Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Επερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για Πυροσβεστική





Επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για τη «διάλυση και απαξίωση» του Πυροσβεστικού Σώματος, κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χ. Καστανίδη.

Οι βουλευτές αναφέρονται σε σειρά περιπτώσεων «αναξιοκρατίας» κατά τις τελευταίες κρίσεις στο Σώμα, σημειώνοντας ότι «αξιωματικοί με τίτλους σπουδών, πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά διπλώματα, με συγγραφικό έργο στο επαγγελματικό τους αντικείμενο, παρελήφθησαν ή αποπέμφθησαν στις τελευταίες κρίσεις χάριν υπολειπομένων μεν σε ουσιαστικά προσόντα συναδέλφων τους, αλλά υπερεχόντων σε κομματικές ή φατριαστικές περγαμηνές».

Επίσης, αναφέρονται σε «στημένο» διαγωνισμό για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα (1260) Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Υπηρεσιών, καθώς και σε ελλείψεις προσωπικού, εναέριων μέσων και «οποιουδήποτε επικαιροποιημένου επιχειρησιακού σχεδιασμού».




http://www.otenet.gr


Read more...

Αναχώρησε για τη Χιλή ο Γιώργος Παπανδρέου



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), Γιώργος Παπανδρέου, αναχώρησε το απόγευμα για τη Χιλή, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις ΗΠΑ.

Στη Χιλή ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε συνέδριο, που διοργανώνει η Χιλιανή κυβέρνηση σε συνεργασία με βρετανικό think tank με θέμα «Προοδευτική διακυβέρνηση: Απάντηση στην παγκόσμια κρίση», ενώ θα παρακαθήσει και σε γεύμα με ηγέτες άλλων χωρών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο αφορούν την χάραξη προοδευτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, την προώθηση μιας υπεύθυνης και βιώσιμης παγκοσμιοποίησης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την κατάσταση κοινωνικής προστασίας και αγοράς εργασίας την εποχή της παγκοσμιοποίησης, και τον ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πέραν της προέδρου της Χιλής, στο συνέδριο θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι κύριοι Λούλα (πρόεδρος Βραζιλίας), Θαπατέρο (πρωθυπουργός Ισπανίας) και Μπράουν (πρωθυπουργός Βρετανίας), καθώς και η πρόεδρος της Αργεντινής και η ηγέτις του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Αργεντινής.

Το συνέδριο εντάσσεται στα πλαίσια προετοιμασίας των σοσιαλδημοκρατών, ενόψει της Συνόδου του G-20.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αν «ό,τι πρόκειται να συζητηθεί με την συμμετοχή του κ. Παπανδρέου φέρνει πιο κοντά στις απόψεις των ΗΠΑ ή εκείνων της ΕΕ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως «το ζητούμενο δεν είναι να πάρουμε θέση υπέρ ή κατά, είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής και της σοσιαλιστικής οικογένειας και με αυτήν την ιδιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρηματολογήσει υπέρ μιας πιο επιθετικής πολιτικής από πλευράς ΕΕ απέναντι στην κρίση. Δεν έχουμε κρύψει την κριτική που ασκούμε σε μια συντηρητική Ευρώπη και στην έλλειψη αντανακλαστικών για να βγει η Ευρώπη από τον φαύλο κύκλο».

«Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία επιχειρεί -ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα επιτύχει- πολύ συγκεκριμένες κινήσεις για να αλλάξει μια πολύ δυσμενή κατάσταση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος.

Σε ερώτηση «τι γίνεται με τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, που δεν είναι «συντηρητικές"» και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Μπράουν ετάχθη υπέρ της παραμονής του κ. Μπαρόζο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: Mέσα στη μεγάλη προοδευτική οικογένεια υπάρχουν πολλές φορές και διαφορετικές απόψεις και δεν έχουμε διστάσει να εκφράσουμε την διαφορετική μας άποψη -και μέσα στην προοδευτική οικογένεια- υπερασπιζόμενοι θέσεις που εμείς θεωρούμε σωστές».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ




Για περισσότερα σκίτσα στο skitso.biz/
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ...

http://logoplokies.blogspot.com/
Στον πανέμορφο Βαρνάβα Αττικής, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα, μια εκδήλωση με τη συνεργασία του «Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας» με τη στήριξη της Νομαρχίας Αν. Αττικής, που αξίζει την παρουσία μας δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια.Να προσφέρουμε με την παρουσία μας ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των μικρών Παλαιστινίων, που θα βρεθούν κοντά στους δικούς μας μαθητές.Να θαυμάσουμε το υπέροχο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, να δούμε τη «Διεθνή Έκθεση Κεντημένου Ψωμιού», να μάθουμε για τους «Δρόμους του Ψωμιού» και τις εκδηλώσεις τους.
Για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό ! Να πάμε !

