Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!!!!!




Απόφαση Γιώργου Α. Παπανδρέου - Ορισμός Συμβούλου


Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ορίζεται σύμβουλός του για θέματα οργανωτικών καινοτομιών, ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος.



Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Matthew Nimetz την Τέταρτη 8 Ιουλίου



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 8 Ιουλίου, στη 1.00 μ.μ., στο γραφείο του στη Βουλή, με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Matthew Nimetz.



Read more...

Και κουμπαριά με τον Πελέκη...


Από τον Χρήστο Πλαταιό
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Θέλετε και μια άλλη - σίγουρα άσχετη με την όλη υπόθεση- λεπτομέρεια από την Αμφιλοχία;
Πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο της κ. Σωτηρίου (πρώην δημάρχου, πρώην υποψήφιας ευρωβουλευτή και διευθύντριας του Γραφείου του κ. Σαλμά) έχει κουμπαριά με τον Δημήτρη Πελέκη (αδελφό της συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη) ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία το 2007. Στις εκλογές αυτές, η κ. Σωτηρίου είχε στηρίξει τόσο τον κ. Σαλμά όσο και τον κ. Πελέκη. Ετσι, για την ιστορία.

press


Read more...

Τι κρύβει η ιστορία με τα κλεμμένα φορτηγά;


Ποιος ο ρόλος του Γ. Τρομπούκη; Είχε συλληφθεί και συγγενικό πρόσωπο της κ. Μ. Σωτηρίου το 2004; Τι γνωρίζει -αν γνωρίζει- ο Γ. Βουλγαράκης;

Από τον Χρήστο Πλαταιό

Μια ιστορία με 15 κλεμμένα φορτηγά που κατασχέθηκαν το 2004 ανασύρεται τώρα με αφορμή τη σύλληψη του Γ. Τρομπούκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Τα φορτηγά αυτά, προερχόμενα από την Ιταλία, εμφανίζονταν να ανήκουν σε εταιρεία του κ. Τρομπούκη.
Η υπόθεση αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και φαίνεται ότι μπορεί να πολύ μεγάλη "ουρά".
Προς το παρόν δύο ερωτήματα:
-Για την υπόθεση εκείνη είχε συλληφθεί και συγγενικό πρόσωπο της κ. Μαρίας - Κυβέλης Σωτηρίου; Για ποιον ακριβώς λόγο; Τι απέγινε τελικά;
-Ήταν την περίοδο που υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης; Γνωρίζει ο πρώην υπουργός κάτι σχετικό με την υπόθεση αυτή; Ή όχι;
Απλές ερωτήσεις χωρίς υπονοούμενα.

press-


Read more...

Ερευνώνται και άλλα "πλοκάμια"...


Οι σχέσεις με το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, η συγγένεια με τον Μ. Σαλμά και με ποιους συνδέεται το "πρόσωπο μυστήριο" των Βρυξελλών για το ξέπλυμα των λύτρων
.
Του Σπύρου Καπαδάκου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Ο ρόλος του Γ. Τρομπούκη φαίνεται, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, να είναι πολύ σοβαρότερος από ο,τι αρχικά έδειχνε στην υπόθεση της "σπείρας των 16".
Αυτό που κατά τις πληροφορίες ερευνάται τώρα στην Αιτωλοακαρνανία αν είχε επαγγελματική σχέση μαζί του -στις κατασκευαστικές επιχειρήσεις του- και ο Διοικητής του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας. Και αν ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ έχει και ποια συγγενική σχέση με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.
Αυτές οι επαγγελματικές και συγγενικές σχέσεις δεν είναι επιλήψιμες, εφόσον οι άνθρωποι δεν γνώριζαν -και δεν προκύπτει από πουθενά ότι γνώριζαν- τη δράση του Γ. Τρομπούκη, αλλά είναι ένα στοιχείο που καταγράφεται.
Επίσης, ερευνάται ποιο είναι το άτομο στις Βρυξέλλες στο οποίο φέρεται να πήγε ο Γ. Τρομπούκης για να βοηθήσει στο "ξέπλυμα" των λύτρων. Κι αν το άτομο αυτό είναι επιχιερηματίας που έχει σχέση με γνωστά δημόσια πρόσωπα της Αμφιλοχίας.


press-gr

Read more...

Ανατριχίλα...


Με το που διάβασα την σημερινή ερώτηση (διαβάστε την όλη στην συνέχεια) του Μιχ. Καρχιμάκη για έναν εκ των συλληφθέντων της "εγκληματικής σπείρας" ανατρίχιασα. Αυτό που με ανατρίχιασε ήταν το ότι θυμήθηκα την διαβολική σύμπτωση του να περνά η Ιονία Οδός πάνω από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι του 2007 (διαβάστε εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο).
Εύχομαι η σύνδεση που έκανα στο μυαλό μου να είναι εντελώς λανθασμένη. Ειλικρινά. Και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.

Edit: Και AYTO από τον Παναγιώτη.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τoυς κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας.

ΘΕΜΑ: «Υποψήφιος με τη ΝΔ σε ψηφοδέλτιο δημοτικών εκλογών με επικεφαλής Διευθύντρια Γραφείου εν ενεργεία Υφυπουργού, αλλά και Πρόεδρος εργολαβικής εταιρείας που συμμετέχει σε δημόσιο έργο φέρεται να είναι ένας εκ των συλληφθέντων της σπείρας, στην οποία αποδίδονται πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και η απαγωγή του επιχειρηματία κ. Παναγόπουλου !!! »

Σύμφωνα με ηλεκτρονικά δημοσιεύματα ένας εκ των συλληφθέντων εγκληματικής σπείρας, στην οποία αποδίδονται πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και η απαγωγή του επιχειρηματία κ. Παναγόπουλου φέρεται να:

(α) Ήταν υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Αμφιλοχία με επικεφαλής την σημερινή Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού της Κυβέρνησης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 114/17-3-09)

(β) Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνικής Εταιρείας (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 398/16-1-09), η οποία φέρεται να συμμετέχει σε δημόσια έργα και συγκεκριμένα στην κοινοπραξία για την κατασκευή της Ιονίας Οδού. Μάλιστα, γίνονται αναφορές και σε επιμέρους έργα στην περιοχή της Ηλείας που έχουν ανατεθεί στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησής σας να διερευνήσει άμεσα τα καταγγελλόμενα,

