Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ξεκινούν οι διαδικασίες για το κόμμα Στις 7 Φεβρουαρίου η 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη του Κινήματος

Στις 7 Φεβρουαρίου η 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΚινήματοςΤην επόμενη εβδομάδα, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, με την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ξεκινούν οι διαδικασίες συγκρότησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε κόμμα, με στόχο να αποκτήσει πανελλαδική οργάνωση, να αρχίσει η διαβούλευση σε όλες τις ομάδες αυτοοργάνωσης, και να ανοίξει ο δρόμος για το πρώτο συνέδριο. Στο μεταξύ, μέχρι το συνέδριο, θα εκλεγούν τα τοπικά και ενδιάμεσα όργανα, ενώ τα ανώτερα όργανα θα εκλεγούν στο συνέδριο.
Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ εκδόθηκε σχετικά η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με απόφαση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του κατά την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα – Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με την οποία θα ανοίξει ο προσυνεδριακός διάλογος ενόψει του Συνεδρίου, το οποίο θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, όπως και τις μορφές αυτοοργάνωσης και δικτύωσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Στη Συνδιάσκεψη, θα συμμετάσχουν όσοι υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, οι υποψήφιοι Βουλευτές, όσοι συμμετείχαν στις Ομάδες Πρωτοβουλίας και τα Δίκτυα Αυτοοργάνωσης σε όλη τη χώρα, οι εθελοντές, καθώς και όλοι όσοι κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν, από όποια θέση ή χώρο, στην πρωτόγνωρη συμμετοχική διαδικασία που άρχισε με την Ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, αποτελεί την αφετηρία του διαλόγου για την οικοδόμηση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Την αφετηρία ενός διαλόγου με συμμετοχικά και κινηματικά χαρακτηριστικά, που σκοπό έχει να προσδιορίσει και να αναδείξει το σύγχρονο στίγμα αλλά και την καινοτόμο δράση των προοδευτικών δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστεράς, με νέες μορφές οργάνωσης και δράσης, με διακριτό στίγμα έναντι της συντήρησης και με ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την μετάβαση στην Μεταπελατειακή Ελλάδα».

Read more...

Στήριξη Σαμαρά στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας


Τη στήριξή του στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε περίπτωση που προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες. 
4
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», νωρίτερα, το όνομα του κ. Αβραμόπουλου φαίνεται να είχε κλειδώσει ως η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρεται πως δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας και πως αυτή την ώρα προέχει η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της χώρας στην Ευρώπη και η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά προσπαθεί να καλύψει τον Κοτζιά: Ο Ντούγκιν...αυτοπροσκλήθηκε



Με αφορμή τις διεθνείς διαστάσεις που λαμβάνουν πλέον οι σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με το Ρώσο φασίστα Αλεξάντρ Ντούκιν, το Πανεπιστήμιο Πειραιά εξέδωσε χθες ανακοίνωση, προσπαθώντας να καλύψει το νέο υπουργό Εξωτερικών ο οποίος είναι και καθηγητής του τμήματος.

Ο κοσμήτορας Άγγελος Κότιος του Πανεπιστημίου Πειραιά αναφέρει:

Η διάλεξη του καθηγητή κ. Ντούγκιν πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2013 στο πλαίσιο του μαθήματος «Η Εξωτερική Πολιτική της Ρωσίας» με διδάσκοντα τον καθηγητή κ. Ν. Κοτζιά και έλαβε χώρα κατόπιν πρότασης του ίδιου του κ. Ντούγκιν μέσω συνεργατών του και, συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν προσκλήθηκε από τον καθηγητή κ. Κοτζιά . Το θέμα της διάλεξης ήταν: Η Διεθνής Πολιτική και το Ευρασιατικό Όραμα. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με καθηγητές και φοιτητές.
Την ίδια ημέρα ο κ. Ντούγκιν μίλησε σε κατάμεστη αίθουσα του Πάντειου Πανεπιστημίου, μετά από πρόσκληση του ΙΔΙΣ και του ΚΕΔΕΥ με θέμα «Η Γεωπολιτική της Ρωσίας», ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων.
Τα σχετικά δημοσιεύματα κρίνονται κακόβουλα και απαράδεκτα, βάλλοντας κατά της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της δημοκρατίας. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, διαλόγου και προβληματισμού. Είναι ανοικτό σε ομιλητές από όλες τις χώρες του κόσμου και από όλες τις ιδεολογικές τάσεις.
Αλίμονο εάν συνέβαινε το αντίθετο. 

Νομίζω ότι είναι ντροπή για ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα να προβάλει το επιχείρημα «προσκλήθηκε μόνος του, δεν τον καλέσαμε εμείς», λες και απευθύνεται σε ηλίθιους. Αποτελεί υπεράσπιση του Κοτζιά το να τον παρουσιάζουν ως έναν άβουλο καθηγητή που αναγκάστηκε να παρουσιάσει μια διάλεξη;

Πάντως, στην αρχή της διάλεξης, ο διάλογος μεταξύ Κοτζιά-Ντούγκιν ήταν ο εξής:

Νίκος Κοτζιάς (συντονιστής): Καλώς ήρθατε. Μπορείτε να ξεκινήσετε.
Αλεξάντρ Ντούγκιν: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να μιλήσω εδώ στην Ελλάδα για τη διεθνή πολιτική, για το ρόλο και τη θέση της Ρωσίας στο πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου, για τον Ευρασιατισμό ως μια ιδέα η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στο πλαίσιο των γειτονικών της χωρών, τις οποίες ακόμη αποκαλούμε μετασοβιετικό χώρο ή Εγγύς Εξωτερικό.