Read more...

Διαγγέλματα και Βασιλικά Διατάγματα !!!


Μέχρι τώρα είχαμε τα διαγγέλματα από τον Πρωθυπουργό, σήμερα άρχισε και η εφαρμογή των βασιλικών διαταγμάτων από τον Υπουργό Υγείας.

Τι άλλο θα μας βρει;
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Read more...

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Υγεία…Νέα χούντα προ των πυλών!


Ο Αβραμόπουλος αποφασίζει να παύσει το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου!!!
Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57 (άρθρο 56 του Β.Δ. 11/10/1957), παύει το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και ορίζει, με αυθαίρετο τρόπο, προσωρινή διοικούσα επιτροπή, αποτελούμενη από Ιατρούς της επιλογής του.
Στην επιτροπή ανατίθεται η άσκηση της αρμοδιότητας του παυθέντος Διοικητικού συμβουλίου και υποχρεούται όπως εντός εξαμήνου το βραδύτερον αναδείξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από νέες εκλογές.
Το ιστορικό: Στις 8 Φεβρουαρίου 2009, τριακόσιοι πενήντα τέσσερις (354) εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γιατρών από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και 50 περίπου πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, εξέλεξαν το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου… Οι έδρες στο Δ.Σ., ανάλογα με τις ψήφους κάθε παράταξης, κατανεμήθηκαν ως εξής: ΔΗΚΙ (Βλασταράκος): 5, ΠΑΝΔΗΚΙ (Καλοκαιρινός) : 4, ΠΑΣΚ : 3, ΑΕΓ: 2, ΔΗΠΑΚ: 1.
Έγιναν δύο άγονες συνεδριάσεις. Η πρώτη διαρκείας 4 ωρών και η δεύτερη διαρκείας 11 ολόκληρων ωρών, από τις 6 μ.μ. (25/2/09 έως 5 π.μ. (26/2/09), οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την επιμονή του κ. Μ. Βλασταράκου, ως πλειονοψηφήσαντος συμβούλου να επιβάλει τις - παρά τη νομοθεσία - προσωπικές του απόψεις σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.. Στις 7 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε τρίτη συνεδρίαση στην οποία η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. αντέδρασε στην ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτική του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου και μετά από νόμιμη διαδικασία συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Ο κ. Αβραμόπουλος, παρά την ενημέρωση που είχε από το Δ.Σ., έπαυσε το νόμιμα εκλεγμένο και σε λειτουργία Δ.Σ., στο οποίο συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις (4) πλην αυτής υπό τον κ. Μ. Βλασταράκο.
Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν εφαρμογή στη σημερινή δημοκρατία και παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.Είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένας υπουργός τολμά να καθαιρέσει εκλεγμένο δημοκρατικά δευτεροβάθμιο όργανο όπως είναι το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και αντ’ αυτού να διορίσει άτομα της αρεσκείας του!!!
Παρακάτω, σας παραθέτουμε αυτούσια την αποφάση του Υπουργού, που προορίζεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως:


Read more...

Τι λέει η ανακοίνωση του υπουργείου...


"...προς άρση οιασδήποτε παρερμηνείας"!
.
"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 26/3/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξεδόθη στις 23/3/2009 αναφορικά με θέματα αλιείας στο Λακωνικό Κόλπο και προς άρση οιασδήποτε παρερμηνείας και παραπληροφόρησης, γίνεται γνωστό ότι αποστέλλεται το διευκρινιστικό κείμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τον ελάχιστα κοινά αποδεκτό προστατευόμενο χώρο στο Συμβούλιο Επικρατείας και ανατίθεται μελέτη στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε) για την ανάδειξη των πραγματικών δεδομένων αλιείας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της συγκεκριμένης περιοχής".

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

"Αναγνώρισαν" την πλαστογραφία του ΦΕΚ!

