρατικών ανατροπών που έρχονται. Στέλνεις το μήνυμα της ενότητας ενός ολόκληρου λαού στη μεγάλη προσπάθεια της ανασυγκρότησης, στη μεγάλη προσπάθεια της προκοπής. Στέλνεις, το μήνυμα, στα πέρατα της οικουμένης, ότι αυτός ο τόπος, αυτός ο λαός, συνεπής στην ιστορία του, συνεπής στην Ιστορία. Δεν σκύβει το κεφάλι στην υποταγή. Και δίνει το χέρι στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, να διώξουμε όλοι μαζί την καταχνιά που πνίγει την Ευρώπη. Πολίτες της Αθήνας, Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη Νίκη, για μια Ιστορική Νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα. Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Δίνουμε τέλος στην υποτέλεια, τη μιζέρια και τη διαπλοκή. Χτίζουμε τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και σήμερα η φωνή σας ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Την Ευρώπη που έμαθε επιτέλους πως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φωνή και αξιοπρέπεια. Πως ο λαός μας έχει περηφάνια και μπορεί να ορθώνει το ανάστημά του. Και μπορεί να ξαναπάρει το μέλλον στα χέρια του. Κλείνοντας την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο που φεύγει. Στον κόσμο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου. Στην παλιά Ελλάδα. Στους εκλεκτούς των δανειστών. Την Κυριακή ο λαός μας, γράφει Ιστορία. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου. Ανεξάρτητα από το πολιτικό του παρελθόν. Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες. Τώρα καλείται να ανταποκριθεί στο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Να ενώσει τη φωνή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να προχωρήσουμε μαζί μπροστά. Αφήνοντας στη σκόνη του χρόνου τον κύριο Σαμαρά και το κύριο Βενιζέλο. Γιατί στο μεγάλο δίλημμα της κάλπης: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος. Αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος. Απαντήσατε ήδη, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Την Κυριακή ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για τα παιδιά μας. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Απευθυνόμαστε σήμερα, από τη πλατεία της Ομόνοιας, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα και τους λέμε: Το αύριο της πατρίδας μας. Η ανασυγκρότηση αυτού του ρημαγμένου τόπου. Είναι η μεγάλη, η ιστορική πρόκληση, που επικαλύπτει τις διαιρέσεις του παρελθόντος. Και στέλνει στον καλάθι των αχρήστων της Ιστορίας τον διχαστικό λόγο του κυρίου Σαμαρά. Το αύριο της πατρίδας μας. Είναι υπόθεση όλων μας. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς εξαιρέσεις. Πολίτες της Αθήνας, Σήμερα παίρνετε το μέλλον στα χέρια σας. Γιατί κανένας και τίποτα δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν' αλλάξει τη μοίρα του. Εσείς είστε η Ελλάδα του αύριο. Η νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης. Και εμείς έχουμε στόχο να ενώσουμε τις ελληνίδες και τους έλληνες, για να βάλουμε τέλος στην αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας. Να βάλουμε τέλος στην αβεβαιότητα των μισθών, των συντάξεων και της δουλειάς. Στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο. Για να ανοίξουμε το δρόμο στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια: Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους. Επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ, για όλους. Επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας. Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής. Αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση. Ενώνουμε το λαό στη βάση της ανάγκης του για ζωή και αξιοπρέπεια. Ενώνουμε τα μεσαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Ενώνουμε την παραγωγική Ελλάδα για να ανοίξουμε το δρόμο στην οριστική και βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Αλλά και στην παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του τόπου. Με επίκεντρο τους ανθρώπους. Όχι τα κέρδη και την απληστία των τραπεζών. Με επίκεντρο τις ανάγκες των ανθρώπων. Με κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Γιατί η συγκυβέρνηση των μνημονίων υποκλίνεται στους πλούσιους, αλλά γονατίζει τους φτωχούς. Κλείνει τα μάτια στην ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή της ολιγαρχίας. Και εξαντλεί την ελεγκτική αυστηρότητά της στην πλειοψηφία των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των συνταξιούχων. Που δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια. Την ίδια στιγμή που κουκουλώνεται το σκάνδαλο των υποβρυχίων, και αραχνιάζει στα συρτάρια των υπουργείων της διαπλοκής, η λίστα Λαγκάρντ – και οι τόσες άλλες λίστες φοροφυγάδων. Που δεν αντέχουν να μην αποδίδεται δικαιοσύνη για το εγκληματικό PSI που τσάκισε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά, την ίδια στιγμή, να μπαίνει στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, το αδίστακτο μακρύ χέρι της ανάλγητης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Και, επιπλέον, να τους απειλούν οι τράπεζες και με κατασχέσεις στα ακίνητά τους – και, μάλιστα, στο ⅓ της αντικειμενικής τους αξίας. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Πολίτες της Αθήνας Τις τελευταίες μέρες, είχα την ευκαιρία να γυρίσω σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ως υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς για τη Προεδρία της Κομισιόν. Και συζητώντας με τους απλούς ανθρώπους αλλά και με πολιτικούς όλου του φάσματος, ένα πράγμα με ρωτούσαν. Ένα πράγμα δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν: Γιατί η Ελλάδα δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ ; Γιατί δεν πρόβαλλε τα αυτονόητα εθνικά της δικαιώματα; Γιατί εγκατέλειψε το ίδιο της το Σύνταγμα; Γιατί δέχτηκε ένα Μνημόνιο που μόλυνε το εθνικό της Δίκαιο με ρυθμίσεις που συγκρούονται και ανατρέπουν το ίδιο το κοινοτικό Κεκτημένο; Το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που κυβέρνησε το τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, υπό τη στήριξη ολόκληρου του τραπεζικού και μιντιακού κατεστημένου, άφησε μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό, ξεκρέμαστο στις άγριες διαθέσεις της κας Μέρκελ. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων ταπείνωσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στη πραγματικότητα, έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη, την ίδια ώρα που ισχυριζόταν ότι την κράτησαν στο ευρώ. Μας κράτησαν στην Ευρώπη στα λόγια την ίδια ώρα που μας έβγαλαν από την Ευρώπη στην πράξη. Γιατί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανεργία 60% για τους νέους. Σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν τόσο χαμηλοί μισθοί. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τέτοια ανθρωπιστική κρίση. Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. Με λόγο, υπόσταση, με αξιοπρέπεια και ειδικό βάρος. Αυτός είναι ο εθνικός στόχος που θα υπηρετήσουμε και θα πραγματοποιήσουμε ενώνοντας τις ελληνίδες και τους έλληνες. Και βρίσκοντας συμμαχίες στους λαούς, σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαιτέρα στον ευρωπαϊκό Νότο. Γι' αυτό οι Έλληνες σε αυτές τις ευρωεκλογές, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη του Αύριο δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς Δημοκρατία. Χωρίς ισότητα των Λαών. Χωρίς αλληλοσεβασμό. Χωρίς αλληλεγγύη. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ενωμένη Ευρώπη μπορεί να υπάρχει μόνο όταν οι χώρες της Ευρώπης είναι ισότιμες. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι λαοί θα διώξουν τη τρόικα από την Ευρώπη και θα νικήσουν τα σχέδια των ισχυρών για την εκμετάλλευση και τη χειραγώγηση. Πολίτες της Αθήνας, Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ. Που δεν έγινε το Μάη του 2010, για το πρώτο μνημόνιο. Που δεν έγινε το Μάρτη του 2012 για το δεύτερο Μνημόνιο. Θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας. Τη Κυριακή τελειώνουμε με το πολιτικό κατεστημένο της διαπλοκής. Τη Κυριακή μια Νέα Ελπίδα γεννιέται στη πατρίδα μας. Γιατί 40 χρόνια μετά, θα ηττηθεί η πολιτική, η νοοτροπία και τα κατεστημένα που καταδίκασαν την Ελλάδα στο χειρότερο αδιέξοδο και στη μεγαλύτερη ήττα μετά τη μεταπολίτευση. 40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση. Με το λαό μας κυρίαρχο ξανά, περήφανο και ρυθμιστή των εξελίξεων. Πολίτες της Αθήνας, Ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν. Επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας. Τις κάλπικες παροχές. Αλλά, το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν θα σπαταλήσω το χρόνο μου για να του απαντήσω. Τον ρωτώ όμως: Ποιος αλήθεια είναι ο λαϊκιστής; Εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μετά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του 2009. Ο κος Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το «κορόιδα υπάρχουν», του 2014. Αλλά ο λαός μας δεν είναι κορόιδο κύριε Σαμαρά, έχει και μνήμη και γνώση. Θυμάται ότι πριν τις εκλογές του 2012, του τάζατε 16 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ είχατε κρυμμένο στο συρτάρι σας, το νέο μνημόνιο με την υπογραφή σας. Θυμάται ότι τον εξαπατήσατε και μόλις πετύχατε το στόχο σας, καθαρίσατε με ένα «ουδείς αναμάρτητος, μπροστά στη κα Μέρκελ. Έχει μνήμη ο λαός μας κε Σαμαρά, μην τον περνάτε για κορόιδο. Για μία ακόμα φορά, λοιπόν, ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος προσπαθούν να επαναλάβουν το προεκλογικό κόλπο του 2012. Για δεύτερη φορά προσπαθούν να σας εξαπατήσουν. Ο κ. Σαμαράς κρύβεται Κρύφτηκε απ' το ντιμπέιτ. Κρύφτηκε πίσω απ' τις κουρτίνες του Μαξίμου Κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8. Κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ. Δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες. Ισχυρίζονται ότι τα δύσκολα, δήθεν, πέρασαν. Όταν τα πιο δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Κινδυνολογούν και προσπαθούν να φοβίσουν, ακόμα και με τους τουρίστες. Ο φόβος, όμως, ανήκει στο παρελθόν. Και οι τουρίστες δεν έρχονται για να δουν τον κύριο Σαμαρά. Ώστε, αν εκείνος φύγει, να απογοητευθούν και να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους. Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κου Μπαλτάκου. Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδω για να ενώσει το λαό. Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κου Σαμαρά. Πολίτες της Αθήνας, Ελληνίδες, Έλληνες, Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη των προσδοκιών μας. Και στέλνουμε το μήνυμα ότι, εδώ στην Ελλάδα, κλείνει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας. Εδώ όπου άνοιξε με τα Μνημόνια, το 2010. Και ότι ο τόπος μας, από πειραματόζωο της πιο άγριας λιτότητας, γίνεται εργαστήρι ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Την Κυριακή η Ελλάδα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Ρίχνοντας τη σπίθα για αλλαγή πορείας στην Ευρώπη. Γιατί η ήττα του κυρίου Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ. Θα είναι ήττα για τον κύριο Σόιμπλε και τους άλλους νεοφιλελεύθερους μάγους της καταστροφής μας. Και θα είναι νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης και ήττα της γερμανικής Ευρώπης. Για αυτό θα είναι και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης, που υποφέρουν από τα προγράμματα της λιτότητας. Την Κυριακή τελειώνουμε τη λιτότητα στην Ελλάδα. Κάνουμε το πρώτο κρίσιμο βήμα για να τελειώσει και στην Ευρώπη. Βάζουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε τη δημοκρατία. Για να οικοδομήσουμε τη δική μας Ευρώπη. Της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ασφάλειας και της συνοχής. Στη θέση της σημερινής Ευρώπης που αναδιανέμει εισόδημα στους πλούσιους και φόβο στους φτωχούς. Που αποξενώνει τους πολίτες της από τις ευρωπαϊκές διαδικασίες. Και τροφοδοτεί τον ευρωσκεπτισκισμό, την άκρα και λαϊκιστική δεξιά και το νεοναζισμό. Και που αυτήν την περίοδο, δυστυχώς, πειραματίζεται ξανά με τα υλικά του Ψυχρού Πολέμου στην Ουκρανία. Σε αγαστή συνεργασία με τους νεοναζί, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση μιας χώρας στη καρδιά της Ευρώπης. Την Κυριακή, λοιπόν, ανοίγουμε το δρόμο για την Ευρώπη της ειρήνης και της δημοκρατίας. Της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης. Για την Ευρώπη της εργασίας και του πολιτισμού. Της οικολογίας, των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Την Κυριακή ψηφίζουμε για μια Ευρώπη που θα σέβεται την ιδρυτική της αρχή, για την πολιτική ισότητα όλων των χωρών της. Αλλά και για τη δημοκρατία στις χώρες της. Μια ιδρυτική αρχή που δεν δικαιούται να παραβιάζει το ιερατείο των Μερκελιστών, που αντικαθιστά εκλεγμένες κυβερνήσεις με μη εκλεγμένους τεχνοκράτες μιας χρήσης. Πιστούς, όμως, στη λιτότητα και υποτελείς στους εμπνευστές των μνημονίων. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να έχει η Ελλάδα φωνή. Γιατί, μόλις πριν από λίγες μέρες. Αποδείχτηκε στις Βρυξέλλες. Ότι η Ελλάδα που προσπάθησαν να ταπεινώσουν στις Κάννες μπορεί να έχει φωνή στην Ευρώπη. Και θα έχει. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασυμβίβαστη, η δυνατή, η περήφανη φωνή του λαού μας. Πολίτες της Αθήνας, Στην παλιά Ελλάδα, η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ. Γι' αυτό, θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα και προσωπικά σε κάθε νέα και κάθε νέο. Σας ζητώ να δώσετε την Κυριακή μια ώρα από τη ζωή σας. Μια ώρα μόνο. Να πάτε στις κάλπες, για ν' αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Γνωρίζω, καλύτερα από τον καθένα, την απογοήτευσή σας από την πολιτική. Αλλά αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε για το αύριο. Για να μη βιώσουμε ξανά το εκβιαστικό δίλημμα: ανεργία ή μετανάστευση. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε μα αξιοπρέπεια και να ονειρευτούμε τη ζωή και το μέλλον μας, εδώ, στη πατρίδα μας. Ζητώ, επίσης, από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες αυτού του τόπου. Τους πατεράδες και τις μητέρες μας. Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Να μας δώσουν μια ευκαιρία. Να πιστέψουν στη νέα γενιά. Να μας εμπιστευτούν. Η μόνη ασφάλεια ζωής για τους μεγαλύτερους, είναι η ζωή με ασφάλεια για τη νέα γενιά. Για τη γενιά που θα ξαναχτίσει την Ελλάδα. Αν ταπεινώσουμε, αν θυσιάσουμε αν εξοστρακίσουμε τη νέα γενιά, τότε κανείς δε μπορεί να πιστεύει ότι έχει μέλλον σε αυτή τη χώρα. Για αυτό σε αυτές τις εκλογές ας ζωντανεύσουμε την Ελπίδα για το μέλλον. Ας Ζωντανεύσουμε την ελπίδα, για να ακουστεί παντού ότι ο φόβος τελείωσε. Ότι οι έλληνες μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Και κανείς δε μπορεί να μας κατατρομοκρατήσει. Και θα προχωρήσουμε μπροστά, με αυτοπεποίθηση και περηφάνια να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε θεμέλια δικαιοσύνης και προκοπής. Πολίτες της Αθήνας, Σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια. Και σας ρωτώ: Μπορείτε να εμπιστευθείτε ξανά τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Βενιζέλο; Οι οποίοι τολμούν να διαφημίζουν τη σταθερότητα του δήθεν «success story», τη στιγμή που κάθε ελληνική οικογένεια ζει τη δυστυχία της; Πιστεύετε ότι από τη Δευτέρα, αν εσείς δεν τους σταματήσετε με την ψήφο σας την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική; Πιστεύετε ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα για τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί στους δανειστές; Τα μέτρα, δηλαδή, που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν στη Βουλή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, στις αρχές του Μάη. Πιστεύετε ότι δε θα συνεχίσουν τα μνημόνια, με νέα μέτρα, νέους φόρους, μόνιμα χαράτσια, αν δεν τους καταψηφίσετε την Κυριακή; Τι θα γίνει, λοιπόν, από τη Δευτέρα αν παραμείνουν στην εξουσία; Θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις στα €360 το μήνα. Θα εξαϋλώσουν τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ. Θα μειώσουν ξανά τους μισθούς. Θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις σε όλους τους εργασιακούς κλάδους. Θα προχωρήσουν σε επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο, 15.000 μέχρι το τέλος του 2014. Και σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ: Μας αξίζει τέτοια μοίρα; Μας αξίζει τέτοια ζωή; Για αυτό σας ζητώ : Την Κυριακή να κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα στη συνέχεια των μνημονίων. Να αφήσουμε την παλιά Ελλάδα στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Και να ξεκινήσουμε μαζί, τη προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά, να αλλάξουμε τη πατρίδα μας. Την Κυριακή να ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος, ώστε τη Δευτέρα να τελειώνει η εποχή των Μνημονίων της λιτότητας, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Να τελειώνει η ανασφάλεια που ζει κάθε σπίτι. Κάθε οικογένεια. Η ανασφάλεια της καθημερινότητας και της επιβίωσης. Η ανασφάλεια για τους μισθούς και τις συντάξεις. Η ανασφάλεια για τη δουλειά και την περίθαλψη. Η ανασφάλεια για τα γηρατειά και για τους νέους. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, για να βάλουμε τέλος στην καταστροφή και να ανακουφίσουμε τα θύματά της ανθρωπιστικής κρίσης με: Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους. Προστασία της πρώτης κατοικίας. Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες. Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών. Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και στο Δημόσιο. Τη Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να διασώσουμε το δημόσιο πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, από τα νύχια της ντόπιας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας. Με σεβασμό στο περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές. Προστατεύοντας το νερό ως συλλογικό, δημόσιο αγαθό. Προστατεύοντας τα λιμάνια της χώρας, από την εκποίησή τους σε εμφανιζόμενους, αλλά και κρυπτόμενους επενδυτές. Προστατεύοντας την πρόσβαση όλων μας, στις παραλίες μας. Δεν θα προλάβει το ΤΑΙΠΕΔ να αποκλείσει τους πολίτες αυτού του τόπου από τις καλύτερες παραλίες στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Χαλκιδική και αλλού. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Για να ενώσουμε την Ελλάδα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για την εθνική μας περηφάνια. Για να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Καννών. Για τις οποίες ο συνεργός στην παραβίαση του Συντάγματος της χώρας μας, ο κ. Γιούνκερ, σιώπησε στις Βρυξέλλες. Για να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης. Οι Μερκελιστές «πρωθυπουργοί του Μπαρόζο». Γιατί Τώρα είναι η ώρα της αξιοπρέπειας. Τώρα είναι και η ώρα της διεκδίκησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. Η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής συστράτευσης όλων μας. Πολίτες της Αθήνας, Αυτό το τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής που έχει ξεσηκωθεί από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, δεν τιθασσεύεται και δεν υποχωρεί. Ξεχύνεται με ορμή και συμπαρασύρει την παλιά Ελλάδα. Τίποτα, πια, κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει. Και, την Κυριακή, θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του και τη δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα. Θα στείλει την τρόικα και τη λιτότητα στο βυθό της Ιστορίας. Γιατί την Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την εξάρτηση. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα για το λαό και τον τόπο την Κυριακή: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος. Αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος. Πολίτες της Αθήνας, Ελληνίδες, Έλληνες, Ό,τι κι αν ψηφίζατε μέχρι σήμερα. Την Κυριακή ψηφίστε δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλλαγή. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη. Όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή, πιο σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος των μνημονίων. Το τέλος της υποταγής. Το τέλος της αναξιοπρέπειας. Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και του λαό μας. Γιατί η Νέα Ελλάδα γεννιέται και έχει πλέον φωνή στην Ευρώπη. Και η φωνή της θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Την Κυριακή ο λαός θα νικήσει. Και τη Δευτέρα η Νέα Ελλάδα θα κάνει το πρώτο της βήμα. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Για να πάρουμε πίσω τα όνειρά μας. πηγη left.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Εκτός Μάρας και Τσολακίδης Στους τελικούς της ενόργανης γυμναστικής Πετρούνιας και Κοσμίδης


