Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Διαφώνησε η Ελλάδα, τι ζητά Διόρθωση των μέτρων στήριξης των ροδακινοπαραγών ετοιμάζει η Κομισιόν


Διόρθωση των μέτρων στήριξης των ροδακινοπαραγών ετοιμάζει η Κομισιόν
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Επανεξετάζεται, μετά από αίτημα της Ελλάδας, ο κανονισμός της ΕΕ για τα έκτακτα μέτρα στήριξης ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα μέτρα, ύψους 33 εκατ. ευρώ, και η κατανομή τους στα κράτη-μέλη, που ανακοίνωσε νωρίτερα η Επιτροπή, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με την ελληνική Αντιπολίτευση να μιλά για «απόφαση κόλαφο» για την ελληνική κυβέρνηση.

Οι διαφωνίες της Ελλάδας εκφράστηκαν και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τους εμπειρογνώμονες των κρατών – μελών της Ε.Ε. και εξετάστηκαν τα μέτρα της Κομισιόν για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια που ουσιαστικά προβλέπουν:

* χρηματοδοτική συνδρομή ύψους 29,7 εκατ. ευρώ σε οργανώσεις παραγωγών καθώς και σε μεμονωμένους παραγωγούς για αποσύρσεις (δωρεάν διανομή, λιπασματοποίηση, κ.λπ).

* Ειδική στήριξη ύψους 3 εκατ. ευρώ για δραστηριότητες προώθησης. Τα ποσά κατανέμονται σε τέσσερις χώρες ως εξής: Ελλάδα 317.000 €, Ισπανία, 1,13εκατ. €, Ιταλία 1,28 εκατ. € και Γαλλία 262.000 €.
Σε ό,τι αφορά ειδικά το ποσό για τις προωθητικές ενέργειες, η Ελληνική αντιπροσωπεία διαφώνησε με την προτεινόμενη κατανομή και ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό των ποσών με κριτήριο το μερίδιο των εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία και όχι με βάση τον αριθμό παραγωγών και το ύψος της συνολικής παραγωγής, που χρησιμοποίησε η Επιτροπή.
Τελικά η Επιτροπή ανακοίνωσε «ότι προετοιμάζεται νέος, διορθωτικός κανονισμός, προκειμένου να ληφθούν υπόψη συνολικότερα οι συνέπειες από τις ρωσικές απαγορεύσεις αλλά και για να βελτιωθούν σημεία του εκδοθέντος κανονισμού» αναφέρει το υπουργείο.

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε από τα κράτη-μέλη την αποστολή γραπτών παρατηρήσεων σήμερα, Παρασκευή.

Τι ζητά η Ελλάδα

Η Ελλάδα, αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ήδη αποστείλει τις δικές της παρατηρήσεις, οι οποίες , μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Επέκταση προορισμών απόσυρσης και για μεταποίηση, προκειμένου τα ροδάκινα να χυμοποιηθούν και να διανεμηθούν δωρεάν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και σχολεία.
  • Η στήριξη για τους ροδακινοπαραγωγούς που δεν είναι μέλη Οργανώσεων Παραγωγών να ανέρχεται, επίσης, σε ποσοστό 100% όπως ισχύει και για τις Οργανώσεις Παραγωγών, καθώς, επίσης, και επέκταση προορισμού απόσυρσης στην μεταποίηση (χυμοποίηση
  • Να προβλεφθεί δυνατότητα σύναψης συμβάσεων των μη μελών Οργανώσεων Παραγωγών και με «ένα σχήμα ισοδυνάμου χαρακτήρα αναγνωρισμένο από το κράτος-μέλος»  που θα διαχειριστεί τις αποσύρσεις τους.
  • Να αυξηθεί το ποσό που κατανέμεται στην Ελλάδα για ενέργειες προώθησης υπολογιζόμενο με βάση το ποσοστό εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών προς τη συγκεκριμένη αγορά.
«Οι διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζονται, με στόχο την επιπρόσθετη στήριξη των ροδακινοπαραγών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει από τις 16 Ιουλίου ο Έλληνας Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης» καταλήγει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Α.Τ 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Έξωση" σε πάνω από 100.000 αιώνιους φοιτητές: Μόνο 10.167 θα συμμετάσχουν στην επόμενη εξεταστική των ΑΕΙ