Νέες εξελίξεις-δικαίωση για το Press-gr


.
Αναγκάστηκε σε αναδίπλωση το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Στέλνουν τώρα το "διορθωμένο" κείμενο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τι γράφει η αποψινή ανακοίνωση. Δικαιώνεται στις καταγγελίες του και ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος.

Του Στάθη Παλαιολόγου

Η αποκάλυψη του σκανδάλου από το Press-gr με το "πειραγμένο" ΦΕΚ για το ψάρεμα στον Λακωνικό Κόλπο και οι καταγγελίες που ακολούθησαν από την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Αλιέων και τον μαχητικό βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο υποχρέωσαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε μερική αναδίπλωση.
Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο, ανακοινώνει ότι "αποστέλλεται στο Συμβούλιο Επικρατείας το διευκρινιστικό κείμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τον ελάχιστα κοινά αποδεκτό προστατευόμενο χώρο ..." για τον Λακωνικό Κόλπο. (Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου).
Αυτό τι σημαίνει; Οτι το υπουργείο στέλνει στο ΣτΕ το "διορθωμένο" Προεδρικό Διάταγμα ύστερα από το σάλο που ξεσηκώθηκε. Αυτό συνιστά μια έμμεση πλην σαφή ανανγώριση της παραχάραξης που έγινε ερήμην του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κανονικά, το υπουργείο όφειλε να στείλει από την αρχή αυτή τη διόρθωση στο ΣτΕ αφού αποτελούσε όχι τυπική αλλαγή, αλλά ουσιώδη αλλαγή του νοήματος του ΠΔ. Και τούτο διότι καθορίζεται τη δεύτερη φορά διαφορετικά η περιοχή απαγόρευσης του ψαρέματος - κι ας την αποκαλεί "ελάχιστα κοινά αποδεκτό προστατευόμενο χώρο" το Δελτίο Τύπου
Είναι προφανές ότι αν δεν γινόταν η αποκάλυψη από το Press-gr και δεν ξεσπούσε ο σάλος, το υπουργείο δεν θα έστελνε το νέο κείμενο στο ΣτΕ. Αν πάλι θεωρούν ότι ορθώς είχαν κάνει τη "διόρθωση εσφαλμένου" γιατί τώρα αναδιπλώνονται και το στέλνουν πάλι στο ΣτΕ; Απλώς, διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Πιάστηκαν να παρανομούν και τώρα τρέχουν να τα καλύψουν...
Επίσης, ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης ανέθεσε στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε) να κάνει μελέτη για "την ανάδειξη των πραγματικών δεδομένων αλιείας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της συγκεκριμένης περιοχής". Αυτό όμως γιατί το κάνει τώρα και δεν το είχε κάνει νωρίτερα;
Επί της ουσίας τώρα, υπάρχει το ερώτημα αν θα γίνει δεκτό το νέο κείμενο και ποιες άλλες αντιδράσεις θα προκληθούν. Επίσης, μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ τι θα ισχύει; Το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα, του Φεβρουαρίου, που ορίζει ότι απαγορεύεται το ψάρεμα σχεδόν σε ολόκληρο τον όρμο Βατικίων του Λακωνικού Κόλπου; Προφανώς. Είναι λοιπόν μια (μικρή) νίκη κι αυτή...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

Απόλυση δύο δικαστών από την Ολομέλεια Αρείου Πάγου



Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επέβαλε σήμερα την ποινή της οριστικής παύσης σε δύο δικαστικούς λειτουργούς: τον εφέτη Νικόλαο Τσαμούρη, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα και την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνά Κωτσοβόλου για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.





Διαβάστε Περισσότερα

Read more...

Ποινή δύο ετών με αναστολή Καταδίκη γιατρού του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για «φακελάκι»


http://www.in.gr/news


Motionteam

Θεσσαλονίκη



Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών -με 3ετή αναστολή- καταδικάστηκε γυναικολόγος-μαιευτήρας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείτο ότι ζήτησε «φακελάκι» 400 ευρώ από τους συγγενείς εγκύου γυναίκας, προκειμένου να κάνει επέμβαση καισαρικής τομής.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο το γιατρό για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Ο ίδιος, απολογούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν βρέθηκαν τα χρήματα πάνω του.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε επ’ αυτοφώρω την περασμένη Τρίτη, μέσα στο νοσοκομείο, από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ.

Newsroom ΔΟΛ



Read more...