Στους τελικούς της ενόργανης γυμναστικής Πετρούνιας και Κοσμίδης
Ο Λευτέρης Πετρούνιας  

Αθήνα
Με στόχο το μετάλλιο, οι δυο... Λευτέρηδες της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, θα δώσουν τη μάχη στους τελικούς των οργάνων τους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας. Την Πέμπτη ο Λευτέρης Πετρούνιας (4ος στους κρίκους) και ο Λευτέρης Κοσμίδης (5ος στο έδαφος) εξασφάλισαν την πρόκριση στους τελικούς της Κυριακής και ελπίζουν σε ακόμα μία διάκριση.

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15,566, εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,70 και κατετάγη πίσω από τους Ρώσους, Ντενίς Αμπλιάζιν (15,766) και Αλεξάντρ Μπαλάντιν (15,663) και τον Αρμένιο, Αρτούρ Τοβμασιάν (15,600).

Ο Λευτέρης Κοσμίδης συγκέντρωσε 15,200 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 6,60) στο έδαφος και την Κυριακή (25/05, 15:00 ώρα Ελλάδας) θα επιχειρήσει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, δύο χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Τις τέσσερις πρώτες θέσεις του προκριματικού κατέλαβαν οι Βρετανοί Μαξ Γουίτλοκ (15,600) και Ντάνιελ Πέρβις (15,266), μπροστά από τον Ισραηλινό Αλεξάντερ Σατίλοφ (15,233) και το Ρώσο Νταβίντ Μπελιάβσκι (15,200).

