Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος: Να τεθούν σε κατάσταση έκτατης ανάγκης, Λέσβος και Κως…


Κουτσούμπας: Να τους παίρνουν με charter από τα νησιά και να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη…

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος είπε, πως πρέπει να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος και Κως, ενώ υποστήριξε πως το…
κόμμα του δικαιώθηκε για τα όσα έλεγε περί Δουβλίνου 2.

Ακόμη, πως αν δεν υπέγραφε την συμφωνία ο Τσίπρας, οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες θα έμεναν στην Ελλάδα.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ απαντώντας σε ερώτηση του Μάκη Γιομπαζολιά είπε ο πως θα κάνει διάβημα προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου και θα ζητήσει να παίρνουν από τα νησιά με charter τους ανθρώπους αυτούς και να τους μεταφέρουν στους τόπους προορισμού τους…

Read more...

Έδωσε χρυσό βατόμουρο στον Τσίπρα…


Αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο στην Οικονομία, τότε θα πρέπει να το δίναμε στον κ. Τσίπρα είπε (την εξυπνάδα της) η Φώφη Γεννηματά.

Κατά…
τα άλλα η γνωστή Φώφη: To ΠΑΣΟΚ έχει κατασυκοφαντηθεί, παρ’ ότι έχει προσφέρει τόσα πολλά και λοιπά και λοιπά…

Read more...

Νικητής του πρώτου δεκαλέπτου, ο Τσίπρας…


Άρχισε με προσωπικές επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο Μειμαράκης…

Με τρακ ο Λαφαζάνης, δεν έπεισε για την δραχμή…

Παρ’ ότι προβλέψιμος στην απάντησή του, ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε πειστικός. Ήταν ήρεμος και απέφυγε τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Βαγγέλη Μειμαράκη. 

Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε ότι είχε στόχο προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποία κάποια στιγμή τον ανέφερε, ξεχνώντας το «κύριος», σκέτο «Τσίπρας».

Ο…
Λαφαζάνης έδειξε να έχει τρακ και αναφερόμενος στην αλλαγή του ευρώ με την δραχμή δεν ήταν πειστικός.

Το κατάλαβε ενδεχομένως και ο ίδιος, γιατί κάποια στιγμή είπε, πως σε ενάμιση λεπτό δεν μπορούμε να συζητήσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα…

Read more...

«Ο κύριος Λαφαζάνης ας πάει να ζήσει στην Κούβα, να ησυχάσουμε»...


Μπουτάρης: Ο Λαφαζάνης ας πάει στην Κούβα να ησυχάσουμε (Video) - Media
ΒΙΝΤΕΟ...
Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας τις πολιτικές θέσεις του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας.
Μιλώντας στον...
ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως: «Η Κούβα η ίδια που ήταν 50 χρόνια, κατά την αντίληψη του κ. Λαφαζάνη, άνοιξε τις πρεσβείες με την Αμερική. Θα τρελαθούμε στο τέλος δηλαδή;», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Ο κύριος Λαφαζάνης εκφράζει απόψεις του ‘17»..

Read more...

"Daily Mail": Έλληνες Λιμενικοί ληστεύουν και πνίγουν πρόσφυγες...


Daily Mail: Οι πειρατές του Αιγαίου - Έλληνες Λιμενικοί ληστεύουν και πνίγουν πρόσφυγες - MediaΣύμφωνα με μαρτυρίες και προσφυγων και αλληλέγγυων...
 Μασκοφόροι ένοπλοι από τις ειδικές δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής κάνουν πλιάτσικο σε μετανάστες, αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη μαρτυρίες προσφύγων και αλληλέγγυων.
Οι μετανάστες μίλησαν στην Mail Online για ένοπλους κομάντος με...
κουκούλες που έχουν προχωρήσει σε δεκάδες επιθέσεις στα ελληνιτουρκικά θαλάσσια σύνορα.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι λιμενικοί, που βρετανική ιστοσελίδα χαρακτηρίζει «πειρατές», έχουν αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά που οι μετανάστες είχαν πάρει μαζί τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Τα θύματα αναφέρουν ότι οι μυστηριώδεις δράστες, που έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος και μιλούν αγγλικά και ελληνικά τους χτυπούν με γκλοπς και τους ξεσκίζουν τα ρούχα, ακόμα και τα εσώρουχα, για να βρουν κρυμμένα κινητά τηλέφωνα και χρήματα πριν κλέψουν τους κινητήρες των σκαφών.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες που επικαλείται η Daily Mail, ανοίγουν μία τρύπα στο σκάφος και εγκαταλείπουν τους μετανάστες στη τύχη τους. Σε κάποιες περιπτώσεις οι μετανάστες πετάχτηκαν στη θάλασσα από τους ίδιους τους λιμενικούς.