Ώρα της Γης-Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα


News imagehttp://news.ert.gr

Για μια ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30 το Σάββατο εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Γη σβήνουν τα φώτα και συμμετέχουν στην περιβαλλοντική δραστηριότητα "Ώρα της Γης" για να ... Περισσότερα


Read more...

Αποκεφαλίζουν τον Παππά...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Μιλάνε από το πρωί Αγγέλου και Μηλιάκος για την υπόθεση του λαθρεμπορίου της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, που απεκάλυψε το nonews-News.
Δεν τον βλέπουμε καλά τον Παππά. Μάλλον του παίρνουν το κεφάλι.
Στον σύμβουλο του πρωθυπουργό τον Αγγέλου, ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Μηλιάκος, μετέφερε τα όσα ισχυρίζεται ο Παππάς δηλώνοντας πως...
ο ίδιος είχε άγνοια για όσα συνέβαιναν στην καπνοβιομηχανία. Επίσης είπε ότι δεν γνώριζε πως ο εμπορικός αντιπρόσωπος της ΣΕΚΑΠ Α.Καρατζούνης, ήταν καταδικασμένος για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση γύρω από το θέμα.
Αναμένονται εξελίξεις...

Περισσότερα...
Read more...

ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΥΝΗΓΙ

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Κατά την τελευταία εβδομάδα του Μάρτη στον Καναδά κάθε χρόνο αρχίζει η περίοδος κυνηγίου της φώκιας και εκατοντάδες πλοία έριξαν άγκυρα στον Κόλπο St Lawrence. Όμως, το κυνήγι της φώκιας ονομάστηκε "απάνθρωπο" κυρίως για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς, λόγω της βαρβαρότητας... Στην περιοχή βρίσκονται ήδη 20 πλοία και άλλα 100 είναι σε αναμονή, περιμένοντας την έναρξη της περιόδου του κυνηγιού από το υπουργείο Αλιείας του Καναδά. Οι αρχές έδωσαν 200 άδειες από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Στην περιοχή βρίσκονται εκπρόσωποι του Τύπου αλλά και.....

Read more...

.ΑΔΩΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

http://avragioz.blogspot.com/
ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ, ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, κ. ΚΑΒΑΡΑΝΤΖΗ ΙΩΑΝΝΗ.
Λεπτομέρειες οι οποίες είχαν καταγγελθεί εγγράφως και επωνύμως και λεπτομέρειες, στις οποίες οι κολλητοί επιθεωρητές του Σαμπατακάκη και του Αβραμόπουλου, ξέρουν γιατί αγνόησαν.



ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΕΙ, Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ.

ΝΑΙ !!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΌ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ !!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Η φαρμακοτριφτική εταιρεία ARITI AE, καμώνεται πως δήθεν χαρίζει ιατροτεχνολογικά προϊόντα (μηχανήματα αιμοκάθαρσης) στο Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, που σημαίνει σύμφωνα με τον νόμο 2955/01, ότι η "δωρεά" συνοδεύεται με δωρεάν αναλώσιμα και δωρεάν επισκευές, διαφορετικά τέτοιες "δωρεές" δεν γίνονται αποδεκτές στο δημόσιο.

Έλα όμως που στην εποχή Διοίκησης του Καβαραντζή Ιωάννη, ο νόμος είναι των παλαιών υποδημάτων και οι επισκευές είναι χρυσωρυχείο για τον... "δωρητή", που κάνει συμφωνία παράνομη και εκδίδει Χρηματικό Ένταλμα πληρωμής της... δωρεάς !!! !!! !!!

Η Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ροδόπης, βλέπει τη παρανομία και αρνείται να θεωρήσει το Χρηματικό Ένταλμα για να πληρωθεί η ψευτοδωρήτρια εταιρεία.

Απτόητος ο Καβαραντζής, δεν ακούει κανέναν και παραπέμπει το Χρηματικό Ένταλμα στο IV Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.), για να δικάσει τη διαφορά μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της Επιτρόπου Ε.Σ. της Κομοτηνής.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, εξέτασε το θέμα σε όλες τις λεπτομέρειες και εξέδωσε την απόφαση σφαλιάρα στον Καβαραντζή και στο σάπιο σύστημα Αβραμόπουλου - Σαμπατακάκη.