Άτυχος στάθηκε ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος έχασε στην ισοβαθμία (14.733β.) την πρόκριση στο μονόζυγο, αλλά και ο Βασίλης Τσολακίδης, που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στη διοργάνωση λόγω προβλήματος στον αυχένα.

Η απουσία του υποχρέωσε την Εθνική ανδρών να παραταχθεί με μόλις τέσσερις αθλητές (Πετρούνιας, Κοσμίδης, Μάρας και ο Νίκος Ηλιόπουλος) και να περιοριστεί στη 14η θέση της ομαδικής κατάταξης με 245,111 βαθμούς.

Η αναλυτική βαθμολογία των Ελλήνων αθλητών στον προκριματικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών:

Νίκος Ηλιόπουλος: Σύνθετο ατομικό: 80,673 (10ος), Έδαφος: 13,641 (56ος), Πλάγιος ίππος: 13,033 (45ος), Κρίκοι: 12,600 (86ος), Άλμα: 13,333, Δίζυγο: 14,466 (31ος), Μονόζυγο: 13,600 (42ος).

Βλάσης Μάρας: Πλάγιος ίππος: 11,458 (84ος), Κρίκοι: 13,100 (67ος), Άλμα: 14,500, Δίζυγο: 13,416 (53ος), Μονόζυγο: 14,733 (10ος).

Λευτέρης Πετρούνιας: Έδαφος: 14,033 (39ος), Πλάγιος ίππος: 12,933 (48ος), Κρίκοι: 15,566 (4ος), Άλμα: 13,900.

Λευτέρης Κοσμίδης: Έδαφος: 15,200 (5ος), Δίζυγο: 13,166 (70ός), Μονόζυγο: 12,433 (78ος).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Γκάλοπ για την αναμέτρηση της Κυριακής Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5% και το ΚΚΕ με 3,2%. Στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2% η ΔΗΜΑΡ και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Άλλο κόμμα απάντησε το 4,7%, λευκό/άκυρο προτίθεται να ψηφίσει το 2,5%, μακριά από τις κάλπες δήλωσε πως θα μείνει το 5,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,7%.
Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ενώ το 35% με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 32% με μικρή διαφορά.
Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,8% έναντι της ΝΔ, δίνει επίσης δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διεξήγαγε από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, η εταιρεία Rass για λογαριασμό των Παραπολιτικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 25,3% των ερωτηθέντων πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ποσοστού 22,5%, που επέλεξαν τη ΝΔ. Τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων ήρθε η Χρυσή Αυγή (9,1%), με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να έπεται (8,1%). Στο 6,1% καταγράφεται η δυναμική του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου, σε 5,4% η Ελιά, σε 3,8% οι ΑΝΕΛ και σε 1,5% η ΔΗΜΑΡ.
Ποσοστό 4,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ 9,8% δεν διευκρίνισαν τις προθέσεις τους.
Στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές», 48,2% πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, 41,5% τη ΝΔ και 2,5% άλλο κόμμα. Σε ποσοστό 7,8% οι ερωτηθέντες δεν απάντησαν.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΟΓΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα...


Σήμερα θα γίνει η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων του 2013 του ΟΓΑ σε 8.552 δικαιούχους (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και...
Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).

Η πληρωμή αυτή αφορά:

5.814 δικαιούχους, που πληρώνονται για πρώτη φορά και θα λάβουν αναδρομικά όλο το ποσό για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2013
2.738 δικαιούχους, που θα λάβουν τη διαφορά των χρημάτων που δικαιούνται μετά από τον έλεγχο της τροποποιητικής αίτησης που κατέθεσαν.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές ανέρχεται στο ποσό των 6.457.536€...
left.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ απο το επεισόδιο στην ομιλία Βενιζέλου...Τους έβγαλαν έξω σηκωτούς. Δείτε καρέ καρέ πως οι άνδρες της ασφάλειας του Ευάγγελου Βενιζέλου, απομάκρυναν ...
τους μικροομολογιούχους...

ΒΙΝΤΕΟ-ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ από Enikos_gr

Read more...

Θέλω οι Πειραιώτες να κοιτάνε προς την θάλασσα...

Κι όχι προς την Αθήνα...
Οι ατάκες του Βαγγέλη, που έγραψαν στην συνέντευξη που έδωσε στο MEGA.
"Είμαι άνθρωπος που σας κοιτάζω στα μάτια. Δεν κρύβομαι. Αν...
ήθελα να βγω στην πολιτική, θα έβγαινα ευθέως".
Και η άλλη, "θέλω οι Πειραιώτες να κοιτάνε προς την θάλασσα κι οχι προς την Αθήνα.
 Στην θάλασσα είναι το μέλλον"...

Read more...

Κουβέλης: Απαράδεκτο να 'κλείνεις το μάτι' στους ψηφοφόρους της Χ.Α. ...


Κουβέλης: Απαράδεκτο να 'κλείνεις το μάτι' στους ψηφοφόρους της ΧΑ
 «Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως απαράδεκτη» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την ώρα που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τους...
ψηφοφόρους της ΧΑ.