Και για να μη νομίζετε ότι τα θέματα αυτά αφορούν μόνο λίγους στην Ελλάδα, διαβάστε περισσότερα και στα αγγλικά από ξένο παρατηρητή των εξελίξεων.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/to-panepistimio-peiraia-prospathei-na-kalypsei-ton-kotzia-o-ntougkin-aytoprosklithike.html#sthash.87gkJGUT.dpuf

Read more...

Αντιπρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης...


Ανακοινώθηκε η δομή της ΚΟ της ΝΔ...

  
Τη δομή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι η...
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής η ΝΔ θα προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη...
parapolitika.gr

Read more...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Νέος παίκτης στην “γαλάζια” σκακιέρα


karamanlis-tzitzikwstas
Πυκνώνουν οι επαφές και τα μυστικά ραντεβού στην Αθήνα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με γαλάζιους παράγοντες.
Όπως μαθαίνουμε, είναι πολλοί εκείνοι, που στο πρόσωπο του 37χρονου πολιτικού από την Θεσσαλονίκη βλέπουν  το άφθαρτο πρόσωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Κεντροδεξιά τα επόμενα χρόνια.
Επίσης κάποιοι υπενθυμίζουν πως και ο Κώστας Καραμανλής, λίγο πάνω από τα 40 του, ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτές οι προσδοκίες έχουν  βάση…
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος


Venizelos-apohorisi-610x350
Την παραίτησή του υπέβαλε, ουσιαστικά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης δήλωσε ότι θα μείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι το συνέδριο, το οποίο τοποθέτησε για μετά το Πάσχα, τον Μάϊο, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε διεξαγωγή του τον Φεβρουάριο.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Κινέζος πρέσβης για τη COSCO


cosco
Mε τον Κινέζο πρέσβη Zou Xiaoli συναντήθηκαν στο υπουργείου Ναυτιλίας ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Θ. Δρίτσας.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της κινεζικής πλευράς έγινε μία πρώτη εκτίμηση για το πώς λειτουργεί η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δόθηκε βαρύτητα στις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν.
Η κινεζική πλευρά ήθελε να διαπιστώσει το κλίμα που επικρατεί σε υπουργικό επίπεδο για τα θέματα του κινεζικού κολοσσού.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, σε πολλαπλά επίπεδα, με αναγνώριση των αρχών της ισότητας, της αμοιβαίας ωφέλειας, και με σεβασμό στον πολιτισμό και την μακραίωνη ιστορία των δύο λαών.
Οι δύο Υπουργοί και ο κ. Πρέσβης συμφώνησαν για την δρομολόγηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ρουκέτα Ντάισεμπλουμ: Θα εκτροχιαστεί η Ελλάδα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις


ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης, δήλωσε σήμερα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας εάν επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος αναμένεται αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με κορυφαίες στελέχη της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, πρόσθεσε ότι είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις που έκανε στο Άμστερνταμ.
Ο Ολλανδός ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».
Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει», έκρινε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.
Αύριο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Παπανδρέου στο BBC: Έχω τη συνείδησή μου καθαρή...



Καθαρή συνείδηση για τα όσα έχει κάνει για τη χώρα δήλωσε ότι έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο BBC.
«Δεν έχω πρόβλημα με...

όσα έχω υπογράψει. Είμαι  πολύ υπερήφανος που μπόρεσα να σώσω την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Μπορεί να μην ήμουν χαρούμενος με τις πολιτικές που μας επιβλήθηκαν και ήλπιζα να είναι διαφορετικές αλλά η συνείδησή μου είμαι πολύ καθαρή για όσα έχω κάνει για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του «Κινημάτος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως ελπίζει μετά από πέντε χρόνια λιτότητας οι Ευρωπαίοι εταίροι να καταλάβουν πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται και ότι αυτές οι πολιτικές πρέπει να αλλάξουν.

«Θα έχουμε όλο και περισσότερα αντιευρωπαϊκά κόμματα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι πραγματικά αντιευρωπαϊκά, είναι κόμματα κατά της Ευρώπης του σήμερα», σχολίασε σε άλλο σημείο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να συνεργαστούν καθώς υπό συντηρητική ηγεσία η Ευρώπη έχει γίνει εργαλείο επιβολής των χειρότερων εκφάνσεων του παγκόσμιου καπιταλισμού. «Είτε η Ευρώπη θα γίνει πιο σοσιαλδημοκρατικό εγχείρημα, με συνεργασία για μια εναλλακτική Ευρώπη ή τη βλέπω να διαλύεται», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ.

Όσον αφορά στην προηγούμενη πενταετία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως οι Ευρωπαίοι έδωσαν έμφαση στα συμπτώματα της κρίσης, αλλά ότι το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν ο τρόπος λειτουργίας του κράτους, το πολιτικό σύστημα και ο εναγκαλισμός του με τα συμφέροντα, η έλλειψη διαφάνειας, το άδικο και αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και οι θύλακες διαφθοράς. Σημείωσε ότι αντί βαθέων μεταρρυθμίσεων που ο κόσμος θα χαιρέτιζε, επελέγησαν πέντε χρόνια λιτότητας.