Θεωρούν δε πως οι επιτιθέμενοι λιμενικοί υποκινούνται από ρατσιστικά κίνητρα ενώ εντάσσονται σε ακροδεξιούς θύλακες στο εσωτερικό του λιμενικού σώματος.

Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που υποστηρίζεται και από πολλές οργανώσεις αλληλεγγύης: Μια σειρά ΜΚΟ, περιλαμβανομένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των Γιατρών χωρίς Σύνορα επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζουν αυτές τις καταγγελίες και τις έχουν λάβει υπ’ όψη.

Ένας Σύριος πρόσφυγας, ονόματι Οσάμα Χαζ Τιχίρ, οικοδόμος από τη Δαμασκό, ανέφερε πως φοβόταν ότι θα πέθαινε όταν δέχτηκε επίθεση, πριν τρεις εβδομάδες.

Επέβαινε μαζί με άλλους 40 Σύριους σε μια βάρκα που έμεινε ακυβέρνητη μεσοπέλαγα.

«Τότε ξαφνικά δεχτήκαμε επίθεση από μασκοφόρους,, όλοι ντυμένοι στα μαύρα, που επέβαιναν σε ένα ταχύπλοο», περιγράφει ο Τιχίρ. «Έφεραν όπλα και μαχαίρια και μας έριξαν τον έναν πάνω στον άλλον, μέσα στη βάρκα, φωνάζοντάς μας παράλληλα – δεν ξέρω σε πια γλώσσα».

«Έκλεψαν 850 ευρώ από εμένα και συνολικά 35.000 ευρώ από όλους τους υπόλοιπους πρόσφυγες. Έβαλαν όλα τα μετρητά σε μια τσάντα και τα κινητά σε μια άλλη. Έσκισαν τη βάρκα με ένα μαχαίρι και πέταξαν τον κινητήρα στη θάλασσα. Μετά πέταξαν κι εμάς στο νερό.

«Φορούσαμε όλοι σωσίβια και πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε. Αλλά λίγα λεπτά αργότερα η τουρκική ακτοφυλακή ήρθε και μας διέσωσε», είπε ο Ταχίρ, σημειώνοντας πως μάλλον πρόκειται για ειδικές δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής.

Βλέποντας φωτογραφίες από τις ειδικές δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής, είπε: «Στο όνομα του Αλλάχ, σας λέω την αλήθεια. Είχαν την ίδια μαύρη στολή, το ίδιο όπλο και το ίδιο πλοίο. Αυτοί ήταν».

Το πλοίο ήρθε και έφυγε προς την κατεύθυνση της Ελλάδας, είπε.

Ένας άλλο Σύριος πρόσφυγας, ο 24χρονος Ραμί Κουραφά, απόφοιτος πανεπιστημίου που εργαζόταν ως δάσκαλος οδήγησης στη Συρία, ταξίδευε με τα ξαδέλφια του όταν, όπως υποστηρίζει, δέχτηκαν επίθεση στις 17 Ιουλίου, χάνοντας 70.000 δολάρια και τα κινητά τους τηλέφωνα.



Επρόκειτο για ένστολους της ελληνικής ακτοφυλακής, είπε.

''Οι λιμενικοί μας κύκλωσαν και φώναζαν σταματήστε, γυρίστε πίσω'', αλλά δεν σταματήσαμε ακόμα και όταν η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο από topontiki.gr, ΕΔΩ...

Read more...

Κανονικά οι προσλήψεις συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς...


Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΚανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατ’ εξαίρεση διενέργεια προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων.

Το... αίτημα υποβλήθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, και αφορά την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή.

Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Το ΣτΕ έκανε δεκτή και την άρση της αναστολής πρόσληψης/ανανέωσης των συμβάσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα οποία αποσκοπούν στην προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Από αυτές τις θέσεις, οι 5.095 αφορούν δήμους και οι 1.922 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των δήμων.

Η απόφαση αφορά επίσης και την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 13 ατόμων σε δήμους για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας.

Read more...

ΣτΕ: «Πράσινο» σε πάνω από 15.000 κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις...