Λίστες με τον αριθμό των φοιτητών που φεύγει από συγκεκριμένες σχολές, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε τα νούμερα - σοκ. Το 1/10 θα συμμετάσχει μόνο στις επικείμενες εξεταστικές των ΑΕΙ
Μία συνολική εικόνα για το τί συμβαίνει με τους αιώνιους φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας σε πίνακες.
Συνοπτικά στο υπουργείο παρουσιάστηκαν τα εξής:
Σύμφωνα με αυτά στα Πανεπιστήμια (πλην του Δημοκρίτειου, των Καλών Τεχνών, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Γεωπονικής - Ιδρύματα για τα οποία αναμένονται στοιχεία) υπάρχουν 139.175 αιώνιοι φοιτητές.
Από αυτούς, θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δύο εξεταστικές περιόδους μόλις οι 10.167 φοιτητές.
Στα ΤΕΙ υπάρχουν 39.283 φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Από αυτούς, θα διαγραφούν 23.811 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους 13.359 φοιτητές.
Στο σύνολο των διαγραφόμενων φοιτητών των ΤΕΙ  και αυτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους δεν υπολογίζονται οι φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, καθώς ακόμα δεν έχουν σταλεί τα στοιχεία πόσοι εκ των 2.174 "αιωνίων" του συγκεκριμένου ιδρύματός έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους.
http://news247.gr/

Read more...

Ληστεία στο Δίστομο. Αφέθηκε ελεύθερος ο όμηρος. Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Στην περιοχή κατευθύνονται κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, καθώς φοβούνται συμμετοχή στη ληστεία υπόπτων για τρομοκρατία.
Τρομοκρατική ενέργεια διερευνούν οι αστυνομικές αρχές στη ληστεία σε τράπεζα που σημειώθηκε σταΆσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Οι ληστές απήγαγαν και κράτησαν όμηρο υπάλληλο της τράπεζας, τον οποίο άφησαν ελεύθερο, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ένοπλοι, μεταμφιεσμένοι μπήκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου. Αφού ακινητοποίησαν τους πελάτες και τους υπαλλήλους άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 300.000 ευρώ.
Φεύγοντας από την τράπεζα οι δράστες πήραν μαζί τους ως όμηρο, έναν άνδρα 35 ετών υπάλληλο της τράπεζας. Στην συνέχεια κινήθηκαν προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας όπου έκαψαν το αυτοκίνητό τους.
Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ληστές, οι οποίοι είχαν πάρει ως όμηρο τον ταμία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, αφού έκαψαν το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν μετά τη ληστεία, επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό σκάφος, κοντά στην Αντίκυρα με το οποίο πέρασαν στο κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.
Εκεί άφησαν ελεύθερο τον όμηρο και διέφυγαν με άγνωστο μέσο. Από την αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και στον Κορινθιακό κόλπο από περιπολικά του Λιμενικού.
Στην περιοχή κατευθύνονται κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, καθώς φοβούνται συμμετοχή στη ληστεία υπόπτων για τρομοκρατία.
http://news247.gr/

Read more...

Νέα προτροπή Σαμαρά σε Κινέζους για επενδύσεις: Νήσος σταθερότητας η Ελλάδα

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Νέα Κίνα
Ως «νήσο σταθερότητας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Νέα Κίνα, τονίζοντας ότι μπορεί να καταστεί ένας πολύτιμος εταίρος για την ασιατική χώρα.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα ανακάμπτει από την πιο σκληρή οικονομική κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες και είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ποτέ για να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα.
«Η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της έναντι του υπόλοιπου κόσμου, και τώρα απελευθερώνει την αναπτυξιακή της δυναμική. Άρα ναι, είμαστε τώρα σε πολύ καλύτερη θέση - στην πραγματικότητα, στην καλύτερη θέση από ποτέ - ώστε να γίνουμε ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα στη δική μας περιοχή του κόσμου»,  τόνισε, υπογραμμίζοντας, παράλληλα το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις Αθήνας - Πεκίνου σημειώνουν εδώ και χρόνια βελτίωση.
«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας ακόμη εταίρος για την Κίνα. Μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας ισχυρός "κρίκος" που θα συνδέει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κίνα, καθώς και μια "πύλη" για τις εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στις εμπορικές σχέσεις Κίνας-Ευρώπης. Αλλά τα πράγματα βελτιώνονται και ως Ευρωπαίος ηγέτης καταβάλλω τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να ξεπεραστούν όλα τα τρέχοντα προβλήματα και όλα τα εμπόδια ανάμεσα στην Κίνα και στην Ευρώπη», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και δεν παρέλειψε να αναφέρει τον ρόλο που διαδραμάτισε πρόσφατα η Αθήνα στο ζήτημα των κινεζικών φωτοβολταϊκών, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., οπότε και αποφεύχθηκε μια εμπορική σύγκρουση.
http://news247.gr/

