Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αντίθετη η αντιπολίτευση Διαμάχη στη Βουλή για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ


Διαμάχη στη Βουλή για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για τον διαχωρισμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) από τη ΔΕΗ και την πώληση του 66% των μετοχών του.
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Δημοσίου, ενώ αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι το ελληνικό δημόσιο θα διατηρήσει το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας που θα φθάνει στο 34%. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η όλη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει από τη ΔΕΗ η οποία θα κεφαλαιοποιήσει και το αντίτιμο της εκποίησης, ενώ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργεί ανεξέλεγκτα ο ιδιώτης επενδυτής.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαγεωργίου, ο ΑΔΜΗΕ είναι μόνο για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης και σημείωσε ότι πρώτος προγραμματικός στόχος θα είναι η διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης με θαλάσσιο καλώδιο.
«Ο ιδιώτης επενδυτής είναι υποχρεωμένος να καταθέτει 10ετές πρόγραμμα που θα ανανεώνεται κάθε χρόνο και το οποίο θα εγκρίνεται τόσο από τον Ευρωπαίο ρυθμιστή ενέργειας όσο και τη ΡΑΕ. Άρα, το όποιο επενδυτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάζει κατά βούληση. Όποιος και αν είναι ιδιοκτήτης μπορεί ο Ευρωπαίος ρυθμιστής να επιβάλει τις αναγκαίες επενδύσεις», επεσήμανε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ.
Ακόμα, διευκρίνισε ότι το 34% των μετοχών θα το διατηρήσει το ελληνικό δημόσιο και δεν θα παραμείνει στη ΔΕΗ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να παραμείνει στο κράτος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».
Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας την ανάγκη η κυριότητα των δικτύων να παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο, ενώ περαιτέρω αποσαφηνίσεις για τις δεσμεύσεις και τον έλεγχο του ιδιώτη επενδυτή ζήτησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.
Η εκποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι πιλότος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, και προειδοποίησε τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επενδυτές ότι όταν γίνει κυβέρνηση, θα ακυρώσει αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις. «Τελειώνετε με ένα νόμο ό,τι κτίσαμε ως χώρα σε 60 χρόνια. Εμείς σε μία εβδομάδα, με ένα νόμο θα καταργήσουμε και το μνημόνιο και αυτούς τους νόμους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αρχίζουν συγχωνεύσεις ΑΤ Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως


Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως
  (Φωτογραφία:  Τα Νέα )

Αθήνα
Με Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, τα οποία συστεγάζονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της οδού Λεοχάρους 4.

Το προσωπικό του Τμήματος Ακροπόλεως, όσο και αυτό του Τμήματος Ασφάλειας Ακροπόλεως, θα διανεμηθεί στα αστυνομικά τμήμα και τα Τμήματα Ασφαλείας Ομονοίας, Συντάγματος και Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Ακρόπολης, είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, ωστόσο θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σε λίγες μέρες από τον υπουργό κ. Δένδια και προβλέπει, εκτός των άλλων, αναδιάταξη των δυνάμεων, με κύριο στόχο την αστυνόμευση στον δρόμο και τον περιορισμό των αστυνομικών που θα υπηρετούν στα τμήματα.
Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων, που θα υλοποιηθούν με Προεδρικά Διατάγματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ...


Περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά να εισπράξει το ΣΔΟΕ από τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων σε δικηγόρους, καλλιτέχνες και αγρότες...
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η υπηρεσία έχει εντοπίσει πλήθος υποθέσεων με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, είσπραξη παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, παρατυπίες σε πόθεν έσχες κα από τις οποίες προσδοκούνται έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Αναλυτικά, ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι:

- Υπάρχουν περιπτώσεις 52 αγροτών που ελέγχονται για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και είσπραξης επιδοτήσεων. Από αυτούς εκτιμούμε έσοδα 54 εκατ. ευρώ

- 18 Δικηγόροι ελέγχονται και προσδοκούμε έσοδα 23 εκατ. ευρώ

- Ελέγχονται επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τα έσοδα εκτιμώνται σε 29 εκατ. ευρώ

- Από έλεγχο «Πόθεν Εσχες» 7 Φυσικών Προσώπων υπολογίζονται έσοδα 8 εκατ. ευρώ

- Από έλεγχο 2 καλλιτεχνών προσδοκούνται έσοδα 4,2 εκατ. ευρώ

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχουν έλεγχοι για εικονικά τιμολόγια, ωστόσο, όπως είπε, η είσπραξή τους δεν είναι εύκολη διαδικασία και αυτό γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ελεγχόμενοι θα προχωρήσουν σε προσφυγές.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1425.html

Read more...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ''ΠΥΡΗΝΩΝ'' ΕΙΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ...


...ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...
Ως στοιχείο που σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυροποιεί το σενάριο συνεργασίας του Χριστόδουλου Ξηρού με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» αντιμετωπίζεται...
το τηλεφώνημα που έκανε ο φυγάς σε συγγενή προφυλακισμένων μελών της οργάνωσης.

Η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων του Ξηρού από τη φυλακή έδειξε ότι ο «Μανώλης» της 17Ν είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα των Μιχάλη και Γιώργου Νικολόπουλου, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Για το λόγο αυτό ο κ. Νικολόπουλος μετέβη το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει στοιχεία για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι ο λόγος που έγινε η επικοινωνία ήταν για να του ευχηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός «χρόνια πολλά».

Η γνωριμία των δύο ανδρών, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε ο κ. Νικολόπουλος, έγινε κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Οπως μετέδωσε ο ALPHA, το επόμενο πρόσωπο που έχει κληθεί τις επόμενες ημέρες στη ΓΑΔΑ είναι ένας έμπορος από τον οποίο προμηθεύεται ο Χριστόδουλος Ξηρός ύλες για τις καλλιτεχνίες που κάνει στη φυλακή αλλά και δύο άτομα από την Ικαρία τα οποία δέχθηκαν τηλεφωνήματα από τον φυγά.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8129.html

Read more...

Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη του ζεύγους Ψάχνουν μέχρι τη Βενεζουέλα τον Γριβέα και τη γυναίκα του


Ψάχνουν μέχρι τη Βενεζουέλα τον Γριβέα και τη γυναίκα του

Με «πράσινη ενέργεια» και φίλο τον Αντρίκο πήρε 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εξαφανίστηκε

Κοντά στους δύο καταζητούμενους για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κυρ. Γριβέα και Αν. Βάτσικα φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν πού βρίσκεται το ζευγάρι, εις βάρος του οποίου υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι δικηγόροι του ζεύγους ήρθαν μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» σε επαφή με τις δικαστικές αρχές ζητώντας να μην συλληφθούν προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιόν τους.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έτσι το ζευγάρι παραμένει άφαντο σε χώρα του εξωτερικού. Οι έρευνες πάντως των διωκτικών αρχών έχουν φτάσει μέχρι τη Βενεζουέλα και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή τους βάσει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον τους.


Γριβέας: Με «πράσινη ενέργεια» και φίλο τον Αντρίκο πήρε 17 εκατ. ευρώ και εξαφανίστηκε

Από υπάλληλος φαρμακείου εξελίχθηκε σε δαιμόνιο επιχειρηματία. Με αβαντάζ την εύνοια της οικογένειας Μητσοτάκη και τις διασυνδέσεις στην ΟΝΝΕΔ, επεκτάθηκε επιχειρηματικά επί Καραμανλή για να εδραιωθεί στο πρωθυπουργικό -και οικογενειακό- περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου. Μέσω της Post Bank Green Institute έλαβε το περίφημο δάνειο των 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η τύχη του... αγνοείται.

Το μοντέλο που αντιπροσωπεύει ο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ. Κυριάκος Γριβέας, ο οποίος πήρε δάνεια εκατομμυρίων και, όπως φαίνεται, τα μετέτρεψε σε ακίνητα και ψώνια στο Λονδίνο και σε κάθε καλή αγορά του εξωτερικού, είναι χαρακτηριστικό του είδους που επικράτησε για χρόνια στη χώρα, συμβάλλοντας στον ερχομό της κρίσης.

Χρυσό παιδί του κομματικού συστήματος (εν προκειμένω της Ν.Δ.), με μπάρμπα απ’ την Κορώνη (στην κυριολεξία το μπάρμπας, αφού ο θείος του είναι ο συνονόματός του παλαιός διευθυντής στα πρωθυπουργικά γραφεία του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Τζαννή Τζαννετάκη) και άριστες δημόσιες σχέσεις με το ανφάν γκατέ του πολιτικού προσωπικού (στο οποίο κατατάσσεται η οικογένεια Παπανδρέου με την οποία συνεργάστηκε), δημοσιοσχεσίτης, χρυσοθήρας και ευκαιριακός επιχειρηματίας.

Ο άνθρωπος που έφυγε από την Ελλάδα προτού σκάσει η δικαστική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ίσως επειδή μυρίστηκε έγκαιρα την καταιγίδα που ερχόταν, αναζητείται κάπου ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελβετία, κατηγορούμενος ότι μετέτρεψε σε προσωπική περιουσία τουλάχιστον ένα δάνειο 17 εκατ. ευρώ, που έλαβε το 2009, υποτίθεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Γριβέας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ένας απλός υπάλληλος φαρμακείου. Μόνο που η μοίρα του δεν τον είχε για εκεί. Εχοντας ένα όνομα βαρύ -λόγω θείου- και καλό δίκτυο γνωριμιών από την ΟΝΝΕΔ, βρέθηκε στην κατάλληλη ηλικία στο κατάλληλο σημείο: λίγο μετά τα 30 του (έχει γεννηθεί το 1964) κατάφερε να εμπλακεί στο πάρτι των φαρμάκων, το οποίο εκείνη την εποχή άρχιζε για τα καλά στη χώρα. Δραστηριοποιήθηκε στη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και αναλάμβανε τα επικοινωνιακά προγράμματα μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που έψαχναν τρόπους δημοσιότητας.

Ο δεύτερος γάμος του με την κυρία Αναστασία Βάτσικα, με την οποία ιδρύει την εταιρεία C&C International Group of Companies, τον απογειώνει επαγγελματικά. Εκείνος, ειδικός στις δημόσιες σχέσεις και τις πολιτικές επαφές. Εκείνη, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου και κέρβερος στα οργανωτικά και την οικονομική διαχείριση. Ηταν εποχή με χρυσοφόρες δουλειές, που τον κατέστησαν σύντομα κυρίαρχο όνομα στον χώρο αυτό. Πολυτελή ταξίδια, μοίρασμα διαφημιστικών πακέτων, πανάκριβες εκδηλώσεις, υψηλές διασυνδέσεις.



Απο τις φαρμακευτικές στον Σημίτη

Γρήγορα γίνεται ο άνθρωπος των πολιτικών ηγεσιών, ακόμη και επί κυβέρνησης Σημίτη, πρόθυμος να συνδράμει υπουργούς και υποψήφιους βουλευτές.

Δίπλα του και κοντά του πάντα η οικογένεια Μητσοτάκη, με την οποία διατηρεί από την αρχή εξαιρετικές σχέσεις. Δεν ήταν μόνο ο θείος του, που έτσι κι αλλιώς του είχε ανοίξει την πόρτα, αλλά και η δική του παρουσία στη «γαλάζια» Νεολαία και η ένταξή του στον ευρύτερο κύκλο επιρροής της «αγίας οικογένειας». Αργότερα μάλιστα, όταν θα επεκταθεί και στα ξενοδοχειακά, η Ευρυτανία θα είναι μέσα στο πλάνο του (διατηρούσε εκεί μία μονάδα), λόγω της ιδιαίτερης σχέσης με την περιοχή.