Και συνεχίζουν ακατάπαυστα να κατατίθενται αιτήσεις ειδικά από τους Δήμους...
Πάνω από 15.000 κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο έχει εγκρίνει μέχρι τώρα η αρμόδια επιτροπή του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Μόνο για τους ...
παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη και ηανανέωση συμβάσεων 7.030 ατόμων, ενώ αισθητά μεγάλος είναι ο αριθμός των προσλήψεων των εκπαιδευτικών. των γιατρών, κ.λπ.

Παράλληλα, ακατάπαυστα συνεχίζουν να κατατίθενται νέες αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις και ειδικά από τους Δήμους.

Πάντως, ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις εξακολουθεί να είναι από το υπουργείο Παιδείας και τους ΟΤΑ, ενώ η Δήμος Λέσβου εκπέμπει σήμα κινδύνου για επείγουσες προσλήψεις, καθώς βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών».

Μάλιστα, ο προεδρεύων του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου συγκρότησε και δεύτερη επιτροπή για να εξετάζει τις αιτήσεις των προσλήψεων, λόγω του μεγάλου όγκου τους.

Έγκριση προσλήψεων

Το πράσινο φως άναψε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη και ανανέωση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 7.030 ατόμων.

Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν στους ΟΤΑ α΄ βαθμού (Δήμους) και συγκεκριμένα σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και της καταπολέμησης της βίας των γυναικών. 

Το ΣτΕ έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη των 7.030 ατόμων που ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμη, εγκρίθηκε δεύτερο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 32 ατόμων στην κεντρική και τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης υποδοχής (μεταναστών), για την πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέσβου, καθώς και την μετάταξη ενός ατόμου.

Παράλληλα, δεκτό έγινε το αίτημα του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές, αλλά και για την πρόσληψη αγροτικών γιατρών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η πρόσληψη άγνωστου αριθμού αγροτικών ιατρών.

Οι γιατροί θα τοποθετηθούν κατά κανόνα σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας διαφόρων νοσοκομείων.

Δεκτό έγινε ένα ακόμα αίτημα του υπουργείου Παιδείας, Αυτή τη φορά επετράπη η έκδοση υπουργικής απόφασης για να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), ΄

Επίσης, το ΣτΕ επέτρεψε την πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών (πρεσβείες και προξενεία) μας στο εξωτερικό.

Εξάλλου, το ΣτΕ επέτρεψε την πρόσληψη 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επέτρεψαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 51 ατόμων για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί, κ.λπ.).

Για την Σχολή Εθνικής ‘Άμυνας οι δικαστές επέτρεψαν την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για το σχολικό έτος 2015-2016.

Στο Δήμο Σάμου επετράπη η πρόσληψη 15 εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας 2 μηνών, όπως και στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων επετράπη η πρόσληψη 7 ατόμων (οδηγών και επιμελητών εισπράξεων).

Νέες αιτήσεις για προσλήψεις

Οι αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις συνεχίζουν να καταφθάνουν στο ΣτΕ με εντατικούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αργολίδας ζητεί την πρόσληψης 3 βοηθών βρεφοκόμων για τους παιδικούς σταθμούς Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ζητεί την πρόσληψη 12 εποχιακών 8μηνης διάρκειας για τις ανάγκες καθαριότητας.

Ο Δήμος Θέρμης ζητεί την πρόσληψη καθαριστριών με μίσθωση έργου για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί την πρόσληψη 4 ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δήμων και Υπηρεσιών προς Όφελος των Γυναικών και για την Καταπολέμηση της βίας».

Ο Δήμος Λαμιέων ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 4 ατόμων.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής ζητεί την πρόσληψη 15 καθηγητών μουσικής και 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ΝΠΔΔ «Θορικός».

Ο Δήμος Λέσβου ζητεί για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης την πρόσληψη 10 εργατοτεχνιτών, καθώς «η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης των καταυλισμών όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες».

Ο Δήμος Νάουσας ζητεί την πρόσληψη 34 ωρομίσθιων ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι θα αμείβονται από τα έσοδα των διδάκτρων των μαθητών του ωδείου, κ.λπ.

