Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Διάλειμμα από την καθημερινότητα

«Μίνι» απόδραση Παπανδρέου στη Σκιάθο

web only

19/02/2012 14:53

22
Στο ξενοδοχείο «La Piscine Palace» απολαμβάνει τις ολιγοήμερες διακοπές του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται, πέραν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος και ο γιός του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γ. Κουκουλάκη, στου οποίου το ξενοδοχείο διαμένει ο κ. Παπανδρέου.

Διαβάστε περισσότερα από το e-volos εδώ
protothema.gr

Read more...

Μέσα σε 10 ημέρες 79 μέτρα ...



Τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το νέο δάνειο. Απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν την ζωή όλων μας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, το... αργότερο ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για όλη την περίοδο 2012 -2015.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκαλύπτει το πακέτο των προαπαιτούμενων (prior actions) και των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα οι δανειστές μας απαιτούν σε μια εβδομάδα - ως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου – την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και την ενεργοποίηση του PSI.
Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν: υπογραφή υπουργικών αποφάσεων, έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν, η κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας. Για τα ζητήματα που αφορούν στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις θα κατατεθεί στην βουλή εφαρμοστικός νόμος. Σε αυτόν θα υπάρξει και ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο από 1ης Νοεμβρίου του 2011. Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του δημοσίου. Επίσης θα εκδοθούν εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.























































































real.gr



Read more...

Συμφωνία για εννέα -και όχι έναν- επιτρόπους

Αγωνία για το Eurogroup


Ο κύβος ερρίφθη και η ώρα των υπερ-επιτρόπων έφτασε. Αύριο στο Eurogroup των Βρυξελλών οι Φινλανδοί και οι Ολλανδοί υπουργοί θα ξεδιπλώσουν ενώπιον των άλλων υπουργών των χωρών-μελών της ευρωζώνης το οριστικό σχέδιό τους για την Ελλάδα.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο θα λάβει την τελική του μορφή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, προβλέπει τον διορισμό 8+1 υπερ-επιτρόπων σε νευραλγικά πόστα στην Αθήνα, με τον έναν εξ αυτών να έχει το πάνω χέρι.

Ο διορισμός των νέων Εδουάρδων Λω θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές, οι οποίες εκτιμάται, εκτός απρόοπτου, ότι θα γίνουν στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου। Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται πλέον ανοιχτά και ο επικεφαλής της Τask Force στην Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος σε επιστολή του στον επίτροπο κ. Ολι Ρεν που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» λέει ξεκάθαρα: «Αφήστε τους Ελληνες να κάνουν εκλογές. Ούτως ή άλλως κανένας υπουργός δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή. Ας γίνουν εκλογές να ξεκαθαρίσει το τοπίο», λέει κατηγορηματικά ο Γερμανός εμπειρογνώμονας. Στο Eurogroup της Δευτέρας κρίνονται τα πάντα. Οι χώρες με τα 3Α, δηλαδή η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, έχουν αποφασίσει ότι στα κρίσιμα πόστα της ελληνικής διοίκησης θα διοριστούν πριν από το καλοκαίρι επίτροποι οι οποίοι θα ελέγχουν καθετί που αποφασίζεται: όλες τις δαπάνες, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και τους φόρους και ό,τι είναι σημαντικό για το ελληνικό κράτος. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ στα χέρια των Ελλήνων. Πλέον δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη», λέει κορυφαίο στέλεχος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών με γνώση των κρίσιμων χειρισμών που θα γίνουν αύριο. Το ίδιο στέλεχος εξηγεί με νόημα: «Το σίγουρο είναι ότι οι επίτροποι θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες τόσο όσο θα μπορούν να εγκρίνουν και να σταματούν αποφάσεις Ελλήνων υπουργών».
protothema.gr

Read more...

Μ. Βορίδης: «Πατριωτική παράταξη συγκροτείται στη ΝΔ»

Υπέρ των εκλογών μετά το «ναι» των Ευρωπαίων στη νέα βοήθεια



Ο Αντώνης Σαμαράς συγκροτεί μια μεγάλη πατριωτική παράταξη, δήλωσε για τη ΝΔ, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης. «Ο Αντώνης Σαμαράς δικαιώνεται για την στάση του» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο αυριανό Eurogroup, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Ναι, το Eurogroup θα πάει πολύ καλά, η Ελλάδα θα πάρει το "ναι" από την Ευρώπη» δήλωσε.

Ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου έχει επιτελέσει έργο και έχει πετύχει το στόχο της, ενώ υπογράμμισε πως, μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές.

«Μόλις ολοκληρωθούν όλα από πλευράς κυβερνήσεως, πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές, το χρειάζεται ο τόπος» δήλωσε।
protothema.gr

Read more...

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αποφασισαν δαπάνη 100.000 ευρώ για ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες!!..