Ούτε εμείς, ούτε ο καταγγέλλων είμαστε υπόλογοι να εξηγήσουμε τα κόλπα Καβαραντζή και την ανυπαρξία ελέγχου από τα πειθήνια όργανα του Αβραμόπουλου. Τις εξηγήσεις τις χρωστάνε αυτοί που παραβιάζουν τη νομοθεσία.

Προς το παρόν, αυτά.


Read more...

Μηλιάκος καλεί Παππά...

http://www.nonews-news.blogspot.com/



Σε απολογία ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ...
Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δ.Μηλιάκος, κάλεσε σε απολογία σήμερα τον Ν.Παππά, μετά τις αποκαλύψεις του nonews-News. Ο κύριος Παππάς καλείται να απαντήσει αν πράγματι ευσταθούν οι κατηγορίες για λαθρεμπόριο, και άν γνώριζε το ποινικό παρελθόν του εμπορικού αντιπροσώπου Καρατζούνη. Όπως ...

μάθαμε ο κύριος Παππάς δήλωσε έκπληκτος. "Δεν ήξερα είπε στο τηλέφωνο στο Διοικητή της Αγροτικής.
"Μα είναι δυνατόν να έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων και να τον έχουμε στη ΣΕΚΑΠ?" φώναζε έξαλλος ο Μηλιάκος.
Για να δούμε τι μέτρα πρόκειται να πάρει σήμερα?...
Εμείς πάντως θα επανέλθουμε...

Περισσότερα...


Read more...

Ξανάρχεται η αφρικανική σκόνη

Ξανάρχεται η αφρικανική σκόνη


http://www.zougla.gr

Αλλάζει από σήμερα το απόγευμα το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ ένα νέο σύννεφο αφρικανικής σκόνης θα σκεπάσει την Κυριακή τον αττικό ουρανό.

Θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες από την Αφρική, θα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Κυριακή ο υδράργυρος θα... σκαρφαλώσει έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Το Σάββατο δεν θα υπάρξει αξιόλογη μεταβολή του καιρού. Νωρίς το πρωί θα επικρατεί περιορισμένη ορατότητα, οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Αραιές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών προβλέπουν για την Κυριακή οι μετεωρολόγοι, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5-7 μποφόρ και στα πελάγη 8 μποφόρ. Συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Μάλιστα από την έντονη μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα σε πολλές περιοχές θα υπάρξουν λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο και αναμένεται να φθάσει έως τους 22 βαθμούς.

«Τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια εύκολα εισπνέονται, αλλά δύσκολα αποπνέονται. Γι’ αυτό και είναι επικίνδυνα για την υγεία» υποστήριξε στη zougla.gr ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Ζερεφός.


Read more...

Πορεία δασοπυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία δασοπυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας


http://www.zougla.gr

Πατήστε εδώ και δείτε τι γίνεται τώρα στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 3.000 εποχικοί δασοπυροσβέστες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δασοπυροσβέστες ξεκίνησαν από την πλατεία Ομονοίας και ενώ αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα κινηθούν προς τη Βουλή, άλλαξαν τα σχέδιά τους και τώρα διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης.

Κύριο αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση, για την οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση και δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Στους δρόμους γύρω από το κέντρο έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία.


Read more...

Σχέδιο ανάκαμψης από τη G-20 ζητά ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

http://news.ert.gr



Ειδήσεις

ban_ki_moon_smΤην επιθυμία του, η προσεχής Σύνοδος της G-20 που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο να καταλήξει στην υιοθέτηση ενός σχεδίου ουσιαστικής οικονομικής ανάκαμψης διεθνώς, εξέφρασε χθες Τετάρτη στο Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν. "Οι χώρες της G-20 πρέπει να δεσμευτούν στην υποστήριξη ενός σχεδίου διεθνούς ανάκαμψης, πέραν των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης της κάθε χώρας ξεχωριστά", δήλωσε ο κ. Μπαν σε σύντομη συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον κ. Μπράουν που δόθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. "Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να είναι πολύ ουσιαστικό και ανάλογο με τις προκλήσεις που τίθενται", τόνισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.


Read more...

Αναρτήθηκε το μηχανογραφικό για τις Πανελλαδικές

http://news.ert.gr




panelladikes_exetaseisΣτην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr έχει αναρτηθεί το μηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2009 των υποψηφίων γενικών και επαγγελματικών λυκείων προκειμένου να το μελετήσουν οι ενδιαφερόμενοι πριν τη συμπλήρωση και υποβολή του, η οποία προγραμματίζεται το α' δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2009.


