Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των 22 υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. Πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη


Ιστορική ημέρα καθώς την πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο έχει από χθες η Ελληνική Αστυνομία, καθώς προήχθη η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η αξιωματικός η οποία από την θέση του κλαδάρχη Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων χειρίστηκε το προσφυγικό.
tsiri
Οι κρίσεις των 22 υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. (20 γενικών καθηκόντων, ένας ειδικών καθηκόντων – Υγειονομικό και ένας ειδικών καθηκόντων εγκληματολογικών εργαστηρίων) ολοκληρώθηκαν αργά χτες το βράδυ από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου αρχηγού Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς.
Στον βαθμό του αντιστράτηγου, για την κάλυψη των κενών θέσεων, προάγονται τέσσερις υποστράτηγοι και, ειδικότερα, ο μέχρι χτες Γενικός Διευθυντής Αττικής, Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο νέος υπαρχηγός του Σώματος, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Διατηρητέοι κρίθηκαν 11 υποστράτηγοι: Αντώνης Μπάκας, διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής, Βασίλειος Μωυσίδης, Χρήστος Δραγατάκης, Γεώργιος Κωτσάκης, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης και οι Γεώργιος Σκανδαλάκης, Νικόλαος Μπαντουβάκης, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, Ανδρέας Αποστολόπουλος, Ηλίας Μαλεβίτης (Υγειονομικό) και Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).
Τέλος, αποστρατεύονται ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους επτά Υποστράτηγοι Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα 30 ημέρες. Πρόκειται για τους: Γεώργιο Καραϊτση, Δημήτριο Γεωργατζή, Φώτιο Νικητάκη, Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Δημήτριο Παπαναγιώτου, Σταματίνα Μίζη και Δημήτριο Δήμου.
Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τους βομβαρδισμούς στη Συρία...


Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας

Η Τουρκία δεν προτίθεται να σταματήσει να βομβαρδίζει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG ανταποδίδοντας τα πυρά που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε...
σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να υποστηρίζουν την Τουρκία ή τους Κούρδους αντάρτες.

Η ταχεία προώθηση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ μαχητών των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή για να καταλάβουν εδάφη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, έχει εξοργίσει την Άγκυρα, που χαρακτηρίζει τους εξεγερμένους τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκία βομβαρδίζει εδώ και μέρες θέσεις των YPG.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως το να παραβλέπει κανείς τη σύνδεση των Κούρδων της Συρίας με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ((PKK) είναι μια «εχθρική πράξη».


Read more...

Στην Cosco το 67% του ΟΛΠ...


Και τυπικά στην Cosco το 67% του ΟΛΠ

Στην Cosco περνά το 67% του ΟΛΠ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά που εμπρόθεσμα προσκόμισε όπως...
προβλέπεται από τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, την ανακήρυξε ομόφωνα Προτιμώμενο Επενδυτή για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Εν τω μεταξύ, πράσινο φως για την αποκρατικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης άναψε χθες το Συμβούλιο Επικρατείας που απέρριψε τις ενστάσεις τοπικών φορέων που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επενδυτών για την απόκτηση των μετοχών των εταιρειών ΟΛΠ ΑΕ και ΟΛΘ ΑΕ.

Read more...

Στη Βουλή δικογραφία για Μ.Κ.Ο. και Γ.Παπανδρέου...


Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η Βουλή θα πρέπει και πάλι να ερευνήσει για τυχόν ευθύνες του Γ. Παπανδρέου ως υπουργού Εξωτερικών (2000-2001) και τη χρηματοδότηση της...
ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» με επικεφαλής τον Άλεξ Ράντο.

Πρόκειται για νέα δικογραφία που προέκυψε από έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για δύο προγράμματα αποναρκοθέτησης στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη που χρηματοδοτήθηκαν με επιπλέον 1,2 εκατομ.ευρώ και τα οποία φαίνεται πως διατέθηκαν ως δώρα προς τρίτους.

Πρόκειται για συμπληρωματική δικογραφία για τον Ράντο και 13 υπαλλήλους του ΥΠΕΞ που παραπέμπονται με κακουργηματικές διώξεις και παράνομη χρηματοδότηση 8 εκατομ.ευρώ.

Read more...

Κλειστά τα Τέμπη και ο Ισθμός...


œ   › Ÿ š Ÿ

Βήματα προσέγγισης σημειώνονται μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών για την έναρξη διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό την ίδια στιγμή που...
μερικά μπλόκα σκληραίνουν τη στάση τους. 

