Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Άγκυρα: «Δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων»

Άμεση η αντίδραση της Ελλάδας

 
 
Την πάγια θέση της Τουρκίας σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε η γενοκτονία των Ποντίων, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την ημέρα ανά τον ελληνισμό, επανέλαβε μέσα από ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδας με αφορμή την “δήθεν” ημέρα μνήμης των Ποντίων, στηρίζονται σε ισχυρισμούς που δε συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης».

«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Τέτοιες πρωτοβουλίες, προκαλούν βλάβη στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, ο οποίος τόνισε πως: «στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης».

Read more...

«Έξοδος της Ελλάδας θα κοστίσει ένα τρισ. ευρώ»

Προειδοποιεί ο Τσαρλς Νταλάρα του IIF:

 
 
Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Νομισματική Ένωση θα είναι ανυπολόγιστο και ενδεχομένως να ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικoύ Ινστιτούτου κ. Τσαρλς Νταλάρα!

«Όσοι νομίζουν πως η Ευρώπη και γενικότερα η παγκόσμια οικονομία είναι προετοιμασμένη για μια έξοδο της Ελλάδας θα πρέπει να το ξανασκεφτούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος «IIF» σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα το μείζον πρόβλημα σε μια τέτοια εξέλιξη έγκειται στο ύψος της έκθεσης της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος που πρακτικά είναι διπλάσιο από τα ίδια κεφάλαιά της, γεγονός που, σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF, την καθιστά ανίκανη να παράσχει ρευστότητα και να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ θα είναι χρεοκοπημένη εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ», σημειώνει ο κύριος Νταλάρα. «Η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα και κατά προτεραιότητα να ανακεφαλαιοποιήσει την κεντρική της τράπεζα.»

Η μόνη λύση κατά τον ίδιο είναι να δώσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα 10 δισεκατομμύρια ευρώ για μέτρα ανάπτυξης, ένα πολύ μικρό ποσόν - όπως υποστηρίζει - σε σχέση με το κόστος εξόδου της χώρας μας από την Νομισματική Ένωση.protothema.gr

Read more...

Τσίπρας:"Είμαστε σε ψυχρό πόλεμο"



Με τον «ψυχρό πόλεμο» και τα πυρηνικά όπλα παρομοίασε την κρίση και τις σχέσεις του με την Α. Μέρκελ ο Α. Τσίπρας. Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι channel 4 είπε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του ψυχρού πολέμου. Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους, και οι δύο πλευρές απείλησαν να πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν. Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε έναν ψυχρό πόλεμο, καμία πλευρά δεν θα υποχωρήσει, έτσι και τώρα δεν περιμένουμε την κυρία Merkel ή τον κύριο Cameron να υποχωρήσουν. Είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι, όταν έρθει η ώρα, θα επικρατήσει η λογική και δεν θα ενεργοποιήσουν τα πυρηνικά τους όπλα».

Read more...

Η πολυκατοικία του Άκη στη Βούλα

.enikos.gr

Της Στεφανίας Κασίμη

Κουβάρι που δύσκολα ξετυλίγεται είναι τα κεκαλυμμένα ακίνητα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Νέα ακίνητα, άγνωστα μέχρι στιγμής, καταγράφονται μέσω των σημειώσεων του πρώην υπουργού, και τα οποία  βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.


Χαρακτηριστικό είναι ένα έγγραφο το οποίο αφορά σε ένα ακίνητο στη Βούλα. Εκεί αναφέρει ότι το συνολικό κόστος για μία οικοδομή είναι 1.550.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, από την πώληση του ακινήτου έναντι 3.800 ευρώ/τμ το κέρδος θα ήταν 1.110.000 ευρώ μέσα σε 15 μήνες.

Παρακάτω, επισημαίνεται ότι το απαιτούμενο κεφάλαιο είναι 1.160.000 ευρώ με κέρδος επενδυτή 580.000 ευρώ. Η λεπτομέρεια είναι ότι δίπλα από το απαιτούμενο κεφάλαιο αναγράφονται τα αρχικά του πρώην υπουργού. (Α.Τ.)


Ενώ, σε άλλο έγγραφο αποκαλύπτεται και η άμεση σύνδεση του πρώην υπουργού με τον –επίσης προφυλακισμένο-επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, αφού γίνεται λόγος για την αγοραπωλησία ακινήτου στην Κηφισίας. Προφανώς αναφέρεται στο ακίνητο στην Κηφισίας 7 το οποίο είχε αγοράσει η off shore Τorcaso και είχε πουλήσει στη Μονή Βατοπαιδίου στη συνέχεια.
Στο έγγραφο το οποίο απευθύνεται στην –επίσης προφυλακισμένη-λογίστριά του Φρόσω Λαμπροπούλου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «όπως γνωρίζεις κατόπιν απόφασης της εταιρείας μας έχει πραγματοποιήθηκε στις 21-01-07 η πώληση του 4ου και 5ου ορόφου του ακινήτου επί της οδού Κηφισίας».
«Σύμφωνα με τις επιταγές που παραλάβαμε από την πώληση αυτή τις παραδώσαμε στον κ. Γ. Σαχπαζίδη προς είσπραξη (Σύμφωνα με την απόφασή μας) Παρακαλώ να προβείτε στην τακτοποίηση όπως των σχετικών με την πώληση, φορολογικών, πληρωμές σε συνεργασία με τον κ. Σαχπαζίδη»


Read more...

Η μυστηριώδης επίσκεψη του νο.2 της Deutsche Bank στην Ελλάδα

Είδε τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες

 
 
«Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο Κράτος, δίχως ηγέτες ικανούς να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον».

Με αυτή την σοκαριστική αλλά ταυτόχρονα και προσβλητική δήλωση, ο συνδιευθύνων συμβούλος της Deutsche Bank Juergen Fitschen αναφέρθηκε για τη χώρα μας σε διεθνές συνέδριο σήμερα στο Βερολίνο, μια ημέρα μετά την επίσκεψη – αστραπή στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη η οποία έμεινε "μυστική" και στο πλαίσιο της οποίας συνάντησε άτυπα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εκπροσώπους της βιομηχανίας και δη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Έτσι, ο κ. Fitschen είχε συναντήσεις το μεσημέρι της Πέμπτης με τις διοικήσεις δύο τουλάχιστον ιδιωτικών τραπεζών και στη συνέχεια συμμετείχε σε κλειστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Deutsche Bank στην Αθήνα με προσκεκλημένους αποκλειστικά από τον εφοπλιστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γερμανός τραπεζίτης, στις συνομιλίες του με τους Ελληνες τραπεζίτες, μετέφερε το κλίμα ανησυχίας αλλά και δυσπιστίας που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα, ενώ ήταν κατηγορηματικός στην εκτίμησή του πως παρά τους κινδύνους που συνεπάγεται μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν «ατιμώρητη» την αφερεγγυότητα. Παράλληλα εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το κλίμα έγινε κατά πολύ δυσμενέστερο για τη χώρα, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους.
 
Μέσα από δηλώσεις του στο συνέδριο του Βεροοίνου, ο Γερμανός τραπεζίτης, χαρακτηριστικά τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα για την οποία νιώθω ότι μπορώ να πω πως απέτυχε σαν Κράτος. Είναι μια διεφθαρμένη Πολιτεία τόσο όσο και οι πολιτικοί της και ξεκάθαρα θα πρέπει άλλοι άνθρωποι να την βοηθήσουν». Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ θα είναι μια επικίνδυνη απόφαση, αν και μια τέτοια προοπτική προωθείται από συγκεκριμένους πολιτικούς ηγέτες και επιχειρηματικούς κύκλους.