Αναλυτικότερα, ζητεί ο Δήμος Νάουσας την πρόσληψη 24 καθηγτών για το δημοτικό ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» και 10 καθηγητών για εικαστικά εργαστήρια του Δήμου.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε με νέες αιτήσεις του με τις οποίες ζητεί την χορήγηση άδειας για την κατανομή των πτυχιούχων φυσικής αγωγής που είναι αναγκαίοι για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους και Αναπτυξιακού Αθλητισμού» και για λόγους δημοσίου συμφέροντος -όπως επικαλείται- την πρόσληψη 1.822 ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων, για νέες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων για αρχαιολογικά έργα και Μουσεία, αλλά και για την πρόσληψη 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας ζητεί την πρόσληψη 16 ατόμων για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Εύβοιας, Φθιώτιδας, κ.λπ.)

Read more...

Τα τελικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...


Επικεφαλής στο Επικρατείας ο Γ. Δραγασάκης, στην Α' Αθήνας ο Αλ. Φλαμπουράρης, στη Β' Αθήνας ο Ευ. Τσακαλώτος... 
Την πλήρη και τελική σύνθεση των ψηφοδελτίων του έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο Γιάννης Δραγασάκης. Στη 2η, 3η και 4η θέση, είναι οι:...
Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αντιστοίχως. Ακολουθούν... οι: Κώστας Γαβρόγλου, 'Αννα Φιλίνη, Θόδωρος Κατωπόδης, Μάρκος Μέσκος, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνος Τριγάζης. Στην προτελευταία θέση η τραγωδός ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και στην τελευταία, τιμητική θέση ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.
Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Α' Αθηνών είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Στη 2η, 3η, 4η και 5η θέση βρίσκονται οι: Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, αντιστοίχως.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Β' Αθήνας. Ακολουθούν, από τη 2η έως και τη 18η θέση οι: Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία. Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Κυρίτσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι υποψήφιος στη Λάρισα και το Ηράκλειο.
Δείτε όλους τους υποψηφίους

Read more...

Να μην εγκλωβιστεί ο κόσμος στην αντιπαράθεση «παλιού»-«νέου»...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η αστική τάξη είναι ενωμένη στον στόχο για μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πολιτικό βίο, προκειμένου να εφαρμόσει μέτρα που εξυπηρετούν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ...
την ανταγωνιστικότητα τμημάτων του κεφαλαίου, ενώ ο λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο, είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Επισήμανε ότι υπάρχει η αντικειμενική βάση από όσα κόμματα ψήφισαν τα μνημόνια για τη δημιουργία τόσο κυβέρνησης, όσο και «μεγάλου συνασπισμού» ή μικρότερων αντιστοίχων.

Πρόσθεσε ότι οι αναλύσεις και οι προτάσεις όλων αυτών των κομμάτων συγκλίνουν στα κομβικά ζητήματα, ενώ στο ερώτημα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», είπε ότι το δίλημμα αφορά τα κόμματά τους, ενώ αναφερόμενος στις διαφορές τους, τις εντόπισε σε ζητήματα διαχείρισης της κρίσης και σε ποια τμήματα του κεφαλαίου υπηρετούν.

Ανέφερε ότι το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται σε ανικανότητα ή κακή διαπραγμάτευση, αλλά στην πολιτική της, προσθέτοντας ότι η στρατηγική και οι παραδοχές του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν μαθηματικά σε αυτό. Κάλεσε δε τον λαό να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση «παλιού»-«νέου», καθώς το «παλιό» φορώντας τη μάσκα του «νέου» επιχειρεί με την έως τώρα πολιτική να λύσει τα προβλήματα του λαού και της χώρας.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ όχι μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά και συνεχώς ανανεώνει τις επεξεργασίες του και τις δυνάμεις του και τόνισε ότι δεν είναι καθόλου «παλιά» η θέση ότι σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική οργάνωση με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία η οποία έτσι θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη ανάπτυξη της οικονομίας υπέρ του λαού.

Εκτίμησε ότι με το grexit «δεν έχουμε τελειώσει», καθώς υπάρχουν και κυβερνήσεις και τμήματα του κεφαλαίου στην ΕΕ που έχουν ως προσανατολισμό τους τον πειραματισμό με χώρες που θα είναι εκτός Ευρωζώνης, αλλά εντός ΕΕ, με δικό τους ή με διπλό νόμισμα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που θεωρούν συμφέρον τους την έξοδο από το ευρώ.

Ερωτηθείς για την άρνηση του ΚΚΕ για συμμαχία με την «Λαϊκή Ενότητα», είπε ότι το κύριο ζήτημα είναι πως οι προτάσεις της ΛΑ.Ε είναι οι γνωστές προτάσεις εντός του καπιταλιστικού πλαισίου και της ΕΕ και οδηγούν σε αδιέξοδο.

