Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ: “Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε πως μέχρι την Δευτέρα θα παραδώσει την λίστα μεταρρυθμίσεων”


BELGIUM EU COMMISSION GREECE
Ο Πρόεδρος Γιούνκερ που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης 24 Μαρτίου, μετέφερε την δέσμευση του πρωθυπουργού για παρουσίαση των επίμαχων μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή ή την Δευτέρα
Την εκτίμηση του πως σύντομα η ελληνική κυβέρνηση θα παραθέσει πλήρη λίστα απτών μεταρρυθμίσεων στους εταίρους της, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το έδρανο της μικρής ολομέλειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος Γιούνκερ που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης 24 Μαρτίου, μετέφερε την δέσμευση του πρωθυπουργού για παρουσίαση των επίμαχων μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή ή την Δευτέρα, έτσι ώστε να εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και φτάσουμε σε κάποια τελική απόφαση.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα πρέπει να μας παρουσιάσει έναν κατάλογο με άμεσα υλοποιήσιμες μεταρρυθμίσεις. Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα χθες το βράδυ και μου ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να παρουσιάσει έναν πλήρη κατάλογο τη Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα.»
«Ο κατάλογος θα εξεταστεί από τεχνικές ομάδες που θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη συγκέντρωσης στοιχείων στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τον εξετάσουν πολύ προσεκτικά και να προχωρήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»
«Ήμουν πολύ απαισιόδοξος τις προηγούμενες εβδομάδες γιατί δεν υπήρχε κανέναν βήμα προόδου αλλά τώρα περάσαμε ευτυχώς σε μια διαδικασία εξομάλυνσης και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε ένα αίσιο τέλος για την αγαπημένη μου Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.»
Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ εξέφρασε την πίστη του πως ανακτήθηκε η αναγκαία εμπιστοσύνη και απόφευχθηκαν τα χειρότερα. Επίσης μετέφερε την πρόταση του για σύγκλιση ειδικής ομάδας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ή ακόμα και νέα έκτακτη Σύνοδο για την Ελλάδα, κάτι όμως που οι υπόλοιποι ηγέτες απέρριψαν.
Συγκεκριμένα ο πολωνός πρόεδρος δήλωσε πως:
«Ήταν πολύ σημαντική για την Ελλάδα η άτυπη συνεδρίαση που έγινε έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Τσίπρα (σσ. στη Σύνοδο Κορυφής 19-20 Μαρτίου). Ανακτήθηκε η εμπιστοσύνη και αποφύγαμε τα χειρότερα επιταχύνοντας την εφαρμογή του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και ο Αλέξης Τσίπρας μας υποσχέθηκε επιπρόσθετα μέτρα το συντομότερο. Ευελπιστούμε έτσι να ανοίξει ο δρόμος.»
«Την επόμενη μέρα πρότεινα να γίνει ειδική σύσταση ομάδας του Συμβούλιου για να συζητηθεί η Ελλάδα (έτσι ώστε να εμπλακούν και οι πλευρές που δεν ήταν παρούσες στην οχταμερή συνάντηση) το συντομότερο, όμως οι υπόλοιποι ηγέτες το αρνήθηκαν.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ


kairos
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τέταρτης και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα κυρίως από το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα γίνει σταδιακά άστατος, αλλά κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Βερολίνο για το Χριστοφοράκο: Η Γερμανική κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη


siemens
«Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται» δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς απαντώντας εμμέσως στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συνδρομή της Γερμανίας στην υπόθεση της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας πρόσθεσε:
«Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε – εάν εμπίπτουν στους κανόνες» και διευκρίνισε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι έρευνες τρέχουν» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει θέση.
«Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για την δικαστική συνδρομή μεταξύ κρατών, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε η κυρία Βιρτς, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, επισήμανε: «Και σε ό,τι αφορά τα αιτήματα έκδοσης υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από τον νόμο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω σε λεπτομέρειες αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα έκδοσης. Αλλά εάν υπάρχει, τότε πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια».
http://lykavitos.gr/

Read more...