«Ρώτησα τους Έλληνες επιχειρηματίες, που άραγε είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο νέο περιβάλλον εμπιστοσύνης; Δυστυχώς οι συνομιλητές μου δεν μου έδωσαν έναν επαρκή αριθμό ονομάτων που εμπιστεύονται ως πολιτικούς ηγέτες σήμερα», δήλωσε στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg...

Read more...

Ο Κάμερον σε ρόλο Μέρκελ



''Ψηφίστε για περικοπές ή περάστε έξω...'', δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, δείχνοντας τον δρόμο στους Έλληνες, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, ο Άγγλος πρωθυπουργός ανέφερε: ''Οι Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν για να μείνει η χώρα τους στην Ευρωζώνη και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ή μπορούν να ψηφίσουν και να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη''.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον επισήμανε επίσης, ότι η λάθος ψήφος των Ελλήνων στις εκλογές, θα ''χτυπήσει'' και την βρετανική οικονομία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Read more...

Βουλευτής της ΧΑ στα επεισόδια;


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, με επιστολή του τάσσεται υπέρ της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, πρωταγωνίστησε στα επεισόδια της Πάτρας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του ALPHA:enikos.gr

Read more...

Χάνες Σβόμποντα: Είστε κοντά στην έξοδο...



Κάπως έτσι μας τα είπε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Σία Κοσιώνη.
"Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν στις εκλογές προκύψει, μία...

αντιμνημονιακή κυβέρνηση" , είπε, αφήνοντας όμως κι ένα παραθυράκι: υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και κάποιες δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης, που αφήνουν ζωντανή την πιθανότητα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
Η επιστροφή στη δραχμή, είπε ο Σβόμποντα, θα 'ταν καταστροφή για την Ελλάδα. Και θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην Ευρώπη.
Γι' αυτό δε μας έχουν δείξει την έξοδο. Ακόμη...


Read more...

Πρωτιά στη ΝΔ με 23,6% δίνει η RASS



Πρωτιά στη ΝΔ με 23,6% δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα Metro weekend, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος με 21,4%. Η έρευνα διεξήχθη από 23 έως 24 Μαΐου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών προσωπικών συνεντεύξεων.
Στην πρόθεση ψήφου, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,1%. Εκτός βουλής, μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑ.Ο.Σ..
Την ίδια στιγμή, στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 60,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 35,2%.

Η κοινή γνώμη τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αφού το 85,9% απαντά θετικά, ενώ το 10,4% αρνητικά.
Στο ερώτημα αν η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να βάλει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, το 65,7% απαντά αρνητικά και το 29,1% θετικά.
Σχετικά με τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τη Δημοκρατική Συμμαχία, το 56,6% θεωρεί ότι θα βοηθήσει στην αύξηση της εκλογικής επιρροής της Ν.Δ., ενώ το 40,9% διαφωνεί. Συγχρόνως, το 47,2% θεωρεί θετική εξέλιξη την απόφαση του κ. Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς και το 38% αρνητική.
Αναφορικά με την ευρωπαϊκή περιοδεία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε Παρίσι και Βερολίνο, όπου ακούστηκε και το περίφημο «Ολαντρέου», η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα έκανε αρνητική εντύπωση ακόμα και στους ψηφοφόρους του κόμματός του.
Στο  ερώτημα "πώς θα χαρακτηρίζατε τη στάση του κ. Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γαλλία", το 34,3%  των ερωτηθέντων, χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «αφελή, γιατί είναι ακόμα πολιτικά άπειρος», το 31,3% «επικίνδυνη, γιατί τέτοιες συμπεριφορές βάζουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας» και το 27,5% «δυναμική, γιατί έτσι φέρονται οι πολιτικοί αρχηγοί στο εξωτερικό».

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της δημοσκόπησης στη metro weekend..enikos.gr/

Read more...

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από την METRON ANALYSIS


Σκληρή μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για τον ΑΝΤ1, αφού στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,2% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ΝΔ με 27%.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2% το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Στη Βουλή μπαίνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η "Δημιουργία, ξανά-Δράση" που συγκεντρώνει 3%.
Εκτός μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%.

Την ίδια στιγμή το 48% δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση την παραμονή ή όχι στο ευρώ, ενώ το 43% απαντά ότι θα ψηφίσει με βάση "υπέρ ή κατά του μνημονίου".
Επίσης, το 49% δηλώνει ότι προτιμά κυβέρνηση κεντροαριστεράς, ενώ άνοδο εμφανίζει το ποσοστό των όσων προτιμούν κυβέρνηση κεντροδεξιάς, με 38%.


Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Read more...

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 28,5% δίνει η VPRC



Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-24 Μαίου.
Έτσι στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, και δεύτερη είναι η ΝΔ με 26%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 7%. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζει ποσοστό 5,5%, το ΚΚΕ 5%,  ενώ στη βουλή μπαίνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η "Δημιουργία, ξανά-Δράση" με 3%. Εκτός βουλής, μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό μόλις 0,5%.




Την ίδια στιγμή, στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ, με 35,4% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.




Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο... "κανένας", καθώς το 35,5% πιστεύει ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας. Από τους πολιτικούς αρχηγούς προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 14,8%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9 % και ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται τρίτος με 12%.





Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της VPRC απόψε στο Kontra Channel στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου".


Read more...

Η Αθήνα αθωώνει τον Σωκράτη μετά από 2.500 χρόνια

Πρωτότυπη επανάληψη της Δίκης στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

 
 
Η Αθήνα δικαίωσε απόψε τον Σωκράτη, 2.500 χρόνια μετά την θανατική καταδίκη του φιλοσόφου καθώς στην δίκη που έλαβε χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, οι δικαστές ισοψήφισαν με αποτέλεσμα την αθώωση του σημαντικότερου φιλοσόφου όλων των εποχών.

Υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη ψήφισαν συνολικά 286 δικαστές ενώ στην πλειονότητά τους υπέρ του μεγάλου φιλοσόφου ψήφισαν τα μέλη του ακροατηρίου και ηλεκτρονικά το κοινό.

Στη νέα Δίκη, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση, οι συνήγοροι και οι κατήγοροι, γνωρίζοντας πλέον τα ιστορικά δεδομένα, διερεύνησαν τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που βρίσκονταν ουσιαστικά πίσω από την κατηγορία που αντιμετώπισε ο Σωκράτης.

Το πάνελ των δικαστών απάρτιζαν οι:

Λόρδος Richard Aikens, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Μεγάλη Βρετανία)

Sophie-Caroline De Margerie, δικαστής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γαλλία)

Pierre Delvolvé, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)

Stephan Gass, αντιπρόεδρος του Εφετείου (Ελβετία)

Δρ Giusep Nay, πρώην πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου (Ελβετία)

Loretta Preska, πρόεδρος του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ)

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ακαδημαϊκός, ομότιμη καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής (Ελλάδα)

Βασίλειος Ρήγας, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου (Ελλάδα)

Σερ Stephen Sedley, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Μεγάλη Βρετανία)

François Terré, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)

Harm Peter Westermann, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν (Γερμανία)

Ενώ υπέρ των Αθηναίων επιχειρηματολόγησαν οι κύριοι:

Ηλίας Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος, αναπληρωτής καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών (Ελλάδα)

και

Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, δικηγόρος, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα)

Και υπέρ του Σωκράτους οι κ.κ.:

Michael Beloff, δικηγόρος (Μεγάλη Βρετανία)

Patrick Simon, δικηγόρος (Γαλλία)

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πρωτότυπη επανάληψη της Δίκης του Σωκράτη o πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, σχολίασε στο protothema.gr  :

«Η Ελλάδα ξεπέρασε χειρότερες καταστάσεις, Ρωμαίους, Τούρκους, Γερμανούς, ακόμη και το κώνεια του Σωκράτη. Με την επανάληψη της δίκης του Σωκράτη, θέλουμε να δείξουμε τη συνέχεια των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε διεξοδικά στα μηνύματα της αναψηλάφησης της δίκης του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, που είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Read more...

