Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ο αγώνας του Έθνους σύμβολο του δικαιώματος για ανθρώπινη κοινωνία


Τώρα είναι η ώρα να ξαναβάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής

25η Μαρτίου, Γιώργος Α. Παπανδρέου

Να πιστέψουμε στη δύναμη του Ελληνισμού να μεγαλουργεί, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όταν υπάρχει όραμα, συγκροτημένο σχέδιο, αποφασισμένη και ειλικρινής ηγεσία. Να αφήσουμε στην άκρη τις ανεύθυνες δικαιολογίες, να αποδείξουμε και πάλι ότι ο λαός μας μπορεί το αδύνατο.





Read more...

Tην Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ... ...ένα κερί συμπαράστασης στον Θ. Τενέζο .




Read more...

Please insert coin...


.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

http://krogias.blogspot.com/

Μπορεί κανείς να του προσάψει πολλά.
Και μετά σε αποστομώνει τελείως.

Παρακολουθούμε χρόνια τώρα αυτή την ηλίθια συζήτηση για το ποιοι δικαιούνται να κρατάνε τη σημαία στις παρελάσεις.


Ο Παπανδρέου σήμερα έκανε κάτι απλό:
Αναφέρθηκε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως συνεορτάζοντες.

Ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που το κάνει.
Καταλαβαίνει ότι μόνο έτσι, κάνοντάς τους κοινωνούς της ιστορίας μας και των παραδόσεών μας, θα θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.
Και κάτι ακόμα: Αυτή η δήλωση είναι ο μόνος έμπρακτος τρόπος ενός "ευχαριστώ" στους αλλοδαπούς φιλέλληνες που θυσιάστηκαν το '21.

Και για όσους αναζητούν ακόμα διαχωριστικές γραμμές, δεν υπάρχει πιο βαθιά διαχωριστική γραμμή από αυτή που χαράζει η Δεξιά....


Read more...

Θα μείνει μέχρι να ...φύγει


Καραμανλικά στελέχη με επικεφαλής τους υπουργούς κκ. Ευρ.Στυλιανίδη και Κ.Χατζηδάκη, επιχειρούν να εκβιάσουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες μια δήλωση από τον κ. Κ. Καραμανλή με την οποία θα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί στις προσεχείς εκλογές.........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ



Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε διακήρυξη με την οποίαν η 25η Μαρτίου τηρείται επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και Ημέρα Εθνικού Εορτασμού της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Ομπάμα προέβη στην ενέργεια αυτή το βράδυ της 24ης Μαρτίου και έχει προγραμματίσει να επιδώσει αντίτυπο της διακήρυξης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και αντιπροσωπεία ηγετών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας που έχουν προσκληθεί να παραστούν σε ειδική τελετή η οποία θα γίνει στον Λευκό Οίκο σήμερα το βράδυ.

Η Προεδρική διακήρυξη(Proclamation) για την 25η Μαρτίου αναφέρει ότι «Ο Αμερικανικός λαός τηρεί σήμερα μαζί με τους Έλληνες την 188η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και στα πλαίσια των εορτασμών μας για την ανάδυση της Ελληνικής Δημοκρατίας, τιμάμε επίσης τις ιστορικές προσφορές των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών».

Κατά την έκφραση του Προέδρου Ομπάμα: «Οι Αμερικανοί εξύμνησαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας από τα πρώτα χρόνια της. Το 1824, συνοψίζοντας την υποστήριξη που εκδήλωναν οι πολίτες αυτής της χώρας για τον αγώνα της Ελλάδας, ο τότε βουλευτής HenryClay διακήρυξε: «Την αισθανόμαστε εξαιρετικά έντονα, εκδηλώνεται με σχεδόν κάθε δυνατή μορφή και αυξάνεται μέρα με την μέρα και ώρα με την ώρα». Τα λόγια του εκείνα αντηχούν και σήμερα που οι Αμερικανοί γιορτάζουμε την επέτειο του αγώνα αυτού».