«Κάθε 'κλείσιμο του ματιού' στα μέλη και τους ψηφοφόρους της προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες» τόνισε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το δημοκρατικό τόξο στη χώρα μας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και δεύτερες σκέψεις, να πάρουν σαφείς αποστάσεις από φαινόμενα και πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία».
Ενδεικτικά της θέσης της ΔΗΜΑΡ είναι και τα όσα δήλωσε την Τετάρτη στον Βήμα 99,5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Δεν θέλω να μοιράζομαι ούτε τον πυρετό μου μαζί τους. Κανένας. Και δεν πρέπει να χαϊδεύουμε το λαό. Αυτοί που έστειλαν στη Βουλή τους ναζί, τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο, πρέπει να έχουν βάρος στη συνείδησή τους για την ντροπή το 1/6 των Αθηναίων να έχει ψηφίσει αυτόν τον πατεντάτο ναζιστή με τη σβάστικα» είπε χαρακτηριστικά.

Read more...

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φουντουλάκης, στηρίζει Μώραλη...Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φουντουλάκης στηρίζει Μώραλη 
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής ΑΜΕΑ, κ. Φουντουλάκης έδωσε το δικό του στίγμα για το ποιον στηρίζει στη σκληρή μάχη για τον δήμο του Πειραιά.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής ΑΜΕΑ, κ. Φουντουλάκης έδωσε το δικό του στίγμα για το ποιόν στηρίζει στη σκληρή μάχη για τον δήμο του Πειραιά.

Όπως...
διεμήνυσε ο κ. Φουντουλάκης σε συνέντευξή του  σε αθλητική ιστοσελίδα δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει ο Πειραιάς έναν δήμαρχο μνημονιακό και ξεκαθάρισε πως πρέπει να καταψηφιστεί ο εκπρόσωπος του μνημονίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Μιχαλολιάκος.

Σημείωσε με νόημα στη συνέντευξή του πως "ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το ΚΚΕ στις περιφέρειες και τους δήμους που έχει παρουσία, ενώ το κόμμα δεν προτίθεται να στηρίξει τους εκπροσώπους του μνημονίου και της τρόικας".

Σχετικά με τον Πειραιά όπως είπε έχει ενημερωθεί από συλλόγους και εκπροσώπους των ΑμεΑ πως έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον Μώραλη, "ο οποίος σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους, έχει ένα πλήρες πρόγραμμα που αφορά στα άτομα με αναπηρία ώστε ο Πειραιάς να γίνει μια προσπελάσιμη πόλη".

Read more...

Ουκρανία: Αιματηρή επίθεση εναντίον στρατιωτών στο Ντονέτσκ...


 Φωτογραφία αρχείου
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε σημείο ελέγχου στην ανατολική επαρχία του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 στρατιώτες και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, σύμφωνα με ...
το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Η επίθεση σημειώνεται τρεις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.
Στην ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας γίνεται λόγος για επίθεση «τρομοκρατών» σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Βολνοβάκχα. Ως τρομοκράτες το Κίεβο χαρακτηρίζει τους ένοπλους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονέτσκ και τη γειτονική επαρχία Λουχάνσκ.  
 
Το Associated Press μετέδωσε ότι οι νεκροί στρατιώτες είναι έντεκα. 
 
Ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Lifenews, επικαλούμενος αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι από τα πυρά των ενόπλων έχασαν τη ζωή τους 15 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 35.   
 
Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να αποσυρθούν από τα σύνορα με την Ουκρανία ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα και να επιστρέψουν στις βάσεις τους .
 


Read more...

Μετά από μήνες πολιτικής αναταραχής Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη, ο στρατός κατέλαβε την εξουσία


Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη, ο στρατός κατέλαβε την εξουσία
Ο αρχηγός του στρατού έκανε την ανακοίνωση από την τηλεόραση, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Τον έλεγχο της εξουσίας στην Ταϊλάνδη αναλαμβάνει ο στρατός, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα, λέγοντας πως θα πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη και να προωθηθούν οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δύο ημέρες αφότου κήρυξε το στρατιωτικό νόμο.

«Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα οι ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξουσία από τις 16:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της 22ας Μαΐου», δήλωσε.

Ο αρχηγός του στρατού έκανε την ανακοίνωση αυτή από την κρατική τηλεόραση, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις με στόχο την εξεύρεση λύσης έπειτα από έξι μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Ο ίδιος δήλωσε πως το πραξικόπημα και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το στρατό δεν θα επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο στρατός πρόκειται να στείλει στρατιώτες και οχήματα για να διαλύσει τους διαδηλωτές από τις περιοχές που έχουν συγκεντρωθεί, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Επιβάλλει, επίσης, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο στρατού.

Όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ταϊλάνδης σταματούν το κανονικό τους πρόγραμμα και θα μεταδίδουν μόνο υλικό του στρατού.

Ο ηγέτης του κινήματος «Κόκκινα πουκάμισα» τόνισε, από την πλευρά του, ότι οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στα προάστια της Μπανγκόκ, παρά το πραξικόπημα. «Εμείς δεν θα πάμε πουθενά. Μην πανικοβάλλεστε γιατί το περιμέναμε αυτό» τόνισε.

Οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, Τακσίν Σιναουάτρα, είχαν απειλήσει ότι θα αντισταθούν σε περίπτωση που ο στρατός καταλάβει την εξουσία.

Εκπρόσωπος των διαδηλωτών είπε ότι στρατιώτες πυροβολούν στο αέρα για να διαλύσουν χιλιάδες φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι συνελήφθη τουλάχιστον ένας από τους αρχηγούς των διαδηλωτών, που υποστηρίζουν τον έκπτωτο πρώην πρωθυπουργό, Τακσίν Σιναουάτρα.

