Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας Προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός


Προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης στην σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ανεργίας   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων, κυρίως των νέων, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από σύσκεψη υπό την προεδρία του στο υπουργείο Εργασίας, θέτοντας το κρίσιμο αυτό θέμα ως κυβερνητική προτεραιότητα για το 2014.

Ακόμη ανακοίνωσε την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, που θα χαράσσει τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την ανεργία, με στόχο την άμεση ανακούφιση της κοινωνίας.

Το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει την υλοποίηση σχεδίου με τρεις πυλώνες για τη δημιουργία 440 χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν δίνουμε "ασπιρίνες" στους ανέργους. Καταπολεμούμε την ανεργία με αναπτυξιακές δράσεις».

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικής δαπάνης 4,4 δισ. ευρώ.

Οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το πρόγραμμα «εγγυήσεων για τη νεολαία» (Youth Guarantee) και την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014- 2020.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «τα προγράμματα αυτά είναι μόνον η αρχή».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους, αλλά και για μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

«Όλες οι μακροχρόνιες ελλείψεις του κοινωνικού κράτους καλύπτονται» τόνισε ο Α.Σαμαράς, που επανέλαβε ότι η χώρα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση.

«Αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση, που ήταν η ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε και επεσήμανε πως στόχος του είναι «η αντιμετώπιση των αδικιών, μέσα από μακροχρόνιες πολιτικές, που φέρνουν την ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις πολιτικές που προωθούνται για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, κάνοντας λόγο για «μια μάχη που θα γενικευτεί παντού» και επισήμανε πως οι σημερινές εξαγγελίες του είναι μόνο η αρχή.

«Ξέρω ότι η κοινωνία έχει πολλές πληγές, απαιτούνται παρεμβάσεις, πολλαπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας» είπε και αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται να τάξει πράγματα, που δεν μπορούν να γίνουν.

«Πονάμε πολύ, αλλά δεν θα τάξουμε πράγματα, που δεν μπορούμε να τα κάνουμε» είπε και σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει αγώνα για να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή.

«Είμαστε στην αρχή, κάθε βήμα θα έχει και συνέχεια, λέμε όχι στον λαϊκισμό και στα παχιά λόγια, προχωρούμε με σταθερά βήματα» τόνισε.

Η κατεύθυνσή μας είναι αναπτυξιακή, είπε ο πρωθυπουργός. Τέλειωσε η εποχή που ζούσαμε με δανεικά, επισήμανε με έμφαση σε άλλο σημείο της ομιλίας του, οι τόνοι της οποίας έφεραν «άρωμα εκλογών» στη μύτη πολλών πολιτικών αναλυτών.

«Θα ωφεληθούν πάνω από 680.000 άτομα»

Τους τρεις πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, πυλώνες που θα αφορούν περισσότερα από 680.000 άτομα, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώτος πυλώνας της πολιτικής αφορά 114.000 ανέργους όλων των κατηγοριών και οι δράσεις του θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιταγή εισόδου για νέους ως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις, έτσι ώστε να προσλαμβάνουν ανέργους 30-60 ετών, τοποθετήσεις ανέργων από ευπαθείς ομάδες κλπ.

Ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά 240.000 ανέργους και θα αποτελεί ουσιαστικά το πρόγραμμα εγγύησης για τη νεολαία.

Σ' αυτό το πρόγραμμα θα παρέχεται εργασιακή εμπειρία και κατάρτιση σε όλους τους ανέργους μέχρι τα 24, που δεν έχουν εργαστεί. Αυτοί οι άνεργοι, είτε θα πηγαίνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για κάποιο διάστημα με επιδότηση μεγάλου μέρους του μισθού τους, είτε θα βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, προκειμένου να βρουν την πρώτη τους δουλειά.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά 90.000 ανέργους, από νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και θα προβλέπει κοινωφελή εργασία στον δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την ανεργία «ύπουλο εχθρό, που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή» και αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης και στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, επισημαίνοντας ότι το συνολικό κονδύλι γι αυτά τα προγράμματα θα ξεπεράσει το ενάμιση δισ. ευρώ και θα εκταμιευθεί εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια.

Στόχος, όπως τόνισε, είναι οι μισοί από τους σημερινούς ανέργους να έχουν τη δυνατότητα επιμόρφωσης και πρώτης απασχόλησης μέσα στην τρέχουσα διετία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα «Άτλας», το οποίο θα είναι σε πλήρη λειτουργία στα μέσα του επόμενου έτους και σύμφωνα με το οποίο ο εργαζόμενος θα μπορεί να βλέπει άμεσα όλες του τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.