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

* Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος συλληφθείς για συμμετοχή στην εγκληματική σπείρα στην οποία αποδίδεται, μεταξύ άλλων βαρύτατων εγκλημάτων και η απαγωγή του κ. Παναγόπουλου, ήταν υποψήφιος δημοτικής παράταξης της ΝΔ με επικεφαλής την σημερινή Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού της Κυβέρνησης σας; Εάν ναι, είστε σε θέση να ενημερώσετε τη Βουλή για την πολιτική σχέση Διευθυντών Γραφείων Υπουργών σας με συλληφθέντες για βαρύτατα εγκλήματα;
* Πόσα δημόσια ή δημοτικά έργα έχουν ανατεθεί μέσω Υπουργείων, ΟΤΑ και δημοσίων φορέων στην τεχνική-οικοδομική-χωματουργική ανώνυμη εταιρεία, της οποίας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο φερόμενος ως μέλος της παράταξης της ΝΔ που συνελήφθη για συμμετοχή στην εγκληματική σπείρα πληρωμένων συμβολαίων θανάτου, βομβιστικών επιθέσεων και απαγωγών επιχειρηματιών;
* Αληθεύει ότι η εταιρεία αυτή συμμετέχει και στην κοινοπραξία για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ;
* Εφόσον πράγματι προκύπτει από την αστυνομική έρευνα ότι ο συγκεκριμένος συλληφθείς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας είχε αναλάβει το ξέπλυμα λύτρων από την απαγωγή του Παναγόπουλου, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνησή σας ενόψει του ενδεχομένου να συμμετέχει στη κοινοπραξία της κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ μια εταιρεία ο ιδιοκτήτης της οποίας ξεπλένει παράνομο χρήμα προερχόμενο από εγκλήματα;



Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρήστος Αηδόνης

Γιώργος Πεταλωτής

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιώργος Ντόλιος

Γιάννης Αμοιρίδης

Γιάννης Δριβελέγκας

Μιχάλης Τιμοσίδης

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Δημήτρης Τσιρώνης

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Παναγιώτης Ρήγας

Νίκος Ζωΐδης

Δημήτρης Βαρβαρίγος

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μανώλης Στρατάκης

Τάσος Σιδηρόπουλος


krogias

Read more...

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ...


Το ΠΑΣΟΚ σήμερα κατέθεσε ερώτηση για την Μ. Σωτηρίου και την συμμετοχή του Γ. Τρομπούκη στον Δημοτικό συνδυασμό του Δήμου Αμφιλοχίας όταν ήταν υποψήφια Δήμαρχος στην περιοχή το 2006. Δυστυχώς όμως το ΠΑΣΟΚ δεν έψαξε καλά τα στοιχεία που αφορούν την περίεργη αυτή υπόθεση. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme...
ο υιός της M. Σωτηρίου διατηρούσε κοινωνικές επαφές και... επιχειρηματικές «συνέργειες» με τον Τρομπούκη. Μάλιστα ο υιός της Μ. Σωτηρίου είχε και αυτός μάντρα αυτοκινήτων . Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα είναι ότι και οι δυο μάντρες (Σωτηρίου και Τρομπούκη) έπιασαν φωτιά μετά από εμπρησμό. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι ο Τρομπούκης είχε αναλάβει εργολαβικά εκσκαφές στο έργο της Ιόνιας Οδού. Στους διαλόγους των cd φαίνεται ότι αναφέρεται σε «αρχαία» που βρήκε και πρέπει «να σπρώξει". Μήπως είναι προϊόντα της ανασκαφής στο έργο της Ιόνιας Οδού; Ας έχουν υπόψιν τους στο ΠΑΣΟΚ ότι η καμπάνια της Μ. Σωτηρίου στην εκλογική αναμέτρηση (στην οποία ήταν ο Τρομπούκης υποψήφιος) ήταν σχεδόν «εκτός λογικής» από πλευράς κόστους… Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία. Θα επανέλθουμε...
pressmme.


Read more...

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ο ΚΑΦΕΖΑΣ!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME
Εάν προσέξτε στην πολυκατοικία (πατήστε κλικ) που έχει την εταιρεία του ο Θανάσης Καφέζας και οι άλλοι, υπάρχουν διάφορες εταιρείες τα ονόματα των οποίων δεν σας λένε απολύτως. Μια προσεκτικότερη όμως ματιά και ανάλυση αυτών των ονομάτων μας βοήθησε στο να βγάλουμε λαυράκι. Ο Καφέζας σε ισολογισμό της μιας από τις εταιρείες (πατήστε κλικ) που αναγράφονται στην πολυκατοικία ("Μελέτες Έργων Υποδομής") εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ.!!! Άρα αποκλείεται να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία και σήμερα. Έχουμε πολλά στοιχεία. Θα βγουν όλα...

pressmme

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

[news_pasok_new_2.jpg]



Συνέντευξη Ρ. Σπυρόπουλου στον Ρ/Σ "ΣΚΑΙ 100,3" και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου






Δήλωση Ν. Σηφουνάκη σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών για το πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προς τις Ο.Α.


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδη για το πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προς τις Ο.Α., έκανε την ακόλουθη δήλωση:






Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής


Σοβαρές παραμένουν οι ελλείψεις υποδομών στο χώρο της προσχολικής αγωγής που καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση του μέτρου της υποχρεωτικής φοίτησης των νηπίων για ένα χρόνο, καταγγέλλουν με ερώτησή τους 3 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον αρμόδιο Υπουργό.




Συνέντευξη Ντ. Ρόβλια στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ-1» του Πειραιά και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια


Read more...

Δήλωση Σπ. Κουβέλη σχετικά με τα επεισόδια στο Γραμματικό

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με τα επεισόδια στο Γραμματικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με στόχο να κρύψει την αποτυχία της, και κάτω από την πίεση του παγώματος των κοινοτικών κονδυλίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει βιαίως αποσπασματικές λύσεις, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάσταση στο Γραμματικό είναι σήμερα εκτός ελέγχου, όπως ήταν και πέρσι το καλοκαίρι στη Λευκίμη της Κέρκυρας.

H πολιτική για τη διαχείριση του περιβάλλοντος που γίνεται με τα ΜΑΤ είναι αποτυχημένη. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως βαρίδι για τη χώρα. Άφησε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια, χωρίς να αναλάβει καμία απολύτως πρωτοβουλία, ενώ είχε παραλάβει ολοκληρωμένο σχεδιασμό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, εσπευσμένα πλέον, προσπαθεί χωρίς κοινωνική συναίνεση, αλλά με νοοτροπία καθεστωτική, να ολοκληρώσει σπασμωδικά και αποσπασματικά αυτόν το σχεδιασμό.

Εάν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε ολοκληρωμένη διαχείριση με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση, θα μιλάγαμε σήμερα για τελική διάθεση μόνο των υπολειμμάτων, και όχι για ΧΥΤΑ, και θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι ρήξεις με τις τοπικές κοινωνίες, που καταφεύγουν από την πλευρά τους σε ακραίες αντιδράσεις.

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είναι και πολύ σοβαρή υπόθεση, και πολύ επείγουσα. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι, και τίποτα δεν δίνει άφεση στην κυβέρνηση, αφού από τις άστοχες πολιτικές της έχει καταφέρει να δημιουργήσει κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που σήμερα ακόμη παραμένει ο μοναδικός παραλήπτης των απορριμμάτων ολόκληρου του Νομού.




Read more...