Ο Πρόεδρος Ομπάμα αναφέρεται κατόπιν στην σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία, όπως λέει, «στηρίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στο όραμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που........
αναπτύχθηκε στην Ελλάδα». Υπενθυμίζει ότι «Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους άντλησαν από τις διαχρονικές αρχές των αρχαίων Ελλήνων και όλοι όσοι απολαμβάνουν το ιδανικό της δημοκρατικής διακυβέρνησης είναι οι δικαιούχοι της ελληνικής κληρονομιάς».



Στην συνέχεια η Προεδρική διακήρυξη για την 25η Μαρτίου 1821 αναφέρει: «Από την κλασσική ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο μέχρι τα επιβλητικά μνημεία που κοσμούν την πρωτεύουσά μας (την Ουάσιγκτον), οι ελληνικές πολιτιστικές παραδόσεις έχουνε επίσης βρει νέα πατρίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε σχολικές τάξεις από άκρου σε άκρο της χώρας μας, πολλοί μαθητές εξακολουθούν να διδάσκονται τα έπη του Ομήρου, τα δράματα του Σοφοκλή και την φιλοσοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Ανάμεσα στα πολλά κτίρια της Ουάσιγκτον που είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα, το Καπιτώλιο ξεχωρίζει σαν λαμπρό δείγμα της κλασσικής αρχιτεκτονικής των αρχαίων Ελλήνων».

Η προεδρική διακήρυξη δεν περιορίζεται μόνον στην συμβολή της αρχαίας Ελλάδας. Τονίζει ιδιαίτερα: «Στην πιο πρόσφατη ιστορία, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν μαζί τις προκλήσεις των καιρών μας. Έλληνες και Αμερικανοί αγωνίστηκαν ο ένας στο πλευρό του άλλου για την επίτευξη κοινών στόχων σε όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα και συνεχίζουν να συνεργάζονται στον αιώνα που διανύουμε τώρα, ιδιαίτερα μέσω οργανισμών όπως η Ατλαντική Συμμαχία στην οποίαν και οι δύο υπάγονται».

Ο Πρόεδρος Ομπάμα κάνει επίσης ειδική αναφορά στους ομογενείς της Αμερικής λέγοντας: «Ο δεσμός της Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες ενδυναμώνεται από την Ελληνοαμερικανική κοινότητα η οποία εμπλουτίζει το έθνος μας με την πολιτιστική κληρονομιά της και συμβάλει στην διατήρηση μιας ζωντανής σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Με την ευκαιρία της επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας γιορτάζουμε την φιλία αυτή και προσβλέπουμε στο να ικανοποιηθούν οι κοινοί στόχοι και οι κοινές προσδοκίες μας».

Η Προεδρική Διακήρυξη καταλήγει ως εξής: «Για τούτους τους λόγους, εγώ ο Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σύμφωνα με τις εξουσίες που μου παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι των ΗΠΑ, κηρύσσω την 25η Μαρτίου 2009 ως «Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Ημέρα Εθνικού Εορτασμού της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας» και ζητώ από τον Αμερικανικό λαό να τηρήσει την ημέρα αυτή με αρμόζουσες τελετές και εκδηλώσεις».Υπογραφή: Μπαράκ Ομπάμα

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών διαμόρφωσε ψηφίσματα με τα οποία επίσης αναγνωρίζει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Το πρώτο ψήφισμα, γνωστό ως Ψήφισμα Αριθμός 82 της Γερουσίας, υποβλήθηκε από τον Γερουσιαστή ArlenSpecter, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εκ μέρους υπερκομματικής ομάδας που απαρτίζουν 39 από τους 100 Γερουσιαστές της χώρας. Το Ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας στις 23 Μαρτίου. Ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας αναμένεται ότι θα εγκριθεί παρόμοιο ψήφισμα και από την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων. Το Ψήφισμα αυτό, που φέρει τον ίδιο αριθμό 82, κηδεμονεύουν 37 βουλευτές, οι οποίοι ανήκουν κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Κογκρέσο.