Τον Πεταλωτή «καρφώνει» ο Άκης Τσοχατζόπουλος



Τον Πεταλωτή «καρφώνει» ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Ως «εντολέα» προς τις ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές εμφανίζει τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μετά την «πόρτα που έφαγε» από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που αρνήθηκε να τον συναντήσει, όπως προκύπτει μέσα από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται να στρέφει το ενδιαφέρον του στον κ. Πεταλωτή αποδίδοντας τους ρόλο «εντολέα» προς τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-υπόνοιες του υπόδικου πλέον πρώην υπουργού, όπως αυτές αποτυπώνονται στις ιδιόχειρες σημειώσεις του η ποινική δίωξη σε βάρος του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για το γνωστό σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» προκλήθηκε κατόπιν επιμονής της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού που χειρίστηκε την υπόθεση, έπειτα από «εντολή» του Γ. Πεταλώτη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει επ’ αυτού:

«Κλίμα στη Δικαιοσύνη !

Η Καλού επέμενε για δίωξη του Παπά !!!! Ανήκει και αυτή στην ομάδα της Εισαγγελίας Αθήνας! Έχουν επαφή μέσω Ράικου (εννοεί την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών) με Μαξίμου και Πεταλωτή Υφ. Δικ. Εντολέας!!!».

Λίγο πιο κάτω υπάρχει αναφορά στο όνομα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, στο επικείμενο τότε ταξίδι του στη Μόσχα αλλά και στην «επίθεση», όπως λέει των δυο οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη ότι «δήθεν αυτός τους πίεσε». Ειδικότερα ο πρώην υπουργός σημειώνει στο ημερολόγιό του:

«Τέντες: Αλλαγή στάσης του, μετά  από την επίθεση εναντίον του… που ενώ ο ίδιος ήταν στη Μόσχα (υπηρεσιακά) επίθεση από τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς (Γρ. Π…+….) ότι δήθεν αυτός τους πίεσε !!!. Συνεργασία με Μιλτιάδη με σκοπό εισαγωγή στο Συμβούλιο για τιμωρία. Με πρωτοβουλία του Αρ. Π. (εννοεί Αρείου Πάγου).

Το Βατοπέδι και ο Άκης

Το ενδιαφέρον του Άκη Τσοχατζόπουλου να παρακολουθεί στενά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεση του Βατοπεδίου πιθανότατα συνδέεται με την πώληση ακινήτων της off-shore TORCASO ( σ.σ πραγματικός δικαιούχος της οποίας ήταν ο ίδιος σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα) στη Λεωφόρο Κηφισίας αντί 6 εκατ. ευρώ στη Μονή Βατοπεδίου, μέσω του επιχειρηματία και ήδη προφυλακισμένου Γιώργου Σαχπατζίδη. Αν και ο τελευταίος απολογούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία «συνεργασία» με τον Άκη Τσοχατζόπουλο εντούτοις οι ιδιόχειρες σημειώσεις του πρώην υπουργού φαίνεται να τον διαψεύδουν.

Σύμφωνα με το επίμαχο σημείωμα που φέρει ημερομηνία 21.3.2007 και το οποίο απευθύνεται στη λογίστρια του και επίσης προφυλακισμένη Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος της γνωστοποιεί: «Όπως γνωρίζετε, κατόπιν απόφασης της εταιρείας μας πραγματοποιήθηκε 24.1.07 η πώληση του ακινήτου επί της οδού Κηφισίας… Σήμερα τις επιταγές που παραλάβαμε από την πώληση τις παραδώσαμε στον κ. Γ. Σαχπατζίδη προς είσπραξη (σύμφωνα με την απόφασή μας). Παρακαλώ να προβείτε στην τακτοποίηση όλων των σχετικών με την πώληση, φορολογικά, πληρωμή σε συνεργασία με τον κ. Γ. Σαχπατζίδη».

Οι 3 στόχοι

Σε άλλο ιδιόχειρο σημείωμα του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας σε βάρος του, αναφέροντας:

«Η κατάσταση έχει αλλάξει, εγώ θα βρίσκομαι τώρα για μια διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στην Εισαγγελία» και συνεχίζει: «έχω άλλο τρόπο αγώνα πια, υποχρεωτικά, νομικά και πολιτικά. Με επιθετικές… να αποκαλύψουμε τη σκευωρία δημόσια». Στη συνέχεια γράφει τους στόχους που έχει θέσει:

«Να τελειώσω με Δικαιοσύνη».
«Να ξαναβγώ στην κοινωνία και στους πολίτες».
«Να ξαναβγώ στην οικονομία ως σύμβουλος».

Ο «Γιάννης»

Από τις νέες σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν θα μπορούσε να λείπει ο «Γιάννης».Το πρόσωπο από το οποίο ζητάει συνεχώς χρήματα και το οποίο –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος. Για άλλη μια φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος  τον καλεί για ένα «τίμιο ξεκαθάρισμα». 

Απευθυνόμενος στο πρόσωπο αυτό ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημειώνει:

«Οι πληροφορίες μου λένε  ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, μόνο για σένα βέβαια!!!, τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου!!!, οι δρόμοι μας, εδώ και καιρό, υποχρεωτικά είναι διαφορετικοί. Ένας όρος: Ανάγκη ενός τίμιου ξεκαθαρίσματος του συνόλου του έργου μας από το 1996 μέχρι και σήμερα. Πώς θα γίνει αυτό; Προτείνω να το συζητήσουμε, συμφωνήσουμε άμεσα τώρα. Να ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις. Να βρούμε κοινά αποδεκτά τρόπο».


Πηγή: newsbomb.gr


Σχετικές φωτογραφίες:



ttttt45.jpg

Read more...

Ούτε ο Κώστας Κιλτίδης υποψήφιος στις εκλογές...



Mετά τον Γιάννη Οικονόμου και τον Κυριάκο Βελόπουλο και ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Κώστας Κιλτίδης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Ο κ. Κιλτίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:...

«Βιώνουμε τη δυσκολότερη μεταπολεμική χρονική περίοδο. Κόμματα και πολιτικοί, σταδιακά εκφυλίστηκαν και απαξιώθηκαν. Με τη συμβολή του ασταθούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, πολίτες και πολιτεία δοκιμάζονται σκληρά τα τρία τελευταία χρόνια.

Ως βουλευτής αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις επίμονα. Συγκρούστηκα με πολιτικές και διαδρομές κατά τρόπο πολλαπλάσιο του αναλογούντος στην ιδιότητά μου. Παρερμηνεύτηκα, με αδίκησαν κατάφορα, αλλά άντεξα. Στάθηκα άτρωτος γιατί ήμουν άδολος και πορεύθηκα ίσια και καθαρά.

Υπηρετώ την παράταξή μου πάντα από θέση εμπροσθοφυλακής και πρωτοπορίας, έχοντας οδηγό τις ιδέες της και το δημόσιο συμφέρον. Στις 14 Ιουνίου 2010 διαχώρισα τη θέση μου από την αντίληψη της φθίνουσας πορείας για την παράταξή μας και βρέθηκα με επιλογή και ευθύνη μου εκτός του κόμματος της Ν.Δ. που με τίμησε και την τίμησα.