Read more...

Αναβολή πήρε η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο



Αναβολή τουλάχιστον μίας εβδομάδας πήρε η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, επικαλούμενος «έκτακτο κώλυμά του».
Η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει στο Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής στις 26 ή 27 Αυγούστου, αλλά ενδεχομένως το σ/ν να ενταχθεί στις εργασίες του Γ' Θερινού Τμήματος που αρχίζουν στις 2 Σεπτεμβρίου.
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα καίρια ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν τόσο από την πλευρά βουλευτών, όσο και από την πλευρά της Εκκλησίας.
Μετά τους 38 βουλευτές της ΝΔ που ζητούν να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές εξέφρασαν παρόμοια θέση, σε υψηλότερους τόνου.
Με κοινή τους δήλωση υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο «όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς» και «η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κων/νος, Καπερνάρος Βασίλειος, Κασαπίδης Γεώργιος, Μουτσινάς Πάρις, Μπόλαρης Μάρκος, Νικολόπουλος Νικόλαος και Νταβρής Γεώργιος.
Μιλώντας στο real.gr o πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος -που είχε έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ στο παρελθόν για το αντιρατσιστικό- υποστήριξε ότι ουσιαστικά ποινικοποιούνται όχι μόνο οι πράξεις αλλά και οι σκέψεις.
«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί νομικό έκτρωμα επιστροφής στον σκοταδισμό του μεσαίωνα και αναμενόμενο είναι ότι οι Έλληνες δικαστές οι οποίοι και γνώση έχουν και κρίση θα εφαρμόσουν τον σχετικό νόμο καταργητικά αφού μεταξύ των άλλων είναι και αντισυνταγματικό» είπε.
Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά της Εκκλησίας, αφού αρκετοί μητροπολίτες, καθώς θεωρούν ότι ο νόμος «είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου».
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Δήλωση της Βασιλικής Κατριβάνου,
βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθηνών
«Μπαλτάκο, ζεις εσύ μας οδηγείς!» Το αντιρατσιστικό και πάλι στον πάγο
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως το πιο παγωμένο (για να μην πω κατεψυγμένο) και αποσυρμένο νομοσχέδιο όλων των τελευταίων χρόνων. Όπως είχαμε επισημάνει ως Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η θέσπιση αντιρατσιστικής νομοθεσίας ήταν ένα βήμα απαραίτητο (παρά τα σοβαρά προβλήματα, ελλείψεις και αδυναμίες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου), καθώς θα έδινε ένα μήνυμα στην κοινωνία: ότι η πολιτεία θεωρεί προτεραιότητα την αντιμετώπιση του ρατσισμού.
Μοιάζει όμως ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλει να στείλει διαφορετικά μηνύματα στην κοινωνία: ότι η πάταξη του ρατσισμού είναι πολυτέλεια, αν όχι ανεπιθύμητη, γι' αυτήν, και μπορεί να αναβάλλεται διαρκώς. Φαίνεται έτσι ότι, σε αρμονία με την πολιτική της (βλ. «Ξένιος Δίας», παράταση της κράτησης μεταναστών επ' αόριστον και πέραν του δεκαοχτάμηνου) δυσκολεύεται να εισάγει ακόμα και αυτό το καθυστερημένο και ελλιπές νομοσχέδιο. Ο κ. Μπαλτάκος (ο οποίος δήλωσε χθες ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί νομικό έκτρωμα επιστροφής στον σκοταδισμό του μεσαίωνα»), λοιπόν, και το πνεύμα του, ζουν και βασιλεύουν – και αυτά είναι που μας επιστρέφουν στον Μεσαίωνα! Εναπόκειται πλέον στο αντιρατσιστικό κίνημα, στις δυνάμεις της Αριστεράς και της δημοκρατίας, σε κάθε ευαίσθητο πολίτη να παλέψουν ενάντια στον ρατσισμό και για την άμεση θέσπιση ενός αποτελεσματικού αντιρατσιστικού νόμου.
egiakoumis.gr

Read more...