Πρόσθεσε ότι αυτά τα χρόνια υπήρχε μια ξεκάθαρη αίσθηση ότι χρειαζόταν μια αίσθηση τιμωρίας της Ελλάδας και αυτό ήταν λάθος. Αρχικά, όπως είπε, το 2009 υπήρχε στήριξη, όταν όμως οι αγορές άρχισαν να χτυπούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την ευρωζώνη, τότε ήρθε το δόγμα της λιτότητας ως λύση. Αυτό υπονόμευσε και την αίσθηση της κοινότητας στην Ε.Ε. με την εμφάνιση λανθασμένων στερεοτύπων, συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Read more...

Συνέδριο τον Μάιο...


venizelos
Συνέδριο τον Μάιο προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας παράλληλα το στίγμα των προθέσεών του για τις κινήσεις που θα προηγηθούν.
 Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Caravel, ο πρόεδρος του κόμματος, προανήγγειλε...
ένα συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας, με όλα τα θέματα ανοιχτά, μεταξύ αυτών και της ηγεσίας, συνιστώντας όμως αυτοσυγκράτηση και καλό συγχρονισμό σε σχέση με τις προτεραιότητες της χώρας.

«Όταν διεξαχθεί το συνέδριο, θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας να μας ακούσει», είπε, προαναγγέλλοντας διαδικασίες επαφών με τη βάση του κόμματος που εκτίμησε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στοιχειωδώς μετά το Πάσχα, τον Μάιο.

Χαρακτηρίζοντας ως προέχον το νέο στίγμα του κόμματος, μίλησε για την ανάγκη ενός «αυθεντικού» συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι ατιμώρητα για όσους μας έβλαψαν». Ο ίδιος εμφανίστηκε ως εγγυητής αυτής της πορείας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δεν θα ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές. «Το μικρό μέγεθος του ΠΑΣΟΚ πλέον απαιτεί την αυτογνωσία όλων μας», είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των πολλών διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος και ζητώντας η παράταξη να προσανατολιστεί στην προοπτική του μέλλοντος και όχι να απορροφηθεί από την ρουφήχτρα του παρελθόντος…

Σχολιάζοντας τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, ο κ.Βενιζέλος άφησε αιχμές για το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα της, σημειώνοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο (υπουργοί και υπουργοί αναπληρωτές) αριθμεί 36 μέλη έναντι 23 πριν. «Άνοιξαν ήδη περιττά εθνικά θέματα», είπε, σημειώνοντας με νόημα ότι «το 2015 δεν το χειρίζεσαι ως κακέκτυπο του 1981»…

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι θα είναι ουσιαστική και υπεύθυνη, χωρίς παλαιοκομματικά παιχνίδια στην υπόθεση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρατήρησε πάντως με νόημα πως είναι άλλο πράγμα η συναίνεση και άλλο ο «άγαρμπος εισοδισμός» σε άλλους χώρους.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ασαφή στρατηγική και αντιφατικά μηνύματα εκ μέρους της κυβέρνησης, παρατηρώντας ότι λέγονται λίγα από γνώστες και αρμόδιους και πολλά από «άσχετους και αναρμόδιους», ενώ προειδοποίησε ότι «μας καταψήφισαν, αλλά δεν πρέπει να μας υποτιμούν»…

«Το χειρότερο είναι ότι στην χώρα επικρατεί η αίσθηση ότι επιστρέψαμε στο 2009», είπε, σημειώνοντας με νόημα ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ζητά την παράταση του μνημονίου που έχει λήξει από την 31η Δεκεμβρίου 2014, μέσα από τη νέα ορολογία του «προγράμματος-γέφυρα»…
matrix24.gr

Read more...

Θα θέσει το θέμα στον Ντάισελμπλουμ Διεθνή διάσκεψη για το χρέος θέλει ο Βαρουφάκης


Επιδίωξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη είναι η σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, θέμα το οποίο αναμένεται να θέσει και στην αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου της οδού Νίκης.
varoufakis
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Ο κ. Βαρουφάκης αναχωρεί την Κυριακή για το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, ενώ τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και την Τρίτη θα μεταβεί στη Ρώμη για συζητήσεις με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου, δεν έχει υπάρξει έως σήμερα κάποια επικοινωνία με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης και, κατ' επέκταση, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο  κ. Βαρουφάκης έχει σειρά συσκέψεων με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών για διοικητικά θέματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να μελετήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (τραπεζικά, ταμειακά διαθέσιμα, στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους κλπ).
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσίπρας προς Σουλτς: Είστε στενός φίλος δικός μου και της Ελλάδας...


View image on Twitter
BINTEO...
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.
 Είστε στενός φίλος δικός μου και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να...
λειτουργήσει με αλληλεγγύη, έτσι θα βρεθεί και η λύση, είπε ο πρωθυπουργός, με το που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...
Δείτε Βιντεο:


Read more...

Συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς στο Μαξίμου...



Τα τρία ζητήματα που θα τεθούν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
LIVE BINTEO & ΦΩΤΟ...
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η «επίσημη πρώτη» του Αλέξη Τσίπρα στις επαφές με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Δείτε...
live video EΔΩ.