Ηταν τόσο μετρ των δημοσίων σχέσεων ο κ. Γριβέας ώστε πετύχαινε ακόμη και πράγματα που φαίνονταν ακατόρθωτα. Λέγεται χαρακτηριστικά ότι ήταν εκείνος που έκανε το 2010 το πολιτικό συνοικέσιο ανάμεσα στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρώην υφυπουργό Υγείας επί κυβερνήσεων Σημίτη κ. Θεόδωρο Κοτσώνη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βρεθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία, που είχε ιδρύσει για ένα διάστημα η γνωστή πολιτικός.

Οι πολυσχιδείς δραστηριότητές του και τα ερείσματα που αποκτούσε διαρκώς σε όλους τους χώρους τού έδωσαν τη δυνατότητα να επεκταθεί επιχειρηματικά με θεαματικό τρόπο. Ειδικά με την έλευση της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004 ανέπτυξε ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρηματικών δράσεων, διαβλέποντας τις δυνατότητες που ανοίγονταν.

Ιδρυσε εκδοτική εταιρεία (Modus Vivendi), δημιούργησε την εταιρεία επικοινωνίας CIP, ανέλαβε την οργάνωση του Diners Club, σύστησε την ID Events, με αποκλειστική δραστηριότητα την προώθηση τσιγάρων, ενώ ανέλαβε και την εκμετάλλευση των ξενοδοχείων «Country Club». Πρόκειται για υπερπολυτελείς μονάδες λίγων κλινών, «χαμένες» στα εκπληκτικά γραφικά μέρη της χώρας, που απευθύνονταν αποκλειστικά σε έχοντες και καλόγουστους.

Η ραγδαία άνοδος έφερε φυσικά και την ακόρεστη δίψα για ακόμα περισσότερα.



Στενές επαφές... Παπανδρεϊκού τύπου

Την περίοδο της δόξας του γνωρίζει τους κυρίους Νίκο και Αντρίκο Παπανδρέου. Τους γοητεύει και γοητεύεται από τα αδέλφια τού τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυρίως όμως διαβλέπει σε αυτές τις γνωριμίες νέες σπουδαίες ευκαιρίες για εφόδους στο κρατικό χρήμα. Αναπτύσσει αμέσως στενές κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις μαζί τους. Κατά έναν περίεργο τρόπο οι δύο συγκεκριμένοι Παπανδρέου είχαν πάντα ροπή σε επαφές με αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες. Λέγεται ότι ήταν τόσο στενή η σχέση τους που επέλεξαν τα σπίτια τους να είναι κοντά ακόμη και στο Λονδίνο για να κάνουν εύκολα παρέα.

Είναι ο καιρός που ο Κυριάκος Γριβέας αφήνει εντελώς τους χαμηλούς τόνους και το σεμνό προφίλ που τον κυνηγούσε εξαιτίας και της καταγωγής του, καθότι ήταν γιος αστυνομικού και δεν είχε από την αρχή τον αέρα της ελίτ. Μεταφέρει την έδρα των επιχειρήσεών του από ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στο Μαρούσι σε ένα πολυτελές κτίριο απέναντι από τον Ιππικό Ομιλο στην απέναντι πλευρά της Κηφισίας. Αρχίζει τις επισκέψεις στα χιονοδρομικά κέντρα των Αλπεων, όπου περνά μεγάλο μέρος του χειμώνα με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως δεινός σκιέρ - πολύ πριν από τον Σουμάχερ, ίσως και την ίδια τη Μέρκελ. Είναι πια κομμάτι της υψηλής κοινωνίας και της κοσμικής ζωής της χώρας.

Στο Γκστάαντ μάλιστα πηγαίνει κάποια στιγμή με τον Αντρίκο Παπανδρέου, τον οποίο φιλοξενεί συχνά και στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται. Σε εκείνο της Αρκαδίας, το πιο πολυτελές της σειράς, φιλοξενεί και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Το άστρο του μεσουρανεί τόσο που απολαμβάνει μεγάλη αναγνώριση ακόμη και διεθνή. Διοργανώνει μάλιστα παγκόσμιο συνέδριο για την πληροφορική με ομιλητή τον κ. Νίκολας Νεγκροπόντε και χορηγό επικοινωνίας το… CNN! Χορηγοί με γερά πακέτα σε ευρώ είναι πολλές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, φυσικά τράπεζες και οργανισμοί του Δημοσίου. Πείθει δε τον κ. Παπανδρέου να μαζέψει υπογραφές για την περίφημη πολιτική διακήρυξη της τεχνολογικής ανάπτυξης, μια πρωτοβουλία την οποία ο μετέπειτα πρωθυπουργός παρουσιάζει με ιδιαίτερο καμάρι! Η «μεγάλη ιδέα», που αποτέλεσε ωστόσο και τη μοιραία κίνηση, υπήρξε η εμπλοκή του κ. Γριβέα με τα περιβαλλοντικά μέσω της συνεργασίας του με τον Αντρίκο Παπανδρέου. Το όνειρο της πράσινης ανάπτυξης, που επαγγελόταν ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν για κάποιους μία ακόμη ευκαιρία για κέρδος υπό τη βιτρίνα μάλιστα της οικολογικής ευαισθησίας. Ο κ. Γριβέας μάλιστα ένιωθε δίπλα στον Αντρίκο εκείνη την εποχή σαν τον… Οβελίξ. Ηταν δηλαδή σαν να είχε πέσει μέσα στο βαρέλι με τον μαγικό ζωμό που μπορούσε να μετατρέψει έναν μεσαίο επιχειρηματία σε μεγιστάνα. Κι έτσι ακριβώς αισθανόταν: κυρίαρχος, ανεξέλεγκτος, απρόσβλητος - και κυρίως ανυποψίαστος για το πού θα μπορούσε να τον οδηγήσει το οποιοδήποτε λάθος, κάτι που αποδεικνύεται τώρα.