Στην ερώτηση γιατί το ΚΚΕ θεωρεί το 3ο Μνημόνιο ως το χειρότερο, είπε ότι είναι έτσι όχι μόνο διότι περιέχει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κυρίως διότι προστίθεται στα δύο προηγούμενα και στους 500 περίπου εφαρμοστικούς νόμους τους που έμειναν ανέγγιχτοι.

Σχετικά με το τι σημαίνει μια πιθανή ανάδειξη του ΚΚΕ σε αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι ο λαός θα έχει μια σταθερή δύναμη να ακουμπήσει, μια δύναμη που θα ασκήσει τον ρόλο της και στην Βουλή, και στους τόπους δουλειάς, ώστε να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα.

Απαντώντας στη διάρκεια της συνέντευξης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας, ο κ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, είπε ότι η μόνη ρεαλιστική και συνεπής θέση υπέρ των αγροτών είναι εκείνη του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίηση μέχρι τώρα των δεσμεύσεων της ΕΕ οδήγησε στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.

Τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης όλων των απολυμένων από το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και υπέρ της ανάπτυξης του έργου.

Αναφορικά με την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για τα μεγάλα έργα, με δεδομένη την αντίθεσή του στις ιδιωτικές επενδύσεις σε αυτά, είπε ότι στην οικονομία της αγοράς ακόμα και με κρατικό καπιταλιστικό τομέα, που ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνικοποίηση που προτείνει το ΚΚΕ, θα αναπαράγονται όλα τα αδιέξοδα γιατί προϋπόθεση και για τα μεγάλα έργα είναι η εξυπηρέτηση του καπιταλιστικού κέρδους.

Ενέταξε δε την υλοποίησή τους στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης με βάση τις λαϊκές ανάγκες όπου με προϋπόθεση τη λαϊκή εξουσία αυτή θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα προχωρήσει σε αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Read more...

Ο Λαπαβίτσας έγινε... (Σταύρος) Θεοδωράκης...


Ο Λαπαβίτσας γίνεται… Θεοδωράκης – ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ...
Στο νέο προεκλογικό σποτ της ΛΑ.Ε., πρωταγωνιστής δεν είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά ο Κώστας Λαπαβίτσας. Η', μάλλον, ο... Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε μια προσπάθεια...
σαρκασμού του επικεφαλής του "Ποταμιού", το σποτ ξεκινά με τη μουσική της εκπομπής «Πρωταγωνιστές», ενώ και τα πλάνα, θυμίζουν έντονα τη σκηνοθεσία της εκπομπής.

Δείτε το βίντεο: 

Read more...

"Όταν θέλεις τους 40 του κ. Λεβέντη, δέχεσαι τους όρους του κ. Λεβέντη"...



Τελεία και παύλα!
Ο Βασίλης Λεβέντης βγήκε σήμερα στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR) για να βάλει τους όρους του. Για να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα κόμματα, είπε, πως, θα πρέπει να...
δεχθούν τους δικούς του όρους.

«Το σύστημα με παρουσίαζε γραφικό για 26 χρόνια. Πιστεύουμε ότι το ποσοστό μας θα υπερβεί το 8. Θα είμαστε τρίτο κόμμα. Το Ποτάμι έχει μεγάλη πτώση, ο Καμμένος είναι έξω, το ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Χρυσή Αυγή μένει», είπε επίσης ο  επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων. Και πρόσθεσε:
«Εμάς έρχεται ο κόσμος, αηδιασμένος από όλα αυτά που γίνονται και κάνει την Ένωση Κεντρώων 3ο κόμμα».

Όπως είπε, «Θα αποστείλω τις προτάσεις μου και θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης υπό τον όρο 9 σημείων που θα παρουσιάσουν πρόοδο», ενώ ξεκαθάρισε:

«Δεν θέλω να συνεργαστώ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή είναι του κάθετου, τυφλού όχι. Θα αναγκαστεί το 1ο κόμμα να κάνει υποχωρήσεις. Έτσι θα συνεργαστούμε. Όταν θέλεις τους 40 του κ. Λεβέντη, δέχεσαι τους όρους του κ. Λεβέντη. Αν όχι τους 9, τους 7».


Read more...

Ανακοινώθηκε το Επικρατείας του "Ποταμιού"...


ΠΟΤΑΜΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Με το Νικηφόρο Διαμαντούρο στην πρώτη θέση και το Νικόλαο Αλιβιζάτο στην τελευταία, έκλεισε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού.
Tα ονόματα των 12 υποψηφίων που...
επέλεξε το Ποτάμι:

Νικηφόρος Διαμαντούρος
Παναγιώτης Καρκατσούλης
Θανάσης Σκόκος
Θόδωρος Σκυλακάκης
Μάνος Ματσαγγάνης
Βασίλης Μαρκής
Ιόλη Καλαβρέζου
Λενιώ Μυριβήλη
Παναγιώτης Βλάχος
Ιωάννα (Γιάννα) Μπαλή
Γιώργος Χρονάς
Νικόλαος Αλιβιζάτος   

Read more...

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης...


Γιάννης Δραγασάκης
Ποιος "κλείδωσε" στη δευτερη θέση...
Το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει η Κουμουνδούρου τα στελέχη που τοποθετούνται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ωστόσο...σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση, όπως ακουγόταν τις τελευταίες μέρες.

Στη δεύτερη θέση «κλείδωσε» η Θεανώ Φωτίου και στην τρίτη ακούγεται ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Την τέταρτη θέση, όπως όλα δείχνουν, θα καταλάβει η Τασία Χριστοδουλοπούλου και την πέμπτη ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου. 

Οι επικεφαλής σε Α' και Β' Αθήνας

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Α' Αθήνας αναμένεται να τεθεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης και στη Β' Αθήνας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

efsyn.gr
 

Read more...

Εκτός των ψηφοδελτίων της ΛΑ.Ε., ο Φωτόπουλος...


Δεν θα είναι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα ο Ν.ΦωτόπουλοςΔεν θα είναι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, παρ' ότι... 
του προτάθηκε να συμμετέχει.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε την Τετάρτη, του προτάθηκε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ωστόσο, όπως δήλωσε «δεν θα θέσει υποψηφιότητα έως ότου κλείσει η υπόθεση της παραπομπής του στη δικαιοσύνη».

Ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε επίσης πως παραμένει στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑ.Ε..

Read more...

Νέα νομοθεσία για την φοροαποφυγή Αλλάζουν τα πρόστιμα για τις αποδείξεις


Αλλάζουν τα πρόστιμα για τις αποδείξεις
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Να αυξηθούν τα πρόστιμα για την μη έκδοση αποδείξεων και να καταστεί ακόμη πιο δρακόντεια η νομοθεσία προκειμένου να ενισχυθεί η φορολογική συμμόρφωση ζητούν οι πιστωτές.

Μεικτό κλιμάκιο των ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και ΕΚΤ, αρμόδιο για φορολογικά θέματα, βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και έχει συσκέψεις με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων του Μνημονίου.
Το κλιμάκιο, που θα παραμείνει στην Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδος, εστιάζει στις αλλαγές στη νομοθεσία που σχετίζονται με τα φορολογικά πρόστιμα, την φορολοκλοπή και την απάτη, αλλά και με τρόπους αναχαίτισης της διαφθοράς στη φορολογική διοίκηση.
Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη των πιστωτών αναμένεται να συναντηθούν και με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Υπενθυμίζεται πως με το νέο Μνημόνιο η Ελλάδα δεσμεύθηκε να θεσπίσει έως τον Οκτώβριο νέες ποινικές νομικές διατάξεις για την φοροδιαφυγή και την απάτη, να διευρύνει τον ορισμό της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους, αλλά και να εγκρίνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.
Είναι ενδεικτικό πως τα στελέχη των θεσμών αντάλλαξαν χθες απόψεις με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για την εγκύκλιο που θα εκδώσει μετά τις εκλογές η ΓΓΔΕ σχετικά με τα φορολογικά πρόστιμα, ενώ σήμερα Τετάρτη θα εξετάσουν το θέμα της αναπροσαρμογής  των υφιστάμενων προστίμων για την μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.
Στόχος των πιστωτών είναι η μη έκδοση αποδείξεων να αντιμετωπίζεται ως απλή, αλλά σοβαρή παράβαση της διαδικασίας για τον ΦΠΑ και ως εκ τούτου ζητούν αφενός αύξηση προστίμων και αφετέρου αυτοματοποιηση της διαδικασίας καταβολής τους.
Σήμερα τα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων είναι 250 ευρώ ανά απόδειξη όταν την παράβαση πραγματοποιεί επιχείρηση που τηρεί απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ ανά απόδειξη όταν την παράβαση πραγματοποιεί επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικά βιβλία.
Τις επόμενες ημέρες το κλιμάκιο της «τεχνικής βοήθειας» των θεσμών θα εξετάσει με τις ελληνικές αρχές το ελληνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο θα εστιάζει στον εντοπισμό των μη δηλωμένων καταθέσεων μέσω ελέγχων των τραπεζικών συναλλαγών σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταληκτική ημερομηνία η 30η Απριλίου Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων του 2016


Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής του φόρου εισοδήματος η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τις νέες φορολογικές δηλώσεις του 2016. Και αυτό διότι το νέο έτος οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν νωρίτερα από κάθε  άλλη φορά.
eforia
Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου και θα λήγει στις 30 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων θα πρέπει να έχει έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα.
Μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος και ενώ θα είναι σε εξέλιξη η πληρωμή του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων ΕΝΦΙΑ, για όσους έχουν ακίνητα, οι φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.
Αυτό σημαίνει ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να εντάξει στις εφαρμογές όλες τις αλλαγές που έχουν ήδη ψηφισθεί με το τρίτο μνημόνιο, καθώς και εκείνες που προβλέπονται στο νέο πρόγραμμα και θα ψηφισθούν τον Οκτώβριο και αφορούν στα εισοδήματα του 2015.
Στο μεταξύ το τρέχον έτος υποβλήθηκαν συνολικά 6.004.099 φορολογικές εκ των οποίων έχουν εκκαθαρισθεί οι 5.927.199.
Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα:
- 2.486.532 φορολογούμενοι θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα (αποτελούν το 41,95% επί του συνόλου των φορολογούμενων). Καλούνται να πληρώσουν 3,25 δισ. ευρώ. Ο κάθε ένας από αυτούς πρέπει να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1.308 ευρώ (επιπλέον φόρος).
Σημειώνεται ότι η δεύτερη δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία δόση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
- 1.095.605 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή από την εφορία (αποτελούν το 18,48%). Το ποσό που θα λάβουν ανέρχεται συνολικά σε 337 εκατ. ευρώ. Ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει επιστροφή φόρου κατά μέσο όρο 307 ευρώ. Ωστόσο, το ποσό αυτό θα καθυστερήσει να πιστωθεί στους λογαριασμούς των φορολογούμενων λόγω των κακών οικονομικών συνθηκών Σημειώνεται ότι εκατοντάδες φορολογούμενοι που έχουν μεταβεί στις εφορίες τους προκειμένου να ζητήσουν το ποσό επιστροφής φόρου που δικαιούνται φεύγουν άπραγοι, με τα στελέχη των εφοριών να τους απαντούν ότι ο πιθανός χρόνος πίστωσης του ποσού είναι ο Δεκέμβριος ή ο Ιανουάριος.
- 2.345.062 φορολογούμενοι οι οποίοι αποτελούν το 39,56% του συνόλου και των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαρισθεί, δεν θα καταβάλλουν κανέναν επιπλέον φόρο στο ελληνικό δημόσιο.
- Το ελληνικό δημόσιο από την εκκαθάριση των δηλώσεων θα βάλει στα ταμεία του μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το ποσό των 2,91 δισ. ευρώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσίπρας εναντίον Μεϊμαράκη και Λαφαζάνη στο αποψινό ντιμπέιτ...



Η απειλή του γαλάζιου come back και το φάντασμα του αριστερού εμφυλίου...
Η πρώτη ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα στο αποψινό debate θα αφορά την οικονομία και θα την υποβάλει η Όλγα Τρέμη για λογαριασμό του Mega. Η σημειολογία είναι αρκετή για...
να τροφοδοτήσει την πολιτική ίντριγκα, αλλά δεν είναι εκείνη που θα κρίνει τελικά ούτε την ουσία, ούτε τις εντυπώσεις της αναμέτρησης.


Διότι η πραγματική, πολιτική μάχη του Αλέξη Τσίπρα απόψε θα είναι διμέτωπη και θα έχει δύο βασικούς αντιπάλους: Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η μάχη Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Η μάχη Τσίπρα - Μεϊμαράκη δεν θα είναι παρά μόνον η πρώτη πράξη καθώς το έργο προβλέπεται... to be continued: Την επόμενη Δευτέρα το, επίσης πανεθνικής τηλεοπτικής εμβέλειας, ραντεβού κορυφής είναι κλεισμένο μόνον για δύο κι εκεί, αμφότεροι, αναμένεται να «παίξουν τα ρέστα τους».