Στη διετία που ακολούθησε αναζήτησα, με όρους και κανόνες πάντοτε πολιτικής συνέπειας, διέξοδο για δράση και συνεισφορά στην ευρεία κεντροδεξιά. Δυστυχώς προδόθηκαν οι προσδοκίες μου για ύπαρξη ελάχιστου χώρου πολιτικής στην παράταξή μου. Δεν αποδέχθηκα τίποτα το ταπεινωτικό, που υποτελείς και ανίκανοι πολιτικοί ανέχθηκαν και δέχτηκαν, για πατρίδα και πολίτες. Καταψήφισα ό,τι άθλιο νομοθέτημα ήρθε μπροστά μου και αγωνίστηκα για τους ανήμπορους (ανέργους, φτωχούς, ευπαθείς ομάδες), όπως και για τα δίκαια της πατρίδας μας. Επέδειξα έμπρακτα τη σωφροσύνη και διέθεσα τη γνώση και την εμπειρία μου, όπου μου ζητήθηκε.

Ναι, είμαι αμετανόητος, αλλά δικαιωμένος για τον όμορφο αγώνα που έδωσα με το όποιο αποτέλεσμα. Θέτω συνειδητά τον εαυτό μου σε κατάσταση πολιτικής ετοιμότητας, επιλέγοντας να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, παρά μόνον να υπηρετήσω τις αρχές της παράταξής μας. Προσπάθησα καταθέτοντας πολιτική πρόταση και δηλώνω ότι αν υπάρξει πρόκληση για πραγματική πολιτική συστράτευση θα είμαι σε εγρήγορση για ν’ αγωνισθώ για την πατρίδα και το λαό μας.

Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί ν’ αλλάξει τα προαποφασισθέντα που οδηγούν σε αθλιότητα και ταπείνωση. Να σφίξουμε την ψυχή μας, δε μας φταίει σε τίποτα η πατρίδα. Ας ενεργήσουμε σήμερα με σκέψη και λογισμό εναντίον όσων θέλουν να ταπεινώσουν και να γκρεμίσουν συθέμελα το ελληνότροπο αξιακό σύστημα της ζωής μας. Δεν ανέχομαι σ’ αυτή την πατρίδα των θυσιών να βλέπω σκιές ανθρώπων και όχι υπερήφανους Έλληνες»...
newpost.gr


Read more...

Προσχώρησε στο ΛΑ.Ο.Σ. το κόμμα αποστράτων...



Τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος (κόμμα αποστράτων) κ. Παναγιώτης Καρδαμίτσης. Ο Πρόεδρος του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, συνοδευόμενος από τον ...
Αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Κων/νο Κοντούλη, (Αντιν/χο ε.α) και τον Γραμματέα κ. Λουκά Χόνδρο, προκειμένου να του ανακοινώσουν την απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση της Δ.Ε του κόμματος, να στηρίξει τους υποψήφιους του ΛΑ.Ο.Σ σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος τις ευχαριστίες του για αυτή την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε ως μέγιστη απόδειξη εθνικής ευθύνης και χρέους προς την πατρίδα, την οποία αδιάλειπτα υπηρετούν και τιμούν οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Πρόεδρος του Εθν. Ριζοσπαστικού Κινήματος κ. Παν. Καρδαμίτσης δήλωσε ότι μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας, οφείλουμε όλοι να παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και να συστρατευθούμε στον δίκαιο και κοινό αγώνα.
Κάλεσε τέλος όλες τις πατριωτικές οργανώσεις και όσους νιώθουν πραγματικά Έλληνες, να συστρατευθούν κάτω τη σημαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, συμβάλλοντας έτσι με τις δυνάμεις τους στη σωτηρία του Έθνους.
peramatozoa.net


Read more...

Ψωμιάδης: «Υπάρχουν κι άλλα αδέλφια που θα έρθουν τις επόμενες μέρες»



Ψωμιάδης: «Υπάρχουν κι άλλα αδέλφια που θα έρθουν τις επόμενες μέρες»
Κατά των αποκλεισμών τάχθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στελεχών της Ν.Δ. από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, στη Θεσσαλονίκη, με την ιδιότητα του υπεύθυνου για τον προεκλογικό αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Άνοιξαν οι πόρτες της Ν.Δ., αλλά δεν είμαστε ακόμα όλοι μαζί, υπάρχουν κι άλλα αδέλφια που θα έρθουν τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ζήτησε να πάρουν μέρος όλα τα μέλη και στελέχη της Ν.Δ. στην προεκλογική μάχη και είπε ότι «αυτό που λείπει είναι η ψυχολογία».

«Δεν μπορούμε να πάμε με μιζέρια στις εκλογές», σημείωσε και παρατήρησε πως «αν ανέβει η ψυχολογία, τότε θα ξυπνήσει το θεριό που λέγεται ΝΔ».

Παράλληλα επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας είναι στραβός, άλλα βλέπει, άλλα λέει και άλλα κάνει».

Read more...

Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο κατά της «καραδεξιάς» και της αριστερής δημαγωγίας



Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο κατά της «καραδεξιάς» και της αριστερής δημαγωγίας
Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο Ιλίου, αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του προέδρου το ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

«Αν θέλουμε για την Ελλάδα προοπτική και ασφάλεια, πολιτική πλατφόρμα ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε η λύση είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα είναι εγγυητής της διακυβέρνησης, για μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος εκτόξευσε βέλη κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απέναντί του ένα «κεντροδεξιό μέτωπο», «αλλά το μέτωπο της καθαρής δεξιάς, της καραδεξιάς» και υποστήριξε ότι πρόκειται για «συσπείρωση ακραίων στοιχείων που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης». «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του που με άγχος προσπαθεί να λύσει προβλήματα εσωτερικών συσχετισμών χωρίς αυτοκριτική, συγκεκριμένη πρόταση και αξιοπιστία στην Ευρώπη αλλά ακόμα και στις συντηρητικές κυβερνήσεις που κυριαρχούν», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει και μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας και ανευθυνότητας, είτε είναι δεξιά ή ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στην αριστερή εκδοχή της δημαγωγίας» επισήμανε εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΣΕΒ κάνοντας λόγο για μετωπική σύγκρουση «με συμφέροντα που έλεγαν σε μυστικές συναντήσεις αυτά που δεν τολμούσαν να πουν δημόσια στον ελληνικό λαό» αναφερόμενος, στις «σκληρές» διαπραγματεύσεις που έκανε με την τρόικα ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας το δεύτερο από τα έξι σημεία της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, δηλαδή τη συλλογική αυτονομία και τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έδωσε αγώνες με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τόνισε ότι δεν θέλει «κανέναν μεγαλοεργοδότη ή επιχειρηματία να κάνει τον έξυπνο», εξηγώντας ότι κανένας νόμος δεν επιβάλει στους εκπροσώπους ενός εργοδοτικού κλάδου να αλλάξει τους όρους των συμβάσεων που ίσχυαν έως τώρα.http://newpost.gr/

Read more...

ΕΟΠΥΥ: πως θα πάρουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματα τους για τα φάρμακα...



Οδηγό για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους οι ασφαλισμένοι του νέου ενιαίου Ταμείου, εξ’ αιτίας των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών της χώρας οι οποίοι σταμάτησαν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Έτσι και σύμφωνα με...
την σχετική εγκύκλιο, μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στην Διεύθυνση Παροχών, και Μητρώου Ασφαλισμένων - Τμήμα Παροχών.



Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα κάτωθι:

1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων

3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο

4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)



Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.



Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης τους, θα εκτελούνται κανονικά....