Καριέρα με «πράσινα» συνέδρια

Η συνεργασία του με τον μικρότερο αδελφό του πρώην πρωθυπουργού άρχισε σεμνά, με τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων. Η δική του C&C International Group of Companies συνεργαζόταν με το Διεθνές Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής & Ενεργειακής Ασφάλειας (i4cense), τη μη κερδοσκοπική οργάνωση στην οποία προήδρευε ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου. Ενα τέτοιο συνέδριο έγινε στην Αθήνα τον Μάιο του 2010 με βασικούς ομιλητές τον τότε πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και την, αξέχαστη, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, που εκείνη την εποχή έκανε την υπουργό Περιβάλλοντος. Από την εκδήλωση παρέλασαν και τη στήριξαν πλουσιοπάροχα άπαντες τότε, αφού αποτελούσε και κορυφαίο δείγμα της κυριαρχίας εκείνου του καθεστώτος. Ο ίδιος ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου επιβεβαίωνε τη συνεργασία του με τον κ. Γριβέα λέγοντας δημοσίως ότι «το i4cense, του οποίου είμαι πρόεδρος, συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την εταιρεία συνεδρίων C&C International και τους “Financial Times” για τη διοργάνωση του Mediterranean Sustainable Energy Summit, το οποίο είναι διεθνές συνέδριο για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. Το ινστιτούτο έχει την ευθύνη της διαμόρφωσης του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου. Θεωρούμε σημαντικό ένα τέτοιο συνέδριο να οργανώνεται στην Αθήνα ώστε η χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του διεθνούς προβληματισμού για την κλιματική αλλαγή».


Το μεγάλο trust

Πίσω απ’ όλα αυτά οικοδομούνταν ένα μεγάλο trust, που θα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός, με αξιοσημείωτη έμφαση στον αμερικάνικο προσδιορισμό των πάντων. Με επίκεντρο την εκμετάλλευση προγραμμάτων για την πράσινη ανάπτυξη και τις οικολογικές δράσεις, οι δύο «σιαμαίοι» πλέον σχεδίαζαν μία ολόκληρη αυτοκρατορία. Ναυαρχίδα της προσπάθειας θα ήταν καταρχήν μία πρωτοποριακή εταιρεία, η Post Bank Green Institute, που ιδρύθηκε από κοινού από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη C&C International Group of Companies του κ. Γριβέα. Στην ηγεσία του Τ.Τ. βρίσκονταν τότε παλιοί του φίλοι από την ΟΝΝΕΔ, όπως ο κ. Αγγελος Φιλιππίδης. Κάπως έτσι εξασφάλισε το περιβόητο δάνειο των 17 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2009, σε χρόνο μάλιστα ρεκόρ, και το οποίο φαίνεται πως έγινε φύλλο και φτερό μέχρι και το τελευταίο σεντ, όπως αποκάλυψε η έρευνα των δικαστικών αρχών! Η παρουσία του κ. Αντρίκου Παπανδρέου στο πλευρό του κ. Γριβέα εξασφάλιζε εκείνη την εποχή και τη μακρόχρονη προοπτική του εγχειρήματος.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, το 2009, ο έλεγχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πέρασε κατευθείαν στην οικογένεια Παπανδρέου, της οποίας ένας στενός φίλος από τα παλιά, ο κ. Κλέων Παπαδόπουλος, διορίστηκε πρόεδρος στη θέση του κ. Φιλιππίδη. Ολα έδειχναν να βαίνουν με την ευτυχέστερη εκδοχή, αφού το 2010 τα φούμαρα περί πράσινης ανάπτυξης γνώριζαν πιένες, με έναν πρωθυπουργό να επιδίδεται σε ακατάσχετα ληρολογήματα επ’ αυτών των θεμάτων. Το πάρτι με τα χρήματα του Τ.Τ. και όχι μόνον θα συνεχιζόταν χωρίς καμία όχληση, υπό μία προϋπόθεση: να μη γινόταν ανεξέλεγκτη η οικονομική κρίση και να μην οδηγούμασταν, εξαιτίας αυτής, σε πολιτικό αδιέξοδο και πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μόλις η κατάσταση στράβωσε, όλοι έκαναν τον ψόφιο κοριό. Ο κ. Γριβέας εξαφανίστηκε, ως να μην υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου ξέχασε τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, η κυρία Μπακογιάννη κάνει εδώ και καιρό την παντελώς ανήξερη για τα πάντα που έχουν συμβεί και συμβαίνουν στη χώρα, ενώ οι πάλαι ποτέ φίλοι του καταζητούμενου σήμερα επιχειρηματία ορκίζονται ότι δεν ήξεραν με ποιον έχουν να κάνουν. Από τον Δεκέμβριο του 2011, όταν πλέον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία ο κ. Παπανδρέου, η διοίκηση του Τ.Τ., υπό τον κ. Παπαδόπουλο, αναγκάστηκε να κόψει κάθε σχέση με τον κ. Γριβέα, εξαγοράζοντας ολόκληρη την Post Bank Green Institute, που πάντως στο μεταξύ δεν είχε κάποια αξία ή ρόλο.
protothema.gr

Read more...

Σούρλας: Στο "φως" όλες οι τράπεζες που έδωσαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις την τελευταία 20ετία