Το πραξικόπημα έρχεται μετά από μήνες πολιτικής αναταραχής και την επιβολή την Τρίτη του στρατιωτικού νόμου.

H μέχρι πρότινος πρωθυπουργός Γινκγλούκ Σιναουάτρα, η οποία τελικά αποπέμφθηκε με δικαστική απόφαση προ λίγων ημερών, είναι αδελφή του Τακσίν Σιναουάτρα -πρώην πρωθυπουργός που είχε ανατραπεί από τον στρατό το 2006, καταδικάστηκε ερήμην για φοροδιαφυγή και έκτοτε μένει στο εξωτερικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Read more...

Τρίτη και πάλι η Χρυσή Αυγή Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές δείχνει κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα, Πέμπτη, στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25% (23,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, 9 - 14 Μαΐου 2014) και η ΝΔ 22,5% (21,5%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5% (8,5%), η Ελιά με 7% (7,5%), όπως και «Το Ποτάμι» με 7% (7,5%), το ΚΚΕ με 6% (6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (4%) και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% (2%).

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5% (2%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% (1,5%), οι Γέφυρες 1% (1,5%), η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό 1% και ο ΛΑΟΣ 1% (1%).

«Αλλο κόμμα» επιλέγει το 2,5% (2%) των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Αποχή εμφανίζει 3,5% (4,5%), ενώ 6% (6,5%) του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

Στην πρόθεση ψήφου, για τις ευρωεκλογές με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% (24,5%) και η ΝΔ 23,5% (22,5%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9% (9%), η Ελιά με 7,5% (8%), όπως και «Το Ποτάμι» με 7,5% (8%), το ΚΚΕ με 6% (7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (4%) και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% (2%).

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5% (2%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% (1,5%), οι Γέφυρες 1% (1,5%), η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό 1% και ο ΛΑΟΣ 1% (1%). «Αλλο κόμμα» με 2,5% (2%) των ερωτηθέντων, ενώ 6% (7%) του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν.

Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 34% (32%) και τον Αλέξη Τσίπρα το 27% (25%), ενώ το 37% (41%) απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 2% (2%) δεν απάντησε.

Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε Ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 44% (46%) απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 39% (39%) η ΝΔ, και 7% (7%) άλλο κόμμα. Το 10% (8%) του δείγματος δεν απάντησε.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 εως 21 Μαΐου 2014.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προσφεύγει στον Αρειο Πάγο ΥΠΟΙΚ: Ζητεί αναίρεση της απόφασης για επαναπρόσληψη των καθαριστριών


ΥΠΟΙΚ: Ζητεί αναίρεση της απόφασης για επαναπρόσληψη των καθαριστριών

Αθήνα
Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, το οποίο βασίζεται σε ομόφωνη γνωμοδότηση του Α'  Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο θα γίνει, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί στον συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα υποβάλλει ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου σε παρόντα χρόνο (σ.σ. την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών).
Την Πέμπτη μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (ΠΟΕ- ΔΟΥ) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΔΟΥ, μετά και την έως σήμερα άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και με αυτή ζητεί «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου για το ζήτημα των καθαριστριών έχει ως εξής:
«Ο υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α' Τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον υπουργό Οικονομικών: α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γ)την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποβάλλει παράλληλα ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κατσανιώτης: Απεχθάνομαι τον ναζισμό. Οι μάσκες έπεσαν

Αλαλούμ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η στήριξη και το πισωγύρισμα από τη Χρυσή Αυγή και η σκληρή απάντηση Κατσανιώτη
Ότι η υποψηφιότητά του απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και πως απεχθάνεται τον ναζισμό επισήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Κατσανιώτης.
Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις που έκανε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την στήριξη της Χρυσής Αυγής Χρήστος Ρήγας.
Ο κ. Ρήγας δήλωσε στον Max Fm και την εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου ότι η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει στην Περιφέρεια την υποψηφιότητα Κατσανιώτη στον δεύτερο γύρο.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι «οι εκπρόσωποι του μνημονιακού κατεστημένου που με τον πιο άθλιο και παράνομο τρόπο καταδίωξαν την Χρυσή Αυγή, της συστημικής αριστεράς που έγιναν ουρά του καθεστώτος, δεν πρόκειται να λάβουν καμία στήριξη από τους φίλους του Κινήματός μας».
Μάλιστα, ο κ. Ρήγας πρόσθεσε ότι «οι κακοήθεις διαδόσεις διαφόρων ΜΜΕ στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό του εκλογικού σώματος και είναι καταδικαστέες».
Ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Φόρα παρτίδα» των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 είπε, επίσης, δεν «ντιλάρει» πολιτικά πίσω από κλειστές πόρτες, «αυτές είναι πρακτικές που ανήκουν σε άλλους».
Ο κ. Κατσανιώτης στη συνέντευξή του στον Αντέννα Πάτρας 105,3 τόνισε μεταξύ άλλων:
«Πραγματικά οι μάσκες έπεσαν. Στον Πρώτο Γύρο το "Νέο" έδειξε τη δυναμική του.
Οι πολίτες έδειξαν πως θέλουν να ανατρέψουν όλα όσα τα τελευταία χρόνια, έφεραν την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος στην χειρότερη κοινωνική και οικονομική κατάσταση.
Δεν τους αφορούν τα μικροπολιτικά παιχνίδια, ενός φθαρμένου, παλιού συστήματος.
Οι κλειστές πόρτες και οι πολιτικές συναλλαγές σε σκοτεινά δωμάτια είναι για αυτούς που έμαθαν τα πολιτικά γράμματα σε άλλες εποχές.
Το παλιό ό,τι είχε να δώσει το έδωσε.
Εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία, τους απλούς ανθρώπους, τους νέους, τους μαγαζάτορες, τις γυναίκες που δεν αντέχουν άλλο την αδράνεια, την απραξία, την αναποτελεσματικότητα.
Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θέλουν τώρα το "Νέο" και όχι το "Παλιό".
Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θέλουν τώρα την Ελπίδα.
Την Κυριακή αποφασίζουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια της ζωής μας.
Προχωράμε Μπροστά».
Πηγή: thebest
http://news247.gr/