Χάος του Ουρουμτσί, στη δυτική Κίνα

Εκατοντάδες Χαν οπλισμένοι με ρόπαλα, φτυάρια και μπαλτάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ουρουμτσί, της πρωτεύουσας του Σιντζιάνγκ, όπου 156 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των εθνοτικών ταραχών των τελευταίων ημερών.

Οι διαδηλωτές Χαν, εξοργισμένοι από τις βιαιότητες εναντίον τους, προσπάθησαν να φθάσουν στην κεντρική πλατεία του Ουρουμτσί, την Πλατεία του Λαού, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

"Οι Ουιγούροι ήλθαν στις συνοικίες μας για να καταστρέψουν τα πάντα. Τώρα εμείς θα πάμε στις δικές τους για να τους χτυπήσουμε", δήλωσε ένας διαδηλωτής Χαν οπλισμένος με σιδηροσωλήνα.

Ωστόσο ορισμένοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα επιστρέψουν για να εκδικηθούν για τις βιαιότητες που διαπράχθηκαν εναντίον τους από τους Ουϊγούρους, μουσουλμανική και τουρκόφωνη εθνότητα της περιοχής του Σιντζιάνγκ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ουρουμτσί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε από τις τοπικές αρχές στο Ουρουμτσί έπειτα από τις εθνοτικές ταραχές στην πρωτεύουσα του Σιντζιάνγκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ανώτατος αξιωματούχος του κομμουνιστικού κόμματος του Σιντζιάνγκ ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 21.00 τοπική ώρα σήμερα μέχρι τις 08.00 της Τετάρτης για να αποφευχθεί η επανάληψη των βιαιοτήτων που σημειώθηκαν και σήμερα στην πόλη.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και στις δύο εθνότητες που συγκροτούν τον τοπικό πληθυσμό του Χαν και τους μουσουλμάνους και τουρκόφωνους Ουιγούρους.

Ρεπορτάζ από το Reuters

nooz


Read more...

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί η διευθύντρια του Γραφείου του υφυπουργού Μ. Σαλμά...


...Μαρία - Κυβέλη Σωτηρίου, ύστερα από την αποκάλυψη - σοκ του Press-gr για τις σχέσεις με τον Γ. Τρομπούκη. Ηταν και υποψήφια ευρωβουλευτής υπό τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη!

Του Σπύρου Καπαδάκου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πριν από λίγο υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση της Διευθύντριας του Γραφείου της υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, η Μαρία Κυβέλη - Σωτηρίου ύστερα από τις διαστάσεις που πήραν οι αποκαλύψεις του Press-gr (διαβάστε εδώ) για τον συλληφθέντα για την απαγωγή Παναγόπουλου Γ. Τρομπούκη που συμμετείχε στο συνδυασμό της.
Η κ. Σωτηρίου, η οποία χθες δεν πήγε στο γραφείο της στο υπουργείο, είχε διατελέσει δήμαρχος Αμφιλοχίας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπήρξε και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2004 υπό τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Είχε δηλαδή μια κορυφαία κομματική θέση στο κυβερνών κόμμα. Αυτό δεν είναι τυχαίο.


Εσείς, κ. Σαλμά, ποιες σχέσεις είχατε...

...με τον συλληφθέντα για την απαγωγή Παναγόπουλου;
Οργιάζει η φημολογία και για τη βίλα του υφυπουργού. Οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για να προφυλάξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό
.
Του Σπύρου Καπαδάκου
.
Μετά τις αποκαλύψεις του Press-gr (διαβάστε εδώ), η διευθύντρια του Γραφείου του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά Μαρία Κυβέλη - Σωτηρίου έδωσε τις (όποιες) εξηγήσεις της (διαβάστε εδώ) για τις πολιτικές σχέσεις της με τον έναν εκ των συλληφθέντων για τον απαγωγή Παναγόπουλου Γ. Τρομπούκη. Κατατέθηκε για το ίδιο θέμα και Ερώτηση στη Βουλή από 19 βουλευτές (διαβάστε την εδώ).
Ο ίδιος ο κ. υφυπουργός Υγείας δεν πρέπει να εξηγήσει και ο ίδιος αν και ποιες σχέσεις είχε με τον συλληφθέντα; Τον γνώριζε; Με ποια ιδιότητα; Είχε βοηθήσει ο ένας τον άλλον σε κάτι;
Δεν σημαίνει ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο είναι κατ' ανάγκην επιλήψιμο, αν και ο Γ. Τρομπούκης είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε περίεργες υποθέσεις και όφειλαν να είναι επιφυλακτικοί οι πολιτικοί παράγοντες.
Αλλά επειδή σε κάθε περίπτωση, ο πολιτικός πρέπει να ζει σε γυάλινο πύργο, ο κ. Σαλμάς οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για να μην μπορεί ο κάθε κακοπροαίρετος να λέει ο,τι θέλει. Και ήδη στην Αιτωλοακαρνανία -και ιδιαίτερα στην Αμφιλοχία- η φημολογία και οι "πληροφορίες" οργιάζουν. Φημολογία η οποία επεκτείνεται ακόμη και στο θέμα της βίλας που έχει κτίσει στην Παλλήνη της Αττικής (την βλέπετε στην φωτογραφία) ο κ. Σαλμάς.
Η σιωπή στην πολιτική δεν είναι πάντα χρυσός. Μια από...
τις περιπτώσεις (που δεν είναι χρυστός) αποτελεί και η τωρινή για τον υφυπουργό Υγείας. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και όλα τα στελέχη της με τη συμπεριφορά τους οφείλουν να προστατεύουν και την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

press


Read more...

Έφτασαν τα ΜΑΤ στο Γραμματικό...


Από το exotaxyta
.
Χ.Υ.Τ.Α. και Μ.Α.Τ.
SKAI: Τεταμένη ατμόσφαιρα επικρατεί στο Γραμματικό για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή Μαύρο Βουνό του Γραμματικού.
Στο σημείο μεταβαίνει ο εργολάβος του έργου με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Κάτοικοι και φορείς αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ και θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τις δυνάμεις στην περιοχή του Μαραθώνα.
ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ! στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.
Έφτασαν οι πρώτες διμοιρίες ΜΑΤ στο Γραμματικό. Η ημέρα προβλέπεται δραματική. Οι διμοιρίες έρχονται από Ραφήνα.
Μεταφέρουμε ΜΗΝΥΜΑ του Προέδρου Γραμματικού:
ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ «ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ».
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ. Οι κάτοικοι της Αν. Αττικής τρέχουν να συμπαρασταθούν και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στο επιχειρούμενο ΕΚΛΗΜΑ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ




Read more...

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Aυτό είναι τα κτίριο στο οποίο στεγάζεται η εταιρεία του Καφέζα, του Κουρτάκη και του αδελφού του βουλευτή της Ν.Δ. Καράογλου (πατήστε κλικ). Σύμφωνα με πληροφορίες την εταιρεία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και ο βουλευτής της Ν.Δ. αλλά και άλλα στελέχη μεταξύ των οποίων ο Κώστας Κιλτίδης. Το pressmme έχει όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα κρατικοδίαιτης διαπλοκής με ηθικό πρόβλημα για όλους τους εμπλεκόμενους. Στην πορεία θα σας αποκαλύψουμε και άλλα για τις σχέσεις του Τ. Καραμήτσου, με τον Χρ. Ράπτη και τον Γιάννη Κουρτάκη στον οποίο έχουν χρεώσει ρόλο διπλού πράκτορα.
pressmme


Read more...

ΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΛΗΤΗΣ!



Στον Δήμο της Αθήνας γίνεται ένας γενικός χαμός από το πρωί εξαιτίας των αποκαλύψεων του pressmme. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν ήξερε τίποτα για την εταιρεία που είχαν συστήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. στον Αθήνα 98,4 Θανάσης Καφέζας μαζί με τον κουμπάρο του δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη και τον αδελφό του βουλευτή της Ν.Δ. Καράογλου. Από το πρωί έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων και προσπαθεί να δει τι θα κάνει. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο, καθώς ο Θ. Καφέζας δεν έχει καμία σχέση με τα ΜΜΕ και ανέλαβε τον...
Αθήνα 98,4 για να χωθεί στο δημοσιογραφικό κύκλωμα. Πρόκειται για ένα στέλεχος της Ν.Δ. από την περίοδο της ΟΝΝΕΔ επί Μ. Έβερτ, το οποίο ουδέποτε είχε επαφή με δημοσιογράφους. Τα ίδια περίπου και με τον Κουρτάκη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τον Καραμήτσο ως καταδότης πληροφοριών στην Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς ο άλλος πολιτικός συντάκτης Σπύρος Γκουτζάνης δεν είχε δεχθεί να παίξει τον ρόλο του χαφιέ. Το κλίμα στα διοικητικά στελέχη του Πρώτου Θέματος είναι πολύ βαρύ, καθώς οι άνθρωποι του Θέμου Αναστασιάδη ήξεραν και γνώριζαν για τις επαφές του Καραμήτσου και του Ράπτη με την Ντόρα Μπακογιάννη. Πολλές φορές ο Καραμήτσος ήθελε να παίξει θέμα υπέρ της ΥΠΕΞ αλλά τα έκοψε είτε ο Θέμος Αναστασιάδης είτε ο Φώτης Μπόμπολας. Το ρεπορτάζ θα έχει συνέχεια...
pressmme
Read more...

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στην Πάτρα




Στη σύλληψη ενός 35χρονου για διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του 35χρονου κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ σήμερα ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
.tvxs

Read more...

Ο Βλαστός διάδοχος του Καραμανλή; Βουλγαρία, θα γίνουμε...




Εργολήπτης του Δημοσίου και γαλάζιος υποψήφιος, μέλος της συμμορίας!


«Υποψήφιος με τη ΝΔ σε ψηφοδέλτιο δημοτικών εκλογών με επικεφαλής Διευθύντρια Γραφείου εν ενεργεία Υφυπουργού, αλλά και Πρόεδρος εργολαβικής εταιρείας που συμμετέχει σε δημόσιο έργο φέρεται να είναι ένας εκ των συλληφθέντων της σπείρας, στην οποία αποδίδονται πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και η απαγωγή του επιχειρηματία κ. Παναγόπουλου !!! »

Σύμφωνα με ηλεκτρονικά δημοσιεύματα ένας εκ των συλληφθέντων εγκληματικής σπείρας, στην οποία αποδίδονται πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και η απαγωγή του επιχειρηματία κ. Παναγόπουλου φέρεται να:

(α) Ήταν υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Αμφιλοχία με επικεφαλής την σημερινή Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού της Κυβέρνησης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 114/17-3-09)

(β) Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνικής Εταιρείας (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 398/16-1-09), η οποία φέρεται να συμμετέχει σε δημόσια έργα και συγκεκριμένα στην κοινοπραξία για την κατασκευή της Ιονίας Οδού. Μάλιστα, γίνονται αναφορές και σε επιμέρους έργα στην περιοχή της Ηλείας που έχουν ανατεθεί στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησής σας να διερευνήσει άμεσα τα καταγγελλόμενα,

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

  • Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος συλληφθείς για συμμετοχή στην εγκληματική σπείρα στην οποία αποδίδεται, μεταξύ άλλων βαρύτατων εγκλημάτων και η απαγωγή του κ. Παναγόπουλου, ήταν υποψήφιος δημοτικής παράταξης της ΝΔ με επικεφαλής την σημερινή Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού της Κυβέρνησης σας; Εάν ναι, είστε σε θέση να ενημερώσετε τη Βουλή για την πολιτική σχέση Διευθυντών Γραφείων Υπουργών σας με συλληφθέντες για βαρύτατα εγκλήματα;
  • Πόσα δημόσια ή δημοτικά έργα έχουν ανατεθεί μέσω Υπουργείων, ΟΤΑ και δημοσίων φορέων στην τεχνική-οικοδομική-χωματουργική ανώνυμη εταιρεία, της οποίας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο φερόμενος ως μέλος της παράταξης της ΝΔ που συνελήφθη για συμμετοχή στην εγκληματική σπείρα πληρωμένων συμβολαίων θανάτου, βομβιστικών επιθέσεων και απαγωγών επιχειρηματιών;
  • Αληθεύει ότι η εταιρεία αυτή συμμετέχει και στην κοινοπραξία για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ;
  • Εφόσον πράγματι προκύπτει από την αστυνομική έρευνα ότι ο συγκεκριμένος συλληφθείς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας είχε αναλάβει το ξέπλυμα λύτρων από την απαγωγή του Παναγόπουλου, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνησή σας ενόψει του ενδεχομένου να συμμετέχει στη κοινοπραξία της κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ μια εταιρεία ο ιδιοκτήτης της οποίας ξεπλένει παράνομο χρήμα προερχόμενο από εγκλήματα;

        Οι ερωτώντες Βουλευτές

          Μιχάλης Καρχιμάκης

          Γρηγόρης Νιώτης

          Μάρκος Μπόλαρης

          Χρήστος Αηδόνης

          Γιώργος Πεταλωτής

          Θεοδώρα Τζάκρη

          Γιώργος Ντόλιος

          Γιάννης Αμοιρίδης

          Γιάννης Δριβελέγκας

          Μιχάλης Τιμοσίδης

          Βαγγέλης Παπαχρήστος

          Δημήτρης Τσιρώνης

          Λεωνίδας Γρηγοράκος

          Παναγιώτης Ρήγας

          Νίκος Ζωΐδης

          Δημήτρης Βαρβαρίγος

          Βασίλης Κεγκέρογλου

          Μανώλης Στρατάκης

          Τάσος Σιδηρόπουλος

kourdistoportocali.blogspot.com/


Read more...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ... ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΕ!...