Επέστρεψε και τυπικά στο ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος...




 Ωστόσο, δεν πρόκειται να διαλυθεί το κόμμα του...
Την ένταξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε σήμερα με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Υγείας είχε...
προαναγγείλει την ένταξή του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το Δεκαπεντάυγουστο σημειώνοντας ότι δεν αποχώρησε από το κόμμα αλλά διαγράφηκε, ωστόσο σήμερα συνεργάτες του διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να διαλυθεί το κόμμα που ίδρυσε πριν από ένα περίπου χρόνο.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» θα παραμείνει σε λειτουργία συμβάλλοντας έτι περαιτέρω στο σουρεαλιστικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αφού εν ενεργεία πρόεδρος κόμματος θα πρέπει να υπακούει στις εντολές άλλου προέδρου κόμματος.

Αναμένεται να ακολουθήσει η επανένταξη και ετέρου βουλευτή της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος ακολουθεί πιστά τον Ανδρέα Λοβέρδο στις μετακινήσεις του.

topontiki.gr

Read more...

«Κλείδωσε» στις έξι δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ..


 

Σε έξι δόσεις θα καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με την πρώτη να πληρώνεται έως τις ...
30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Σύμφωνα με TO BHMA, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε διορθώσεις των τιμών υπολογισμού του φόρου για τα οικόπεδα 4.000 οικισμών ώστε η φορολογητέα αξία τους να υπολογίζεται με την ευνοϊκότερη τιμή ζώνης μεταξύ της τιμής ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΕΝΦΙΑ και την τιμή ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΦΑΠ. Ακόμη, το υπουργείο θα διευκολύνει όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγώντας ταχύτερα την έκπτωση.
Στην ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ προέκυψε πως οι παρεμβάσεις στο φόρο θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν μόνον στα ακίνητα των οικισμών που οι τιμές τους ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού.
Ο κ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τους βουλευτές για την πρόθεση της κυβέρνησης ο ΕΝΦΙΑ να καταβληθεί σε έξις δόσεις ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι , ενώ συζήτησε μαζί τους το θέμα της χορήγησης έκπτωσης ή απαλλαγής από το φόρο για το οποίο το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν οι εκπτώσεις να δοθούν με τις απλοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες καταβολής του κοινωνικού μερίσματος.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να διευκολύνει όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ τροποποιώντας το Ν.4223/2013 ώστε ακόμη και φορολογούμενοι με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία να λαμβάνουν την έκπτωση του 50% ή την πλήρη απαλλαγή. Πάντως, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου θα εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνονται εντολές στη φορολογική διοίκηση για τη μεταχείριση των δικαιούχων έκπτωσης και απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ αμέσως μετά τη ψήφιση των τροπολογιών του ΕΝΦΙΑ από τη Βουλή.

Read more...

ΑΔΕΔΥ: Ξεκινά απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 30 Αυγούστου...


ΑΔΕΔΥ: Ξεκινά απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 30 ΑυγούστουΤην προκήρυξη απεργίας - αποχής κατά της αξιολόγησης αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ ξεκινώντας από τις 30 Αυγούστου και έως την ικανοποίηση των αιτημάτων της, σε διαφορετική περίπτωση η κινητοποίηση θα ...
διαρκέσει ως την 1η Νοεμβρίου οπότε λήγει η διαδικασία.

Επιπλέον, η απόφαση της ΑΔΕΔΥ προβλέπει αποχή από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ προχωρά στη διεύρυνση του διεκδικητικού πλαισίου «ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών».

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της 6ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ...
protothema.gr

Read more...