LIVE - Η ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών...


LIVE - Η ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠαρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού στο...
 Πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ...
enikos.gr

Read more...

"Θα παραδώσουμε μία συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων"...


«Θα παραδώσουμε μία συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων»Πρόοδο με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα βλέπει η κυβέρνηση...


Σίγουρη ότι θα παραδώσει μία ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων στους θεσμούς εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση, όπως...
αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

«Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group διεξήχθη μια παραγωγική διαβούλευση όπου προσεγγίσαμε διάφορα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας.

Συμφωνήσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων. 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως υπάρχει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ενώ οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα γίνονται στο “Brussels Group” το οποίο θα συγκληθεί σύντομα και παράλληλα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησε με το Euro Working Group ότι οι προβληματισμοί της Ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ ήταν δικαιολογημένοι και ότι θα εξετάσει τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την επίλυση του θέματος. 

Το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να εξασφαλίσει επιτυχή κατάληξη στις διαβουλεύσεις, στο πνεύμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές...
newsbeast.gr

Read more...

ΕΚΤ: Αύξησε κατά δύο δισ. ευρώ τον ELA για την Ελλάδα...


ΕΚΤ: Αύξησε κατά δύο δισ. ευρώ τον ELA για την Ελλάδα
Κατά δυο δισ. ευρώ αυξάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ELA.

Η...
ΕΚΤ με απόφασή της, πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με πληροφορίες, αυξάνει το όριο χρηματοδότησης από 68,9 δισ. ευρώ σε άνω των 71 δισ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να έρχεται ως ένας τρόπος να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου.

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της τράπεζας να καταστήσει παράνομη την αγορά εντόκων γραμματίων του Eλληνικού Δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες.

protothema.gr

Read more...

Βρέθηκε μόνο η θήκη του δεύτερου «Μίλησε» το ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus


«Μίλησε» το ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus
Το πρώτο από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους βρέθηκε την Τρίτη   (Φωτογραφία:  Reuters )

Μασσαλία, Γαλλία
Δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα, κατάφεραν να συλλέξουν εμπειρογνώμονες, ελπίζοντας ότι αυτά θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Αντικρούοντας δημοσίευμα των New York Times που ήθελε να μην έχουν συλλεχθεί δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί, η υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε ότι κατάφερε να συλλέξει τα ηχητικά δεδομένα (καταγραφές φωνών από το πιλοτήριο), χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνουν αυτά.

«Καταφέραμε να πάρουμε κάποια ηχητικά δεδομένα -πρόκειται για αρχεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το τι συνέβη» είπε ο Ρεμί Ζούτι, εκπρόσωπος της BEA.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα χρειαστούν εβδομάδες, ίσως και μήνες, μέχρι να εξεταστούν τα δεδομένα του μαύρου κουτιού.

Το τελευταίο μήνυμα του αεροσκάφους στον πύργο ελέγχου φαίνεται πως ήταν ένα μήνυμα ρουτίνας που επιβεβαίωνε την πορεία του.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το δεύτερο μαύρο κουτί. Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε από το σημείο της συντριβής ότι βρέθηκε μόνο η θήκη του, χωρίς δεδομένα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, αργότερα, ο εκπρόσωπος της BEA είπε ότι δεν έχει βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί.

Ο Ζούτι δήλωσε ότι το γεγονός ότι το αεροσκάφος της Germanwings έχει διαλυθεί σε εκατοντάδες κομμάτια που έχουν σκορπιστεί στις γαλλικές Άλπεις δεν «δείχνει» έκρηξη στον αέρα και τόνισε ότι φαίνεται πως το αεροπλάνο «πετούσε μέχρι το τέλος».

Η καθοδική πορεία διήρκεσε περίπου 10 λεπτά και το αεροσκάφος συνετρίβη ενώ ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα.