Το όνομα κλειδί στο Κιλκίς αλλά και αλλού είναι ο Καραθόδωρος. Αυτός κάνει όλο το παιχνίδι με τον Καφέζα, τον Κουρτάκη και τον Καράογλου. Η εταιρεία που έχουν συστήσει και οι τρείς μέσω αυτού παίρνουν τα δημόσια έργα στη Βορεία Ελλάδα. Παρόμοιθα πρόσωπα υπάρχουν και αλλού. Τα έχουμε εντοπίσει όλα. Το κόλπο με τα εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου έχει στηθεί αριστοτεχνικά. Θα τα γράψουμε όλα. Επειδή μας ρωτάτε ποιο είναι το ΦΕΚ της εταιρεία των τριών σας το δίνουμε και σε εσάς. Είναι το ΦΕΚ Τ.Α.Ε. Ε.Π.Ε. 14112/24/12/2008. Καλή σας... ανάγνωση!

pressmme

Read more...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ PRESSMME


Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για τα κρατικά κονδύλια που παίρνει η εταιρεία στην οποία μετέχουν οι Καφέζας, Κουρτάκης και Καράογλου βάση των αποκαλύψεων που δημοσίευσε το pressmme, ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Η ερώτηση θα αφορά την συμμετοχή του αδερφού του βουλευτή της Ν.Δ. Καράογλου αλλά και την θέση του στο πρόεδρείο του Δ.Σ. του Αθήνα 98,4 του Θ. Καφέζα.


ΥΠΟΨΙΝ κ. Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

H ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 98,4

Τώρα δεν έχετε καμία δικαιολογία να πείτε ότι δεν το γνωρίζατε. Δημοσιεύσαμε το ΦΕΚ με τα ονόματα των μελών της εταιρείας. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως γίνεται ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα 98,4 Αθανάσιος Καφέζας να έχει συστήσει εταιρεία με τον δημοσιογράφο, υφιστάμενό του και εργαζόμενο στον Δημοτικό σταθμό Γιάννη Κουρτάκη με τον οποίο παίρνουν χρήμα από κρατικούς οργανισμούς και σχετίζονται με ένα ραδιόφωνο το οποίο πληρώνουν οι Αθηναίοι πολίτες; Θα περιμένουμε την απάντησή σας...

pressmme.


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[news_pasok_new_2.jpg]

Δήλωση Ντίνου Ρόβλια σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης


Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι τα μέτρα επιείκειας και η προστασία μαρτύρων για τις υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που επεξεργάζονται δυο Επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση



Δήλωση Ντίνου Ρόβλια σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί, για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης





Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών




Υποψήφιος της Ν.Δ συλληφθείς για συμμετοχή σε εγκληματική σπείρα


Υποψήφιος με τη ΝΔ σε ψηφοδέλτιο δημοτικών εκλογών με επικεφαλής Διευθύντρια Γραφείου εν ενεργεία Υφυπουργού, αλλά και Πρόεδρος εργολαβικής εταιρείας που συμμετέχει σε δημόσιο έργο, φέρεται να είναι ένας εκ των συλληφθέντων της σπείρας, στην οποία αποδίδονται πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και η απαγωγή του επιχειρηματία κ. Παναγόπουλου !!! όπως καταγγέλλουν με ερώτησή τους 19 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τους αρμόδιους Υπουργούς.


Read more...

Πολιτική παρέμβαση του Στέφανου Τζουμάκα μέσω του διαδικτύου, που θα συζητηθεί…

Ο Στέφανος Τζουμάκας, μετά από πολύ χρόνο “σιωπής”, με αφορμή τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Περάματος και τη συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη, κάνει την παρέμβασή του και μιλάει για όλα.
Μια πολιτική παρέμβαση που θα συζητηθεί…

Το Σάββατο στις 4 Ιουλίου είχα τη τιμή να παραβρεθώ σε μια εκδήλωση από εκείνες που σπανίζουν μέσα στον ορυμαγδό εκδηλώσεων, από άποψη Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ή και Π ο λ ι τ ι κ ή, στο Πέραμα του Πειραιά.
Η Δημοτική Αρχή έκανε τα εγκαίνια σε ένα Ναό του Πολιτισμού, στο νέο Θέατρο, υ π α ί θ ρ ι ο, σε ένα λοφίσκο, δίπλα στη θάλασσα και απέναντι από την ιστορική Σαλαμίνα. Το κόσμημα αυτό, φέρνει στην είσοδο την επιγραφή: Δημοτικό Θέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.