Read more...

Ομιλία Παπανδρέου για την ψυχική υγεία





http://news.ert.gr

papandreou_gΚοινωνική εναλλακτική θητεία, αντί φυλακίσεως για μικροπαραβάσεις ναρκωτικών, πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις. Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε και απαξίωσε πλήρως τις δομές για την αντιμετώπιση των ατόμων με ψυχικές ασθένειες με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να σταματήσει τις επιχορηγήσεις των σχετικών υποδομών.

Μιλώντας στην ειδική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την αντίθεση του στις αντιλήψεις που θέλουν σε καιρούς οικονομικής κρίσης να εγκαταλείπονται οι προνοιακές δομές, ιδιαίτερα εκείνες που ασχολούνται με ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως οι τοξικομανείς και οι ψυχικώς νοσούντες.

"Πολλοί εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές εργάζονται επί μήνες απλήρωτοι και προσφέρουν από τα αποθέματα της ψυχής τους, όμως ένα σοβαρό σύστημα πρόνοιας δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στον εθελοντισμό" ανέφερε σημειώνοντας ότι πολλά από αυτά πρέπει να γίνουν δεν έχουν να κάνουν τόσο με τη χρηματοδότηση όσο με μία άλλη αντίληψη για τα ζητήματα αυτά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι η πρόνοια δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας σημειώνοντας ότι "το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με την εμπορευματοποίηση του πόνου, ούτε από μόνο του".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί όπως είπε λόγω των πολιτικών της τα τελευταία χρόνια σταμάτησε η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. διότι, όπως ανέφερε, τα κονδύλια δεν διοχετεύονταν σε αυτούς για τους οποίους προορίζονταν.

Όσον αφορά στα ναρκωτικά ο κ. Παπανδρέου, έκανε ειδική μνεία στον πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για χορήγηση υποκαταστάτων και είπε, ότι με τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και αυστηρούς ελέγχους θα μπορούσε ο αριθμός της αναμονής να μειωθεί και να χορηγούνται σε ορισμένες περιπτώσεις και πάντα υπό τις προϋποθέσεις του αυστηρού ελέγχου τα υποκατάστατα ακόμα και στο σπίτι.


Read more...

Ειναι δυνατόν; Κατασχέσεις για χρέη 300-500 ευρώ;

http://orfni.blogspot.com/


Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δυστυχώς, για ευτελή ποσά της τάξης των 300 – 500 €, περιουσιακά στοιχεία πολιτών εγγράφονται στα βιβλία κατασχέσεων των Υποθηκοφυλακείων.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ενδεικτικά εγγραφές κατασχέσεων στα βιβλία κατασχέσεων Υποθηκοφυλακείων για χρέη προς το Δημόσιο ...Το εξοργιστικότερο, όμως, όλων είναι ότι όλες οι παραπάνω εγγραφές καταχωρήθηκαν στα αντίστοιχα βιβλία των Υποθηκοφυλακείων μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο Φεβρουάριος – Μάρτιος.
Είναι δυνατόν;

Read more...

Βασικός Σχολιασμός

http://www.pasok.gr

24/03/2009 - Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του. Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρό σχέδιο και πρωτοβουλίες. Κόλαφος η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική πολιτική της αποχωρούσας κυβέρνησης Καραμανλή. «Ελαστικοποίηση» εργασιακών σχέσεων.

περισσότερα
Read more...

Πάνω απο 1500 δέντρα έχει μέσα το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού!



Το πάρκο του ελληνικού έχει μέσα πάνω από 1500 δέντρα! εκεί λοπόν εκτός του ότι είναι παρατημένα, θα κοπούν γιατί...


θα γίνει ο περιφεριακός δρόμος που θα συνδέει την περιοχ'η με τη λ. Βουλιαγμένης. Θα χρειαστούν να κοπούν δέντρα; Απαιτείται μια απάντηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ



Διαβάστε Περισσότερα

Read more...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΔΗΛΩΣΕ Ο Κ.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ


Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών και Οικονομικών εφημερίδων

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

26-3-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ



















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ















Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

«Ποινή» 15ετίας για γυναίκες στο Δημόσιο...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης
Στα 65 έτη τα όρια συνταξιοδότησης με την απόφαση- βόμβα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου...
Καμπάνα μέσω Βρυξελλών με αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης από 5 έως 15 έτη για 140.000 γυναίκες που απασχολούνται στο Δημόσιο, τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας, αναμένεται με την απόφαση που θα εκδώσει σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η απόφαση θα προβλέπει την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, την οποία θα εκτελέσει η κυβέρνηση με πιθανότερο σενάριο η εξίσωση να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου, αρχίζοντας το 2013. Η αναμενόμενη...