Read more...

Ακαρπη η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων υπό τον Α.Ρουπακιώτη για τις συμβάσεις...



Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η σημερινή συνάντηση εργαζομένων εργοδοτών στο υπουργείο Εργασίας μετά από πρόσκληση του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, ο υπηρεσιακός υπουργός πρότεινε... μορατόριουμ στην εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν μείωση των μισθών και δήλωσε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό την έγκριση για τη σύγκληση των εθνικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας κάτι που ήταν αίτημα της εργατικής πλευράς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για προτάσεις που αφορούν το μέλλον της εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι το μορατόριουμ είναι ευχολόγιο: «Οι νόμοι αλλάζουν με νόμους» σημείωσε.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους.

» Αποπροσανατολίζουν και λένε ψέματα στους εργαζόμενους. Αναδείχνουν προεκλογικά ένα επιμέρους πρόβλημα σε μείζον. Η μετενέργεια μπροστά στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων είναι μια παρωνυχίδα.

» Το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα είναι η απαίτηση της εργοδοσίας και ειδικά των μονοπωλιακών ομίλων που απαιτούν μείωση των μισθών σε όλους τους κλάδους που είναι πάνω από την ΕΓΣΣΕ.

» Στην ουσία ζητάνε κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ. Αν παραταθεί 1-2 μήνες η μετενέργεια τι θα γίνει μετα τη λήξη της; Πως θα ματαιωθεί η αξίωση του ΣΕΒ; Εδώ δε δίνουν οι κύριοι αυτοί απάντηση. Το μορατόριουμ που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι λύση. Είναι στάση Πόντιου Πιλάτου.»

Διαφορετικές οι προσεγγίσεις από την αρχή

Οι κοινωνικοί εταίροι αντιμετώπιζαν από την αρχή με διαφορετικές πριοσεγγίσει την πρόταση του υπουργού Εργασίας.

Ο ΣΕΒ δεχόταν κατ’ αρχήν το «πάγωμα» των διατάξεων που απορρέουν από το νόμο του δεύτερου Μνημονίου και ζητούσε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα.

Έθετε θέμα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, την επαναφορά της εξάμηνης διάρκειας της μετενέργειας και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους.

Την επαναφορά της διάρκειας της ισχύος της μετενέργειας στο προηγούμενο καθεστώς, ζητούσαν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ πάντως αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα ενός προεκλογικού «μορατόριουμ», επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται 'πάγωμα νόμου' ή 'μορατόριουμ', παρά μόνο με άλλη νομοθετική διαδικασία, αρμοδιότητα που δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ εξέφραζε επιφυλάξεις για το «μορατόριουμ», ζητώντας να συγκληθεί η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης «ώστε ο διάλογος να έχει θεσμική υπόσταση, ώστε η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να λάβει σοβαρά υπόψη της τα πορίσματα του διαλόγου».

Πρόκειται για μόνιμη επιτροπή, που λειτουργεί στα πλαίσια του υπουργείου Εργασίας. Είναι τριμερής (εργαζόμενοι, εργοδότες και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης) ενώ προεδρεύει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
in.gr


Read more...

Σαφής διαφοροποίηση Αβραμόπουλου από την προεκλογική τακτική Σαμαρά...



Σαφείς αποστάσεις από την επικοινωνιακή τακτική που έχει επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει των νέων εκλογών , πήρε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ένα στέλεχος που θα μπορούσε να... διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος την επομένη ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος για τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, μιλώντας στην...


...τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε:

Ο καθένας αξιολογεί τα όσα του λέει ένα κόμμα, του λέει η ηγεσία του και στη συνέχεια παίρνει τις αποφάσεις του. Έχετε καμία αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε μεγάλες απειλές που έχουν να κάνουν με τη κοινωνική μας συνοχή, με τη θέση μας στο ευρώ. Δεν το συζητάμε. Εγώ δεν υιοθετώ το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, όπως το κάνουν κάποιοι άλλοι. Διότι εκεί έχουμε κάνει ένα λάθος στην Ελλάδα. Το συζητάμε εμείς, όταν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 85% του ελληνικού λαού το θέλει. Συνεπώς το θέμα για εμάς δεν τίθεται.

Ποιοι το συζητούν όμως; Το συζητούν στην Ευρώπη. Το συζητούν όμως και πέραν την Ευρώπης, κάποιοι που θα ήθελαν να κερδοσκοπήσουν, πάνω σε αυτή τη δύσκολη, διεθνή, οικονομική κατάσταση. Μην παίζουμε λοιπόν το παιχνίδι τους.

Θυμίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος που θέτει το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", επιχειρώντας να ταυτίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τη δραχμή...

parapolitiki.com


Read more...

Nτέρμπι ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις



Nτέρμπι ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις
«Μάχη» Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τη Metro Weekend, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 2,2%. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4% και το ΠΑΣΟΚ 13,1%. Ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8% το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%.

Εκτός Βουλής -η οποία θα είναι επτακομματική- ηΔημιουργία Ξανά- Δράση 2,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8% και ο ΛΑΟΣ ΜΕ 0,8%. Αδιευκρίνιστη ψήφος αντιστοιχεί στο 13,1% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 60,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 35,2%.

Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του Kontra Channel, που δίνει οκτακομματική βουλή.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει  28,5%, η ΝΔ 26%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%. Ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά με 7%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%.

Δημιουργία Ξανά- Δράση φτάνουν στο 3%, ενώ εκτός βουλής μένουν Οικολόγοι – Πράσινοι με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και ο ΛΑΟΣ με 0,5%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 2%.

Παρά την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 35,4% έναντι 27,2%.http://newpost.gr

Read more...

Γιώργος Σταθάκης: Έκτακτη εισφορά 1% σε 600.000 νοικοκυριά ελεύθερων επαγγελματιών εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ



Γιώργος Σταθάκης: Έκτακτη εισφορά 1% σε 600.000 νοικοκυριά ελεύθερων επαγγελματιών εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος επί των οικονομικών του κόμματος κ. Γιώργος Σταθάκης, ξεκαθάρισε ότι στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να εφαρμοστούν οριζόντια μέτρα αλλά να βρεθούν πόροι από την καταπάτηση της φοροδιαφυγής και τους εισοδηματίες άνω των 500.000 ευρώ που μέχρι σήμερα ππροστατεύονταν από φοροασυλία.

Ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ απατώντας στην ερώτηση πώς θα καλυφτούν οι ταμειακές ανάγκες  της τάξης του 1,7 δισεκατομμυρίου απάντησε ότι ένα πιθανό μέτρο είναι η «έκτακτη φορολόγηση της τάξης του 1% του ΑΕΠ στα πιο ευκατάστατα στρώμματα. Υπολογίζεται ότι 600.000 με 700.000 νοικοκυριά ελεύθερων επαγγελματιών που απολάμβαναν εδώ και 20 χρόνια φορολογικές διευκολύνσεις έως και φοροασυλία και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δήλωναν το πραγματικό τους εισόδημα ίσως επιβαρυνθούν με μια έκτακτη φορολόγηση 1%».

Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν αφορά στους μισθωτούς αλλά τους επιχειρηματίες και μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κοινωνική πολιτική.

Ως προς δε το θέμα των Ελλήνων εφοπλιστών, παρέπεμψε στο μοντέλο της Νορβηγίας, θεωρώντας ότι δεν θα πρόκειται για κάποιο παράλογο σύστημα φορολόγησης, αλλά για μία διαδικασία στην οποία θα συναινέσουν και οι ίδιοι οι εφοπλιστές.http://newpost.gr/

Read more...