Ο αποψινός σταθμός, ωστόσο, είναι κομβικός. Είναι η ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα να ανακόψει oριστικά το γαλάζιο come back και να αρχίσει να χτίζει τα κέρδη της δικής του αντεπίθεσης. Ταυτόχρονα όμως είναι και η μεγάλη του πρόκληση διότι, μέχρι στιγμής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποδώσει τα μέγιστα: Είτε με το «λαϊκό προφίλ», είτε με την απλή επίκληση του κοινού νου πέτυχε να πλασάρει ένα άλλο πρόσωπο της ΝΔ, πιο... φιλικό προς τον πολίτη σε σχέση με τις ημέρες Σαμαρά.

Διαχειρίστηκε, μάλλον άψογα, την πρώτη φάση της συριζαϊκής πτώσης, εσωστρέφειας και αριστερής μελαγχολίας και κατάφερε να συσπειρώσει σχεδόν στο μέγιστο βαθμό την εκλογική συντηρητική βάση. Και το δικό του στοίχημα στο εξής είναι να περάσει σε δεύτερο επίπεδο αυτή την τακτική, βάζοντας ουσιαστική υποθήκη εκλογικής νίκης.

Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας αντιπαραβάλει το δικό του come back  - την επιχείρηση restart που ξεκίνησε από το Αιγάλεω και τη Λειβαδιά και κλιμακώνει καθημερινά παρουσιάζοντας πλέον σαφές πολιτικό αφήγημα.

Το αφήγημα αυτό συμπυκνώνεται σε τρεις άξονες: Τη σύγκρουση «νέου» και παλιού» («ποιός θέλετε να κυβερνήσει, εγώ ή ο Μεΐμαράκης»), το κατηγορηματικό «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το «ναι υπό όρους» - πλέον - σε προγραμματικές συνεργασίες ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ, και στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ που θα αμβλύνει τις συνέπειες του Μνημονίου και θα δώσει κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει να κάνει αυτό το αφήγημα πειστικό, κι η αποψινή αναμέτρηση θα αποτελέσει πολιτικό (και δημοσκοπικό) crash test. 

O Bαγγέλης Μεϊμαράκης θα τον χτυπήσει στα δύο αδύναμα σημεία του: Στο ηθικό πλήγμα της σχέσης του με τους ψηφοφόρους μετά τη στροφή από την αντιμνημονιακή γραμμή και στο μέτωπο της «επόμενης ημέρας» πυροβολώντας δια της... συναίνεσης». Θα του απευθύνει ευθέως το προσκλητήριο για τον «μεγάλο συνασπισμό» και θα επιμείνει στην ανάγκη της κυβερνητικής σταθερότητας.

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει να πείσει ότι το δικό του, άφθαρτο πολιτικό κεφάλαιο εγγυάται καλύτερες κυβερνητικές λύσεις από μια «συγκυβέρνηση με τα ζόμπι», τότε και οι νέες δημοσκοπήσεις και το ντιμπέιτ της Δευτέρας μπορεί να έχουν άλλα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η μάχη Τσίπρα - Λαφαζάνη

Το ηθικό πλήγμα της διακυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι το κεντρικό στοιχείο της έτερης κρίσιμης μάχης της αποψινής βραδιάς, εκείνης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον, πρώην σύντροφο, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η αναβίωση του εμφυλίου της αριστεράς είναι το τελευταίο που επιθυμεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κομβική καμπή της προεκλογικής εκστρατείας.  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όμως, δεν θα χαριστεί, θα χρησιμοποιήσει το τετ-α-τετ για να ξανακουρδίσει τις χορδές της αριστερής μελαγχολίας και να χρεώσει στον Αλέξη Τσιπρα την «προδοσία» και του «Οχι» και των συντρόφων.

Στρατηγική επιλογή Τσίπρα είναι να αποφεύγει με κάθε τρόπο την μετωπική και σκληρή αντιπαράθεση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν. Στο νέο του πολιτικό αφήγημα, ωστόσο, δεν χωρούν πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης και, για μια ακόμη φορά, θα θυμίσει ότι «την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς την έριξαν οι αριστεροί της βουλευτές».

Το ποιός εκ των δύο θα «μιλήσει» περισσότερο στην πολιτική συνείδηση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, εν τέλει, να κρίνει και το αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.

tvxs.gr

Read more...