Αυτό, όπως είπε, θα καταργήσει τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, οι δε συντάξεις θα εκδίδονται άμεσα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κατεδαφίζουν από το πρωί αυθαίρετα στο Μενίδι...
...με την συνοδεία των ΜΑΤ.
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Aυθαίρετες κατασκευές των Ρομά στο Μενίδι κατεδαφίζουν οι μπουλντόζες του δήμου Αχαρνών, από το πρωί.
Xωρίς να έχουν...
εκδηλωθεί επεισόδια, καθώς οι κάτοικοι ήταν ενήμεροι, οι κατεδαφίσεις γίνονται κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της αστυνομίας με τον εισαγγελέα και τους υπαλλήλους του δήμου Αχαρνών.
Δειτε φωτο και βίντεο:Read more...

«Το υπουργείο Δημοσίας Τάξης αποαστυνομικοποιείται»...Τη νέα μορφή που θα έχουν η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με...
πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. διαχωρίζεται σε τρεις κλάδους: Τάξης - Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Ο κ. Δένδιας μίλησε και για αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους: Επιχειρήσεων και Υποστήριξης.

Οι συγχωνεύσεις δομών στα σώματα ασφαλείας κατά τον κ. Δένδια φτάνουν από 30% - 47%.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών.

Ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της γενικής γραμματείας.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ.Ανδρεουλάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Η ανισότητα απειλεί τη Δημοκρατία...
Άρθρο για το CNBC...
Ο πρώην πρωθυπουργός με άρθρο του για το CNBC εστιάζει στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία ώστε αυτή να ανακάμψει, καθώς -όπως αναφέρει- υπάρχει η...
ανισότητα, οι λάθος πολιτικές, το ιδιωτικό όφελος και η έλλειψη της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του.
Ακολουθεί το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου για το CNBC:

Δεν είναι λίγες οι αναλύσεις για τους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, τις ανισορροπίες, τα θεσμικά ελλείμματα και την απορρύθμιση των αγορών, που έβαλαν την οικονομία στη δίνη ενός καθοδικού σπιράλ, μόλις πριν 5 χρόνια.

Όμως, η εμπειρία μου, ως Πρωθυπουργός, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, επιβεβαίωσε την πίστη μου, πως παρά το γεγονός ότι κάθε πρόκληση από τις παραπάνω είναι από μόνη της μία μεγάλη απειλή, δεν παύουν να είναι όλες τα συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος, που μέχρι σήμερα δεν είχαμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε: Την ανισότητα.

Τα τρία τελευταία χρόνια το World Econimic Forum, ένας οργανισμός – ασπίδα του καπιταλισμού, έχει υποδείξει την ανισότητα στα εισοδήματα ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Και ο Πρόεδρος Obama, πρόσφατα, δήλωσε πως θα αφιερώσει το υπόλοιπο της προεδρίας του στην καταπολέμηση της ανισότητας, αυτής που αποκάλεσε «την καθοριστική πρόκληση των εποχών μας». Τέτοιες ισχυρές δεσμεύσεις είναι τόσο ευπρόσδεκτες, όσο και αναγκαίες.

Δυστυχώς, όμως, κινούμαστε ακόμα προς τη λάθος κατεύθυνση.

Πολιτικές που σκόπευαν να προωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη μετά την οικονομική κρίση, μόνο διεύρυναν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Σήμερα, οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν τόσο πλούτο όσο τα 3,5 δισ. των φτωχότερων ανθρώπων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά της η Oxfam. Από το 2009, το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών έχει αποκομίσει το 95% των εισοδημάτων. Στην Ελλάδα, 505 άνθρωποι (0,05% του πληθυσμού) κατέχουν περίπου το 1/3 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Παράλληλα, το 1/3 των Ελλήνων απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η κατάσταση αυτή είναι ηθικά, οικονομικά και πολιτικά μη βιώσιμη. Απαιτεί δομικές αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της οικονομικής προόδου και στον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε την «ανάκαμψη».

Τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανισότητας αυτής μας απειλούν, πέρα από τις εθνικές μας οικονομίες. Βρίσκεται σε κίνδυνο η ίδια η κοινωνική συνοχή καθώς τα επίπεδα διαβίωσης καταρρέουν και τα αναχώματα της κοινωνικής κινητικότητας, της παγκόσμιας παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων απογυμνώνονται. Χωρίς ίσες ευκαιρίες οι πολίτες ούτε να μοιραστούν ισότιμα θα μπορούν, ούτε να δημιουργήσουν μέσα σε μία δυναμική, παγκόσμια οικονομία.