Στα εγκαίνια τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.
Οι θεατές, πολίτες του Περάματος, εργαζόμενοι και άνεργοι στα ναυπηγεία επεφύλαξαν συγκινητική και ενθουσιώδη υποδοχή στο Μίκη, που παραβρέθηκε και μίλησε. Τον τίμησαν ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γλύκας και ο Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας.
Η ορχήστρα ‘’Μ. Θεοδωράκης’’ με μια εξαίρετη συναυλία, με την αποθέωση του κοινού και με στιγμές μέθεξης για όλους, έκλεισε μια υπέροχη βραδιά στο Πέραμα.
Μιλήσαμε με το Μίκη, μετά την ομιλία και του ζήτησα κείμενο. Οι συνεργάτες του μου το έστειλαν προκειμένου να προβώ σε ενέργειες για τη ανάρτηση του στο διαδίκτυο.
Θεωρώ ΙΣΤΟΡΙΚΗ την ομιλία του Μίκη, που καταχειροκροτήθηκε με διακοπές από το κόσμο. Και τούτο για τ ρ ε ί ς κυρίως λόγους, που συνυφαίνονται, έχουν διαλεκτική σχέση μεταξύ τους.
Ο Πρώτος:
Για το θέμα της ε ν τ ι μ ό τ η τ α ς στη πολιτική, που ΔΕΝ είναι μ ό ν ο η δ ι α φ θ ο ρ ά, αλλά η έ μ π ρ α κ τ η τήρηση στο:
1) Να είναι συνεπείς οι πολιτικές ηγεσίες σε ό,τι δεσμεύονται, με βάση το δημόσιο συμφέρον.
2) Όταν μεταβάλλουν θέση, η μεταβολή πρέπει να σχετίζεται μόνο με αλλαγή των δεδομένων και όχι για λόγους γνώμης ή άλλων σκέψεων.
3) Να οργανώνουν θεσμούς και κανόνες που θα ελαχιστοποιούν πράξεις και ενέργειες αδιαφανείς ή που κατατείνουν σε ιδιοτέλειες.
4) Να μη προβαίνουν σε ιδιοτελείς ενέργειες και να μη δωροδοκούνται .
5) Να μη επιτρέπουν σε άλλους ή να μη ανέχονται άλλους είτε να προβαίνουν σε ιδιοτελείς πράξεις και είτε να δωροδοκούνται ή να δωροδοκούν και
6) Να οδηγούν στην απόδοση ευθυνών έναντι όλων:
α) Πολιτικών ευθυνών και
β) Ευθυνών με βάση τη νομιμότητα.
Ο Δεύτερος:
Για το θέμα της ΗΘΙΚΗΣ στη πολιτική.
Η υπόθεση της ηθικής ΔΕΝ είναι ούτε αυτοτελής, ούτε αυτόνομη.
Βασίζεται μεταξύ και άλλων σε δύο μεγάλους πυλώνες:
1) Σε αξίες όπως ό άνθρωπος και τα δικαιώματα του, στα εξής ΒΑΣΙΚΑ όπως:
Ζωή, Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Ασφάλιση, καθώς και σε άλλα όπως: Δυνατότητες, Ισοπολιτεία, Ισότητα και σε άλλα όπως Ανάπτυξη, Προοπτικές, Εισόδημα, Ευημερία. Ποιότητα Ζωής.
2) Στους στόχους και τις επιδιώξεις των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που διαμορφώνουν τις μεγάλες αποδοχές και συναινέσεις, όπως η πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση της διακυβέρνησης και της πορείας μιας κοινωνίας, ενός λαού και μιας χώρας.
Προβαίνω σε αυτές τις επισημάνσεις διότι τη τελευταία περίοδο ο δημόσιος βίος κ α ν ο ν α ρ χ ε ί τ α ι από μάστιγες όπως:
α) Από λογιών - λογιών Η Θ Ι Κ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Σ που νομίζουν ότι είναι στον άμβωνα και κατακεραυνώνουν, με συνήθη την επωδό “ντροπή” και “αίσχος”, τα ανήθικα και απαράδεκτα α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α του όλου συστήματος, των κέντρων και των ανθρώπων Δ ύ ν α μ η ς, που παράγουν βίαια για άλλους πλούτο και δύναμη και για άλλους φτώχεια και αδυναμία και αποσιωπούν τα αίτια που παράγει το αντιδημοκρατικό και εκμεταλλευτικό σύστημα για τους ολίγους σε βάρος των πολλών και που ονομάζεται καπιταλιστικό σύστημα
β) Από μια κ ο π ή ηθικολόγων που τείνουν να ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ την ηθική με την ηθικολογία. Συνήθως οι κύκλοι ή τα πρόσωπα αυτών των αντιλήψεων:
Διακατέχονται από ιδεολογική και κοσμοθεωρητική σ ύ γ χ υ σ η ή από ανυπαρξία ιδεολογική και κοσμοθεωρητική-φαινόμενο των τωρινών χρόνων της απο-ιδεολογικοποίησης, κομμάτων και προσώπων- ή έχουν πολύ περιορισμένο υπόβαθρο για να αξιολογήσουν τη διαφορά και τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις .
Εμφανίζονται ως τιμωροί προσώπων ή μεμονωμένων καταστάσεων. Πολλές φορές ακόμη με σκοπιμότητες ή από καιροσκοπισμούς όσο αφορά τη λήψη π ο- λ ι τ ι κ ώ ν αποφάσεων ,με αποτέλεσμα να υπονομεύεται ηθική στάση επί της ουσίας και να θριαμβεύει η συμμαχία με τους ηθικολόγους και αυτή καθ αυτή η ηθικολογία.
Παραδείγματα: Κυρίαρχη προεκλογικά η υπόθεση με τις άγονες γραμμές για δωροδοκία 250χιλιάδων ευρώ και κυρίαρχη μετεκλογικά η Ζήμενς, για 100 εκατ ευρώ.
Αντίθετα δεν υπάρχουν για το δημόσιο βίο: Η ΕΘΝΙΚΗ διαφθορά με φοροδιαφυγή 18 δισεκατ. ευρώ ναι με 18 δις ευρώ!! Η φοροαπαλλαγή με 5 δις ευρώ του μεγάλου και μη παραγωγικού κεφαλαίου. Η κερδοσκοπία των φαρμακευτικών εταιριών, μετά την κατάργηση της λίστας φαρμάκων, με το ποσό των 3 δις ευρώ. Δεν υπάρχουν το κλείσιμο 3500 επιχειρήσεων, οι χιλιάδες απολύσεις, το 25 % του πληθυσμού στο όρια της φτώχειας, η εκ π ε ρ ι τ ρ ο π ή ς εργασία, η π ε ρ ι ο δ ι κ ή εργασία, οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι, κ.οκ.
γ) Από ένα δίκτυο δυνάμεων με κέντρο τα ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σύγχυση, ηθικολογούν ασύστολα και χειραγωγούν τη κοινή γνώμη με τα ασήμαντα για να μη συζητηθούν τα ουσιώδη που θα τους εξέθεταν.
Παραδείγματα: Το 2008 σε παγκόσμιο επίπεδο ο πλούτος από τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οικονομία ήταν 60 τρις δολάρια και η λεηλασία μέσα από τη ΧΑΡΤΙΝΗ οικονομία ήταν με π α ρ ά γ ω γ α στο ύψος των 520 τρις!! δολάρια και με τον κύκλο των τραπεζικών εργασιών με δύο χιλιάδες τρις!! δολλάρια. Μετά τη κρίση και τη παγκόσμια κατακραυγή η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια ως προς το ευρώ σε ικανοποιητική κλίμακα. Οι ελληνικές τράπεζες λαφυραγωγούν τα εισοδήματα με επιτόκια της τάξης του 6% και οι μικρο-τιμωροί υποκρίνονται και στρέφουν τη κοινή γνώμη εναντίον της πολιτικής γενικά.
Πλέον των δέκα μηνών προτάσσεται η ανάγκη για ανάπτυξη, επενδύσεις, για επιχειρήσεις. Το μονεταριστικό λόμπυ των Αθηνών με στελέχωση και στα δύο κόμματα μεταφέρει τη συζήτηση στο σκληρό νόμισμα, στη δημοσιονομική πειθαρχία, στο έλλειμμα και στο χρέος και ας βυθιστεί η χώρα σε ύφεση. Κινδυνολογούν όταν η χώρα είχε φέτος πλούτο άνω των 260 δις ευρώ που η μερίδα του Λέοντα καρπούται η ολιγαρχία και ενώ η Ευρωπαική Επιτροπή έχει αποφασίσει την αναχρηματοδότηση της χώρας για το δημοσιονομικό πρόβλημα. Γιατί όλα αυτά. Μα για να φορολογηθούν οι μη έχοντες και να μη πιέσουμε για αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας τόσο για την χρηματοδότηση Πα ρ α γ ω γι κ ώ ν δράσεων στην Ε.Ε. όσο και για την αύξηση κατά μια και μισυ μονάδα του ποσοστού του χρέους στη σχέση του με το εθνικό προιόν και να έχουμε περαιτέρω δημόσιες δαπάνες στη Παιδεία και την Υγεία. Και
Ο Τρίτος:
Για το περίφημο θέμα της αυτονομίας της Πολιτικής.
Ποιος ορίζει την Ατζέντα των συζητήσεων στη χώρα. Ούτε τα κόμματα ούτε οι παραγωγικές τάξεις. Αλλά ένα δίκτυο επιχειρηματιών των τομέων: κατασκευές, καύσιμα, εφοπλισμός σε σύμπραξη με ορισμένους παράγοντες του τύπου και σε αγαστή σύμπνοια με στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που η πολιτογράφηση τους είναι: τηλε-βουλευτές, σύμφωνοι με την ουσία των θεμάτων όπως τα θέτει το δίκτυο, έτοιμοι για μικρο-διαξιφισμούς, για ευφυολογήματα, για σχόλια, αλλά εντεταγμένοι στη στρατηγική της χειραγώγησης, της από-πολιτικοποίησης. της από-ιδεολογικοποίησης. της κοινοτυπίας της ‘’σχολής’’ των ο μ ο ι ό μ ο ρ φ ω ν του συστήματος και του τίποτε.
Για Δέκα μήνες το σύστημα είχε τέσσερις στρατηγικές:
1) Σκανδαλολογία,
2) Δ ή θ ε ν πρόωρες Εθνικές εκλογές.
3) Απαξίωση και της Προοδευτικής Πολιτικής και
4) Αποχή από τις Ευρωεκλογές.
Το σύστημα της εξαρτημένης πολιτικής βγήκε ΝΙΚΗΤΗΣ.
και στους 4 στόχους.
Καμία συζήτηση για τη κατάσταση της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας. Κανένας προσδιορισμός.
Ήδη το σύστημα ξεκίνησε για τη παρατεταμένη εκλογική περίοδο, κατ ’ αρχήν με τις τ ρ ε ί ς επιτυχείς συνταγές:
α) Σκανδαλολογία
β) Εκλογολογία και προεδρολογία και
γ) Απαξίωση.
Σε εύλογο χρόνο θα υποδαυλίσει και τη π ό λ ω σ η για να οδηγηθεί η χώρα και οι πολίτες σε μια τυφλή και χωρίς ουσία θέσεις, αξιολογήσεις και προοπτικές.
Το συμπέρασμα εκτός από το να είμαστε με την αυτονομία της πολιτικής χρειάζεται και η ΕΜΠΡΑΚΤΗ υλοποίηση αυτής της Θέσης. ΟΧΙ μόνο για λόγους αρχής, αλλά γιατί ήδη το εκλογικό σώμα τα γνωρίζει και κρίνεται η αξιοπιστία όλων.
Στέφανος Τζουμάκας, Αθήνα 7 Ιουλίου 2009
► Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
sibilla-
Read more...