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας Αντιδρά η Δύση στην «εισβολή» του ρωσικού κονβόι


Αντιδρά η Δύση στην «εισβολή» του ρωσικού κονβόι
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Κίεβο, Ουκρανία
Η απόφαση της Ρωσίας να περάσει το ανθρωπιστικό κονβόι στην ανατολική Ουκρανία χωρίς την έγκριση του Κιέβου και τη συνοδεία των διεθνών παρατηρητών καταδικάστηκε ως παραβίαση των ουκρανικών συνόρων, από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. «Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε» είπε ο Πούτιν στην Μέρκελ. Συνέρχεται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας, στις 22:00 ώρα Ελλάδας με θέμα συζήτησης την είσοδο των ρωσικών φορτηγών στην Ουκρανία.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση των ουκρανικών συνόρων. Έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες συμφωνίες που συνήφθησαν μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Καλούμε τη Ρωσία να αναιρέσει την απόφασή της» είπε ο Σεμπαστιάν Μπραμπάντ, εκπρόσωπος της επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ,Κάθριν Άστον.

«Πρόκειται για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία» δήλωσε εκπρόσωπος τουΠενταγώνου, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία πρέπει να αποσύρει άμεσα όλα τα οχήματα και το προσωπικό της από το ουκρανικό έδαφος. Εάν δεν το πράξει, αυτό θα σημαίνει περισσότερο κόστος και απομόνωση».
Το ΝΑΤΟ καταδίκασε τη Ρωσία για την αποστολή του «αποκαλούμενου ανθρωπιστικού κονβόι» χωρίς την έγκριση του Κιέβου και την συμμετοχή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν είπε ότι η κίνηση της Ρωσίας μπορεί να κλιμακώσει την κρίση στην περιοχή, μια κρίση «που η ίδια η Ρωσία δημιούργησε και συνέχισε να υποδαυλίζει».

«Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανέλαβε πρόσφατα στο Βερολίνο και τη Γενεύη», αλλά και «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία» συνέχισε ο γενικός γραμματέας.

Η απόφαση της Μόσχας, αναφέρει η ανακοίνωση, εγείρει ερωτηματικά «για το αν ο πραγματικός στόχος της οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια είναι να στηρίξει τους πολίτες ή να επανεφοδιάσει τους ένοπλους αυτονομιστές».

Οι εξελίξεις αυτές συμπίπτουν με μια «μείζονα κλιμάκωση της ρωσικής στρατιωτικής ανάμειξης στην ανατολική Ουκρανία» όπως τη χαρακτήρισε ο Ράσμουσεν τονίζοντας ότι «το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την ανησυχητική αύξηση των ρωσικών χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων» κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την Γερμανίδα καγκελάριο, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία αποφάσισε να στείλει το ανθρωπιστικό κονβόι, επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο το Κίεβο να ανάψει το «πράσινο φως».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν πιθανά βήματα για να επιτευχθεί εκεχειρία στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες «συζήτησαν συγκεκριμένα βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν από τη Ρωσία και τη Γερμανία, προκειμένου να συμβάλλουν στο γρήγορο τέλος των μαχών και την εγκαθίδρυση ενός εσωτερικού διαλόγου στην Ουκρανία».

Ο ουκρανός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιάτσενιουκ, είπε την Παρασκευή ότι η δράση της Ρωσίας δείχνουν ότι η Μόσχα δεν μπορεί να δεχθεί την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας.

Αναφερόμενος στη στήριξη της Μόσχας προς τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ο Γιάτσενιουκ είπε: «Στόχος δεν είναι μόνο το Ντονέτσκ ή το Λουχάνσκ. Στόχος είναι η Ουκρανία».

Ο ίδιος είπε ότι η Μόσχα δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός ότι το Κίεβο αποφάσισε να υπογράψει πολιτικές συμφωνίες και συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, οι οποίες θα επικυρωθούν τον Σεπτέμβριο.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Έχουμε λάβει την απόφασή μας. Είμαστε τμήμα της Ευρώπης. Εκεί πηγαίνουμε» είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι αξία έχει ένα χιλιάρικο σήμερα;...


Ιδού ένα χιλιάρικο, η περίφημη "χήνα" που λέγαμε και τότε.

Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;


Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.

Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές....

Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με...
βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.

2014

Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 3,70 - 4,70 ευρώ.

Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.

Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.

Σύνολο 8-9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ.

Αυτά σε δραχμές θα ήταν 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).

Απλά 15 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε. Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν.

Success story με τα όλα του.  ...
ksipnistere.blogspot.gr

Read more...