Τι ζήτησε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης
Να γνωστοποιηθούν όλες οι τράπεζες οι οποίες την τελευταία 20ετία έδωσαν επισφαλείς χρηματοδοτήσεις (δάνεια χωρίς εγγυήσεις) και να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν τα δάνεια, ζητάει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας.
Ο κ. Σούρλας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η ιστορία λεηλασίας των τραπεζικών καταθέσεων με επισφαλείς χρηματοδοτήσεις είναι γνωστή εδώ και μια 20ετία και πλέον από την Τράπεζα Κρήτης.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, ο τότε επίτροπος της Τράπεζας Κρήτης Κ. Καλυβιανάκης, είχε καταγγείλει ότι την περίοδο 1988- 1993 χορηγήθηκαν από την επίμαχη Τράπεζα επισφαλή δάνεια ύψους 43 δισ. δραχμών.
Κάτι που είχε επιβεβαιωθεί από τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος σε απάντηση σχετικής ερώτηση του κ. Σούρλα στη Βουλή (20.3.1995), είχε αναφέρει ότι σύμφωνα με έκθεση ορκωτών ελεγκτών, το ήμισυ, περίπου, των 43 δισ. δρχ. δεν καλυπτόταν από εξασφαλίσεις και το υπόλοιπο ποσό βρισκόταν ήδη σε καθυστέρηση αποπληρωμής.
Επίσης, ο κ. Παπαντωνίου είχε αναφέρει -σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Σούρλα- ότι κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος διενεργούσε τότε έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος της ζημίας της Τράπεζας και ότι η όλη υπόθεση αποτελούσε αντικείμενο δικαστικής έρευνας για την αναζήτηση ευθυνών.
«Πρέπει να γίνει γνωστό, για την Τράπεζα Κρήτης, αλλά και γενικότερα για όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ποιοι έδωσαν τέτοια δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ποιοι τα πήραν και ποια είναι η μετέπειτα πορεία τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σούρλας.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Read more...

Υπουργείο παιδείας: Με το νέο νόμο οι εξετάσεις στην Α' Λυκείου



Διάψευση από το υπουργείο περί πιλοτικής εφαρμογής της εξέτασης των μαθημάτων της Α' λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων
Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, σύμφωνα με το οποίο η εξέταση των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά ώστε να μελετηθεί η αποδοτικότητά του από εμπειρογνώμονες.
«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Σύμφωνα με το Έθνος, η Τράπεζα Θεμάτων εκπρόκειτο να μπει στον «πάγο» με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ το σύστημα θα εφαρμοζόταν πιλοτικά για φέτος μόνο σε κάποια σχολεία (ιδιωτικά, πειραματικά και πρότυπα). «Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου θα γίνουν κανονικά (σ.σ.: ενδοσχολικά) με το ισχύον σύστημα, δηλαδή την επιλογή των θεμάτων θα την κάνουν εξολοκλήρου οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Read more...

Στο σκαμνί ταμίας της ΕΥΑΘ για υπεξαίρεση



Στην τσέπη του αντί για το ταμείο, έβαζε υπάλληλος της ΕΥΑΘ τα χρήματα που προέρχονταν από πληρωμές λογαριασμών. Υπεξαίρεσε 325.000 ευρώ και δηλώνει διατεθειμένος να τα επιστρέψει
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ένας πρώην ταμίας της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση περίπου 325.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν όταν σε μια πολίτη έφτασε λογαριασμός, ο οποίος ανέφερε καθυστερούμενες οφειλές προηγούμενου τετραμήνου ενώ στα χέρια της είχε τον τελευταίο λογαριασμό, που ήταν πληρωμένος στον ταμία.
Η έρευνα που ακολούθησε έβγαλε "λαβράκι", καθώς βγήκε στην επιφάνεια η κομπίνα που είχε στήσει ο εν λόγω υπάλληλος. Όπως αποκαλύφθηκε, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2008 υπεξαίρεσε το ποσό των 325.681 ευρώ που κατέβαλαν περίπου 2.500 καταναλωτές για τους λογαριασμούς νερού και αποχέτευσης.
Στην κατάσταση υπεξαίρεσης εισπράξεων της ΕΥΑΘ, εκτός από τα ονόματα απλών πολιτών, περιλαμβάνονται και φορείς του δημοσίου και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, το Καυταντζόγλειο στάδιο, το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, νοσοκομεία, σχολεία, ορφανοτροφείο, ιδρύματα κ.α.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης και κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλου, ο ταμίας παραπέμφθηκε σε δίκη. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει αποδεχτεί την πράξη του και είναι διατεθειμένος να καταβάλει όλο το ποσό που υπεξαίρεσε ενώ ήδη έχει συνταξιοδοτηθεί.
Πληροφορίες από voria.gr

Read more...

Κοντομηνάς: Βάζει ενέχυρο τις μετοχές του στον ALPHA για να καλύψει τα δάνεια του ΤΤ



Ενέχυρο περιουσιακά του στοιχεία προς κάλυψη των δανείων από το ΤΤ προτίθεται να χορηγήσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τι μετοχές του ALPHA τις αποτιμά στα 46 εκατ. ευρώ
Τις μετοχές του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA προτίθεται να ενεχυριάσει προς εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των δανείων από το ΤΤ για τα οποία ελέγχεται από την Δικαιοσύνη ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, που αύριο κρίνεται η ποινική του μεταχείριση μετά τη διαφωνία για το ζήτημα της προσωρινής κράτησης ανάμεσα στον ανακριτή και την Εισαγγελέα, έχει ήδη χορηγήσει δικαίωμα εγγραφής «εμπράγματων βαρών» σε περιουσιακά του στοιχεία, στις τράπεζες που χειρίζονται τα δάνεια του ΤΤ.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης ότι προς απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσής του να καλυφθούν επαρκώς τα δάνεια και να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους, προχώρησε στην χορήγηση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς τις τράπεζες-διαδόχους του ΤΤ, με το οποίο τους δίδει την εξουσία να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκ. ευρώ.
Τονίζει επίσης πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του στον ΑLPHA αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ο επιχειρηματίας απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι:
Για όλα τα δάνεια που έλαβαν από το ΤΤ οι εταιρείες του ομίλου του δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις (εμπράγματες και προσωπικές) με τα δεδομένα του χρόνου που χορηγήθηκαν τα δάνεια. Η έγκριση των δανείων έγινε από τα αρμόδια όργανα του ΤΤ με τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες. Επισημαίνει επίσης ο κατηγορούμενος πως ο ίδιος δεν είχε αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή ή επιρροή στις εσωτερικές διαδικασίες της Τράπεζας.

Read more...

Μπούκουρας: Ανατριχιάζω με αυτά που ακούω για τη Χ.Α. ...