Ναι, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό μας...


...αλλά δεν μας χρηματοδότησε ποτέ.
ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ PRESS-GR. Τι απαντά στην αποκάλυψη του Press-gr, για τον επιχειρηματία που συνελήφθη για την απαγωγή Παναγόπουλου, η διευθύντρια του Γραφείου του υφυπουργού Υγείας Μ. Σαλμά και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Σωτηρίου.
Για το post του Σπύρου Καπαδάκου στο Press-gr που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθση (διαβάστε το αναλυτικά εδώ), με την αποκάλυψη ότι ο Γ. Τρομπούκης που συνελήφθη ως ενεχόμενος στην απαγωγή Παναγόπουλου ήταν υποψήφιος με τον δημοτικό της συνδυασμό στην Αμφιλοχία στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, μας έστειλε απάντηση η κ. Μαρία - Κυβέλη Σωτηρίου.
Η κ. Σωτηρίου παραδέχεται ότι ο συλληφθείς ήταν ένας από τους υποψηφίους του συνδυασμού της, αλλά διαψεύδει τις πληροφορίες ότι υπήρξε οποιαδήποτε χρηματοδότηση εκ μέρους του. Όσο για το αν ήταν ο συνδυασμός της ήταν ή όχι υπερκομματικός, το βέβαιον είναι ότι η ΝΔ τον στήριζε επισήμως όπως φαίνεται εδώ. Άλλωστε, η κ. Σωτηρίου υπήρξε και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ. Αυτό που σίγουρα δεν ισχυρίστηκε και δεν ισχυρίζεται κανείς είναι ότι η εμπλοκή ενός υποψηφίου σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη μπορεί να ενοχοποιήσει τα στελέχη, τους άλλους υποψήφιους ή τον επικεφαλής του συνδυασμού. Σε αυτό συμφωνούμε απολύτως με την κ. Σωτηρίου.
Ολόκληρο το κείμενο της απάντησής της έχει ως εξής...
Η συνέχεια στο press-gr

sibilla

Read more...

Έξω πέφτει η βενζίνη, μέσα ανεβαίνει!



Πολίτες …ενός κατώτερου Θεού οι Έλληνες, καθώς σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει διεθνώς το τελευταίο διάστημα, πληρώνουν όλο και ακριβότερα τα καύσιμα που αγοράζουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες δειγματοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης, την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 1,077 ευρώ ανά λίτρο, θυμίζοντας πλέον τα νούμερα του περσινού καυτού καλοκαιριού.

Η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά 3,16% μέσα σε μία εβδομάδα, όταν η διεθνής τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 339 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 5,83% χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αν υπολογίσουμε ότι η διεθνής τιμή είναι προ φόρων, μπορούμε να δεχθούμε ότι αυτό το σχεδόν 6% στην μετά φόρων τιμή θα ήταν 3% περίπου…

Αλλά με την κατά 6 λεπτά ανά λίτρο αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η οποία αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών και «βγήκε» για πρώτη φορά στις δειγματοληψίες της προηγούμενης εβδομάδας, το όφελος πήγε περίπατο και πληρώσαμε ακόμη ακριβότερα την βενζίνη.

Και, προφανώς, στον χώρο των πρατηρίων τα …’όχι και τόσο καλά παιδιά εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι τους καθώς, ενώ τις τελευταίες 4 εβδομάδες κατά μέσο όρο η τιμή της βενζίνης στην χονδρική ήταν αυξημένη κατά 3,44%, στα πρατήρια η αύξηση ήταν 4,79%...

Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα τα φθηνότερα βενζινάδικα πωλούν την αμόλυβδη στα 97,5 λεπτά, ενώ τα ακριβότερα στα 1,15 λεπτά ανά λίτρο.

Στην δε Θεσσαλονίκη, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 97 λεπτών και 1,07 λεπτών ανά λίτρο, με ελάχιστη, όμως, παρουσία των πρατηρίων της BP που παραδοσιακά είναι τα ακριβότερα.

Και, βεβαίως, σε πολλές περιοχές της χώρας η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, με αποκορύφωμα στο Ρέθυμνο η μέση τιμή της αμόλυβδης να είναι στα 1,20 λεπτά ανά λίτρο, με κάποια πρατήρια να πουλάνε ακόμη και στα 1,30 ευρώ
.protothema.

Read more...

Διχάζει την κυβέρνηση η πρόταση Παπανδρέου; Μπααα



Γιατί να την διχάζει άραγε;

Μήπως γιατί δεν είναι ΛΟΓΙΚΗ;
Μήπως γιατί είναι δεν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ;

Όχι. Διχάζει γιατί η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου, έσπευσε να αρνηθεί ακόμη μια πρόταση του Παπανδρέου για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, για να μη φανεί για ακόμη μια φορά η γύμνια τους.