Αυτή η de facto αρνητική διάκριση βοηθά στην ανάδυση ενός επικίνδυνου, αναχρονιστικού καπιταλιστικού συστήματος, που διαστρεβλώνει την οικονομική ανάπτυξη και διαφθείρει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Η ισχύς και η επιρροή εδραιώνονται και συγκεντρώνονται στην κορυφή του συστήματος, απορροφώντας δημόσιους πόρους προς ιδιωτικό όφελος. Τα οικονομικά οφέλη ιδιωτικοποιούνται ενώ η χασούρα κοινωνικοποιείται. Οι πολιτικές υπαγορεύονται από πανίσχυρα ειδικά συμφέροντα και τον όποιο πανικό των αγορών.

Οι πολίτες, δικαιολογημένα, αποξενώνονται και αγανακτούν από αυτή την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Πολλοί βλέπουν την ίδια την Δημοκρατία ως μία χρεοκοπημένη έννοια και προτιμούν να απέχουν από τη συμμετοχή τους σ’ αυτή. Άλλοι στρέφονται σε ακραίες πολιτικές ομάδες, που τροφοδοτούν μια ακραία πολιτική πόλωση.

Οι δημοκρατίες μας δεν είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να λειτουργούν ισότιμα στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Για το λόγο αυτό, τα μέτρα που θα προωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη στη μετά-κρίση εποχή, θα πρέπει να συνοδεύονται από πολιτικές που προωθούν και τη δημοκρατική ανάκαμψη, την αναδιανομή όχι μόνο του πλούτου αλλά και της εξουσίας στους πολίτες. Δημοψηφίσματα, επιτροπές πολιτών, αποκεντρωμένη εξουσία και ψηφιακή δημοκρατία είναι μερικά μόνο από τα διαθέσιμα εργαλεία, ικανά να ενδυναμώσουν τις κοινωνίες μας.

Η ανοικοδόμηση, όμως, της εμπιστοσύνης στη Δημοκρατία δεν αρκείται στη βεβαίωση της συμμετοχής. Παράλληλα με την προοδευτική φορολογία και το ελάχιστο όριο διαβίωσης, ένας απλός τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης είναι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Οι χρηματοοικονομικοί θεσμοί οφείλουν να καταλάβουν πως το να επενδύσουν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών τους στο κοινό καλό, θα αποβεί και προς το συμφέρον τους: Περισσότερες θέσεις εργασίας συνεπάγονται και μεγαλύτερη παραγωγικότητα, ενώ μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα συνεπάγεται μικρότερη οικονομική και πολιτική αστάθεια.

Σ’ αυτούς που ισχυρίζονται πως «ο αδέσμευτος και απεριόριστος καπιταλισμός είναι κοινωνικό αγαθό» και πως «η μείωση της ανισότητας είναι μάταιη», ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα: «Σας ζητώ να διασφαλίσετε πως ο πλούτος εξυπηρετεί την ανθρωπότητα, δεν την κυριαρχεί». Αυτός πρέπει και να είναι ο στόχος του κάθε ηγέτη που ενδιαφέρεται για την μακροπρόθεσμη ευημερία και βιωσιμότητα της παγκόσμιας κοινωνίας μας.

matrix24.gr

Read more...

Με 151 πέρασε το νομοσχέδιο αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ...


Ψηφίστηκε επί της αρχής, με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την...
πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 151 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά, ψήφισαν 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ στην αποκρατικοποίηση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνεχίζοντας τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες,ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή...
enet.gr

Read more...

Αύριο η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ...


Αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), σύμφωνα με...
ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Εξαίρεση θα γίνει για τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠΟΤΕ) οι οποίες θα καταβληθούν την επομένη 31 Ιανουαρίου...
newsbeast.gr

Read more...