Τα τρία ζητήματα που θα τεθούν στον Σουλτς


Δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία χωρίς διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη των κρατών-μελών, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας με ιδιαίτερη ενόχληση, στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη γερμανική τηλεόραση σχετικά με τη διαφοροποίηση της Αθήνας στο θέμα της ανακοίνωσης για τη Ρωσία.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι κακώς ο κ. Σουλτς συνδέει το θέμα αυτό με τα οικονομικά ζητήματα και σημειώνουν ότι το θέμα της Ρωσίας είναι ανοιχτό καθώς συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση προέταξε την αυτονόητη θέση της ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος και να λαμβάνεται υπόψη η θέση της.

Ως προς την επίσκεψη του κ. Σουλτς και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από την πλευρά του κ. Τσίπρα θα τεθούν τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η βιωσιμότητα του χρέους και η ανάγκη προώθησης μιας αμοιβαία επωφελούς πολιτικής για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

πηγη ΑΜΠΕ


Read more...

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ δημοσιεύματα για σχέσεις Κοτζιά με Ντούγκιν...



Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με ανυπόστατη αναφορά άρθρου Financial Times σε δήθεν σχέσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά με Ρώσο καθηγητή κ. Ντούγκιν.

Σε...
άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν. Στο άρθρο αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει.

Στο άρθρο αναφέρεται ψευδώς ότι ζητήθηκε και δεν παραχωρήθηκε σχετική δήλωση από πλευράς του κ. Κοτζιά. Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία από πλευράς των συντακτών του άρθρου επιβάλλει την διασταύρωση και επαλήθευση πριν τη δημοσίευση των ανυπόστατων αυτών πληροφοριών που, αναπαραγόμενες στο διαδίκτυο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργούν αναληθείς και αβάσιμες εντυπώσεις.

topontiki.gr

Read more...

«Τώρα ξεκινάμε», λέει ο Μωραΐτης


Πρώτος στην σταυροδοσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β' Αθηνών κατατάχθηκε από τους πολίτες ο Θάνος Μωραΐτης, εξού και θέλησε να τους ευχαριστήσει με ανοιχτή επιστολή του. .
thanosmoraitis
«Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους, έναν έναν και μια μια ξεχωριστά, από την μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που δώσαμε μαζί. Ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με τιμήσατε με την προσωπική ψήφο σας, κατατάσσοντάς με πρώτο στην σταυροδοσία της Β Αθηνών», σημείωσε στην επιστολή του, όπου ευχαρίστησε ακόμα τους συνυποψηφίους του για τον «μεγάλο» αγώνα που έδωσαν, βρίσκοντας ξανά την χαμένη τους συντροφικότητα.
Ο πρώην υπουργός ευχήθηκε να πετύχει στο έργο της η νέα κυβέρνηση, αν και επισήμανε ότι στο ξεκίνημά του αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην ταυτιστεί με την ‘ακροδεξιά’ του κ.Καμμένου, δηλώνοντας παράλληλα την απόφαση του Κινήματος να συνεχίσει με γνώμονα τις αξίες που τους ενώνουν. «Θα είμαστε μαζί και πάλι. Τώρα ξεκινάμε», διαβεβαίωσε…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ποιοι εργαζόμενοι επιστρέφουν Επαναπροσλαμβάνονται σε ένα μήνα έως και 3.000 υπάλληλοι


Ο αναπληρωτής  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε την άμεση επαναπρόσληψη, 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας.
dimosio
Ο κ.Κατρούγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», εξήγησε ότι, δεν πρόκειται ι για επαναπροσλήψεις, αλλά για την ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.
Οι απολυμένοι, οι οποίοι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό θα επαναπροσληφθούν σε διάστημα ενός μηνός, προέρχονται από τις δεξαμενές των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των καθηγητών των ΕΠΑΛ από και κάποιες άλλες κατηγορίες.
Σε ερώτηση για το κόστος των προσλήψεων τόνισε ότι, θα προέλθουν από το κονδύλι του προϋπολογισμού, που ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015.
Στους 2.500 με 3.500 υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που και αυτοί θα επαναπροσληφθούν όπως διευκρίνισε, όμως είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργείου.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αύριο Τετ α τετ Καραμανλή – Μπακογιάννη


Συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή θα έχει αύριο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÅ ÔÇÓ ÍÄ// ÊÁÑÁÌÁÍËÇÓ-ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇ.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Ως φαίνεται, η συζήτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τα επόμενα βήματα μετά την ήττα της Κυριακής έχει ανοίξει. Καραμανλής και Μπακογιάννη διατηρούν, εδώ και καιρό, ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει την Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ. όπου και θα επιχειρηθεί η πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και η επαναβεβαίωση της στάσης του πρώην Πρωθυπουργού ως προς την ηγεσία του κόμματος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σουλτς κατά Τσίπρα: Δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη από την Ε.Ε και να την αγνοείς στο θέμα της Ρωσίας



«Δεν μπορείς από τη μια να ζητείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη να εγκαταλείπεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην αρνητική στάση της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ο κ. Σουλτς με δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανία ZDF αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα είπε: «Και θα του διαμηνύσω αύριο ότι μονομερείς προσεγγίσεις στην εξωτερική πολιτική δεν θα τον βοηθήσουν».

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος με αφορμή τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι την Τρίτη δημοσιοποιήθηκε η δήλωση της Ε.Ε. για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία χωρίς να δοθεί η συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του: «Λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνταχθεί μαζί μας».

Αναλυτικά στη Ναυτεμπορική.