Την ώρα που όλοι οι μισθοί ψαλιδίζονται αδιακρίτως ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας προκαλεί αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια. Πρόκειται για την

απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 100.000 ευρώ για ... το έτος 2012, προκειμένου να πληρωθούν ο ειδικός συνεργάτης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το ποσό που ακούγεται υπερβολικό (και είναι σε χαλεπούς καιρούς) διαμορφώνεται ως εξής: 80.000 ευρώ για τις τακτικές αποδοχές με βασικό μισθό, δώρα εορτών γενικά και τακτικά επιδόματα και 20.000 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό δεν αφορά μόνο για τους δύο συμβούλους που εργάζονται σήμερα στο δήμο, αλλά και έναν τρίτο που πρόκειται να προσληφθεί. Ακόμα και έτσι να είναι με μια απλή διαίρεση του ποσού δια του τρία και επί μέρους για 14 μισθούς (που έχουν χαθεί στο δημόσιο τομέα τα δώρα και έχουν περικοπεί οι μισθοί), ο μέσος μηνιαίος μισθός ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Την ίδια ώρα μην ξεχνάμε πως ο βασικός μισθός με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πέφτει κάτω από τα πεντακόσια ευρώ. Δεν θα κρίνουμε το νόμιμο της υπόθεσης, δεν είμαστε οι αρμόδιοι, αλλά θα σταθούμε στο ηθικό. Και σίγουρα πέρα από υπερβολικό ακούγεται και προκλητικό την ώρα που όλοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα, τέτοιες δαπάνες να φτάνουν τόσο ψηλά.

Τα παραπάνω κάνουν το γύρω της Ελλάδας αφού πέρα από τοπικά blog (http://nemoutablogspotcom.blogspot.com), έχει γίνει θέμα και σε άλλα πολύ πιο μακρινά όπως http://trikalagr.blogspot.com, που γενικότερα σχολιάζουν ότι στην Αρχαία Ολυμπία (ως προς τον τόπο) δεν υπήρχαν χρήματα για πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας στο μουσείο αλλά υπάρχουν για ειδικούς συμβούλους.
ilialive.gr



Read more...

Από 8 έως 11 Μαρτίου η διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων

Ολοκληρώνεται το PSI


(Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα

Από την Πέμπτη 8 Μαρτίου έως την Κυριακή 11 Μαρτίου θα διαρκέσει η διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), συμφωνήθηκε το Σάββατο στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι όροι για την ανταλλαγή αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Την Τρίτη αναμένεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να νομοθετηθούν και να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, με τις οποίες η συμμετοχή όλων των ιδιωτών ομολογιούχων στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα γίνει υποχρεωτική.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Με συμπεριφορά κατακτητή ο Σόιμπλε: «Συμπονώ τους Έλληνες, ίσως ο Παπούλιας να παράκουσε...»









Με συμπεριφορά κατακτητή ο Σόιμπλε: «Συμπονώ τους Έλληνες, ίσως ο Παπούλιας να παράκουσε...»
Τη... συμπόνια του προς τον ελληνικό λαό που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel ενώ αμύνθηκε των επικρίσεων του Κάρολου Παπούλια τονίζοντας με ειρωνικό τρόπο «Ότι ίσως να... παράκουσε». Ο γερμανός υπ. οικονομικών δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την συνολική εξασφάλιση του δεύτερου πακέτου βοήθειας.


«Συμπονώ τους Έλληνες πολίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας- και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τούς έχω- δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν» αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε αμύνθηκε επίσης έναντι των επικρίσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον κατηγόρησε οργισμένος ότι προσβάλλει την Ελλάδα. «'Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε.

Πρόσθεσε δε ότι όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα». Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».

Όπως τόνισε δεν θα είχε νόημα το να κατατμηθεί το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, και εξήγησε ότι «Εάν η Ελλάδα λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίσει άλλα θέματα, τότε θα είναι σε θέση να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας».

«Μια συμφωνία διαρθρωμένη κατά στάδια ή μια συμφωνία βήμα προς βήμα θα ήταν εποικοδομητική» και πρόσθεσε: «Θα αποφασίσουμε για το πλήρες πρόγραμμα την Δευτέρα».

Πηγές είχαν δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι αξιωματούχοι σε υπουργεία Εξωτερικών κρατών-μελών της ευρωζώνης εξέταζαν τρόπους να καθυστερήσουν τμήμα ή το σύνολο του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ. Ωστόσο, Ευρωπαίοι πολιτικοί εξέφρασαν αισιοδοξία την Παρασκευή ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει το σύνολο του νέου πακέτου μετά την έγκριση του νέου πακέτου λιτότητας ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Στο ζήτημα της μείωσης των μισθών, σημείωσε ότι στο μέλλον θα βρεθούν «περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτούς της Ισπανίας».

«Τι πρέπει να πούμε στους ανθρώπους των χωρών της ανατολικής Ευρώπης ή των χωρών της Βαλτικής, όπου ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη χαμηλότερος αλλά θα συμβάλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα;» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σόιμπλε δύο φορές την εβδομάδα που πέρασε αποκάλεσε την Ελλάδα «βαρέλι χωρίς πάτο», προκαλώντας οργή στην Αθήνα και τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες ίσως ετοιμάζονται να αναγκάσουν τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, κάνοντας τον υπολογισμό ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος να καταστρέψει το ευρώ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
http://newpost.gr

Read more...