«Ανατριχιάζω με όσα ακούω, δεν με εκφράζουν όλα αυτά, δεν μου το επιτρέπει η θρησκεία μου» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, κατά την..
απολογία του ενώπιον των εφετών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όταν ρωτήθηκε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που αποδίδονται στη Χ.Α.

Ο  Μπούκουρας όχι μόνο καταδίκασε τις πρακτικές του κόμματός του, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι έμαθε πακιστανικά για να συνεννοείται με τους υπαλλήλους του.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Χ.Α. κατά την απολογία του, φέρεται να καταδίκασε την ύπαρξη οπλισμού σε σπίτια στελεχών και βουλευτών του κόμματος της Χ.Α., συμπεριλαμβανόμενου του Νίκου Μιχαλολιάκου, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «ίσως να δείχνουν κάποιο χόμπι συλλογής όπλων»...

Read more...

Γ. Σωτηρέλης: Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας...





Το νομικό καθεστώς της Χρυσής Αυγής μετά και τις νέες προφυλακίσεις βουλευτών της για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ανέλυσε ο  συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος, μιλώντας στον...
  BHMA FM, επεσήμανε και τα σενάρια για ενδεχόμενη αδυναμία του Ηλία Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Παναγιώτης Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποστήριξε ότ «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όλη η Χρυσή Αυγή, δηλαδή οπαδοί και βουλευτές, μέλη εγκληματικής οργάνωσης συλλήβδην». Και εξήγησε πως «με βάση αυτά που βλέπουμε, η Χρυσή Αυγή είναι δύο σε ένα, και πολιτικό κόμμα και εγκληματική οργάνωση. Επομένως, υπάρχει ένα ζήτημα που προφανώς δεν μπορεί να λυθεί με βάση το ισχύον Σύνταγμα, με απαγόρευση κόμματος ως εγκληματική οργάνωση».

Σε ερώτηση που αφορά στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πιθανολογείται πως θα είναι ο υποψήφιος της οργάνωσης για τη δημαρχία της Αθήνας, ο καθηγητής Σωτηρέλης τόνισε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του».

Read more...

Καταγγέλουν τη Χρυσή Αυγή οι εργαζόμενοι "Γ.Γεννηματάς"...


Κουτσαβακισμούς από μέλη της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".

Όπως αναφέρουν οι ...
εργαζόμενοι: "Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την εμφάνιση και τραμπούκικη ενέργεια μελών της φασιστικής και εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο μας.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 12/01/2014, μέρα κατά την οποία προφυλακίστηκαν ακόμη τρείς Βουλευτές τους, ξήλωσαν δύο πανό του Σωματείου μας που ήταν αναρτημένα ένα στην είσοδο του Νοσοκομείου και ένα έξω από το κτίριο της αιμοδοσίας, τα οποία καταδίκαζαν τις ρατσιστικές τους αιμοδοσίες μίσους. Τους ξαναθυμίζουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στο νοσοκομείο μας.

* Τα κατεστραμμένα πανό θα αντικατασταθούν.

* Η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής δε θα περάσει.

* Το Φασισμό θα τσακίσουν οι λαϊκοί αγώνες"...
enet.gr

Read more...

Ελεύθερος ο Γιαγκούδης,με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ...


ΕΞΩ όσοι δίναν τα δάνεια
ΜΕΣΑ,όσοι τα παίρναν...

Τα στελέχη του ΤΤ,που δίναν τα δάνεια,Βαρότσης και Γιαγκούδης ελεύθεροι μετά την απολογία τους. Μέσα θέλουν να βάλουν τον Κοντομηνά που τα'παιρνε.
Όπως...

διαβάζουμε στο crimenet.gr :
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης, με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Γιαγκούδης είναι υποχρεωμένος να δίνει παρών δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Ήταν μέλος της Επιτροπής που έκανε εισηγήσεις για τη χορήγηση δανείων.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις και τα δάνεια Κοντομηνά, Λαυρεντιάδη, Γριβέα κ.α...

Read more...

Ποσό - μαμούθ για εγγύηση Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την κράτηση του Δ.Κοντομηνά


Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την κράτηση του Δ.Κοντομηνά
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική   (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα προέκυψε ως προς την προσωρινή κράτηση ή μη του επιχειρηματία, που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική, Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορούμενου στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, από την πλευρά του, έχει την άποψη ότι στον κ. Κοντομηνά πρέπει να επιβληθούν χρηματική εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ -ποσό που δεν έχει επιβληθεί στο παρελθόν σε ανάλογη υπόθεση- και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Τη διαφωνία οφείλει να κρίνει εντός 24ωρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Απολογία τρίτου προσώπου
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του ΤΤ το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης.
Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος κατηγορείται για απιστία κατ' εξακολούθηση που αφορά 4 περιπτώσεις δανείων. Συγκεκριμένα ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης επενδύσεων, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον κ. Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Στον κ. Γιαγκούδη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Πάνο Μπιτσαξή, αρνείται την κατηγορία και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.
Σημειώνει, ακόμη, ότι τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ήταν ενήμερα ως το 2012. Τέλος, σε ό,τι αφορά το δάνειο προς εταιρεία του Λ. Λαυρεντιάδη, φέρεται να υποστηρίζει ότι τρεις μήνες μετά τη χορήγησή του, η ΤτΕ ενέκρινε την αγορά της Proton Bank από τον επιχειρηματία, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας εμφάνιζε καλή οικονομική εικόνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πιθανό να κληθεί στη Βουλή ο Χ.Θεοχάρης Ποσό 22 δισ. των εμβασμάτων 2008-2011 δεν δικαιολογούνται από τους ελέγχους


Ποσό 22 δισ. των εμβασμάτων 2008-2011 δεν δικαιολογούνται από τους ελέγχους
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Στα 22 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων το διάστημα 2008-2011.

Πρόκειται για εμβάσματα τα οποία ελέγχονται με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το σύνολο τους εκτιμάται στα 54 δισ. ευρώ.