Το αεροπλάνο έχει συντριβεί σε μία απρόσιτη περιοχή, με αποτέλεσμα το έργο της περισυλλογής των σορών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί οι εθνικότητες των επιβατών. Η πλειοψηφία είναι γερμανοί πολίτες (συνολικά 72), ανάμεσά τους και ο γερμανός από το Καζακστάν τραγουδιστής της όπερας Όλεγκ Μπριγιάκ. Τουλάχιστον 51 Ισπανοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μία μητέρα με το μωρό της.

Τρεις Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ενώ σκοτώθηκαν ένας Βέλγος, ένας Ολλανδός και ένας Δανός. Δύο Αμερικανοί (μία μητέρα και η κόρη της) επέβαιναν επίσης στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Germanwings, καθώς και δύο πολίτες από την Αργεντινή, δύο από την Κολομβία και δύο από τη Βενεζουέλα.
18 φωτογραφίες


Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν και δύο Αυστραλοί.

Τρεις πολίτες από το Καζακστάν και δύο από την Ιαπωνία επέβαιναν στο αεροσκάφος, ενώ σύμφωνα με την Germanwings στο αεροπλάνο βρίσκονταν, επίσης, δύο Ιρανοί δημοσιογράφοι (ο ένας εργαζόταν για το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim και ο άλλος για την εφημερίδα Vatan-e-Emrouz), καθώς και ένας Ισραηλινός πολίτης.

Η λίστα με τα ονόματα των επιβατών δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς αναμένεται να ενημερωθούν ακόμα κάποιοι συγγενείς των επιβαινόντων.

Σε σοκ βρίσκεται το σχολείο 16 μαθητών στη Γερμανία, οι οποίοι επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Ισπανία.

Τα ονόματα των πιλότων δεν έχουν ανακοινωθεί όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το δυστύχημα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της BEA.

Στο σημείο της συντριβής βρέθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, οι οποίοι έφτασαν στις γαλλικές Άλπεις για να ενημερωθούν και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Μεσίστιες πνέουν οι σημαίες στα δημόσια κτίρια της Ισπανίας και της Γερμανίας, ενώ μία γερμανική, μία γαλλική και μία ισπανική σημαία δεμένες με μία μαύρη κορδέλα, τοποθετήθηκαν σε χωράφι στο χωριό Λε Βερνέτ που βρίσκεται κοντά στο σημείο της συντριβής.

Η εισαγγελία της Μασσαλίας, που διαχειρίζεται από τη νομική πλευρά την αεροπορική τραγωδία, έχει ανοίξει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ανάλογη διαδικασία έχει ξεκινήσει και η εισαγγελία του Ντύσελντορφ.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ επανέλαβε πως οι γαλλικές αρχές θεωρούν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια του δυστυχήματος, αν και όπως είπε τόσο ο ίδιος, όσο και ο γερμανός ομόλογός του το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας δεν φαίνεται πιθανό.

Μάλιστα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να υποπτεύεται ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στην συντριβή του Airbus A320.

Η έρευνα θα έχει τρεις φάσεις: Η πρώτη είναι η ανάσυρση των σορών, η δεύτερη η εξακρίβωση εάν έχουν περισυλλεχθεί όλα τα τμήματα του αεροσκάφους και η τρίτη η εξέταση όσων στοιχείων μπορούν να προκύψουν από τα συντρίμμια.

  
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο σημείο της τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι...



LIVE BINTEO...
Στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας έφτασαν με ελικόπτερο η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος  πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, οι ...
150 επιβαίνοντες του αεροπλάνου Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις κατάγονταν από περίπου 15 χώρες. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα είναι Γερμανοί και Ισπανοί πολίτες.
Δείτε  φωτο & Live βιντεο:









Read more...

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF η απόφαση για το 1,2 δισ. ευρώ...





NEA ANAΡΤΗΣΗ

Στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και συγκεκριμένα στο διοικητικό συμβούλιο του, παραπέμφθηκε από το Euro Working Group η επιστροφή στην Ελλάδα του 1,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» των 10,9 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στον EFSF/ESM.

