Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ...


Προβάδισμα 9,1% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της «ΜETRISI» - Media...δίνει δημοσκόπηση της "ΜETRISI"...
Μπροστά με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜETRISI» που...
διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,2% ενώ η Νέα Δημοκρατία 24,1%. Τρίτο είναι το Ποτάμι με 6,3% και στην τέταρτη θέση βρίσκονται ΚΚΕ και ΑΝΕΛ με 5,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με  5,1%  και τελευταίο το ΠΑΣΟΚ με 3,1%.

«Άλλο» απαντά το 5,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 12,2%.



topontiki.gr

Read more...

Τζακ Λιου: Κλείστε τη συμφωνία...


...και τις λεπτομέρειες τις συζητάτε μετά...
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στη Δρέσδη και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, τόνισε πως...
"όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να μετακινηθούν" από τις θέσεις τους για "να αποφευχθεί μια κρίση".


Όπως είπε οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια ευρεία συμφωνία για την επίλυση της κρίσης του χρέους και μπορούν αργότερα να επεξεργασθούν μερικές λεπτομέρειες.

"Από τη στιγμή που θα καταλήξεις σε μια γενική συμφωνία, εξακολουθείς να έχεις μπροστά σου πολλή δουλειά. Έτσι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών να καταλήξουν σε μια συνεννόηση σε γενικό επίπέδο και να αφήσουν κάποιο χρόνο για να επεξεργασθούν ορισμένες λεπτομέρειες πριν από την οποιαδήποτε νέα προθεσμία", σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: "Πιστεύω πως το να περιμένεις μέχρι την ημέρα ή την προηγουμένη μιας οποιασδήποτε προθεσμίας είναι ένας τρόπος για να φλερτάρεις με το ατύχημα".

Ο Τζακ Λιου υπογράμμισε πως η ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας θα μείωνε τις πιθανότητες ενός "ατυχήματος" και επισήμανε πως επιθυμία των ΗΠΑ είναι να δουν ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στην παρατεταμένη κρίση. "Πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών", όμως ταυτόχρονα "πολύ δύσκολες αποφάσεις" πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, είπε και απηύθυνε κάλεσμα να "επιλυθεί" το πρόβλημα "προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας". "Οι επιπτώσεις ενός Grexit είναι άγνωστες", πρόσθεσε.

Σχετικά με το χρονικό ορόσημο της 5ης Ιουνίου, ο Τζακ Λιου σημείωσε πως είναι πιθανόν αυτή να μην είναι η καταληκτική ημερομηνία...
tvxs.gr

Read more...

Συμφωνία ίσως και μέχρι την Κυριακή Ξαφνικά, θετική αλλαγή στο Brussels Group! Παρέμβαση της Μέρκελ που είπε: «Αρκετά!»


Ξαφνικά σημειώθηκε στο Brussels Group «θετική αλλαγή» στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.
brus
Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία». Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύφος των συντελεστών του ΦΠΑ.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ισπανική εφημερίδα El Mundo, παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, έκανε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα, η Μέρκελ είπε «αρκετά» και όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του προγράμματος δανεισμού από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυχή κι εντός των προσεχών ημερών»
Κατά την ίδια πηγή, «μία σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έχει υπάρξει τις προηγούμενες ημέρες, ιδίως μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ)» σε μία προσπάθεια συνδυασμού των ενεργειών τους».
«Πρόκειται να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη. Σήμερα ήδη υπάρχουν δύο στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται να κλείσει η αναθεώρηση του προγράμματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση κονδυλίων κι εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην διαπραγμάτευση του τρίτου προγράμματος», σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε στην El Mundo.
Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα πρόκειται για μία πολιτική «αλλαγή παραδείγματος, η οποία έχει τεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ώστε να υπάρξει «επικείμενη πολιτική συμφωνία» για το πρόγραμμα, με τις εικασίες να μιλούν για περαίωσή της έως την Κυριακή με στόχο να επικυρωθεί σε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup. Η νέα τούτη πολιτική συμφωνία θα καταστήσει αναγκαία τη σύγκληση μίας νέας Συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τα όσα έχουν, ή έχουν ζητηθεί να γίνουν, ειδεμή θα κλείσει το όλο θέμα εντός του Eurogroup, είτε σε αυτό της 18ης Ιουλίου, είτε σε έκτακτη σύνοδό του νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ,που μίλησαν στην El Mundo.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA...



Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε αυτήν την εβδομάδα κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόσμου του ποδοσφαίρου, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση...
και βγήκε από την φυλακή στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην οποία κρατείτο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Γουόρνερ βρίσκεται μεταξύ εννέα αξιωματούχων της FIFA και πέντε στελεχών οι οποίοι κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για κύκλωμα διαφθοράς από το οποίο είχαν περάσει περισσότερα από 150 εκατ. δολ. σε δωροδοκίες.

Ο Γουόρνερ, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην FIFA, παραδόθηκε την Τετάρτη στις αρχές έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Δωροδοκία ύψους 10 εκατ.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για δωροδοκία ύψους 10 εκατ. δολ. από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να αναλάβει η χώρα τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ο Γουόρνερ, στον οποίο απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για εκβιασμό και δωροδοκία, δήλωσε την Τετάρτη αθώος και επισήμανε ότι έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του όσον αφορά το ποδόσφαιρο εδώ και τέσσερα χρόνια.

Read more...

Αντιτρομοκρατική και ΕΚΑΜ Ένας νεκρός, δύο συλλήψεις στην επιχείρηση για τους ληστές του Διστόμου


Ένας νεκρός, δύο συλλήψεις στην επιχείρηση για τους ληστές του Διστόμου
Η ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής έγινε τον Αύγουστο του 2014   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Βόλος
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Αγχίαλο Βόλου.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου, τον Αύγουστο του 2014. Το τρίτο άτομο τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και αργότερα θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Η Αστυνομία αναζητά στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι τρεις ληστές.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου 2014, τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας.

Το όχημά τους, ένα ασημί τζιπ μάρκας Toyota, βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Εκεί βρέθηκε το σκάφος -το οποίο επίσης επιχείρησαν να κάψουν- και ο υπάλληλος της τράπεζας, τον οποίο έριξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα, περίπου ένα χιλιόμετρο από την παραλία, αφού τον ρώτησαν εάν ξέρει κολύμπι.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ληστεία ήταν πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2012, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή το οποίο, τότε, είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας.

Και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Υποθέσεις-«φωτιά» Στο στόχαστρο 54.246 πολίτες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Στο στόχαστρο 54.246 πολίτες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Υποθέσεις-«φωτιά» που μπορούν να φέρουν στα δημόσια ταμεία σημαντικά έσοδα από φοροδιαφυγή και τον αδήλωτο πλούτο έχουν στα χέρια τους το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πρόκειται για στοιχεία από τις καταθέσεις 1.364.069 φορολογουμένων, ανάμεσά τους 54.246 πολίτες που τα χρόνια της κρίσης έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό (ποσά άνω των 100.000 ευρώ) αλλά και 5.157 περιπτώσεις που ελέγχονται.

Ωστόσο, για να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία ο οικονομικός εισαγγελέας εκπέμπει SOS στην κυβέρνηση και ζητάει μεταξύ άλλων 300 ελεγκτές που θα αφοσιωθούν αποκλειστικά στο δύσκολο αυτό έργο.

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η απόφαση του οικονομικού επιτελείου Η Έλενα Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ


Η Έλενα Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Αθήνα
Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι η Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον Θάνο Κατσάμπα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό εκτελεστικό διευθυντή υπό τον εκτελεστικό διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Η κ. Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι η κ. Παναρίτη το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και βουλευτής της συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Η επιλογή της κ. Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...