Επιχειρήσεις - κολοσσοί "ψηφίζουν" Πειραιά ως πύλη εισόδου στην ΕυρώπηΕνδιαφέρον της Samsung για προώθηση των προϊόντων της στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Ακολουθούν και άλλες επιχειρήσεις το παράδειγμα
Ένας ακόμα τεχνολογικός κολοσσός, η νοτιοκορεατική Samsung, φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά την προώθηση των προϊόντων της στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, μέσω του λιμανιού του Πειραιά και συγκεκριμένα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), θυγατρικής της κινεζικής Cosco στην ελληνική αγορά.
Για τον σκοπό αυτό, θα διεξαχθούν συναντήσεις μεταξύ στελεχών της ΣΕΠ και εκ των ανώτατων στελεχών της Samsung Electronics, προκειμένου η πρώτη να παρουσιάσει το μοντέλο συνεργασίας που έχει συνάψει με τη Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τις εν λόγω εξελίξεις σηματοδοτεί η αυριανή άφιξη του Μπου-Κέουν Γιουν, ο οποίος ηγείται του κλάδου καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων της Samsung.
Σύμφωνα με στελέχη της ΣΕΠ, έχουν ήδη διεξαχθεί οι πρώτες επαφές με τα εν Ελλάδι στελέχη της Samsung, όπου καταγράφηκε το ζωηρό ενδιαφέρον του νοτιοκορεατικού ομίλου να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του λιμανιού του Πειραιά, αναφορικά με τη δυνατότητά του να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου εμπορευμάτων που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές.
Η έλευση του κ. Γιουν, αναμφίβολα, αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας. Πάντως, πηγές εντός της ΣΕΠ, επισήμαναν πως, επί του παρόντος, οι όποιες συζητήσεις είναι καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα.
Άλλωστε, όπως συνέβη και με τη Hewlett Packard, τέτοιου είδους συμφωνίες απαιτούν σημαντικό χρόνο έως ότου ωριμάσουν, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας και την ακόμα μεγαλύτερη σταθεροποίησή της εντός της Ευρωζώνης.
Βέβαια μια τέτοια κίνηση, αν γίνει, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ωρίμανσης, αλλά και βεβαιότητα ότι η χώρα μας μπορεί να αντεπεξέλθει.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πως η χρήση του ΟΛΠ, σε σχέση με άλλα μεγάλα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, όπως το Ρότερνταμ και η Αμβέρσα, εξοικονομεί τουλάχιστον έξι ημέρες, αποτελεί ένα πλεονέκτημα, που δύσκολα μπορούν να αγνοήσουν οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι καταναλωτικών ειδών.
Επιπλέον, η επικείμενη ενεργοποίηση της συμφωνίας με τη Hewlett Packard κι εν συνεχεία και οι αντίστοιχες με τους κινεζικούς ομίλους τηλεπικοινωνιακών ειδών Huawei και ZTE, αναμένεται να αυξήσουν το ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες, που θα μπορούν πλέον να δουν και στην πράξη, τα οφέλη της συνεργασίας με τη ΣΕΠ και το λιμάνι του Πειραιά.
Αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Cosco και Hewlett Packard, όλα δείχνουν πως έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο εφαρμογής.
Όπως έχει προαναγγείλει και η Cosco, η επίσημη έναρξη της συμφωνίας έχει τοποθετηθεί χρονικά εντός του πρώτου τριμήνου, όταν και θα ξεκινήσουν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ολοκληρώσει τις πιλοτικές δοκιμές της σχετικής σιδηροδρομικής γραμμής και εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογράψει εξάμηνη πιλοτική συμφωνία δρομολόγησης ενός-δύο συρμών την εβδομάδα από τον εμπορευματικό σταθμό της Cosco στον Πειραιά έως την Τσεχία, όπου διαθέτει εργοστάσιο συναρμολόγησης προϊόντων η HP.
Huawei και ΖΤΕ στρέφονται στον Πειραιά
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό κι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται να διακινούνται έως 76 εμπορευματοκιβώτια της HP εβδομαδιαίως, χωρίς μάλιστα να γίνεται διαχωρισμός και αποθήκευση των προϊόντων πριν από την προώθησή τους στον τελικό προορισμό.
Εν συνεχεία, σειρά θα λάβουν τόσο η Huawei, όσο και η ΖΤΕ, οι οποίες και αυτές έχουν ξεκινήσει τις απαιτούμενες προετοιμασίες.
Πριν από ένα μήνα, η Huawei ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία του νέου κέντρου διανομής της στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).
Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής της Cosco, ΣΕΠ Α.Ε., που διαθέτουν ετήσια δυναμικότητα της τάξεως των τεσσάρων εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων, η Huawei, αναμένεται να δημιουργήσει μια «πύλη» εισόδου των προϊόντων της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Με τη σειρά της και η ΖΤΕ, πέραν της πρόθεσής της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για την προώθηση των προϊόντων της στην Ευρώπη, έχει εκφράσει και την επιθυμία της να δημιουργήσει επισκευαστικό κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τους αμέσως επόμενους μήνες.

Read more...

H NEA TOYΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...


Έτοιμο να γιορτάσει και φέτος την 29η Ιανουαρίου ως «ημέρα της εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης» εμφανίζεται το «κόμμα» Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB)! Το εν λόγω ««κόμμα», με τις ...
ευλογίες του προξενείου Κομοτηνής, δραστηριοποιείται στη Θράκη, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Αλί Τσαβούς.

Στις 29 Ιανουαρίου 1988, μέλη της μειονότητας προκάλεσαν επεισόδια, με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στην ιστοσελίδα του, το κόμμα DEB έχει αναρτήσει τη σχετική ανακοίνωση μόνο στα τουρκικά:

Η ανακοίνωση (μεταφρασμένη):

«29 Ιανουαρίου 1988, μέρα ουσιαστικής και αξιοπρεπούς αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις κατά της εθνικής τους ταυτότητας.