Η κρίσιμη...
συνεδρίαση του Eurogroup Working Group που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνεδρίαση έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν εφ'όλης της ύλης καθώς πέραν του ζητήματος της εκταμίευσης του 1,2 δισ.ευρώ που εξετάζεται από τον ESM στις τεχνικές του λεπτομέρειες, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρευστότητας, η δημοσιονομική πορεία της χώρας και θέματα μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται κανονικά.

Να σημειώσουμε ακόμη πως η ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να παρουσιαστεί την Δευτέρα.

Το αίτημα της Ελλάδας

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά την επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ, ποσό που θα μπορούσε σε ποσοστό 90% να μετατραπεί σε repos, ώστε να καλυφθεί μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου.

Ειδικότερα, από τα 10,9 δισ. ευρώ ομολόγων, γνωστά και ως «μαξιλάρι» του ΤΧΣ, που είχαν απομείνει από τα 49,7 δισ. ευρώ του πακέτου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και επέστρεψαν στον ΕFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί 1,2 δισ. ευρώ καθώς με το ποσό αυτό καλύφθηκαν ανάγκες κεφαλαιοποίησης των τραπεζών σε ρευστό και όχι με ομόλογα και θα έπρεπε να συμψηφισθούν.

Με πιο απλά λόγια, το ΤΧΣ κάλυψε στο παρελθόν ανάγκες εξυγίανσης των τραπεζών με ρευστό (1,2 δισ. ευρώ) και δεν άντλησε το ποσό αυτό από το στοκ των ομολόγων του ΕFSF. Συνεπώς το πραγματικό «μαξιλάρι» του ΤΧΣ ανέρχεται στα 9,7 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να διεκδικεί την επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ που λανθασμένα επέστρεψε στον ΕFSF.

efsyn.gr

Read more...

Τα θύματα της μοιραίας πτήσης...


ta-thumata-tis-moiraias-ptisis---proswpikes-istories
Προσωπικές ιστορίες (ΦΩΤΟ)...
Παγκόσμια η οδύνη για τους επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του Airbus στις Αλπεις.
Στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν άνθρωποι από...
πολλές χώρες: Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία, Αργεντινή, Καζακστάν, Μεξικό Ιαπωνία, Αυστραλία, συνολικά από 15 χώρες.

Το λύκειο Γιόζεφ Κένιγκ στην πόλη Χάλερν Αμ Ζε στη δυτική Γερμανία, 16 μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings χθες στις νότιες γαλλικές Άλπεις, έχει βυθιστεί στο πένθος όπως και όλη η Γερμανία, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων της τραγωδίας.

«Χθες ήμασταν πολλοί, σήμερα είμαστε μόνοι», γράφει ένα πανό που έχει αναρτηθεί στην αυλή του σχολείου στο οποίο έχουν χαραχτεί επίσης 16 σταυροί ένας για κάθε μαθητή που σκοτώθηκε. Τα σκαλιά στην είσοδο του λυκείου είναι γεμάτα με κεριά και τριαντάφυλλα.
Φωτογραφία των μαθητών στη ΒαρκελώνηΦωτογραφία των μαθητών στη Βαρκελώνη
Οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) και αμέσως τους ανέλαβαν ομάδες του σχολείου, ψυχολόγοι, κληρικοί.

Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, όμως το σχολείο παραμένει ανοικτό ώστε να μπορεί να πάει όποιος το επιθυμεί. «Πολλές οικογένειες και μαθητές είχαν έρθει ήδη από χθες. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των μαθητών που είναι παρόντες σήμερα το πρωί, όμως είναι πολλοί», δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ραμόνα Χερστ.

Μεταξύ των 150 επιβαινόντων στο αεροπλάνο που συνετρίβη, οι 67 ήταν Γερμανοί.