Την ερχόμενη εβδομάδα επίσης θα γίνει και ο επίσημος εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Κογκρέσο με συμμετοχή παραγόντων από την Ελλάδα και την Ελληνοαμερικανική κοινότητα. Την διοργάνωσή του έχει αναλάβει το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον με την υποστήριξη των συμπροέδρων της ομάδας Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, βουλευτών Κάρολιν Μαλόνι, από την Νέα Υόρκη και Κώστα Μπιλιράκη από την Φλόριντα.
Πηγή greekamericannewsagency

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

http://citypress-gr.blogspot.com/


Ο Δήμος Κομοτηνής το καλοκαίρι που μας πέρασε και πιο συγκεκριμένα στις 13 και 14 Ιουλίου συμμετείχε με ένα χορευτικό συγκρότημα ενός οικισμού του Δήμου σε ένα φεστιβάλ χορευτικών χορών του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ της Τουρκίας.

Εκεί και κατά την διάρκεια της παρέλασης, συγκεντρώθηκαν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα και χόρεψαν μαζί για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Η ελληνική αποστολή χόρεψε μαζί με το συγκρότημα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλείται!!! Μόλις το ανακάλυψαν ή μάλλον το καταλάβανε από την ελληνική αποστολή δεν κάνανε το παραμικρό! Ούτε διαμαρτυρηθήκαν, ούτε σηκώθηκαν να φύγουν όπως είναι το φυσιολογικό. Αντιθέτως μαζί συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.


Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που σας στέλνω. Στην μία μάλιστα η οποία υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ φαίνεται καθαρά πάνω από το χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι χοροί και οι συναυλίες, η ελληνική και η σημαία του ψευδοκράτους.
Αρχηγοί της αποστολής του Δήμου Κομοτηνής, ήταν ο τότε αντιδήμαρχος, τώρα πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Κώστας Ναλμπάντης και η τότε αντιδήμαρχος πολιτιστικών, τώρα αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών, Νίκη Μουστάκα.

Στο θέμα αναφέρονται και οι εφημερίδες Χρόνος και Αντιφωνητής, όχι όμως τόσο όσο θα έπρεπε.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Κομοτηνής, καταλαβαίνει κάποιος ότι και αυτά που έγραψαν πολλά είναι. Στην δεύτερη εφημερίδα μάλιστα, αν και 15νθήμερη απαγορεύονται σύμφωνα με τον νόμο οι διακηρύξεις και οι προκηρύξεις, αντιθέτως όμως βλέπουμε να υπάρχουν από τον Δήμο Κομοτηνής και μάλιστα 2!!! (συνημμένο αρχείο PDF) http://rapidshare.com/files/213344998/251.pdf.html

Αναφορά στο συμβάν – σελίδα 7
Διακηρύξεις – σελίδες 4 και 5
Τις αναφορές από την εφημερίδα «ο Χρόνος», μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ:
http://xronos.gr/detail.php?ID=41027&phrase_id=704808
http://xronos.gr/detail.php?ID=41034&phrase_id=704808
Η συνεργασία μάλιστα δεν σταματάει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς η ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της, που τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος παραβρέθηκαν καλεσμένοι της εκεί νεολαίας του Ερντογάν του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ.
http://xronos.gr/detail.php?ID=42987&phrase_id=704808
Δείτε και αναφορές από τουρκικά portal που αναφέρουν το συμβάν:
http://www.porttakal.com/haber-3-uluslararasi-gol-festivali-nde-unluler-gecidi-27620.html
http://www.kucukcekmece.bel.tr/icerik_detay.asp?tur=31&id=4655
http://www.superpoligon.com/haber/4800

Όπου αναφέρετε ΚΚTC, εννοείται η «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»



Read more...

Νεκρός υπάλληλος ΠΡΟ-ΠΟ απο ληστεία




Αιματηρή κατάληξη είχε η ληστεία που έγινε το βράδυ σε πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 88 στη Νέα Σμύρνη, αφού ο ληστής πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά έναν υπάλληλο. Το πρακτορείο ανήκει στον...