"Λουκέτο" στη ζωή 200.000 οικογενειών ...



...την ώρα που οι πολιτικοί επιδίδονται σε τηλεοπτικές "κοκορομαχίες"...
Στοιχεία σοκ, φέρνει στο φως μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Την ώρα που οι πολιτικοί επιδίδονται σε κοκορομαχίες στα τηλεοπτικά μέσα, πάνω από 200.000 οικογένειες επαγγελματιών οδηγούνται στην απελπισία και στην απόγνωση.
Τα επίσημα στοιχεία για... τα λουκέτα στα καταστήματα εμπορίου από την αρχή του 2011 μιλούν για 68.000 επιχειρήσεις. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 200.000 οι οποίες αυτή τη στιγμή παραμένουν ανενεργές, καθώς αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους για να κλείσουν οριστικά.

Τα χρέη που τους πνίγουν, ο χαμηλός τζίρος σε συνδυασμός με το ασταθές πολιτικό σκηνικό δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για εκατοντάδες επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Την ώρα που κατεβάζουν ρολά στην επιχείρηση τους, οι ανάγκες τους διογκώνονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης. «Πολλά μαγαζιά βρίσκονται σε αδράνεια, κατεβάζουν ρολά αλλά δεν μπορούν να κλείσουν την επιχείρηση λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους». Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, τα λουκέτα σε όλη την Ελλάδα είναι 68.000 από την αρχή του 2011 ενώ στην πραγματικότητα είναι περίπου 200.000 επιχειρήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι σε αδράνεια, είναι ανενεργές, αυτό αποδεικνύεται και από Γ.Ε.ΜΥ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο οποίο είναι εγγεγραμμένες περίπου 1.000.140 επιχειρήσεις. «Οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν να κλείσουν και κάποιες από αυτές είναι που χρωστάνε και τα 45 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο κτλ, στα ασφαλιστικά ταμεία άλλα 11,5 δις. Αν δεν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους δεν σταματάει η λειτουργία της επιχείρησης. Δεν μπορεί να κλείσει νομικά. Αυτό δεν περιλαμβάνεται στις στατιστικές που βγαίνουν στη δημοσιότητα», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Η μεγάλη έρευνα καταγρα και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σε ολόκληρη τη χώρα με τον τζίρο συνεχών να σημειώνει πτωτική πορεία φτάνοντας και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 70% με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη.

Αθήνα

Δραματική εμφανίζεται η κατάσταση σε ότι αφορά τον τζίρο των καταστημάτων και στην Αθήνα καθώς η πτώση του τζίρου αγγίζει το 70%.
Το μέλος του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Γιαννέτος Νίκος δήλωσε «η πτώση του τζίρου το τελευταίο 5μηνο είναι 30-35% ενώ τον τελευταίο μήνα φτάνει ακόμα και το 70%».

Σε ό,τι αφορά τα λουκέτα στα καταστήματα της Αθήνας ο κ Γιαννέτος ανέφερε «στην Αττική τα καταστήματα που έχουν κλείσει είναι 1 στα 3. Τέλος του προηγούμενου έτους ήταν 1 στα 4 και τώρα έχουν πάει 1 στα 3 και σε ορισμένους δρόμους 2 στα 5».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το πώς κινείται η αγορά εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν υπάρχει ρευστότητα. Η αγορά βρίσκεται σε μία στάση πληρωμών».

Θεσσαλονίκη

Σε συρρίκνωση οδηγείται η αγορά της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού Κωνσταντίνου Χαντζαρίδη Κωνσταντίνος οποίος δήλωσε «
κατά 61% αυξήθηκαν τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο φέτος σε σχέση με πέρυσι. Το Μάιου του 2012 σε σχέση με τον Σεπτέμβρη 2011 ο αριθμός των καταστημάτων που έκλεισαν αυξήθηκε κατά 43%».

Ο κ Χαντζαρίδης επισήμανε ότι οι εκλογές έχουν παγώσει την αγορά, συγκεκριμένα είπε «από την ημέρα της εξαγγελίας των εκλογών και πολύ περισσότερο από την ημέρα του μη σχηματισμού κυβέρνησης η αγορά έχει παγώσει. Η αγοραστική κίνηση έχει πέσει κάτω από το μισό. Ο Μάιος είναι ένα μήνας που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι θα είναι τόσο άσχημος. Είναι χειρότερος από Δεκαπενταύγουστο».

Πάτρα

Γύρω στο 35-40 % είναι η μείωση του τζίρου στα καταστήματα της Πάτρας σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Πατρών, Γεώργιο Ρώρο.
Ο κ. Ρώρος μίλησε δστο metrogreece.gr και για τα λουκέτα στην αγορά «το 5μηνο αυτό σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε από το επιμελητήριο περίπου τα 520 καταστήματα έχουν βάλει λουκέτα.

Πέρυσι όλη τη χρονιά έκλεισαν 1700, τώρα το 5μηνο έχουν κλείσει τόσα μαγαζιά και όσο περνάει ο καιρός και πάμε καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Σημασία δεν έχει περισσότερο το ποσοστό γιατί είναι πολλές επιχειρήσεις αδρανείς και πολλές που κλείνουν αλλά δεν το δηλώνουν γιατί δεν έχουν τα χρήματα να κλείσουν την επιχείρηση.

Το νούμερο των λουκέτων είναι πλασματικό καθώς πάρα πολλοί μόλις πάνε να κλείσουν την επιχείρηση και τους ζητούν χίλια δυο για να κλείσουν βιβλία, δεν έχουν να πληρώσουν με αποτέλεσμα να είναι σε αδράνεια οι επιχειρήσεις ενώ δεν φαίνεται ότι έχουν δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο μήνα ο κ. Ρώρος τόνισε «οι εκλογές έχουν επηρεάσει την αγορά σε υπερβολικό βαθμό. Ο κόσμος είναι ανάστατος για το αύριο και αυτή η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα έχει παγώσει την αγορά σε τρομακτικό βαθμό».

Ηράκλειο

Στο 50% έχει μειωθεί ο τζίρος των καταστημάτων σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου, Βύρωνα Δοκιμάκη.

«Ο τζίρος έχει μειωθεί από 30-50% ανάλογα με τα καταστήματα. Τα καταστήματα τα οποία πωλούν είδη δεύτερης ανάγκης έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση στο τζίρο, όπως είναι τα καταστήματα που πωλούν ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα. Τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα έχουν σημειώνουν μείωση στο τζίρο της τάξεως του 30%. Τα πρώτης ανάγκης έχουν γίνει πλέον είδη δεύτερης ανάγκης».

Όπως αναφέρει ο κ. Δοκιμάκης «ένα 20-22% έχουν κλείσει, δηλαδή 1 στα 4 καταστήματα», και καταλήγει ότι «οι εκλογές έχουν επηρεάσει πάρα πολύ την αγορά, καθώς το καταναλωτικό κοινό δεν ξέρει τι θα συμβεί για τον λόγο αυτό κρατάει τα λεφτά του.
metrogreece.gr


Read more...

Συνταγματικό το «χαράτσι» της ΔΕΗ, αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ, έκρινε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της (1972/2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με την ίδια απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ ακυρώνει τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη απόφασή της (67 σελίδες) η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ.

Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις (που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα, την κατανομή φορολογικών βαρών κ.λπ.) ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Και αυτό γιατί - σύμφωνα με την απόφαση - το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.

Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.

Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι είναι συνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω του εθνικού συμφέροντος σκοπού της άμεσης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και επειδή προβλέπεται στη νομοθεσία και σε άλλες περιπτώσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παίρνει τη θέση του Πύρρου Δήμα η Διαμαντοπούλου;...