Ανάμεσά τους, οι αστέρες της γερμανικής λυρικής σκηνής Μαρία Ραντνερ και ο Ολεγκ Μπρίακ της όπερας του Ντισλεντορφ. Επέστρεφαν από τη Βαρκελώνη μετά από παράσταση. Μάλιστα η 34χρονη Ράντνερ ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της και το μωρό τους που βρήκαν τραγικό θάνατο.
Ο 55χρονος Μπρίακ, γεννημένος στο Kαζακστάν είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία ήδη από τη δεκαετία του 1990 και εργαζόταν για την όπερα του Ντισελντόρφ.
Ανάμεσα στους νεκρούς η Οριόλ Χουνκιέρας σύζυγος του Λουίς Χούνκα του προέδρου της ERC του αριστερού κόμματος που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.
Την σύζυγό του έγκυο στο τέταρτο παιδί τους και τρεις γιους αφήνει πίσω του ο Χοσέπ Σαμπατέ, που εργαζόταν στην εταιρεία Esprit. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη συντριβή του Airbus...


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη συντριβή του Airbus στις Άλπεις
ΒΙΝΤΕΟ...
Μια δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Μεταφορών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στην αεροπορική τραγωδία με το Airbus της Germanwings.
Η Ρουαγιάλ ανέφερε πως...
οι πιλότοι σταμάτησαν την επικοινωνία στις 10.30 π.μ.. Αυτό σημαίνει ότι το Α320 της γερμανικής εταιρείας βρισκόταν σε πορεία καθόδου όχι για 8, αλλά για 18 λεπτά, συνεπώς υπάρχει το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να πραγματοποιεί κανονική προσγείωση και όχι απότομη "βουτιά". Να έπεσε δηλαδή από τα 28.000 πόδια στα 2.000 χωρίς σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με την  υπουργό, τα 18 λεπτά είναι η λύση του μυστηρίου.

Lufthansa: "Ανεξήγητο" το δυστύχημα

Ο επικεφαλής του ομίλου Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε σήμερα ότι το αεροπλάνο της χαμηλού κόστους εταιρείας Germanwings που συνετρίβη χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις ήταν «τεχνικά άμεμπτο», ενώ χαρακτήρισε «ανεξήγητο» το δυστύχημα.

«Για όλους εμάς είναι ανεξήγητο», δήλωσε ο Σπορ από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από όλους τους εργαζόμενους της Lufthansa, μητρική εταιρεία της Germanwings. «Το αεροπλάνο ήταν τεχνικά άμεμπτο και οι δύο πιλότοι έμπειροι», πρόσθεσε.

Από τη συντριβή χθες του Airbus A320, που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη- Ντίσελντορφ, σκοτώθηκαν και οι 150 επιβαίνοντες.

Από αύριο Πέμπτη η Lufthansa θα πραγματοποιεί πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Βαρκελώνη προς τη Μασσαλία προκειμένου να διευκολύνει τους συγγενείς των θυμάτων, πολλοί από τους οποίους είναι από τη Γερμανία και την Ισπανία, να μεταβούν κοντά στο σημείο της τραγωδίας, εξήγησε ο Σπορ.

«Προτεραιότητα τώρα είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες», υπογράμμισε ο ίδιος.

Μιλώντας λίγο πριν τον Σπορ, η οικονομική διευθύντρια του ομίλου Ζιμόνε Μένε έκανε λόγο για «πολύ δύσκολες ημέρες, αναμφίβολα για την πιο δύσκολη ημέρα (στην ιστορία) της Lufthansa». «Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο», σημείωσε.

Οι πληροφορίες για τεχνικά προβλήματα στο airbus μία ημέρα πριν τη μοιραία πτήση

Ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη συντριβή του μοιραίου Airbus της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως μετέδωσε το Star, το αεροπλάνο, μία ημέρα πριν από τη μοιραία πτήση παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης και γι' αυτό το λόγο είχε παραμείνει καθηλωμένο στο έδαφος για τέσσερις ώρες προκειμένου να επισκευαστεί.

Δείτε το βίντεο 

Read more...