Για την πορεία του ελέγχου των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ρωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά όπως ενημερώθηκαν οι βουλευτές την ευθύνη του ελέγχου δεν την έχει πλέον το ΣΔΟΕ.

Ως εκ τούτου η Επιτροπή θα εξετάσει το επόμενο διάστημα να καλέσει σε ακρόαση τον επικεφαλής της ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη.

Ο ίδιος ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε πάντως πως 54 χιλιάδες Έλληνες κατά την τριετία 2008-2011 είχαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους σχεδόν 54 δισ. ευρώ, εκ των οποίων σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς τα 22 δισ. φαίνεται να μην «δικαιολογούνται» από τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που έστειλαν χρήματα εκτός συνόρων κατά την επίμαχη περίοδο.

Στα επικριτικά σχόλια μελών της Επιτροπής για βραδύτητα με την οποία προχωρούν οι έλεγχοι των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε πως το ΣΔΟΕ κάνει καλά τη δουλειά του και σημείωσε ενδεικτικά ότι υπάρχουν 300 εκατομμύρια ευρώ προσδοκώμενα από φυσικά πρόσωπα, και πολλαπλάσια αυτών από επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παναγιωτακόπουλος: Συντήρηση με "κεντροαριστερή" προβιά!...


"Οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων στην κίνηση των 58, που βαφτίζεται σε “Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη” (;), υπήρξαν υπονομευτές, συκοφάντες και ...
πολέμιοι και του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Αναλυτικά...

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους:

1. Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη στην Ελλάδα είχε αρχηγό, οδηγό και καθοδηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου και εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αγώνων και της Αλλαγής. Οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων στην κίνηση των 58, που βαφτίζεται σε “Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη” (;), υπήρξαν υπονομευτές, συκοφάντες και πολέμιοι και του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ.

2. Ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στο δεξιόστροφο νεοσυντηρητικό πείραμα των 58, έδωσε δείγματα γραφής της «προοδευτικότητας» του κατά την Κυβερνητική του αλλά και κομματική του θητεία τα χρόνια του ένδοξου «εκσυγχρονισμού»! Και ήταν τόσο καθαρά τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφάρμοσαν, που παρέδωσαν τη χώρα έρμαιο στα χέρια της ΝΔ και του κ. Καραμανλή το 2004.

3. Η προειλημμένη απόφασή τους – ήδη με δηλώσεις Μπίστη από τον Οκτώβριο του 2013 – για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, καταδεικνύει ότι το ζητούμενο για τους νέους και παλιούς «σωτήρες» της χώρας, δεν είναι άλλο από την πολιτική επιβίωση και την αναζήτηση νέων ρόλων στο πολιτικό σκηνικό της κρίσης. Άλλωστε αποτελούν γνήσια τέκνα της συμβιβασμένης και ηττημένης σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που σε τίποτα δεν διαφοροποιείται από το νεοφιλελευθερισμό.

4. Η προσπάθεια του σημερινού ΠΑΣΟΚ και της σημερινής ηγετικής του ομάδας να κρυφτεί πίσω από το σχήμα των κεντροδεξιών της ομάδας Μπίστη, αποτελεί δείγμα αποδοχής της πολιτικής ενοχής και του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει, λόγω των ασκούμενων πολιτικών και της συγχώνευσής του με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά. Αποτελεί το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου πολιτικού κινήματος που μετατράπηκε σε συνοδοιπόρο και χειροκροτητή των πιο αντιλαϊκών πολιτικών τα τελευταία χρόνια. Αυτοί οι φθηνοί και αδιέξοδοι τακτικισμοί δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα και ιδιαίτερα όλους αυτούς που πίστεψαν, αγωνίστηκαν και πάλεψαν για τα ιδανικά της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

5. Οι οπαδοί του πειράματος της Τρόικας στη χώρα μας, οι χειροκροτητές και ένθερμοι υποστηρικτές της εθνοσωτήριας κυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλου - Στουρνάρα, οι παλιοί που βαφτίστηκαν νέοι, οι συντηρητικοί που βαφτίζονται προοδευτικοί για ποια Ευρώπη μπορούν να μιλήσουν; Είναι οι δικές τους πολιτικές που οδηγούν στην Ευρώπη των τριών ταχυτήτων, στις κοινωνίες της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στην Ελλάδα της εξάρτησης και της υποανάπτυξης.

Το μόνο θετικό από την απόφασή τους για κάθοδο στις Ευρωεκλογές είναι το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα να καταγράψουν την πραγματική τους δυναμική. Γιατί εκεί δεν θα μιλήσουν τα συμφέροντα και οι κάθε λογής φανεροί και σκοτεινοί υποστηρικτές τους, αλλά ο λαός που δεν τρώει πια κουτόχορτο και βιώνει τις συνέπειες αυτών των πολιτικών.

Για εμάς, η Ελλάδα της Προοπτικής, της Δημοκρατίας, της Ανάπτυξης και της Ισονομίας, είναι η Ελλάδα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης, της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης. Είναι η Ελλάδα των αξιών μας, των οραμάτων που υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια και καθαρότητα.

Είναι η Ελλάδα των πολιτών και όχι των αριθμών. Των εργαζόμενων και όχι μόνο των τεχνοκρατών. Των φτωχών που πολλαπλασιάζονται, των αδύναμων που ζούνε ένα καθημερινό κολαστήριο, αλλά και των πολιτών που μπορούν και θέλουν να δημιουργήσουν, αλλά τους στερούν κάθε ευκαιρία και κάθε δυνατότητα.

Είναι η Ελλάδα των ανθρώπων της και όχι των δανειστών.
Η χώρα που μπορεί και όχι αυτή που φοβάται.
Και για αυτή τη χώρα και το λαό της θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε»...
real.gr

Read more...

Οι offshore που συνδέονται με την Χ.Α., στην Κύπρο...