Read more...

Κομισιόν: Ο Νόμος για τον αιγιαλό είναι μνημονιακή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα

Τι απάντησε η Κομισιόν σε ερώτηση του Νίκου Χουντή του ΣΥΡΙΖΑ για την εκποίηση του αιγιαλού. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί επίσης για αποχαρακτηρισμό και αποψίλωση των δασών αναφέρει για τους νέους βοσκότοπους
ΟΕπίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Siim Kallas, αντικαταστάτης του Όλι Ρεν, απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή για την ελληνική ακτογραμμή και για τα δάση. Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι μνημονιακή δέσμευση και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, είπε σχετικά.
Ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, με βάση πληροφορίες από τα «ψιλά» των εφημερίδων, ότι, «κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα συζητήθηκαν θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στους υδάτινους πόρους», ζητούσε να μάθει από την Κομισιόν «ποια ήταν τα συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες και τι τελικά συμφωνήθηκε».
Στην απάντησή του, ο κ. Kallas, χωρίς να κρύβει τα λόγια του, ομολογεί ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας να θεσπίσει ταχέως νομοθεσία για τις παράκτιες ζώνες, τονίζοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, «τη διευκόλυνση των “στρατηγικών επενδύσεων” και τις “ιδιωτικοποιήσεις”».
Στη συνέχεια της απάντησής του, ο κ. Kallas ενημερώνει ότι, «οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης ένα νέο νόμο περί δασοκομίας για να αποσαφηνίσουν  τον ορισμό των δασών και των δασικών γαιών».
Ο Νίκος Χουντής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα μνημόνια δεν διαλύουν μόνο τις ανθρώπινες ζωές αλλά καταστρέφουν και το περιβάλλον. Οι κυβερνητικοί εταίροι, υπό την άμεση καθοδήγηση της τρόικα, παραδίδουν τον φυσικό και αισθητικό πλούτο της χώρας, παραδίδουν κυριολεκτικά «γη και ύδωρ» στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, σαν να πρόκειται για δική τους περιουσία και όχι του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι ψηφίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνει λευκή επιταγή να προχωρήσουν το καταστροφικό τους έργο. Τους δίνει το δικαίωμα να προωθήσουν το μπάζωμα των ακτών, την αποψίλωση των δασών, και την πρόκληση ανυπολόγιστων, μη αναστρέψιμων, ζημιών στο περιβάλλον και το ελληνικό τοπίο.
Είναι επιτακτική ανάγκη να τους σταματήσουμε. Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία. Να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Να μην αφήσουμε τις ομορφιές τις πατρίδας μας να θυσιασθούν στο βωμό των αδίστακτων κερδοσκόπων».
Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του Siim Kallas, έχουν ως εξής:
Ερώτηση Νίκου Χουντή
17/3/2014
«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στην Αθήνα, έγινε γνωστό ότι, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στους υδάτινους πόρους.
Μπορεί η Επιτροπή να αναφέρει ποια είναι τα συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες και τι τελικά συμφωνήθηκε;».
Απάντηση Siim Kallas
20/5/2014
«Στο πλαίσιο της τέταρτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα διεξάχθηκαν περαιτέρω συζητήσεις για τα μέτρα βελτίωσης της χρήσης γης  με στόχο την οικονομική ανάπτυξη. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να θεσπίσει ταχέως νομοθεσία για τον καθορισμό των παράκτιων ζωνών, καθώς και νόμο περί χωροταξίας για να εξορθολογίσει την εθνική διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού. Οι στόχοι αυτού του δεύτερου νόμου συνίστανται στο να μειώσει τον αριθμό των ιεραρχικών σχεδίων που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, να διευκολύνει τις στρατηγικές επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις και να αναθέσει εξουσίες σε τοπικό επίπεδο για να τροποποιηθούν τα υπάρχοντα σχέδια σύμφωνα με τις οικονομικές ανάγκες. Οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης ένα νέο νόμο περί δασοκομίας για να αποσαφηνίσουν  τον ορισμό των δασών και των δασικών γαιών και να εξορθολογίσουν τη δασική υπηρεσία. Επιπλέον, η κυβέρνηση σημείωσε πρόοδο όσον αφορά την πρόσκληση υποβολής προσφορών για έργα σχετικά με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες για να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωσή τους μέχρι το 2020. Πέραν τούτου, η ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύθηκε να εγκρίνει μέχρι το φθινόπωρο του 2014 το παράγωγο δίκαιο που εκκρεμεί σχετικά με την περιβαλλοντική άδεια».
http://news247.gr/

Read more...