Ένταση στην απογευματινή διαδήλωση κατά του νέου Μνημονίου στο Σύνταγμα

Στις 60 οι προσαγωγές


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής στη δεύτερη διαδήλωση της ημέρας κατά του νέου Μνημονίου, που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, μετά την ολοκλήρωση του πανεργατικού συλλαλητήριου από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Η νέα διαδήλωση διοργανώθηκε από το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Αγανακτισμένους.

Η ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 κι ενώ η συγκέντρωση βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκαν σε διαδηλωτή, στην οδό Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Αντιδρώντας, οι νεαροί άρχισαν να πετούν μικροαντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος, κάνοντας χρήση χημικών. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών υποχώρησε προς την οδό Πανεπιστημίου, ενώ κάποιοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία επί της λεωφ. Αμαλίας.

Νωρίτερα, το απόγευμα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές, προληπτικού χαρακτήρα, ενώ είχε θέσει σε ισχυρό κλοιό τα Εξάρχεια.

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, όπως και ο σταθμός στο Μοναστηράκι για μετρό και για ηλεκτρικό.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος για το κρίσιμο Eurogroup

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει το απόγευμα της Κυριακής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές για το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ και κυρίως για το «κλείσιμο» του PSI.

H αναχώρηση του πρωθυπουργού δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το γραφείο του και δεν ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο φαίνεται ότι κρίθηκε αναγκαία, καθώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λ.Παπαδήμος θα έχει επαφές με θεσμικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup.

Κατά τις πληροφορίες, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των τελικών όρων για το PSI, με στόχο το χρέος να καταστεί βιώσιμο, δηλαδή να υποχωρήσει περίπου στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι το χρέος θα διαμορφωθεί στο 129% το 2020 κι έτσι σε εξέλιξη βρίσκεται σκληρή διαπραγμάτευση για τον τρόπο με τον οποίο το ποσοστό θα πέσει περαιτέρω.

Όπως μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο με γνώση επί των διαπραγματεύσεων, ο πρώτος στόχος είναι να πεισθούν η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο και στο επίπεδο του 123% έως 125% του ΑΕΠ.

Προκειμένου να καταστεί εφικτή η μείωση του χρέους σε βιώσιμο επίπεδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα, όπως η μείωση του επιτοκίου των παλαιού δανείου των 110 δισ. ευρώ, η συμμετοχή του δημόσιου τομέα, η μείωση του επιτοκίου των νέων ομολόγων, ακόμη και ελαφρώς μεγαλύτερο «κούρεμα» για τους ιδιώτες ομολογιούχους.

Το δεύτερο «καυτό» ζήτημα που τίθεται επί τάπητος στο Eurogroup είναι ο ειδικός λογαριασμός για την αποπληρωμή του χρέους, που ζητούν μετ' επιτάσεως κυρίως οι Γερμανοί. Ο στόχος του ειδικού λογαριασμού είναι να εξασφαλίσει την εξυπηρέτηση του χρέους και όχι των λειτουργικών δαπανών του κράτους, σε περίπτωση που η ρευστότητα πέσει κάτω από ένα ορισμένο σημείο.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι ισχυρές πιέσεις προς την Ελλάδα αφορούν την πρόβλεψη να τροφοδοτείται ο λογαριασμός και με έσοδα του κράτους, δηλαδή να μην περιέχει μόνο τα ποσά που διαθέτουν οι εταίροι, αλλά και χρήματα από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το θέμα της συμμετοχής του ελληνικού κράτους σε αυτόν τον λογαριασμό «είναι στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτός σε συνεργασίες στο πλαίσιο προγραμματικής βάσης

Τις επόμενες ημέρες το κείμενο

Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε ομόφωνα την Κυριακή το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος για το επόμενο διάστημα, το οποίο πρoβλέπει ότι οι συζητήσεις για συνεργασίες πρέπει να γίνονται σε προγραμματική βάση. Πάνω σε αυτή τη βάση μπορεί να «χτιστεί» κατόπιν ένα πιο εκτεταμένο προγραμματικό κείμενο, το οποίο θα εγκριθεί τελικά από την Επιτροπή Προγράμματος, ενόψει των εκλογών.

Το επίσημο κείμενο, το οποίο εγκρίθηκε το Σάββατο κατά πλειοψηφία και από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικές πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στις λίστες. Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων αναμένεται να ασχοληθεί τις επόμενες ημέρες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα θέσει το πολιτικό πλαίσιο. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, θα ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των Τοπικών Οργανώσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εντείνει το επόμενο διάστημα την πολιτική δράση εντός και εκτός Βουλής, καθώς εκτιμάται ότι ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις ως προς την ακριβή ημερομηνία, είναι βέβαιο ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά και οι εκλογές είναι πλέον αναπόφευκτες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...