Περισσότερα εδώ

Εδώ η προτάσεις του Γ. Παπανδρέου.




Read more...

Γαλάζια Βαβέλ- έκρηξη Λιάπη

Γαλάζια βαβέλ για το ζήτημα Χριστοφοράκου και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επιείκεια σε όσους εμπλεκομένους μιλήσουν στη δικαιοσύνη. Ο υπουργός δικαιοσύνηςΝίκος Δένδιας αλλά και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Τραγάκης άφησαν ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο υπό προυποθέσεις. Αντιθέτως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης επεχείρησαν να κλείσουν το θέμα της "αμνηστίας".

Τέσσερις έως έξι εβδομάδες αναμένεται να διαρκέσει η απολογία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην ανακριτή του Μονάχου.

Εκρηξη Λιάπη
Την οργισμένη αντίδραση του Μιχάλη Λιάπη προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις συναδέλφων του σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτιων. Σε μια πολυ σκληρή δήλωσή του ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για "ανεύθυνα δημοσιεύματα, χωρις καμία τεκμηρίωση" που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του. " Η ανοχή έχει τα όριά της, οι συκοφάντες επιτέλους να σιωπήσουν, ειμαι αναγκασμένος να προστατεύσω τον εαυτό μου με κάθε τρόπο" υπογραμμίζει ο κ. Λιάπη
ooz.

Read more...

Κινητό... χαράτσι


Αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την "τσέπη" των καταναλωτών - ειδικότερα στα χαμηλότερα εισοδήματα-, όσο και για τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται να έχουν τα πρόσφατα σχετικά μέτρα του υπουργείου Οικονομίας.

Αυτό διαπιστώνει η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας με βάση τα στοιχεία μελέτης που διενήργησε η ICAP και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Τα συμπεράσματα της έρευνας καταλήγουν ότι η επιβολή του φόρου:

- Επί της ουσίας, ισοδυναμεί με διπλασιασμό της επιβάρυνσης από φόρους για τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, αυξάνοντας τις υποχρεώσεις των καταναλωτών και μάλιστα των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.

- Δεν είναι αναλογική των εισοδημάτων των χρηστών κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται δυσανάλογα οι ομάδες χαμηλών εισοδημάτων.

- Επηρεάζει αρνητικά την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του κλάδου.

- Επιβραδύνει την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας.

- Οδηγεί στον αναγκαστικό περιορισμό των επενδύσεων του κλάδου, γεγονός που θα δράσει ανασταλτικά στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και την υιοθέτηση της ευρυζωνικότητας μέσω κινητού τηλεφώνου.
nooz.

Read more...

Γύρισαν την πλάτη στον Τσουκάτο!


ΟΙ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
-Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με Τσαρτσάρα
-Δεν ξεκαθαρίζουν ακόμη τα πρόσωπα
-Εντολή Παπανδρέου στις οργανώσεις όλης της χώρας, για ανανέωση

Η παλιά… «φρουρά» του εκσυγχρονιστικού «μπλοκ» στην Ξάνθη, γύρισε κυριολεκτικά την πλάτη στον άλλοτε «στρατηγό» του Σημίτη, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη δράση (;) του έμπιστου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε σχέση με το σκάνδαλο της SIEMENS!

Η «Θ», προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις απόψεις της «εκσυγχρονιστικής» περεστρόικα στην Ξάνθη (Φ. Καραλίδης, Λ. Ξανθόπουλος, Π. Σγουρίδης και Α. Δαουτάκης) εισέπραξε την απόλυτη σιωπή, δείγμα της αποστασιοποίησης όλων όσων συνεργάστηκαν με τον άλλοτε πανίσχυρο άντρα της Χαρ. Τρικούπη επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996 – 2000.
Σε ανύποπτο χρόνο και μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της SIEMENS, οι προαναφερόμενοι και όχι μόνο κρατούντες τα ηνία του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, είχαν δηλώσει την ανησυχία τους, όπως επίσης είχαν διαχωρίσει τη θέση τους, αντίθετα με τον ίδιο τον κ. Τσουκάτο, που είχε χρησιμοποιήσει καταστάσεις με τα ονόματα όλων ανά την επικράτεια, ως επίδειξη δύναμης απέναντι στην απαξίωση που του επέβαλλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ…
Ο πανίσχυρος κάποτε Τσουκάτος, τριγύριζε στην Ξάνθη, ως ο μόνος «άρχων» του ΠΑΣΟΚ, παρ’ όλου που στο ΠΑΣΟΚ είχε μπει με επιθυμία του Σημίτη, όπως και πολλοί άλλοι, που σήμερα αποτελούν το «θλιβερό παρελθόν του Κινήματος..» όπως χαρακτηριστικά είπε σε δήλωσή του ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης Γρηγόρης Ακριβόπουλος.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μιλούσε με ελάχιστους στην Ξάνθη, έπαιρνε «κεφάλια» με τρόπο… δημοκρατικό και φυσικά διαχειριζόταν προσωπικά την επικοινωνιακή τακτική του ΠΑΣΟΚ κατά το δοκούν!
Τόσο ο Λευθέρης Ξανθόπουλος όσο και άλλοι άνθρωποι που τότε υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ ομολογούν σήμερα ότι «ήταν ένα λάθος… η συνεργασία μαζί του…»

ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρ’ όλα αυτά έχει δώσει σαφή εντολή και να μην υπάρχουν «γέφυρες» επικοινωνίας με Τσουκάτο, αλλά και να σταλεί η υπόθεση στη Βουλή για να μη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ζήτησε στοιχεία αν υπάρχουν για τον Τσουκάτο, προκειμένου να είναι έτοιμο το κόμμα κεντρικά να απαντάει σε κάθε βολή που δέχεται από πλευράς κυβέρνησης.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Είναι σαφές βέβαια, ότι το θέμα Τσουκάτου αλλά και όλη η συζήτηση για τα σκάνδαλα δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν συμψηφισμό μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ενόψει της βέβαιης εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται λίγο μετά το καλοκαίρι, μάλλον στα μέσα Σεπτεμβρίου και αφού υπάρξουν οι τελικές εξαγγελίες Καραμανλή στη ΔΕΘ.
Όπως σημειώνει στη «Θ» ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Τσαρτσάρας «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές οποτεδήποτε γίνουν… και τότε θα δείτε ένα ΠΑΣΟΚ να σαρώνει και να αυξάνει τον θρίαμβό του ακόμη περισσότερο από τις Ευρωεκλογές…»

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Τέλος, σε ότι αφορά τα ονόματα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τις Νομαρχιακές του κόμματος σε όλη τη χώρα προτάσεις για πρόσωπα νέα, άφθαρτα και με κοινωνική αποδοχή, που να μην «κουβαλούν βαρίδια διαχείρισης εξουσίας…»
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης πάντως δεν επιβεβαίωσε την είδηση που αντιθέτως δημοσιεύθηκε σε πλειάδα εφημερίδων της Αθήνας.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

hrakinews


Read more...