Ο Πύρρος Δήμας ενδέχεται να μην τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις νέες εκλογές 2012.

Εν όψει της κατάρτισης των νέων ψηφοδελτίων, oι καραμπόλες στα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, θα είναι... αναπόφευκτες. Από τη μία, η συνεργασία Ντόρας με Σαμαρά και, από την άλλη, η Άννα Διαμαντοπούλου που δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α΄ Αθηνών, καθώς παρότι ήρθε δεύτερη, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να εκλέξει μόνο ένα βουλευτή.

Στο ΠΑΣΟΚ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι πάλι επικεφαλής του Επικρατείας ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία δεν εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές, αλλά είναι από τα ηγετικά στελέχη του κινήματος.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα...
dete.gr


Read more...

Αλέκα Παπαρήγα: Πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία



Αλέκα Παπαρήγα: Πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία
«H κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, είναι πολύ πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία, ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ζήσει», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κάνοντας λόγο για «πριν απ' όλα χρεοκοπία του λαού».

Τόνισε δε ότι «το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι το αν ο λαός θα είναι έτοιμος να μην αφήσει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα». Η γγ του ΚΚΕ φθάνοντας στο πλοίο Festos στον Πειραιά όπου συνομίλισε με εργαζομένους εξήγησε ότι «το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι ο βαθμός τροποποίησης του Μνημονίου»

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ίσως προκύψει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα δρομολογήσει τους νέους νόμους και θα ισοπεδώσει ακόμα περισσότερο τον λαό ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, διότι αυτό το τμήμα θεωρεί ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα καταφέρει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην δεκαετία του '80, να 'χει πίστωση χρόνου, να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός να μην αντιδράσει την κρίσιμη στιγμή.

Πρόσθεσε επίσης ότι κριτήριο για τον λαό και την ψήφο του πρέπει να είναι «το πού πάνε τα πράγματα και όχι ποιος θα είναι καλύτερος διαπραγματευτής στην ΕΕ». «Κανείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τίποτα», κατέληξε.

Read more...

Πώς ο Άκης «ξέπλενε» τη μίζα των 21 εκατ. δολαρίων για τα TOR M1



Πώς ο Άκης «ξέπλενε» τη μίζα των 21 εκατ. δολαρίων για τα TOR M1
«Χρυσάφι» αποδεικνύονται για τους ανακριτές οι φωτοτυπίες που βρέθηκαν στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου και φανερώνουν την κρυφή διαδρομή των δεκάδων εκατομμύριων μαύρου χρήματος για την αγορά των TOR M1.  

Σε ένα από τα δεκάδες αρχεία που κατασχέθηκαν από το γραφείο του Τσοχατζόπουλου στην Κόμνα Τράκκα εντοπίστηκε.

Σε
φωτοαντίγραφο του πρώην υπουργού με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου του 2000 βρέθηκε το ιλιγγιώδες ποσό των 21.081.757 δολαρίων με εντολέα την εταιρεία Industrial Company Concern Antey και δικαιούχο την εταιρεία Drumilan OffsetProgramme Ltd.  

Στην συνέχεια, τα 21 εκατ. ευρώ αναφέρονται σε έγγραφο της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προς τη Διεθνή Τράπεζα Μόσχας, όπου η Λαϊκή επιβεβαιώνει στην Τράπεζα Εξωτερικών Υποθέσεων Μόσχας τη μεταφορά του εμβάσματος με δικαιούχο την Drumilan. Η Λαϊκή Τράπεζα μάλιστα στέλνει λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο που θα μεταφερθούν τα χρήματα.  

Δύο μέρες αργότερα, στις 28 Σεπτεμβρίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνει παραστατικό της Κυπριακής Τράπεζας που αφορά στην μεταφορά του ποσού των 2.500.00 δολαρίων από τηνDrumilan στην Gredit Agricole Industrial.  

Οι μεταφορές εκατομμύριων προς την Gredit Agricole γίνονται πιο πυκνές στο μεσοδιάστημα των επόμενων χρόνων με αποκορύφωμα στις 2 Οκτώβρη του 2010 όταν και μεταφέρει 1 εκατ. δολάρια από την εταιρεία Drumilan στην Gradit Agricole, ενώ «περνά» άλλα 4 εκατ. δολάρια πίσω στην Drumilan.  

Οι δαιδαλώδεις διαδρομές της μίζας συνεχίζονται για μήνες ακόμα, όταν μεταφέρει 300.000 δολάρια στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και εν συνεχεία στην Drumilan και από εκεί σε λογαριασμό του απόστρατου αξιωματικού, Γιάννη Διαμαντάκου, που κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο των αντισταθμιστικών TOR M1.  

Οι συναλλαγές του πολιτικού με την εταιρεία Drumilan είναι μελετημένες και δεν κινούν υποψίες σε πρώτο στάδιο, ωστόσο η μεταφορά σποραδικά των συνολικά 21 εκατ. ευρώ μίζας που έλαβε στην κυπριακή τράπεζα και στην Gradit Agricole δείχνουν την τακτική του πρώην υπουργού να καταθέτει και να μεταφέρει εκατομμύρια με περίτεχνες «διαδρομές» του εμπρός και πίσω σε συγκεκριμένους λογαριασμούς.  

Μέτοχος και στον «Ιανό»  

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνώριζε καλά να «κινεί» το χρήμα και ακόμα καλύτερα να το επενδύει μέσα από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ανάμεσα στις εν λόγω δραστηριότητες βρίσκεται και το μετοχικό κεφάλαιο που αγόρασε στο βιβλιοπωλείο πολιτιστικό πολυχώρο «Ιανός».  

Στο αρχείο του εμφανίζονται έγγραφα που αποδεικνύουν την αγορά τίτλων 100.000 κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 200.000 ευρώ, της εταιρείας Ιανός Α.Ε, αργότερα, το 2004, την αγορά τίτλου 80.000 κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 160.000 ευρώ στην ίδια εταιρεία, αλλά και τίτλους 77 κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 154 ευρώ και πάλι στον Ιανό το 2005.

Στο γραφείο του πρώην υπουργού βρέθηκαν ακόμη αντίγραφα των ισολογισμών του Ιανού και εκθέσεις διαχειρίσεις της επιχειρήσεις, ενώ προκύπτει συχνή επικοινωνία με την ιδιοκτησία μέχρι το καλοκαίρι του 2011.  

Αναστασία Γαλάνη
 http://newpost.gr

Read more...

Η Άννα προσπαθεί να πάρει από τον Πύρρο την πρωτιά στο Επικρατείας!



Η Άννα προσπαθεί να πάρει από τον Πύρρο την πρωτιά στο Επικρατείας!
Το δικαίωμα που δίνει ο εκλογικός νόμος στους αρχηγούς να καταρτίσουν οι ίδιοι τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της 17η Μαΐου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ.

Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται να τηρείται η σειρά κατάταξης των προηγούμενων εκλογών, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εισηγούνται στον Ευ. Βενιζέλο να αλλάξει τα δεδομένα και να καταρτίσει ψηφοδέλτια που- κατά τη γνώμη τους, θα ενισχύσουν τη συσπείρωση.

Ιδιαίτερο πρόβλημα έχει προκληθεί στην Α' Αθήνας, όπου η Άννα Διαμαντοπούλου αμφισβήτησε την πρωτιά του Κώστα Σκανδαλίδη τόσο σε συζητήσεις με δημοσιογράφους (υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα) όσο και με αίτημα επανακαταμέτρησης που κατατέθηκε από υποψήφια - πολιτική της φίλη, αν και η ίδια είχε συγκεντρώσει ελάχιστες εκατοντάδες σταυρών και άρα δεν είχε λόγο να το κάνει.