πρώην διενθή πολίστα Γιώργο Ψύχο. Ο δράστης εισέβαλε στο πρακτορείο στις 9:10 το βράδυ και ζήτησε τις εισπράξεις, αλλά άγνωστο μέχρι στιγμής κάτω από ποιες συνθήκες, πυροβόλησε τον υπάλληλο, ο οποίος διακομίστηκε στο Ερυθρό Σταυρό και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ληστής άρπαξε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε. Από την αστυνομία διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.


Διαβάστε Περισσότερα

Read more...

"Το ΜEGA παραλίγο να ξεχάσει τους 2 νεκρούς στην Ηλεία"




"Παρατήρησα πως στο Mega το θέμα με τον σημερινό ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία που σκότωσε και 2 άτομα δεν ήταν τόσο σημαντικό μιας και έπαιξε προς το τέλος του δελτίου, μετά τα διεθνή και πριν τα πολιτιστικά. Για ποιο λόγο δεν καταλαβαίνω...

Έγινε στην Ελλάδα, ήταν σημαντικό, ήταν ακραίο φαινόμενο, σκοτώθηκε κόσμος, τι άλλο θέλετε;
Βέβαια οι πολιτικοί μας είναι πιο σημαντικοί."

Και μετά λένε γιατί φωνάζουμε για τα δελτία...

Διαβάστε Περισσότερα

Read more...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗΣ ο εμπορικός αντιπρόσωπος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, έχει καταδικαστεί για λαθρεμπορία τσιγάρων...

http://nonews-news.blogspot.com
Κύριε πρόεδρε της ΣΕΚΑΠ το γνωρίζετε αυτό?...
Επειδή ο κύριος Ν.Παππάς δεν επιθυμεί ηλεκτρονική αλληλογραφία, και μάλλον δεν θα απαντήσει στο ερώτημά μας , αν ο εμπορικός αντιπρόσωπος Α.Καρατζούνης έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων, του θυμίζουμε μια καταδίκη ...
www.in.gr
Θεσσαλονίκη
Καταδικάστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα, Αθ.Καρατζούνης, για λαθρεμπορία τσιγάρων
Ποινή φυλάκισης έξι ετών επέβαλε την Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο της ΠΑΕ Τρικάλων, Αθανάσιο Καρατζούνη, για υπόθεση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία.
Από το ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών ο πρώην προϊστάμενος στο...

τελωνείο Φλώρινας, Δήμος Χαρίτος, και τεσσάρων ετών οι αυτοκινητιστές Αλέξανδρος Κοκαλάς και Γιώργος Σαββόπουλος. Ολοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οπως ανέφερε το κατηγορητήριο, με εντολές του προέδρου της ΠΑΕ Τρικάλων οι Κοκαλάς και Σαββόπουλος, στο διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 1994, παρέλαβαν και μετέφεραν με τα φορτηγά, που οδηγούσαν, περίπου επτά χιλιάδες χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τελωνειακοί υπάλληλοι κατέθεσαν ότι τα τσιγάρα διοχετεύτηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως στο Βέλγιο και την Ισπανία, και όχι στην ελληνική αγορά.

Ετσι, το δικαστήριο απήλλαξε τους κατηγορούμενους από το αδίκημα της λαθρεμπορίας, αλλά τους καταδίκασε για την πλαστογραφία, αφού από τα συνοδευτικά έγγραφα προέκυψε ότι τα τσιγάρα έφταναν στην Κορυτσά μέσω του τελωνείου Φλώρινας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Πιάσαμε» όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στην παρέλαση...


.
Από το http://sofoscrete.blogspot.com/

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

Η πόλη του Μέλλοντος




H Timelinks, μια πρωτοποριακή επιχείρηση περιβαλλοντικού σχεδίου με έδρα το Ντουμπάι, παρουσιάζει την πόλη του μέλλοντος στο «cityscape» που πραγματοποιείται στο διεθνές κέντρο έκθεσης του Ντουμπάι από 6-9 Οκτωβρίου 2008...