Η κυβέρνηση απομονώνει τη χώρα με έναν εθνικά αυτοκτονικό τρόπο χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/soults-kata-tsipra-den-mporeis-na-zitas-allileggyi-apo-tin-ee-kai-na-tin-agnoeis-sto-thema-tis-rosias.html#sthash.KyWQuKVa.dpuf

Read more...

Όταν ο Σεβαστάκης παρομοίαζε στην Αυγή τη ρητορική Κοτζιά με αυτή του Τράγκα (και ο Κοτζιάς τον έβριζε)

Η ψυχοσύνθεση και το ήθος του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται από το παραλήρημα του στο Twitter αλλά νομίζω ότι αξίζει κανείς να σημειώσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στην κριτική. - See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/otan-o-sevastakis-paromoiaze-stin-aygi-ti-ritoriki-kotzia-me-ayti-tou-tragka-kai-o-kotzias-ton-evrize.html#more Όπως ο μέσος αντιμνημονιακός κήρυκας που νιώθει πάνω-κάτω σαν Μεσσίας, έτσι και ο κ. Κοτζιάς φρόντιζε πάντα να έχει μόνο προσωπικούς χαρακτηρισμούς γι' αυτούς που διαφωνούσαν με τις θέσεις του. Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δει κανείς και το παραπάνω tweet του της 14ης Απριλίου του 2013. Τι είχε συμβεί τότε; Ο Νικόλας Σεβαστάκης είχε δημοσιεύσει την ίδια μέρα ένα εξαιρετικό άρθρο στην Αυγή με το οποίο αποδομούσε τη ρητορική Κοτζιά περί «αποικίας χρέους» και προφητικά εξηγούσε ότι αυτή μπορεί να φέρει την Αριστερά στην ίδια πλευρά με περίεργα ακροατήρια. Ο «ανόητος» και «αμόρφωτος» Σεβαστάκης έγραφε τότε: Στη δεκαετία του '60 πολλοί αριστεροί στις δυτικές χώρες θεώρησαν ότι το κέντρο της αντίστασης βρίσκεται στην περιφέρεια του ανεπτυγμένου κόσμου, στις νέες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Σε αυτή την ανακάλυψη συναντήθηκαν η απογοήτευση από τον ανατολικοευρωπαϊκό "σοσιαλισμό" και η μελαγχολία για την ενσωμάτωση των δυτικών εργατικών τάξεων στη μαζική δημοκρατία της κατανάλωσης. Σήμερα η μεγάλη κρίση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, μοιάζει να αναθερμαίνει μια συγγενή πεποίθηση: μιας και όπως λέγεται κατά κόρον, η κρίση μετατρέπει και εμάς σε αλύτρωτη περιφέρεια ή σε "αποικία χρέους", η λύση δεν μπορεί να είναι παρά η... αποτίναξη της ευρωπαϊκής (γερμανικής) αποικιοκρατίας. Με άλλα λόγια διαμορφώνεται ένας απολυτρωτικός τριτοκοσμισμός δίχως τρίτο κόσμο, ένας αμυντικός οικονομικός πατριωτισμός ο οποίος επενδύει στην εξέγερση του οφειλέτη έναντι του πιστωτή. Η διάχυτη παράφραση αυτής της άποψης είναι η κήρυξη πολέμου στους διεθνείς τοκογλύφους ή στη γερμανική μπότα. Πιστεύω ότι αυτό το σχήμα, με διάφορες παραλλαγές, αρχίζει και γεννοβολά σε ευρύτερα ακροατήρια και χώρους. Και εμφανίζεται μάλιστα ως ένας σκληρόπετσος ρεαλισμός, ως μια ψυχρή και δίχως συναισθηματισμούς ανάλυση των δεδομένων που δεν υπακούει πια σε μεταφυσικές προσδοκίες και ιδεαλιστικές αυταπάτες. Η ανομολόγητη σκέψη πίσω από το παραπάνω σχήμα είναι η εξής: εφόσον η παρούσα ευρωπαϊκή ηγεσία είναι κυνική, οφείλουν και οι αντίπαλοί της να αποτινάξουν τις ηθικές ή πολιτιστικές τους αγκυλώσεις με την Ευρώπη και να δουν τα πράγματα υπό το γυμνό πρίσμα των συμφερόντων. Είτε εθνικών είτε ταξικών και λαϊκών, πράγμα που για πολλές αναλύσεις είναι ένα και το αυτό. Υπάρχουν φυσικά αντίλογοι στην πορεία προς αυτή την αντι-αποικιοκρατική αφήγηση. Αλλά η έλξη που ασκεί η ιδέα της πάλης με την ξενοκρατία και τον "δωσιλογισμό" είναι μεγάλη. Φαίνεται να αγγίζει κάποια βαθύτερη φλέβα. Και λοιπόν; Πού είναι το πρόβλημα αν μια τέτοια εγερτήρια έκκληση έχει την ικανότητα να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις; Απαντώ επανερχόμενος σε μια σκέψη που την έχω εκθέσει και άλλες φορές σε αυτήν τη στήλη: νομίζω ότι οι πιθανότητες για μια αριστερή "ιδιοποίηση" του αναδυόμενου ευρωσκεπτικισμού είναι ελάχιστες. Ο παταγώδης αντιμερκελισμός και τα αναθέματα στους δαίμονες της Νέας Τάξης μου φαίνονται πολύ πιο κοντά στο εδώδιμο πνεύμα ενός Γιώργου Τράγκα παρά στις αξίες μιας κριτικής Αριστεράς. Πέρα όμως από αυτές τις προβληματικές συνάφειες, μια άλλη διάσταση με κάνει να αντιδρώ ηθικά και πολιτικά στις κουβέντες περί αποικιοκρατούμενων και αποικιοκρατών: το γεγονός ότι σε αυτή τη ρητορική οι δραματικές και τραγικές πλευρές αυτού που ζούμε εδώ και τρία χρόνια εξισώνεται με πραγματικό πόλεμο. Κάποιοι φαντάζονται ότι η τραυματική εμπειρία της κρίσης έχει φτιάξει μια εμπόλεμη κοινωνία με τα αντίστοιχα ήθη. Η μεταφορά του πολέμου έχει δώσει έτσι τη θέση της στην κυριολεξία σα να εξαφανίστηκαν από προσώπου γης οι δεκαετίες που μεταμόρφωσαν την ελληνική ζωή σε μια στρεβλή ειρήνη, αλλά πάντως σε ειρήνη. Και σα να μην καταλαβαίνουν, οι ίδιοι θεωρητικοί στρατηγοί του πολέμου, ότι οι άνθρωποι, ακόμα και στις πιο οργισμένες και απεγνωσμένες τους στιγμές, θέλουν από την Αριστερά μια καλύτερη ποιότητα ειρήνης -δικαιοσύνης- και όχι ένα Κούγκι. Εκτός και αν ρίχνεται στο τραπέζι η παλιά προτροπή που λέει ότι αν θέλεις ειρήνη να είσαι προετοιμασμένος για τον πόλεμο. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι η αναβίωση του πολέμου μητρόπολης - περιφέρειας είναι η ευφυέστερη πολιτική μετάφραση της παραπάνω προτροπής. - See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/otan-o-sevastakis-paromoiaze-stin-aygi-ti-ritoriki-kotzia-me-ayti-tou-tragka-kai-o-kotzias-ton-evrize.html#morehttp://www.parapolitiki.com/