Είναι η μέρα που, ο λαός, βροντοφώναξε σε αυτούς που αρνούνται τη εθνική του ταυτότητα πως είναι Τούρκος, και ότι θέλει να ζήσει σε αυτή την χώρα σαν ένας περήφανος πολίτης χωρίς να εγκαταλείψει τις τουρκικές παραδόσεις. Το κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB) δεν θα ξεχάσει την σημερινή επέτειο. Θα τιμά τον επιδειχθέντα ηρωισμό, θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη γενναιότητα και θα ζητά το θείο έλεος για τους νεκρούς.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι η μοναδική μειονότητα, που τα δικαιώματά της καθορίζονται με συνθήκες. Περιμέναμε για χρόνια την απόδοση των μη αποδιδόμενων μειονοτικών μας δικαιωμάτων…Η πατρίδα μας η Ελλάδα όπως έκανε και στον ‘νόμο των 240 ιμάμηδων’, συνεχίζει να βγάζει νόμους με βία και ωμότητα, αγνοώντας την φωνή και την βούληση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την επιβολή των οποίων σφετερίζεται τα δικαιώματα μας.

Αν και χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πατρίδα μας, Ελλάδα, παραβιάζει τα δικαιώματά μας και τα ευρωπαϊκά κράτη να παραμείνουν σιωπηλά και αδιάφορα. Αυτές οι πολιτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών της ΕΕ, στα θέματα της ελευθερίας της έκφρασης και σε έννοιες όπως η πίστη μας, μας προκαλεί απορίες.

Η από πολλά χρόνια λογική που επικρατεί στη Δυτική Θράκη, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Τούρκοι, σκιάζει τη ζωή μας. Είμαστε τώρα μια μειονότητα στη χώρα μας και θέλουμε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά μας. Ποτέ μην απελπίζεστε. Δεν υπάρχουν στόχοι που δεν μπορούν να επιτευχθούν με την ενότητα και την αλληλεγγύη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει, ότι ο αγώνας μας, με όλη τη δύναμή μας, θα συνεχιστεί απτόητος, μέχρις οι ζωές μας να κυριαρχούνται από τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της ειρήνης και της φιλίας.

Καλή εθνική ημέρα της αντίστασης και αλληλεγγύης για τον Λαό μας».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/h-nea-toy.html

Read more...

ΤΙ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ


Σε τροποποιήσεις για να γίνει πιο λειτουργικό το μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Από το «πλαφόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εξαιρούνται τα...
εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, ώστε να μην έχουν κίνδυνο οι συγκεκριμένοι ασθενείς ως προς τη λήψη των φαρμάκων τους, καθώς και νοσοκομειακοί γιατροί, «ώστε να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα καταφυγής εκεί και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης».
Ο υπουργός, πάντως, υπερασπίστηκε το μέτρο, λέγοντας ότι «σε γενικές γραμμές, είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός».
Σημειώνεται ότι το «πλαφόν» ίσχυσε στις αρχές του μήνα, προβλέποντας ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφεί κάθε μήνα πάνω από το 80% της αξίας των φαρμάκων που είχε χορηγήσει το 2013, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει ζητήσει την απόσυρση του μέτρου και καλεί τους γιατρούς «να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης- διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7103.html

Read more...

MYΣΤΗΡΙΟ ''ΤΕΛΟΣ'' ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...