Η πόλη – που ονομάζεται «πρόγραμμα Ziggurat» - είναι με τη μορφή μιας φουτουριστικής πυραμίδας που, σύμφωνα με την Timelinks, θα μπορούσε να υποστηρίξει μια ολόκληρη κοινότητα μέχρι ένα εκατομμύριο ανθρώπων με την εκμετάλλευση της δύναμης της φύσης.

Ο Ridas Matonis, διευθυντής της Timelinks, τόνισε πως: Οι κοινότητες Ziggurat μπορούν να είναι σχεδόν συνολικά αυτάρκεις. Εκτός από τη χρησιμοποίηση της δύναμης ατμού στο κτήριο, θα υιοθετήσουμε επίσης την τεχνολογία ανεμοστροβίλων για να εκμεταλλευτούμε τη φυσική ενέργεια.

Η πυραμίδα διαστάσεων 2,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει πολλά άλλα οφέλη. Οι πόλεις μπορούν να φιλοξενηθούν στα συγκροτήματα που λαμβάνουν λιγότερο από 10% της αρχικής επιφάνειας εδάφους.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Η μεταφορά σε όλο το συγκρότημα θα συνδέεται με ένα ενσωματωμένο δίκτυο ανελκυστήρων (οριζόντια και κάθετα) και έτσι τα αυτοκίνητα θα είναι περιττά.

Η Timelinks έχει κατοχυρώσει ήδη το σχέδιο και την τεχνολογία που ενσωματώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο πρόγραμμα και έχει κάνει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια επιχορήγηση για τα τεχνικά προγράμματα.


Read more...

Ποιοι είναι οι μέτοχοι της αεροπορικής εταιρείας που βρέθηκε να έχει προβλήματα στην ασφάλεια πτήσεων

http://troktiko.blogspot.com
Δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρίες είναι μέσα στις 10 αεροπορικές εταιρίες που περιέχει πρόσφατη λίστα του European Aviation Safety Agency, που σε αεροσκάφη τους εντοπίστηκαν ελλείψεις που πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων! Το θέμα είναι τεράστιο και πρέπει να δούμε ποια είναι κατ'αρχάς η μια εταιρεία.
Η Hellas Jet ιδρύθηκε το 2002. Αρχικά το 75% των μετοχών της ήταν υπό την κατοχή της Cyprus Airways, το 26% υπό την κατοχή της Omega Bank και το 24% υπό την κατοχή της Alpha Bank. Η πρώτη της πτήση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2003. Στα μέσα του 2004 το 100% της εταιρίας ανήκε στην Cyprus Airways. Επειδή η ...


συνέχιση της λειτουργίας της αποδείχθηκε ασύμφορη η εταιρεία προχώρησε το 2005 σε αναστολή των δραστηριοτήτων της στις προγραμματισμένε πτήσεις, και επικεντρώθηκε στην υπενοικλιαση αεροσκαφών σε τρίτους και σε εκτέλεση ναυλωμένων πτήσεων.[1] Η τελευταία προγραμματισμένη πτήση της έγινε στις 10 Μαΐου 2005. Μέχρι την τελευταία της πτήση η Hellas Jet πραγματοποίησε 3.855 πτήσεις και μετέφερε περίπου 250.000 επιβάτες. Τα γραφεία τις εταιρίας και οι υπάλληλοί της στεγάζονταν στην Αθήνα.

Η Hellas Jet δραστηριοποιείται πλέον στον τομέα ναυλωμένων πτήσεων προσφέροντας τις υπηρεσίες της τόσο σε άλλες αεροπορικές εταιρίες, όσο και σε ταξιδιωτικά γραφεία, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, χρησιμοποιώντας τρία αεροσκάφη Airbus A-320 232 χωρητικότητας 168 θέσεων το καθένα.

Read more...