Read more...

Φέρεται να "κλείδωσε" η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία...

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με μια υπερβατική συμφωνία που... θα εισαγάγει τη χώρα σε μια νέα ιστορική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και και ο κ. Αβραμόπουλος θα τεθεί στην κρίση του Σώματος πιθανότατα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι. Η απόφαση των δυο κυβερνητικών εταίρων για κεντροδεξιό πρόεδρο δημιουργεί μείζον θέμα και στη ΝΔ, στην Κ.Ο. της οποίας επικρατεί διχασμός για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς τηρεί στάση αναμονής και περιμένει να ανοίξει και επίσημα η κυβέρνηση τα χαρτιά της. Η απόφαση όμως έχει ληφθεί και ο κ. Αβραμόπουλος, πρόσωπο με υψηλή δημοφιλία σε όλους τους χώρους, έχει «κλειδώσει», παρά τα σενάρια και τη συζήτηση στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος όμως παραμένει στη θέση του «όχι» που έχει εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αν και είναι τιμητική ακόμα και η αναφορά στο όνομά του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή διέψευδαν ότι έγινε άμεση ή έμμεση βολιδοσκόπηση από την πλευρά της συγκυβέρνησης. Επί της ουσίας η χώρα, όπως είχε προαναγγείλει το Βήμα από τις 18 Ιανουαρίου, είναι ενώπιον ενός ιστορικού πολιτικού συμβιβασμού με φόντο την Προεδρία της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή η μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, ανοίγει το…δρόμο για το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συμμετάσχει με πρόσωπο της επιλογής του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, όπως ο Γιάννης Μηλιός, που εξήρε τον κοινοτικό επίτροπο, λέγοντας πως «είναι έχει συναινετικό προφίλ και υψηλό κύρος». Ήδη πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι γνώστες του έντονου παρασκηνίου για την προεδρική εκλογή και έχουν διαμηνύσει ότι στην περίπτωση που υποψήφιος είναι ο κ. Αβραμόπουλος θα πάνε απέναντι στην κομματική γραμμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιλογή του θα ενώνει και θα είναι μια «επιλογή σταθερότητας» και άρα υπό αυτή την έννοια και η ΝΔ βρίσκεται σε δίλημμα. Μέχρι στιγμής όμως υπάρχει διχασμός ως προς την τελική στάση της ΝΔ, αν και έχουν ακουστεί και απόψεις περί αποχώρησης από την ψηφοφορία, μια κίνηση που θα έπληττε περαιτέρω το αστικό προφίλ του κόμματος. Το ζήτημα είναι πως θα συμπεριφερθεί η «γαλάζια» Κ.Ο. που στήριξε στην προηγούμενη φάση και στις τρεις ψηφοφορίες τον Σταύρο Δήμα, ένα κατά γενική ομολογία μετριοπαθή, σοβαρό και έντιμο πολιτικό. Με δεδομένο ότι φαίνεται πως κλείδωσε η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου, τον οποίο θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει ζήτημα για τη ΝΔ που δεν μπορεί, όπως λένε πολλά έμπειρα στελέχη να αρνηθεί, ενώπιον ενός ιστορικού συμβιβασμού να πει όχι στον κεντροδεξιό υποψήφιο (σ.σ. και αντιπρόεδρο της ΝΔ) που θέλει να κάνει ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο Βαγγέλης Μειμαράκης στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά αναφέρθηκε στο θέμα και εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει μια τέτοια υποψηφιότητα. Παρόμοια άποψη έχει και η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που εκτιμά ότι και ο ίδιος ο κ. Δήμας, ένα πρόσωπο που είναι υπέρμαχος των συνθέσεων και των συναινέσεων και δεν θέλει η ύψιστη διαδικασία της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα να γίνει πεδίο σύγκρουσης, δεν θα θελήσει να εμπλακεί. «Η άποψή μου είναι ότι η Ν.Δ. πρέπει να βγει μπροστά και να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι ο κ. Αβραμόπουλος υποψήφιος, πρώτοι εμείς λέμε «ναι». Δεν έχει ανάγκη τις ψήφους μας, αλλά δεν είναι ωραίο ένας πρόεδρος που θα μπορούσε να βγει με 200 και πλέον ψήφους να βγει με λιγότερες. Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι πρέπει να βγούμε μπροστά, αν έχει υπόψη του αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης που έχει συζητήσει το θέμα με τον κ. Μεϊμαράκη. Ενδιαφέρον όμως έχει και η στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κεντρικά στελέχη του οποίου διαρρέουν ότι θα είναι μέγιστο λάθος στην Κομισιόν να χάσει η κεντροδεξιά μια θέση που θα καταλάβει ένα στέλεχος προερχόμενο από κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και ποιο χαρτοφυλάκιο θα πάρει ο νέος επίτροπος, καθώς θα υπάρξει ανακατανομή ρόλων. BHMA Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Πρώτο «μήνυμα» δυσαρέσκειας από την Κίνα για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ


newego_LARGE_t_1101_54170829
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία του» για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που ανακοινώθηκε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.
«Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco» δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.

Read more...

Αποκαλύψεις των Financial Times για την Ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα: Ο ρόλος των Καμμένου – Κοτζιά

financial-times-kotzias-russiakammenos-russia2piraeusΠολύ σύντομα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος της Ελλάδας στην εξουσία, οι συναγερμοί άρχισαν να χτυπάνε στις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Δεν ήταν όμως οι οικονομικοί αξιωματούχοι που ταράχτηκαν, αλλά οι επικεφαλής των υπηρεσιών άμυνας και ασφάλειας. Μία ημέρα μετά την εκλογή του ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε μια χειροβομβίδα με στόχο τις Βρυξέλλες: αρνήθηκε την πρόταση για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας λόγω της κλιμάκωσης της βίας στην Ουκρανία. Χθες, η Αθήνα προχώρησε παραπάνω: Είμαστε αντίθετοι με το εμπάργκο που έχει επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Ενέργειας και επικεφαλής της ακροαριστερής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ημικρατικό πρακτορείο ΑΠΕ. «Δεν έχουμε διαφορές με τη Ρωσία και τους Ρώσους πολίτες». Η ελληνική άρνηση έχει προκαλέσει οργισμένες και, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αγανακτισμένες, αντιδράσεις. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, υπό την καθοδήγηση της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, το τελευταίο διάστημα έχουν χαράξει προσεκτικά μια στρατηγική για να κρατήσουν ενωμένα τα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθεια να επιβληθεί χρηματοπιστωτικό και οικονομικό κόστος στη Ρωσία για τις κινήσεις της σε ουκρανικά εδάφη. Μολονότι ορισμένοι διπλωμάτες και αναλυτές αντιλαμβάνονται την παρέμβαση του κ. Τσίπρα εναντίον των κυρώσεων ως κίνηση εν όψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα διάσωσης και το χρέος της Ελλάδας, άλλοι τη θεωρούν ένα ακόμη παράδειγμα της εξάπλωσης της ρωσικής επιρροής στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, παρακολουθούν πλέον τις επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του εταίρου στην κυβέρνηση συνασπισμού, του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Το γεγονός ότι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος τον οποίο προσκάλεσε ο κ. Τσίπρας το Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, ήταν ο Ρώσος πρέσβης Αντρέβ Μασλόφ, ενισχύει τις ανησυχίες τους. Τα προηγούμενα σχόλια του κ. Τσίπρα για την ουκρανική κρίση είναι επίσης αρκετά ξεκάθαρα: Σε ταξίδι του στην Μόσχα τον Μάιο, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το Κίεβο ότι καλύπτει «νεο-ναζιστικά» στοιχεία καιαποκήρυξε τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Η επίσκεψη εκείνη περιλαμβανόταν σε προεκλογική περιοδεία του κ. Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όταν διεκδικούσε την θέση του προέδρου της Κομισιόν ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής αριστεράς. Κι άλλα μέλη της νέας ελληνικής κυβέρνησης συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις. Ο νέος υπουργός Εξωτερικός Νίκος Κοτζιάς και ο νέος υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, έχουν αναπτύξει σχέσεις με πρόσωπα πολύ κοντινά με τον εσωτερικό κύκλο της κυβέρνησης Πούτιν. Ο κ. Κοτζιάς, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά την διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί. Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε «γενοκτονία» για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων. piraeus Ο νέος υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος είναι επίσης συχνός επισκέπτης στην Μόσχα. Σε φωτογραφία εμφανίζεται στην ρωσική πρωτεύουσα προ δύο εβδομάδων, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμα και τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο της επιτροπής αμύνης. kammenos-russia2 Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, κατά καιρούς σύμμαχος του κ. Ντούγκιν και ένα ακόμη πρόσωπο του Κρεμλίνου που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με ριζοσπαστικά πολιτικά κινήματα της Ευρώπης, δήλωσε ότι γνωρίζει επίσης τον κ. Καμμένο. Ο κ. Μαλοφέγιεφ τελεί υπό ταξιδιωτικό περιορισμό στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, και το Κίεβο τον έχει επικηρύξει με την κατηγορία της χρηματοδότησης φιλορωσικών αποσχιστικών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία. «Άλλοτε ταξίδευα στην Αθήνα συχνά, πριν τις κυρώσεις», δήλωσε στους Financial Times. Η Ελλάδα έχει ζήσει «σε μακροχρόνια σκλαβιά υπό την τρόικα», πρόσθεσε. «Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Ρωσία… Για την ελληνική οικονομία, για τον ελληνικό λαό, η φιλία με την Ρωσία είναι απαραίτητη». Ο Αντόν Σεχόβστοφ, αναλυτής για τα ευρωπαϊκά ριζοσπαστικά κινήματα με έδρα στην Βιέννη, έχει μελετήσει τις επαφές ανάμεσα στην Ρωσία και τα λαϊκιστικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ρωσία οπωσδήποτε θα θελήσει να αξιοποιήσει την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλορωσικά αισθήματα είναι αρκετά διαδεδομένα στην ελληνική κοινωνία και ειδικά σε αυτά τα κόμματα», δήλωσε. Ορισμένα πρόσωπα όπως ο κ. Ντούγκιν έχουν αναπτύξει πολύ ενεργητικά σχέσεις με ριζοσπαστικά λαϊκιστικά κινήματα της Ευρώπης, προσθέτει ο κ. Σεχόβστοφ: από το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας μέχρι το αυστριακό FPÖ. «Η ελληνική περίπτωση είναι ίσως η πιο επικίνδυνη από την άποψη των επιπτώσεων στην Ε.Ε. και την πολιτική κυρώσεων. Τίθεται επίσης θέμα ασφαλείας των πληροφοριών του ΝΑΤΟ». Ο κ. Ντούγκιν, ο κ. Καμμένος και ο κ. Κοτζιάς δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν. Οι φόβοι για τις σχέσεις του νέου πολιτικού καθεστώτος της Ελλάδας με την Μόσχα εντάσσονται σε έναδιογκούμενο παζλ με ανησυχίες για τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρώπης. «Το ζήτημα της ρωσικής επιρροής σε ακραία πολιτικά κόμματα είναι σίγουρα ανησυχητικό», δήλωσε ένας Βρετανός διπλωμάτης που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του. «Είναι κάτι το οποίο σίγουρα παρακολουθούμε εμείς και άλλοι». Το ζήτημα πάντως είναι δύσκολο να αξιολογηθεί. Η ανάπτυξη διεθνών σχέσεων από τα πολιτικά κόμματα δεν είναι κάτι νέο. Και δεν είναι απαραιτήτως ένδειξη για παράνομες ή δόλιες πράξεις, τονίζουν οι αναλυτές. Προ διετίας ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ αλλά έκτοτε έχει χαμηλώσει τους τόνους και την επιθετικότητα έναντι της συμμαχίας. Αναλυτές από την Αθήνα σχολιάζουν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε κατά πόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση θα στρέψει την εξωτερική πολιτική της πιο μόνιμα προς την Ρωσία. Εν τω μεταξύ, «είναι ένας μοχλός πίεσης», είπε ένας αναλυτής.Sam Jones (Λονδίνο), Kerin Hope (Αθήνα), και Courtney Weaver (Μόσχα) Πηγή : Financial Timeshttp://lykavitos.gr/archives/168095