...EKTAKTO...
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΠΟ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΥΒΕΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΣΙΣΚΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Οι δυο γυναίκες Εισαγγελείς κκ Ευγενία Κυβέλου  και Ελένη Σίσκουπου μαζί με την προϊσταμένη Ελένη Ράικου συνέδεσαν το όνομά τους με τις αλλεπάλληλες διώξεις κατά της διαφθοράς, σιωπηρά απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους...
Την αποκάλυψη βόμβα επιβεβαίωσε πριν λίγο στο Fimotro αξιωματούχος του υπουργείου δικαιοσύνης που απέδωσε ωστόσο την μετακίνηση σε «προσωπικούς λόγους». Στην Ευελπίδων όμως ακούγονται φωνές για παρασκηνιακές πιέσεις στην προσπάθεια –όπως λένε- ακόμη και  πολιτικών παραγόντων να αποτρέψουν επικείμενες διώξεις κατά υψηλού οικονομικού παράγοντα που εδώ και μήνες είχε μπει στο μικροσκόπιο ενδελεχούς δικαστικής έρευνας. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ανάμεσα στις δυο Εισαγγελείς και τους Ανακριτές που χειρίστηκαν συνολικά  τις ίδιες υποθέσεις υπήρξε ξαφνικά διάσταση απόψεων και «ρήγμα» στις σχέσεις τους. Η ίδια πηγή μας επεσήμανε πως αυτή η «ρήξη» δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την έρευνα κατά του μεγαλοεπιχειρηματία. Επισήμως οι δυο αδέκαστες Εισαγγελείς απεχώρησαν «οικεία βουλήσει» λόγω επικείμενης προαγωγής της μιας εξ αυτών. Όλοι οι φάκελοι ωστόσο και ειδικά ο «καυτός» που αφορά τον μεγάλο οικονομικό παράγοντα, αφαιρέθηκαν από τα γραφεία που είχαν στην Ευελπίδων οι δυο άψογοι Εισαγγελείς Διαφθοράς. Μέχρι τώρα δεν έχει οριστεί αντκαταστάτης τους και οι κκ Κυβέλου και Σίσκου επιστρέφουν αποκλειστικά στην οργανική τους θέση που είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Έτσι για την Εισαγγελέα Διαφθοράς  Ελένη Ράικου που έχει την έδρα της στο Εφετείο, από την Ευελπίδων απέμεινε προς το παρόν μόνο η κ. Πόπη Παπανδρέου να την βοηθά σημαντικά το έργο της ως Οικονομική Εισαγγελεάς.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/my.html

Read more...

Τι δήλωσε στη Βουλή Μανώλης Γλέζος: «Ναι» σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ υπό όρους


Μανώλης Γλέζος: «Ναι» σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ υπό όρους


Ποιους δύο όρους έθεσε πριν πει: «Αν γίνουν αυτά δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση για συγκυβέρνηση»

Σε μια ακόμα τοποθέτηση που δημιουργεί έντονο προβληματισμό προχώρησε ο κ. Μανώλης Γλέζος καθώς μίλησε για υπό όρους συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου «ξορκίζει» τα σχετικά σενάρια που φούντωσαν τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζοντάς τα ως «ανέκδοτο».

Ειδικότερα, ο κ. Γλέζος είπε: «Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ» και πρόσθεσε: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».

Πέραν αυτού, ο βουλευτής επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον εκλογικό νόμο που δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα».
protothema.gr

Read more...

Σεισμός 4,1 ρίχτερ κοντά στην Πάτρα...

Πριν λίγα λεπτά σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,1 ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάτρα αλλά και το Αίγιο.

Σύμφωνα με...
το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο είχε εστιακό βάθος 5 χιλ. και το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. Βόρεια των Καμαρών και 24 χλμ. Βορειοδυτικά της Πάτρας.

Read more...

Αυτοψία του πρωθυπουργού στον τόπο της καταστροφής Σαμαράς από Αργοστόλι: Ηρθα για να δείξω ότι όλη η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κεφαλονιά


Σαμαράς από Αργοστόλι: Ηρθα για να δείξω ότι όλη η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κεφαλονιά


Από βδομάδα θα ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία - Μικρό το ποσοστό των κτιρίων που έχουν πρόβλημα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του σεισμού

«'Ήρθα χθες στην Κεφαλονιά για να δείξω ότι όλοι οι Έλληνες είναι διπλά στους Κεφαλονίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας από το δημαρχείο Αργοστολίου το πρωί της Τετάρτης, μετά την επιθεώρηση των περιοχών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Κεφαλονιά άντεξε και πως συνεχίζει και αποτελεί έναν πανέμορφο και απολύτως ασφαλή τουριστικό προορισμό, σημειώνοντας ότι ταξίδεψε στο νησί για να δείξει τη βούληση της κυβέρνησης να ξαναγυρίσει η Κεφαλονιά πολύ γρήγορα «σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε το ΙΓΜΕ, τους καθηγητές του Πολυτεχνείου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τους εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της αποκατάστασης και δήλωσε πως ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία, τονίζοντας ότι η πλειονότητά τους θα λειτουργήσει τη Δευτέρα

Επίσης δήλωσε ότι ο έλεγχος σε σπίτια, μαγαζιά και δημόσια κτίρια προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, σημειώνοντας ότι πολύ μικρό το ποσοστό των κτιρίων που έχουν πρόβλημα στην Κεφαλονιά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του σεισμού.

«Οι Κεφαλονίτες μηχανικοί έχουν θωρακίσει αποφασιστικά το νησί τους», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς

Όσον αφορά στους ελέγχους που γίνονται είπε πως μέσα σε 48 ώρες έχουν ελεγχθεί πάνω από 400 κτίρια στην Κεφαλονιά και ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας ότι οι κάτοικοι τα σπίτια των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό προβλήματα φιλοξενούνται είτε σε συγγενικά πρόσωπα, είπε στο πλοίο που έφθασε για τον σκοπό αυτό στο νησί.