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους κατέθεσαν περίπου 50 μπλόκα, ζητώντας συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα κατέθεσαν τις προτάσεις τους και τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Αισθητές ωστόσο είναι οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των αγροτικών μπλόκων, τόσο στις διεκδικήσεις όσο και στον τρόπο που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στο μεταξύ, τη χώρα στα δύο αναμένεται να «κόψει» το μπλόκο των Μικροθηβών, στη Νίκαια οι αγρότες απέκλεισαν και την Παλαιά Εθνική Λάρισας - Βόλου, ενώ τα Τέμπη και ο Ισθμός παραμένουν κλειστά, όπως και ο Προμαχώνας.

Χθες οι αγρότες της Φθιώτιδας απέσυραν τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Μπράλου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, περίπου στις 21.30 το βράδυ της Δευτέρας, μετά από διαπραγματεύσεις με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρά τα μέτρα της αστυνομίας, οδηγοί φορτηγών που κινούνταν από την Αθήνα προς τη Λαμία κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι το μπλόκο των αγροτών, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν και οδηγοί που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Read more...

Τα πάνω- κάτω στις βάσεις...


Τα πάνω- κάτω στις βάσεις φέρνουν οι αλλαγές στις Πανελλαδικές
...φέρνουν οι αλλαγές στις Πανελλαδικές...

Διπλές εξετάσεις με δύο μηχανογραφικά και δύο εξεταστικές επιτροπές χαρακτηρίζουν τις φετινές Πανελλαδικές. Το νέο σύστημα που θα...
εγκαινιαστεί φέτος φαίνεται ότι κερδίζει το ενδιαφέρον των υποψηφίων και θα φέρει αλλαγές και στις βάσεις εισαγωγής. 

Οι εκτιμήσεις που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», κάνουν λόγο για άνοδο στις δημοφιλείς σχολές, ειδικότερα στις Ιατρικές, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών επαγγελμάτων, αλλά και σε ορισμένες υψηλόβαθμες του Πολυτεχνείου. Αντίθετα, στα Παιδαγωγικά, που από φέτος αποτελούν ένα ξεχωριστό πεδίο, αναμένεται πτώση κυρίως στα τμήματα των περιφερειακών σχολών. Σημαντικός παράγοντας θα είναι ο καταμερισμός του αριθμού εισακτέων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Παιδείας γίνονται συζητήσεις για μικρή μείωση του αριθμού, γεγονός που θα σπρώξει τις βάσεις προς τα πάνω. 

Αν και επικρατεί η θεωρία ότι τα λίγα μαθήματα περιορίζουν τους μαθητές, καθώς μεταβάλλονται οι πιθανότητες για υψηλό βαθμό και περιορίζονται οι συντελεστές του μέσου όρου, αναλυτές αλλά και καθηγητές φροντιστηρίων σημειώνουν ότι τα περιορισμένα μαθήματα θα επιτρέψουν στον μικρό αριθμό αριστούχων που θα καταγραφεί και φέτος να εκτοξεύσει τις βάσεις σε περιζήτητες σχολές κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, όπως σημειώνουν καθηγητές σε φροντιστήρια, ένα μεγάλο μέρος των αποφοίτων (οι οποίοι είναι οι μόνοι που δικαιούνται να επιλέξουν μεταξύ του καταργηθέντος συστήματος και του νέου) προτιμά να περιοριστεί στα τέσσερα μαθήματα, έναντι έξι όπως ίσχυε μέχρι και πέρσι στις εισαγωγικές εξετάσεις, ποντάροντας σε υψηλές βαθμολογίες για να εισαχθεί σε σχολές με δυσθεώρητες βάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις θα γίνεται μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.


Πεδία

Ανθρωπιστικών Σπουδών: Το νέο σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων δίνει την επιλογή στους υποψηφίους με την εξέταση ακόμη ενός μαθήματος να ανοίξουν ένα επιπλέον πεδίο σχολών και τμημάτων. Για πρώτη χρονιά οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν έχουν πρόσβαση στις οικονομικές σχολές, ενώ απώλεια για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αποτελούν και οι παιδαγωγικές σχολές που εντάσσονται σε ξεχωριστό πεδίο. Ο περιορισμός σε τέσσερα μαθήματα πολύ πιθανόν να ρίξει τις βάσεις, αν όχι στη Νομική (σ.σ.: ήδη τα μόρια έπεσαν κατακόρυφα πέρσι σχεδόν στην πλειοψηφία των σχολών της θεωρητικής κατεύθυνσης) στις άλλες σχολές. Οι υποψήφιοι μπορεί να «δυσκολευτούν» με το μάθημα των Λατινικών, στο οποίο έχει αυξηθεί η ύλη και με το νέο σύστημα εντάσσεται στη διδασκαλία μόνο στη Γ’ Λυκείου και όχι και στη Β’ όπως ίσχυε μέχρι πέρσι. Παράλληλα, τα Αρχαία και η Έκθεση κρύβουν αρκετές φορές παγίδες για τους υποψηφίους.

Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών: Αποτελεί το πιο μαζικό επιστημονικό πεδίο, καθώς σε αυτό εντάσσονται 109 πανεπιστημιακά τμήματα και 87 τμήματα ΤΕΙ. 

Βαρύ θα είναι το φορτίο για τους υποψηφίους ειδικότερα στα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής. Και στα δύο μαθήματα έχει αλλάξει η ύλη και έχει προστεθεί επιπλέον βάρος για τους μαθητές. Δεδομένης της περσινής καταβαράθρωσης των βάσεων εισαγωγής σε πολλές σχολές, ακόμα και 1.000 μορίων, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πολύ πιθανόν να διατηρηθούν οι βάσεις στα ίδια επίπεδα. 

Επιστημών Υγείας: Περιλαμβάνει τη βαλίτσα του μηχανογραφικού, την Ιατρική σχολή, αλλά και Βιολογία, κτηνοτροφία, επιστήμες τροφίμων καθώς και τα παραϊατρικά που αποτελούν δημοφιλείς επιλογές. Τα τέσσερα μαθήματα που πιθανόν εκτοξεύσουν τις βάσεις στην Ιατρική, αλλά και στις συναφείς στρατιωτικές σχολές. 

Επιστήμες Εκπαίδευσης: Ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να κρατήσει σε σταθερά επίπεδα τις βάσεις είναι ίσως η μειωμένη ζήτηση, εξαετείς της απουσίας των μόνιμων διορισμών στον κλάδο τα τελευταία χρόνια. 

Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής: Στάσιμες αναμένονται οι βάσεις στις οικονομικές σχολές, με πιθανότητα ανόδου εξαιτίας του μαθήματος Αρχές Οικονομική Θεωρίας που θα ανεβάσει το μέσο όρο. Μικρή άνοδος ίσως σημειωθεί και στις σχολές Πληροφορικής, καθώς όσοι κατευθυνθούν εκεί από την ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής δεν έχουν το βάρος της Φυσικής και της Χημείας στα εξεταζόμενα μαθήματα. 

500-600 μόρια κάτω

Στις εκτιμήσεις θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το νέο σύστημα μοριοδότησης κρίνονται μόνο οι γραπτοί βαθμοί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και όχι βαθμός προαγωγής, όπως ίσχυε. 


protothema.gr

Read more...

Έρχεται κούρεμα στα τεκμήρια διαβίωσης...


Έρχεται κούρεμα στα τεκμήρια διαβίωσης - Media

Απαλλαγές και εκπτώσεις από τα τεκμήρια διαβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους φέρνουν η νομοθετική ρύθμιση για την...
κατάργησή τους σε νοικοκυριά με πενιχρά ή μηδενικά εισοδήματα καθώς και η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Οι αλλαγές στα τεκμήρια, σύμφωνα με το Έθνος, ισχύουν για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν φέτος με αποτέλεσμα όσοι έχουν μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, ενοίκια, τόκους, ή είναι άνεργοι να γλιτώσουν φόρο 26% και προκαταβολή 75%, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που διαμένουν σε δικό τους σπίτι ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη να αποφύγουν την παγίδα του τεκμαρτού φόρου.

Με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών θα απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία οι φορολογούμενοι εκτός όσων έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα ή είναι αγρότες που θα δηλώσουν φέτος πραγματικά εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ και το συνολικό τους εισόδημα από τα τεκμήρια δεν ξεπερνά τα 9.550 ευρώ.

Ειδικότερα:

• Με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων που προβλέπει έμμεσο αφορολόγητο 9.550 ευρώ θα φορολογηθούν οι φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα από τόκους, ενοίκια, από ακίνητα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν πρόσθετη διαφορά μεταξύ του εισοδήματος που προκύπτει από τα τεκμήρια και του δηλωθέντος θα φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή θα αναγνωρίζεται αφορολόγητο το όριο 9.550 ευρώ. Ετσι δεν θα υπολογιστεί φόρος με συντελεστή 26% καθώς και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.550 ευρώ.

• Με την κλίμακα των μισθωτών για την οποία ισχύει το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ και όχι με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν οι φορολογούμενοι με πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ με εξαίρεση αυτό που προέρχεται από επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα και το τεκμαρτό τους εισόδημα είναι έως 9.5000 ευρώ και εφόσον αυτοί δεν είναι επιτηδευματίες, δηλαδή δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ και δεν τηρούν βιβλία ούτε εκδίδουν φορολογικά στοιχεία.

• «Κούρεμα» στα τεκμήρια διαβίωσης θα δουν πολλοί φορολογούμενοι που κατοικούν σε δικά τους διαμερίσματα ή μονοκατοικίες ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη λόγω της αναδρομικής μείωσης από τον Μάιο του 2015 των αντικειμενικών που αποτελούν τη βάση για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος.

Read more...