Read more...

Αποκάλυψη: Δικηγόρος της σύμβασης με την Cosco ο Γ. Γ. της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς (έγγραφο)


sagias
Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.
Πολύ περισσότερο όταν διαθέτεις ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο με πολλούς συνεγάτες και πρέπει να το «τρέξεις».
Από εκεί και πέρα όμως, δημιουργείται ένα τεράστιο ζήτημα από τη στιγμή που γίνεται γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας της νέας κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς είναι εκείνος που κατήρτισε τη σύμβαση μεταξύ της κινεζικής Cosco και του ελληνικού δημοσίου για τη μεταβίβαση της εκμετάλλευσης του λιμανιού του Πειραιά.
Τα  σοβαρά ερωτήματα πάντως που τίθενται είναι τρία:
1. Γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επαγγελματική αυτή δοσοληψία του συνεργάτη του;
2. Αφότου την πληροφορήθηκε ποια είναι η γραμμή της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, αυτή που εκφράζει –την προεκλογική του ΣΥΡΙΖΑ- ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας ή εκείνη που διατυπώνει ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης;
 3. Τι γύρευε και με ποιού μεσολάβηση πήγε στο Μαξίμου, ο Κινέζος πρέσβης, την ώρα που ο κ. Τσίπρας έφτιαχνε τη σύνθεση της κυβέρνησής του και ο κ. Σαγιάς είχε εγκατασταθεί από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας εκεί;
cosco

Read more...

Συνάντηση Καμμένου - γ.γ. ΝΑΤΟ στις 4 Φεβρουαρίου...


 Συνάντηση Καμμένου - γ.γ. ΝΑΤΟ στις 4 Φεβρουαρίου
Τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Τον Π. Καμμένο θα συνοδεύουν ο ...
αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου Ελευθέριος Καραγιάννης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα την Κύπρο και το Παρίσι, κατόπιν προσκλήσεων των ομολόγων του.

avgi.gr

Read more...