Ακόμη είπε ότι από τα δημόσια κτίρια του νησιού, 14 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα και τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των υποδομών.

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο του νησιού δήλωσε ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα  υπάρχει στον δρόμο Ληξουρίου - Αργοστολίου.

«Δεν εφησυχάζουμε, τον στόχο μας θα τον πετύχουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι επί ποδός μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα στην Κεφαλονιά.

«Οι υπουργοί ήρθαν στο νησί και θα ξανάρθουν μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχει εμπειρίες από σεισμούς και πως ξέρει ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να λέει πολλά λόγια. 


protothema.gr

Read more...

Live από το sports.in.gr Ημέρα Κυπέλλου σε Λεωφόρο, Καραϊσκάκη και Ηράκλειο


Ημέρα Κυπέλλου σε Λεωφόρο, Καραϊσκάκη και Ηράκλειο
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη, η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τρεις πολύ ενδιαφέροντες αγώνες. Αρχικά ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (16:00), με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες να βρεθούν στους «8» της διοργάνωσης.

Δύο ώρες αργότερα ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσει τον νικητή του παραπάνω ζευγαριού.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το απόγευμα τον επικίνδυνο Ατρόμητο, θέλοντας να κάνει τον επαναληπτικό στο Περιστέρι να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Tην Πέμπτη θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας των προημιτελικών, αανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

ΟΦΗ - Πανιώνιος (16:00, ΟΤΕ sport 3)
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών) Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Πασχάλης (Ηπείρου).

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου (18:00, OTE sport 3)
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Βλάσσης (Λασιθίου).

Ολυμπιακός - Ατρόμητος (20:00, ΟΤΕ sport 3)
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών) Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ακατάλληλα 150 σπίτια στο Ληξούρι...


Τις πληγές της μετράει ακόμα από τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ η Κεφαλονιά.

Όπως μετέδωσε το...
Mega, οι έλεγχοι των αρμοδίων στα σπίτια των κατοίκων του νησιού συνεχίζονται. Από τα 300 σπίτια που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα στο Ληξούρι, τα 150, είναι ακατάλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Παράλληλα, η ασταμάτητη μετασεισμική δραστηριότητα χρίζει παρακολούθησης, καθώς δημιουργούνται περεταίρω κίνδυνοι και σε σπίτια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα»...

Read more...

Απολογείται εκ νέου σήμερα ο Α. Κάντας...


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση για τις μίζες στα εξοπλιστικά...

Φως στα νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους επιχειρούν να ρίξουν οι ανακριτές, που ερευνούν την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Πρόσωπο κλειδί, για ακόμη μια φορά, ο ...
πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο οποίος απολογείται, σήμερα, συμπληρωματικά προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις που αφορούν στο σκέλος της υπόθεσης των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού τα οποία προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας, ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, είναι σε θέση να βοηθήσει την ανάκριση δίνοντας νέα ώθηση στην έρευνα.

Άλλωστε η έρευνα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο μετά και τη λίστα «φωτιά» που εντοπίστηκε, σε έφοδο των ανακριτών στο γραφείο του προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου.

Η επίμαχη λίστα, σύμφωνα πληροφορίες, περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 έως το 2010. Όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, τα συγκεκριμένα εμβάσματα έχουν σχέση με την υπόθεση και το ενδιαφέρον είναι πως έχουν σταλεί σε εταιρίες , άγνωστες, μέχρι σήμερα, στην ανάκριση.

Τις επόμενες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι των ανακριτών και νέα πρόσωπα τα οποία προέκυψαν μετά τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους. Ήδη έχουν λάβει κλήση σε απολογία ο Γερμανός αντιπρόεδρος της WEGMANN Όλαφ Έσλερ, αλλά και ο γιος του κατηγορουμένου Δημήτρη Παπαχρήστου ,Σπύρος.

Ο Σπύρος Παπαχρήστου εμφανίζεται ως διαχειριστής των off shore εταιρειών, OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 650.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας.

Σε απολογία έχει κληθεί και ο τραπεζικός Φάνης Λυγινός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω ελβετικών λογαριασμών...
newsbeast.gr

Read more...

Αιχμές Κουβέλη προς Παπαδόπουλο-Ψαριανό για τους "58"...


Το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δύο πρόσωπα, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχετικά με την πρωτοβουλία των «58», αναφερόμενος προφανώς στον Ανδρέα Παπαδόπουλου και τον Γρηγόρη Ψαριανό, τονίζοντας επίσης ότι το...
κόμμα δεν θα διασπαστεί.