 ...και ο άνεργος Λαγός, με καταθέσεις 150.000 ευρώ...
Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με ...
το ΒΗΜΑ, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Επιπλέον μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος.
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ανήκουν στους τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, ορισμένοι από τους οποίους θεωρείται ότι περιέχουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε αναμονή για το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα στο ναζιστικό μουσείου του Ευάγγελου Πάλλη που ερευνάται για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με τις offshore εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου της Χρυσής Αυγής, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν συσταθεί το 2004 προτού ο ασφαλιστής εμπλακεί στη δράση της Χρυσής Αυγής και έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί σε ποιες συναλλαγές προχωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Γιάννη Λαγού, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπενθύμιζαν ότι στο πρόσφατο πόθεν έσχες του δήλωνε ότι έχει στην κατοχή του ένα και μοναδικό ακίνητο 50 τ.μ., ενώ οι καταθέσεις στην τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 7 ευρώ. Από την πλευρά του βουλευτή σημειώνεται ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από κληρονομιά.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι «δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Όμως ίσως η έρευνα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που πιθανώς σχετίζονται με τέτοιου είδους ύποπτες συναλλαγές».

Read more...

Φεύγει και ο Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ...






Πηρε φόρα ο Κουβέλης και θέλει να τα αλλάξει όλα. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος φαίνεται ότι ήδη έχει...
ξεκινήσει την πορεία του και τον βηματισμό του στη ΔΗΜΑΡ απαλλαγμένος από το φορτίο του εκπροσώπου Τύπου.
Σύμφωνα με TA ΝΕΑ, ο σημερινός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος που είχε διαφωνήσει ρητά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και που έδειξε τις προθέσεις του στη συνέχεια στηρίζοντας την κίνηση των 58 σε αντίθεση με την επίσημη θέση του κόμματος. Οι πληροφορίες του δημοσιεύματος αναφέρουν ότι τη θέση του θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.

parapolitika.gr

Read more...

Με ρυθμό χελώνας οι έλεγχοι στην λίστα Λαγκάρντ...





Tι είπε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος...
Όπως ενημέρωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στις 266 ανέρχονται οι ...
εντολές ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1.700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της λίστας Λαγκάρντ. Τι είπε για την αργοπορία στους εν λόγω ελέγχους.
Από τις 266 εντολές ελέγχου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος για 155 πρόσωπα και για κάποιους από αυτούς θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα υπάρχουν αποτελέσματα ίσως και μέσα στο μήνα.
Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στον φόρτο εργασίας που είχε το ΣΔΟΕ το καλοκαίρι, προκειμένου να μην υπάρχει υστέρηση εσόδων από ΦΠΑ και στα σεμινάρια που ήταν αναγκαία να οργανωθούν για εξειδικευμένους ελέγχους των στελεχών του ΣΔΟΕ με δεδομένο ότι πλέον έχει αλλάξει το αντικείμενο του Σώματος (σ.σ. η αρμοδιότητα της φοροδιαφυγής έχει δοθεί πλέον στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) και από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής έχει μετακινηθεί σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και απάτης. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. συγκέντρωση στοιχείων από τις τράπεζες, δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών για τους ελέγχους κ.λπ.) εκφράζοντας την εκτίμηση ότι εφεξής ο έλεγχος θα είναι δυνατόν να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς.
Η διαβίβαση των στοιχείων από όλες τις τράπεζες ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι και γι αυτό όπως εξήγησε καθυστέρησε ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι επειδή τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ είναι πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές και άρα τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένα ώστε να μην καταπέσουν στην πορεία. Επίσης, μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ δεν έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ζημίας του ελληνικού δημοσίου.
Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι από τα 1700 φυσικά πρόσωπα, τα 919 περίπου δεν εμφανίζουν χρηματικό υπόλοιπο ενώ τα 205 πρόσωπα φαίνεται, σε πρώτη φάση, από τις δηλώσεις τους και τα στοιχεία που παρείχε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, να καλύπτουν τα ποσά που εμφανίζονται στη λίστα. Το ΣΔΟΕ αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν είναι ευχερές να αναγκαστούν στην παροχή εξηγήσεων προς τον ελεγκτικό μηχανισμό σύντομα. Τα έσοδα που προσδοκά το κράτος από τους ελέγχους αυτούς δεν είναι άμεσα εισπρακτέα, διότι θα υπάρξουν και προσφυγές, είπε ο κ. Στασινόπουλος και πρόσθεσε ότι το Σώμα δουλεύει όχι τόσο για το σήμερα όσο για το αύριο.
Ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε και για τη λίστα των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, και είπε ότι και εκεί η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά έτσι και αλλιώς ο βασικός έλεγχος γίνεται από τις Δ.Ο.Υ. Για τη λίστα του Λουξεμβούργου οι λογαριασμοί είναι 17 ή 18 και ακολουθείται ελεγκτική διαδικασία όμοια με τη διαδικασία της λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα του Λιχτενστάϊν πήγε στο αρχείο από το 2011 με πράξη των ελεγκτών και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει τι τελικά θα γίνει. Για τη λίστα με τα εμβάσματα των 54.000 φορολογουμένων που είχαν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, είπε ότι αυτό το πακέτο ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
«Είναι αδιανόητο να λέτε ότι 15 μήνες αν και έχετε κατεπείγουσα οδηγία από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ότι δεν έχετε πραγματοποιήσει ελέγχους παρά μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Αυτό δείχνει έλλειψη πολιτικής βούλησης», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «θα έπρεπε να έχει προχωρήσει ο έλεγχος εγγραφής 562 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με εταιρεία της Eurobank και του κ. Λάτση και με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου που σύμφωνα με δημοσιεύματα προαλείφεται για υπουργός Οικονομικών». Η βουλευτής εξέφρασε επίσης την έκπληξη της για το γεγονός ότι μπήκε το αρχείο η Λίστα Λιχτενστάιν χωρίς να έχει ενημερωθεί η Βουλή.

matrix24.gr

Read more...