καταδικαστική απόφαση οδηγεί σε πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού καθεστώτος για τις κατηγορίες γυναικών στο Δημόσιο που συνταξιοδοτούνται πρόωρα και προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν υπερασπίστηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το εγχώριο καθεστώς για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, αναζητώντας έτσι άλλοθι για νέο άνοιγμα του Ασφαλιστικού.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τι περίοδο προσαρμογής μας δίνει». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει η προσαρμογή με σταδιακή αύξηση, από το 2013 και μετά, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που είναι μικρότερα των 65 ετών κατά το πρότυπο του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου για τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Πάντως, θα προκληθούν σοβαρές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου καθώς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και θα σπεύσουν να αποχωρήσουν υπό τον φόβο των ανατροπών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ. Κουτρουμάνη, τουλάχιστον 100.000 γυναίκες (από τις περίπου 240.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο) έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Μάλιστα, αν σπεύσουν να συνταξιοδοτηθούν μόνο οι 50.000 από αυτές, το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων θα χρειαστεί να δώσει εφάπαξ 2 δισ. ευρώ τα οποία δεν διαθέτει, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η οικονομική του κατάσταση.

Ποιες θίγει η απόφαση
Στις 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο τις οποίες θίγει η απόφαση για σύνταξη στα 65 έτη, περιλαμβάνονται κυρίως μητέρες ανηλίκων και γυναίκες με τρία παιδιά όπως και ασφαλισμένες από το 1983 και μετά. Ειδικότερα, από την εφαρμογή της απόφασης θα θιγούν:

● Οι «παλαιές ασφαλισμένες», δηλαδή όσες γυναίκες μπήκαν στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 1983 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1992 και δεν παίρνουν σύνταξη ως μητέρες ανηλίκων ή με τρία παιδιά. Η αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων θα είναι 5 έως 15 χρόνια.

● Οι μητέρες ανηλίκων, είτε αυτές ασφαλίστηκαν το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως και την 31η Δεκεμβρίου 1992 είτε μετά το 1993. Και οι δύο κατηγορίες θα επιβαρυνθούν με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 10 έως 15 χρόνια.

● Οι μητέρες με τρία παιδιά. Τη μεγαλύτερη αύξηση χρόνου εργασίας θα έχουν οι ασφαλισμένες από το 1983 έως και το 1992. Στην κατηγορία αυτή η αύξηση φθάνει τα 15 χρόνια. Επιβάρυνση θα έχουν και οι ασφαλισμένες μητέρες με τρία ενήλικα παιδιά οι οποίες ασφαλίστηκαν μετά το 1993, καθώς προβλέπεται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους κατά 6 χρόνια σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

● Οι γυναίκες που είναι ασφαλισμένες από το 1983 έως και το 1992, οι οποίες δικαιούνται μειωμένη σύνταξη για άλλους λόγους πλην αυτών που σχετίζονται με τα παιδιά. Στην κατηγορία αυτή η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, από τις 235.945 γυναίκες που υπηρετούν στο Δημόσιο, οι 125.544 έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας και οι 106.825 έχουν ηλικία άνω των 50 ετών, ενώ οι 136.780 άνω των 45 ετών. Οι μισές και πλέον από τον συνολικό αριθμό των γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ασφαλισμένες που δεν θίγονται
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η σύνταξη στα 65 έτη δεν θίγει περίπου 100.000 εργαζόμενες. Πρόκειται για:

● Όσες γυναίκες άρχισαν να εργάζονται μετά την 1η Ιανουαρίου 1993 και δεν θα πάρουν σύνταξη ως μητέρες ανηλίκων. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν ενιαία όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, τόσο στο Δημόσιο όσο και στα άλλα Ταμεία.

● Όσες ασφαλισμένες έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις και μπορούν να αποχωρήσουν, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται προσδοκώντας καλύτερη σύνταξη.
ΤΑ ΝΕΑ.

Περισσότερα...

Read more...