Επιπλέον, ανέφερε ότι θα παραβρεθεί στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο τέλος Φεβρουαρίου στη Ρώμη, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, Όπως ανέφερε αργά το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια γεύματός του με δημοσιογράφους, τον έχει προσκαλέσει ο Μάρτιν Σούλτς.

Για του «58», σημείωσε επίσης ότι αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα τόσο οι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός συμμετείχαν σε εκδήλωση των «58», όπου τόνισαν την ανάγκη η ΔΗΜΑΡ να «αγκαλιάσει» την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά στην στάση που τηρεί το ηγετικό στέλεχος, Σπύρος Λυκούδης και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η ΔΗΜΑΡ θα πετύχει καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Επιπλέον χαρακτήρισε ως αθλιότητες τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ για το χρέος επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωσή του.

Δεδομένη η ένταξη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Σε ό, τι αφορά τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, αφού υπογράμμισε ότι έχει προσκληθεί στη συνδιάσκεψη από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου...
tvxs.gr

Read more...

Καλούμαστε να πληρώσουμε πέντε φόρους έως την Παρασκευή!...


Βαρύς ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους...

Παραζάλη σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο φορολογουμένους φέρνει η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου καθώς θα πρέπει να βρίσκονται διαρκώς με το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν...
κατά περίπτωση φόρο εισοδήματος, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2013, απλήρωτα χαράτσια του 2012, φόρο πολυτελούς διαβίωσης και φόρους ακίνητης περιουσίας για το 2011, το 2012 και το 2013.

Αν αφήσουν να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, από τον Φεβρουάριο κάνουν πρεμιέρα τα νέα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές και πέρα από τον κίνδυνο κατασχέσεων, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», επιβάλλονται χωρίς δεύτερη κουβέντα τόκοι 0,7% σε μηνιαία βάση αλλά και πρόστιμα από 10% έως και 30% ανάλογα με την καθυστέρηση τακτοποίησης της οφειλής.

Ο λογαριασμός είναι ιδιαίτερα βαρύς καθώς μόνο για το χαράτσι του 2012 το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά εισπράξεις πάνω από 400 εκατ. ευρώ και συνολικά αρκετά πάνω από μισό δισεκατομμύριο.

Ενώ λίγο ως πολύ όλοι οι φορολογούμενοι είχαν στο μυαλό τους την πληρωμή φόρων εισοδήματος, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και του τριπλού ΦΑΠ στην περίπτωση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν μείνει εμβρόντητοι στη θέα του ειδοποιητηρίου καθώς θεωρούσαν ότι είχαν ήδη εξοφλήσει την οφειλή τους.

Αυτό συνέβη καθώς τον Μάιο του 2012, προκειμένου η ΔΕΗ να κλείσει τα λογιστικά της και να απαλλαγεί από το βάρος των απλήρωτων λογαριασμών με το χαράτσι, σε όσους δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τη δεύτερη δόση έστειλε το φόρο ως ληξιπρόθεσμη στην Εφορία και το ποσό που στο μεταξύ εισέπραξε (για ΕΕΤΗΔΕ) το κράτησε για μελλοντικό συμψηφισμό με κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος, πράγματι η ΔΕΗ έκανε συμψηφισμό χωρίς όμως να αναφέρεται κάπου ότι το χαράτσι δεν έχει εξοφληθεί. Έτσι, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι θεωρούσαν πως είχαν πληρώσει, καλούνται τώρα μέχρι 31 Ιανουαρίου να εξοφλήσουν- χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις- τις οφειλές του 2012.

Τα ειδοποιητήρια για το χαράτσι έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet στην επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου» όπου θα πρέπει να αναζητήσουν και τα ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013 όσοι τα άφησαν απλήρωτα το 2012. Στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων έχουν πιαστεί 95.000 οχήματα χωρίς σήμα και στους ιδιοκτήτες τους τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται λόγω προστίμου.

Παράλληλα έως τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να εξοφληθεί ο φόρος πολυτελείας για 7.081 υπόχρεους με αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών, αεροσκάφη και πισίνες αλλά και φόρος εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013.

Τον Δεκέμβριο εστάλησαν 26.843 χρεωστικά εκκαθαριστικά με οφειλόμενους φόρους 46,6 εκατ. ευρώ οι οποίοι θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά τους ΦΑΠ, έως τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθεί η έκτη δόση του ΦΑΠ 2011 και 2012 αλλά και η τέταρτη δόση του ΦΑΠ 2013...
newsbeast.gr

Read more...