Η συμπεριφορά της Άννας Διαμαντοπούλου, οδήγησε τον Κ. Σκανδαλίδη να την αδειάσει με δημόσια δήλωση, αλλά το θέμα, όπως φαίνεται, δεν τελείωσε. Στο επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου, δημιουργείται η πεποίθηση ότι η κυρία Διαμαντοπούλου διεκδικεί την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με το επιχείρημα ότι πρέπει να «αποζημιωθεί» για την «άδικη ήττα» της.

Αυτό ωστόσο, θα αποτελούσε μεγάλη προσβολή για τον Πύρρο Δήμα ο οποίος δέχθηκε να στρατευτεί σε μια δύσκολη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως μεγαλειώδη κυβίστηση για τον Ευ. Βενιζέλο, κάτι που δεν συνηθίζει.

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ιπποκράτους για την Άννα Διαμαντοπούλου, είναι ιδιαιτέρως κακό, καθώς θεωρείται ότι δεν αντιλαμβάνεται το σημείο στο οποίο έχει φτάσει το ΠΑΣΟΚ και λόγω δικών της, προσωπικών παραλήψεων και αδυναμιών.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά το γεγονός ότι αντί για βιβλία, στα σχολεία μοιράστηκαν… φωτοτυπίες.

Οι λίστες του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα. 
 http://newpost.gr

Read more...

ΑΠΟ ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Με την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στο Ίλιον το απόγευμα της Παρασκευής και με την περιοδεία σε Κορινθία και Αργολίδα, το Σάββατο, ξεκινά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τις προεκλογικές εμφανίσεις του. Ειδικότερα, στις...
12 το μεσημέρι το Σάββατο, ο Ε. Βενιζέλος θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, ενώ στις 8 το βράδυ θα έχει άλλη ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.
Ενδιάμεσα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί το Φράγμα Ασωπού και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Άργους. Σήμερα, Παρασκευή, και πριν την ομιλία του στο Δημαρχείο Ιλίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, με την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Έλκε Φέρνερ και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Κατά τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Σβόμποντα τάχθηκε υπέρ της αναπτυξιακής ατζέντας που επιδιώκει η χώρα μας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» και «κοινωνικά άδικα» τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, ειδικά των νέων.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Read more...

ΠΑΠΑΡΗΓΑ - Η Αστική τάξη θέλει ΣΥΡΙΖΑ ...αλλά θα φάει την λάντζα...



Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως υπάρχουν συμφέροντα της αστικής τάξης τα οποία θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει για να φάει τη λάντζα της χρεοκοπίας καθώς με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν.
Είναι παιχνίδια αυτά της...
κυρίαρχης τάξης που οδηγούν την Ελλάδα σε χρεοκοπία και αυτό συμμετέχουν και τα κανάλια. Δεν είναι δυνατόν να ανέβει ένα κόμμα στο 30% σε τόσο μικρό διάστημα την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έκανε 7 χρόνια πρόσθεσε.
Δεν λυπήθηκα καθόλου που έδιωξαν τον Παπανδρέου καθώς όλα από αυτόν ξεκίνησαν συμπλήρωσε.
Σε λίγους μήνες θα παίρνουμε μισθό 500 ευρώ και συντάξεις 450 ευρώ...
newsmessinia.blogspot


Read more...

Επιτέλους η αλήθεια για το plan B του ΣΥΡΙΖΑ. ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ!..



Επιτέλους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται υπεύθυνα για την ύπαρξη σχεδίου Β, στο οποίο προβλέπονται νέοι ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ! Διαβάστε τις απαντήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη: Ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης αν υπάρχει...
plan B στο MEGA, σε περίπτωση την οποία οι Ευρωπαίοι ενδώσουν στην επαναδιαπραγμάτευση (πρώην ακύρωση) αλλά κλείσουν τη στρόφιγγα της δανειακής σύμβασης μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές πόρισμα (διαπραγμάτευση με Λαφαζάνη μπορεί να διαρκέσει μέχρι κ 4ετία). Ο Σταθάκης -προς τιμήν του- είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε δίχως να δημαγωγεί και να εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Ο ίδιος εξήγησε πως υπολογίζει το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 στα 4 δις και σε περίπτωση plan B, θα παρθούν έκτακτα μέτρα, τα οποία προσδιόρισε αναλυτικότερα ως έκτακτα έσοδα, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών, τουλάχιστον 1 δις (θα είναι σαφώς >1δις), μείωση δαπανών (μισθοί-συντάξεις) βραχυχρόνιο δανεισμό.

Σε επόμενη -δικαιολογημένη- ερώτηση αν αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση (σαφώς κ την αυξάνουν), ο Σταθάκης εξήγησε πως εφόσον τα έκτακτα έσοδα δεν έχουν οριζόντια διάσταση, δεν θα αυξήσουν την ύφεση. Αν και η εκτίμηση αυτή είναι λανθασμένη, τουλάχιστον παίρνουμε επιτέλους μία συγκεκριμένη απάντηση από κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ…
epikairo.gr


Read more...

«Πάγωμα» μειώσεων μισθών και μετενέργειας ζητά από τους εργοδότες ο Αντ.Ρουπακιώτης

Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους


Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους έχει αυτήν την ώρα ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα να συμφωνήσουν σε ένα «μορατόριουμ», ώς τις ερχόμενες εκλογές, για τη διατήρηση της ισχύος μετενέργειας και το πάγωμα των μειώσεων στους βασικούς μισθούς.

Οι κοινωνικοί εταίροι αντιμετωπίζουν την πρόταση του υπουργού Εργασίας με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) δέχεται κατ’ αρχήν το πάγωμα των διατάξεων που απορρέουν από το νόμο του δεύτερου Μνημονίου και ζητά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα. Θέτει, επίσης, θέμα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, την επαναφορά της εξάμηνης διάρκειας της μετενέργειας και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους.

Την επαναφορά της διάρκειας της ισχύος της μετενέργειας στο προηγούμενο καθεστώς, ζητούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ πάντως αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα ενός προεκλογικού «μορατόριουμ», επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται "πάγωμα νόμου" ή "μορατόριουμ", παρά μόνο με άλλη νομοθετική διαδικασία, αρμοδιότητα που δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), εκφράζει επιφυλάξεις για το «μορατόριουμ» και ζητά να συγκληθεί η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης «ώστε ο διάλογος να έχει θεσμική υπόσταση, ώστε η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να λάβει σοβαρά υπόψη της τα πορίσματα του διαλόγου».

Πρόκειται για μόνιμη επιτροπή, που λειτουργεί στα πλαίσια του υπουργείου Εργασίας. Είναι τριμερής (εργαζόμενοι, εργοδότες και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης) ενώ προεδρεύει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Την πρόταση της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε ο ΣΕΒ.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Ελλάδος (ΓΣΒΕΕ) και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΤΕ) για το θέμα της υπογραφής νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Κατά τη συνάντηση οι εργοδοτικές οργανώσεις πρότειναν, σύμφωνα με πληροφορίες, μείωση των κατώτερων αμοιβών κατά 11%, τη μείωση δηλαδή του βασικού μισθού στον κλάδο, δηλαδή από τα 918 ευρώ που είναι σήμερα, να μειωθεί στα 815 ευρώ, και την κατάργηση όλων των επιδομάτων.

Ζήτησε, επίσης, η διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση να γίνει από μηδενική βάση και να επαναφερθεί ο θεσμός της επεκτασιμότητας, δηλαδή της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής σύμβασης για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...