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” τη Μανωλάδα Ηλείας - Σήκωσε μέχρι και αυτοκίνητα

http://troktiko.blogspot.com
Γράφει το www.agroschannel.com “Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω του πριν απο λίγη ώρα ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας . Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ανεμοστρόβιλος ΄΄σήκωσε ΄΄ και αυτοκίνητα.”

(http://www.newsblog.gr)



Read more...

Πότε άρχισε η Επανάσταση του 1821;

http://www.tovima.gr

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, το λάβαρο του Αγώνα και η Αγία Λαύρα

Β. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ | Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Από τον Σεπτέμβριο του 1814 η Φιλική Εταιρεία, δημιούργημα των Αθανασίου Τσακάλωφ, Εμμανουήλ Ξάνθου και

Στο κοιμητήριο του Δραγατσανίου στη Ρουμανία υπάρχει το Μνημείο των Πεσόντων Ιερολοχιτών
Νικολάου Σκουφά, είχε αναλάβει την προετοιμασία του ξεσηκωμού - γράφει το Νational Geographic. Οι ιδρυτές της επέλεξαν την Οδησσό ως βάση της Εταιρείας γιατί σε αυτήν υπήρχε ακμάζον από το εμπόριο ελληνικό στοιχείο, ήταν ασφαλής πόλη για τους ομογενείς, μια και ανήκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία, και τέλος γιατί βρισκόταν κοντά στον ευρύτερο ελληνικό χώρο.

Οι τρεις φίλοι δημιούργησαν πέντε βαθμούς μελών και αργότερα πρόσθεσαν και δύο στρατιωτικούς βαθμούς. Δημιούργησαν, για λόγους ασφαλείας, ένα κρυπτογραφικό σύστημα αναγνώρισης και ονόμασαν Αρχήν την ανώτατη, αλλά ανύπαρκτη ακόμη, εξουσία του απελευθερωτικού κινήματος. Γύρω από την Αρχή σκόπιμα είχαν δημιουργήσει μιαν ατμόσφαιρα μυστηρίου και άφηναν να πλανάται η εντύπωση πως ίσως ήταν ο τσάρος. Η Εταιρεία σύντομα απέκτησε χιλιάδες μέλη, αποστόλους της ιδέας της επανάστασης. Η ορκωμοσία των πρώτων Φιλικών στην Οδησσό γινόταν στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας που λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Τον Φεβρουάριο του 1820 προτάθηκε στον ίδιο τον Καποδίστρια, υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, να αναλάβει την αρχηγία της Εταιρείας, αλλά αυτός αρνήθηκε γιατί δεν πίστευε πως ο καιρός ήταν κατάλληλος για επαναστάσεις. Αντίθετα ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Υψηλάντης, γιος του ηγεμόνα της Βλαχίας και της Μολδαβίας και υπασπιστής του τσάρου Αλεξάνδρου Α΄, ενθουσιώδης πατριώτης και ρομαντικός, δέχθηκε.

Λίγο μετά ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, επικεφαλής πλέον της Εταιρείας, επισπεύδει την εφαρμογή του επαναστατικού σχεδίου το οποίο είχε κυρίως χαρακτήρα αντιπερισπασμού, ώστε η επανάσταση στη Νότια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο να εξελιχθεί χωρίς την πίεση ισχυρών τουρκικών στρατευμάτων.

Ετσι, στις 26 Φεβρουαρίου του 1821 στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών του Ιασίου, ετελέσθη δοξολογία στη διάρκεια της οποίας ο Μητροπολίτης Βενιαμίν ευλόγησε την ελληνική σημαία και ο Αλέ
Ο ναός των Τριών Ιεραρχών στο Ιάσιο της Ρουμανίας όπου ο Υψηλάντης κήρυξε την Επανάσταση την 26η Φεβρουαρίου 1821
ξανδρος Υψηλάντης ξεκίνησε την Επανάσταση.

Δυστυχώς, όμως, η άδεια την οποία παραχώρησε ο τσάρος για την είσοδο τουρκικών στρατευμάτων στις αποστρατιωτικοποιημένες ηγεμονίες οδήγησε στις 6-7 Ιουνίου του 1821 στη δραματική μάχη του Δραγατσανίου. Εκεί παρά τον ηρωικό αγώνα των Ιερολοχιτών τα επαναστατικά στρατεύματα ηττήθηκαν. Ο Υψηλάντης στη συνέχεια κατέφυγε στην Αυστρία όπου τον συνέλαβαν οι αυστριακές αρχές και τον φυλάκισαν ως το 1827. Εναν χρόνο μετά την απελευθέρωσή του πέθανε.

Το μνημείο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου της Πάτρας, όπου στις 23 Μαρτίου 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε τη σημαία των επαναστατών
Στην Πελοπόννησο, ήδη από την 21η Μαρτίου, οι επαναστάτες κατέλαβαν τα Καλάβρυτα, στις 22 Μαρτίου ο Ανδρέας Λόντος ύψωσε τη σημαία της επανάστασης στη Βοστίτσα, το σημερινό Αίγιο, ενώ στις 23 Μαρτίου η φλόγα της επανάστασης ανάβει και στην Πάτρα. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στήνει στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου μια κόκκινη σημαία με μαύρο σταυρό και ορκίζει τους αγωνιστές. Την ίδια ημέρα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, επικεφαλής πολλών άλλων αγωνιστών, απελευθέρωσαν την Καλαμάτα και κήρυξαν την επανάσταση στον ναό των Αγίων Αποστόλων.

Ασφαλώς φαίνεται περίεργο το γεγονός της αναφοράς της 25ης Μαρτίου ως αρχής της επανάστασης στην Αγία Λαύρα και, μάλιστα, συνδυασμένης με την ευλογία του λαβάρου από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Το ίδιο λάβαρο που χρησιμοποίησε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στις συγκεντρώσεις που αφορούσαν τις ταυτότητες και το οποίο ουδεμία σχέση έχει ακόμη και με το λάβαρο των επαναστατών που ευλόγησε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου των Πατρών ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Το οποίο ήταν κόκκινο με μαύρο σταυρό στη μέση. Αλλωστε στην ίδια πλατεία υπάρχει και μνημείο που αφορά την εν λόγω εκδήλωση. Φαίνεται, πάντως, ότι η 25η Μαρτίου δεν ορίστηκε χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, πέρα από τον συνδυασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τους αρχικούς σχεδιασμούς του Υψηλάντη η έναρξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο είχε σχεδιαστεί για την 25η Μαρτίου.
Οι Φιλικοί στην Οδησσό της Ουκρανίας ορκίζονταν στον ελληνικό ναό της Αγίας Τριάδας που λειτουργεί και σήμερα - Στις 23 Μαρτίου o Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης κήρυξαν την Επανάσταση στην Καλαμάτα στον ναό των Αγίων Αποστόλων, που εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα


Read more...

Οι φωτογραφίες και το video από το "λαβωμένο" πλοίο που προσέκρουσε στον προβλήτα




Οι Φωτογραφίες από το Αίολος Κεντέρης που βρήκε στην Προβλήτα του Αθηνιού Σαντορίνης. Προσέκρουσε με την αριστερή μεριά της πλώρης χτες το βράδυ 9,15 μ.μ. το Αίολος Κεντέρης 2, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή . Ευτυχώς είχαμε δύο ελαφρούς τραυματισμούς και το σκάφος δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO


http://troktiko.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

ΜΠΑΧΑΛΟ...

http://pressmme.blogspot.com/
Πιο βαρύ το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι ενόψει της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου. Το χειρότερο που θα μπορούσε να υπάρξει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχθηκε ούτε σήμερα την νέα στρατιωτική ηγεσία, εμφανώς απογοητευμένος και οργισμένος για την αποστρατεία των υπασπιστών του. Ήρθε και η αποκάλυψη του pressmme με τους γαλάζιους βισματούχους και το ΥΕΘΑ έχει γίνει κώλος. Χειρότερα δεν γίνεται. Αύριο, μετά το τέλος της παρέλασης θα παρακολουθήσουμε τον Βαγγέλα να κάνει δηλώσεις για την αξιοκρατία και την μαχητικότητα των Ενόλων Δυνάμεων... Ωχ!
Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Αθλητικών εφημερίδων


25-3-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


http://kafeneio-gr.blogspot.com
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ








































Σε λίγο και οι υπόλοιπες


Read more...

ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου

http://www.istame.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΙΣΤΑΜΕ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε συνδιοργάνωση με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα:

"Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ"

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009 και ώρα 16:30 - 21:00 στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος)

Δείτε την πρόσκληση - πρόγραμμα


Read more...

Ολα θα κριθούν στην επόμενη παρτίδα

http://kafeneio-gr.blogspot.com
Κουράστηκε 12 χρόνια αρχηγός και 5 πρωθυπουργός και αποφάσισε να το ρίξει στο Τάβλι. Το δύσκολο είναι τι παρτίδα θα παίξει.
Πλακωτό ή Φεύγα με τις Πόρτες ανοικτές.........

Read more...

Απάντηση στο nonews-News, αλλά Εφραίμ...

http://nonews-news.blogspot.com/
Η "απολογία" του προέδρου της ΣΕΚΑΠ...
Για το μεγάλο σκάνδαλο του λαθρεμπορίου της ΣΕΚΑΠ που αποκαλύψαμε , μας στέλνει απάντηση ο Ν.Παππάς. Δεν επιθυμεί "ηλεκτρονική αλληλογραφία" λέει, αλλά δεν έχει επιχειρήματα και δεν είναι καθόλου πειστικός. Δείχνει φοβισμένος και απαντάει αλλά Εφραίμ. Το nonews-News όσο κι αν δεν επιθυμεί ηλεκτρονική αλληλογραφία ο πρόεδρος, θα συνεχίσει με έγγραφα. Το θέμα βέβαια δεν είναι αν τα φορτηγά μπήκαν στην Βουλγαρία η άλλη Βαλκανική χώρα. Το θέμα είναι ότι τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ πουλιούνται λαθραία σε χώρες με υψηλούς δασμούς. Και επειδή εμείς μιλάμε με ονόματα, μπορεί να μας πει εάν ο εμπορικός αντιπρόσωπος της ΣΕΚΑΠ Αθανάσιος Καρατζούνης έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά?
Δημοσιεύουμε την απάντηση, και θα συνεχίσουμε. Το λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ είναι το μεγαλύτερο μετά το Βατοπέδι σκάνδαλο...
Από john pap
Προς nonews.news@gmail.com
24 Μάρτιος 2009 6:55 μμ
Θέμα ΣΕΚΑΠ
Απάντηση
Κύριοι,
Σε σχέση με την ανάρτηση στο...

Nonews-news.blogspot.com θέματος με τίτλο: ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ από την ΣΕΚΑΠ.!! και φωτογραφιών του κ. Αγγέλου και εμού, ως Προέδρου της ΣΕΚΑΠ, σας ενημερώνουμε ότι η ΣΕΚΑΠ ουδέποτε κατά την τελευταία πενταετία έκανε εξαγωγές τσιγάρων TRANSIT στη Βουλγαρία.

Γνωρίζουμε τα κέντρα από τα οποία εκπορεύονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες και τους λόγους τους οποίους διοχετεύονται.

Σας γνωστοποιούμε δε, ότι εναντίον τους έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Κατόπιν τούτου και χωρίς να επιθυμώ να ανοίξω ηλεκτρονική αλληλογραφία με κανέναν, παρακαλώ μαζί με την αυτονόητη επανόρθωση, να μην υιοθετείτε και προβάλλετε, με τόση ευκολία, κάθε συκοφαντική και δυσφημιστική πληροφορία, θίγοντας όχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ, αλλά τιμές και υπολήψεις προσώπων.

Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Α.Ε

Νίκος Παππάς

Read more...